Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69251) DM-Fan válasza BBéci (#69248) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Miért nem veszel egy ilyesmi HDD-dokkolót? Nem kell kiszerelni/beszerelni a HDD-t, dugdosni folyton a kábeleket. Beleállítod a 2,5"-os vagy 3,5"-os HDD-det, USB-n rákötöd a TV-re, beledugod a hozzá mellékelt tápegységet, benyomod rajta a tápkapcsolót, oszt megy, amíg ki nem kapcsolod, a TV meg közben látja, felismeri. Ha épp cseréni akarod a HDD-t, akkor csak lekapcsolod, kihúzod a vinyót és beleszúrod a másikat. Ennyire egyszerű.

Get Moded!

(#69252) BBéci válasza DM-Fan (#69251) üzenetére


BBéci
titán

A fali konzolon lévő TV hátuljára erősíteném szigetelőszalaggal, ezért nem megoldás a dokkoló. De mint mondtam, a külső ház vezérlő elektronikájának PVR-re való alkalmassága a lényeg. Az, hogy csak a felvétel idején működjön. Cserélni meg nem akarom a merevlemezt, miért is tenném?

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#69253) DM-Fan válasza BBéci (#69252) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem ezt így csak akkor fogod tudni megoldani, ha találsz valakit, aki adott típusú mobil-rack-ben használja a HDD-jét a TV-vel, erre meg szerintem vajmi kis esély van. Minden egyéb más eset lutri, tehát vagy úgy működik, ahogy elvárod, vagy nem. De egyébként fogyasztást és hanghatást tekintve is kimutathatatlan, ha állandó jelleggel megy a HDD és az élettartama sem gondolnám, hogy szignifikánsan csökkenne azzal, hogy folyton pörög, minthogy hol bekapcsol, hol kikapcsol és parkoltatja a fejet állandóan. A vizualitás már más szempont, ha nem akarod, hogy szem előtt legyen bármi is, akkor nyilván nem alternatíva a dokkoló.

A HDD-cserélgetés ott jöhet szóba, ha mondjuk már megtöltötted a 250 GB-os HDD-t és nem akarsz róla törölni. Nem olyan sok az a 250 GB ám, sőt, mondhatni baromi kevés, ha tartósan meg is akarsz őrizni dolgokat.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#69254) Gicz válasza DM-Fan (#69253) üzenetére


Gicz
addikt

HDD élettartamra a legrosszabbul állandó leállás és felpörgés van. A szerverekben is akkor halnak meg a vinyók mikor leállítják őket valamiért, mert egyébként elpörögnek 10 évet egyhuzamban.

Szerintem ráadásul ilyen "on demand" felhasználásra sokkal jobb ha nem áll le, mert mikor megnyomod a rec gombot, akkor nagyon hosszú tud lenni azaz 5-6 sec, míg felpörög, inicializál, és elkezd dolgozni.

(#69255) DM-Fan válasza Gicz (#69254) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én is így gondolom, ezért is írtam. Nálam a PC-ben, NAS-ban is úgy vannak beállítva a HDD-k, hogy ne álljanak le tétlenség esetén sem soha. Van olyan HDD-m, ami 11 éve megy úgy, hogy napi egyszer kerül elindításra és leállításra is és kutya baja SMART szerint is. Pedig szinte csak WD vinyóm van, amiben még a parkoltatást is ki kell kapcsolni manuálisan DOS alól a saját segédprogramjával, mert hiába nem áll le a vinyó, gyári beállítás szerint akkor is parkoltatja a fejet 8 mp tétlenség után. Na, én ezt is kikapcsoltam minden HDD-mnél és köszönik szépen, vígan duruzsolnak.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#69256) Gicz válasza DM-Fan (#69255) üzenetére


Gicz
addikt

Én is használok WD vinyókat, a macbookban is az van( a dvd helyén) és jelenleg arra keresek megoldást, h kézzel ki tudjam kapcsolni, mert hiába unmountolom, akkor is pörög tovább, és mikor akksiról megyek, és nem kell a vinyó, akkor jól jönne a plusz kraft...

(#69257) Von75


Von75
csendes tag

Sziasztok ! 46g20-asomat sajna katasztrófa érte úgyhogy vettem egy 50gt60-ast . Nagyobb durranást vártam 4 év után , de pár kisebb dologtól eltekintve elégedett vagyok . Ha alkatrésznek érdekel valakit a g20-as / betört képernyő / jelezze .

