Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:08:43

LOGOUT.hu

NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109150) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!

***

Hozzászólások

(#74552) Assimilator válasza BigBlue69 (#74535) üzenetére


Assimilator
őstag

Szerintem ha anyagi érdeke fűződne a Valve-nak a témához, akkor a SAM rég lehúzta volna rolót, a készítői meg valahol csücsülnének a hűvösben, mert kártérítést nem tudnának fizetni.
Szerintem ez a olcsóboltos sztori is megmutatta, hogy minden csak addig működik amíg a Valve nem ránt egyet a nadrágszíjon.

(#74553) warcat


warcat
veterán

Na, ki fog jan 1-én 0:05-kor árakat nézegetni Steamen? ;]
Én holnap megveszem a Drox Operative kiegjét biztos ami biztos,aztán úgyis ennyi volt a SztímSzél.
Mellé összesen egy Red Faction Guerrilla Steam edition érkezett a vásár alatt.

Csak bizakodni tudok benne,hogy egy szép forgalomesést könyvelhettek el,ami fáj is nekik annyira,hogy amint lehet,újragondolják a zárakat,persze számok nélkül csak reménykedni lehet.

EA: It's in the crate!

(#74554) Assimilator válasza warcat (#74553) üzenetére


Assimilator
őstag

Viszont lehet, hogy a kiadói nyomások és perrel fenyegetések többet nyomnak a latba.
Ők azelőtt is jól megvoltak, hogy harmadik világbéli Steam boltokat nyitottak.

(#74555) warcat válasza Assimilator (#74554) üzenetére


warcat
veterán

Nade ki az a hatalmas kiadó,aki nyomást gyakorolna? EA nincs(egyébként is tojik rá úgy tűnik,hiszen az oroszt kivéve az a tapasztalat,hogy nyugodtan vehetsz Mexikóból,Indiából stb Originen),Ubi olyan amilyen,saját cuccát erőlteti de láthatóan nem hajlandó lemondani a Steames tortaszeletről,Activision meg eddig is zárazott mindent.
A tényleges aggodalom a hatalmas rubelesés miatt volt hiszen dollárértékben felére estek az árak.Inkább úgy érzem,hogy ezt meglovagolva csaptak oda a traderkedésnek,és lehet,hogy nem is a "kiesett" jövedelem miatt
(ezt utálom,ugyanaz mint a kalózok/warez dolgok kapcsán: beszorzom a letöltők számával,ennyi pénz esett ki)
Egyrészt jóval több játékot veszel meg ha "olcsó"(-nak érzed,lásdd pl én mostani illetve tavalyi karácsony 120-150€ eltérés) másrészt sokat visszehúzott magának a Valve a kulcsokon beszedett jutalékkal.

Viszont lehet,hogy nagyon-nagyon megunták a csalókat-ez egy ponton túl kezelhetetlen mennyiségű ügy a szinte nem is létező ügyfélszolgálatnak(nem véletlenül érezzük így,hogy nincsenek)

[ Szerkesztve ]

EA: It's in the crate!

(#74556) Plebi


Plebi
senior tag

Steam refunds EU

Ezt olvastátok, elég érdekes lest, ha igaz?

Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5

(#74557) maross válasza Plebi (#74556) üzenetére


maross
veterán

biztos lesz valami kitétel, kulonben az igenyesebb, de csak 3-4 oras indie gamek borzaszto nagyot szivnanak.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#74558) Assimilator válasza Plebi (#74556) üzenetére


Assimilator
őstag

Ez már nagyon régi ügy. Kíváncsi leszek rá, mindenesetre.
Szerintem max. 1 hét és botrány lesz belőle, ha ez megérkezik.

(#74559) Csapoati válasza maross (#74557) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Mondjuk indok nélkül tényleg elég cinkes. A Gone Home-ot 3 óra alatt végigjátszottam. Ugyan én nem vagyok ilyen típus, de más meg utána nyugodtan visszakérheti az árát? valahogy nem jó ez így.

