Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3151) #40935168 válasza spanyoll (#3149) üzenetére


#40935168
törölt tag

:K
@ Freddy, ja, de próbálok egy arany középre szép lassan beállni. Spanyollt hagyom mostanában írni magam helyett ;] .. tök jól nyomja. Meg sem mukkanok. Csak kigondolom és jééé, spanyoll leírja. Állat ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3152) crey


crey
MODERÁTOR

Miután én karácsony magasságában körbejártam a témát, íme a tapasztaltom:

45-50" alatt elsősorban LED háttérvilágítású LCD, ár értékben jobb a Plazmánál. 50" felett Plazma, és Pana szerintem.

Amit Ropi linkelt az a belépő kategória amit érdemes megvenni - ez alatt inkább színezz egy papírlapra zsírkrétával, és akaszd a falra, majd üljétek körbe. Az EH6030 van nekem is, csak kisebb - kicsi lakás, kicsi hely. :(
De jók a Panák is majdnem annyiért - nálam is nüanszokon múlott.

EH6030 főbb problémája: ha játékot akarsz rajta futtatni, azt felejtsd el, rohadt magas input lag - minden másra teljesen jó.

Előnye az ES szériával szemben: nincs buzulás a vékony kávával, és nem egy LED sor van a keretben, amit egy fény visszaverő fólai szór szét ---> nincs felhősödés

Smart TV - nekem nem igényem. Laptop, tablet, Desktop, három okostelefon van csak az én lakásomban. Nem kellett még egy smart kütyü.

A régi smart eszközök az olcsók szarok voltak, nevetséges alkalmazásokkal és böngészéssel (két évvel ezelőtti Samsung széria).
Azok az új TV-k amikben rendes armv7-es proci van, meg valami Mali gyorsító azok már korrektek (De ha agyon versz, se tudom megmondani, hogy melyik).

Passzív vs. aktív 3D:

Aktív előnye: elvileg teljes olcsóbb panel, drágább szemüveg (de ebből is a Samsunghoz való 5000 Ft volt kettő darab). Jó pofa, de nem vagyok tőle hanyatt dobódva. Az aktív legnagyobb nyűgje: interferál más megjelenítőkkel és fényforrásokkal, zavaró is lehet ha nincs besötétítve a szobában. Elvileg 1080/50p vagy 60p esetén képes teljes 1080p képet a két szembe juttatni, bár a shutter miatt a panel által kibocsájtott fényerő felét elveszíted.

Fontos: Pana 3D tévékkel tökéletesen működnek a Samsung szemüvegek (teszteltük barátommal).

Passzív előnye: szutyok olcsó szemüvegek, de valószínűleg drágább panel - főleg miután ezek körkörösen polarizált xpol technológiások.
Hátránya: soha nem FullHD, mert az páros és páratlan sorok máshogy polarizálják (de azt hiszem passzív 3D-t csak az LG-sek nyomnak).

Összegezve: Ha van 250 rugód a tévére, vegyél egy plazma Pana ST-t, szépek a feketéi, rendben van a TV. Annyiért már 50"-osat kapsz.

Ha nincs, akkor menj rá a Samsung EH6030-ra, vagy bármire ami felette van. Hasonló árkategóriás Pana is hibátlan.

cool13: igen, 1,2 milla. Cuki amúgy :)

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#3153) Real_Necro válasza Freddy76 (#3150) üzenetére


Real_Necro
veterán

Nem olyan régen egyik fórumlakó írta ezeket plazmáról (mint ellenérv):

[link]

[link]

Crey: állítólag az ES szériánál, mint pl 6100-nál sem annyira zavaró a felhősödés. Ez már kicsit a kategória szőrözése. A mátrix megvilágítású monitoroknál is van tudtommal fényerőbeli különbség.

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#3154) Freddy76 válasza crey (#3152) üzenetére


Freddy76
addikt

Hát, 200-250 körül szánnék rá. Ez a plazma-lcd kicsit olyan canon-nikon dolognak kezd tűnni. Meg mintha arról lenne szó, hogy a plazmának jobb a képminősége, viszont több gond lehet vele...

Tavaly november környékén körbejártam már ezt a témát, és akkor sem tudtam dönteni. A méretet illetően: 50 colosan annyira nem akarok, nem túl nagy a szoba, 3-4 méterről nézzük a tévét.

