Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-09-20 15:28:38

LOGOUT.hu

"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#115201) cidalain válasza szebe (#115198) üzenetére


cidalain
veterán

Menzán a kajafutárokat értem, akiknél lehet heti menüt rendelni. Sokan így ebédelnek nálunk.
3 éve voltunk Zalakaroson 3 éjszaka jött ki néccsilagban 200k szépből (nem az a hotel, ahonnan ingyen van a fürdő) Tavaly 280 volt a horvát apartman 1 hétre, tengertől 2 percre.
Ok én hendikeppes vagyok, szerencsére Balcsira nem kell menni nyaralni, mert itt lakunk. Strandbüfébe 2 kör lángos kijön egy havi szépből, inkább a büfésnek adom, mint Lölőnek :DDD

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#115202) szebe válasza cidalain (#115201) üzenetére


szebe
őstag

Ah értem, én is olyat ebédelek, csak nem szépről.
Hogy átkössek a másik szálra, nem az ára miatt próbálom kerülni a lidlis/aldis péksütit, hanem mert két croissannal beviszek annyi kalóriát, mint a cityfoodos ebédem (kis leves + kis főétel) :DDD , aztán jól se laktam.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#115203) PROHARDVER!


PROHARDVER!

A politika csak az erre kijelölt topik(ok)ban megengedett. Jópár hsz-t törlésre került emiatt, kérek mindenkit a szabályok betartására. Igen, akkor is, ha eddig is politizáltatok.

(#115204) KROK640 válasza szebe (#115162) üzenetére


KROK640
veterán

Ennek több oka is van. Az egyik, hogy barátnőm most újra tanul, plusz amúgy sem tudja sokáig otthagyni a szülőt (már bizony segítségre szorul) emiatt mostanában már külföldre sem jön velem :( így meg az az évente pár hónap sem épp ideális külön.
Ezenfelül ugyan európa szerte vannak haverjaim, ismerőseim, de nem tudnék nemhogy várost, még régiót sem megnevezni ahol csak fele annyi van mint Debrecenben és környékén. Emellett itt van a saját tehermentes házam, egy eléggé jó környéken, amit nem szívesen adnék el. A jelenlegi kétlaki élet nekem nagyon is megfelel. Ezért választottam én már pár évvel ezelőtt azt az életformát, hogy minden évben 3-6 hónapot külföldön dolgozok, a többit pedig itthon munka nélkül vagy apróbb érdekes munkákkal, és tanulással na meg sok-sok pihenéssel töltöm el. :) Mivel kint kicsit több mint 4× többet keresek ugyanabban a munkakörben mint itthon keresnék, ezért már évi 3 hónap kinti munkával is 12 hónapi itthoni létet teremtek meg, azaz pontosabban 9 hónapot 1,25× itthoni fizetéssel. Végeredménybe véve tehát olyan mintha minden évben lenne 273 nap szabadságom, és úgy kapnám a fizetésem 1,25×-ösét. (A "trükk" fontos része az, hogy odakint csak gyűjtesz, és itthon költöd el a pénzed)

