Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4651) Fikasz


Fikasz
tag

FSP ZEN szakértőket kérdeznék!
Létezik-e olyan 300w-os ZEN ami képes elvinni egy kis teljesítményű gépet (AMD 3500+ 6600GT, 2db HDD + DVD író teljesen passzív) hogy nem hallatt magas frekvenciás ciripelést és alapjáraton stabilan viszi a konfigot?

(#4652) gtasystem válasza Fikasz (#4651) üzenetére


gtasystem
őstag

ott a venti ciripelhet..valszeg valamilyen gyengébb eresztésű..egyébként bármilyen 300w-os el kell hogy vigye..enyémet is 300-as fsp viszi. igaz az nem zen. viszont alig hallom.sőt.

[ Szerkesztve ]

http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)

(#4653) Cobra. válasza gtasystem (#4652) üzenetére


Cobra.
őstag

Gtasystem, szerintem ne erőlködj, ha nem értesz valamihez inkább ne szólj bele :)

A ciripelést sajnos mostanában elég sok ember mondja teljesen eltérő tápokra, szóval nem egyedi probléma. Megoldás persze nincs rá (legalábbis én még nem találkoztam használható ötlettel). A 300-as Zenből egyébként elvileg létezik egy frissített verzió, az már működik alacsony terhelésen is.

(#4654) gtasystem válasza Cobra. (#4653) üzenetére


gtasystem
őstag

erőlködni max. a wc-n szoktam..nem mondtam hogy tápszakértő vagyok.. a valszeg-et remélem el tudod olvasni..
és ahhoz hogy mikor és mihez szólok hozzá, neked az égvilágon semmi közöd nincs.. de nehogy mellre szívd..:)

http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)

(#4655) Fikasz válasza gtasystem (#4654) üzenetére


Fikasz
tag

Ne vitatkozzatok :(
A tápom 2008-as kadású a szériaszámból kikövetkeztetve ami elég frissnek tűnik.
A táp 100W alatt úgy érzi, hogy feleslegesen működik, a sok átalakított feszültséget mivel nincs hova leadnia hő formájában adja ki magábol, tehát nagyon melegszik. Ezt a jelenséget úgy reagálják le a benne lévő alkatrészek, hogy magas frekvenciás ciripelő hangot adnak ki, és mikor már nem bírják az alkatrészek a táp lekapcsol. Mivel a gépem teljesen passzív és a konfig max összesen 60-70W-ot eszik az egyetlen megoldás ami nem jár zajjal az az, hogy rákötök egy 12V-os 60W-os izzót. Végül is íróasztali lámpának fel tudnám használni, na de ez nonszensz.

(#4656) gtasystem válasza Fikasz (#4655) üzenetére


gtasystem
őstag

minden csak nézőpont kérdése..gondold azt hogy van egy szuper elektromos tücsköd.. :)

http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)

(#4657) Baga1983


Baga1983
senior tag

Sziasztok! Vettem a Coolermaster tápom helyett egy csiftek 550-est de ezt nem hiszem el. Megint mindent rákötök mindent és errre ez is azt csinálja hogy már a táp bekapcsolásával elindulnak a ventik(tehát power gomb nélkül) és aztán 5 másodperc mulva leállnak. És semmi működés.Miért indul el bármi is a power gomb nélkül? És miért nem indul el a rendszer? Please help! SOS!

(#4658) Baga1983


Baga1983
senior tag

Lehet hogy azért van mert a P35-ds3 ATx a táp meg ATX2? A másik az alaplapomra kell 20+4 pin, vagy csak 20 pines kell?

(#4659) Cobra. válasza Baga1983 (#4658) üzenetére


Cobra.
őstag

Szerintem simán rosszul van rádugva az alaplapra a power gomb vezetéke, vagy meg van sérülve.
Vagy elhalálozott az alaplap.

[ Szerkesztve ]

(#4660) Baga1983 válasza Cobra. (#4659) üzenetére


Baga1983
senior tag

az a durva hogy tegnap reggel még egy 450-es csifivel elindult, és most ugy látom hogy a vinyó is menne de az alaplap nem. Valami mégis ezzel a ATX alaplap ATX2 táp kapcsolattal lehet a probléma

(#4661) Baga1983


Baga1983
senior tag

Ja és olyan mintha be lenne kapcsolva a gép tehát egyből indul. de ha lehuzom a power kábelt a lapról akkor meg semmi nem indul

(#4662) Csaba_20_ válasza Baga1983 (#4657) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Ha egyébként a gép pöccröff indul és semmi más hibát nem észleltél, akkor lehet, hogy az alaplap egyik funkciójáról van szó. Főleg komplett gépeknél találkoztam eddig hasonló indulási metodikával.

