Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8951) Scale


Scale
őstag

Az miért lehet, hogy ha fut egy torrent letöltés akkor elérhetetlenné válik a nas? Se plex, se webes UI, se semmivel nem lehet hozzáférni, néha torrent kliensre ráfrissítve látom hol tart és ha leállítom akkor újra el tudom érni, kicsit lassú az elején de begyorsul.
Torrent kliens max 100 connectionre, illetve le van korlátozva a letöltési sebesség 40mb/s-re, a feltöltés meg 100kbs-re.
Mivel nem érem el a webes felületet így resource monitort se érem el hogy megnézzem mi történik a lelki világában.
Tipp? :F

(#8952) AiRLAC válasza Scale (#8951) üzenetére


AiRLAC
addikt

100 az rengeteg, vedd le 10-20 közé.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#8953) Scale válasza AiRLAC (#8952) üzenetére


Scale
őstag

Hmm, egy zyxel nas326 is tudott 80-at kb amitől nem halt még le, bár nem hiszem hogy kimaxoltam volna azt mind. :F Megpróbálom 10-el aztán szépen majd növelgetem, bár ritkán töltök nagyobb dolgokat, 1-2gb-s dolog meg sepert alatt lejön, most egy 70gb-s cuccnál tudtam tesztelni, max letörlöm és újra kezdem :D

(#8954) Addel válasza Scale (#8953) üzenetére


Addel
senior tag

Nem akarlak megbántani, de az a TS-130 a legalja, semmivel se jobb mint a zyxel nas326 csak drágább kb.
Attól, hogy Qnap vagy Synology, ha a legolcsóbb legalapabbat veszitek, ne várjatok csodát.

[ Szerkesztve ]

(#8955) cigam válasza Addel (#8954) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Azért ezt át kellene gondolni. Az, hogy egyfiókos, vagy belépő modell attól még rengeteg difi van köztük.
- 2 mag kontra 4 mag
- 512MB RAM kontra 1GB
Nem is beszélve az operációs rendszerbeli különbségekről. Szóval nem "semmivel se jobb", hanem nagyon sokkmindenben jobb a TS-130 a NAS326-hoz képest.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8956) Addel válasza cigam (#8955) üzenetére


Addel
senior tag

Igen és te azt várod egy ARM procis NAS-tól, hogy 100 szálon töltsön 40MB-al és ne legyen leterhelve, szerintem neked kéne átgondolni.

(#8957) Scale válasza Addel (#8956) üzenetére


Scale
őstag

Nem ezt vártam, amikor 100ra volt állítva se ment amíg tudtam nézni 20-30 szál felé, illetve letöltési sebesség is csak 10-30mbs között ingadozott.
Ahogy kolléga is írta azért az említett zyxelnél jobbnak kell lennie papíron is, illetve szoftverügyülileg is sokkal jobb helyzet a qnapnál. Illetve a másik hogy "azt vártam", nem vártam azt, amint említettem kezdő vagyok és nem nagyon próbálkoztam idáig a zyxellel sem.

(#8958) cigam válasza Addel (#8956) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Hol írtam ilyet?! Csak azt írtam hogy nem szabad egyformán lesajnálni a belépő eszközöket, mert köztük is elég nagy difik vannak. Már csak 2x nagyobb RAM miatt is nagyobb potenciálja van a Qnap eszközének. Legyen az torrent, vagy rézfánfütyülő.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8959) KerryVTR válasza Scale (#8951) üzenetére


KerryVTR
tag

Én hasonlóan jártam a TS-253Be 16GB RAM nasommal. Sőt, nekem egy torrenttel képes volt megölni úgy a netet, hogy amíg be nem fejezte a letöltést, sehogy nem fértem hozzá a nashoz, és még net se volt. Többféle neten is próbáltam, és mindíg ugyanez volt az eredmény.
A végén én úgy oldottam meg, hogy vettem egy olyan router, ahol korlátozom a nas sávszélességét és kész. Azóta nincs ilyen probléma.
Biztos másképp is meg lehet, de nekem így sikerült megoldani. :)

(#8960) Scale válasza KerryVTR (#8959) üzenetére


Scale
őstag

Olyat szerencsére nem csinált hogy a netet is megölte de akkor jól tudta zabálni a sávszélességet :D

(#8961) AiRLAC válasza KerryVTR (#8959) üzenetére


AiRLAC
addikt

Itt valószínűleg a régi routered nem bírta a sok kapcsolatot.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#8962) Squirrel


Squirrel
őstag

Végre kijött a ts-262-4G. Árban viszont nem lett annyira sokkal kedvezőbb a HS-264-8G-hez képest (500 vs 640 chf). Szerintetek melyiket érdemes venni? A 4 magos intel és plussz 4 giga memória megéri a felárat? A 262-be viszont lehet m2-es ssd-t pakolni. Mozizáshoz és fénykép, zenetároláshoz kell.