Lehet, hogy veszek egy 40 col körüli ledet, 3d nélkül, pl. amit cool linkelt, oszt veszonlá...

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3155) crey válasza Real_Necro (#3153) üzenetére


crey
MODERÁTOR

szerintem erről kérdezd meg radi8tor1-t, asszem ő szopta be vele csúnyán. És pont egy olyan hiba, ami egészen addig nem zavar, amíg észre nem veszed (kb. mint egy hotpixel) :DDD

Freddy76: nem rossz az a Pana.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#3156) Real_Necro válasza crey (#3155) üzenetére


Real_Necro
veterán

Egy a sok közül. Nyilván nem mindenki szív vele. Amiből sok fogy, ott a hibák is előbb előjönnek, de ez nem feltétlen minden típusra igaz.

Freddy: van itt egy kis infó tv nézési távolságokról. Nekem ebből az jött le, hogy nálunk a 2,5 méter távolságra pl a 42" kicsi lenne. [link]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#3157) crey válasza Real_Necro (#3156) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Persze, igazad van - ezen nem veszünk össze. Igazából én sem a felhősödés miatt nem vettem ES variánst, hanem mert nem akartam többet költeni rá :D

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#3158) Real_Necro válasza crey (#3157) üzenetére


Real_Necro
veterán

Anno mikor még csak a 32" volt a divat lapos tv-k terén, bátyámék vettek 0 THM-re valami 42" körüli JVC-t. Mai napig nagyon pöpec képe van, de anno mindenki csak hümmögött, miért kellett nekik ekkora tv. Aztán ahogy teltek az évek rájöttünk, hogy nem volt részükről rossz döntés. Kicsit én is ezért hajlok a Samu 46" ES6100 felé, csak elég borsos az ára, meg lassan már nem is lehet kapni az új szériák miatt. Mellette szól, hogy Samunál 46"-tól prémium garit kapsz, ami tudtommal extra szolgáltatásokat nyújt gari terén. Prémium kártya

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#3159) Santiagain válasza Freddy76 (#3154) üzenetére


Santiagain
senior tag

3-4 méterről még az 50-es is "kicsi". Persze attól is függ, milyen tartalom megy rajta. Nálam 90%-ban HD. Oda is tolom 2-2,5 méterre (faltól falig több mint 4 méter van) a kanapét a 46-oshoz.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#3160) m3ss válasza Santiagain (#3159) üzenetére


m3ss
veterán

+1
olyan tavolsagra mindenkepp 50-est vegyel, legalabb.
nem is latnad pl a 720p vs 1080p kozotti kulonbseget 3-4 meterrol egy 50 col alattin...
talan a plazmak jobbak ujabban en azt hallottam...

"Oda is tolom 2-2,5 méterre (faltól falig több mint 4 méter van) a kanapét a 46-oshoz."
:DDD akkor nem csak en vagyok ilyen orult. haloban nekem is a 40-es samsung olyan kozel van az agyhoz amennyire csak lehet, kb 2m.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3161) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Most nem a sörre pályázom, de szerintem már túllihegitek, 40-es körüli a legtöbb tv csatornához elég, a gyerekek nem 10gigás HD mesefilmeket fognak nézni rajta, mire meg rászokna Ő is, elavul. Nagyon drágát 150 fölött annak érdemes venni, aki sokat néz rajta nagy felbontású filmeket, olcsót azért nem érdemes, mert azokból sok mindent üzleti alapon spórolnak ki, olyan ez, mint az okostelefon, az S4 meg a Lumia 920 annak a jó, akinek mindegy az ára, ha pénz nem számít, akkor mehet a 4K-s tévé, de ha igen, minél drágább annál inkább sok pénzt dobsz ki olyasmiért, ami pár év múlva feleannyiért lesz... A HD Ready tévéket már dobálják utánad szinte fillérekért a beragadt készletekből és ez így lesz a mostani csúcstévékkel is... Nem vesz az ember már tíz-tizenöt évre ilyesmit, mert az újabb mindig sokkal többet tud pár éven belül.... Jön a 4K, Racecam meg az amoledeket várja már egy ideje..... :D
Mennyi volt egy ilyen öt éve? [link] most pedig:[link]
Ilyet találtam hirtelen és ennyi volt:[link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#3162) *Ropi* válasza Santiagain (#3144) üzenetére


*Ropi*
félisten

Magamnak én is Panasonic plazmát fogok venni Neo PDP II-es panellel. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3163) crey válasza philoxenia (#3161) üzenetére


crey
MODERÁTOR

A 4k még nyugat-európában vagy az USA-ban sem selling point (még), mert se a 4k-s videóanyag konzumer disztribúciója, se felvételi technológia nem szabványosított még (nem a filmes, a televíziós rendszereknél). Kell még neki 3-4 év, mire tényleg lesz nyugat-európában olyan penetrációja, amire lehet műsorgyártást építeni.

