Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3351) crok válasza user26 (#3348) üzenetére


crok
nagyúr

Privátban én írtam neked az Androidacy Font Manager-t.

Nem egy külön app-ként jelenik meg. Miután a modult telepítetted Magisk-ben (modulok közt betallóztad, a Magisk installálta és restart is megvolt) egy terminál emulátor kell még*, ott kell kiadni azt a parancsot, hogy:
su -c manage_fonts
vagy előbb kérsz root jogot aztán elindítod a font manager-t:
su
manage_fonts
Aztán követed az utasításokat (angol.. de borzasztóan egyszerű).
Főmenü:
1. Font változtatás
2. Emoji változtatás
3. Egyéni font (ha esetleg van sajátod)
4. Vissza a ROM saját font-jára
5. Reboot és beálítások alkalmazása
6. Fontok megtekintése (böngészőablakot nyit) és font javaslása felvételre a listába
7. Adományozás
8. Segítség és visszajelzés
9. Kilépés
...
1-re font változtatás menü indítása
x-re vissza
q-ra kilép
enter-el a listában mész tovább (lapozol)
font neve melletti számot beírva és enter pedig a kiválasztás ami letölti, telepíti, és megkérdezi hogy restart-olsz-e vagy nem (y és enter -> restart és csinálja a dolgát; n-re visszalép a menübe).
Többi menü is hasonlóan működik.

* ha terminál emulátor kell akkor a Magisk topik összefoglalójának legalján írtam hármat.

(#3352) user26 válasza crok (#3351) üzenetére


user26
senior tag

Köszönöm! Ki is próbáltam, és perfekt!
Egy amatőrkérdésem van hozzá, hogy az oldalon 6 csomag van belőle, mind a hatot le kell szedni, telepíteni, vagy csak frissítések, és az utolsót elég ?
Amúgy a telepítéskor írja, hogy mit kell csinálni vele, én nem figyeltem kellő képp elég. :(
Köszönöm!

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

(#3353) crok válasza user26 (#3352) üzenetére


crok
nagyúr

Csak a legfrissebbet kell természetesen -a legmagasabb verziószámút- meg majd vissza-visszanézel ha szól hogy van frissítés. Amúgy is letölti (telepítéskor is láthattad) a megfelelő file-okat a szerverről (listákat, satöbbi).

[ Szerkesztve ]

(#3354) Gixer


Gixer
újonc

Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni mert tanácstalan vagyok. Hogyan lehet kikapcsolni az érintés hangját visszalépéskor?
Az érintés hanga ki van kapcsolva de teljes némitásnál is ha gesztusvezérléses módban visszalépek hangot ad....

Van rá megoldás?

Köszönöm előre is.

(#3355) user26


user26
senior tag

Sziasztok!
Találtam két dolgot, ami érdekelne:
Net Speed indicator
Charging animation

Olyan kérdésem lenne, hogy létezik olyan verzió, amit simán, mókolással, vagy bármilyen más módon fel lehet tenni, és "beépül" a rendszerbe ?
Tehát nincs külön app ikon, és semmi egyéb dolog.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

(#3356) Darko_addict válasza Darko_addict (#3317) üzenetére


Darko_addict
őstag

Na, esetleg más POCO F3 user Miui.eu rommal, akinek problémája volt VAGY éppen tökéletes ment a mobil adat Roamingon? :F

:R

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#3357) MDanny


MDanny
senior tag

Sziasztok, egy vadonatúj Poco F3 8/256GB Night Black készülék valóban nagyon boldog tulajdonosa lettem. :)

Korábbi írásaim alapján lehet feltűnt, most meg is erősítem, hogy gyári MIUI van és valószínűleg marad is a készüléken. :)

Sajnos ahonnan szerettem volna vásárolni csak karcos, sérült fóliás kiállított darab volt, másik üzletben állítólag lennie kellett volna bontatlan készüléknek, persze felsültem vele, nagyon mérges voltam. Itt TMX szervízbe szóló garancia lett volna, legalábbis a Xiaomi 11 Lite 5G NE ilyen volt. Megrendeltem az eMAG-tól, a jelzett időponthoz képest egy nappal később sikerült átvenni, pedig telefonos érdeklődésre tegnap elkeserítő választ kaptam.

