Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9001) TeebyKay válasza Biga123 (#9000) üzenetére


TeebyKay
őstag

Szálak és sebesség nincsen. Milyen értékre érdemes őket korlátozni? Plexnel lehet tudni mik azok a fájlok amik transzkidolast fognak igényelni? Ami megolte a nast az egy véletlenül remuxban letoltott mkv film volt, ugyanúgy mkv blueray változatot már simán lejatszotta.

(#9002) Gaben92 válasza TeebyKay (#9001) üzenetére


Gaben92
őstag

Klienstől függ mikor lesz transzkódolás. Pár példa: ATV 4k-n futó Infuse esetén lesz ha a hang DTS, Dolby AC3, stb. Infuse Pro esetén sose fog transzkódolni. Ha médiaboxon futtatsz Kodit PKC-val akkor a boxtól függ, hogy mire van kodekje. Samsung TV-n nincs DTS support, ergó minden DTS hangsávot kódolni kell. Sonyn van szinte minden amíg a beépített lejátszót használod (ami nem tud Plexhez csatlakozni asszem :DDD) de amint Kodit próbálsz használni jön a transzkód sok dologgal mert a Sony tiltja a külső lejátszónak a hardver dekóderek használatát.

Plex ezen felül szereti a feliratot szerver oldalon égetni a képre, főleg akkor ha ASS vagy PGS, az szintén transzkódolással jár.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#9003) TeebyKay válasza Gaben92 (#9002) üzenetére


TeebyKay
őstag

Ajajj ezek szerint elég nagy lutri. A plex szerverhez plex klienst használok nem kodit, kodival smbvel csatlakozok a nashoz de pont annak a folytonos akadozását akartam megpróbálni kiváltani a plexel, amikor belefutottam ebbe a hibába.

(#9004) Gaben92 válasza TeebyKay (#9003) üzenetére


Gaben92
őstag

Plex kliensnél nagyobb hulladékot nehezen találsz ha még mindig olyan állapotban van mint 3 éve. :D
Nem tudom mit használsz lejátszónak de az akadozás nem feltétlenül a Kodi hibája. Mikor Kodin játszol le SMB-n, teljes mértékben a kliensre hagyatkozol. Ha elindítasz egy filmet ami mondjuk DTS hangsávot használ de a lejátszód nem támogatja hardveresen akkor a Kodi megpróbálja erőből megoldani a dolgot. Egy S905 boxban mondjuk pont az ami nincs, szimplán pörög a lejátszód CPU-ja 100%-on, aztán próbálja a legjobbat.

Plex esetén viszont pont fordított a dolog, ott a Plex szerver oldalon próbálja meg transzkódolni a filmet, hogy a lejátszódnak ne kelljen szenvedni vele, az meg lefekteti a NAS-od. És ez nem a NAS hibája, transzkódoláshoz erőmű kell.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#9005) Scale válasza TeebyKay (#9001) üzenetére


Scale
őstag

Én teljesen kiszedtem hogy bárhol transzkodoljon, se amazon fire tv, se Samsung tv plex, se LG tv-é nem transzkodol. A lényeg hogy a kliensben eredeti minőséget válassz, illetve hangoknal úgy töltök hogy vagy AC vagy DD legyen és akkor hangot se transzkodol. Illetve még annyira kell figyelni hogy feliratot ne égesse.

(#9006) TeebyKay válasza Gaben92 (#9004) üzenetére


TeebyKay
őstag

Igen ezt én is így tudtam és gondoltam a nas erősebb eszköz mint a firestick, ezért hátha a plexes megoldás jobban fogja bírni és nincsenek is benne az állandó bufferelés miatti elakadások mint a kodinál voltak. A hangsávos dologra kell elkezdenem figyelni ezekszerint és akkor remélem nem lesz több gond. Illetve kipróbálom még hogy kodival csatlakozok plexhez mert kodi klienst én is jobban szeretem.

(#9007) TeebyKay válasza Scale (#9005) üzenetére


TeebyKay
őstag

Köszi megkeresem ezt a beállítást plex meg kodi kliensekbe hátha megszüntet minden ilyen problémát, és elkezdek a hangsávra figyelni. A felirat égetése plex szerver beállítás?