(#8963) KerryVTR válasza AiRLAC (#8961) üzenetére


KerryVTR
tag

Nem, mert volt külföldön is, itthon is több helyen, más-más routerekkel, és mindíg az történt, amit írtam. De ez már a múlt szerencsére. :)

(#8964) Scale


Scale
őstag

Kiserletezgettem a torrentezessel egy nagyobb fajllal és idáig ezek derultek ki:
Qbittorent:
sokkal jobban fagyott az egész nas már 5 kapcsolat felett, 5-el egész stabil, és ilyen 10-20 mbs között volt a sebesség, átlag 16.. emelve a kapcsolatok számát 10, 20.. 100-ra a sebességet nem sokkal novelte, néha ugrott fel 20-25 közé amíg épp tudtam nézni a klienst és nem fagyott ki a UI. Szóval 5 fölé nem nagyon érdemes vinni ilyen szempontból.
Viszont ami érdekes hogy 5-nél is 10-20% CPU használat volt (100-150mb rám használattal) viszont amikor totál fagyott 10+ kapcsolatnal akkor se nagyon vitt el több mint 20%-ot, szóval egyelőre nem értem a fagyások okát, lehet IO hiba vagy legalábbis az a szűk keresztmetszet, vagy mitől lehet ez ilyenkor?

Miutan kifagyott de ki tudtam lőni a torrentet 100 kapcsolatnál lőttem egy képet a resource monitorról, így nézhetett ki közben (ha persze nem fagyott ez is ki közben és nem logolta az adatokat):

Itt a CPU hasznalatnal az IO wait időnként miért lehet ilyen magas?

A másik, próbáltam transmissiont (ez dolgozott a régi nasomon is) és meglepően "sokkal jobban" bírta a strapát. Fixen 15-16 kapcsolatnál is teljesen elérhető maradt a nas, felülete se lassult be annyira de a lényeg hogy hozzáférhető volt. Viszont érdekes hogy 30-ra, 100-ra állítva se volt több kapcsolat tm-mel, pedig ugyanazt a torrentet néztem aminél qbittorent 60+ra ment simán.
TM-nél még ami fura volt és ami miatt macskakormoztem azt hogy jobban bírja, hogy a sebesség nagyon ingadozó volt 5-20 mbs között, qbitnel stabilnak látszott a 16 körüli.

Még a gyári DS-t is kipróbálom ilyen körülmények között. Esetleg milyen egyéb torrent kliens van amit kipróbálhatok?

[ Szerkesztve ]

(#8965) AiRLAC válasza Scale (#8964) üzenetére


AiRLAC
addikt

Itt a HDD lesz a szűk keresztmetszet szerintem, magas IOWAIT.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#8966) cigam válasza Scale (#8964) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Mondjuk az is segíthet, hogy nem futtatod párhuzamosan a letöltő programokat, még akkor se ha éppen nincs feladata. Plusz a MediaStreaming és a Plex is ütik egymást, az egyik feleslegesen fut.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8967) Scale válasza cigam (#8966) üzenetére


Scale
őstag

Nem futott párhuzamosan két torrent, ahogy írtam qbittorent után próbáltam még külön transmissionnel. A media streaming és a plex pedig azért nem üti egymást mert asszonynak van olyan edzős videó sorozata amit Plex nem tud megemészteni és emiatt a dlna része se tudja streamelni az összes részt emiatt muszáj mindkettő, de media streamingnél is fullra ki van minden szedve ami csak lehet (indexeles, miniatűr generálás), egyszerre a kettőn pedig nem nézünk úgy se semmit.
Egyszerre ami fut nason az a torrent és plex általában, de az se túl gyakori hogy egyszerre mennek.

Amúgy jelenleg egy 2tb-s wd purple van a nasban. Ahogy olvastam ez amúgy nem egy ajánlott típus, inkább red kellene, bár máshol meg azt olvasom hogy annyira nem kéne hogy befolyásolja alapvetően az ilyen dolgokat, főleg hogy nem megy egyszerre nagyon sok minden.

