Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Warhammer 40.000

Hozzászólások

(#2151) Phobion válasza reelc (#2150) üzenetére


Phobion
őstag

Jogos, nem tudni, hogy most milyen erős. Bár az a teória kering, hogy 10 ezer éven át és a "mai napig is" etetik őt psykerekkel + leírhatatlan kvintilliárd mennyiségű ember hisz benne és ez a hit manifesztálódik a warpban, ezáltal elméletileg már a káosz istenek szintjén van.

Én annak örülnék a legjobban, ha lenne külön lore könyvekre, sorozatokra és lenne külön tabletop játékra, ahol örökké csak a stagnáció van és csak néha jönnek új egységek.

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2152) reelc válasza Phobion (#2151) üzenetére


reelc
veterán

Igen, etetik - ezt is elhiszem, ti tudjátok jobban - én úgy tudtam, hogy az "életben" maradásához, és a fénye sugárzásához kell a sok áldozat. Ez kicsit más, minthogy akksit játszik tízezer éve.

A hit más dolog. Főleg, hogy csak az számít aki tényleg hisz, vagy az is aki csak azt mondja, hogy ne vigyék el?

Sok képregényt olvastam már (nem 40k), tudom, sok függ attól az írók mit akarnak kihozni éppen a történetfolyamból, éppen mit retconolnak, stb. szóval nem hiszem, hogy fenn fogok akadni bármin is. :)

Csak furcsállom, ha tényleg lépnek valamerre. Ami - bár ne legyen igazam - egy újabb status quo lesz, mint ahogy sokszor lejátszódott már.

(#2153) Phobion válasza reelc (#2152) üzenetére


Phobion
őstag

"én úgy tudtam, hogy az "életben" maradásához, és a fénye sugárzásához kell a sok áldozat."
Ez az alapjárat, jól tudod.

"A hit más dolog. Főleg, hogy csak az számít aki tényleg hisz, vagy az is aki csak azt mondja, hogy ne vigyék el?"
Nem véletlenül írtam lehetetlen nagy számot, mert ha ennek a számnak csak a fele hisz a Császárban komolyan, akkor is egy akkora nuke van készülőben Terrán, ami lassan elvakítja az egész warp-ot. Az alábbi linken egy nagyon körülbelüli számot olvashatsz, elég durva, természetesen nem hivatalos, csak egy unatkozó rajongó matekja, de szerintem elég valós, ha már csak abból indulunk ki, hogy a WH40k setting mindig is extrémitásban mutatkozott meg. [link] The population of the imperium of man is 331.67 Quadrillion People :DDD

"Csak furcsállom, ha tényleg lépnek valamerre. Ami - bár ne legyen igazam - egy újabb status quo lesz, mint ahogy sokszor lejátszódott már."
Pedig sajnos de, a tabletop játékból élnek meg ők igazán, a status quo a lényeg, csak néha el kell húzni a mézesmadzagot. #2145 Cifu kollégával kell egyetértemen, sajnos a lore nem áll acélos lábakon. A Dark Imperium nem rég létezik, de már volt egy retcon. 😂

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2154) reelc válasza Phobion (#2153) üzenetére


reelc
veterán

Ok, köszi.
Igen, sokan vannak. :)
Persze, ésszerű is az újabb status quo üzleti érdekek miatt... igazából bármeddig el lehet araszolgatni.

(#2155) Cifu válasza Phobion (#2153) üzenetére


Cifu
nagyúr

Hogy a tabletop jàtékból élnek meg igazán, nos, efelől vannak kétségeim.

Igen, az 1990-es években, még talán a 2000-es évek legelején lehet, hogy így volt. Nyitni akartak az ázsiai piacok felé, hát behozták a Taukat, japanimation mechekkel.
A modellek és a Codexek úgy jöttek, mint a vízfolyás.

Aztán fordult a helyzet, a Horus Heresy korszak szerintem pont azt jelentette, hogy jött egy új megközelítés, ahol nem feltétlenül a modellekből meg a Codexekből akarnak megélni. A novellák és a média jött, nagyjából itt indult a játéklicencek lapátszámra való kiosztása.

