Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3151) Keresztapper válasza mobilizmo (#3150) üzenetére


Keresztapper
senior tag

Próbálkozom és nagyon szépen köszönöm!!!

http://palscoffeetech.com/

(#3152) david_97 válasza jonnyjoker01 (#3146) üzenetére


david_97
senior tag

Milyen gyakran frissítik a romot? És ha van frissítés akkor mindig oda az összes telepített alkalmazás? Még mindig miui 12.5-ön ülök, várom a csodát, de ahogy elnézem a hsz-okat a miui 13 nem nagy durranás...

(#3153) mobilizmo válasza david_97 (#3152) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

"És ha van frissítés akkor mindig oda az összes telepített alkalmazás?"
Az biztos nem, 100-ból 99-szer működik a dirty flash. Mindened megmarad és frissül a rendszer.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#3154) jonnyjoker01 válasza david_97 (#3152) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Az utóbbi egy hónapban 4 frissítés volt, ebből az egyik nem tervezett, csak hotfix. 2-3 frissítés jön egy hónapban általában. Saját recovery-jük van és mindegyik frissítést onnan kell feltenni gépről, minden adat megmarad. Csak Android főverzió váltáskor kell náluk tiszta telepítést csinálni, de az jövő szeptemberig nem lesz már :)

Ha nem érdekelnek az extra pixel funkciók (és a hardver driver javítások :D) akkor Arrow OS-t tudom még ajánlani, nekik is saját recoveryjük van, ugyanezt a filozófiát követik.

Üdv. Johnny

(#3155) nrg_52


nrg_52
addikt

Bocs, ha bolt mar rola szo: utolso 12.5 stabil eu-rol at lehet terni 13 stabil eu-ra adatvesztes nelkul?

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

(#3156) user26 válasza nrg_52 (#3155) üzenetére


user26
senior tag

Ha jól tudom, android fő verzió váltás történt, így a sima frissítés nem működik.
Adatok mentése, és úgy.

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

(#3157) Sir Pocok válasza nrg_52 (#3155) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Simán, nekem minden adatom és beállításom megmaradt. Stabil azóta is a rendszer és minden működik. :K

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#3158) niklebi válasza nrg_52 (#3155) üzenetére


niklebi
senior tag

Stabilról--> stabilra át lehet állni adatvesztés nélkül. [Itt] írnak róla a 4.hozzászólásban. Telepíteni csak PC.-ről fastboot módban lehet. A letöltött romot PC-én kibontod egy mappába, és ezt választod: windows_fastboot_update_rom.bat . Igaz ez a heti romban van, de szerintem ilyen a stabilban is.

(#3159) david_97 válasza nrg_52 (#3155) üzenetére


david_97
senior tag

Pont most csináltam meg, leszeded a fastboot romot, kibontod, teló fastbootba, aztán a kibontott romban ott van hogy update rom, vagy hasonló. Ennyi az egész.
Egyéb, valakinek működik a ram bővítés? Ha be van kapcsolva, ha ki, csak 6gb elérhető ram-om van, érzésre sem jobb a helyzet, ugyanúgy dobálja el programokat.

(#3160) nrg_52


nrg_52
addikt

Koszonom mindenkinek!

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

(#3161) niklebi


niklebi
senior tag

Hátha valaki tudja a választ. Frissítettem a heti romot és jelenleg vagy a záró képernyő jön be és ott futnak a pontok az android felirat alatt, ha meg ki akarom kapcsolni akkor vagy újra ez jön be, vagy a bootloader ablak. Lehet a hiba oka, hogy bekapcsolva maradt a fejlesztői beállításokban az USB-n keresztül érkező alkalmazások? Amikor rádugtam a telefont a PC-re akkor láttam a telefonon hogy kiírja, de mivel másoltam a telefonra így nem foglalkoztam vele. Másolás után rögtön úgy ahogy volt indítottam a bootloadert, és telepítettem a heti romot. Szépen el is indult, de amikor 1-től 8-ig másol egymás után akkor még kiírta a másolási időt és nem folytatta hanem újra indult, mintha befejezte volna a telepítést. Így még soha nem jártam ezért kérdezem. Kikapcsolni sem engedi magát a telefon.