(#8968) cigam válasza Scale (#8967) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Pedi a fotód szerint fut a qbittorrent, és a Download Manager is.
A tűzfal és port forward-al minden rendben? A program is azt jelzi hogy "aktív"? Port teszter is nyitottnak mutatja a portokat?

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8969) Scale válasza cigam (#8968) üzenetére


Scale
őstag

Ja hogy a DS-re gondoltál, az igen fut de nincs bent semmi torrent, nem gondoltam volna hogy ez problémát okozhat, nyilván érdemes kikapcsolni amit nem használok ettől függetlenül.

Ezt a portos dolgot miért kérdezed, ez hogy lehet a lassulásra hatással?

(#8970) cigam válasza Scale (#8969) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Ha ugyanarra a portra van konfigurálva, mint a másik program, azon jól össze tudnak veszni.

Aki aktív az tud a passzívaktól és az Aktívaktól is tölteni, viszont aki csak passzív az csak aktívtól tud.

Akár a NAS akár a router tűzfalán nem jut át a program megfelelő portja, passzív leszel, de még ez sem garancia. Az sem segíti elő az aktív kommunikációt, ha a szolgáltatód IPV6 mögé bújtat.

Hogyan jut ki a NAS az internetre? Nem lehet hogy van közte valami lassú kapcsolat (WiFi, 230V-os jeltovábbító,...) Ellenőrizted, hogy minden eszközöd Gbites kapcsolatot épít fel?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8971) aleister


aleister
veterán

Sziasztok!

Megérkezett tegnap a TS-251D-2G. Első látásra nagy a szerelem, estig konfigoltam. :)
Gondoltam megnézem milyen ram van benne, mert bővíteni akarom. Meglepve tapasztaltam, hogy egy Adata modul kacsintott rám. Azt gondoltam, hogy a QNAP nem gyárt saját memóriát és átmatricázott modulokat használ. Ehhez képest állati drágák a QNAP neve alatt futó ramok. Node, hogy még csak a látszatot sem adják meg, és beletesznek egy 2000-3000 forintos ramot.

A kérdésem, hogy ez a kereskedő trükközése lehet (kivette az eredeti QNAP ramot, amit elad külön drágán) vagy ez a bevált gyakorlat?

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8972) Csorbi válasza aleister (#8971) üzenetére


Csorbi
addikt

Marha egyszerű a kérdés: sealed volt a csomagolás vagy sem? (gyári egyszer használatos ragasztószalaggal plombázva). Ha az volt, akkor máris biztos lehetsz a válaszban.

(#8973) aleister válasza Csorbi (#8972) üzenetére


aleister
veterán

Szépen össze volt csomagolva. A doboz kívülről nem volt ilyen feszülős celofánszerű cumóval légmentesen lezárva, csak a nikecell tartókban lévő NAS volt egy neylonban. Ez utóbbi gyárinak tűnt, ráncolásmentes volt. Celluxszerű szalagokkal volt leragasztva. Ezt nem lehetett úgy kibontani, hogy ne maradjon nyoma.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8974) 4Grider válasza aleister (#8973) üzenetére


4Grider
nagyúr

Tavasszal, kora nyáron beszállítói problémák miatt nem tudott a qnap systems szállítani, gondolom így oldották meg. Amúgy a 2G a legkisebb konfig nem? Sok értelme nem volna kiszedni belőle 2 GB RAM-ot és helyettesíteni 2 GB-al, mert a 2 GB-ot elég nehéz eladni bővítésre...

(#8975) AiRLAC válasza aleister (#8971) üzenetére


AiRLAC
addikt

ADATA RAM szokott sok QNAPban és Synology-ban lenni, ez normális. Nem, nem kell megvenni a gyári RAM -ot :)

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#8976) tacsk0 válasza AiRLAC (#8975) üzenetére


tacsk0
aktív tag

Nekem is ADATA volt a 251D-ben.

(#8977) Addel válasza tacsk0 (#8976) üzenetére


Addel
senior tag

Nekem is ADATA volt a sima 251-ben.

(#8978) aleister válasza 4Grider (#8974) üzenetére


aleister
veterán

Nem arra gondoltam, hogy kivett a 4GB-ből 2-öt, hanem, hogy kivette a 20.000 forintos QNAP ramot, és betett helyette egy 3000-es Adatát. :)
Láttunk már szürkeimportos cumók esetén különbet is. :)
Lehet egyébként létjogosultsága a +2 GB ram bővítésnek.