Csak ezért nem értem az előfizetős rendszert. Ez egy szűk csoportnak hasznos. Szvsz a cél az, hogy a nagyközönségnek a képébe tolják azt, hogy nem csak rövidfilmek meg novellàk vannak, de lehetne asztali játékként is játszani

Ami a Lore-t illeti, ott gáz van babám a hangulat. Nem látom igazán, hogy ezt hova akarják kifuttatni. Ha az IstenCsászár feláll az Arany Trónusból, akkor most vagy a Warpkaput már be tudják zárni, vagy pedig azon keresztül fog az egész hóbelevancra kiterjedő háborút indítani...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2156) Matej válasza Cifu (#2155) üzenetére


Matej
tag

"Ha az IstenCsászár feláll az Arany Trónusból, akkor most vagy a Warpkaput már be tudják zárni, vagy pedig azon keresztül fog az egész hóbelevancra kiterjedő háborút indítani.."
Lehet, úgy járunk, mint az Eldák anno és voilá íme egy új káosz istenség, csak aranyból. :)

MaTeJ

(#2157) Phobion válasza Matej (#2156) üzenetére


Phobion
őstag

God of Order. Erre is vannak teóriák szép számmal. :DDD Mondanom sem kell, az sem lenne túl fényes jövő az emberiség számára. ;]

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2158) Peace


Peace
nagyúr

Szerintem meg az Istencsászárt szépen békén kellene hagyni a trónon! Már Guilliman visszahozásánál is csak a szememet forgattam. És ugye akkor mellette megy a pletyka, hogy a következőt is vissza akarják (vagy csak a rajongók hisznek ebben?). De én ilyen maradi vagyok és nem szeretem ezeket az újításokat. Az szerintem úgy volt jó, ahogy. Egykoron félistenek jártak és harcoltak az emberiség oldalán, aztán 10.000 évvel ezelőtt szépen mind eltűntek. Kivétel persze a démonhercegeket. ;]

(#2159) Phobion válasza Peace (#2158) üzenetére


Phobion
őstag

"Kivétel persze a démonhercegeket."

Na pont ezért jön vissza a többi is. :DDD
[SPOILER]

Corax pl. aktívan vár arra, hogy Lorgar kijöjjön a templomából és atomjaira szagassa őt. ;]

[ Módosította: Qru ]

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2160) Phobion


Phobion
őstag

Moderátoroktól kértem spoiler tag-ot, remélem megadják.

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2161) Qru válasza Phobion (#2160) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Beállítva.

#nincsbennetarcsi

(#2162) Cifu válasza Peace (#2158) üzenetére


Cifu
nagyúr

Nekem sem tetszik az, amerre kifutni látszik ez az egész.
A HH zöldségeit elnéztem, mert legalább az "csak" a 30k történeteit vágta gallyra részleteiben, de igazán mélyen nem nyúlt bele a Lore-ba.

Guilliman visszatérése merész volt, és a Primaris mariskák története is kicsit Deus Ex hangulat volt. Haldoklik az emberi birodalom, hát támogassuk meg bőszen. Nem mondom, hogy elolvadtam a gyönyörtől, de a HH szintjéhez képest ez még egész elviselhető 40k-s történetvonal.

Amikor az Astronomicon pislákolását behozták, azt tippeltem, hogy no, IstenCsászárunk beadja végleg a kulcsot, kell egy új császár, és Guilliman vezényletével csinálnak valamit, talán még akár Elda segítséggel is (az AranyTrónushoz ugye Pszi kell, e téren Guilliman nem áll túl jól).

Ehelyett egyre több jel mutat arra, hogy az IstenCsászárt fel akarják támasztani...
Na ez nagyon meredek lépés lenne...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2163) Phobion válasza Cifu (#2162) üzenetére


Phobion
őstag

Na mondjuk ez alapján meg úgy tűnik, hogy a Káosz Istenei már nyertek és más univerzumokat akarnak korrumpálni. Lehet készülőben egy Age of Sigmar féle reboot? :DDD

[Excerpt: Dark Imperium Godblight- The Chaos gods are bored and finished with the 40k universe...]

Persze lehet csak Nurgle szakácsai próbálják egymást aláásni.