(#3162) mobilizmo válasza niklebi (#3161) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

Recoveryben ki tudod kapcsolni.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#3163) jonnyjoker01 válasza niklebi (#3161) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Fel tudnád valahogy venni videóra? Nem tudom elképzelni. Záró képernyő bejön, de pontok (?) futnak az android felirat (?) alatt? Megy a bootanimáció a záróképernyőn? Nem értem.

USB-n keresztül érkező alkalmazások biztos nem kavar bele. Vagyis nem kéne, ha igen akkor Xiaomi valamit nagyon elcseszett.

[ Szerkesztve ]

Üdv. Johnny

(#3164) niklebi válasza mobilizmo (#3162) üzenetére


niklebi
senior tag

Nincs recovery csak bootloader. A.12-re nincs TWRP. A telefont meg nem tudom úgy elindítani.

(#3165) sgergi


sgergi
veterán

Sziasztok!

A mai este ellopták az F3 telómat (fekete, 6/128), ha valaki véletlen belefutna bárhol, kérem jelezze.

Köszi!

(#3166) niklebi válasza jonnyjoker01 (#3163) üzenetére


niklebi
senior tag

Igen a téma záró képernyője bejön, a kijelző alján van a zöld robot és alatta 3 pont, Azok futkároznak oda-vissza. A bootanimáción mit értesz. A telefon rootolva van, de múlt heti rom simán települt, most annyit változtattam, hogy az elrejtett magisk alkalmazást kivettem az elrejtésből, mert a múlt héten már nem emlékszem, de valami miatt akkor is az elrejtéssel volt gond. Akkor telepítés előtt maradt rejtett, lehet az a gond , hogy mikor kikapcsoltam az elrejtést kérdés volt, hogy akarom e hogy a Magisk alkalmazás kapcsolódjon a settings alkalmazáshoz ami a rejtett Magisk , na erre én nemet nyomtam. Szerintem ez a gond.

(#3167) user26 válasza niklebi (#3161) üzenetére


user26
senior tag

Üdv!
@niklebi #3161
Én is nem rég frissítettem heti EU -ra, nekem szépen végig ment, minden rendben volt.
Viszont amit le írsz nekem hasonló volt régebben én annak tudtam be, hogy a letöltött ROM -t rosszul töltöttem le, és hibásan ment fel, leszedem máshonnan újra végig mentem a telepítés procedúrán és jó lett akkor.

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

(#3168) user26 válasza sgergi (#3165) üzenetére


user26
senior tag

Ha esetleg be van még kapcsolva, és MIUI fiók aktív, akkor [itt] bejelentkezve, a készülék keresés alatt ki írja hol van a telefon.
Tudom, ez volt az első gondolatod, de hátha segít.
Ha Mi fiók aktív a telefonnal sokat nem tudnak csinálni, ha nyitott a Bl, akkor sajnos igen.

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

(#3169) niklebi válasza user26 (#3167) üzenetére


niklebi
senior tag

Én is letöltöttem másodszor is, de ugyan onnan. Letöltöm még egyszer, és ha akkor sem lesz jó marad a full data telepítés variáció.

