Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Warhammer 40.000

Hozzászólások

(#2951) kenand válasza Peace (#2946) üzenetére


kenand
veterán

Én nem bírtam ki elolvastam minden (54) HH-t , majd a Siege Of Terrát (febr 1-én jön az utolsó) , de azért veszem ha megjelenik magyar nyelven. Szépen mutat a polcon :)

(#2952) Düsseldorf válasza kenand (#2951) üzenetére


Düsseldorf
tag

"Én nem bírtam ki elolvastam minden (54) HH-t , majd a Siege Of Terrát (febr 1-én jön az utolsó)"
Már kijött a "The End and the Death" harmadik része, tegnap ebéd óta olvasom, amikor is csak ráérek :).
Kb. a 40%-nál járok, csak annyit mondok, Abnett nagyon alakított, méltó zárása a 6x kötetes mamutsorozatnak, szerintem minden fan ilyen nívójú zárókötetet várt/remélt.

(#2953) kenand válasza Düsseldorf (#2952) üzenetére


kenand
veterán

Szuper, köszönöm a hírt

(#2954) Phobion


Phobion
őstag

Biztos olvastátok páran a spoilereket az utolsó HH könyvből. Kinek mi a véleménye? Szerintem vannak benne "érdekes" részek. :F

Például, Horus mi a francnak akarta az arany trónra ültetni a már alig élő Császárt? Hogy odavonza a még életben lévő lojalistákat? De hát Guilliman már rég úton volt. :F

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2955) Phobion válasza Phobion (#2954) üzenetére


Phobion
őstag

Ja, és talán a legnagyobb wtf, a Császár utolsó szavai Horushoz.
"I wait for you and I forgive you."

Régi lore szerint teljesen megsemmisült Horus lelke, lehet kapott egy kis retcont, hogy később esetleg fel tudják haszálni és valahogy visszahozni? Pörögnek a teóriák, hogy a 'Star Child' menthette meg a lelkét. :Y :F

Ja, arról nem is beszélve, hogy Horus egyszer tulajdonképpen, mint morzsát az asztalról, lerázza magáról a Káosz erőit. Szerintem ezzel elég erőteljesen megerősítették, hogy egy Démon Primarch se veszett el teljesen. 🙈
Legutóbb Guillimanen keresztül mondott valami hasonlót a Császár Mortarionnak. (Godblight-ban.)

Te jó ég mi lesz még itt, bár lehet csak én látok ezekbe több, mint kéne. :DDD

[ Szerkesztve ]

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2956) Peace válasza Düsseldorf (#2952) üzenetére


Peace
nagyúr

Én eddig csak egy véleményt olvastam FB-on WH csopiban, de ott nagyon lehúzta az illető az utolsó kötetet......

(#2957) Cifu válasza Phobion (#2955) üzenetére


Cifu
nagyúr

Én továbbra is tartom, hogy a HH vonala teljesen szétcsúszott és a novellaírók szétcincálják az eredeti lore-t, mindenféle átgondoltság nélkül.

Az Ő szemszögükből Horus esetleges visszahozatala kész főnyeremény, még 50 novellára való alaptörténet megvan. :DDD

Eközben a "timeline" vége évek óta viszonylag békén van hagyva, a GW nem tudott mit kezdeni vele az elmúlt időben, a 8th Edition kijövetelekor (2017) ugye Guilliam elindította a Indomitus Crusade-t. Amely effektív szinten csiga lassan halad előre...
A 10th Edition (2023) ezt nem piszkálta, ezért inkább a galaxis túlvégén elindult a negyedik Tyranida invázió, most ezt hozták elő fő csapásiránynak (jééé, a Space Marine 2 játékban is Tyranidák ellen harcolunk majd, vajon mihez kapcsolódik? :DDD)

Ilyen háttér mellett az, hogy a HH novellasorozat végén (is) csinálnak egy csomó WTF megjegyzést igazán semmiség...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2958) Düsseldorf válasza Peace (#2956) üzenetére


Düsseldorf
tag

Még csak a felénél járok, a végére lehet hogy én is csatlakozom az illetőhöz, majd meglátom.
Eddig csak egy olyan dolog volt, ami ellentmond a lore egy részének, na de az pont olyan volt, hogy mindenki nemre és pártállásra való tekintet nélkül nettó idiótaságnak tartotta eddig is, ez az eltérés csak javított az eredetiben leírt eszetlenségen, biztos olvasták a sok kritikát, és mikor máskor lehet ezen javítani :).
Én pozitivumnak tartom, hogy javítanak egy majd 40 éve sebtében összetákolt, sok sebből vérző eredeti lore-on, de látom más ezt problémásnak érzi, van ilyen. Az ilyen konzervatív rajongók kedvéért valahová majd írnak egy kiegészítést, hogy az évezredek alatt az Egyhá torzította el a valós eseményeket.
Én magáról a könyvről mondtam hogy nagyon jól van megírva, bár azt aláírom, lehet hogy egyeseknek nehezen követhető az elején kb. 10-12 szálon futó cselekmény, de azok száma szép lassan csökken ahogy összetalálkoznak bizonyos szereplők az idő előrehaladtával.

(#2959) Düsseldorf válasza Phobion (#2954) üzenetére


Düsseldorf
tag

Ez teljes félreértés, aki ezt írta az vagy túl gyorsan olvasott v. az angollal nagyon hadilábon állt. Szó nem volt ilyenről, nem abba akarta ültetni, hanem egy trónba maga, hogy mellette legyen mint vazallus, aki felismerve végül az igazságot (mármint amit H. annak gondolt) és belátja tévedéseit, a legvégén meghódol neki.