#115160 :
A fillérbaszók 1-1 kivétellel sosem voltak haverok csak ügyfelek. Akik meg "haverok" voltak már nemigazán azok, annyi eszem nekem is van, hogyha valaki tartósan lehúz, akkor nem nehéz helyzetbe került, hanem ő ilyen. Csak türelemes és megértő vagyok (ezt szeretik sajnos kihasználni), mert mindig beleképzelem magamat másik helyzetébe, meg azt, hogy én is lehetnék ilyen helyzetben. Ugyanakkor persze nem tudom megmenteni az egész világot, pedig hidd el, megtenném.
Viszont amit elértem azt magamnak értem el, volt irodai melóm is, pont azért tudom, hogy mit keresek, csak sajnos a cég tulajt váltott, aki a komplett személyzetet elküldte, mivel volt nekik saját, és senkit sem tartottak meg :(
Egyébként igazságtalan vagyok, mert kaptam egy ajánlatot, amit egyelőre talonban tartok, irodai meló, csak épp nagyon nem a klasszikus 8-tól 4-ig, ráadásul szombat is van benne... de a leginkább nehéz ebben, hogy nyilván akkor Ausztriát fel kell adjam, mert egyik cég sem fogja nekem azt repsektálni, hogy évente 2-3 hónap "szabadságra" elmegyek, ami alatt nem is feltöltődök, hanem még sokkal fáradtabban jövök haza.
De van egyébként más elképzelésem is, csak ahhoz nagyon sokat kell még tanuljak, és nagyon az elején járok.
Nyelvtudás meg akad, Angol, Francia, nyelvvizsga; a Németem is csiszolódik, Ciprus miatt van egy kicsi Görög, Török, és orosz is, meg régről a Spanyol időkből még emlékszem egy kicsi Spanyolra, de ezutóbbiak kevés és rozsdás. Amúgy nagyon komoly lenne ezekből még vagy kettőt középfokig felhúzni, ezen már gondolkodtam, csak idő és energia kérdése.
Szóval jól saccoltál.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#115205) KROK640 válasza TaaT (#115168) üzenetére


KROK640
veterán

Nem tudom, hogy irigyeljelek-e amúgy ? Mert Békés tényleg nem egy túl jó hely, de ez változhat, lassan az a környék lesz értékes, ahol NINCS akkugyár. A szennyezéstől eltekintve is, a negatív szociális hatásai (ingatlan áremelkedés, rengeteg bevándorló --> Debrecenben már rengeteg a külföldi, alapból jól elvagyok velük, de valahol abnormális, hogy lassan több a külföldi a főutcán mint a magyar) is elmaradnak ennek.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#115206) Trailblazer válasza KROK640 (#115204) üzenetére


Trailblazer
addikt

De mondat közben a nemzetek neveit nem kell nagybetűvel kezdeni ám. :B Ismerd a saját nyelvedet is...

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#115207) KROK640 válasza Pikari (#115171) üzenetére


KROK640
veterán

Lett kis traktorod, vagy pénzed felásatni?

Egyébként hasonló volt a lakásfelújítás is 15 éve, csak ott egyértelműen tudom, hogy akkor ha nem magam csinálom, akkor nem lesz semmi, ugyanis kifizetni nem lett volna pénzem ugyanakkor (abban az évben egyedüliként) pont volt pár olyan hetem amikor időm jobban volt, pénzem kevésbé, és meg kell mondjam, hogy nagyon sokat tanultam belőle.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#115208) KROK640 válasza cidalain (#115184) üzenetére


KROK640
veterán

Teljesen egyetértek veled. Ha túlórázni nem is feltétlenül tud az ember, de az én idő a családdal töltött idő, vagy csak egyszerűen, pihenéssel, játékkal akármivel, ami kedvére való, sokkal többet ér, minthogy egész nap utazzon az ember, hogy megspóroljon egy kis pénzt. Persze van amikor nincs más megoldás, de alapvetően nem normális, hogy az ember 2×50-150km-t utazzon egy-egy bevásárlás miatt.
Pl kaptam meg én is h miért nem ugrok át Nagyváradra vagy Beregszászra vásárolni? Ezutóbbi kocsival is 2 óra csak oda, és akkor a határon semmi fennakadás nem volt, ugyanennyi vissza. Elmegy az egész napja az embernek. Egy kirándulással össze lehet kötni, de életvitel szerűen nem lehet így intézni a nagy bevásárlást.
(Bregenzben azért intézteztem úgy, hogy átmentem Lindauba, mivel felszálltam a vonatra és 7 perc alatt letett Lindauba. Még ígyis 2 óra volt egy bevásárlás mivel a vonattól is messzebb volt a bolt, meg a vonat félóránként járt, és Bregenzben sem a ház előtt tett le nyilván. De hetente egyszer belefért munka után.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#115209) KROK640 válasza Trailblazer (#115206) üzenetére