Más. Annyira szemezek egy ideje a Dark Souls: Prepare to Die Editionnel, csak hát mindig eltántorít az, hogy mindenki kőkeménynek titulálja. :D

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#74560) szami777 válasza Csapoati (#74559) üzenetére


szami777
addikt

Origines refund esetében sem kell semmilyen indok tudtommal. Az első indítástól számított 24 órán belül visszakérheted a pénzt. Bár tény, hogy az origin store-ban megjelenő új AAA játékokhoz ez nem túl sok idő, meg a nagy része inkább multiplayer.
Steamen valóban ez a dolog máshogy néz ki, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.

[ Szerkesztve ]

“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.” ///// Old nick ->xsanyi77

(#74561) DrTechnoid


DrTechnoid
őstag

Eami tanácsára elkezdtem kidobatni a meglévő játékaimból a kártyákat, és lám nem is gondolná az ember hogy néhány bundliszökevény milyen szórakoztató is tud lenni, gondolok itt erre, rendkívül kellemes időtöltés volt míg ledobta a kötelezőt, de innéttől kezdve meg mostmár vágyom rá hogy végig toljam a sztoriját.

http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/

(#74562) bul07 válasza DrTechnoid (#74561) üzenetére


bul07
nagyúr

Juj te játszol is közbe velük és nem csak tálcán futtatod :DDD

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#74563) Agyzuzo válasza maross (#74557) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Meg az Early Access szutykok amiket vásárlás után sokat anyáznak. :D

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#74564) pigster válasza Plebi (#74556) üzenetére


pigster
senior tag

Ugyanez másképp:

https://www.reddit.com/r/Steam/comments/2qv1y9/psa_eu_refunds_are_only_valid_until_you_start/

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#74565) ollie válasza pigster (#74564) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Akkor ez megoldja a kérdést, és teljesen logikus. Elég durva is lenne, ha a filmek, meg pár órás játékok után mindenki visszakérné a pénzt. Amúgy normális helyről ez eddig is működött, pl. GG-től is mindig visszakaptam a pénzem, ha nem töltöttem le a játékot, és utólag rájöttem, hogy nem is akarom.

***

(#74566) eami válasza ollie (#74565) üzenetére


eami
Topikgazda

Ez a rész továbbra is érdekes:
"Before you make the purchase, you must also be informed how the content operates with relevant hardware/software (interoperability) and about its functionality, including whether any geographical restrictions apply to the use of the content and if private copies are allowed. "

Bármilyen paraméter nem valósan van feltüntetve az adatlapom? bamm, szó nélkül köteles visszafizetni az összeget. pl Van Helsing első részét hónapokig árulták úgy hogy az adatlapon co-op mód is fel volt tüntetve, holott még be sem fejezték az a modult. Ilyenkor simán előfordulhat hogy kitolod a single player részt és csak utána csodálkozol rá hogy nem megy a co-op. Instant money back :K

(#74567) joe-ker válasza ollie (#74565) üzenetére


joe-ker
senior tag

MI lesz a helyzet a SAM használatával (kártya ki farmolás),mert itt ugye nem töltöd le a játékot.

Szerk: de lehet az elindítást már annak veszi,mintha letöltötted volna. No refund!

[ Szerkesztve ]

(#74568) ollie válasza joe-ker (#74567) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Mondjuk e miatt lehet, hogy rá fog mászni a témára a Valve, és tiltani fogja. Persze eddig is tiltva volt, csak éppen nem tett semmit ellene, de nem hiszem, hogy bonyolult lenne nekik megoldani, hogy felfedezzék a csalást.

(#74566) eami: hát mondjuk 20 óra játék után már nehéz lesz a játékosnak indokolnia azt, hogy miért kéri vissza a pénzt. Gondolom ezekre is van kitétel, az EU nem hasracsapva hoz törvényeket, általában több éves előkészítés előzi meg ezeket.