(#2960) Düsseldorf válasza Phobion (#2955) üzenetére


Düsseldorf
tag

Igen, némelyikbe te látsz bele többet, vagy az aki írta - bár tévedhetek is :)
Egyenként:

": a Császár utolsó szavai Horushoz.
"I wait for you and I forgive you."
Ebbe mi a wtf? A várok rád azt jelentette ott, hogy HA leveti a Káosz erőit magáról, akkor várja és megbocsát neki - H. rövid időre önmaga lett, ezzel elnyerte a bocsánatát, de mivel ez csak piillanatokig tartott, már kezdte a 4 isten visszaönteni bele a hatalmat, ezt használta fel a megölésére. Én ebbe semmi wtf-t nem látok, olvasva az egészet, nem csak rövid részt kiemelve a kontextusból.

"Régi lore szerint teljesen megsemmisült Horus lelke, lehet kapott egy kis retcont, hogy később esetleg fel tudják haszálni és valahogy visszahozni? Pörögnek a teóriák, hogy a 'Star Child' menthette meg a lelkét"
Ez véleményes, bele lehet magyarázni, hogy talán nem semmisült meg teljesen, mert ez tényleg nincs leírva így szó szerint, de az sincs leírva, hogy nem semmisült meg és esetleg megmaradt.

A harmadik így van, az viszont nagyon nem biztos, hogy ezt tartósan is meg lehet-e tenni, még ha akarná is valamelyik.

(#2961) Düsseldorf válasza Peace (#2956) üzenetére


Düsseldorf
tag

Jó lenne tudni, miért húzta le, nekem 5*, alig volt benne ellentmondás, izgalmas volt, egyedül a Végső Csatát találtam túl hosszúnak. Illetve a lezárás kicsit kurta lett, arról olvastam volna jóval többet, mi történt, miután visszavitték a Császárt a Terrára.
De az már eddig is kiderült pl. a melyik Gaunt kötetek a legjobbak a sorozatból, hogy nekem más az ízlésem mint a többségnek.

Az egyedüli igazi wtf nekem az a mellékszál volt, amit igazából nem is kéne sp alá tenni ( de hátha valaki semmit nem akar tudni a könyvről :) )
hogy ha az Astronomicont szerkezetileg eléggé roncsolt állapotában a Császár bármilyen közreműködése nélkül működésbe tudta hozni pár Dark Angels könyvtáros Keeler és pártízezer hívő kollektív hite segítségével, akkor egyáltalán nem igaz az, hogy a Cs. nélkül nem működik az Astronomican és azért nem léphet ki az Aranytrónból, mert akkor kihúny az irányfény és a warpban nem lehet tájékozódni és széthull a Birodalom stb.. Persze lehet ezzel akarnak annak megágyazni, hogy egyszer még el tudja hagyni azt)

(#2962) Düsseldorf válasza Cifu (#2957) üzenetére


Düsseldorf
tag

"
Én továbbra is tartom, hogy a HH vonala teljesen szétcsúszott és a novellaírók szétcincálják az eredeti lore-t, mindenféle átgondoltság nélkül."

Pont hogy átgondolták és korrigálták az eredeti, pár sör mellett egy pubban mindenféle átgndolást nélkül hevenyészetten papírra vetett eredeti lore-t, ami tényleg hemzsegett a wtf-től, most abból kevesebb van.
És több mint alaposan átgondolták mit írnak esetleg át, hogy konzekvensebb legyen. Lehet nem egyetérteni a változásokkal, de hogy nem gondolták át, az nettó ökörség.
Abnett mit ír eről?
"If the story was predominately preordained, then I would simply attempt to write my best version of the received story. Every piece of established lore that I had to include was carefully considered in the following ways: Which version of it is the best to include (for in some cases there are many contradictory versions in 40K mythology)? What order should they appear in (for in some cases, the specific order is not defined)?
What is the most memorable way of showing this (in terms of style and point of view)? Is there anything I can bring to this that will be unexpected, without altering the lore or dashing expectations?
This last aspect was fruitful. In several cases, it turned out there was a considerable amount of creative space. We knew how some things happened, but not why. We knew why other things happened, but not how.
We knew that some things happened, but not what the immediate consequences or reactions were. "
És ami a lényeg az átgondoltság szempontjából:
"The multiple full drafts were a consequence of the fact that there were so many eyes on this project. There is a fair degree of scrutiny on work when it’s being created for a valuable IP, and every book I’ve ever written for BL has gone through an approvals process. But the climax of the Siege of Terra is such a vital piece of lore, it had to be checked and re-checked at every level by the various divisions of GW, and the very High Lords themselves.
That’s how it’s supposed to work. Every time I refined or made adjustments, it was with excellent notes from the guardians of the IP. GW had confidence in me, and they were giving me all the assistance they could. We were only going to get one shot at this, and we had to do it properly. "

"Az Ő szemszögükből Horus esetleges visszahozatala kész főnyeremény, még 50 novellára való alaptörténet megvan. :DDD "
Elég halvány az visszahozatali remény, arra lehet csak alapozni, hogy nincs szó szerint leírva, hogy mindenestül elpusztult a lénye és a lelke.