Addig meg csak néhány unatkozó hobbi milliomos házimozija lesz.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#3164) Santiagain válasza *Ropi* (#3162) üzenetére


Santiagain
senior tag

Csak másnak akarsz rosszat? :)

Freddy: Ha főleg a gyerek nézi és világos a nappalitok, akkor viszont jobb az LCD a kisebb tükröződés miatt. Neki a harsányabb színei is jobban bejönnek.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#3165) Throme válasza philoxenia (#3161) üzenetére


Throme
veterán

Veled egyet tudok érteni. Anno megvettem a fullHD tv-t (2008) de teljesen feleslegesen. HDready bőven elég lett volna. 37" méretben most valami 1080 vagy 720 az teljesen mindegy.
5.1-ben jön a hang (ez is sokat dob az élményen) és a dvd minőség bőven elég. Ha egy film jó akkor nem zavar hogy nem full hd, ha meg szar akkor felőlem lehet 3D fullHD, karcolhat mint a penge akkor se nézem meg.
Legutóbb egy LG-t (pontos típust nem tudok) láttam. 3D meg alkalmazás letölthetőség volt, és full hd, passzív szemüveggel. Ez kb 170k. Ha most vennék ilyet, akkor kb 1 év múlva érne 80-at, utána meg már nekem kéne fizetnem, hogy elvigyék...
Felesleges sok zsét ezekbe őlni, hacsak nem ez valakinek az élete és egész nap a tv-t nézi...

Freddy: miért nem veszel 600-800k értékben vagy akár - MM-ben láttam - 1,8 millásat? Azok biztos a legjobbak, legújabb "technolodzsi".
250k-t tv-re elkölteni, főleg úgy hogy alig fogod nézni....hát Te tudod.
Kislányod is a kedvenc meséit egy 150k-s tv-n ugyan úgy fogja élvezni, mint a 250k-s tv-n.
Ha meg már veszel egy drága masinát, azért nem ártana egy 5vagy6vagy7.1-es hangrendszer a moziélményért. Ez megvan? Lehet ilyen kis hangszórós csattogókat kapni, meg mondjuk rádióerősítővel rendes hangfalakkal is kiépítheted további 200-250k-ból. És máris ott vagyunk hogy vehetnél helyette egy D600-at vagy D700-at....na csak sikerült eljutnom a D700-ig :DD

(#3166) imyourfriend válasza m3ss (#3160) üzenetére


imyourfriend
őstag

Izgalmas forgatnod a fejedet filmnézés közben? ;] Én egy 30"-os TV-t nézek kb 1 méterről mert az a monitorom, az elején még fájt a nyakam de most már megszoktam. :D

(#3167) Real_Necro válasza imyourfriend (#3166) üzenetére


Real_Necro
veterán

Nem 10cm-ről kell nézni, meg nem is csőlátása van az embernek. :U Moziban mekkora vásznon nézed a filmet? Az nem zavaró? IMAX végképp. Nem hiszem, hogy egy 46-50" tv-nél forgatni kellene a fejed, ha megfelelő távolságról nézed. Linkeltem korábban, olvasd el te is ezt: [link]

Én nem értek amúgy teljesen egyet. Ennyi erővel semmit ne vegyünk meg egy adott árnál drágábban, mert x év múlva kevesebbet ér. Se autót, se fényképezőt, se tv-t, se hifit. FF vázat se vegyetek újan, mert esni fog az ára...

Én a CRT tv-met 1,5 évesen vettem, leszolgált nálam még kb 5 évet. Nincs hozzá hang cuccom, saját hangszóróit használom, nekem az elég. Mai napig tökéletesen működik. Egyetlen dolog miatt cserélem le, az pedig hogy a juhar színű bútort befeketíti szépen lassan. Ha viszont már újítok, akkor legyen egy olyan készülékem, ami tetszik, amivel elégedett vagyok. Egy tv-t (én legalábbis) nem cserélgetek 2-3 évente, kb tönkremenetelig használjuk. Ez anno így volt a Videoton Supercolor-al meg a Sharp, Philips, Samsung CRT tv-kkel is szüleimnél. Utóbbi még működik rendesen.