(#69258) BBéci válasza DM-Fan (#69255) üzenetére


BBéci
titán

Van 3 db 1,5 TB-os Greenem, azokon átállítottam 300 mp.re a parkolást. A kikapcsolást nem javasolják az itteni topikokban.
Holnap rendelek egy olyan házat, amit linkeltem, ha nem válik be, visszaviszem.
Egyelőre úgy gondolom, bőven elegendő PVR-re a 250 GB, mert nincs sok tévéműsor, amit rögzíteni akarnék.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#69259) DM-Fan válasza BBéci (#69258) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Pedig a legtöbb külföldi fórum is azt írja, hogy a legjobb disable-re tenni a parkoltatást - már amelyik modell engedi, mert nem mindegyik engedi (van, ahol 62 perc a maximális beállítható, de speciel az én WD-im mind engedték a disable-t, így mindnél kikapcsoltam). Kb. 4 éve mennek így a WD-im minden hiba nélkül és a SMART-értékek is teljesen normálisak: a Power Cycle Count (vagyis a bekapcsolások száma) nálam megegyezik Load Cycle Count-tal (vagyis a parkolások számával), és ennyi idő után is csak párszázas értékről beszélünk. Ha a parkoltatást nem kapcsolod ki, vagy túlzottan alacsony értékűre állítod, akkor a Load Cycle Count kiugróan magas értékű lesz és rövidúton tönkremegy a vinyód. Azzal viszont semmilyen kárt nem okozol, ha kikapcsolod a parkoltatást - maximum nem lesz annyira "zöld" a HDD-d - bár ez csak nézőpont kérdése, mert ha ennek okán nem 5 évente kell újat venned, hanem mondjuk csak 10 évente, akkor szerintem bőven "zöldebb", mint azzal a pár mikrowatt többletteljesítmény-felvétellel, amit a parkoltatás hiánya okoz.

Get Moded!

(#69260) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Okostelefonnal lehet párosítania VT60-at?

(#69261) BBéci válasza DM-Fan (#69259) üzenetére


BBéci
titán

Az egyik PH! merevlemez szakértő elmagyarázta, miért nem ajánlott a teljes kikapcsolás, én elhittem. Amióta 300 mp-re vannak állítva, ez 2013. 03. 17-én történt, az egyiken 64153-ról 65341-re, a másikon 19695-ről 20696-ra emelkedett a parkolások száma. A harmadik most a Dunéhez van csatlakoztatva, azt nem néztem meg. Tehát 15 hónap rendszeres, napi 10-12 órás üzemelés mellett, 1000-1200-at parkoltak a fejek. Ha ez sok...

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#69262) Dexar007 válasza Von75 (#69257) üzenetére


Dexar007
veterán

Mert mar eleve jo tv-d volt.Altalanos kepminoseg tekinteteben mar nincs olyan nagy szakadek a szeriak kozott. :)

Give me your cum,bull!

(#69263) DM-Fan válasza BBéci (#69261) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Mondom, nekem lassan 4 éves két WD HDD-m is - talán alig 1 év különbséggel, mindkettőn első percben kikapcsoltam a parkolást. Az idősebbiken 563, a fiatalabbikon 471 a parkolások száma - mindkettőn azonos a power up-ok számával. Nem látom, hogy miért lenne rosszabb a parkoltatás teljes kikapcsolása (pláne, hogy más HDD-ken eleve csak a kikapcsoláshoz társul parkoltatás) - én is alaposan utánaolvastam, maga a WD és a külföldi szaktopikok is egyértelműen ezt ajánlották, de anno itt a PH!-n is többször megvitattuk HDD-s topicban és itt is mindenki a kikapcsolás mellett tette le a voksát - azon modelleken, amik támogatták. A hosszútávú használat és a SMART-értékek is azt támasztják alá, hogy csak pozitív hatása van. Amit én olvastam, ott az volt az ellenjavallat, hogy egyes típusok nem támogatják a kikapcsolást és ha /d parancsot adod ezen modelleknek, akkor nem változik semmi. Ergo ezeknél javasolták a magasabb másodpercérték beállítását, ami megfelelő lehet, ha annyi időn túl nem hagyja az ember idle-ben a meghajtót. Ezen példányokon maximum 62 perces idle time állítható be, mielőtt parkoltatna az elektronika.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#69264) DM-Fan válasza Dexar007 (#69262) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Altalanos kepminoseg tekinteteben mar nincs olyan nagy szakadek a szeriak kozott."

