Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) xedos válasza Incubus (#950) üzenetére


xedos
addikt

A gyári oldalon nincsenek, így neked kell összevadászni a hardware gyártóktól :-(
[link]

(#952) k. válasza xedos (#951) üzenetére


k.
őstag

Esetleg meg lehet próbálni az amcsi verzójánál.Megnézed mi az ami hasonlit rá az amcsi oldalon és a supportnál ott van az xp.LEgalábbis az én vaiomnál már felajálja

(#953) Incubus válasza k. (#952) üzenetére


Incubus
tag

Igen, én is erre gondoltam...

[link]

üdv RG

(#954) k. válasza Incubus (#953) üzenetére


k.
őstag

Na akkor minden oké :) .
Nekem ugyan gyárliag amcsi vaiom van igy sikerült felfedezni.Mondjuk vicces hogy kb 1 évig-2007 juliusi a gép- nem volt xps cucc hozzá és most szinte mindegyikhez lett.

(#955) Jon Mathias válasza Incubus (#950) üzenetére


Jon Mathias
senior tag

Leg1xübben everestel +nézed "a belsejét" és rákeresel

AMD&Hardstyle 4 ever! A dízel turbó nélkül halott! by bélabá.

(#956) Incubus válasza Jon Mathias (#955) üzenetére


Incubus
tag

Ezek kellenének:

- Ethernet vezérlő - kábeles. (A wireless megvan)
- PCI device - számomra nem derül ki mi akar lenni
- SM buszvezérlő

üdv RG

(#957) xedos


xedos
addikt

Tudom, kevés embert érint...
Beleszerettem az új Z sorozatba !
LED-backlit 1366×768 display intel x4500és gef go 9300-as VGA
Max 6órás üzemidő és 1.5kg-os súly!

(#958) #46821632 válasza xedos (#947) üzenetére


#46821632
törölt tag

Sajnos a winyo es DVD hibak valoban sok notit erintenek. En anno pont azert vettem Sony-t, mert abba remenykedtem, hogy azert dragabb,mert ez kulonb mint a tobbi, es tovabb fogja birni.
Az igaz, hogy minden laptopban a winyo a kez alatt van, de hogyan, az nem mindegy. A en Sonymnal ugy elvekonyitottak ezt a reszt, hogy valoban az ember keze vezeti el a hot. A winyo ugyanis hozzaer a fedolaphoz egy vekony fem lemezen keresztul, ezt tovabb rontja, hogy az also szellozest eltakartak egy fem lappal, ami folott meg egy muanyag folia is burkolja alulrol a winyot. A Mostani Thosibanal a winyo folott van egy legres, felette egy kartya foglalat, es meg az a kartya se erinti a felso burkolatot.
Az en regi laptopom kulsore igy nez ki: http://img.vatera.hu/photos/62/81/ad4_1_300.jpg
A kepen lathato, hogy mennyire vekony a winyot tartalmazo resze.Azt hiszem az itt leirtak magukert beszelnek.

Recovery ugyan volt a winyon, de alapbol a magyarorszagi vasarlas ellenere nemet billentyuzettel es windowsal adtak.(Ez nem a gyarto hibaja) Valoban volt auto update hozza, sajnos nem emlekszem, hogy ezt miert nem hasznaltam, de biztos volt valami oka.

Az elozo megjegyzesembol kimaradt, hogy ha pl. HSPDA kartyat csatlakoztattam a gephez, akkor rendszeresen leallt a gep, mintha megszakadt volna az aramellatasa. Neha a wlan hasznalatakor is csinalt ilyet.

(#959) k. válasza xedos (#957) üzenetére


k.
őstag

ÉN meg az uj FW-be.Nagyon szuppi kis cuccok az uj vaiok :)

(#960) k. válasza #46821632 (#958) üzenetére


k.
őstag

Konstrukciós hibák mindenhol előfordulnak.Ettől még mindig inkább vennék vaiot mint más márkát.A vékonyitás a vinyónál azért volt mert ha nem vékony az embereknek nem tetszik és nem lehet eladni-szerintem-Azt ha az asztalra leteszik(15 colos ugyhogy sokan oda teszik) senkit nem zavar.