Az eMAG-os vásárlásról: a készülék román Mi WORLD COMM garancialevéllel érkezett, de szerencsére dobozon kívül, a doboz bontatlan fóliázott volt, bukaresti forgalmazó címkéje volt ráragasztva. Így egyértelmű, hogy a garanciális szervizelés az eMAG-on keresztül történhet, remélem sosem kerül rá sor. Vásárolhattam volna másik webshopból is, de jobban örültem annak, hogy látom, hogy mit veszek át és remélhetőleg két éven belül nem tűnnek el nyomtalanul, ha kellene ezzel kapcsolatban intézkedni. Nem szándékoztam innen vásárolni, de most erre volt szükség. Fehér készüléket vadásztam hetek óta, számomra kétséges helyek jöhettek volna szóba, amikben nem bíztam.

MIUI 12.5.1-es verzióval érkezett, frissítettem a 12.5.7-re, az RKHEUXM verzió van rajta.

Szerencsére nem tapasztalok foltosodást a kijelzőn, a készülék villámgyors, a Xiaomi 11 Lite 5G NE esetében megélt csalódás után a valóban működő AOD funkciónak nagyon örülök, imádom a bolygós szuper háttérképeket.

Ami nekem nagyon fontos, hazai hálózatok kezelése:
- Telenor: alapból működő VoLTE, a Carrier Check kikapcsolás nélkül nincs kapcsoló hozzá, ahogyan a Xiaomi 11 Lite 5G NE esetében sincs, 4G+ adatkommunikáció, 5G tesztelés jövő héten lesz, mert nálam nem elérhető. VoLTE kijelzés van.
- Magyar Telekom: alapból működő VoLTE és VoWiFi, a Carrier Check kikapcsolás nélkül is van kapcsoló mindkét funkcióhoz a Xiaomi 11 Lite 5G-hez hasonlóan, 4G+ adatkommunikáció a Xiaomi 11 Lite 5G-vel ellentétben (legalábbis ő nem jelzi ki). VoLTE kijelzés nincs, VoWiFi kijelzés van. 5G használatra nem jogosult az előfizetésem.
- Vodafone: alapból működő VoLTE, a Carrier Check kikapcsolás nélkül nincs kapcsoló, 4G+ adatkommunikáció, VoLTE kijelzés nincs. 5G használatra nem jogosult az előfizetésem.
- DIGI: alapból nem működik sem a VoLTE, sem a VoWiFi, a Carrier Check kikapcsolás után a VoLTE-t engedélyezve működik, a VoWiFi a Xiaomi 11 Lite 5G-vel ellentétben nem működik. VoLTE kijelzés van.

Furcsa, hogy a fekete készülékhez áttetsző tok jár gyárilag, a fekete Redmi Note 5-höz füstszínű járt, ez így kicsit furán néz ki, de nagyon jó minőségű a tok, gyönyörű készülék.

Majd próbálgatom világosban (természetes fénynél) a fényképezőt, első ránézésre valóban jobb a Xiaomi 11 Lite 5G fényképezője, de elsőre ez sem tragédia, egyáltalán nem. Főleg az elkészült munkáimat szoktam fényképezni, illetve családi alkalmakkor, ünnepekkor.

Minden hozzászólást átolvastam itt a témában, volt pár dolog, ami miatt aggódtam, de szerencsére már nincs miért. A zsebmód hiányzik, egyedül ettől tartok, hogy zsebben tartva a duplakoppos képérnyőébresztés módszer itt is problémát fog okozni. Szerintem is nagyon rossz ötlet volt a gyártásnál átállni az infravörös érzékelőről ultrahangosra. Ettől függetlenül hívás közben egyelőre nem tapasztaltam problémát vele, a 11-esnél komoly gondjaim támadtak ezzel hívás közben és zsebben tartva is.

Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV

(#3358) alvarezlopez válasza MDanny (#3357) üzenetére


alvarezlopez
tag

Sziasztok!
Én pedig egy nagyon boldogtalan Poco F3 tulajdonosa vagyok, konkrétan lehetetlen normális telefonként használni, (ha nem fülhallgatóról használja az ember). Mert telefonhíváskor nem sötétül el a kijelző, mindent össze vissza nyomkod az ember (némítás, várakoztatás, stb.) Van esetleg valami megoldás arra, hogy működésbe lépjen valami "proxi" hoz hasonló, ha már azt kifelejtették belőle.