Én ezt azért erősen cáfolnám, ugyanis én magam is 50G20-ról jöttem át 65VT60-ra és zongorázni lehet a különbséget, annyira látványos - és itt nem a méretbeli növekedésre gondolok. Ugyanez áll a GT60-ra is. De már a tavalyi GT50 is látványosan többet nyújtott árnyalásban, ditherelésben és feketeszintben is, mint a G20. Persze, ettől még a G20 is bitang jó TV, de volt előrelépés gazgadon a 3 év alatt, azt azért nagyon nem bagatellizálnám el! Sokan lecserélték már az 50-es szériás modelljüket is 60-asra, ugyanis még itt, az utolsó évben is igen jelentős javulások jöttek.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#69265) BBéci válasza DM-Fan (#69263) üzenetére


BBéci
titán

"itt a PH!-n is többször megvitattuk HDD-s topicban és itt is mindenki a kikapcsolás mellett tette le a voksát "

Márpedig én határozottan állítom, hogy az itteni topikokban, a hozzászólások többségében a 300 mp-t javasolták.
Éppen egy filmet akartam megnézni, de most megkeresem és bemásolom, linkelem ide azokat a hozzászólásokat.
[link],
"A parkolásról meg annyit, hogy a sok parkolás a rámpa kopásához vezet, a parkolás hiánya meg a felületéhez. Vagyis egyik sem jó állapot. Így kijelenteni, hogy a parkolgatás nem jó, hamis információ! Az optimális arányt kell megtalálni ami függ a drive műszaki paramétereitől és a felhasználástól is. Ezért nincs fixen rögzített szabály rá."
[link],
"Ha kikapcsolod a parkoltatást sokkal hamarabb tönkre megy a vinyó."
[link],
"300-al megpróbálni, és utána ellenőrizni, hogy valóban úgy működik-e. Teljesen kikapcsolni nem javasolt." [link],
"A parkolás teljes kiiktatása viszont feltételezhetően behoz egy újabb hibát, maradjunk inkább az optimálisnak nevezhető csökkentésénél." [link],
"Az a parkolásos hülyeség meg továbbra is azért kell mert elvan vékonyítva az adathordozó réteg, ha kikapcsolod akkor azért fog megdögölni a vinyó ha túl gyakran parkol akkor meg azért." [link],
"Ha valaki teljesen kikapcsolja a parkolást akkor a folyamatos melegítés miatt a réteg rohamtempóban fog elöregedni és eltűnik a mágnesezhetősége is." [link],
"Hülyeség volt kikapcsolni, ezerszer irtam már itt is nem szabad kikapcsolni mert vékony az adatrögzitő felület kisebb a légpárna is emiatt és felmelegszik a fej folyamatos működéstöl, nem hiába találták ki a parkolást nem azért mert unatkoztak. Kikapcsolod kinyirod a fejet" [link],
"Ha valamelyik nagy okos kikapcsolja teljesen a parkolást nem a mechanika fog szétmenni az biztos csak éppen a hordozóterület és a fej fog szépen lassan sérülni." [link],
"Mai drive esetén teljesen kikapcsolni nem jó." [link].
Hirtelen ennyit találtam. A hozzászólók egyike 24 éve foglalkozik adatmentéssel, a másik szervizes.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#69266) Dexar007 válasza DM-Fan (#69264) üzenetére