KROK640
veterán

Gracias. ¿Qué haría yo sinm ti? :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#115210) Pikari válasza KROK640 (#115207) üzenetére


Pikari
addikt

Aha, lett rá ember, aki 4k-ért megcsinálja. Inkább, minthogy az egész családdal együtt ott kapirgáljunk naphosszat.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#115211) Pikari


Pikari
addikt

Más is észrevette, az utóbbi 1-2 évben azt a trendet, hogy az eladók nem nagyon válaszolnak, meg kevésbé agilisek? Mintha nagyon rugalmatlanná válnának az emberek, nem nagyon reagálnak érdemben, mintha nem is eladni akarnák a holmikat, csak hirdetni. Mindent úgy kell belőlük kihúzni.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#115212) Trailblazer válasza KROK640 (#115209) üzenetére


Trailblazer
addikt

"Una cerveza, por favor" ;]

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#115213) KROK640 válasza Pikari (#115210) üzenetére


KROK640
veterán

Akkor szerencséd van, nem tudom ugyan, hogy mekkora föld terület, de ez nem egy nagy ár érte, errefelé ennyiért egy 20nm-t ha felásnak.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#115214) KROK640 válasza Trailblazer (#115212) üzenetére


KROK640
veterán

Daxi. Está bein. Vamos Pideme uno tambien.
(elsőre görögül akart eszembe jutni)

Egyébként ezt a mondatot spanyolul így szerintem még senki sem mondta nekem mint te az imént, vagy legalábbis nem emlékszem rá. Törökül, talán görögül, de angolul és oroszul viszont hallottam már eleget... (látod? Kisbetűvel írtam mindet :D )

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#115215) koby11h válasza Pikari (#115211) üzenetére


koby11h
aktív tag

Én azt vettem észre, hogy "100%, hogy jövök érte holnap", "jegeld, mert mindenképpen kell", "sürgős lenne, fel tudod ma adni?".
Ezzel szemben nem jött, jegeltem és azóta egy szót sem írt, annyira sürgős, hogy nem tudta elutalni az árat 24 óra alatt...
Bár én inkább eladok, szóval ez nem igazán mérvadó, de 15-20 ilyen után már nem jegelek csak ha itt a pénz, nem teszek félre, szó nélkül eladom annak, aki előbb jön, ha nem ígérem meg írásban, hogy mindenképpen tartom neki aznap...
De válaszolni mindig szoktam.

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#115216) BiP válasza koby11h (#115215) üzenetére


BiP
nagyúr

Bennem is elindult ez a folyamat már. Pedig régen korrektül az első jelentkezőnek adtam el, tartogattam neki, elhajtottam a többi érdeklődőt.
Most már annyira megbízhatatlanok az emberek, hogy nem érdemlik meg. Aki előbb eljön érte / kifizeti, azé lesz.

(#115217) BiP válasza Pikari (#115210) üzenetére


BiP
nagyúr

Nálad van erre ember. Nem mindenkinek van lehetősége.

De amúgy ma már kapirgálni sem érdemes. Hétvégén beszélték anyósomék, hogy 500Ft egy paprikapalánta. Nevelgeted, öntözöd, kapálod, aztán lutri, hogy lesz-e rajta, ha szerencsés vagy, lesz. Már most 1500Ft a paprika kilója a boltban, akciósan 1000, idényben még olcsóbb lesz. Akkor mennyit is spóroltál vele?
Ráfizetés az egész, max.hobbinak jó, aki szereti csinálni.