"Ilyen háttér mellett az, hogy a HH novellasorozat végén (is) csinálnak egy csomó WTF megjegyzést igazán semmiség.."

Mivel hogy nincs egy csomó wtf, inkább kiirtottak eddig létező pár wtf-et, ez is téves vélekedés.

(#2963) Peace válasza Düsseldorf (#2961) üzenetére


Peace
nagyúr

Na most visszakerestem FB csopiban Neked:

"Abnett egy anyaszomorító kókler.

Tudtam, hogy ez lesz, de így is dühítő, hogy megtette. Amióta a k*rva perpetualjait beleerőszakolta a HH-ba, azóta tudtam, hogy el fogja rontani az egész Horus Heresy-t számomra.
3 könyvet és több száz oldalt pazarol el egy jelenet felfuttatására, amit aztán egy Rick & Morty pillanattal tönkretesz. A Császár karakterét egyszerűen kiheréli. Persze amit az egész történetbe belerondít szokás szerint semmit se számít, mert már leírt történések közé erőszakolja be a sz*ros kis Marty Stu karaktereit.
Legalább volt 60+ könyvünk, hogy megbarátkozzunk azzal a gondolattal, Horus egy sz*rul megírt impotens karakter aki kb semit se csinál és megérdemli, hogy elpusztuljon, de hogy egy fejezetben a Császártól elvegyen mindent amit szimbolizál, amiért küzdött... s azt gondoltam, hogy a BvS Martha pillanatánál nincs lejebb a kreatív írásban."

(#2964) Düsseldorf válasza Phobion (#2954) üzenetére


Düsseldorf
tag

Ja ehhez még valami ami előbb lemaradt:
Például, Horus mi a francnak akarta az arany trónra ültetni a már alig élő Császárt? Hogy odavonza a még életben lévő lojalistákat? De hát Guilliman már rég úton volt. :F
Ha Hórusz győz és a Császár meghódol neki, akkor Guilliman és teljes légiója flottástól mindenestül nem jelentettt volna többet mint pár zavaró muslinca. Ha úgy gondolja, G.-nak is felkínálja hogy hódoljon be ő is, és akkor kap ő is egy trónt maga mellett hogy az ö vezetésével mint kegyes isten újra összegyűlnek a fiók (kivéve azokat, akiket meg akart mindenképp ölni) , de valószínűbb hogy szétzúzza őket és az ő fejét is elviszi trófeának a szentélyébe. Ha H. győz, lényegtelen lett volna G. mit csinál,mekkora erői vannak stb.

(#2965) Düsseldorf válasza Peace (#2963) üzenetére


Düsseldorf
tag

Köszi hogy visszakerested!

Erre szokták mondani, a vélemény olyan mint a segg, mindenkinek van.
Kicsit egyszerű aki írta, mondhattam volna h. egyszerű mint a faék.
Sorrol sorra tán majdnem minden állítását cáfolni v. árnyalni lehetne, de felesleges, mert ebbe minden benne van:
"Amióta a k*rva perpetualjait beleerőszakolta a HH-ba, azóta tudtam, hogy el fogja rontani az egész Horus Heresy-t számomra."

Mivel nem az lett, amit ő noname gipszjakab elképzelt a saját buksijában (egyébként ki nem sz@rja le ő mit képzelt el v. akart??), ezért aztán neki minden már előre sz@r a Légió (2008 v. 20016-óta), mert az írók merészelték nem azt írni amit ő elképzelt a Bérkocsis utca 41/b-ben éldegélve.
Ez önmagában vicces, kicsit énközpontú a csávó, cserébe nem túl okos, mert amit ír az azt jelenti, csak akkor tetszett volna neki a széria, de főleg a vége, ha Abnett vele konzultál, az ö engedélyét és iránymutatását és tanácsait kéri Wraight, French, Thorpe, Kyme, Hoare stb. helyett.
Hagyjuk már, ez egyenesen szemellenzős hozzáállás, ti. ha nem az van amit akarok, akkor a könyv fosch Abnett meg kókler.
Nekem se tetszett minden, akadnak a sorozatban fércművek amelyek szemétre valók úgy ahogy vannak, de pont a lezárás nem ilyen.
Ne egy ilyen ennyire merev gondolkodású alak véleménye befolyásoljon, olvasd el magad, nem olyan előre kőbevésett véleménnyel, hogy ha ez vagy az (nem) történik, akkor minden szar és pusztulat, meg Abnett monnyonle ...

[ Szerkesztve ]

(#2966) Peace válasza Düsseldorf (#2965) üzenetére


Peace
nagyúr

Mindenképpen elolvasom, ha eljutok oda. De mivel még 14 kötetet kell végigvárnom a Tuan-tól, így nem biztos, hogy ebben az évtizedben lesz. :DDD

(#2967) Djuree


Djuree
félisten

fakk. tegnap megtalálta a zasszony a könyvek számláját, majdnem 50k-ért vettem könyvet tuanból. :DD
jött hogy de bezzeg wellnessre nem viszem el, erre meg van pénz. mondtam hogy a wellness nem mérhető Horus eretnekségéhez. ;]
ki kellett volna dobnom...mármint a számlát, nem a zasszonyt. :DDD

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#2968) Düsseldorf válasza Djuree (#2967) üzenetére