Dexar007
veterán

Tudom,ez egy szakertoi forum,ezert itt nyerni nem lehet. :)
Nalam meg nagyobb volt a szakadek,mivel 60e530-rol valtottam 65st50-re. Ketszer olyan draga tv-rol beszelunk,aminek a feketeje 10x melyebb (papiron). Egy eve van mar nalam,hibatlan meg mindig halisten,es nem is bantam meg a cseret,de nem feltetlen azert,mert ketszer olyan jo is lenne,hanem pusztan a lelkemnek kellett egy olyan keszulek,ami mar ott van a toppok kozott.
Itt a topikban biztos mindenki azonnal kiszurna a kulonbsegeket,de en -aki nem tudja mit kell nezni- csak azt latom,hogy igen ,,melyebb a feketeje", aztan ennyibol ki is fujt a dolog.Nappal ezt ugysem lehet eszrevenni,tv adasok nezesenel -foleg 4-5-6 meteres tavolsagbol- tokmindegy.
De rendben,nezzunk inkabb BD50-et. A ket tv-t nem lattam egymas mellett bekapcsolva,de nem lehet oriasi kulonbsegekrol beszelni,ha rogton fel nem tunik az a bizonyos differencia. Marpedig nem tunt fel,csak a sotet jeleneteknel,hogy igen ,,melyebb" -de meg mindig csak sotetszurke- a fekete,a tobbit pedig nem lehet latni,mert mar az E530 is jo volt.

[ Szerkesztve ]

Give me your cum,bull!

(#69267) DM-Fan válasza BBéci (#69265) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Továbbra is azt mondom, amit magam is olvastam, többek közt adatmentő fórumon is. Ha a parkolás kikapcsolása ilyen szintű problémát okozna, akkor szerintem egyrészt nem volna lehetőség a kikapcsolására - és ahogy egyes modelleknél nincs is, ott el tudom képzelni a létjogosultságát, de ahol kikapcsolható, ott kevésbé. Másrészt ha ilyen jellegű anomáliákat okozna a kikapcsolás, mint amit említett az egyik itteni szaki, akkor arra más SMART-értékből is következtetni lehetne, pl. elsők közt a hőmérsékletből, ami állítása szerint ilyenkor megugrik, de ugye vannak értékek a kopás figyelésére és a szektorhibák kiszűrésére is. Namost nálam 4 év után sem jelentkezett semmi ilyen jellegű fals érték, sőt, az idle-hőmérsékletet még egyik HDD esetében sem nagyon láttam 31 fölötti értékűnek.

Továbbra is azt mondom, hogy a hosszútávú tapasztalatokat tartom meghatározónak és ilyen szempontból viszont egyértelműen az látszik, hogy akik nem kapcsolták ki a parkoltatást, azok szidják a WD-t, mint a bokrot és sorban hullik el a HDD-jük, akik meg kikapcsolták, azok - hozzám hasonlóan - zömében hibamentesen használják. A két halmazra nehezen tudnék más logikus magyarázatot találni. Számomra legalábbis ez elég volt meggyőzésképpen.

Get Moded!

(#69268) DM-Fan válasza Dexar007 (#69266) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Azért van már ott is különbség bőven hidd el, de az ST50-ed annyira nem is állítható párba a hozzászóló által említett GT60-nal, mert az már megint egy jóval magasabb liga és a G20-hoz viszonyítva is jobban kiadja a különbséget, a VT60-ról pedig már nem is beszélve. De nálad már ugye emlékeim szerint pár éve is megállapítottuk, hogy nem a képminőség volt az elsődleges szempont sosem. Azok az értékek nemcsak papíron tízszeresek, hanem a valóságban is és itt nemcsak a feketeszintről beszélünk és nem kell szakértői szem a dolog megítéléséhez. Nálam több laikus is megfordult már a TV-csere óta és mindenki egyértelműen konstatálta, hogy még a G20-hoz képest is mennyivel durvább, precízebb képe van a VT60-nak. A meg nem releváns, hogy 5-6 méterről mit nem szúrsz ki, ugyanis az nagyon messze esik már az ajánlott nézési távolságtól, még 65" esetében is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#69269) Gabor970 válasza DM-Fan (#69268) üzenetére


Gabor970
addikt

Nem gondolom, hogy a feketeszint amennyiben 1/10-e egy amúgy is elég jó értéknek, akkor azt tizszeresnek lehetne nevezni. Számszakiag igen, de a felhasználó örömérzetét tekintve tuti nem. Mármint nem gondolom hogy lineárisan számolható ennek a "jósága"
Persze azt sem tudom, hogy mindek számolható, de hogy ennek nem, azt mégis gondolom :)

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#69270) DM-Fan válasza Gabor970 (#69269) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Csak azért nem gondolod, mert nem tapasztalod magad is. Én igen és nagy biztonsággal állíthatom, hogy nagyon durva és látványos a feketeszint-beli különbség.