(#9008) Gaben92 válasza TeebyKay (#9006) üzenetére


Gaben92
őstag

Nincs tapasztaltatom a nagyon drága megoldásokkal, de tippre azt mondanám, hogy 7 számjegy alatt nincs NAS ami ne dögölne bele egy TRUEHD-AC3 transzkódolásba. Lehet van de nem tennék rá nagy összeget.

Amit Scale írt tényleg megoldja, hogy a NAS ne feküdjön meg - helyette a lejátszód fog ha erőből kell valamit megoldani -, viszont a felirat égetéséhez még annyit hozzá tennék, hogy kép formátumú feliratokat mint az ass vagy a pgs mindenképp égetni fogja a plex. Plex Pass megoldás még talán erre is valahogy, de személy szerint ATV 4k + Infuse 7 Pro-ra esküszök. Ott tényleg le se kell sz.rni, hogy mit töltesz le mert Direct Play megy minden..

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#9009) Scale válasza TeebyKay (#9007) üzenetére


Scale
őstag

Ott is van valahol olyasmi hogy csak a kép alapuakat égesse, de ha srt feliratokat használsz akkor már alapból jól jársz, elvileg azt nem fogja égetni.

Gaben: igen, pont ezt írtam közben, hogy ne kép alapú feliratokat használjunk ilyen nasnál :)

[ Szerkesztve ]

(#9010) Gaben92 válasza Scale (#9009) üzenetére


Gaben92
őstag

Azt nem mindig tudod megválogatni. Nálam elég sok anime van és a jobb minőségű release-ek 99%-ban ASS-ben vagy PGS-ben vannak. Én emiatt mentem az Infuse Pro felé (ha már mindenem Apple amúgy is) mert az rá tudja tenni a kép formátumú feliratot is a HDR képre meg úgy általánosságban bármire képes. Még a Dolby Vision + PGS felirat + TRUEHD 7.1 Atmos is Direct Play-ben megy. :D

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#9011) TeebyKay válasza Scale (#9009) üzenetére


TeebyKay
őstag

Köszi mindkettőtöknek, szerintem a feliratok nálam mindig srt-be szoktak lenni így ezzel sem lesz gond, egyszerűen csak meg kell válogatnom, hogy mit töltök le.

(#9012) qnadam válasza Gaben92 (#9008) üzenetére


qnadam
veterán

ilyenkor örülök, hogy a lejátszóm egy régi vékonykliens kodival, ami ftp-ről olvassa a filmeket :DDD

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#9013) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Sziasztok.
Kinéztem, egy QNAP TS-251D-2G NAS-t. Ha meglesz, tennék bele még egy 2gb modult. Amire használnám: torrent, filmek megnézése, és adatok tárolása, illetve, hogy ezeket elérjem bárhonnan (ezt a routerben állítanám be, ahogy eddig is - mikrotik). Erre jó lehet ebben a formában ez a NAS?
Köszönöm.

(#9014) Gaben92 válasza qnadam (#9012) üzenetére


Gaben92
őstag

Tippre azt mondanám, hogy ha telepítenél egy PKC-t arra a Kodira és NAS-on futtatnál egy Plexet akkor is menne minden nálad.

A probléma azzal szokott lenni, hogy az emberek magát a TV-t akarják lejátszónak használni, aztán belefutnak, hogy Samsungon nincs DTS, Sony nem engedi a külső lejátszóknak, hogy használják a hardver dekódereket, stb.

Ha van egy rendes lejátszód és beállítod rendesen akkor nincs gond vele.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#9015) aleister válasza Pyttawrx (#9013) üzenetére


aleister
veterán

Szia!

Igen. Én is erre használom, és teljesen jó.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#9016) Pyttawrx válasza aleister (#9015) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szupi, köszi.
Kodit tudok rátenni?