(#3170) user26 válasza niklebi (#3169) üzenetére


user26
senior tag

Én most, amikor letöltöttem akkor [innen] szedtem le, a Német szerverről, mert az gyors volt, és nem állt le másodpercekre se. Nekem [innen] viszont néha megszokott szakadni a letöltés. Ez 1 csak 1 ötlet volt, nálam okosabbak majd megmondják :)

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

(#3171) niklebi válasza user26 (#3170) üzenetére


niklebi
senior tag

Nem letöltés probléma volt. A telepítés eddig futott: "Sending sparse "super" 8/8 Kiírta, hogy Total time **** és onnan nem folytatta a telepítést hanem újra indult. Meguntam a próbálkozásokat és full data módban telepítettem és most már a beállításoknál járok. Így jártam :W Tudom mit rontottam el, máskor majd figyelek. Az A.12-nek gondjai vannak a Magisk alkalmazással. Azt nem kellett volna piszkálnom, telepítettem volna úgy mint a múlt héten. Nem kell a jól bevált módszeren változtatni.

(#3172) jonnyjoker01 válasza niklebi (#3171) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Magisk alkalmazással nem kéne gond lennie, mert ha flashelsz egy új romot, akár dirty akár clean flash, akkor elszáll a patchelt boot, így megszűnik létezni a Magisk. Maga a Manager app pedig nem csinál az ég világon semmit, ha nincs a boot patchelve.

Akkor lehet gond, hogyha a rom frissítés után feltoltad feltoltad azonnal a v23 stabil patchelt boot image-t. Mert sajnos MIUI 13 alól már csak a Canary működik, v23 Stabil ("régi") nem.

Ja most olvastam el mit írtál kicsit fentebb. Jól értelmezem, hogy két Magisk manager is volt fent, egyik rejtett (átnevezett) másik eredeti? A kettő össze tud akadni rendesen és mindenféle gondot tud okozni, de azt is csak akkor, ha patchelve van a boot image. Most hogy ezt leírtad velem is történt már ilyen csak régebben, nekem a SystemUI-t tette tönkre, befagyasztotta az egészet konkrétan egy kis idő eltelte után, arra nem volt időm hogy töröljem az appot de nem rögtön bekapcsolás után fagyott. Recoveryben visszaállítottam a gyári boot.img-t, úgy bejött a rendszer rendesen és utána töröltem a két manager appot és kezdtem előről.

[ Szerkesztve ]

Üdv. Johnny

(#3173) sgergi válasza user26 (#3168) üzenetére


sgergi
veterán

Köszi. A telefon ki van kapcsolva.

(#3174) mobilizmo válasza niklebi (#3164) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

Recovery-je a ROM-nak is van.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#3175) niklebi válasza jonnyjoker01 (#3172) üzenetére


niklebi
senior tag

Igen a második eset volt a hiba oka. Rootolva volt a telefon és amikor a múlt héten telepítettem a heti romot utána volt problémám a Magisk alkalmazással. Akkor hagytam rejtett módban és úgy telepítettem a romot. Most gondoltam megelőzöm a problémát és restore to Magisk app-ra nyomtam, hogy vegye ki az elrejtésből. Lefutott és valami engedélyt kért amit nem adtam meg. Megmaradt mindkét ikon, és kézzel töröltem a rejtett Magisk ikonját. Na ezt nem kellett volna. Maradt egy nem működő Magisk a telefonon. Szerintem az akasztotta meg a telepítést.

mobilizmo Bocsi, hogy nem írtam, de persze közben sikerült elindítani, de semmi megoldás nem működött. Így maradt a full data törléses telepítés. Oda lett 2 komplett biztonsági mentésem, meg Kb: 40-50 GB minden más. Már rendben van minden, Dec. 11-ről maradt biztonsági mentésből állítottam helyre amit tudtam. Csak 15 perc helyett lett belőle 1,5 nap. Mindig tanul valamit az user, de most jó lett volna más hibáján tanulni. :C