De hogy még szemléletesebb legyen, csak vizsgáld meg az alábbi számokat: ugyanazt a csúcsfényerő-értéket (legyen mondjuk 120 cd/m2) feltételezve egy 0,009-es feketeszinttel számolva "csak" 13.000:1 körüli kontrasztod van, egy 0,003-as feketeszinttel kalkulálva pedig helyből 40.000:1-es a kontraszt. Ugye nem kell ecsetelni a különbséget, ráadásul itt mégcsak nem is tízszeres feketeszint különbséget hoztam példának, a szóbanforgó készülékek között ennél jóval nagyobb a difi. Hidd el, nagyon más az eredmény, láttam egymás mellett azonos anyaggal a G20-amat és a VT60-amat. Megvan a tízszeres különbség, simán észlelhető.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#69271) Dorian


Dorian
félisten

Én is sokszor érzem úgy, hogy akinek valami a mániája (itt tévé, máshol más) az óriási különbségekről tud beszámolni akkor is, ha azt az átlag felhasználó igen kevéssé tapasztalja.
Meg kell nézni ki mondja, és úgy lehet súlyozni a kijelentés mértékét (nem az igazságtartalmát, azt ellenkezőleg!)

Ugyanakkor Samu C530 és Pana ST50 közt még az én attitűdömmel is óriási a különbség, és nem csak fekete szintben.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#69272) DM-Fan válasza Dorian (#69271) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Mint mondtam, az említett TV-k között nem csak az én, erre kiélezett szemem lát döbbenetes különbséget (szintén nem csak feketeszintben), hanem a nálam megfordult, több laikusé is. De szerintem itt, vagy máshol sem lehet nagyon mást olvasni a 60-as Panasonic széria kapcsán. Az meg, hogy valaki poszterizációt lát, az megint más téma, de ezen felhasználók is elismerik, hogy egyébként döbbenetes különbségek vannak a frissebb széria javára. Van itt jópár olyan user is, aki 50-es szériát cserélt 60-asra és még ők, akiknek volt alkalmuk egymás mellett megnézni a két készüléküket is azt mondják, hogy az előző modellévhez képest is nagyon látványos előrelépések történtek.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#69273) hunspikey válasza Shadowbull (#69244) üzenetére


hunspikey
őstag

A VT60 nem sávosodik, hanem mindegyik példánya egytől egyig nagyjából azonos módon eleve cirmos aka: dirty screen effect-es. Ha tetszik ha nem ez ilyen. Én eladtam vagy 5 db 65 colost, nekem is van - és az összes cirmos volt. Kiváló film a tesztelésre: Oblivion, az a jelenet ahol először elmegy a csipogó jelforráshoz - ott a toronynál. Svenkel a kamera és az égbolt halvány felhőzete olyan szépen mutatja a zavart az erőben hogy az csuda :D

Ettől még ezzel nem kell foglalkozni. A TV hibátlan!

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#69274) Dudee válasza hunspikey (#69273) üzenetére


Dudee
senior tag

VT60on még nem láttam ilyet -hiszen még ilyen tv-t sem láttam :) - de szerintem ugyanez látszik G20on is.
Világos jelenetnél, ha svenk van, de a szemünkkel követünk egy pontot, akkor látszik egyfajta panel inhomogenitás, foltosság. Nem sok, de ott van. Nekem ez vadi új korában is ott volt, nem is változott a 3 év alatt, de nem zavar, mert ez csak ilyen speckó jeleneteknél látszik, máskor nem. Ez lenne az, amiről beszélsz? (mondjuk azért picit reméltem, hogy VT60on már egyáltalán nem lesz iyesmi, de ha 5 darabon is láttad, akkor vszínű én sem fogom megúszni. Annyi baj legyen :) )

G.

(#69275) rgeorge válasza hunspikey (#69273) üzenetére


rgeorge
addikt

Na most már akkor be merem vallani, hogy az 42ST50-en is látok ilyet foci és jégkorong alatt a homogén (zöld/fehér) felületeken. Olyan, mintha poros lenne a kijelző, de persze nem az (egyébként a panel sokkal kevésbé porosodik, mint a korábbi lapos, széles CRT, ennyit számít, hogy a CRT vonzza a port, még az alacsony sugárzású is).
Akinek UPC kábelen jön és nézi is a Foci VB-t: lehet, hogy a minőség nem annyira jó, mint pl. amihez a Sport TV-n hozzászoktam? Kicsit pasztelles a játékosok arca, némi poszterizáció is látszik. Az F1 sem tetszik annyira, bár azt kevésbé nézem, főleg felvételről, sokszor előrepörgetve (különösen, ha a boltban a rádióból pont megtudom az eredményt, mielőtt elkezdhetném megnézni...)