Nekem pl. nyűg, de azt a 20-30nm-t pár óra alatt felásom, nem fizetek másnak érte.(pedig néha én is elgondolkodok valami robikapán, de évi 2x használnám, aztán tárolhatom egész évben)

(#115218) hcl válasza Pikari (#115211) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Igen

@KROK640 : ". Emellett itt van a saját tehermentes házam, egy eléggé jó környéken, amit nem szívesen adnék el."
Akkor add ki :)

BTW ha neked megfelel ez a negyedévente dolgozás, akkor minek akarsz másik melót :F

@koby11h : Én megnézem, ki a vevő, és ha macerásnak tűnik, akkor nem kap választ :) Kisgyerek, láthatólag idióta, vagy hülye.
De ja, tartani már évek óta nem érdemes semmit, ahogy elvinni sem a dolgokat valahova.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#115219) koby11h válasza hcl (#115218) üzenetére


koby11h
aktív tag

Én nem válogatok a vevők között, lehet 0 értékeléses is, újonc is (én is így kezdtem) meg egész család is egy FB profillal.... Az esélyt megadom mindenkinek.

Aztán volt olyan akinek az ötödik üzenetváltás után jeleztem, hogy sajnálom, de neki nem eladó, mert nem éri meg számomra és elköszönök :) Vagy ami szintén rendszeres, hogy mindenféle természetfelettire esküdöznek, hogy átveszik én meg háromszor leírom, hogy nincs utánvét, ha abból sem érti meg, akkor elköszönök.

[ Szerkesztve ]

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#115220) hcl válasza koby11h (#115219) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ja, én pont ezek miatt szűröm előre :D
Kisgyereknek úgysem adok el semmit, az se szokott működni, hogy itt a számom, hívjon fel az apja/anyja. Ilyesmi.

" sajnálom, de neki nem eladó,"
Ez is volt már többször :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#115221) koby11h válasza hcl (#115220) üzenetére


koby11h
aktív tag

Én egyszer futottam bele egy gyerekbe, az volt az utolsó, hogy utánvéttel küldtem. Mindent lebeszéltünk, elküldtem, nem vette át. Kérdeztem, hogy miért? "Anyu nem engedte."
A többinél nem jöttem rá, hogy gyerek a vevő :)

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#115222) Alusky válasza PROHARDVER! (#115203) üzenetére


Alusky
aktív tag

Oké főni, de csak mert kedvellek régről amikor még jártál ide beszélgetni velünk. Sokkal jobb volt a hangulat akkor.

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#115223) KROK640 válasza koby11h (#115215) üzenetére


KROK640
veterán

El kell mondani : Jég csak akkor, ha megérkezett a pénz. (és ezen a ponton már csak "kezelési költség" ellenében gondolhatja meg magát)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#115224) KROK640 válasza hcl (#115218) üzenetére


KROK640
veterán

Ó, már egyszer kiadtam, arra nagyon ráb*sztam, szóval nem mostanában lesz ilyen. És teljesen másképp lesz, ha igen.

Megfelel, manapság (még) az elv. De egyrészt barátnőm szerintem nem olyan túl jó ez, hogy mindig hónapokat távol vagyok, és ezen a részen nekem is szar, másrészt amikor kint vagyok akkor viszont erősen pörög a meló, és kezdek kiöregedni a heti 6-7 napnyi 12-13 órából... (legutóbb pl volt 30+ napom zsinórban, a rövid nap volt a 10 órás) Ezért valami kellemesen langyos vizes jól elérhető 8-4ig irodai melóra lehet, hogy már lecserélném, de ha nem is most azonnal, pár éven belül mindenképp. Csak azt jól meg kell gondolni, mert akkor nyilván a szabadságnak is caput, meg a kijárkálásnak is.
Hidd el nekem, ez egy nagy kérdés nekem, amiben senki más nem dönthet helyettem, maximum az élet kínálhat lehetőségeket a befolyásolásomra

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#115225) Pikari válasza koby11h (#115219) üzenetére