[ Szerkesztve ]

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2164) Cifu válasza Phobion (#2163) üzenetére


Cifu
nagyúr

Az Age of Sigmar reboot nem más, mint egy haldokló Lore faék egyszerűsítése, egyszersmind felrázása. Az AoS-el kvázi elfedték azt, hogy a WF zsákutcába kormányozta magát. Se erőforrás, se érdeklődés nem volt a régi Lore-ra. Ezért nyomtak egy reset gombot.

A WH40k esetén ez egyfelől felesleges, mert a világ népszerű, másfelől folyamatosan reszelgetik most is. Ha itt is egy AoS-t akartak volna, akkor nem kellett volna visszahozni Guilliamot, nem kellettek volna a Primaris mariskák, hanem élből taposhatták volna páros lábbal a reset gombot itt is.

Mivel a GW a WF-nél beleugrott a resetbe, a WH40K fanok egy része azóta várja, hogy mikor jön már a WH40k reset. Csak éppen a háttér nagyon más...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2165) Frod válasza Cifu (#2164) üzenetére


Frod
addikt

Milyen értelemben volt zsákutcában a WF?
(a terepasztalos részéhez egyáltalán nem értek)

Do you see the white shadow?

(#2166) Cifu válasza Frod (#2165) üzenetére


Cifu
nagyúr

[A Topic elején Sagajr78-al értekeztünk bővebben róla, érdemes elolvasni (katt ide)]

Tömören: a Warhammer Fantasy eredetileg történelem-rajongók készítették, akik a középkorra építettek egy fantasy világot (Bretonnia egy reneszánsz francia-brit hatást hozott, a Birodalom a Német-Római császárságból táplálkozott, Kislev a Cári oroszországból, stb.), történelemkönyveket megszégyenítő alapossággal felhúzott háttérrel.

Ebből fakadóan a Fantasy-rajongók azon csoportja lett a rabja, akiknek ez bejött, és a GW az 1980-as évek végén és a '90-es években ezt ki is szolgálta, a WF világa bővült, de a bővülés minőségére oda volt figyelve, egy Fantasy Codex nagy része az adott faj háttérvilágát mutatta be, nagyon szépen és alaposan kidolgozott módon.

Valahol az 1990-es évek legvégén, 2000-es évek elején a GW egyre inkább üzlet-szemléletre kezdett el átváltani, ami miatt a hajdani szerzők elkezdtek lelépni, ami magával vonta a Codex-ek és a szabálykönyvek minőségének mélyrepülése. A Warhammer Fantasy Battles 6th Edition után ez egyre markánsabb lett, ami miatt az eladások is elkezdtek lefele szánkázni. Öngerjesztő folyamat lett, a bevételek csökkentek, ami miatt kevesebb erőforrást fordítottak a Warhammer Fantasy világára (inkább a Wh40k-ra koncentráltak), ami miatt a régi rajongók elfordultak a világtól, újak meg nem nagyon jöttek a szükséges számban.

A Lore terén kidolgozatlanok lettek a változások, és egyre inkább csak "natív csatározásokról" szólt, elhagyva a régi kiadásokban bőven használt cselszövéseket, fondorlatokat, különféle csavarokat. Jött egy Káosz Démon és le akarja igázni a világot. Ja, elbukott. Jön egy VámpirLord és le akarja igázni a világot. Ja, elbukott. A hangulatot pedig elkezdték a GrimmDark felé eltolni, tehát Wh40k-sítani a világot. No korábban sem arról szólt a dolog, hogy a WhF világa csillogó unikornis-csillámporos boldogságtól kicsattanó utópia, de azért nem is a Wh40k "minden elveszett már évezredekkel ezelőtt"' hangulata lengte át az egészet (ha nem a Nemes Elfek, akkor a Törpék, vagy mindent összefogva a Birodalom megmentett mindig mindent).

Itt jött a képbe a Dark Times, ami egy mindenki-mindenki elleni szuper-háború lett, ami ugyan ki volt dolgozva, alaposan és részletesen, de mégis csak arról szólt, hogy egymás után esnek el a "jó" fajok területei a Káosz, az Élőholtak vagy éppen a Skavenek hordái alatt, a Slann (az "Ősi faj", vagyis a Gyíkemberek kvázi ide delegált faja, amely a "jó" oldalon harcolt a világért, csak folyton keresztbe tettek egymásnak az emberekkel) maradéka meg köszönte szépen, de elhúzott a világűrbe.