(#3176) tt_to


tt_to
tag

Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni 12 > 13-ra frissítéssel kapcsolatban mert valamiért nem megy fel.
Jelen pillanatban ez az eu rom van a telón:
xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_V12.5.19.0.RKHCNXM_v12-11
Letöltöttem a 13-as fastboot romot a PC-re:
xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_V13.0.2.0.SKHCNXM_v13-12-fastboot
A telót fastbootban indítottam, majd rádugtam a gépre, parancssorból rendszergazdai joggal indítottam és frissíteni szerettem volna az alábbiak szerint:

d:\Telefon\Poco_F3\euROM_csere\xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_V13.0.2.0.SKHCNXM_v13-12-fastboot\platform-tools-windows>adb devices
* daemon not running; starting now at tcp:5037
* daemon started successfully
List of devices attached

d:\Telefon\Poco_F3\euROM_csere\xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_V13.0.2.0.SKHCNXM_v13-12-fastboot\platform-tools-windows>fastboot devices
a9d3631a fastboot

d:\Telefon\Poco_F3\euROM_csere\xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_V13.0.2.0.SKHCNXM_v13-12-fastboot\platform-tools-windows>fastboot oem device-info
(bootloader) Verity mode: true
(bootloader) Device unlocked: true
(bootloader) Device critical unlocked: true
(bootloader) Charger screen enabled: true
OKAY [ 0.004s]
Finished. Total time: 0.006s

d:\Telefon\Poco_F3\euROM_csere\xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_V13.0.2.0.SKHCNXM_v13-12-fastboot>windows_fastboot_update_rom.bat
'findstr' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
This package is for "alioth" devices; this is a "unknown".

Mit rontok el, vagy mit hagyok ki?
Esetleg a windows_fastboot_update_rom.bat-ban kell valamit egyedileg szerkeszteni?

(#3177) mobilizmo válasza tt_to (#3176) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

>
Ez mi a windows_fastboot_update_rom.bat előtt? Nem egy \-nek kellene ott is lennie?

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#3178) tt_to válasza mobilizmo (#3177) üzenetére


tt_to
tag

Az jól van úgy.... mappán belüli fájlkiválasztásnál így dobja.

(#3179) dbius válasza tt_to (#3178) üzenetére


dbius
veterán

Ha Eu Dev romot akarsz felrakni, akkor a legújabbat rakd fel és azzal próbáld: xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_22.1.6_v13-12-fastboot.zip

Én épp tegnap este raktam rá a korábbi, még Android 11 alapú Eu Dev-re, data partíció formázása nélkül, így minden megmaradt.

(#3180) tt_to válasza dbius (#3179) üzenetére


tt_to
tag

Azt nem szeretném, maradnék a stabilnál. :N

(#3181) jonnyjoker01 válasza tt_to (#3176) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Minimal ADB telepítéskor elcseszi a rendszer PATH környezeti változóját. A script használja a findstr.exe fájlt a C:\Windows\System32 mappából, de mivel parancsként ezért a rendszer a PATH változóból próbálja lekérni a helyét. Alapból nem is lenne gond, de a Minimal ADB kitörli vagy módosítja amikor engeded neki hogy rendszer szinten elérhető legyen az ADB, hiányzik a system32 a PATH változóból, amiben a keresett .exe fálj van, így a windows nem találja.

Vezérlőpult -> Rendszer és biztonság -> Rendszer -> Speciális rendszerbeállítások. Megnyit egy ablakot (Rendszer tulajdonságai), jobb alsó sarokban lesz a Környezeti változók gomb a 'Speciális' lapon. Nagyon fontos, hogy innen ne törölj semmit, még csak véletlenül sem! Szét tudod cseszni úgy a telepített programokat és a rendszert is. Rendszerváltozók (alsó ablakban) keresd ki a "Path" változót, és kattints a Szerkesztés gombra. Jobb felső sarokban 'Új' gombra klikk, majd írd be, hogy C:\Windows\System32 majd enter. Legyen kijelölve ez az új sor és mozgasd a lista tetejére a 'Feljebb' gombbal. Ezután 'OK' az összes ablakban és indísd újra a gépet.