Pikari
addikt

Én fordítva vagyok. Már régóta csak úgy küldök, és csak úgy veszek.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#115226) homerhamm


homerhamm
addikt

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#115227) BiP válasza homerhamm (#115226) üzenetére


BiP
nagyúr

Kis béna. miért nem keresett rá a Youtube-on?
ISS Unboxing video.
Felesleges volt ezért posztot írnia :)

(#115228) szebe válasza homerhamm (#115226) üzenetére


szebe
őstag

Ezekről mindig a holdraszállásos kép jut eszembe [link]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#115229) qnadam válasza koby11h (#115215) üzenetére


qnadam
veterán

amikor a (direkt) alulárazott cuccra kiírom, hogy nálam átvehető, és azé lesz, aki először eljön érte, a gyökér meg megkérdezi, hogy akkor félretenném-e neki, mert egy hónap múlva jár bp-n, és akkor csak a lurdy házba kellene elvinnem neki (bkv-val bő egyórás út, autóval jó esetben fél, de inkább több). hát nem. akkor rögtön eszébe jut, hogy kollégáját el tudja küldeni érte egy hét múlva :D és meg van sértve, amikor megmondom, hogy viheti a kolléga, ha addig még meglesz.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#115230) morcosharcos válasza qnadam (#115229) üzenetére


morcosharcos
tag

Vicces :)

Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”

(#115231) koby11h válasza Pikari (#115225) üzenetére


koby11h
aktív tag

Sok-sok éve még én is lelkesen küldtem utánvéttel, aztán amikor a harmadik csomag visszaútját kellett fizetnem, akkor úgy döntöttem, hogy inkább nem. 5000 Ft elég volt tanulópénznek.
Igen, vesztettem már el ezért vevőt, de elvitte más.

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#115232) KROK640 válasza qnadam (#115229) üzenetére


KROK640
veterán

Természetesen eltudod tenni a kollégának 1 hétig, amennyiben előre utalja a vételárat. Ha a kolléga nincs itt egy hét múlva, akkor ismét árulni kezded.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#115233) koby11h válasza KROK640 (#115232) üzenetére


koby11h
aktív tag

Vagy elutalja egy részét, ami foglaló - tehát ha nem jön érte, akkor nem jár vissza.

Egyébként küldök én utánvéttel, ha muszáj és a posta + vissza posta árát elutalja, hogy biztosan ne bukjak rajta. Ilyen eddig 2 fő volt, nagyobb értéknél. Azért jeleztem nekik, hogy hiába az utánvét, akkor is kaphat B30-as téglát, nem védi semmi... sokan ezt nem is értik.

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#115234) qnadam válasza KROK640 (#115232) üzenetére


qnadam
veterán

ha kifizeti, akkor akár tovább is. de leginkább jöjjön érte, mert az elsődleges cél általában az, hogy az adott tárgy ne legyen itt :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#115235) qnadam válasza koby11h (#115233) üzenetére


qnadam
veterán

foglalósat nem játszunk, mert esetleg kitalálja, hogy mégse kell, én nem adom vissza a pénzét (mert ugye foglaló), aztán megkapom a következő negatív értékelést is, amire a hardverapró igazán kompetens üzemeltetői csak a vállukat vonogatják, hogy így jártam :C

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#115236) koby11h válasza qnadam (#115235) üzenetére


koby11h
aktív tag

OLX-en adtam el foglalóval, nincs azzal gond, csak le kell írnia a vevőnek, hogy tisztában van vele, hogy a foglaló nem jár vissza, ha az ő hibájából nem jön létre az üzlet a megbeszéltek szerint. Minden rendben ment, de lehet kifoghattam volna olyat, akivel nem.