Ebből lett ugye az Age of Sigmar, ami egy teljes reboot lett, aminél a Régi Világ elpusztult, az ottani fajok és hősök meg kvázi egy Aréna Harc szerű izében találták magukat négy nagy csapatra bontva ( Rend, Pusztítás, Káosz és Halál ).

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2167) Frod válasza Cifu (#2166) üzenetére


Frod
addikt

Köszi, olvasmányos volt! :R

Do you see the white shadow?

(#2168) Düsseldorf válasza reelc (#2146) üzenetére


Düsseldorf
tag

Nem volt halott, csak mivel nem kommunikált senkivel 10 évezrede, joggal titulálták annak :). Erőre meg azért kapott, mert a great rift megnyílása azzal járt, hogy az warpenergiák sokkal erősebbé váltak a fizikai univerzumban is - ebbe sok egyszeri pszi belehalt meg megőrült, ő meg mivel nagyságrendekkel erősebb volt, profitált ebből és újra tevőlegesen tud befolásolni dolgokat a mentális erejével.
A nekronok is tomegével ébredeznek, szóval szükség is van arra, hogy valami érdemit is tegyen az emberiség érdekében.

(#2169) Phobion válasza Düsseldorf (#2168) üzenetére


Phobion
őstag

"szóval szükség is van arra, hogy valami érdemit is tegyen az emberiség érdekében"

*cries in webway project* :DDD

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2170) Düsseldorf válasza Peace (#2158) üzenetére


Düsseldorf
tag

"Szerintem meg az Istencsászárt szépen békén kellene hagyni a trónon! Már Guilliman visszahozásánál is csak a szememet forgattam. És ugye akkor mellette megy a pletyka, hogy a következőt is vissza akarják (vagy csak a rajongók hisznek ebben?)."

nem hinném, hogy pletyka lenne, valamelyik magyarul meg nem jelent könyben feketeén-fehéren leírják (tán a Fury of MAgnus v. a Mortis?), hogy valaki elda segítséggel belelátott a távoli jövőbe, ahol rég eltünt és elfeledett hősök újra megjelennek és harcolnak az emberiség oldalán a legsötébb órákban. Az kiderült a szövegkörnyezetből, ez a primarchákra utal, és mivel Ferrus Manus és Sanguinius kivételével minden lojális primarcha csak eltünt, van választék ki tér még vissza :). A Lion már meg is gyógyult, csak arra "vár", hogy kiszedjék a sztázisból - ő a tippem a következő visszatérésre.

(#2171) Düsseldorf válasza Cifu (#2162) üzenetére


Düsseldorf
tag

"Ehelyett egyre több jel mutat arra, hogy az IstenCsászárt fel akarják támasztani...
Na ez nagyon meredek lépés lenne..."

ugyan miért lenne meredek? ugyanolyan örökkévaló (perpetual) mint Vulkán, helyesebben Vulkán örökölte az Emperor ezen aspektusát. Csak azért nem tud megújulni és feltámadni, mert az aranytrón ebbe a félhalott állapotban tartja és nem engedi meghalni.
már meg nem mondom melyik radikális inkvizitor frakció egyenesen azt tartja, hogy le kellene kapcsolni az Aranytrónról, hagyni kellene meghalni és akkor szépen feltámadna, erősebben mint valaha. Persze ez sokaknak nagyon nem tetszene, az Atlas Infernal-ba egész vicces kis vita megy erről egy inkviziciós konkláven :)

(#2172) Düsseldorf válasza Phobion (#2143) üzenetére


Düsseldorf
tag

én olvastam, jól meglepett, hogy az egész Dark Impérium trilógiát visszadátumozták 100 évvel, az Indomitus Crusade ELŐTT játszódik az egész Járványháború.
Hogy elda segítséggel, meg az elda tudással és Cawl tudásával elkészített új hiperszuper, félig warptechnológiás vértezetében túléli a Godblight-ot, az egy dolog, miért ne, ezért mert besétálni Mortarion csapdájába. Olyan eretnek szeánszot tartott a jövő megismerése érdekében, hogy ezért el kellett volna égetni :).
Az idegesített, az a szerencsétlen fődémon 3 részen át próbál olyan járványt kreálni, ami képes egy primarchát is megőlni, miközben már a HH idején is miért bukott el Horus és Mortarion? Mert nem volt képes a szervezetük megbírkózni a Káosz okozta fertőzéssel ...