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#69276) Dudee válasza rgeorge (#69275) üzenetére


Dudee
senior tag

Ugyan ezek pont nem plazmák, de úgy látszik a másik technológiánál is nagyon hasonlóan néz ki a jelenség
(mondjuk azért G20-on közel sem ilyen durva, de karakterisztikáját tekintve hasonló)

[link]

G.

(#69277) bucsher válasza rgeorge (#69275) üzenetére


bucsher
őstag

Foci UPC-n tényleg túl van tömörítve, én 3 méterről már kiszúrom 50"-on a hibákat. Szerencse, hogy 4 méterre van a kanapé, onnan tökéletes :) (Ennyit az ideális nézési távolságokról)

[ Szerkesztve ]

In the pipe - five by five!

(#69278) hunspikey válasza Gabor970 (#69269) üzenetére


hunspikey
őstag

Én gyakorlati tapasztalat alapján mondom, hogy az én előző VT50-em pro módban 0.02-es feketét tudott - és ez közelített a zavaró szinthez. Aztán jött a VT60 - ez sötét paneldrive-al kb 0.007-8 körül tud - ami már lényegesen jobb - de ha átváltok közép drive-ra akkor 0.0033 körül van a fekete ami borzasztóan szép és plasztikus. Ég és föld a VT50-hez képest!

Éjjel még az is hatalmas (2x) különbség, hogy melyik panel drive-on megy a cucc. Egy 20 wattos olvasólámpa fénye mellett a 0.0033 tökéletesen egybeolvad a kávával, míg a másik látható. Nem mondom, hogy zavaróan bántó, mert azért mégiscsak 0.008 körül van az - de akkor is látható, érzékelhető különbségről van szó.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#69279) liszi70 válasza Dudee (#69276) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem, ez teljesen másképp néz ki, mint a cirmosság amiről szó van, az inkább hosszúkás, csíkos maszat-foltokban jelentkezik, és közel sem ilyen mértékű. Nem különösebben zavaró, de létezik.

[ Szerkesztve ]

(#69280) liszi70 válasza bucsher (#69277) üzenetére


liszi70
nagyúr

"(Ennyit az ideális nézési távolságokról)"

Hidd el, jók azok a táblázatok, de valószínűleg nem túlzott tömörítésű, alacsony bitrátájú, csúnyán kockásodó tévéadásokhoz vannak belőve, hanem SD esetén is legalább DVD minőséghez. :)

[ Szerkesztve ]

(#69281) bucsher válasza liszi70 (#69280) üzenetére


bucsher
őstag

Hidd el, tudom, de most kínlódás lenne két méterről nézni a focit.

In the pipe - five by five!

(#69282) M@trixfan


M@trixfan
addikt

A tesztek alapján nekem a fekete szinttel kapcsolatban más volt az elképzelésem, ezt azért be kell valljam. Azt gondoltam, hogy szinte már-már OLED, csak van valamennyi enyhe derengése a panelnak. Nappali fényben persze olyan mintha ki lenne kapcsolva a tv, de esti mozizás közben fizikailag, műszakilag el lehet képzelni még jobb feketét. Ennek fényében persze borzalmas belegondolni mi van ilyenkor még a legjobb LCD-k esetében is, ahol legjobb esetben is minimum 10x világosabb a fekete. Az a legdurvább ebben a 60-as szériában, hogy olyan mintha lenne egy tökéletes körülmények között vetített kép, aminek az ANSI kontrasztja is legalább 20000:1. Azt már azért látom, hogy egy jó vetítővel élményre meg lehet azért a feketét közelíteni élményben, csak a nagyobb felület miatt ugyanaz az intenzitás jobban látszódik. Az 50-es és a 65-ös között is már lehet ezt érezni, pedig nem világosabb a fekete csík alul-felül a 65-ösön. Amióta megvan a tv érezhetően mélyül a fekete és mintha a dither is egyre finomodna, illetve (ha jól tudom) a fekete felületeken átfutó cella inicializáló vonalak is egyre jobban beleolvadnak a háttérbe. Persze ez utóbbi 10-20 centiről figyelhető meg :)