[ Szerkesztve ]

(#961) #46821632


#46821632
törölt tag

http://www.sg.hu/cikkek/48303/sony_decemberben_jon_a_legkonnyebb_laptop

A cikk vege a lenyeg. Meg a Japanok is lehuzzak megbizhatosag szempontjabol a Sonyt.
Ha valakinek a kulso szamit, es azert vesz draga gepet, hogy mutogassa, hogy milyen vekony, az vegye meg. Akinek munkahoz kell, es a megbizhatosag szamit, ill. a tudas, annak en nem javaslom.

A mostani Toshiba gepem igaz, hogy vastagabb, de mind a csatlakozoi, mind a felepitese, sot meg a megjelenitoje is jobb, mint a Sonynak. (Ezen a feher valoban feher, nem sargas feher, mint a Sonyn. - egymas melle raktam :) )

Bizonyos dolgokat mindket ceg beszallitoktol vesz.
Melyiknek ki a beszallitoja:
-Matshita DVD van mindkettoben (Persze a Sony-ban vekonyabb a kivitele)
-Hitachi winyo van mindkettoben
-Ugyanugy Intel proci van bennuk
-Ugyanugy Intel grafikus kartya van bennuk (Persze mindkettonel lehet venni mas graf. kartyaval is)
-Ugyanolyan markaju a hangkartya .....

Viszont van egy fontos kulonbseg. A Sony 33%-kal dragabb aron a gyengebb intel procit teszi a gepbe, kevesebb USB csatlakozot tesz ra ... mindenbol egy picit a gyengebbet

Szamomra az is furcsa, hogy DVD iroba a Sony miert nem sajat markat hasznal, hiszen abba legalabb lenne tapasztalata. (Bar emlekszem, mikor 12 eve kolis voltam egy muszaki foiskolan, a koliba is csak a Sony cd -t nem javasoltak az embernek, mert azzal gondok voltak.)

Tobbet nem fogok hozzaszolni a forumhoz. Csak azert irtam be ezeket, hogy mindenki ki tudjon maganak alakitani egy kepet a vaio-rol es racionalisan tudjon donteni egy vasarlasnal. El tudom fogani, hogy egy uzletember, aki a megjelenesre hajt az Sony-t vesz. Egy programozonak viszont nem biztos , hogy ez a legfontosabb dolog egy gepben.

(#962) k. válasza #46821632 (#961) üzenetére


k.
őstag

Először is az általad linkelt cikk 2 éves.Magyarul elég régi.Régebben az opelok is rosszabbak voltak tapasztalat a mostani opelunkal semmi baj.Ugyhogy ezt nem tekintem semminek....
A sony sony dvdt használ.Az enyémbe is az van.Nem tudom ezt honnan vetted de mindegy.Max pár modellükben nem sony van.
ÉS az hogy a fiatalabb toshibad jobb mnit a sonyd.Már megbocsáss de ez természetes.Az ujabb sonyk is jobbak mint a régebbiek.
Ugyhogy nem értelek.Az meg hogy a sonyban is az van mint a többiben.Minden notiban az van mint a többiben.....
Szóval nem mérvadó amiket irtál.Amiket régről irtál már rég nemigaz.Sony dvd-t használok hibátlanok(a lemezekből 2 darab a hibás de sztem a nero cseszte el azokat pedig több mint 100at irtam már(már elképzelhető hogy 300hoz közelit).A notiban lévő iró is sokat irt már-eddig 99%ban sony lemezt irtam vele és nem rontott el semmit.Ugyhogy megbocsáss de elég szépen megvagy cáfolva.

Nem azt akarom mondani hogy a Sonyk hibátlanok.Frászt mindegyik márkában van hibás darab.De amiket leirtál abbol süt hogy fúúúj sony és csakazért se soony.Ennyi erővel fuuuj toshiba mert ismerösömnek nem volt jó és kész.Sosem vennék toshibát de nem azért mert szarok mert messze nem azok de akkoris abbol is van hibás a sonyból is.De nekem itt a sony ugyhogy én maradok ennél.

(#963) xedos


xedos
addikt

Gondoltam winyó csere után kipróbálom a Vistát...
Nem volt szerencsém...
Sajnos a hangerő és fényerő állítás nem megy :-(
Így ment vissza az XP SP3.

(#964) #46821632 válasza k. (#962) üzenetére


#46821632
törölt tag

Igazad van, a mostani sonyk jobbak mint a regiek, de en nem errol irtam. Sot 2005ben a sonynak jobb kijelzoje volt, mint a tobbinek. Konstrukcios dolgokrol irtam, es egy gepcsaladrol. Ettol fuggetlenul van egy nem kisvallakozasok koze sorolhato cegem, igy az alkalmazottak gepeinek minden meghibasodasrol, garancialis javitasrol, velemenyerol van infom.