Düsseldorf
tag

Hm, kissé kellemetlen helyzet ... :)
Rossz volt a válaszod (bár tartalmilag teljesen egyetértek vele).
Azt kellett volna mondani, egyrészt rá és a welnessre gondolva csak a téged nagyon-nagyon-nagyon érdeklő könyvek felét vetted csak meg, másrészt a hatástalan, ám jó drága wellness-hotel helyett találtál neki sokkal jobb hatású helyetesítőt:
https://www.hazipatika.com/eletmod/mozgas/cikkek/a-setalas-12-bamulatos-hatasa
ő is elismerheti, a lenti előnyökkel 3 nap wellness nem versenyezhet:
1.Alacsony intenzitású, mindenki által elvégezhető mozgásforma.
2.Minimális a sérülésveszély.
3.Karbantartja az izmokat.
4.Csökkenti a stresszt.
5.Javítja a hangulatot.
6.Növeli az önbecsülést.
7.Segít a testzsír arányának csökkentésében.
8.Serkenti az anyagcsere-folyamatokat.
9.Csökkenti a magasvérnyomás-betegség kialakulásának kockázatát.
10.Ellenállóbbá tesz a fáradékonysággal szemben.
11.Mérsékli a daganatos megbetegedések rizikóját.
12.Heti 2-4 óra tempós séta pedig már a felére csökkenti a szívroham bekövetkezésének veszélyét.

De lehet, ezt a második részt tanácsosabb csak az első vihar elmúltával közölni vele :D

(#2969) Djuree válasza Düsseldorf (#2968) üzenetére


Djuree
félisten

igen lehet ezt kellett volna de már mindegy. :DD
de mondtam azt is hogy nagyon akciós volt, mert amúgy 2x ennyi szokott lenni. :))

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#2970) csibe1 válasza Djuree (#2969) üzenetére


csibe1
addikt

Amúgy szoktál könyvet venni? ;] :DDD

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#2971) Phobion


Phobion
őstag

NEW SPACE MARINE 2 LORE! The events between Space Marine 1 and 2 finally revealed!

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2972) Cifu válasza Phobion (#2971) üzenetére


Cifu
nagyúr

BlackShield -> Száműzött, kitaszított Space Marine. Alapvetően a Horus Heresy időszakából származó fogalom, az áruló űrgárdista rendekből származó, de lojalista űrgárdistákat jelölte. Évezredekkel később a különféle okokból száműzött vagy a rendből dezertált, de a birodalom irány hűséges űrgárdisták használták magukra ezt a jelzőt.

A történet kellően grimdark, szóval ilyen téren kudos.
De hogy Primariskát csináltak belőle...
Nekem ez nem gyerebe. Az egész Primaris történet azért mókás, mert amúgy is über-killer Space Marine-okból csináltak még egy űberebbet, így egy "sima" gárdista már nem is lehet olyan világmegváltó? Vagy miszösz?
Titus sima gárdistaként is elég lett volna...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2973) Phobion válasza Cifu (#2972) üzenetére


Phobion
őstag

"Titus sima gárdistaként is elég lett volna..."

El kell adni a Primaris figurákat a webshopból. :DDD

Plusz ott van még az is, hogy bizonyos szintig ellenáll a káosz erőinek, ha jól emlékszem az első részből, szóval ő már alapból Space Marine+ volt.

Na de most, Primaris Psyker Space Marine?! :Y

Fogadni mernék arra, hogy még Magnus ellen is harcolni fogunk. 😂

Szerk.: Szerintem egész jól megoldották azt, hogy hogyan emeljék kánonba Titust. A Primaris rész mondjuk szerintem is felesleges.

[ Szerkesztve ]

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#2974) Cifu válasza Phobion (#2973) üzenetére


Cifu
nagyúr

Ha így haladunk 1x még Guilliman Roboute utódja lesz a trónon... :DDD

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2975) Djuree válasza csibe1 (#2970) üzenetére


Djuree
félisten

ja persze, van már "pár". :)) :D

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#2976) csibe1 válasza Djuree (#2975) üzenetére


csibe1
addikt

Ezután dobd el a számlákat, egyből vásárlás után. :D
Kivéve ha garisak. ;] :DDD

Vidd el az asszonyt wellness banzájra, aztán nyugi lesz. :)

Amúgy is, nincs semmi értelmes welness 50k-ért; szóval jobb, hogy könyvet vettél. :DD

[ Szerkesztve ]

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#2977) Djuree válasza csibe1 (#2976) üzenetére


Djuree
félisten

én is így vagyok vele. :D :C

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#2978) Frod


Frod
addikt

A kollab, amit nem láttam jönni :DDD

Call of Duty: Modern Warfare III & Warzone - Warhammer 40,000 Operator Trailer

[ Szerkesztve ]

Do you see the white shadow?

(#2979) Djuree válasza Frod (#2978) üzenetére


Djuree
félisten

wot-ban wows-ban volt már többször is ilyesmi, engem mindig meg is vesznek ezekkel kilóra és képes vagyok tízezreket beleinvesztálni hogy meglegyenek a skinek, legénység. :D
egyre több játékban van benne a 40k mint szezonális tartalom, bízom benne hogy jól megy és jönnek jó 40k gémek is, mert eddig igazi jó AAA játék nem volt, mostanában biztos nem. egy jó 40k mmo-ra visszajönnék hardcore gémerkedni így 40 évesen is, két gyerek mellett. :DDD :C

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#2980) Peace válasza Frod (#2978) üzenetére


Peace
nagyúr

Helldivers 2-ben bármit megadnék WH40K skinekért. :DD

(#2981) Frod válasza Peace (#2980) üzenetére


Frod
addikt

Szerintem azt pc-n a modderek már meg is oldották. :DDD

De amúgy kíváncsi leszek egy éven belül hány stúdió fog előállni a saját H2-copyjával. (ugye a piac mindig ezt csinálja, hogy ha valami berobban, akkor már dolgoznak is hasonlón.)