(#3359) rankesz válasza alvarezlopez (#3358) üzenetére


rankesz
veterán

Mikor felépül a vonal, kikapcsolod a kijelzőt a power gombbal

(#3360) alvarezlopez válasza rankesz (#3359) üzenetére


alvarezlopez
tag

Köszi kipróbálom! Muszáj lesz megszokni valahogy, mert azért még 1-2 évig nem szeretnék új telefont venni.

(#3361) laca71 válasza alvarezlopez (#3360) üzenetére


laca71
aktív tag

Szia Ez be van kapcsolva?

(#3362) MDanny válasza laca71 (#3361) üzenetére


MDanny
senior tag

Ez nagy kár, hogy gyári ROM-mal rendelkező készüléken nincs.

Azt vettem észre, hogy ennél a készüléknél inkább felfelé érzékel az US, így ha ferdén tartom a készüléket (kb. 30°-ban), akkor nem villan be a kijelző. Maximum majd mondhatják, hogy a hülye (én) menőzik a kínai ócskaságával. :DDD

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV

(#3363) mobilizmo válasza MDanny (#3362) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

Én szerintem még jobban hülyegyerek módon használom. Talán 45°-ra is kihajtom. Konkrétan így érzem a fülemben a levegő nyomását ahogy beszélnek hozzám (mert így pont a hallójáratomba megy). És így nem nyomkodom a kijelzőt.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#3364) MDanny válasza mobilizmo (#3363) üzenetére


MDanny
senior tag

Menő, akkor nincs ezzel probléma. :)

Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV

(#3365) david_97


david_97
senior tag

Gcam
miui stock kamera.
A lényeg, hogy széles látószöggel miért van mindkét kép szélén a fekete effekt? Lehet ezt orvosolni valahogy? Gcamm-el még rosszabb a helyzet mint az látható.

(#3366) crok válasza david_97 (#3365) üzenetére


crok
nagyúr

Csak kérdés: túl éles és szabályosnak is tűnik a kép szélén a két fekete csík.. úgy értem: nem-e csak a lencsébe lóg be a tok széle körbe pl.? Pl. túl vastag a hátlap a lencse körül és belekerül a "látószögbe" a széle..?

[ Szerkesztve ]

(#3367) user26


user26
senior tag

Sziasztok!
crDroid 12 (crDroid_A12_220130) szeretném telepíteni.
MIUI V12.5.7.0.RKHEUXM ro alol, twrp -be telepítést követően ez történik (gapps-t is fel tettem)




Mi a gond ?

[ Szerkesztve ]

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

(#3368) david_97 válasza crok (#3366) üzenetére


david_97
senior tag

A szabályossága szúrt nekem is szemet, azt hittem ez miatt hogy a kamera sz@ródott el, de neked van igazad. Erre nem gondoltam volna... :Y Tok nélkül minden oké.

(#3369) user26


user26
senior tag

Köszi, megoldva. (A B oldal...)

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

(#3370) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Na egynapossá vált ez a rom, hetvegen megy fel a friss.

Nem tudom mi ragad be, de az üzemidő fele "egyéb"...

-

(#3371) pruzsi


pruzsi
őstag

Üdv . Utóbbi 2 hónapban tapasztaltam a telonal böngészés közben (Chrome) többször lefagy csak újraindítás segít illetve 2-3 előfordult hogy gondolta egyet és újraindult . Minden gyári csak pár alap áll van rajta semmi több.
Valaki tapasztalt ilyet esetleg ?

(#3372) doongoo válasza pruzsi (#3371) üzenetére


doongoo
addikt

semmi ilyesmi nálam, szintén gyári rendszerrel. Sztem töröld a chrome adatait teljesen, az hátha megoldja

(#3373) obligat válasza doongoo (#3372) üzenetére


obligat
senior tag

esetleg a cachet és dalvik cachet. vagy mi a neve neki újabban :)

--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--

(#3374) user26


user26
senior tag

Sziasztok!
AOSP, crDroid 2022.02.05.
Megszeretném kérdezni, hogy a gyári kamera app -ba a fenti "fekete" sáv részt lehet-e törölni, vagy bármit kezdeni vele, mert nagyon zavar ekkora kijelzőn az a vastag fekete rész.
Kép róla:

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

(#3375) rankesz válasza user26 (#3374) üzenetére


rankesz
veterán

Miért ezt használod? :F
Tedd fel innen a 8.1 BSG-t, xml nem kell

(#3376) user26 válasza rankesz (#3375) üzenetére


user26
senior tag

hm, ok. Van gcam -om, de a gyárit szerettem volna megcsinálni, hogy az a vastag fekete sáv ne legyen ott fent.
Amit ajánlottál ebbe van opcio 4:3 / 16:9 -re állítani a "ratio" opciót, és ha 16:9-re teszem nem lesz felül vastag fekete csík, csak 1 keskeny.
Nem lenne rossz, ha "Full" lenne, pl mint miui -ba, ha már "ekkora" kijelző van...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

(#3377) rankesz válasza user26 (#3376) üzenetére


rankesz
veterán

Jah, csak 16:9-re téve croppol, tehát jóval kisebb részét használja a szenzornak, csökkentve a felbontást is

(#3378) user26 válasza rankesz (#3377) üzenetére


user26
senior tag

Amúgy köszi!
Legyen ez a legkevesebb gondom :)

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

(#3379) HUNited


HUNited
őstag

No a Magiskom felfrissült az új verzióra (gyorsabban járt a kezem mint az eszem, és nem olvastam el a feldobott frissítésnél hogy mindent ami jó volt gallyra vág), szóval akár az EU rom-ot is frissíthetem.

Miként is kell eljárnom? Még nem telepítettem szerintem soha Bootloaderes EU ROM-ot.

NEM szeretnék tiszta telepítést, csak a dirthy dancing jöhet szóba, nincs most időm mindent újrapöcsölni.

Köszi ha valaki ír nekem egy gyors összefoglalót (beleértve azt is, hogy miként kell majd a jövőben frissíteni a ROM-ot, TWRP hiányában)

Ja igen, MAGISK KELL, nem tudom hogy kell e még patchelgetni meg egyéb kínokat csinálni vele.

[ Szerkesztve ]

(#3380) user26


user26
senior tag

crDroid A12. (2022.02.05)
Hol tudom be állítani, hogy a kijelző 60Hz vagy 120Hz -n menjen fixen ?
Fejlesztői beállításokban a kijelzését bekapcsoltam, és 60Hz alap, de fel-fel ugrik 120Hz -re és van mikor azon marad, majd vissza 60Hz -re.

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

(#3381) Watson25


Watson25
tag

Sziasztok! Mióta kinyitottam a bootloadert, azóta a Budapest bank alkalmazásban nemtudom digitalizálni a bankkártyám mert azt írja, hogy "módosított operációs rendszer". Nem lehet valahogy megoldani, hogy működjön?

(#3382) Graphics válasza Watson25 (#3381) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Erre van a Magisk, és hide-olni kell a rootot.

Keresés felül.

-

(#3383) HUNited


HUNited
őstag

Közben minden sikerült, egy dolog nem működik:

A Google Pay folyamat azt írja, hogy "Telefonja nem felel meg a biztonsági követelményeknek". Nem írja hogy a root a gondja, de feltételezem.

A neten olvasott tedd Zigisk kizáró listára a Play Servicest, a Pay appot, töröld a Play Store és a Google Play Services adatait, már mind próbáltam. Az eszköz a Safety Net vizsgálaton átmegy. Frissítés, addig törölgettem a data-t, amíg már a SafetyNet sem jó...

adb shell pm clear com.android.vending
adb shell pm clear com.google.android.gms

Valami tipp, hogy mi lehet a nyűgje?

[ Szerkesztve ]

(#3384) crok válasza HUNited (#3383) üzenetére


crok
nagyúr

Magisk topik osszegfoglalo [link] mindent meg fogsz talalni ami kell, ha a szaraz megoldas erdekel csak akkor ugorj a "legegyszerűbb kombó most" reszhez.

[ Szerkesztve ]

(#3385) HUNited válasza crok (#3384) üzenetére


HUNited
őstag

Köszi, közben XDA-n is nagyjából ugyan erre jutottam.
Hihhetetlen, hogy elbarmolták az egészet, az Androidot is a recovery kicsinálásával, és a Magiskot is a root hide megszüntetésével. Nem csoda, a Google maga a sátán ma már, a Magisk fejlesztője pedig a kötelékükbe állt júdáspénzért...

(#3386) kszthly válasza HUNited (#3385) üzenetére


kszthly
senior tag

Miért akkora probléma, hogy a Magisk hide-ot Zygisk-nek hívják?
Minden ugyanúgy működik.