[ Szerkesztve ]

Üdv. Johnny

(#3182) tt_to válasza jonnyjoker01 (#3181) üzenetére


tt_to
tag

Hűha, ezt nagyon vágod. :D
Ez volt a megoldás köszönöm szépen neked. :R
Fent van a 13, viszont úgy szétqrta a rendszerem hogy öröm volt nézni. :D Sajnos úgy látom nem fogom megúszni a gyári visszaállítást, mert már a kezdőképernyőnél is nyeklik-csuklik és nem tudja a poco vagy a miui launchert használja-e. :((( Na majd pár óra alvás után tiszta fejjel megnézem mit lehet ebből kihozni... ;)

(#3183) jonnyjoker01 válasza tt_to (#3182) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Örülök, hogy működik :)

Ezért szoktuk mondani páran, hogy Android főverzió váltáskor ajánlatos lementeni mindent és tiszta lappal indítani. Nem mindenkinek okoz problémát, itt is páran megcsinálták már tiszta telepítés nélkül, de beállítások, alkalmazásadatok, telepített alkalmazásoktól függően jöhetnek elő gondok amik idegesítőek és nehezen orvosolhatóak lehetnek.

[ Szerkesztve ]

Üdv. Johnny

(#3184) tt_to válasza jonnyjoker01 (#3183) üzenetére


tt_to
tag

Teljesen igazad van ebben, csak hát a nép1xűgyermeke, aki ráadásul magyarembÖr is, ezáltal mindig a kiskapukat és az egyszerűbb megoldásokat keresi hogy ne kelljen annyit melózni. :D
Mai napon azért a problémák 90%-át már megoldottam, csak elsőre tűnt olyan vészesnek a helyzet.
Még egyszer köszi. ;)

(#3185) rankesz


rankesz
veterán

HentaiOS-en hogy van a root?
Payload dumper-el kiszedem a boot.img-t és rootolom 23016-os magisk appal, utána fastboot-al feltolom? így jó lenne?

(#3186) niklebi


niklebi
senior tag

Többször olvastam itt, hogy vannak akiknél gond van a közelségérzékelővel. Nekem még soha nem volt problémám, de ma állítgattam a telefont és van benne közelségérzékelő kapcsoló. Igaz én XiaomiEU dev. romot használok. Itt leledzik: Telefon tárcsázó-->alul 3 vonal
--> A bejövő hívás beállításai--> és ott lehet bekapcsolni. Hátha valaki még nem találta meg. Nekem be volt kapcsolva, lehet ezért nem tapasztaltam problémákat.

(#3187) mobilizmo válasza niklebi (#3186) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

Bár nálam crDroid van, de a "gyári" tárcsázóban van ez a beállítás.
Sensor menü->Disable proximity sensor, alapból kikapcsolva, gondolom ez a jó beállítás.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#3188) kszthly válasza rankesz (#3185) üzenetére


kszthly
senior tag

Jónak kell lennie.

A tévedés jogát minden körülmények között fenntartom! :)

(#3189) niklebi válasza mobilizmo (#3187) üzenetére


niklebi
senior tag

Ha az van amit írtál akkor igen, az a jó beállítás. Amit én írtam ott be kell kapcsolni a működéshez. Le is van írva, ha bekapcs. akkor elsötétül a képernyő.

[ Szerkesztve ]

(#3190) Tarokk79


Tarokk79
aktív tag

EU dev 21.11.17-ről át lehet állni könnyen az új heti ROM-ra? Még az android autós bug és Karácsonyi teendők miatt ragadtam ott és most gondolkozom a frissítésen. Linuxból csinálnám fastboottal.
Frissítés után a Magisk Canary-val csak simán a boot.img-t patchelem és felrakom fastboottal?

(#3191) sgergi


sgergi
veterán

100k körül van most jobb vétel az F3-nál? Szerettem a telót, úgyhogy gondolkodok egy ugyanolyanon.