Do you see the white shadow?

(#2982) Djuree válasza Frod (#2981) üzenetére


Djuree
félisten

egyse...pár év múlva már emlékezni se fogunk rá.
Az utóbbi időben sok ilyen játék volt hogy mikor kijött wow mekkora gém, ez biztos 10 évig menni fog, nagy hype meg minden, aztán gyorsan lecsengett, 1-2 év múlva már adták ps plusban vagy game passban. :U
én ezt is ilyennek érzem de majd meglátjuk...

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#2983) Peace válasza Frod (#2981) üzenetére


Peace
nagyúr

Hivatalos WH40K játék kéne ilyen settinggel, mint a H2!!!!

(#2984) wednesday


wednesday
őstag

Üdv.

A Rogue Trader játékról mi a véleményetek? Adnátok érte 40 eurót?

Gondolkodom rajta, de lehet még ráér, mert a Baldur's Gate 3-at is most vettem meg. :)

(#2985) Peace válasza wednesday (#2984) üzenetére


Peace
nagyúr

Még decemberben toltam végig:

Warhammer 40,000: Rogue Trader (PC):

Teljesen megvoltam őrülve, mikor 2022-ben bejelentették ezt a játékot! Ráadásul a születésnapomon!!! A kedvenc univerzumom és a kedvenc műfajom találkozása az első alkalommal ennyi évtized várakozás után?! Ennél csodálatosabb ajándékot soha nem is kérhettem volna. Természetesen voltak fenntartásaim és csöppet tartottam is tőle több szempontból is, de ettől még nem vártam kevésbé. Egyértelmű volt, hogy előrendelem és a megjelenés napján vetem is rá magam.Már kapásból a karaktergenerálás teljesen levett a lábamról, el is töltöttem vele bő 40 percet. Természetesen komisszár hátteret választottam és közelharci Warrior lett a hősöm. 😛 Aki játszott már az Owlcat játékaival, az nagyjából sejthette, hogy mire számíthat. Nem kellett bődületesen minőségi átvezetőkre és szemet gyönyörködtető grafikára számítani. Cserébe kaptunk egy félelmetesen hangulatos látványt és atmoszférát, ahol a pályák és karakterek kidolgozása pont kellően részletes ehhez a stílushoz. Zenei téren igazán bedobhattak volna még 4-5 számot, hogy egy csöppet változatosabb legyen a harcoknál, de így is nagyon korrekt az OST. Nem egy Mechanicus szint, de abszolút illik az univerzumhoz. Szintlépésnél a temérdek mennyiségű képesség elsőre ijesztő lehet, de nem kell túlaggódni. Pár szint után már kicsit megnyugszik az ember és magabiztosan pakolgatja a pontokat. Persze lehet útmutatásért a netre menni (ahogy azt később én is megtettem), de saját kútfőből is szépen lehet haladni. Én normál nehézségen kezdtem, nem akartam szívatni magamat. De egy idő után már nagyon könnyű lett, így feltoltam daring-re. Efelett van még két további nehézség. Itt is voltak érdekes dolgok, mert néha egy kör alatt feküdt 1-2 emberem (összesen 6-ot irányíthatunk) és csak pislogtam. Párszor kacsintgattam a hard irányába, de mindig sikerült elhessegetni a gondolatot. 😃 Az űrcsaták is baromi jóra és izgalmasra sikerültek! Főleg, hogy a hajónk is szintet lép és nem csak képességekkel, de eszközökkel is fejleszthetjük. Nincs is jobb annál, mint amikor 3 helyett már 5 torpedót lőhetünk ki egyszerre vagy ha a makró ágyunk ereje és hatótávolsága megkétszereződik. Ezen felül a különböző posztokra a követőink közül kell választanunk attól függően, hogy milyen magas az adott tisztséghez tartozó képességük. Saját kolóniánk is lesz, ráadásul nem is egy. Ezeken a bolygókon is építkezni kell, bizonyos esetekben pedig olyan konfliktusok alakulnak ki, amik a személyes közbenjárásunkat igényli. A kereskedés is elég egyedien van megoldva. Különböző frakciók számára felajánlunk zsákmányokat, ezzel növelve a reputációnkat náluk. A profit faktor mutatónk pedig a vagyonunkat jelzi. Szóval ha adott frakciónál elértük a kellő népszerűségi szintet és megvan a kellő profit faktorunk, akkor az így elérhető felszereléseket csak szimplán behúzzuk magunknak. Nekem ez jobban tetszett, mintha tényleges fizetőeszközt kellett volna gyűjtögetni. Mondjuk jó kérdés, hogy miképp lehet kimaxolni adott frakciókat, mert az egész rendszert bejártam, mindent vittem, ami mozdítható. Így sem értem a max közelébe sajnos. Pedig nagyon fincsi kis energiapáncélok és nehéz bolter is elérhető idővel. A játék mérete valami félelmetes!!! Brutálisan sok rendszert járhatunk be, de természetesen a hipertér ugrás veszélyekkel