A tévedés jogát minden körülmények között fenntartom! :)

(#3387) ginola


ginola
addikt

Sziasztok

A Silver szín változat mennyire tetszetős élőben? Illetve jó vétel a 8/256 változat külföldről 108 e Ft-ért?

(#3388) Trailblazer válasza kszthly (#3386) üzenetére


Trailblazer
addikt

Mert ami működik, miért kell átbuherálni?

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#3389) crok válasza kszthly (#3386) üzenetére


crok
nagyúr

Ennél "picit" több változásról beszélünk. :D A működési elv is teljesen más mögötte.

@HUNited: Viszont ezeket a nagy szavakat én se értem.. meg sose értettem. A srác hobbiból és ingyen csinálta világ életében, és ez nem változott. Cca. 6 éve indult a buli, akkor lehetett talán 20..22 éves vagy hogy (2014-ben végezte az egyetemet). Előtte volt az Apple-nél gyakornok egy évig.. akkor volt lázadás?.. Most a Google, mint munkaadó.. Igen, clash of interest. De ki tudna többet róla mint ő? A boltban neki is dollárért adnak tejet.. Feloldotta azzal, hogy amúgy is megunta az app-ek "kutakodását" visszaveregetni meg rejtegetni.. kivette a MagiskHide-ot, helyette a DenyList unload-ol mindent IS ami Magisk ha úgy állítod be egy app-re.. (Ezzel a SafetyNet még ugrik mert nyitott a bootloader és van lehetőség patkolt kernelt, custom recovery-t futtatni és akár adatot kinyerni a készülékből jogosulatlanul) viszont mások meg felvették a fonalat, hohó de még hogy - ugyanis ez egy nyílt forrású játék. John maradt csinálni a Magisk-et (hobbiból! ingyen!), frissítést is adott ki, sőt, egy sokkal komolyabb megoldást talált ki és implementált mint ahogy előtte működött (ez a Zygisk, és kb. olyan, mintha a Riru funkcionalitása mellé kapnál root-ot is..), és ugyan kivette a központi repo-t amit ő tartott karban pár másik arccal.. de betett egy változót a modul prop-okba hogy lehessen bárkinek saját update URL-t használni és saját magának host-olni az update-eket.. szerintem 1000x jobb megoldás, nem kell s.*rakodni azzal, hogy a repo-ba bekerülhessen egy-egy modul, könnyebb a világ elé tárni is a munkád: XDA-n / alternatív repo-ban (már most is van kettő is kapásból és van Modul manager app is) vagy bárhol máshol rátalálsz egy modulra, ha úgy döntesz akkor felteszed, és ha igényes a modult készítő ember akkor kapsz frissítést is automatikusan ha van.. ha meg nem akkor tudod hogy hol a helye.. így se úgy se kell mindenféle s.*rt felteszegetni.. Szóval lehet feszültséget kelteni meg minden csak én pl. úgy érzem hogy nincs értelme, nem rosszabb hanem máshogy sokkal jobb. Megszoktál valamit cca. 6 évig és most ez változik. Nem kell használni se a munkáját, lehet venni más op. rendszerrel rendelkező készüléket is. Kilincselhetnél a bankodnál vagy a root-ot / Magisk-et kereső-kutató app-ek fejlesztőinél hogy ne csinálják.. Nem nagyon látom.. Az meg hogy ráállt a Google a SafetyNet-re de ha veszel egy PC-t azon bármikor lehetsz root és futtathatod akár root-ként is azt a böngészőt amiben bankolsz.. vagy a root-olt készüléken weben bankolni és ugyanarra a root-olt készülékre kikérni az SMS-t.. igen.. nincs értelme így leírva.. viszont más platform, kézi készülék, könnyebben ellopható, elhagyható.. Nyilvánvalóan nem téged és az adataid védik hanem magukat védik tőled hogy ha nyitottad a bootloader-t akkor onnantól minden felelősség a tied és be is akarják biztosítani ezt. Azért emlékezz mennyi King-O-Root meg hasonló borzalmak voltak régen amivel lehetett Android 5..6-ig root-olni a készülékeket egy apk-val, egy exploit-al.. mennyi meg milyen spam, scam meg malware volt meg kerek szemek mikor emelt díjas SMS-ek mentek ki tizessével..