Szóval miért ne vehetne az ember drágább tévét, ha hosszú távra tervez? Ezek a mai egyéb fícsörök mint smart meg 3D már lassan mindenbe belekerülnek. Elkerülhetetlen, hogy az újjal megkapd azt is, amit meg persze fizetned kell, akár kihasználod, akár nem.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#3168) imyourfriend válasza Real_Necro (#3167) üzenetére


imyourfriend
őstag

Nincs csőlátásunk viszont én raknám vagy 6 méterre ha filmet néznék azt az 55 colos tv-t. Drágábbat talán azért ne mert az jobban veszti az értékét. Oké ha valaki tud venni 2 évente újat helyette, de 4-5 év múlva a mostani fél milliós tv-k lesznek már a legolcsóbbak között. :Y Így én inkább egy középkategóriásat vennék ha most kellene vennem. Viszont ha az értékvesztés nem jelent problémát akkor vegye meg az ember amelyiket szeretné.:) (ergo kitermeli a következő csúcskategóriás tv árát mire ezt kidobja majd) :)

(#3169) TayRol válasza imyourfriend (#3168) üzenetére


TayRol
veterán

inkább kérd meg szépen Real_Necrot hogy mutassa meg neked a 70-200-asát, ezáltal meglásd jobb-e az os-es sigmánál.

[ Szerkesztve ]

(#3170) Real_Necro válasza TayRol (#3169) üzenetére


Real_Necro
veterán

A 70-200 egyelőre pormentes helyen pihen, most 1-2 hétig nem fogom előszedni, mert még kicsit magas a glettelés utáni szállópor koncentráció és a glettportól jobban parázok mint a simától. :B :P

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#3171) cool13 válasza TayRol (#3169) üzenetére


cool13
őstag

Úgy látom nem csak itt kapja az ívet. :D

(#3172) imyourfriend


imyourfriend
őstag

Elhiszem én hogy jobb de annyi pénzt egyszerűen nem tudok és nem is akarok adni amennyibe kerül egy VR1 vagy a 2-es. Ez most úgy érzem a legjobb választás volt a tarsolyból még ha be kell állíttatni akkor is. Majd szombaton kiderül mennyire leszek elégedett vele.

(#3173) *Ropi* válasza Santiagain (#3164) üzenetére


*Ropi*
félisten

Mondom: olyan Samu tévénk van, akkor nem vettem volna meg, ha annyira rossz lenne. Csak költözés után lesz Pana plazma, amikor már nem kell attól félnem, hogy beleég valami logó (én nem nézek TV-t, csak HD forrást). ;)

Ja és megfelelő beállításokkal meg kalibráltan egyiknek sem harsányak a színei. ;) :D

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3174) Santiagain válasza imyourfriend (#3168) üzenetére


Santiagain
senior tag

Ajánlom a Junosztyot. Nem veszít az értékéből, és elég egy kisebb nappali is.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#3175) *Ropi* válasza imyourfriend (#3166) üzenetére


*Ropi*
félisten

Látom, sok pingpong / tenisz meccset nézel. ;] ;) :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3176) JohnyBlue válasza imyourfriend (#3172) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Szerény véleményem szerint ha már 250 et kipengettél akkor az a + 100K nem oszt nem szoroz :) Ez egy ilyen sport :D Sikerült választanod egy méregdrága hobbyt :)

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#3177) imyourfriend válasza Santiagain (#3174) üzenetére


imyourfriend
őstag

Diákként azért más a helyzet. Örülök hogy ilyen cuccaim lehetnek amilyenek vannak, nem kell egy szemmel sem jobb jelenleg :)

(#3178) m3ss


m3ss
veterán

"Felesleges sok zsét ezekbe őlni, hacsak nem ez valakinek az élete és egész nap a tv-t nézi..."
naja, de ennyi erovel fenykepezot ujan venni legalabb ekkora hulyeseg, kattint vele pistike 2e kepet 1 ev alatt, mennyit bukik egy d600 aran? tv-nel se sokkal rosszabb a helyzet...megveszel 250 korul egy tvt buksz rajta 3-4 ev alatt 100-150ezret, na bumm.