Bucsher:
Nekem bárhonnan kínlódás lenne focit nézni, ha ez megnyugtat :DDD

[ Szerkesztve ]

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#69283) DM-Fan válasza bucsher (#69281) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az a szolgáltató sara és nem a TV-é, vagy a nézési távolságé. Alig 2 méterről nézem 65"-on a meccseket az m1HD-n és olyan tökéletes, éles, színhű és plasztikus képet kapok, hogy szerintem jobb nemigen lehetne. Igaz, nem UPC.

Get Moded!

(#69284) DM-Fan válasza Dudee (#69274) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Amit a G20-adon látsz, az nem a cirmosság, hanem olyasfajta sávosodás, ami pl. az 50-es szériát tömegesen sújtotta. A 20-as szérián ez elég esetleges volt, az én G20-amon pl. nincs sáv, kellően homogén. A 60-as szériánál egyáltalán nincs sávosodás, ott a hunspikey kolléga által említett cirmosság érhető tetten minden példányon, de ez viszont olyan szinten csak kiélezett helyzetben és olyan kis mértékben észlelhető (kb. fehérmosás scrolling bar-jánál), hogy konkrétan én még hasznos képtartalomnál (pl. meccsbnézés közben) nem nagyon találkoztam vele. Nagyon fehéres, homogén felületen lehet látni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#69285) Dexar007 válasza DM-Fan (#69268) üzenetére


Dexar007
veterán

Akkor neked olyan ismeroseid vannak.:D Nalunk senki se mondta meg,az elozo Samuhoz kepest,hogy eg es fold lenne a kulonbseg.En sem latom,pedig szeretnem tudni,hogy miert kerult negyedmillioval tobbe a Pana. ;]
Egyebkent igen,nalam sosem a kepminoseg volt az elsodleges szempont,hanem sokkal inkabb a merete.
65st60-nal nem lettem volna beljebb foleg,hogy per pill ket konzol es egy pc is a tvre van kotve(input lag).
GT60 csak babameretben van,igy foleg nem johet szoba,akarmilyen jo is legyen.
Marad a VT60 ami mar viszont tul van a lelektani hataron. :) Foleg,ha akkora "szakadek" van mint az e530-st50 kozott.Mert azert en par tizesnel tobbet nem adnek ki pluszban.

Give me your cum,bull!

(#69286) DM-Fan válasza Dexar007 (#69285) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az rémlett, hogy neked már a Samsung vásárlása körüli tortúra idején sem tűnt fel a jelentős különbség az akkori Panasonic-okhoz képest, így nem csodálkozom, hogy most sem észleled. Ilyen konstelláció esetében egyébként valóban a 65ST50-nel jártál a legjobban. Mondjuk szerintem a VT60 esetében már magad is seggre ülnél a különbségek láttán, de mivel számodra ez nem szempont, ezért fölösleges agyalni rajta.

Get Moded!

(#69287) Pitti11


Pitti11
tag

Sziasztok,

Olvasom a fogyasztásról szóló vitákat, írjátok, hogy egy 50-es plazma 150-180Wh átlag fogyasztású. Nos én pont 3. napja mérem folyamatosan egy 50GT30E fogyasztását ami átlag 260-270-re jön ki. Gyakorlatilag nem megy 200 alá egy átlagos tv-zés közben viszont a 300 feletti értékek sem ritkák. A csúcs a 3 nap alatt 595W !!!! , gondolom ez valami bekapcsoláskor lehetett vagy amikor a szervízmenüt bizergáltam és újraindult a tv.
A lényeg, hogy bárhova állítom öko mód ide vagy oda, ez ennyi. Nem értem hogyan jön ki az általatok leírt 150-180W átlag. De a gyári 169-es értéket sem értem.
Most kerestem egy nagyon sötét jelenetet, így lement 150-160-ra de ez nem igazán húzza lejjebb az átlagot.
Mit szúrok el?