[ Szerkesztve ]

***

(#74569) Źşë' válasza Plebi (#74556) üzenetére


Źşë'
addikt

végre valahára, remélem azért értelme is lesz, mármint valóban életbe lép - sok kiadó fogja szívni a fogát!! de legalább jobban odafigyelnek mit adnak ki, ugye utóbbi időben egyre több a kellemetlen dolog a frissen megjelent játékok terén

(#74568) ollie "You can request a refund for all digital sales in 14 days without questions" nem hiszem hogy kellene indokolni ha 14napon belül vagy

[ Szerkesztve ]

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#74570) pyxystyx


pyxystyx
tag

Sziasztok!
Ma reggel belépve a kliensbe, a menüsor alatt egy zöld sávon egy üzenet fogadott, hogy erősítsem meg az e-mail címem, erre a további vásárlásokhoz van szükség, stb.
Csak az a probléma, hogy az e-mail címem már a kezdetektől fogva hitelesítve van, kapom is rá az értesítéseket, tegnap éjjel is vettem játékot, a marketen tudok kártyát eladni, semmilyen korlátozás alá nem esek, akkor miért kérné újra a Steam?
Kapott már más is ilyesmit?
(Olvasva itt az elmúlt időszak adathalászós dolgait, nem kattintottam rá, hanem gyorsan bezártam, nem is jutott eszembe, hogy képernyőképet készítsek róla. :W )

(#74571) ollie válasza Źşë' (#74569) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

De csak akkor, ha még nem töltötted le. Ha letöltötted, jön a "questions" rész. És nyilván akkor is lesz "questions", ha valakinek kidobta a kártyákat úgy, hogy le sem töltötte, az még teljes bannal is járhat.

[ Szerkesztve ]

***

(#74572) eami válasza ollie (#74571) üzenetére


eami
Topikgazda

pl.: megveszed pre-purchaseben a Beyond Earth GMG fél áron mint ahogy steamen volt. Kijön, vársz 2-3 napot, majd miután kiderül hogy csak egy civ 5 skin (ezt hallottam) kéred is vissza a pénzed? :))

(#74573) ollie válasza eami (#74572) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Elvileg akkor teheted meg, ha még nem töltötted le, és akkor is a kulcs visszavonásával jár majd, érthető okokból.

Viszont azt is el tudom képzelni, hogy az ilyen kivétel lesz (még a törvény szerint is), mert külső rendszert használ a játék, amit a GMG nem tud ellenőrizni.

Egyébként nem rossz a legújabb CIV, csak a szokásos fika, ami minden új CIV után előjön. Ugyanez volt a CIV5-nél is.

mod: most látom, pre-purchase, Azt amúgy is mindenhol visszakérheted, amíg nem jelenik meg a játék.

[ Szerkesztve ]

***

(#74574) Źşë' válasza eami (#74572) üzenetére


Źşë'
addikt

na igen ez is kérdéses, meg a bundle játékok, nagyon át kell gondolni az egészet nekik - ha ez tényleg életbe lép akkor sok minden meg fog változni

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#74575) eami


eami
Topikgazda

más és volt már téma, de nagyon kíváncsi leszek éjfél után hogy változnak majd az árak steamen. Sorra kapom a leveleket a szolgáltatóktól hogy számítsak az emelésre elsejétől helyi áfát fizethetek majd :|

(#74576) Assimilator válasza eami (#74575) üzenetére


Assimilator
őstag

Majd mindenképp számoljatok be róla, mert engem is érdekel.

(#74577) Csapoati válasza pigster (#74564) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Így meg viszont nem nagyon van értelme. Megveszem az új AC-t, elindítom, tegyük fel, hogy egy játszhatatlan bugtenger. Akkor ugye már nincs refund, pedig, pont ilyenkor jönne a legjobban.

(#74561) ben: Azok a hidden object játékok marha jók, én már vagy 6-7-et végigjátszottam belőlük. Az Artifex Mundi nagyon ért hozzájuk, a többi fejlesztőé már nem ilyen jó.