jár. Szóval ha nem vigyázunk, akkor nagyon visszataszító rusnyaságok manifesztálódhatnak a hajónkon, amiket természetesen el kell intéznünk. A történet összesen 5 fejezetből áll, szóval érdemes felkötni a gatyót! Ráadásul minden követőnknek is a segítségére lehetünk a személyes küldetéseik teljesítésével. Imádtam, hogy rengetegféle ellenséggel megküzdhetünk! Mind a négy Káosz istenség csatlósai tiszteletüket teszik és xenok is felbukkannak szép számmal. Szóval ez is egy hatalmas plusz! A másik pedig a meglepően nagy szabadság, amit a játék nyújt! A bájolgástól és a románctól egészen a helyszíni kivégzésük szinte minden helyzetben bármit is választhatunk. Akár saját követőkkel kapcsolatban is. 😮 Szóval én ezt nagyon éltem. Három irányba vihetjük a karakterünket. Dogmatikus, eretnek vagy tekintélyromboló. Mindenki meg fogja találni a saját morális és erkölcsi iránytűjének megfelelőt. 😉És akkor beszéljünk a negatívumokról és bugokról is kicsit. Az előbbiből kettőt tudnék megemlíteni. Iszonyatosan hiányzik egy narrátor!!! Nagyon kevés alkalommal kerül sor szinkronszínészek alkalmazására, a szövegek 95%-a sajnos olvasós. És higgyétek el, BAROMIRA sok szöveg van a játékban. Ráadásul a teljes játékidő 75-80%-át az olvasás teszi ki! Szóval aki ettől irtózik, az jó messzire kerülje el. És természetesen jó erős angol is nélkülözhetetlen, anélkül nem lesz nagy élmény. A másik a töltőképernyők. Egy picit sok van belőle, ami nem is lenne gond, ha mind 4-5 másodperces lenne, de sajnos akadnak 20-30 sec-esek is. Nem tragédia, de ezen lehetett volna még kicsit dolgozni. Én mázlistának tekinthetem magam, mert a Steam bejegyzések alapján rengetegen futottak nagyon komoly hibákba. Nekem egy alkalommal ragadt fenn egy emberem egy olyan platformon, ahova nem is lehetett volna feljutni. Itt sajnos vissza kellett töltenem egy csata előtti pontra emiatt, mert nem volt más mentésem. Egy másik alkalommal pedig a fele banda kizuhant a textúrából a semmibe, itt szerencsére volt az ajtó előtti mentésem. Ezeken kívül apróbb hibák természetesen nálam is előfordultak. Átvezetőknél a hang és a cselekmény csúszásban voltak, a halottak néha T pózban álltak, a hídon folyamatos lövöldözés hang hallatszott(ezt szerencsére megjelenés után pár nappal javították is), néha felugró jutalom ablak űrcsata után eltakarta a párbeszéd opciókat. Szóval nem hibamentes és akiket az ilyesmi zavar, az nyugodtan várjon egy "Enhanced Plus Edition"-t(nem tudom, hogy ez lesz-e a neve). De mindezek ellenére nagyon gyönyörűen végigjátszható. Nálam abszolút a 2023-as év nyertese és könnyűszerrel lett GOTY!!! 😍😍😍 A közelébe nincs a Baldur's Gate 3 technikai szintjének, de a setting miatt esélye sem volt a BG3-nak, lecsusszant a második helyre. Ráadásul időben majdnem ugyanannyi volt a két játék, a BG3 nem egész 126 óra, ez pedig majd 127 lett a végére. Én azt mondom, hogyha abszolút megszállott WH40K rajongó vagy, imádod a CRPG-ket körökre osztott harccal és nagyon megy az angol, akkor ez bizony a Te játékod! Mindenki más döntse el Magának a leírtak vagy a neten fellelhető infók alapján. Az biztos, hogy én piszkosul várom a két idénre beígért story DLC-t!!! 🤗

(#2986) Cifu válasza wednesday (#2984) üzenetére


Cifu
nagyúr

Én már megvettem (még teljes áron... :DDD ), de anno átnyergeltem én is a BG3-ra, mert nagyon bugos volt. Lassan végzek a BG3-al, most már aztán megyek Rogue Trader-ezni. :)

Mint szerepjáték nagyon jó, a karakterek első blikkre nagyon kellemesen kidolgozottak és az, hogy a saját karaktered elég szabadon lehet megkreálni alapból képes órákra elrabolni az embert. :DDD

Az Act1 megnézve lett anno, bejött, de akadt bőven bug, én ezért hagytam abba. A fórumok alapján az Act2 és Act3 is nagyon jól sikerült, de onnantól szétcsúszott sajnos a játék és elég sok bug és hiányos küldetésláncok voltak az Act4-től kezdőden.
Most Március 11.-én jött ki egy nagyobb patch, sok bug javítva lett, de aki az Act4-nél járt, azok sokan panaszkodnak, hogy "elvesztették" a már megkezdett küldetésláncukat.

Akad még bőven balance probléma, most éppen az Officer-eket nerfelték le, ami miatt sokan nekiálltak sírni a fórumon, mert eddig iszonyú OP volt.