Prof1
Contrast 35
Brightness -2
Colour: 30
Sharpness: 2
Color Remaster: Off
Eco On
P-NR Off
Gamma 2.2
16:9 Overscan Off
IFC Off

[ Szerkesztve ]

(#69288) Gicz válasza Pitti11 (#69287) üzenetére


Gicz
addikt

Nekem 50st60-on 40-es kontraszttal 17-180 az átlag. Sötét jelenetnél olyan 90-100W körül volt.

Nem szúrsz el semmit, csk az egy 2 generációval régebbi TV. Egyébként h aaz ECo bent van, akkor simán lehet hogy beállít nappal 60-as kontrasztot, és azt ugye olyankor nem tudod....

[ Szerkesztve ]

(#69289) Dudee válasza Gicz (#69288) üzenetére


Dudee
senior tag

Nem hiszem, hogy ekkora különbség van generáció között.
Nekem P50G20 van, kontraszt normal modban nappal 36: 120-200W között mozog tartalomtól függően
profi modban 40: ez már felmegy 220-240-re is ritkán
normál módban este tökre leveszem (kontraszt: 20): ekkor kb 80-140W

G.

(#69290) Pitti11 válasza Gicz (#69288) üzenetére


Pitti11
tag

Világos amit írsz, le is vettem az eco-t sötétebb is lett a kép, :)
most snookert nézek stabil 160W, ez már barátibb, de mondjuk az M1 VB studiokép 240W...illetve minden más is 200 felett. Értem én, hogy régi de pl 2011-12-es postokban olvasom ezeket az adatokat. :)
Vagy az idő múlásával egyre többet fogyasztanak ezek? :D

(#69291) Dudee válasza Pitti11 (#69287) üzenetére


Dudee
senior tag

Ha küldesz egy akármilyen képet, azt megnézem neked, hogy a te beállításoddal mit mér a mérőm a G20-on
Nyílván nem lesz tök pontos az összehasonlítás, mert egyéb képbeállítási pontok is különbözhetnek (pl gamma), de nagyjából jó lehet.

G.

(#69292) Pitti11 válasza Dudee (#69289) üzenetére


Pitti11
tag

Komolyan mondod, hogy minden napszakban állítgatod a kontrasztot? este - nappal? :Y

(#69293) Dudee válasza Pitti11 (#69292) üzenetére


Dudee
senior tag

a nappal-este az 'minden' napszak? ;)

továbbá van prof1-prof2 mód. Mindkettőt bekalibráltam, a prof1-et kicsit nagyobb fényerőre. Ezeket használom minőségi tv-zéshez.
Ha valami retek hiradó megy este sötétben, akkor simán csak normál módra átkapcsolom, ahol a kontraszt kb 18-20-ra van beállítva. Ezt a hármat használom csak. Nem túl megerőltető :)

G.

(#69294) Pitti11 válasza Dudee (#69293) üzenetére


Pitti11
tag

Értem én :))

(#69295) Dudee válasza Pitti11 (#69294) üzenetére


Dudee
senior tag

amúgy az ECO ON pont hogy emel a fényerőn ha világos van, nem?
Én azt egyből kikapcsoltam, helyettem ne állítgassa :)

(#69296) Pitti11 válasza Dudee (#69295) üzenetére


Pitti11
tag

Ez nekem is akkor esett le mikor először írtad,:) igazad van :R

(#69297) Pitti11


Pitti11
tag

Normál beállítással az M1 FociVB studio 320W.. :W

[ Szerkesztve ]

(#69298) Pitti11 válasza Pitti11 (#69296) üzenetére


Pitti11
tag

Jahh most nézem Gicz írta, amikor megvilágosodott a fejemben, hogy az öko hogy is működik :)

(#69299) Dexar007 válasza DM-Fan (#69286) üzenetére


Dexar007
veterán

Igy-igy.
50X10 rol valtottam 60e530-ra,feketeje egy az egyben ugyanaz,meret kulonbseg feltunt ( :DDD ),mas nem igazan.

Give me your cum,bull!

(#69300) Ijk válasza Pitti11 (#69287) üzenetére


Ijk
nagyúr

Akkor most átlag vagy pillanatnyi fogyasztást mérsz? Mert átlagfogyasztásban ugye nincsenek csúcsok.
Mérj egy hétig csak átlagfogyasztást és azt az eredményt dobd be.

/人◕ ‿‿ ◕人\

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.