AiRLAC
Oksa, köszi a választ!
Nem akartam én sem gyári ramokat tenni bele. Korábban futottam már itt ezzel egy kört. Csak a pontos technikai adatokat akartam megtudni (mHz, időzítés, stb), és ekkor tűnt fel a turpisság.

Köszönöm a többieknek is a visszajelzést! :R

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8979) aleister


aleister
veterán

Kis adalék, hátha valakinek hasznos. Alapból ugye 2400 MHz-s DDR 4-et használ a NAS. Úgy tudom, hogy többeknek működik 2666-on ketyegő modullokkal. Én kipróbáltam egy 3200 MHz-s Cl22-es Kingston 8 GB-t (KVR32S22S6/8). Na azzal meg sem mukkan.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8980) szjoci válasza aleister (#8979) üzenetére


szjoci
őstag

Szia!

Hol lehet megnézni hogy milyen órajelen fut?

(#8981) aleister válasza szjoci (#8980) üzenetére


aleister
veterán

Szia!

Lehet, hogy szoftveresen is van rá mód, én simán kivettem fizikálisan a NAS-ból. :)
Több videóban is láttam, hogy a 2400 MHz-s DDR4-eket használják a TS-251D-hez. Leginkább Adata-t vagy Cruxial-t, de gondolom jó a többi gyártó is.

Rémlik olyan is, hogy egy oldalasnak kell lennie, de erre nem vennék mérget.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8982) sirfer


sirfer
aktív tag

Sziasztok, van 2 db TS-439pro+ NAS-om. Van arra vmilyen megoldás, hogy a egyikre letöltött file-okat a másikra szinkronizálja? Ha igen, milyen programot kell használni? Köszi

(#8983) sirfer


sirfer
aktív tag

Sajnos nincs fix ip egyik helyen sem.

(#8984) szjoci válasza aleister (#8981) üzenetére


szjoci
őstag

Azt hittem valahol kiírja. Attól hogy nagyobb a memória órajele, nem biztos hogy annyin is fut. Egyébként én is 2666MHz-es modulokra cseréltem a gyári 2400MHz-es adata-t.

[ Szerkesztve ]

(#8985) Haas01


Haas01
tag

Sziasztok!
Használja valaki a Qbittorrent Remote Lite-ot Android-on, hogy elérje a NAS-t?
Lehetséges vele hálózaton kívülről is csatlakozni?
LAN-on működik, de kívülről nem látja, bárhogy állítgatom az IP és port beállításokat.

(#8986) aleister válasza szjoci (#8984) üzenetére


aleister
veterán

Pontosan. Arról nem is beszélve, hogy a késleltetés is beleszól a végeredménybe.

sirfer:
Ezt nézted?

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8987) Scale válasza Haas01 (#8985) üzenetére


Scale
őstag

DDNS-sel valszeg menni fog, én még nem állítottam be de nekem is tervben van, idáig még nem hiányzott.

(#8988) sirfer válasza aleister (#8986) üzenetére


sirfer
aktív tag

Köszi, megnézem

(#8989) aleister


aleister
veterán

Download Station-nál ki lehet valahogy kapcsolni a letöltött torrent átmozgatását? Hiába adom meg ugyanazt a mappát az ideiglenes fájloknak, abban létrejön e egy temp könyvtár, és onnét átmozgatja a végleges helyre a progi a fájlokat.
Érdemes egyáltalán ezt a torrent klienst használni, vagy tegyek fel helyette valami népszerűbbet?

hsirfer
Szívesen!
Esetleg, ha fizikálisan elérhető mindkét NAS és Raid 1-ben vannak benne HDD-k, akkor a forrásból kiveszed az egyik merevlemezt, és átteszed a másikba. :)
Nyilván mindkettő mellé kell egy üres vinyó, és létre fogja hozni az eszköz az új tömböt.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#8990) TeebyKay


TeebyKay
őstag

Sziasztok!

Adott egy QNAP TS-233, 1db 4TB WD RED merevlemezzel. Qbitorrentet futtatok rajta.
Miért van az, hogy amikor torrentet tölt le, gyakorlatilag minden más funkció meghal a NAS-on? Még a webes GUI-t is csak 10 perc töltögetéssel bírja megjeleníteni. Mit kéne bekonfigurálnom, hogy a torrent letöltés ne szívja le 99%-ban a kapacitását?

(#8991) Biga123 válasza TeebyKay (#8990) üzenetére


Biga123
addikt

Korlátozd a kapcsolatok számát a torrent kliensben.
A túl sok kapcsolat megeszi a nast.