(#9017) szjoci válasza Pyttawrx (#9016) üzenetére


szjoci
őstag

Van működő (3rd party) kodi kliens a HD Station alá

(#9018) aleister válasza Pyttawrx (#9016) üzenetére


aleister
veterán

Mivel nekem két tévét kell ellátnia tartalommal, ezért DLNA-val és a NAS hálózati meghajtójával oldom ezt meg. A tévék előtt van egy-egy médiajátékos, azokon meg Kodi.
De egyébként igen, futtatható a NAS-on a Kodi.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#9019) Pyttawrx válasza aleister (#9018) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

És szjoci.
köszi ez jó hír.

(#9020) qnadam válasza Gaben92 (#9014) üzenetére


qnadam
veterán

most is minden megy, nem bonyolítanám :) probléma sokszor abból lesz, hogy keverednek a szerepek. a megjelenítő kap egy képet a lejátszótól, ami dekódolja a storage-ról jövő fájlt.
lehetne sokkal drágább storage, ami transzkódolja a filmet, hogy a tévé mindenképp tudja fogadni, és akkor megspórolnék egy olcsó lejátszóeszközt, csak minek? (oké, én pont nem tudnám kikerülni, mert szerencsére a projektor tényleg csak megjelenítő, semmi okosfunkció nincs benne, de tévével is így csinálnám valószínűleg)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#9021) Gaben92 válasza qnadam (#9020) üzenetére


Gaben92
őstag

Félreértettél. Pont arra akartam kilyukadni, hogy a lejátszód kezel mindent amire szükséged van (ha nincs gondod SMB-n) és még ha lenne is Plexed a NAS-on, nagy valószínűséggel az se transzkódolna lejátszáskor.

Nálam is a TV kizárólag megjelenítő, Apple TV 4k a lejátszó, a NAS-on a Plex pedig csak karban tartja a könyvtárat, hogy minden csilivili legyen és Direct Play-en tolja az ATV-nek amit nézek. Plex is kb csak azért van mert más nem kezeli rendesen az anime metaadatokat.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#9022) aleister


aleister
veterán

Email szervert és webhostingot (Apache, PHP, mySQL) használ valaki?
Két elhanyagolható és egy kis látogatottságú domaint kellene hosztingolnom vele.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#9023) emvy válasza aleister (#8971) üzenetére


emvy
nagyúr

En egy 32 GB-os Crucial modult raktam a beepitett 8 GB-os Adata modul melle, semmi gondom nincs vele.

while (!sleep) sheep++;

(#9024) aleister válasza emvy (#9023) üzenetére


aleister
veterán

Köszi az infót! Mekkora frekin működik a modul? Úgy látom 2666 MHz-ig vannak a pozitív visszajelzések.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#9025) cigam válasza aleister (#9022) üzenetére


cigam
félisten

Fix IP nélkül hogyan?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#9026) aleister válasza cigam (#9025) üzenetére


aleister
veterán

DDNS?

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#9027) emvy válasza aleister (#9022) üzenetére


emvy
nagyúr

Teszt szervert futtatok rajta, igen. Mi a kérdés?

while (!sleep) sheep++;

(#9028) aleister válasza emvy (#9027) üzenetére


aleister
veterán

Milyen app-okat használsz, valamint mekkora terhelést ró a NAS-ra?

A jelenlegi 2 GB-s webhosting csomagomat szeretném kiváltani. Két statikus html lap, valamint egy Joomla (PHP+MySQL) futna rajta. Szerver oldalról csak ez utóbbi számottevő. Levelezés is minimális.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#9029) emvy válasza aleister (#9028) üzenetére


emvy
nagyúr

Hát én sokfajta dolgot futtatok, de például van rajta Nextcloud is, ami egy normál PHP webapp.

A terhelés csak és kizárólag attól függ, hogy használod a szolgáltatásokat. Ha nem használod, akkor semmit. Ha ötmillió user van, azt nem fogja elbírni. :)

while (!sleep) sheep++;

(#9030) aleister válasza emvy (#9029) üzenetére


aleister
veterán

A levelezőszervert (POP3 és IMAP) mivel oldod meg?