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#115237) qnadam válasza koby11h (#115236) üzenetére


qnadam
veterán

elvben igen, itt viszont úgy van negatívom, hogy az üzemeltetés telibeszarta a saját szabályait, majd széttárta a kezeit, hogy a rendszer áldozata vagyok (ezt így leírták), nem akarntudnak mit csinálni. innentől nem nagyon bízom benne, hogy másik vitás esetben jobb lenne a helyzet.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#115238) KROK640 válasza koby11h (#115233) üzenetére


KROK640
veterán

Akár az is, de főleg nagyobb értéknél. Kisebbnél felfoghatja a termék árát tárolási díjnak.

Mondjuk ezt utánvét esetén meglehet úgy csinálni, hogy adsz a futárnak/postásnak egy 1000-est hogy várja meg még kicsomagolod, és ha B30-as tégla akkor legalább van tanúd, talán esetleg még az is ledumálható, hogy ha vissza csomagolod "nem voltál otthon".

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#115239) hcl válasza KROK640 (#115224) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ért. Mondjuk főbérlőnk minket is nagyon szeret, mert hallja hogy milyen albérlőkkel küzdenek :D

" Csak azt jól meg kell gondolni, mert akkor nyilván a szabadságnak is caput, "
40 körül már majdnem egy hónap szabid van...

Én a helyedben már régen leléptem volna.

A postásnak adott ezres kisebb értékű dolgoknál nem nagyon megy.

@Pikari : Mennyit buktál azon, hogy nem vették át? :D

@homerhamm : De még ha agya lenne, mert amúgy van róla...

@qnadam : :K
Még azt szoktam, hogy ha el kell vinnem, akkor drágább, utánvéttel meg előre kifizeti az UV-t, és akkor nem veszik meg. De mindegy, nekem 1 problémával kevesebb, a cuccot meg majd elviszi egy normális vevő.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#115240) Pikari válasza hcl (#115239) üzenetére


Pikari
addikt

Összesen kb 2000 forintot 10 év alatt.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#115241) hcl válasza Pikari (#115240) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

De jó neked... Nekem volt, amikor 2-3 ilyen utánvétet zsinórban nem vettek át. Na akkor szoktam le. De ilyen családanyák meg ilyesmik.

Mutogatni való hater díszpinty

(#115242) Pikari válasza hcl (#115241) üzenetére


Pikari
addikt

Én általában csak olyannal üzletelek, akinek van már több pirospontja, upvoteja. Az újoncokról sokszor már egy mondat után lerí, hogy ha esetleg nem tudja a világát. A stílusa és kommunikációja alapján kontextusba lehet tenni a legtöbb embert.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#115243) hcl válasza Pikari (#115242) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ja, HA-n. De még sok pirosasnál is belefuthatsz. Meg ha nem csilliós dolgokat árulsz, akkor a HA kevés is.

Mutogatni való hater díszpinty

(#115244) koby11h válasza KROK640 (#115238) üzenetére


koby11h
aktív tag

Hát automatánál ez eleve ugrott, és nálam tízből 9 esetben automatába kérik a csomagot - jelentősen olcsóbb.
Mondjuk a két utánvétes az mindkettő házhoz ment, de az sem megoldás mindenre.

Beszélgettem futárral, ismerős is futár, olvasgatom is rendszeresen és röviden kb:
Ha a futár cégnek olyan a szerződése a csomagot küldő eladóval, hogy meg kell várnia a csomag ellenőrzését, akkor kérheted, hogy a futár várja meg, amíg felbontod és ránézel, hogy az jött-e vagy nem sérült-e a termék ha pl. sérült csomagolása. Ez kb. pár perc és bele van számolva a futár idejébe. Sajnos több webshop is odaírj a papírra de nem köt ilyen szerződést...
Ha nincs ilyen szerződés, és a csomag ránézésre sértetlen, akkor a futár az aláírásod után nem köteles várni, de a küldőnél reklamálhatsz ha mégis bármi gond van.
Ha a futár azt akarja veled aláíratni, hogy a csomagot átvetted az aláírható, mert nem igazolod, hogy sértetlen. Ha az van ott, hogy a csomagot sértetlenül átvetted, akkor legalább a dobozt meg kell nézni, hogy így van-e és ezt meg is kell várnia.