Mindent összevetve nem egy BG3 szintű játék, messze nem és nem csak a bugok miatt (pl. rengeteg párbeszéd nincs például leszinkronizálva, más szóval nincs hang, csak olvassuk a szöveget :D), de azért mint Wh40k CRPG nagyon üt, csak sajnos ugyan az az eset, mint annyiszor már, hogy lenne egy tök jó játék, de kb. béta állapotban került kiadásra, és a játék vége félkész...

(hozzá teszem én még 2020-ben early accesben játszottam először a BG3-al (akkor még csak az Act1 volt elérhető), és azért elég sok minden változott azóta ott is - szóval ha innen nézzük....)

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2987) wednesday


wednesday
őstag

Köszönöm a kimerítő válaszokat. Nem ijesztettetek meg végigolvastam rendesen. :R :D

Nem kell BG3-as szint, önmagához képest legyen érdekes és kösse le az embert.

A W40k rajongás megvan, ez pipa. Ami ilyenkor fontos az a történet, karakterek, változatos mechanikák, érdekes bulid építés. Maga a játék rendszere átgondolt és van is értelme pl: a képességeknek, nem csak tölteléknek van ott. Magyarán a készítők tudták, hogy CRPG-t készítenek és ezt meg is tették. De a beszámolótok szerint akkor ez meg is valósult....szinte :)

Igen a bugok ijesztőek lehetnek, tuti én is félretenném ha elérnek egy ingerküszöböt. Az olvasás is olyan, végül is OKÉ, csak nálam fárasztó tud lenni egy idő után. De önmagában nem tántorítana el, ha van elég pozitív dolog mellette.

Biztos, hogy be fogom szeretni, csak nem biztos, hogy most. Azért párhuzamosan nem biztos, hogy tolnék 2 ekkora játékot. Csak elcsábultam, mert ilyen a W40K világa, nem sok játék van belőle. Minden álmom lenne egy Witcher, CP2077, BG3 szintű W40k RPG. ;]

(#2988) Peace válasza wednesday (#2987) üzenetére


Peace
nagyúr

Az sokunké, elhiheted! :DDD

(#2989) montana92 válasza wednesday (#2987) üzenetére


montana92
csendes tag

Nekem egy kicsit üti egymást néhány mondatod.. :)

"Ami ilyenkor fontos az a történet, karakterek, változatos mechanikák, érdekes bulid építés...Magyarán a készítők tudták, hogy CRPG-t készítenek..."

"Az olvasás is olyan, végül is OKÉ, csak nálam fárasztó tud lenni egy idő után."

Szerintem a CRPG-k egyik lényegi eleme, hogy rengeteget kell olvasni, a történetmesélésen és (dialógusokon keresztüli) alakításán van a hangsúly.

Meg nekem kicsit úgy tűnik, nem teljesen tudod, mire is vágynál - a Witcher és a CP2077 szerintem ugyanis klasszikus értelemben nem is igazán rpg-k, hanem inkább sztoriorientált akciójátékok.

A játékhoz szólva egyébként: ha nem ódzkodsz tőle, az Epicen most 7200 Ft az alapváltozat, azaz kevesebb mint a fele a steam-es árnak.

Én még csak kb. 15 órát raktam bele, de eddig nagyon tetszik, a hangulat, az "immerzió" hibátlan.

(#2990) Cifu válasza montana92 (#2989) üzenetére


Cifu
nagyúr

...a Witcher és a CP2077 szerintem ugyanis klasszikus értelemben nem is igazán rpg-k, hanem inkább sztoriorientált akciójátékok.

Nem igazán tudom értelmezni ezt a mondatot. Már ugyan miért ne lennének szerepjátékok? :F
Attól, hogy nem körrendszerű a harcrendszer, vagy mi a szösz?

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2991) Peace válasza Cifu (#2990) üzenetére


Peace
nagyúr

Persze, hogy szerepjátékok. :K

(#2992) wednesday válasza montana92 (#2989) üzenetére


wednesday
őstag

Nem fogalmaztam egyértelműen. A tömény, nehezebben érthető angol szövegek olvasásra inkább "munka" az agynak, mint kikapcsolódás, ha nem vagy perfekt, ezért fárasztó, legalábbis nekem. :) Ilyenkor nem lényeges dolgokat ki is hagysz. De egyéne válogatja. Ez önmagában nem a játékot minősíti.

A CP2077-nél és a Witchernél elsősorban az erőforrásokra gondoltam, amit azokba a játékokba beletettek. Azon meg lehet vitatkozni mennyire szerepjátékok ezek. Más a megközelítésük.

(#2993) montana92 válasza wednesday (#2992) üzenetére


montana92
csendes tag

Világos :)
Abban igazad van, hogy ilyen szempontból ezek - és ahogy fentebb írták, a BG3 is - technikailag és büdzsé szempontjából magasabb polcon lévő játékok.

Más: nekem ezek a játékok nem szerepjátékok, egyszerűen azért, mert a Witcher esetében pl. nem nagyon látom, hol jelenik meg a "role playing" rész.
Kapsz egy karaktert, akinek van egy fix, készítők által előre meghatározott neve, megjelenése, szerepe, megítélése a világban és ehhez érdemben kötve vagy. Számomra ez nem szerepjáték.
A CP2077 szintén- legalább van karakterkészítő, de pl. a háttér kiválasztása is mennyit számít az első 10 percet követően? Illetve nincsenek valós választási lehetőségek, nem alakítható érdemben a sztori, minden (beleértve a játékvilágot is) teljesen statikus. Nekem ez inkább a tipikus "RPG elemekkel tarkított" játék inkább.