(#4663) Csaba_20_ válasza Baga1983 (#4658) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Működéstechnikailag nincs különbség a két csatlakozó között. A több érintkezős nagyobb áramokat tud továbbítani.

(#4664) Baga1983 válasza Csaba_20_ (#4663) üzenetére


Baga1983
senior tag

Érdekes hogy az alaplapra kötött ventik is elindulnak, de a proci meg sem nyikkan. De a 450-es csifivel szó nélkül indul minden, viszont minden más táppal ugyan ezt csinálja.

(#4665) Csaba_20_ válasza Baga1983 (#4664) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Nem világos számomra, hogy miután felpörögnek a ventilátorok, majd leállnak, a gép normálisan indítható-e. Illetve mit jelent az, hogy a 450-es Chieftec táppal szó nélkül indul minden. Anélkül indul(bebootol és megy rajta az OS) a gép mikor rákötöd a villamos hálózatra, hogy megnyomnád a bekapcsoló gombot? A többi táppal viszont csak felpörögnek majd leállnak a ventilátorok és aztán a bekapcsológomb hatására indul?

(#4666) Baga1983 válasza Csaba_20_ (#4665) üzenetére


Baga1983
senior tag

Nem, miután felpörögnek a ventilátorok semmi nem történik a táp világit de nem történik semmi majd ha kihuzom a tápkábelt és vissza akkor ugyaneddig jut el. Az is fura hogy a ház előlapi paneljén( ugye a régi tápnál bekapcsoláskor automatice elkezdett világítani a ház előlapján a kapcsológombok és utána power gomb és indul a gép) nem jelenik meg semmi olyan mintha a táp bekapcsolásakor egyből power gomb is lenne de csak ventifelpörgés van pár másodpercig: minden venti, azok is amik az alaplapra vannak kötve.
A régi tápon viszont volt még egy 2 eres kábel ami a motherboard 20+4pines kábelekből jött ki amit rá tudtam csatlakoztatni egy házból jövő csatlakozóra és ha azt rákötöttema tápra akkor normális gépindítás volt, ha azt nem kötöttem rá akkor az a régi 450-es csifi is a fentebb említetteket csinálta.

(#4667) Henker2


Henker2
addikt

Üdv! Most vettem egy 600W-os Cooler Master tápot. Elég hangos a ventije. A kérdésem: Lecserélhetem-e a ventillátorát? Ha igen milyet tehetek a helyére? Milyet ajánlotok?
12-es ventiről van szó.
Köszi

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G

(#4668) Steelmanus


Steelmanus
addikt

Vett a baratom vagy negy honapja egy kesz gepet C2 2xxx proci Gigabyte D3S lap, 2 Gb RAM 8600GT video, Audity hang alaplapi LAN, es ket db vincsi. A lenyeg hogy olyan tapos hazban arultak, hogy rabeszeltem egy 400 W-os FSP tapra, mar eleve a csatik miatt na meg persze a noname tap miatt. A lenyeg hogy rendszertelen idokozonkent de heti rendszereseggel amikor bekapcsolja a gepet egy pillanatra bekapcsol majd ujra kikapcsol a tap. Egyszer-ketszer be-ki kapcsolja a gepet mikor vegre elindul rendesen. Megy napokig rendesen, majd megint elojon ez a problema. Ha csak resetel vagy ujrainditja az XP-t, akkor nincs gubanc, csak akkor amikor reggel be akarja kapcsolni. Telozott a boltba, ott valami ontesztrol beszeltek, de a gepet nem viheti be hetekre, mert otthon dolgoznak rajta a felesegevel, szoval mi lehet a hiba oka hogy tudjak ra hivatkozni, mert ha en bemegyek a boltba addig nem jovok ki amig ki nem cserelik - mert azt nem akarjak - vagy a rendor visz el a gondolkodoba. Szetszedni sem lehet mert garis.