@Trailblazer "Mert ami működik, miért kell átbuherálni?" -- mert már nem működik, vagy nem jól.. A12 és felette a V23 már nem megy. Igen, ennek egyik oka a Zygisk bevezetése és személyes okok. Az megvan ugye hogy a srác is ember remélem.

Na mindegy, offba is teszem meg bocsi a topiklakóktól :B

[ Szerkesztve ]

(#3390) nobillgates válasza Watson25 (#3381) üzenetére


nobillgates
tag

A fejlesztői beállításokban kapcsold ki az "OEM feloldás engedélyeze" lehetőséget. Nekem az MKBnál az tette helyre.

[ Szerkesztve ]

(#3391) zozyk válasza nobillgates (#3390) üzenetére


zozyk
addikt

Köszönöm, ez nekem is hasznos tanács!
:R

(#3392) mobilizmo válasza crok (#3389) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

Sajnos manapság nagyon menő dolog sarkos véleményt formálni, vagy egyenesen ellenségként kezelni azt aki nem úgy gondolkodik, csinál valamit ahogy nekünk tetszik. Mindezt úgy, hogy közben, ha velünk teszik ezt, azt is elég könnyedén személyünk elleni támadásnak minősítjük. :)

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#3393) Watson25 válasza nobillgates (#3390) üzenetére


Watson25
tag

Köszi szépen így jó lett :R. Rootolva nincs a teló és minden más alkalmazás működik normálisan csak a Budapest bank kártyát nem tudtam digitalizálni. De most már az is jó. Köszi mégegyszer :K

(#3394) tt_to válasza crok (#3389) üzenetére


tt_to
tag

Személy szerint én (és szerintem sokunk részéről) köszönöm neked hogy itt (és sok más fórumban is) vagy, és leírod a véleményedet bizonyos dolgokról, amit a nép1xűgyermeke is megért (na meg persze a segítségnyújtásokról nem is beszélve), ez sokunknak segítség mert nem mindenkinek van annyi ideje hogy mindennek utánanézzen és úgy naprakészen legyen az infókkal mint Te. :R

(#3395) crok válasza tt_to (#3394) üzenetére


crok
nagyúr

Igazán nincs mit - de nem ezért írtam amit írtam ( : Időm meg nekem sincs : D Egy nap az 24 óra meg az éjszaka : D A többit nap közben akkor tudom csinálni ha a Time Division Multiplexing engedi, és kap elég időszeletet a fórum : D Sok más területen is tudnék segíteni de annyi erőm, időm.. az már nincs.. maradtak az Android telefonok / enterprise hálózatok..

(#3396) HUNited válasza kszthly (#3386) üzenetére


HUNited
őstag

Nem ezt tapasztalom. Ott elég volt bepipálni hogy melyik app ne lássa a rootot, most meg még plusz modulokat kell vadászni és rendszeralkalmazások adatait kell törölgetni hogy jól működjön (nekem ez azzal járt hogy az összes Google alkalmazást újra kellett setupolnom, beleértve a biztonsági mentést és a Fitness appot is).
Az egy klikk ws több órányi utánajárás és próbálkozás, fontos appok újra beállítgatása között elég nagy a különbség szerintem. De el tudom fogadni azt is hogy én vagyok béna, vagy én voltam eddig baromi szerencsés (nekem csont nélkül ment a Google Pay a legutolsó 23-as magiskkal és A11 Xiaomi EU rommal sima magisk hide-al).

(#3397) HUNited válasza crok (#3389) üzenetére


HUNited
őstag

Én is átvitt értelemben a Googlenak dolgozok, és tudom hogy mennyire nem becsülnek meg, de ez már más tészta, nem akarom ezt fitogtatni. Mindenesetre nagyon érdekes, hogy akkor dobta ki a MagiskHide-ot, amikor az Apple-tól átment a Google-hoz. Respektálom az ingyenes munkáját, és nagyra tartom a szoftvert! De ettől még anyagi szempontból volt kénytelen a jól működő megoldást kivenni.

A DenyListtel alapvetően nincs bajom, a Gránit bank pl. tök jól működik vele, és lehet hogy keverem a szezont a fazonnal, és nem a MagiskHide intézte, hogy csont nélkül működött a SafetyNet is (legalábbis a Google Pay ment, és a készülék a PlayStoreban tanúsított volt). Aztán még A11-es EU ROM mellett voltam olyan vak hogy a Magisk által feldobott frissítést telepítettem, és onnantól nem volt Google Pay... (tehát nem az A12 tette tönkre, hanem a Magisk 24.1) És ekkor kezdődött a kálváriám.