[ Szerkesztve ]

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#74578) BomiBoogie


BomiBoogie
MODERÁTOR

Jól sejtem, hogy ha ezt innen megveszem, akkor nem fogom tudni aktiválni, mert más régió?

Vagy honnan tudom ezt ellenőrizni?

(#74579) Heavyrain válasza BomiBoogie (#74578) üzenetére


Heavyrain
őstag

Működni fog.
Link

(#74580) BomiBoogie válasza Heavyrain (#74579) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Wow, köszönöm, ezt az oldalt nem is ismertem.

(#74581) Samus válasza BomiBoogie (#74578) üzenetére


Samus
addikt

Elvileg menni fog. Nuveem nem írja zárasnak, a Steamlocks.tk sem jelzi. Külön régió a Lengyeleknél van, Oroszoknál, Japánoknál, és egy KR, ami passz minek a rövidítése.

Azért írd majd meg, hogy jó-e.

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#74582) Csapoati válasza Samus (#74581) üzenetére


Csapoati
nagyúr

KR az valószínűleg Korea lesz.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#74583) csaba951 válasza pyxystyx (#74570) üzenetére


csaba951
veterán

Ami ott jelenik meg, arra bátran kattinthatsz! Ez Steam rendszerüzenet, felhasználók nem tudnak ilyet küldeni. Egyébként normális, hogy 6-12 havonta egyszer bekérik az e-mail címed. Esetleg ha pár hónapig (>3) nem léptél be, akkor is számíthatsz egy ilyenre.

Arra figyelj, hogy ez a cím élő cím legyen, mert erre küldenek egy levelet amiben van egy hitelesítő link. Meg amúgy is erre a címedre küldik pl. az összes vásárlási/eladási bizonylatot.
____________________________

Refund - kicsit másképp

1) Ebből rögtön következik is, hogy a kiadók min. 15 nappal később kapják meg az eladások után járó pénzt az eddigiekhez képest. Ez a nagyoknak nem probléma, de a kicsiknek az lehet.

2) A régiók közötti ajándékozás/csere tiltásnak is lehet, hogy ez az igazi oka. Nagyon nem akarják, hogy olcsó orosz gift-et tömegesen EU/AU-ban refund-oljanak, mert innen kezdve több tízezer ember ezzel szórakoznak, és vígan megélnének a havi több ezer/tízezer eurós refund-okból. Kb. MINDEN kiadó lehúzhatná a rolót.
____________________________

KR - Dél-Korea

[ Szerkesztve ]

(#74584) Blaise


Blaise
veterán

Ma este még jönnek új akciók, elsején meg encore lesz? Vagy elsején is jönnek új akciók és másodikán este lesz az ismétlés?

(#74585) Mate válasza csaba951 (#74583) üzenetére


Mate
nagyúr

"2) A régiók közötti ajándékozás/csere tiltásnak is lehet, hogy ez az igazi oka. Nagyon nem akarják, hogy olcsó orosz gift-et tömegesen EU/AU-ban refund-oljanak, mert innen kezdve több tízezer ember ezzel szórakoznak, és vígan megélnének a havi több ezer/tízezer eurós refund-okból. Kb. MINDEN kiadó lehúzhatná a rolót."

Szerintem ugyan úgy lesz megoldva, ahogy most előrendelésnél. Steam-en pl. csak steam store-ból vett és csak magadnak vásárolt játék után kérheted vissza a pénzt. Továbbadott, más által beaktiváltat nem.

(#74586) Csapoati válasza Blaise (#74584) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Másodikáig van meghirdetve a sale, így szerintem ma este lesz utoljára új napi.

r3ccardo: brazil reál, kb 100 ft az árfolyama.

[ Szerkesztve ]

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#74587) r3ccardo válasza BomiBoogie (#74578) üzenetére


r3ccardo
tag

Milyen pénznemet használ ez az oldal?