Nálunk ezt a postás nem várni ki, főleg nem venne vissza csomagot. Még a haverom sem venné vissza. Azt ha nem eredeti a csomagolás, már jegyzőkönyvezni kell...

Ami nekem jött, azt pl. itt hagyta a postás a szomszédnál, mert nem volt itthon senki. Hiába mondtam, hogy postahivatalban hagyja ott, érte megyek holnap. A szomszédtól lehetett volna B30-as tégla is...

[ Szerkesztve ]

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#115245) Pikari válasza hcl (#115243) üzenetére


Pikari
addikt

Az egy, akibe belefutottam, is pirosos volt, de ennyi rizikót be lehet vállalni. Bele kell kalkulálni az árazásba, és ennyi.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#115246) KROK640 válasza hcl (#115239) üzenetére


KROK640
veterán

Igen, ki kell fogni. Amikor még megvolt a másik lakás, abba pl egy nagyon normális albérlőnk volt, mindig rendes, csendes, tiszta, pontosan fizető volt.

"40 körül már majdnem egy hónap szabid van..." - Hát épp ezaz :D

"Én a helyedben már régen leléptem volna" - hová? :Y

A postásnak adott ezres, - ahogy írtam is - csak nagyobb értékű dolgoknál jó. Nyilván nem adok a postásnak egy 1000-est ha valaki egy 1500ft-os cuccal akar átb*szni.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#115247) hcl válasza koby11h (#115244) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

D** futár is ott hagyja a szomszédnál. Asz'ongya ez hivatalos náluk. :W

@Pikari : Asszem érhetnek még meglepetések :D Sokan kifejezetten kihasználják, hogy ha nem muszáj, nem veszi át :D

" Bele kell kalkulálni az árazásba, és ennyi."
Nézd meg, miket árulok mennyiért :) Bár HA-ra a drágább dolgok mennek.
@KROK640 : ""Én a helyedben már régen leléptem volna" - hová? :Y"
Valami kulturáltabb helyre, csak itthon ne... :D

Évi 1 hónap szabiba meg azért belefér ez-az utazgatás. Meg a HO kreatív használata is (pl. nem itthon vagy, de dolgozol valahonnan).

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#115248) KROK640 válasza koby11h (#115244) üzenetére


KROK640
veterán

Vagyis ezesetben végülis jól le vagyok fedve és fölösleges lenne pénzt adnom a futárnak/postásnak ... ezt jó tudni. :)

Múltkor nekem a szomszéd kiscsajnak adta oda egy alaplap + proci + hűtő kombómat. A csaj szerintem azt sem tudta mi az (21 éves, és neki a számítógép csakis laptop) amit átvett, meg ő aztán tényleg nem cserélné ki B30-as téglára, és a feladó is itteni megbízható arc volt.

Azért örülök, hogy nem a 120 ezres lappal és a 100+ K-s procival csinálta ezt meg, igaz azt futár hozta. :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#115249) Pikari válasza hcl (#115247) üzenetére


Pikari
addikt

Igen, tudom, hogy te nagyon kicsi haszonnal árulsz, úgyhogy nálad ez valószínűleg nem működne.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#115250) koby11h válasza KROK640 (#115248) üzenetére


koby11h
aktív tag

Hát ez az, hogy pont nem vagyunk jól lefedve, mert pár százalék webshop akinek olyan a szerződése, hogy belefér az ellenőrzés, a többinek nem!
Tehát a futár kb. alig kellene várjon, de egyébként piszok türelmesek. Meg gondolom nem hiányzik pár telefon a főnökének és ezért a letolás szerencsétlennek az agyatlan címzettektől... Volt aki be is akarta üzemelni a mosógépet, hogy lássa, hogy a futár jót hozott! :U

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.