(#2173) Phobion válasza Düsseldorf (#2171) üzenetére


Phobion
őstag

"már meg nem mondom melyik radikális inkvizitor frakció egyenesen azt tartja, hogy le kellene kapcsolni az Aranytrónról"
olvastam már róluk redditen, talán Horusian-ék?
John French írt is egy pár könyvet róluk.

#2172
"Az idegesített, az a szerencsétlen fődémon 3 részen át próbál olyan járványt kreálni, ami képes egy primarchát is megőlni, miközben már a HH idején is miért bukott el Horus és Mortarion? Mert nem volt képes a szervezetük megbírkózni a Káosz okozta fertőzéssel"

Lehet, hogy amelyik azt a szörpöt főzte, nem adta meg a receptet. :DDD

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2174) Peace válasza Düsseldorf (#2170) üzenetére


Peace
nagyúr

Hát jól van....nekem valahogy szimpatikusabb volt ez az elkeseredett verzió, hogy az Istencsászár (élő formában és aktívan) és a primarchák már csak ősi legendák és nem számíthat rájuk úgy az emberiség, ahogyan 10.000 évvel ezelőtt. De ha ebbe az irányba viszik, akkor nincs mit tenni.

[ Szerkesztve ]

(#2175) Cifu válasza Cifu (#2166) üzenetére


Cifu
nagyúr

Ehhez még annyit (csak közben már indulnom kellett), hogy a Warhammer Fantasy Battles-ből a 8th edition az utolsó, ami 2011-ben jelent meg. 2015-ben jött az Age of Sigmar.
2019-ben a GW bejelentette a Warhammer: The Old World játékot, ami az előzetesek alapján egy WFB 9th editionnak tekinthető, és feltehetően az AoS előtti idővel foglalkozik.

A dolog fonákja az, hogy a Total War: Warhammer széria továbbra is a 8th editionra épít, így pedig kicsit róka fogta csuka esete lett, mert igazából a "megtörtént" eseményekre építhetnek, nehéz újdonságot belevinni a Lore-ba, mert hát jött az End Times és az AoS.

A Total War: Warhammer III. esetén is Kislev mellett meg lett említve Cathay, ami egy távol-keleti beütési régió (olvasd: Kína, egész pontosan Észak-Kína), amelyről igazán sokat nem értekeztek eddig. A TW: WIII esetében viszont ezt elkezdték kidolgozni, amit a GW rögtön canon Lore-nak is kiáltott ki.

Csak hogy érthetőbb legyen: a Káosz a Warhammer világában nagyjából ki sem tud törni az északi-sarkról, mert hát itt korántsem olyan meghatározó erő, mint a Wh40k-ban ( a "fő gonosz" címért pedig versenyezniük kell az Élőholtakkal, Vámpírokkal, Sötét Elfekkel, de még a Skavenekkel is). Így az Északi régióban lévő vidékek csatároznak velük első sorban...
A TW: WIII esetében Kislev (cári oroszország, amit egy jégkirálynő irányít) és immár Cathay (észak-Kína, ázsiai sárkányokkal vegyítve) lesz a fő említett irány, bár szóba került a Birodalom és Bretonnia is.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2176) Cifu


Cifu
nagyúr

Na, várom, várom, hogy holnap elkezdjek játszani a Battlesectorral, erre nézem, hogy júli 22 lett belőle... :DDD

Megyek is vissza inkább Cyberpunkozni... ;]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2177) Peace válasza Cifu (#2176) üzenetére


Peace
nagyúr

Én is korábbi időpontra emlékeztem, de két hete már júli 22-t írt.

(#2178) Phobion válasza Cifu (#2176) üzenetére


Phobion
őstag

"Megyek is vissza inkább Cyberpunkozni..."

Részvétem.