A fujj sony hozzaalasrol valoszinuleg a Sony tehet, hiszen 2005ben meg en is Sonyt vettem.
A Sony nagyon buszke a supportra, de valojaban o talan az egyetlen ceg, aki nem kepes magyarorszagon garancialis javitasokat elvegezni a gepen.

Mind a Siemens, Hp, Toshiba ... akar 1-2 napon belul elvegyi a javitast, ha alkatreszre kell varni, addig visszakapod a geped. Korrekt hozzaallas, mert ugye az ido penz, foleg ha a munkahoz kellene a gep. A Sonynal a legkisebb hibaval is kulfoldre kuldik a geped, es varhatsz ra, hogy mikor tudsz majd vele ujra dolgozni.

Tulajdonkeppen itt is megsporolt rajtunk a sony egy kis penzt, hiszen a jack csatlakozo problema megoldhato USBs hangkartyaval. Es ugye inkabb megveszi az ember, minthogy emiatt ne dolgozzon akar 2 hetig. Roviden azokat a garancialis felteleleket meg mindig nem tudja teljesiteni a Sony magyarorszagon, amit a Compaq mar 1998-ban teljesitett. Ez nem 2 ev, hanem 10. (Asszem ezt mar mas is irta ebbe a forumba. Igaz tobb mint 3 eve irta, de mintha meg mindig igaz lenne.)

Konkretan az hogy a DVD nem sony egy tesztprogram infoja alapjan irtam. Lehet hogy valojaban megis Sony. Szerintem ha Sony az se buszkeseg, hiszen hibas tobb min 1 eve :)

Azert remelem az elmult 3 ev alatt fejlodott annyit a sony, hogy mar nem nyulfarknyi 220as kabelt ad a gephez, hanem akkorat, mint minden mas gyarto a 90es evek ota.

(#965) k. válasza #46821632 (#964) üzenetére


k.
őstag

A szervizre reagálok.Miért hiszi mindenki azt hogy a sonynak köze van ehhez?Semmi köze sincs.Nem forgalmazzák itthon.Ha elromlik akkor az a cég aki behozta viszi külföldre.A sonynak ehhez semmi köze.Ha lenne vaio support-de nincs- akkor nálunk is javitanák.
Egyébként nem szeretnék veled vitaktozni elfogadtam az érveid szerintem javultak a vaio de minden ember kérdés.Nekem a sonyval eddig csak jó tapasztalatom volt és nemhiszem hogy változna.Mind a szerviz mind a szalonokban korrektek és persze a termékek is nagyon jók.

(#966) #46821632 válasza k. (#965) üzenetére


#46821632
törölt tag

Ha nem a Sony tehet arrol, hogy Magyarorszagon nincs szerviz, akkor ki? EU tagok vagyunk. Idejon majd a Merci Kecskemetre, es tegyuk fel, hogy valamelyik nemet fejes a Sony laptoppal fog itt dolgozni. A nemetbe megvett laptopjara majd beint a Sony, hogy vigye haza garancialis javitasra.... Ugy tudom, hogy mar nemzetkozi garanciakrol beszelunk, es a laptopot nem csak othon hasznaljak (mint az autot), hanem az uzletemberek, programozok viszik magukkal kulfoldre. Nekem a Toshiba garanciafuzetebe benne van, hogy ha pl. Tanzaniaba van gondom a laptoppal, akkor ott hol javitjak. :) Akkor most ki tehet arrol, hogy az egyik cegnek szepen kiterjedt szrvizhalozata van, a masiknak meg nem? A Sonynak is csak egy letezo szervizzel kellene szerzodest kotnie nalunk, amire nem kepes.

[ Szerkesztve ]

(#967) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

Sziasztok,
segítsetek légyszi. Nagyon régóta szemezek a Sony-val, eddig Asus-t használok. Iszonyú elégedett vagyok vele, csakhát kétszer annyiba kerül, mint egy hasonló notebook azonos teljesítményben.