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#8992) pikar


pikar
tag

Sziasztok,

Hogyan lehetne legegyszerűbben HDD-t cserélni?
Adott egy TS-251+ NAS, benne 1db 8Tb HDD, ami már régi. Ezt egy újra cserélném ki, de nem akarnék vele sokat szórakozni, RAID-el sem.
Van erre NAS-on belüli megoldás, vagy esetleg HDD klónozóval egyszerűen átmásolva is jó lehet?

Köszönöm

(#8993) Scale válasza TeebyKay (#8990) üzenetére


Scale
őstag

Na viszont erre kíváncsi lennék, hogy milyen beállításokkal volt idáig ennél a nasnál neked a torrent hogy ezt is így megölte, mert egy ideig a ts-130 helyett azzal szemeztem, illetve a 133-as kis testévérvel mivel ezekben már egy "jobb" arm proci van, illetve 2gb memória.
Nyilván ha korlátozás nélkül ment a torrent kliens default beállításaival (100-500kapcsolat illetve korlátlan le-fel töltés) akkor nem csodálkozok, viszont az érdekelne ha sikerült beállítanod rendesre akkor ez a nas mivel tud többet mint az enyém.
Enyém jelenleg stabil 5 kapcsolat illetve 30mbs-re állítva.

pikar
Én is pont most váltottam WD Purple-ről Red-re viszont a beállítások backupolásán kívül annyit csináltam hogy az adatokat pc-re lehúztam előtte aztán az újra fel, mivel nem találtam én se semmi megoldást bár nekem csak egy 2TB-s HDD van benne aminek negyede telített most, viszont pl plex meg torrent beállítások mind elvesztek sajnos, azt valahogy ki keleltt volna mentenem külön :(

(#8994) AiRLAC válasza Scale (#8993) üzenetére


AiRLAC
addikt

Nálad nem az IOWAIT volt nagy mert nem bírta a HDD?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#8995) Scale válasza AiRLAC (#8994) üzenetére


Scale
őstag

Hát pontosan nem lehet tudni hogy a HDD volt-e a bottleneck, a HDD-t meg tegnap szereltem be a NASba, majd hétvégén tudok vele kicsit szórakozni, hogy mit produkál ha több connectiont állítok. Viszont ugye a rendszer egy része is HDD-n van, szóval akár az is lehet hogy amiatt haldoklott.
De azért csodát nem várok az új HDD-től sem kapcsolat/sebesség kapcsán, csak igazából ha haldoklik a UI akkor olyasmit szeretnék látni a resource monitoron, hogy a CPU 80%+on dolgozik, nem azt hogy 20-25% és akkor haldoklik.

[ Szerkesztve ]

(#8996) Scale válasza AiRLAC (#8994) üzenetére


Scale
őstag

Közben volt időm rácsatlakozni a NASra meg futottak torrentek letöltésre és hát ez az IO WAIT sokkal jobb nem lett egy teljesen más HDD-vel sem.

(Ez jelenleg 5kapcsolatos torrentezés közben volt így)

[ Szerkesztve ]

(#8997) Scale válasza Scale (#8996) üzenetére


Scale
őstag

Nem tudom már szerkeszteni de itt egy pár perces időszak ahol stabilan 20mbs körül volt terhelve letöltés által és nem ingadozott:

(#8998) TeebyKay válasza Biga123 (#8991) üzenetére


TeebyKay
őstag

Egyetlen egy darab torrent is megöli teljesen, 100% proci használatot csinál.
Hasonlóan, ha a plex media szervernek transcode-olnia kell egy videót az is nézhetetlen, 5 másodpercenként elakad, miközben a nas 100% proci használaton pörög.

Más ötlet esetleg ami nem a torrentek darabszámával függ össze?

(#8999) TeebyKay válasza Scale (#8993) üzenetére


TeebyKay
őstag

Én is az erősebb hardveres részek miatt ezt a nas-t vettem, erre most gyakorlatilag arra nem képes amit amúgy egy 500mega ramos synology j120 megcsinál. Egyenlőre még nincs megoldásom a problémára.

(#9000) Biga123 válasza TeebyKay (#8998) üzenetére


Biga123
addikt

Feltöltési szálak is és a sebesség is korlátozva van a torrent kliensben?
Nem az a lényeg hány torrent fut hanem h hány kapcsolat van. A plex transcode mindent meg tud ölni.

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.