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2179) Cifu válasza Peace (#2177) üzenetére


Cifu
nagyúr

Július 15.-e volt, amikor a demo után megvettem elővételben, akkor még azt írta.
Ma néztem rá, akkor láttam, hogy hopp, még egy hétig lehet rá várni...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2180) Cifu válasza Phobion (#2178) üzenetére


Cifu
nagyúr

A 3. karakteremmel játszom éppen, eddig 328 óra van benne a Steam szerint, szóval soha rosszabb játékot...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2181) Phobion válasza Cifu (#2180) üzenetére


Phobion
őstag

Én egy olyan Warhammer 40k játékot szeretnék, amibe alsó hangon ennyit lehetne beletenni, semmi más játékot nem kérnék többet. 🥺

RDR 2 színvonalon.

[ Szerkesztve ]

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2182) Peace válasza Phobion (#2181) üzenetére


Peace
nagyúr

Előbb lesz Guilliman démonherceg, minthogy ez bekövetkezzen. :O

(#2183) Giovan! válasza Cifu (#2180) üzenetére


Giovan!
addikt

Az AI-on fejlesztettek valamit a megjelenéskori állapotához képest? Mert a bugokat gondolom javították, de az AI az nagyon gyatrának tűnt a bemutatók és tesztek alapján, szóval inkább nem vettem meg a játékot megjelenéskor pedig a Witcher 3 nagy kedvencem.

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

(#2184) Phobion válasza Peace (#2182) üzenetére


Phobion
őstag

és tényleg :DDD

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2185) Peace válasza Giovan! (#2183) üzenetére


Peace
nagyúr

Soha nem lesz rendben a játék. Alapvető dolgok nem lesznek jobbak, ilyen az AI is. Foltozgathatják ítéletnapig, akkor sem lesz alapvetően más, mint megjelenéskor. Én nagyon élveztem mondjuk. A story, a mellékküldetések és az egésznek a hangulata nagyon rendben van! A többi meg hát olyan, amilyen......

(#2186) Cifu válasza Giovan! (#2183) üzenetére


Cifu
nagyúr

Amiben a játék piszok erős, az a hangulat és a történetek. Ha a Witcher 3 tetszett, akkor nem fogsz csalódni benne.

Az AI szerintem itt sem olyan vészes, de a The Witcher 3 sem a jó AI-ról volt híres. Nekem nem rombolta különösebben a játékélményt, ráadásul ahhoz képest itt kismillió féle képen lehet játszani. A The Witcher 3 nálam a gyenge harcrendszer miatt nem tetszett elsőre, aztán abban is elmerültem. Itt tényleg sok féleképpen lehet játszani (ökölharc, közelharc, pisztolyos, géppisztolyos, gépkarabélyos Rambo, lopakodás, gránátharc (viccen kívül), hackelés (kb. fantasy varázslat kategória) és így tovább).

De ha kérdésed van, [itt a játék topicja], tedd fel bátran a kérdéseidet...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2188) csibe1 válasza reelc (#2187) üzenetére


csibe1
addikt

A videó alapján hiányzik pár "k" a képekről. :U :F
Ránézésre, úgy majd 40k. :DDD

Ez amúgy mitől W40k, ez sima Warhammer fantasy aztán annyi. :F :U :(

Ezt akarják W40k játéknak eladni, most tényleg?! :W
Nagyon szar vicc. Ahogy látom semmit se érnek már ezek a játékok. :(((

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#2189) Peace válasza csibe1 (#2188) üzenetére


Peace
nagyúr

Mit néztél amúgy? :P [link]

[ Szerkesztve ]

(#2190) BoB válasza csibe1 (#2188) üzenetére


BoB
veterán

Ha a kard, kalapács, stb.-re gondolsz, ezek ugyanúgy jelen vannak a 40K-.ban is, mivel az egész egy tabletop játékra épít, amibe a játékmechanika miatt raktak ilyet (Napóleon korabeli hadviselés gyakorlatilag fantasy világban)

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#2191) reelc


reelc
veterán

All Stars 14 Bundle €1.99 

Blood Bowl 2 (az alapjáték)
Crookz - The Big Heist
Iron Fisticle
Mordheim: City of the Damned
Rebel Galaxy
Reventure
XIII - Classic

[ Szerkesztve ]

(#2192) Cifu


Cifu
nagyúr

[Warhammer 40k: Kill Team cinematic trailer]

A Kill Team egy újrázása a GW-től, hasonlóan a Space Hulk-hoz vagy a Necromunda-hoz, egy leegyszerűsített, "dobozból játszható" Wh40k folyomány, egy táblás játék (alapvetően) két játékosnak. Az alapdobozban egy Imperial Guard Death Korps of Krieg, illetve egy Orkz Kommandoz egység harcol egymással, és az egész játék alapja, hogy itt nem valami nagy volumenű csatát vívnak meg a játékosok, hanem egy adott célfeladat végrehajtása a feladat két kisebb speciális egység között.