Nekem a grafikus kártya a legfontosabb, mivel elsősorban grafikus munkákat végzek. Kinéztem egy típust, és nem értem, itthon miért egy butítottat adnak kb. azonos áron. Így tényleg nem lesz forgalom... De most a lényeg. A noti egy Sony Vaio VGN-FW11ZU.
Itt néztem ki: [link]

Ami megütötte a szemem:
ATI Mobility Radeon™ HD 3650 256 MB van benne. A legtöbb jobb gépben már 512, de valami olyat olvastam, hogy ezen felül shared memóriát is tud használni. Ennek nem bővíthető esetleg nagyobb memóriára? Vagy van valami olyan Sony noti, ami esetleg ennél jobb lenne erre a célra? Igazából nem szeretem a Wide-ot, mivel 15"-ban kicsi, 17-ben meg már nagyon nagy hordozgatáshoz... A 16 olyan köztes megoldásnak tűnne...

A másik, amit még hallottam: igaz, hogy vannak notik, ahol cserélhető a videókártya a későbbiekben? Sajnos az Asus-om is ezért kell lecserélnem...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#968) xedos válasza #46821632 (#966) üzenetére


xedos
addikt

Nem éri meg neki...
Az az eladott néhány 1000db -ráadásul sokféle típus...
Ehez szervízalkatrészt is fent kellene tartani!
Ezért inkább hivatalossan nincs is itt.
Ettől függetlenül csinálhatná azt mint az ACER -futárral BRNO-ba a szervízbe...

Fazekas Laci:
Kérdezd meg őket: [link]
Amúgy nem igazán értem, hogy milyen grafikával foglalkozol amihez "komoly" VGA kell?
Ha CAD rendszerek, akkor oda OPENGL optimalizált VGA kellene -mint az IBM T61p
Ráadásul manapság már nem fogsz 4:3-as kijelzővel notit kapni!
Vegyél nagyfelbontásút! DELL és a HP is árul
HP-COMPAQ 8710p / 8710w
17.0" WSXGA+ (1680x1050pixel / 16M szín) Brightview WVA TFT kijelzõ
17.0" WUXGA (1920x1200pixel / 16M szín) Antiglare WVA TFT kijelzõ
nVIDIA Quadro NVS 320M (PCI-E) 256+256MB TurboCache video (8710p)
nVIDIA Quadro FX 1600M (PCI-E) 512+256MB TurboCache video (8710w)

15.4":
HPQ 8510w (GC112)
premium business class
• 15.4"WSXGA+(1680x1050pixel) antiglare • nVIDIA Quadro FX 570M 512MB TC • 3Gopc.
• Core2-Duo T7500 (2.2GHz/4MB/800) • 2048MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • (MgAl) fémház • Microsoft Windows Vista Business
notebook PC
• new • 3év nemzetközi HP garancia
eredeti bruttó ár: 467.868,--

rendelésre
• akciós nettó ár: 374.990,-
akciós bruttó ár: 449.988,--

HPQ 8510w (GC114)
premium business class
• 15.4"WUXGA(1920x1200pixel) antiglare • nVIDIA Quadro FX 570M 512MB TC • 3Gopció
• Core2-Duo T7700 (2.4GHz/4MB/800) • 2048MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • (MgAl) fémház • Microsoft Windows Vista Business
notebook PC
• new • 3év nemzetközi HP garancia
akciós bruttó ár: 515.988,--

DELL precision 17":
[link]

Vagy 15"-ban DELL Latitude 830 Precision M65
[link]

[ Szerkesztve ]

(#969) FazekasLaci válasza xedos (#968) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia!

Komoly grafika: pl. Painter, meg néha 3D. De a megjelenítés miatt is lényeges. Én pl. 1400-as felbontással dolgozom a notin is, ami máris kidob egy rakás notit. És be tudok állítani akár 1600-as felbontást is, ha külső 21"-os monitort csatlakoztatok. Ez azért nagyon fontos, mert sok kisebb noti 1280-nál többet nem tud és az nekem nagyon szokatlan. Így a nagyobb felbontással több dolog fér el a képernyőmön...

HP-t soha nem veszek, egy ismerősöm két notija is hibás volt, ráadásul az egyiket (közel 800e, vissza sem akarták cserélni a vásárlás után, amikor kiderült, hogy pixelhibás - mondván, ez a TFT-gyártástechnológiából adódik...). Persze azóta fejlődtem, és már senkinek nem hiszek a pixelgaranciában: a fekete és fehér pixelekre pl. az ASUS is ad garanciát, de ha subpixel megy tönkre (pl. piros, zöld vagy kék a pixelhiba), arról bezzeg mindenki hallgat... 17" méret meg nagyon nagy a hordozgatáshoz... és a Wide méret miatt (15" wide meg kicsinek tűnik a 4:3-as azonos mérethez képest...) ezt jó alternatívának gondoltam...

