Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14761) Sk8erPeter


Sk8erPeter
nagyúr

Sziasztok!

Két kérdés:

1.) Van arra mód, hogy amennyiben a fülek közötti váltásnál a "Cycle in recently used order" van bekapcsolva, és nagyon jól is van ez így (ez is valami brutálisan hiányzik nekem a többi böngészőből), akkor is meg tudjam csinálni azt, hogy az épp aktív fül MELLETTI következő fülre váltsak, ahogy pl. Chrome-nál? Ez csak azért érdekes, mert ha a háttérben mondjuk nyitok egy új fület pl. középső egérklikkel vagy Ctrl+klikkel, akkor arra egy Ctrl+Tab-bal nem fogok tudni átváltani, hiszen az a fül még nem volt aktív (sőt, legutolsó helyre kerül a Ctrl+Tab-os listában emiatt). De az alapértelmezett viselkedést nem szeretném megváltoztatni, mert az nagyon kényelmes és hasznos úgy, egyedül az új fül nyitásánál zavar, hogy Shift+klikkel kell a linkre kattintanom, hogy egyből meg is nyissa a pofámba a linket, és ekkor aktívvá váljon, de ha még a hivatkozó oldalt szeretném olvasni, akkor vissza is kell váltanom azonnal Ctrl+Tab-bal. Plusz felesleges mozdulatnak érzem.
Tehát röviden összefoglalva sorrend szerint is szeretnék tudni haladni a fülek közt, miközben a legutóbb aktív fülre váltás van beállítva a Ctrl+Tabhoz.

2.) Van egy Opera-specifikus hiba, ami esetemben többnyire Prohardvernél jelentkezik (más oldalon is előfordult már, de most nem jut eszembe, hol), DE több gépen is tapasztalom ezt: ha a keresőmezőnél a keresett szót beírva Entert nyomok, akkor teljesen következetlenül sokszor előfordul, hogy az oldal keresés nélkül egyszerűen újratölt (mintha a form actionjében lévő címet leszarná), vagy pedig a keresett szó átpasszolása nélkül átirányít az összetett keresés oldalára - ekkor meg mintha a "részletes keresés" linket venné figyelembe, nem pedig a submit gombot... Nem is értem egyelőre. Nem kotorásztam még a HTML-outputban, hogy hátha megtalálom a hiba okát, előbb kíváncsi lennék, nálatok is előfordul-e a hiba?
Mi lehet az oka?

Szerk.:
közben még egy eszembe jutott:
+1.) Megoldható az, ami Chrome-nál nagyon tetszetős, hogy a Vissza gombra Ctrl-lal kattintva a háttérben megnyitja a korábbi fület?

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.