(#3166) imyourfriend 3-4m-rol majd 150 col kornyeken kezdenek elojonni a problemak, fejforgatas, kenyelmetlenseg, nem 50-nel :DDD de tenyleg nezd meg amit necro linkelt, nem mi talaljuk ki ezeket...
na meg a sok 2.35:1 film miatt is erdemes nagyobbat venni...en pl 106"-t vetitek kb 4m-rol, es 16:9-ben kb pont idealis sztem ez a meret, viszont ultraszelesben mar siman neznek nagyobbat...es hat a filmek nagy resze 2.35:1...
na meg teruletben azert vannak kulonbsegek ha utana szamolsz...42 vs 50 col kozott teruletben majdnem +50% kulonbseg van.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3179) imyourfriend válasza m3ss (#3178) üzenetére


imyourfriend
őstag

Elolvastam közben. Nekem több mint valószínű kényelmetlen lenne 2 méterről az 50col. De minden ember más így ezt kérem ne tessék megmagyarázni. :R A nappaliban a tv ~100cm képátlójú és azt 3-3,5 méterről esik jól nézni. Ültem már közelebb és távolabb is.

[ Szerkesztve ]

(#3180) m3ss válasza imyourfriend (#3179) üzenetére


m3ss
veterán

lehet rossz szemed, na meg mas is vagy mint mi :P
amugy rovidtavon biztos fura igy "kozelrol" de 2 film utan megszokod szerintem...es utana meg messzebbrol nem akarod nezni.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3181) Mercutio_ válasza m3ss (#3180) üzenetére


Mercutio_
félisten

De az is lehet, hogy jobbára SD adást néz, de ha nem akkor is ő tudja csak, hogy _neki_ mi a jo ;)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3182) m3ss válasza Mercutio_ (#3181) üzenetére


m3ss
veterán

sd adasra is "nagy" tv-t vennek, minoseg ellenere. sztem ugy no filmnezesnel az "elmenyfaktor" ahogy a kepmeret...

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#3183) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

A legtöbb tévéadás sajnos elég gyengusz 3,5 méterről a 42"-on is.... Persze ha lenne HD adás elég sok, akkor megérné azt rendelni, de jelenleg legalábbis a T-Home -nál, de szvsz a többi műholdasnál is nem ér annyit az a pár adás, amennyiért adnák, legalábbis nekem, aki napi egy-két órát tévézek, de azt se minden nap.... Kompromisszumot kötöttem, mert néha jó a 42, ha van időm és van mit nézni, mondjuk én olvasok, nekem erre a célra a tablet vált be, ott azért nem olcsót vettem, mert azt kihasználom....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#3184) Throme válasza m3ss (#3178) üzenetére


Throme
veterán

Itt azt kell nézned, hogy valaki mit és mennyire használja ki az adott eszközt. Ha 2 kattintás / év kell egy fényképező , akkor tényleg felesleges komolyat és újat venni.
Ha csak pár filmet nézel meg akkor minek a drága és sokat tudó tv?

(#3185) Balinov


Balinov
félisten

hamar tv, itteni upc lenyugozott.. 100mbites net melle tegnap delelott online megrendeltem a digitalis VOD tv-t 21 HD adoval. kb 2 ora korul kuldott a DPD futar emailt,hogy ma hozzak, ha cimet akarok valtotztatni, weben tegyem meg. Most meg kihoztak az STB-t ugy 10perce..

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#3186) Real_Necro válasza Throme (#3184) üzenetére


Real_Necro
veterán

Esetleg ha a 2 kattintást is szeretném olyan minőségben űzni, hogy abból egy igazán szép kép szülessen, vagy ha azt a pár filmet is úgy szeretném nézni, hogy élmény legyen? Ha megengedheti magának az ember, vagy hitelben kifizeti, miért ne lehessen? Ez olyan, mintha nem venném meg az olasz fagyit, mert a sima vízzel készült, vagy a 40Ft-os akciós bolti ugyanúgy fagyi meg hideg, csak olcsóbb, pedig vehetném a drágábbat, ami talán finomabb is és pozitívabb élményt okoz. Szerintem ez ízlések és pofonok kérdése.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#3187) Throme válasza Real_Necro (#3186) üzenetére


Throme
veterán

Hát most elmentél egy másik irányba. Ha megteheti akkor nem fog kérdezgetni meg agyalni , hogy 200k vagy 250k, meg smart meg 3D meg 2 vagy 4 szemüveg, hanem bemegy és megveszi a 2millás tv-t mert csak jó lesz az már...