(#74588) Mate válasza r3ccardo (#74587) üzenetére


Mate
nagyúr

Brazil real.

(#74589) r3ccardo válasza Mate (#74588) üzenetére


r3ccardo
tag

köszi

(#74590) eami válasza BomiBoogie (#74578) üzenetére


eami
Topikgazda

Ennyiért simán vedd meg. Én még elővételben vettem meg és nekem simán megért ennyit egy teljesen új / jó hangulatú játék és még mellette a csapat támogatása. Nem az év játéka de egy kellemes 4-6 óra :K

ha lesz tőlük új játék, akkor azt is elég esélyes hogy megveszem előre :)

[ Szerkesztve ]

(#74591) r3ccardo


r3ccardo
tag

Ez a nuuvem, kódot küld emailben vásárlás után, mint pl go2a?

(#74592) BomiBoogie válasza Samus (#74581) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Köszi mindenkinek, a nuuvemes Contrast (kb. 700 HUF) működik, aktiválható. :K

(#74593) Heavyrain válasza r3ccardo (#74591) üzenetére


Heavyrain
őstag

Igen

(#74594) szami777 válasza r3ccardo (#74591) üzenetére


szami777
addikt

igen, azzal a különbségel, hogy a nuuvem megbízhatóbb, mint a go2a

[ Szerkesztve ]

“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.” ///// Old nick ->xsanyi77

(#74595) pyxystyx válasza csaba951 (#74583) üzenetére


pyxystyx
tag

Hálás köszönet! :R

(#74596) #65537792 válasza Heavyrain (#74579) üzenetére


#65537792
törölt tag

Az originhez is van ilyen oldal? Mert Dragon Age 2 900Ft nuveemen. Annyiért már megvenném.

(#74597) djculture


djculture
félisten

Az a rendszer kellene ami az originen működik, ott egyszer elindithatod nyugodtan a játékot 24 óráig bármikor lehet refundolni, ezen kívül ha egyszer se inditottad el 7 napig gondolhatod meg magadat hogy te mégsem ezt a játékot akartad megvenni. Csont nélkül visszaküldik az árát.

cyberwarfare: Originen nincsen régiózás maximum a nyelvekkel variálnak ott...

[ Szerkesztve ]

(#74598) csaba951 válasza #65537792 (#74596) üzenetére


csaba951
veterán

EA játék és az ilyeneket innen kizárólag Brazíliában lehet megvásárolni. :(
_________________________________

#74597 djculture
+1 Ezt szerintem is jól csinálja az Origin! :)
_________________________________

#74595 pyxystyx

Viszont chat ablakban tényleg ne higgy senkinek! Egy időben volt, hogy a csalók elnevezték magukat Steam administrator-nak. Még a felhasználónevüket is átszínezték (pl. sima fehér helyet -> zöld), hogy lásd, ő tényleg nem egy sima user.

Szóval minden chat ablakkal legyél extra óvatos! Ne hidd el vakon amit odaír a másik, és ne hidd el neki, hogy ő egy "hivatalos személy".

[ Szerkesztve ]

(#74599) BomiBoogie


BomiBoogie
MODERÁTOR

Akit esetleg érdekel, a Never Alone (cuki platformer, local coop is van) is a Nuuvemen a legolcsóbb, és region free aktiválható. :K

A link itt van hozzá. :K

[ Szerkesztve ]

(#74600) FollowTheORI válasza Mate (#74585) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Jaja... ez elég egyértelmű, csak az kérheti vissza aki vette. :)

A letöltési kitétel meg tuti nem lesz, amíg nem próbálod ki nem tudod eldönteni jó e... vagyis egy ilyen kitételt kaszálna az EU azonnal. :)

Szerintem valami olyasmi lesz mint az EA... vagy pedig bejön valami Game-Time szerű cucc majd, hogy kipróbálod x napig, 2 napig, ha tetszik megveszed, ha nem akkor nem tudod tovább használni.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.