Kérlek magyarázd el pár szóban mi az a Riru, mert nem ismerem.

A központi repo megszűnése nem érint, csak Rootot használtam és Magisk Hide-ot. Amit leírtál, az rendben van (minden modul repo nélkül frissítheti magát), akinek kellenek a modulok, azoknak ez nagy segítség.

Az előző postomban is leírtam, hogy nekem sokkal rosszabb lett, mert egyszeri!!! (első telepítéskori) egy klikk helyett minden frissítést követően (ami EU rom esetében asszem heti) le kell törölni a Magiskot, újra kell telepíteni, fel kell tenni legalább két modult (MagiskHidePropConfs és Safetynet-fix), újra kell engedélyezni a zigysket, újra kell indítani, engedélyezni és kényszeríteni a denylistet, hozzáadni az appokat (esetemben Gránit bank és Google Pay), törölni a Google Pay, Google Play Store, Google Play Szolgáltatások összes adatát, és újra beállítani ezeket az appokat, és még a többit aminek elszállnak a beállításai a Play Szolgáltatások wipe-olása miatt (szinte minden Google App). A Google Pay esetében ráadásul minden alkalommal digitalizálni kell a kártyát is.

Ha rosszul értem, vagy van jobb megoldás, kérlek oszd meg velem.

(#3398) crok válasza HUNited (#3397) üzenetére


crok
nagyúr

"nagyon érdekes, hogy akkor dobta ki a MagiskHide-ot, amikor az Apple-tól átment a Google-hoz" -- maradjunk a tények talaján: a MagiskHide ki / Zygisk be dolog most lett dobva hivatalosan a V24-el, az Apple-től meg 2021 Májusban váltott a Google-höz de még az első Magisk Canary amiben már Zygisk volt és nem MagiskHide is 2021 Október 24-n lett kiadva. Azért az jobbról-balról is cca. fél év átfedés, már jóval a munkába állás után - szerintem ekkorra már a próbaideje is vastagon lejárhatott, szóbeli "megígérem hogy leállok vele" pedig szerintem egy ilyen munkaszerződésben nem igazán játszik.. de még ha le is írták SEM a te dolgod. Pont. Nem értem miért így fogalmazol, hogy anyagi szempont miatt váltott. Honnan tudod milyen anyagi helyezetben van és azért váltott-e? Magánéleti szempont miatt váltott, ez a pénztől a kihívásig bármi és az ellenkezője is lehet. De tudod mit? Az ő dolga! Érzed ugye hogy ő is ember? Ha azt mondta volna, hogy jó, kész, abbahagyom, szevasztok.. akkor is ugyanígy álltál volna hozzá leírni a hozzászólásod? Nem, akkor még sokkal erősebbek lennének a szavak.. Vagy akkor szerinted mikor megkeresték mondta volna hogy nem, bocsi, mert clash of interest lesz és inkább csinálom tovább a hobbimunkám ingyen mint elmenjek sok pénzt keresni a tudásommal? Furcsán állnak az emberek ehhez hozzá.

Biztos nem a MagiskHide intézte hogy V23-on átment a ROM a SafetyNet-en, mert önmagában ez már 2021 Szeptembere óta nem volt elég (akkor piszkált bele nagyobbat a közelmúltban a Google a SafetyNet ellenőrzésbe). "voltam olyan vak hogy a Magisk által feldobott frissítést telepítettem" -- van kiadási jegyzék, el kell olvasni, hozzá kell szokni kérem hogy ha rendszerszinten belepiszkálsz a dologba akkor bizony vannak dolgok amire oda kell figyelni, ilyen pl. egy major version upgrade is (pl. szinte biztos hogy frissítés előtt a Magisk app hide-ot nem kapcsoltad ki és elrejtett app mellett csináltad a frissítést).

Riru: dokumentáció, XPosed modulokhoz kell.