A Dell-ről sok jót hallottam, néztem is, hogy a leggyorsabb noti az övék, de a kinézete (ami szerintem szintén fontos egy notinak) nekem nem tetszik. Akkora hatalmas és ormótlan a logó a hátoldalán. Annó ezért is lett az Asus a választás... És nem is bántam meg... Csakhát nem mindegy az ár... Amit írtam pl. a Sony-ra, az Németországban 1600 EUR, vagyis jóval olcsóbb, mint az itt felsorolt konkurenciák...

De azért megnézem a linkeket és megkérdezem őket....

Köszönöm szépen a segítséged!

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#970) k. válasza FazekasLaci (#969) üzenetére


k.
őstag

É annyira nem értek a notkihoz-érsd nem tudom a sonyn kivül mi lenne a jo alternativa tipusban mert azok kevésbé érdekelnek- de azt tudom mondani hogyha semmi nemtetszik a konkurencia közül akkor hozd el a vaiot.Ha az ára megfelel nagy bj nem lesz.Szerviz van-hiába állitják hogy nincs- szóval nemhiszem hogy rosszvétel.

(#971) Incubus


Incubus
tag

VGN-NR21M/S

Core2Duo T5450 1.66GHz,
15,4" WXGA 1280x800 X-black LCD,
2GB DDR2 667,
200GB HDD,
Intel GMA X3100 vga,
DVD+-RW dual layer,memória kártyaolvasó,
Wifi 802.11a/b/g IntelPRO Wireless 3945ABG
,4 USB, win XP opr
doboza, garanciás

Mennyit ér szerintetek?

üdv RG

(#972) FazekasLaci válasza Incubus (#971) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Pontosan 655 EUR-t 19% adóval Németországban, újonnan.
www.notebooksbilliger.de
De ha jól tudom, Ausztriában is meg lehet venni ennyiért. Csak meg tudnám oldani a magyar nyelvű billentyűzetet....
Bár hallottam valami érdi cégről, aki ad billentyűzetet magyar gravírral, de sehol nem látom az adataikat...

Itthon már nem is nézek gépeket, mert rájöttem, hogy vagy azonos áron adnak gyengébbet, vagy minden drágább...
Most szembesültem egy DELL notival, itthon az Albacompnál közel kétszer annyiba került a honlapjuk szerint, mint Németországban.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#973) Incubus válasza FazekasLaci (#972) üzenetére


Incubus
tag

Billentyűzete magyar/angol, azaz mindkét kiosztásban rajta van!

üdv RG

(#974) _ak_


_ak_
addikt

Szisztok!

Havernak van egy VGN-FS415S [link] notija és szeretne 2gb ramot bele. elég annyit nézni, h 2*1gb 533 so dimm? vagy esetleg van vmi márka ami ajánlottabb ill. épp nem?

Let's begin, de gozaimasu!

(#975) _ak_ válasza _ak_ (#974) üzenetére


_ak_
addikt

Valaki? Él még a topik egyáltalán?

Let's begin, de gozaimasu!

(#976) Incubus válasza _ak_ (#975) üzenetére


Incubus
tag

Olvass vissza a notebook topikban, van ajánlva márka, ami jó mindenbe és nem drága!

üdv RG

(#977) _ak_ válasza Incubus (#976) üzenetére


_ak_
addikt

Thx!

Let's begin, de gozaimasu!

(#978) Szabi2121


Szabi2121
tag

Sziasztok.

Nem nagyon van türelmem végig olvasni, pedig nem rossz dolgok vannak!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám rákötni a SonyVaio VGN-CR520E tipusu laptopomat egy Samsung HD tvre. Van svideo és vga kimenet.

Kérem segitsen aki tudja a választ!

(#979) xedos válasza Szabi2121 (#978) üzenetére


xedos
addikt

Ha a TV-n is van VGA csati akkor összekötöd VGA kábellel és kész.

(#980) Szabi2121 válasza xedos (#979) üzenetére


Szabi2121
tag

nem vette észre! nem tudtam a pc re áttenni a tv-t nem érzékeli! Lehetséges?

Nem kell valamit bekapcsolni a notin?

(#981) k. válasza Szabi2121 (#980) üzenetére


k.
őstag

Eseetleg nézd meg a mobility centerben hátha ott nem jó valami.A másik lehetőség fn+F7 azzal elviekben megosztja a képet.Ha semmi sem jön be esetleg a kábel rossz.