Később több frakció is csatlakozik, a honlap szerint például az Orkz Kommandoz mellett lesz külön "Zöldbőrűek" (Greenskinz) frakció, de lesznek űrgárdisták, Tau, Eldar, de még Kroot is.

A játékszabályok le vannak egyszerűsítve, és alapvetően a rövid távú harcra (Close-Quarter Combat, CQC) koncentrál, így a közelharc és a rövid távú fegyverek, mint a lángszóró igencsak hangsúlyos elemek. Egy karakternek "csak" hat fő jellemzője van (Mozgás, Akciópont, Támadóérték, Védőérték, Mentődobás és Életerő, illetve a fegyvereknek van még egy találati értéke, sebzése és lőtávolsága (a Lasgun például keresztüllövi a teljes táblát). Ezen túl még lehetséges extra egyedi képességlapokat kiosztani, amelyek extra mentődobást, plusz Akciópontokat, stb. adhatnak.

Az egésznek persze kellett adni egy hátteret, ez az Octarius Harci Zóna, ahol a legkülönfélébb frakciók harcolnak egymással. Az Octarius alapvetően Ork fennhatóság alá esik, de közel van a The Maelstrom, illetve akkor került a "képbe", amikor a háttértörténet szerint egy Inkvizítor, bizonyos Kryptman elérte, hogy a Tyranid Hive Fleet Leviathan egy ága leválva erre vegye az irányt, egy Ork-Tyranida háborút kirobbantva, hogy így lekösse az Ork erőket. Annyira jól sikerült a művelet, hogy a 'Nagy Hasadék' (Great Rift, ami a 13. Black Crusade után született) megszületése után a Khrone követői is megjelentek, három szereplősre bővítve a régióért folyó harcok szereplőit.

Ezt bővítették most tovább, aminek egy külön novella sorozatot is szentelnek, melynek az első fecskéje a War Zone Octarius: Book One – Rising Tide.

Az egészhez persze jött egy sor (változó minőségű) koncepciórajz is:

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2193) Phobion válasza Cifu (#2192) üzenetére


Phobion
őstag

Köszi a részletes leírást! :R

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2194) Peace válasza Cifu (#2176) üzenetére


Peace
nagyúr

Na milyen? Jól indul a kampány? Bele kéne kukkantani, csak most beszippantott az a rohadt Demon's Souls..... :P

(#2195) Peace válasza Peace (#2194) üzenetére


Peace
nagyúr

Jó lesz ez! Bár még csak az első két pályát nyomtam le, de jó a hangulat!

(#2196) Cifu válasza Peace (#2195) üzenetére


Cifu
nagyúr

Sajnos péntek-szombat a meló lenyomott, mint egy Tyranida Warrior egy Gretchin standard bearert...
Most települ csak a játék.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2197) Cifu válasza Cifu (#2196) üzenetére


Cifu
nagyúr

Az első két küldetés ugye ugyan az, mint a demóban volt. Sajnos későn vettem észre, hogy a demo mentései megmaradtak, szóval nem kellett volna újra játszanom... shit happens.

-Hangulat: eddig elég korrekt.
-Grafika: nem lenyűgöző, de RTS szinten nem olyan rossz.
-Zene: korrekt
-Játékmenet: eddig korrekt, tetszik a HQ fejlődése

Összeségében mondjuk egy erős 3-as egy 5-ös skálán.Az utóbbi időben (számomra) két körrendszerű Wh40k játék maradt meg valamennyire (de több is volt, csak a többség rövid úton uninstallra jutott).

A Gladius számomra érthetetlen módon sokaknak bejön, ami nem baj, nem vagyunk egyformák, de ettől függetlenül én egy gyenge, de jól csomagolt eresztésnek tartom. Nem is vesztegetnék rá több szót.