(#3192) szanozs


szanozs
aktív tag

Múlt hétvégén frissítettem EU stabil 12,5-ről miui13-ra. Sajnos érezhetően jobban merült a telefon. Gondoltam teszek egy próbát, és csinálok egy tiszta telepítést, ha már android váltás történt. Az aksi használat jobb lett. De most olyan probléma van hogy wifi-vel a net nagyon lassú 2-3kB/sec sebességgel töltődnek be az oldalak, csak pörög, csak pörög a böngésző. Aztán van úgy hogy gondolkodás nélkül betölti. Mobilnettel simán megy. Gondolkozok rajta, hogy kipróbáljam a heti romot, hogy azzal mi a helyzet. Bár nem nagyon szeretném naponta belakni a telefont.
Másnál nem jelentkezet ilyen probléma? Mi okozhatja ezt? Érdemes lenne egy másik forrásból a romot letölteni, vagy ez hülyeség? Vagy megvárni a következő frissítést, hátha megjavul?

[ Szerkesztve ]

(#3193) jonnyjoker01 válasza sgergi (#3191) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Attól függ mi a preferenciád. Ha kamera akkor OnePlus Nord 2 5G vagy Samsung Galaxy A52s, ha SoC akkor marad a Poco F3 vagy Realme GT 5G, Realme GT NEO 5G.

Üdv. Johnny

(#3194) jonnyjoker01 válasza rankesz (#3185) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Most láttam csak bocsi, igen úgy kéne, ha még nem csináltad meg akkor 23000-ás patchelt boot.img-t tudok küldeni (működik még, csak a miui 13 nem szereti egyenlőre).

Üdv. Johnny

(#3195) rankesz válasza jonnyjoker01 (#3194) üzenetére


rankesz
veterán

Nem probléma, nincs napi használatban (sajnálom is, mert pl a touch panel érzékelése is megjavult), csak a kíváncsiság miatt tettem fel
Amúgy egy az egyben stock pixel feel (pixel 6 pro az elsődleges telefon)

Amúgy hentai telegram csatornáján ezt írja acknown issues:
Flashing Magisk may causing CPU Core 0
stuck at 100% and causing excessive
heating and may cause battery life to be
degraded. Install Magisk at your own risk.
Magisk interfering with Delta Updates,
remove Magisk before applying Delta
Updates.
:F

(#3196) jonnyjoker01 válasza rankesz (#3195) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Pixel 6 props flashelésével pedig még több funkció kinyíllik, pl. a megújult voice service és azzal együtt extra asszisztens funkciók. Tegnap tettem fel, ámulok bámulok hogy milyen jól működik angolul (automatikus mondatalkotás, írásjelek stb).

Az már elég régi, én szeptember óta használom de már akkor sem volt semmilyen CPU beragadás. Delta build sincs már, hanem incremental, és ott igen el kell távolítani a magiskot, mert nem mindent frissít csak ami változott az előző verzióhoz képest így lehetnek összeakadások vele. Én mindig full buildekkel frissítek, nem adom meg a sorsnak a lehetőséget hogy valami elcsesződjön :DD

[ Szerkesztve ]

Üdv. Johnny

(#3197) Toninho13


Toninho13
aktív tag

Sziasztok!
HentaiOS-sel, vagy más custom rommal nektem megy az 5g? Ahol annó még MIUI-val volt mindkét kártyámon 5g, ott most egyikkel sincs.

(#3198) jonnyjoker01 válasza Toninho13 (#3197) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Én nem tudom tesztelni sajnos, mert nem vagyok 5g-s csomagban egyik szolgáltatónál sem (főleg nem a diginél :D).

[ Szerkesztve ]

Üdv. Johnny

(#3199) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Ezt valaki meg tudja mondani, hogy mi zabalja?

21.9.17 Béta ( xiaomi.eu)

[ Szerkesztve ]

-

(#3200) jonnyjoker01 válasza Graphics (#3199) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Rossz térerő vagy 5g, esetleg bug.

Üdv. Johnny

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.