(#982) litter


litter
tag

Sok tékozlással eltötött év után végre befutottam Sony táborba. Minap szereztem be egy
vgn-bz11xn típusú gépet.
Szép is, jó is, de akad pár gond.
A gép nem legális forrásból van, oprendszer és gari nélkül kaptam. Ez később talán fontos lehet.

Ment is rá a Vista sp1 ultimate, amit a sony javasol és a driverek is fennt vannak az oldalon.
A vaio power management proginál viszont kiakadt a a dolog, máig ismeretlen okokból. Azóta sem tudom elindítani, pedig hasznos lenne ha többet tud mint a vista power manager. Többet tud? Ventiszabályozás van benne? Per pill halkan, de non stop búg a gép.
Mikor indítanám a kis beépülőt, a vista egy "a program bezár" üzenettel lehúzza a redőnyt. Hallottatok már ilyenről?

Hasonló gond, hogy az új integrált x4500as videóvezérlő ugyan az ageof3-al tökéletesen elbírkózik, de a vista aerot nem jeleníti meg, s az élményindexben a gaming performance és az aero performance is 1,0. Pedig ha jól tudom már az x3100 is szépen vitte az aerot és ilyen 3.0 körüli értéket kapp.

Részemről 2 dologra tudok gondolni:
1, A gép még túlságosan új szériás, s egyszerűen szarok a driverek amiket hozzá adnak.
2, A tört windows vista nem passzol 100%osan a vaiohoz, amire ha jól tudom már előre telepítve jár a vista.

Ezektől függetlenül frankó gépnek tűnik, de ez a 2 apróság azért bennem van :)

Ti mit gondoltok? Köszi a tanácsokat előre is!

update:
jah egy 3. dolog is!!! Az fn+f3 vagy fn+f4 kombóra tökéletesn szabályozza a hangerőt, viszont az fn+f5 és fn+f6 gombokra hozzá sem akar nyúlni a monitor fényerő állításhoz. Nem értem :F

[ Szerkesztve ]

(#983) k. válasza litter (#982) üzenetére


k.
őstag

Először is gratula :) !
Vista:
Szóval az aerot vinnie kell.AZ én intel GMA950es videokaris vaiom is szépen viszi.Valamit ott elnézett a gép.Csinltasd meg ujra az élmény indexet.
Driverek:
Van pár driver ami magyar oprendszeren nem működik.Szerintem ez lehet a fényerő állittással is.Nekem vistán van olyan hogy van amikor megy van amikor nem.Random szerüen.
Az uj széria az tény(szakadj meg én is de örülnék egy ilyennek :D ) és a driverek is idővel javulnak.Más vaio tulajdonos is mesélte nekem hogy uj modellt vett és voltak bajok a driverekkel pár honapu után viszont hibátalnra csiszoltak mindent.
Venti:
Nincs ventiszabályozás a szoftban(enyémben legalábbiis nincs)
ÉS a vista power manager is tök jó hozzá.

(#984) litter válasza k. (#983) üzenetére


litter
tag

Köszönöm a választ! :R

Aero: Az élményindexet többször is lefuttattam, kipróbáltam hivatalos intel drivert (mondjuk az fel sem települt) ..stb...stb..mindent megbuheráltam már, de semmi eredménye nincs.
Nam nagy ügy az egész, csak hozzászoktam már az aero-hoz aztán furcsállottam.

Driverek: nem hiszem hogy a magyar vistával van a gond. igaz, már letöltöttem rá a nyelvi csomagot, de a amikor a driverekkel szenvedtem, bőven angol volt. Közben töltöttem le egy manuális fényerőbeállító progit.
Nekem bűzlik hogy a driverek nem 100%osak még, de hát külföldön dögivel árulják a gépet, azt sem lenne normális ha az összesnek ilyen baja lenne :S De akkor ezek szerint várható driver frissítés!