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#9031) emvy válasza aleister (#9030) üzenetére


emvy
nagyúr

Azt semmivel, nincs ilyenem.

while (!sleep) sheep++;

(#9032) aleister válasza emvy (#9031) üzenetére


aleister
veterán

És az Apache-t és a MySQL szervert?

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#9033) emvy válasza aleister (#9032) üzenetére


emvy
nagyúr

PostgreSQL Docker konténerben van, és minden más is.

while (!sleep) sheep++;

(#9034) aleister válasza emvy (#9033) üzenetére


aleister
veterán

:R

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#9035) Haart


Haart
addikt

Hi,

Vettem egy uj apple TV 4k-t. Használja valaki qnap nas-al?
Ez csak Wifis verzió és probáltam nézni Infuse-ban 4k filmeket vele de valamiért 20-22mbit/secre van maximalizálva a kapcsolat. És vagy néha laggol a film vagy ha tekerek iszonyat idő mire odaugrik valahova.
Csináljak hozzá valami szervert a Qnap-on?
Nincs vele tapasztalatom hogyan tudok?

[ Szerkesztve ]

(#9036) Gaben92 válasza Haart (#9035) üzenetére


Gaben92
őstag

Jelen. QNAP TS-253D-n fut egy Plex szerver, ahhoz kapcsolódik az ATV 4k amin Infuse Pro fut.

Az én ATV-m LAN-on van de WiFi-n se kellene problémásnak lennie a dolognak. 4k-nak azért kell sávszél, a 20-22 biztos nem elég.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#9037) AiRLAC válasza Haart (#9035) üzenetére


AiRLAC
addikt

Itt inkább Wifi sebesség/router probléma lesz.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#9038) Alex91 válasza Haart (#9035) üzenetére


Alex91
félisten

Milyen router van?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#9039) Haart válasza Alex91 (#9038) üzenetére


Haart
addikt

A router a UPC(vodafone fehér) routere. Sebesség terén nem volt vele gond általánosságban.
Most teszteltem a régi appe tv-m az LAN-os ott 5-600mbit az infuze teszten a sebesség :D
Szerverem semmi nincs telepítve amugy simán a hálózati megosztást használom a NAS-on.
Ellenben most az uj apple TV ami csak wifi fáltozat sajna, ugyanazon a teszten 20-22mbit-et produkál.
De emlékszem mert régen a régi appletv-t is probáltam egyszer wifin-csak és ugy emlékszem hogy már az is rettenet lassu volt igy mentem inkább a LAN-al tovább. Csak ugye LAN most nincs. :(

(#9040) Alex91 válasza Haart (#9039) üzenetére


Alex91
félisten

Venni kell egy AX-es routert...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#9041) qnadam válasza Alex91 (#9040) üzenetére


qnadam
veterán

5 ghz-en kell kapcsolódni.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#9042) Haart válasza qnadam (#9041) üzenetére


Haart
addikt

Basszuskulcs most tesztelem telóról az 5g hálózatot és 20-22mbps a sebesség max. WTF.
Mindeközben a 2.4ghz-n 50mbps. Valami nem stimmel megnézem a router beállításokat mert nemrég jött ugye vodafone-os átállás frissítés a upc-s routerekre. :W

(#9043) Haart válasza Haart (#9042) üzenetére


Haart
addikt

Na restart után láss csodát a UPC modemen is 450mbps 5g-n ez már jó mindjárt csekkolom az appletv-t is. :K
Teszt appletv infuse a sebesség felkuszott 130mbps-re. Ez azért még mindig messze van a 450től. De azt ugye internet irányba mértem ez meg az appletv meg a nas között van. :K

[ Szerkesztve ]

(#9044) Gaben92 válasza Haart (#9043) üzenetére


Gaben92
őstag

130Mbps mindenre IS elég kell, hogy legyen. Én pont pár napja leveleztem egyik fórumtárssal és figyeltem mi a helyzet. Olyan 11MB/s volt a peak, de átlagban 9-10MB/s körül mozgott a sebesség a NAS-on mikor egy combosabb 4k anyagot játszottam le TRUEHD 7.1 hanggal.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#9045) Haart válasza Gaben92 (#9044) üzenetére