Nem a harcrendszer miatt - a New Vegas pl. szerintem is nagybötűs rpg.

De ahogy wednesday írja feljebb, ez nyilván egyéni nézőpont kérdése főleg..

(#2994) Cifu válasza montana92 (#2993) üzenetére


Cifu
nagyúr

A CP2077 szintén- legalább van karakterkészítő, de pl. a háttér kiválasztása is mennyit számít az első 10 percet követően?

Párbeszedékeben és pár egyedi küldetésben (minden háttérnek van 2-3 egyedi küldetése).
Nem túl sokban, de számít...

Illetve nincsenek valós választási lehetőségek, nem alakítható érdemben a sztori, minden (beleértve a játékvilágot is) teljesen statikus.

Wut? :DDD
Kismillió ponton számít a döntésünk, rengeteg részküldetés a döntéseink alapján jelenik meg egyáltalán, és eleve a főbb küldetések több részben eleve több féle képpen megoldhatóak.
Plusz van 7 féle végkifejlete a sztorinak, ahol a közeli NPC-khez való viszonyunk is változik.
Vagy 700+ órám van a játékban, hát eléggé nagy eltéréseket tapasztaltam a sztoriban...

Egy Wh40K világban ugyanez.... 7000 óra lenne benne. :DDD

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2995) montana92 válasza Cifu (#2994) üzenetére


montana92
csendes tag

Hát, én néhány dialógusopción kívül nem éreztem érdemi választásokat (minthogy pl. bizonyos tartalomtól elesnél az adott végigjátszásban a döntés miatt) a választható befejezéseken túl - de ahogy írtam fentebb, ízlések és pofonok.

Lehet ez a 2.0-val vagy a kiegészítővel változott, ezt nem tudom, én még 2023 elején játszottam vele.

(#2996) Peace válasza Cifu (#2994) üzenetére


Peace
nagyúr

Főleg a Phantom Liberty komoly, hogy mennyi lehetőséggel rendelkezik! Belenéztem YT-on a végigjátszás után, hogy milyen variációk vannak még és csak pislogtam. Biztos, hogy terítékre fog kerülni még nálam, mert nincs semmi hozzá fogható és szerelmes vagyok a világába. 3-szor vittem végig eddig, de biztos lesz negyedik is.

(#2997) Cifu válasza montana92 (#2995) üzenetére


Cifu
nagyúr

Hát, én néhány dialógusopción kívül nem éreztem érdemi választásokat (minthogy pl. bizonyos tartalomtól elesnél az adott végigjátszásban a döntés miatt)

Márpedig tele van a játék ilyesmivel, kezdve fontos NPC-k egyszerűen faképnél hagynak (pl. Judy és Panam is "száműzhető" bizonyos döntésekkel, elesve az összes hozzájuk köthető küldetésektől később,), olyan szintig, hogy a döntésektől függ, hogy például a Samurai koncerten ki fog a mögöttünk zenélni vagy olyan apróságokig, hogy ki lesz a város polgármestere és milyen háttérrel, vagy másod-harmad rangú NPC-k keresnek meg utólag küldetésekkel a korábbi döntéseink alapján...

Szóval especiel a CP2077 már megjelenésekor is tele volt egy rakás szerepjáték ópcióval. Sajnos a játékosok (és a teszterek) jó része ezeket meg se próbálta felderíteni, csak végigvittek egy adott végjátékot és kész.
Hozzá kell tenni, hogy sok esetben a döntések később vannak kihatással és nagyjából új játékot kezdve, más döntéseket hozva hozva szembesül a játékos vele.

Nem ok nélkül van benne 700+ órám...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2998) ripla


ripla
őstag

Elég régen vettem már a kezembe WH40K könyvet, de a napokban elkezdtem a Tuan kiadásában a Magos című könyvüket (az előtte lévő Eisenhorn trilógia már megvolt régebben).
Hát gyerekek... én nem tudom hogy a Tuan kiadó milyen kóklerekkel dolgoztat, de ennek a könyvnek botrányos a szövegkezelése.
Kihagyott szavak, szavakról lehagyott betűk, rosszul leírt szavak, felcserélt nevek, mondat végén pont helyett vessző, és a könyv 2/3--ánál szerintem már bőven 100 felett jár a hibák száma, gyakorlatilag majdnem minden oldalra jut legalább 1 ilyen.
Mi a fészkes fene történik manapság a könyvkiadással? És ezért a szemétbe való munkáért valakinek volt pofája pénzt kérni? Le vagyok döbbenve, teljesen komolyan mondom.

(#2999) Matej válasza ripla (#2998) üzenetére


Matej
tag

Szia!

Nincs korrektúra kör.
Sajnos ez nem újkeletű. Lehúztam jó pár évet a könyvkiadásban és nagyon kevés cégnél fordítottak kellő figyelmet erre. Az egyik kiadónál, ahol dolgoztam 2 korrektúra kör volt, egy másik cégnél meg a tulaj mindig elolvasta a kész könyveket nyomda előtt és ennyi.
Van, ahol még ennyi sem.

MaTeJ

(#3000) Peace válasza ripla (#2998) üzenetére


Peace
nagyúr

Az nem hangzik jól basszus! Pedig olvastam mostanában 2-3 új Tuan könyvet, de nem tapasztaltam ilyet. Persze 1-2 hibába belefutok azért.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Warhammer 40.000
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.