Erről az új szériáról van amúgy valami spec amit tudni kell? pl: mennyire új? Nyárnál régebbi nem lehet, tudom, de mégis.
Csak mert nem voltam egy vaio fan, nem néztem ki ezt a gépet sem előtte, csak mikor előttem volt a választék, a Centrino2 matrcia miatt főleg, de erre esett a választásom.
150 000-ért szted kóser a dolog? Bárkinek szívesen segítek amúgy abban, hogy elviszem a "kereskedőhöz". Igaz gari nélkül árul mindent, de csak zsír új vaio cuccokat.

szerk:

Még egy kérdés:

A régebbi notiainmál Dothan egymagos felett egy kis feszültségállítással vagy gyári power saver proggal le lehetett venni a proci sebességét 800mhz-re, ami gyakorlatban azt jelentette hogy éjjel torrentre venti nélkül, passzív hűtéssel lehetett hagyni a gépet.
A vaio ellenben folyamatosan búg. Jó az az ért túlzás hogy búg, de non stop, megállás nélkül jár a venti, de csak nagyon kicsi fordulatszámon, átlag használat közben alig alig alig hallható. Nincs is ezzel semmi gond, hisz a gép ennek folyamán szinte hideg. Az alja is hűvös, egy picit sem melegszik. Éjjelre viszont azért elcsendesíteném a gépet.
A proc feszültségállító progik még nem kompatibilisek az új csipkészlettel+procival, A venit meg csak jár, jár, jár, de hogy minek? :F
Szal valaki valami tipp? A régebbi vaiok hogy kezelik a ventit?
thx!!!

[ Szerkesztve ]

(#985) k. válasza litter (#984) üzenetére


k.
őstag

A géped annyira uj hogy nem egész 2 hónapja mutatták be:
http://www.engadget.com/2008/07/14/sonys-new-vaio-z-fw-sr-and-bz-laptops-go-official/
ÉN a régebbi vaiomhoz a notebook hardware controlt használom(NHC) azzal ilyeneket szépen be lehet állitani.
Nekem a ventivel az volt hogy levettem a proci sebességét-> kevésbé melegedett-> lassult a venti ergó csönd volt. :) Én ugyan ritkán használom este de mikor megy elötte ezeket elvégzem akkor néma csönd lesz.
ÁR:
150éééért?
Na akkor most leléptem harakirit végezni ;] .
Hát ezért az árért ez kiba jó vétel. :(((

(#986) litter válasza k. (#985) üzenetére


litter
tag

jah, NHC-t ismerem, de vista sp1 alatt állítólag nem működik a legfrissebb, 1,5 éves verzió.
Igaz, erre még nem tettem fel. Neked vista sp1 fennt van és megy vele?

Igaz még a rendes voltage+multipiler értékekkel sem vagyok tisztában, nem tudom mit lehet a p8400-hoz társítani gyári érték alatt.

Majd minden este otthagyom torrenten a gépet, azért hisztizek csak a venti miatt. Előbb utóbb kéne valami hack hozzá.

150-ért, jah, de bárki vehet. Egy sima "kereskedő" az illető. Nem vagyok se rokona se haverja.
Ő hozza a lopott árut amit pl Németo-ban nem tudnak értékesíteni, de itthon már nincs igazán nyoma.

Kérdeztem tőle:
-Nem kötözködés képpen, de mégis honnan származik a noti?
-Ne kérdezd, én sem kérdeztem semmit mikor pakoltuk ki a teherautót. :C

(#987) k. válasza litter (#986) üzenetére


k.
őstag

Az NHC nekem megy.
Én mondjuk nem vennék lopott cuccot.Nem azt mondom egy kisebb érékű oké de egy laptopnál nem merném megtenni(Na jó 1 millás álomvaiot amit kinéztem ha ocsóé meglenne rohannék érte)mert a gari.
De ettől függetlenül grat.

(#988) litter válasza k. (#987) üzenetére


litter
tag

jogos amúgy. lutri az egész.
meglássuk, én sem vettem még gari nélküli notit.
ezt nem bírtam otthagyni.
nah nézek egy nhc-t

(#989) Tyren válasza litter (#988) üzenetére


Tyren
aktív tag

Az NHC főbb funkciói (prociszabályozás) nem működnek Vista SP1 alatt. Ha mégis, akko szólj, hogy hogyín csináltad...
A driverek biztosan ehhez a gépphez valóak, és nem az egyik elődjéhez? Ha jól emlékszem ilyen néven már futott gép, de a számozás nagyon nem mindegy. (RÉgiónként, de van hogy országonként is eltérő számozásokat hazsnál a VAIO, úgyhogy ahonnan származik a gép, annak sz országnak a VAIO support oldalán kéne keresgélned szvsz.) Mást nem tudok kitalálni.