Azt se értem honnan vetted ezt a minden egyes ROM után újra végig kell járni mindent is dolgot.. totálisan nem így van, sose volt így! MHPC egy Xiaomi.EU ROM esetén nem is fog kelleni mert a ROM egyenes annyira hogy eleve átmegy a SafetyNet-en Magisk és bármi egyéb nélkül is, nem kell behazudni semmilyen készüléket (régen volt egy hiba pár build-ben de az hónapokkal ezelőtt volt, arra sokan használtak áthidaláshoz MHPC-t), így egy olyan egyszerű felhasználáshoz amit írsz -hogy neked csak root kell- arra elég max. az USNF kell meg a listába tenni azokat az app-eket amiktől el akarod rejteni a nyitott bootloader-t meg a root-ot (hogy átmenjen a SafetyNet-en) meg max. fagyasztod a már elrejtett Magisk app-et. Kész. Magisk topik összefoglalóban mindet leírtam, még egy hosszú teszt + app listát is linkeltem melyik itt a PH!-n előjött, ismert app hogy indul el / nem indul el Magisk mellett.

Semmit nem kell újratoszogatni egy ROM upgrade után ebből, csak mivel a Xiaomi.EU ROM-ban nincs addon.d támogatás (nem AOSP alapú custom ROM) így ROM upgrade után ha olyan készüléked van amire van valamilyen normális custom recovery akkor ugyanazt a Magisk verziót flash-eled a ROM mellé ami előtte volt (megpatkolja az új kernelt..) vagy elindítod a ROM-ot vagy ugyanúgy installálod a Magisk-et mint mikor először csináltad: ROM-ból boot.img-t kiszeded, Magisk app-el megpatkolod és vagy fastboot flash boot patkolt-boot.img paranccsal vagy custom recovery-ből közvetlenül a boot partícióra flash-eled a patkolt boot-ot (mindegy ha nincs is internal data decrypt a ROM-ban mert egy SD kártyáról / USB OTG-ről is lehet flash-elni azt az egy szem patkolt boot.img-t, arra jó bármelyik custom recovery). Minden beállítás, modul és minden SQLite ami a Magisk-hez tartozik az ugyanúgy ott lesz a /data/adb-ben mint ROM upgrade előtt volt, nem vész el semmi sem. Ez is le van írva a Magisk topik összefoglalóban, szerintem megérné elejétől a végéig átolvasni. A Google Play és Google Pay is csak akkor csesződik el ha véletlen pont akkor önellenőriz mikor nincs futó Magisk vagy úgy kérsz SafetyNet ellenőrzést egy ellenőrző app-el vagy egy olyan app ami használná hogy nincs Magisk, nincs ami elrejtse hogy mókolt a telefon mert az API híváshoz kell..

(#3399) kszthly válasza HUNited (#3396) üzenetére


kszthly
senior tag

Én most is csak bepipáltam és nem használok plusz modult, nem barkácsoltam semmit.
K&H, Revolut, Google Pay, Netflix stb..., minden működik. Safetynet teszt sikeres, eszköz tanúsított.
EU dev rom + magisk canary.

[ Szerkesztve ]

A tévedés jogát minden körülmények között fenntartom! :)

(#3400) user26


user26
senior tag

Sziasztok!
Kívácsiságból mit gondoltok róla ?
Reggel 7:00-tól indult a 100%, napközben használtam az alkalmazásokat, hosszabb, rövidebb ideig. Egy is infó a képekhez.

- Reggel 7:00 -kor indultam 100%-ról (szabadnap)
- KB 1,5 óra internetezés
- Kb 1 óra vanced (Youtube vanced) videózás aktív kijelzővel
- Kb 30 perc aktív Tiktok
- Kb 30 perc netezés, facebook, ki be kapcsolgatás, újra indítgatás
- Kb 12:30 körül tettem le, semmit nem csináltam vele 70% körül volt.
- 17:00, 55% -on van, üres járatban kb 10-15% -t merült.
- Késő délután, volt fél óra TikTok, másfél óra net, facebook, messenger, aztán már csak néha néha néztam rá
- 22:30 kor 23% -on volt. Majd lefeküdtem aludni, és ma hajnalba, kora reggel 5:30-kor merült le, kapcsolt ki.
- Always on display be van kapcsolva
- Hz nem fix, hol 60,Hz hol 120Hz, így van beállítva (alapból így van, vagyis úgy gondolom, mert én nem álítottam ilyent.)
- Nulla db SIM -el egyenlőre.

A TikTok háttérfolyamatát lehetne fagyasztani, vagy valamit kezdeni vele ? Ezen felül ?
crDroid 2022.02.05 A12, root

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.