(#4669) Hequila válasza Steelmanus (#4668) üzenetére


Hequila
őstag

Az esetedben nem a boltos a tudatlan ;)
És nem is táp hiba. Ha tuningolt, vedd vissza alapra, ha nem, akkor is adj neki egy cirmos klírt.
Ha nem tájékozódsz vásárlás előtt, ne az asztalt verd, ott, ahol vetted, inkább :W
Nézz körül az alaplap topikjában.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#4670) zekm


zekm
tag

Eddig rossz helyen kérdezősködtem uh átküldtek ide.

A problémám az lenne, hogy a HPU-4S435 hiper tápomban leégett pfc tekercs. A gép nem állt le, csak éreztem h büdös, és kikapcsoltam. Azóta újratekercseltem de 2 HDD-vel terhelve kb 5 perc után szinte megérinthetetlenül forró lett. A feszültségek rendben voltak.
A táp terhelés nélkül 30W-ot vesz fel. Nincs szünetmentesre kötve.

Köszi

(#4671) dave93


dave93
őstag

Az mitől lehet hogy a gépem nagyon ritkán, havonta max 1szer bootolás közben magától kikapcsol. :F Csak táptól lehet? Lehet vele valamit kezdeni?

(#4672) Steelmanus válasza Hequila (#4669) üzenetére


Steelmanus
addikt

A baj csak az hogy nem en vettem, en gepet osszerakni szoktam mert akkor tudom hogy mit csinalok. Ezen bolt at akarta ugyis verni a havert hogy a naluk vasarolt Samsung TFT monitort nem akartak kicserelni subpixel hiba miatt, egesz addig amig bele nem szoltam az amugy kihangositott mobilba, mert penteken vettek a geppel egyutt es szombaton elkuldtek melegebb eghajlatra, miutan beszoltam hetfon kicsereltek 3 ev teljes garaival. Hat ennyit a boltosokrol, tobb mint 20 eve foglalkozok gepek osszeszerelesevel es ez alatt az ido alatt vagy 30 bolt ment tonkre ott ahol lakom, Nekem nem kell elmagyarazni hogy miket muvelnek a boltosok azokkal, akik nem ertenek a hardverhez. Menj be egy boltba es szakszeruen kerdezd meg a specifikaciot egy adott termekre majd ra jossz hogy mit tudnak, termeszetesen vannak kivetelek ilyen a kedvenc boltom mernok tulaja. Csak akkor vasarolok naluk ha bent van, mert leven hogy elektromos ember vagyok tudom hogy mit kerdezek.
A gep nincs tuningolva, a haver pedig robotgepeket szerel, mert egy ideig egyutt dolgoztunk, szoval csak azert kerdeztem, mert nem lehet szetszedni es esetleg valakinek mar volt ilyen problemaja akkor O mit tett. Mellesleg most eppen nalam van a tap, mert kicsereltuk az enyemmel FSP 350W es most en tesztelem egy regi konfigon nezd meg az adataimnal.
Az sincs tuningolva mert minek.

[ Szerkesztve ]

(#4673) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Egy elég nagy problémám van...
Mikor most rákötném a mobilom a gépre, egyszer csak fekete lesz a kép és villog a monitor, kéken, mintha nem lenne jel.

Ezt azóta csinálja mióta beleraktam a házba 2 DB 12 CM-es ventit. Az eggyik egy papst 1600-as és egy nemtom milyen 1000 RPM-es. A ventik nincsenek szabályozva mind maxon megy.

Lehet, hogy kevés lenne a tápom annak a +2 ventinek? :F Az adatlapomon a configom. (annyi változtatással, hogy a procit visszavettem 3.8-ra és csak egy SATA2-es winyó van bent)

[ Szerkesztve ]

(#4674) Dusee válasza Vasinger! (#4673) üzenetére


Dusee
őstag

Hát pedig vinnie kéne annak a Corsairnak a konfigod azzal a plusz 2 ventivel is!
Probáld meg ugy, h kiveszed a +2 ventit, és ugy műxik-e!
Ha ugyse akkor szvsz nem táp, de azzal a 2 ventivel is kéne mennie simán!
És újra is indul a gép, vagy csak elmegy a kép?
Mert akkor lehet h a vga nem kap elég áramot!
De ezt se hinném, mert 2d-ben még a plusz áramot se kell rákötni!