''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''

(#990) litter válasza Tyren (#989) üzenetére


litter
tag

nhc: jah, sp1 alatt pont a lényeg nem működik.

driver: ez egy nagyon jó ötlet! én a co.uk oldalról szedtem a drivereket, pedig a gép német! a fényerőszabályozás problémára például kapsából el tudom képzelni h pusztán máshol vannak a funkicógombok az angoll bill.-en!
Nézem is, majd beszámolok, köszönöm!

(#991) litter válasza litter (#990) üzenetére


litter
tag

Nem akarnak feltelepülni a német driverek, gondolom a hibás nyelv miatt.
Megoldás gondolom annyi lenne hogy pakolok rá egy német vistát, feltrakok mindent ami kell, s mikor már működnek, akkor megy rá a magyar nyelvi csomag. Wááá de gyűlöltem a nyémet nyelvet mindig is ;]
Amúgy K. is írta hogy a magyar op-rendszer miatt lehet, végtére is vsz igazatok volt.
Sztem most hagyom pihenni a dolgot, gyűjtöm még az erőt a művelethez.

(#992) xedos válasza litter (#991) üzenetére


xedos
addikt

Angollal még senkinek nem volt gonja.
Az én Vaiom is német, de angol rendszer van rárakva.

(#993) litter válasza xedos (#992) üzenetére


litter
tag

OK, köszönöm a tanácsokat mindenkinek!
Most kiszenvedtem magam próbálkozások terén. Ha jönnek ki driver frissítések, akkor felteszem a szűz angol vistát, rá meg a szűz drivereket aztán meglássuk.
Majd ráfigyelek mostantól a topikra is!

(#994) FazekasLaci válasza xedos (#992) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Nem tudok dűlőre jutni Sony ügyben. Szeretek és tudok gépelni. Minden magyar karakternek van hely rajta? Különösen az í, ű, ú, ő helyei érdeklnének....

Ahogy látom, magyar oprendszerrel problémás a driver? Akkor lehet, hogy csak angolt érdemes vennem? Merthogy németül nem szívesen használnám az oprendszert...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#995) xedos válasza FazekasLaci (#994) üzenetére


xedos
addikt

Az így teljessen nem igaz...
Ha angol billentyűzetes gépet veszel akkor a hosszú í esetleg csak az altgr billentyűvel jön elő...
Ha németet, akkor ott meg van a kellő számú gomb. Ha akarod, akkor az öüá-t akár a helyére is rakhatod...
Szoftver és driver:
Régebben volt szívás vele -elvileg mostanábn nincs.
Egy Tx1 franciára és egy S5hp németre telepítettem, egyikre magyar -másikra angol rendszert. Teljessen jól műkődik XP SP3-al.

(#996) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

Nem jár valaki mostanában az USÁ-ban? Egy FW-290ERB-s noti kellene.
Itt van a specifikáció: [link]

Nagyon megéri. Ráadásul csak 1749 USD. Itthon semmit nem lehet ennyiért kapni, ráadásul ebben 512 MB videó memória van. Németországban is csak 256-tal szállítják kb. ugyanennyiért...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#997) FazekasLaci válasza xedos (#995) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Most néztem egy angol billentyűzetes Sony-t. Minden karakter a helyén volt, az í-nek is volt hely. Ez szerintem attól függ, éppen hogyan találják ki a billentyűzetet. Az í-nek néha van hely, néha nincs. Géptől függ. Mondjuk az í-t ritkán írjuk, nagyon, így még az sem nagyon gáz, bár én tanultam gépelni.... :D

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#998) xedos válasza FazekasLaci (#997) üzenetére


xedos
addikt

Igazad van elírtam.
Az emerikainnincs helye az í-nek. Az angolon van.

(#999) chron


chron
tag

Sziasztok.Vettem egy Sony Vaio PCG-7V1M notebookot ami sajnos alaplap hibás.Légyszi segítsetek hogy hol tudnék hozzá olcsón alaplapot venni, vagy javítatni hol tudnám olcsón.Sajnos az alap lap tipusát sem tudom,pedig jó lenne megtudni.Elöre is köszönöm a választ mindenkinek :R

(#1000) SQX_Barto


SQX_Barto
addikt

sziasztok.
bocs, hogy nem olvasom végig a fórumot, de az elején kezdődő off-os vitatkozás miatt nem volt kedvem...
kérdésem az lenne, hogy van-e bármilyen tapasztalat VGN-AR71M -ról
másrészt, hogy szerintetek mennyi esélyem van XP drivereket találni hozzá?
segítségeket előre is köszönöm :)

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.