Aki meg évente 2 képet lő annak a minőség kurva mindegy, mert úgy alapból szarik a fotózásra.
Én se veszek profi pecabotot, mert 2x se venném kézbe.

(#3188) philoxenia válasza Real_Necro (#3186) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Igazából egy jó üveg tíz év múlva is jó lesz, egy 10MP-es kép meg a legtöbb dologra elég... A K10D-t még sajnálnám lecserélni, holott 2008-as, nem analóg igazán a két dolog, mert egy 2008-as jó tévé ma szinte gagyi, a K10D-hez meg van húsz éves üvegem is....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#3189) crey válasza philoxenia (#3188) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Eszedbe ne jusson lecserélni azt a csodás Pentaxot. Jó gép az :)
Ráadásul úgy tudom, hogy megfelelő konverterrel az M42 + B bajonett is a barátja, nem úgy, mint a Nikonnak :( .

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#3190) philoxenia válasza crey (#3189) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Persze az M42 is játszik, de K bajonettes analógok is jók és azok is olcsók....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#3191) Real_Necro válasza Throme (#3187) üzenetére


Real_Necro
veterán

Azért milla az a másik véglet. Itt most olykor ~50-60e Ft-on megy a vita Ha azt nézem, hogy 4-5 év, akkor már pl a 42"-os samu helyett megvenném annyival drágábban a 46"-t.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#3192) Balinov válasza Real_Necro (#3191) üzenetére


Balinov
félisten

mi pont epp a "nezesi tavolsag" elve miatt nem is neztunk 42"-nel nagyobbat. Plane, hogy kinez, hogy meg egy jo darabig maradunk, viszont az ir nappalik nem a hatalmas meretrol hiresek (mondjuk mienk pont sokkal tagasabb, mint a regi helyen).

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#3193) madgie válasza Balinov (#3192) üzenetére


madgie
titán

44 négyzetméteres a komplett lakásunk, mégsem érzem nagynak az 50"-t, sőt.

(#3194) t_a_m_a_s


t_a_m_a_s
őstag

Freddy barátom, mostanában igen jó érzékkel teszed fel a kérdéseid... Garantált a 100-150 hsz... :))

Én nem értek a tv-khez, bementem a boltba azt' vettem egyet és kész. Valami Samsung, ledes, és kicsi. Talán 66 cm-es. Kb 3 perc alatt döntöttem el, hogy melyik kell a raktáron lévő kínálatból... Lehet, hogy már vagy 1,5 éve egy hóton szar tv-t nézek??? Mindegy is, engem nem hat meg különösen, kb heti 1,5-2 órát megy, mert mi sem nézzük és a gyerek sem. Ha téged sem hoz lázba, szerintem ne verj bele sok pénzt (meg ne tölts vele sok időt sem), inkább költsd a családra (töltsd a családdal). Vagy fotós cuccra:)) ;]

Holnap majd jól beletépünk...

(#3195) madgie válasza t_a_m_a_s (#3194) üzenetére


madgie
titán

ennyi :D

(#3196) spanyoll válasza t_a_m_a_s (#3194) üzenetére


spanyoll
addikt

Végre valaki :C
mod: ja mégsem off mert olyan nem van itten kérem.

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#3197) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Tudományoskoggyunk...
1080p-ben még nincs az a méret.... :D

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#3198) Mercutio_ válasza madgie (#3193) üzenetére


Mercutio_
félisten

'Azt mennyi SD-t nézel rajta?

t_a_m_a_s: Én már írtam neki egy olcsó megoldást amivel én is jól járok, de nem reagált :DDD

Philoxenia: Igazság szerint ha még Penyás lennék a K30-on azért elgondolkodnék. Szinten mindent tud amit a K5-ök kisebb méretben és súllyal, jó fogással, és az az új sony szenzor komoly előrelépés ISO800 fölötti használat esetén

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3199) crey


crey
MODERÁTOR

"Szerintem ne verj bele sok pénzt (meg ne tölts vele sok időt sem), inkább költsd a családra (töltsd a családdal)." - Tamás apostol levele, próféciák könyve. Ámen.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#3200) philoxenia válasza Mercutio_ (#3198) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem fotózok annyit jelenleg, hogy 180-at megérjen nekem.... :(

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.