A Mechanicus az, ami iszonyatosan pozitív meglepetés volt (az én listámon egy nagyon erős 4-es szinten van, többször végigjátszottam már). Egyszerűen érezni rajta, hogy olyanok csinálták, akiknek a szívük-lelkük a Warhammer 40k, és nem kötik (még) gúzsba őket a manager-vezetők ostoba elvárásai, sem a Games Workshop mindenfelé nyakatekert és Guilliman köré épített lore-ostora. Ráadásul a zenéje önmagában olyan hangulatbomba, hogy az valami zseniális.

Na most eddig a BattleSector esetében egyfelől érezni, hogy itt kvázi "polcról" dolgoztak, nincs innováció, kreativitás terén olyan dolog, ami meghatározó lenne. Fogták az egyik legismertebb First Founding Chaptert, és köré vágtak egy körrendszerű játékot. Szinte lehet rámutogatni, hogy hol és hol mi volt az utasítása a projektvezetőnek...

Másfelől a GW-ostor érezhető, kellett Baal-nak egy Hive Fleet Leviathan invázió, hogy Lord Commander Dante (az egyik legrégebbi Wh40k "hős") utolsó hívószóként a Blood Angels utódrendeket is haza rendelve (hol is van a Legió méretet korlátozó szabályrendszer, kérdem én, ha működésében mégiscsak Légió szinten mozognak ma is az First Founder Chapterek...), hogy aztán az éppen végleg elesni készülő Baal-t nem más, mint Robotue Guilliman mentse meg.

Deus Ex Machina...

Na e mellé épül fel ugye a BattleSector, legalábbis a játék elején még Dante-t nem kapjuk meg, de ezek után nem lennék meglepve azon se, ha ő is előkerülne egyszer...
Szóval a történet alapja nekem kicsit (nagyon) elcsépelt, kíváncsian várom, hány, meg hány neves karaktert és bolygót fog megmenteni még Guilliman?

Az intró rajzolt mivolta kicsit olcsó, de legalább tisztességesen megcsinált kategória.
A menü küldetések közötti átvezető beszéd viszont csalódás, nagyon olcsó és látványosan fantáziátlan - ez az, amit a Mechanicus például egyszerűen és mégis frappánsan oldott meg.

Ami a játékmenetet illeti, az Agressorokat gyorsan ki is vettem az Army List-ből, mert számomra egyszerűen rondák és unszimpatikusak ( kicsit érthetetlen, hogy az egyébként szintén nem túl népszerű Centurion-ok mellé behozták a Centurion Light-okat, de hát a GW nem jeleskedik a visszajelzések értelmezésében ), így viszont nehéz egységek nélkül egy picit más a játékmenet (a játék elején, aztán majd meglátjuk).

Mit is írhatnék még róla...
Korrekt játék, ezt kihangsúlyozom. Az utóbbi idők Wh40k játékai közül egyértelműen a legjobbak közé tartozik, csak hát továbbra sem olyasmi, amit évek múlva is fel fogunk emlegetni szerintem (várhatóan - aztán majd meglátjuk).

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2198) Peace válasza Cifu (#2197) üzenetére


Peace
nagyúr

MEchanikus tényleg csúcs, én is kétszer végigvittem!!! Nem tudom, hogy láthatunk-e még ahhoz hasonló teljes rajongói szívvel megalkotott játékot, de reménykedjünk! 1-2 nap és befejezem a Demon's Souls-t és akkor rámegyek erre. Vagy veszek egy Returnal-t és ráfüggök..... :DDD Nálam sosem lehet tudni, mindig borítom a saját terveimet. :C

(#2199) Frod válasza Peace (#2198) üzenetére


Frod
addikt

Én nagyon, nagyon csodálkoznék, ha a fejlesztő stúdió (Bulwark) nem épp a Mechanicus 2-t hegesztené.

Do you see the white shadow?

(#2200) Peace válasza Frod (#2199) üzenetére


Peace
nagyúr

Ha megtudja ismételni az első rész sikerét és csak legalább olyan jól sikerül, akkor tárt karokkal várom! :R

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Warhammer 40.000
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.