[ Szerkesztve ]

(#4675) Dusee


Dusee
őstag

Hali!
Lenne egy olyan problémám, h mikor tegnap bekapcsoltam a gépet, ment rendesen, nem volt semmi gond!
Aztán este bekapcsolva hagytam torrentezés gyanánt, és reggel mikor kelek, csak egy éles visító hangot hallok!tudjátok, mintha azt a Hertz nevű hangot jáccanák, amit a felnőttek nem hallanak :DDD
Lehet ez abból kifolyólag, h meghalni készül a tápom, v a ventije?
Volt már máskor is, de akkor nem sok ideig, ezért nem is foglalkoztam vele!
Mondjuk elég egy szar tápom van (LC Power 420W :(), de a vga mellé akarok majd venni egy jót!De ez nemide tartozik!
Mert ha megakar pusztulni, akkor inkább veszek egy másikat, nehogy magával rántsa a procit/alaplapot!
Mert akkor fel is gyújtom a g*cibe!:DDD
Köszi :R

(#4676) Vasinger! válasza Dusee (#4674) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Úgy van ahogy írtad. Minden brobléma kiszűrve, akkor mi lehet a baj?

(#4677) Dusee válasza Vasinger! (#4676) üzenetére


Dusee
őstag

Hát hogy őszinte legyek, fogalmam sincs! :(
Probáld meg egy másik táppal!

(#4678) Vasinger! válasza Dusee (#4677) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Hm... és honnan szüljek eggyet? :P

(#4679) Dusee válasza Vasinger! (#4678) üzenetére


Dusee
őstag

Baráti körödben nincs vkinek egy?

(#4680) Vasinger! válasza Dusee (#4679) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Eltaláltad, nincs!

(#4681) Dusee válasza Vasinger! (#4680) üzenetére


Dusee
őstag

Hát az már kellemetlen!
Gari van még rá?
Ha nincs messze a bolt vidd vissza, vagy vidd a komplett géped, ott gondolom van egy táp, és letesztelik, meg a tápot is!
Elméletileg, ha szépen megkéred az eladót! :U
Bocs, más 5letem nagyon nincs!

(#4682) Steelmanus válasza Vasinger! (#4673) üzenetére


Steelmanus
addikt

Mit jelent az hogy: Mikor most rákötném a mobilom a gépre.. ?

(#4683) Vasinger! válasza Steelmanus (#4682) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Úgy van, hogy van egy összekötő kábel a mobilomnak. Mikor csatalkoztatom a mobilt a kábelre, akkor csinálta ezt. Egyébként Nookia N73.

Dusee: Azért egy Corsair VX450 csak nem...

Egyébként, most kicsit állítgattam a BIOS-ban és gond nélkül másolgatok a telóról. A BIOS-ba a SMART fan control : Voltage-re volt állítva, most az egész kikapcsoltam, nincs szabályozás, így minden maxon pörög viszont...

(#4684) Hequila válasza Steelmanus (#4672) üzenetére


Hequila
őstag

Nem kell bemutatnod a boltosokat, én is az vagyok. :DD :B Csak enyhítő körülményként említem meg, hogy nekem is elektronyos végzettségem van.

Csak ismételni tudom magamat; kérdezz rá az adott alappal topikjában erre a problémára, mert ez valószínűleg nem táphiba.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#4685) jolti05


jolti05
őstag

Sziasztok.

Egy 420Wos Chieftec tápról szólnék néhány szót. Nem az enyém, csak most nálam van, pontos információkkal sem tudok szolgálni.
Ismerősöm éppen otthon gépezett, egyszercsak újraindult, vagy leállt a gépe, már nem emlékszem. Ezután következett a szobában egy intenzív szag, mint az később kiderült, a tápból származott. Azóta, ha áram alá kerül a "készülék", magas frekvenciájú, sípoló hangot ad ki. Amit megfigyeltem még, hogy: Főkapcsolót benyomom, sípul, aztán megszűnik a hang, majd mélyebbről kezdi ismét, halk perzselő(valami kis zizagés, de mintha valami olvadna, vagy én nem is tudom :) ) hangot aláfestve, és ez odaáig tart, amíg nem áramtalanítom. Max 1 percig hagytam, hogy áram alatt legyen.
Nem tudom, hogy működik-e olyan szinten, hogy elindítja a gépet.

Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit lehet vele kezdeni, de a szervíz nem játszik, mert azóta már van másik tápja az illetőnek, pénzt nem akar rákölteni, de én szívesen elbíbelődnék vele. Égett/elszíneződött alkatrészek után még nem néztem, rgo még nem szedtem szét. Hozzább értő szerint esetleg a FETek mehettek galyra, a sípolás pedig tekercsből jöhet.

Köszi!

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#4686) zekm válasza zekm (#4670) üzenetére


zekm
tag

Esetleg valakinek valami ötlete? :U

(#4687) Hequila válasza zekm (#4686) üzenetére


Hequila
őstag

Esetleg a PFC kiiktatása? A régi és az új menetszámok megegyeznek?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#4688) zekm válasza Hequila (#4687) üzenetére


zekm
tag

A PFC kiiktatása alatt csak a tekercs kiiktatását érted, vagy valami komolyabbat? (aktív PFC-s). A menetszámot nem számoltam meg a letekercselésnél, de ugyan annyi vezetéket tekercseltem fel, úgyhogy max 1-2 menet e.ltérés lehet

(#4689) Csaba_20_ válasza zekm (#4688) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Mi a PFC vezérlő IC típusszáma? A ferrit sértetlennek tűnt? Nem volt véletlenül megrepedve? Annyiféle hiba lehet még...Jah, ugyanolyan keresztmetszetű vezetéket tekercseltél fel? Amúgy 1-2 menetszám is fontos lehet, lévén nagyfrekiről van szó.

[ Szerkesztve ]

(#4690) zekm válasza Csaba_20_ (#4689) üzenetére


zekm
tag

ML4800CP a vezérlő IC. Hú ez jó kérdés, sajnos nem néztem meg, de tekercselés közben elég sokat feszegettem, minél szebben tudjam feltekercselni. Igen ugyan olyan keresztmetszetűt használtam. Ha azt mondjátok, hogy így távsegítséggel szinte lehetetlen kideríteni a hiba okát akkor nem rabolom az időtöket. Amúgy a PFC kiiktatása is jó, mert ha jól tudom akkor Magyarországon nem számlázzák a meddő teljesítményt. jól tudom?
Köszönöm

(#4691) didyman válasza zekm (#4670) üzenetére


didyman
őstag

Sajnos gyakori baj, Zalman/FSP szenved tőle. A CM6800-ás vezérlők a közös pontok, de nem feltétlenül a hiba oka. A tekercs telítődés (túlvezérlés) miatt tud így elégni, ami vagy a vasmag anyaghibája, vagy a vezéslésben valami anomália (gerjedés?)

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4692) didyman válasza zekm (#4690) üzenetére


didyman
őstag

Nem számlázzák, de egyes kapcsolástechnikák érzékenyek a hiányára. Az ML4800 is rendjén van, a CM6800 ennek champion-féle átirata. Olyan is lett :( .

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4693) didyman válasza zekm (#4688) üzenetére


didyman
őstag

Marhaságot írtam, tekercs helyére RZ és a FET-et ki kell venni. Dióda opcionális. Megkevertem magam, mert a múltkori ML4800-s tápban a tekercs páruzamosan volt bekötve (buck-boost). Kösz, csaba :B

[ Szerkesztve ]

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4694) zekm válasza didyman (#4693) üzenetére


zekm
tag

Úgy tettem ahogy mondtad, kivettem a FET-et, a tekercs helyére rövidzár került. Jónak is tűnt, minden fesz rendben volt, a fogyasztása is 6-7 W volt, összeraktam aztán azóta nem indul.... :( A dióda bent maradt.

(#4695) didyman válasza zekm (#4694) üzenetére


didyman
őstag

Készenléti fogyasztás továbbra is van? Kábelek, biztosítékok mindenhol bedugva? ha igen, kapd szét és keress törött forraszokat, hűtőborda, külön panelek körül!

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4696) bagó


bagó
tag

Sziasztok, miért lehet az, hogy a tápom furcsán zúúg??? :W

(#4697) didyman válasza bagó (#4696) üzenetére


didyman
őstag

Nekem az autóm is szokott.

A táp típusa, kora, zúgás jellege sokat segítene azért a dologban.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4698) bagó


bagó
tag

Codegen 300W

Ennyit tudok róla!!!

(#4699) bagó


bagó
tag

Elkezd erőssen zúgni, utána halkul hangosodik, halkul hangosodik!!!

(#4700) jolti05


jolti05
őstag

Köszi.

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.