Haart
addikt

Sztem az infuse megabit/secbe számol nem megabyte-ban. De egyébként ja a 9-10mb/s az nagyjából 100megabitnek felel meg. :K

(#9046) aleister válasza emvy (#9033) üzenetére


aleister
veterán

Végül MariaDB 10 került fel. Mivel alapvetően integrált már félig a QTS-be, úgy gondoltam ez lesz a jobb megoldás.
Maga a csomag telepítés rendben és gyorsan le is zajlott. Ezt követte a phpMyAdmin, amiről ugyanezt tudom elmondani.
Aztán megpróbáltam csatlakozni az adatbázishoz. :)
...ami már nem sikerült. Némi guglizás után kiderült, hogy át kell írni a config fájlt. Ez kb fél perc lett volna, viszont a saját admin jogú felhasználómmal telepítettem a csomagfájlokat, valamiért a tulajdonos az eredeti admin nevű fiók lett, ami alapból le van tiltva a NAS-on. Ezt követően hiába állítottam át a fájl jogosultságait, egyszerűen nem tudtam az administrators csoport tagjaként szerkeszteni. A végén már mindenkinek megadtam minden jogot rá, ám a Text Editor ...pontosabban a QTS továbbra is megtagadta a hozzáférést.
Így aztán újraaktiváltam az admin fiókot, abban megcsináltam a módosításokat, visszaléptem a saját fiókba,, és deaktiváltam az admin usert.

Így most működik szépen, de erre szoktam azt mondani, hogy hátulról mellbe. :)
Az Apacha-ra szintén volt a QTS-nek hála égnek megoldása (webkiszolgáló/virtuális állomások), ahová pillanatok alatt felvettem a domaineket. Már frissültek is a domain regisztrátornál a DNS beállításai, így ha hazaértem melóból, akkor tesztelem is.

Holnap megküzdök a levelezéssel is. :)

Remélem egyszer valakinek ez hasznos lesz! :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#9047) Gaben92 válasza Haart (#9045) üzenetére


Gaben92
őstag

Sose próbáltam az Infuse tesztjét szóval arról nem tudok nyilatkozni, de a NAS resource monitorja MB/s-et használ amiatt írtam azt. Azt tudom, hogy a Plex dashboard megabitben számol de a valósághoz nem sok köze van annak amit kiír. :D NAS-on volt 9MB/s miközben a Plex 123mbps-t reportolt.

Na de a lényeg. Megy már a film rendesen vagy nem? :D

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#9048) Haart válasza Gaben92 (#9047) üzenetére


Haart
addikt

igen most jó. 130 megabittel tolja a stream-et. Gru2 mesével teszteltem 4k HDR fájl 24gb mkv. Felraktam közben az appletv-re is egy speedtestet ott is megvan wifin a 450mbit+, ugyhogy ugynézki ennyit tud az Infuse. A netem egyébként 500-as.
Mondjuk ez még a lanos 5-600nál még mindig jóval kevesebb :D Amit az előző appletv tudott kanócon. De reméljük elég.

[ Szerkesztve ]

(#9049) alexed00


alexed00
csendes tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert elakadtam a Qnap szerveremmel. A QVR Pro-t használom 8 kamerával, amellyel az az egyetlen probléma, hogy az otthoni gépeimről ( Windows 11 Dell laptop és iMac) A QVR Pro Client nem indul el, mert az nem támogatja a myqnapcloud-ot. Ha az IP címet írom be és a hozzá tartozó felhasználónevet és jelszót, akkor viszont nem találja a szervert. Nagy szükségem lenne egy Qnap specialistára, mivel ez az irodámban van és jó lenne otthonról is használni, illetve otthon is van egy Qnap szerverem, azt is jó lenne szakértőnek beállítani. Megköszönném, ha tudnátok ajánlani valakit, aki valóban Qnap specialista, mert nekem beletört a bicskám.

(#9050) emvy válasza alexed00 (#9049) üzenetére


emvy
nagyúr

Tailscale, mar tobbszor is leirtam :)

while (!sleep) sheep++;

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.