Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25701) PuMbA válasza Celtis (#25699) üzenetére


PuMbA
titán

"BTW, akkor mit is jelent ez a fekete szint beállítás?"

Azt, hogy ha RGB formátumban küldöd rá a TV-re a képet, akkor azt kell kiválasztani, amit az eszközöd küld, hogy helyesen jelenjenek meg a feketék. Tehát ha a PC-d 0-255-öt, azaz Teljes RGB-t küld ki, akkor azt kell kiválasztanod a TV-n, ha egy másik eszközöd 16-235-öt küld ki, azaz korlátozott RGB-t, akkor azt. YCbCr esetén csak egy feketeszint van, szóval ott nem kell foglalkozni ezzel, ez ajánlott külső médialejátszókhoz, hiszen a filmek is YCbCr-ben vannak kódolva. PC netezésre vagy PC játékokra viszont RGB Teljes való, mert azok azt használják.

[ Szerkesztve ]

(#25702) Partz válasza janos666 (#25679) üzenetére


Partz
senior tag

Nem tudom, az viszont szemet szúrt itt többször szóba került, hogy sdr tartalomnál, bizonyos fényerő alatt nem használják a fehér sub-pixelt az oled tv-k. Több külföldi fórumon néztem erről macro fotókat és szinte minden esetben van valamennyi fehér rásegítés. Sony oled tv-k ilyen szempontból jobbak valamivel, mert igaz valamivel alacsonyabb a csúcs fénysűrűség, viszont jobban visszafogják a fehér sub-pixelt, ergo szaturáltabbak a színek. Idén már az LG is tervezett a 9-es szériában ilyen állítható léptéket hdr tartalmakhoz, de az új beszámolók szintén azt erősítik, hogy még a legalacsonyabb beállítás mellett se lehet teljesen kilőni a fehér rásegítést. Ebben a témában kíváncsi lennék mérésekre, macro-fotókra mi a teljes igazság.

A Samsung rgb megoldását én is ezért várom, ehhez jön még a nagyobb színtér, fénysűrűség. Arra viszont kíváncsi leszek a kék fényt, hogy szűrik majd ki teljesen, mert a Nanosys szerint a vörös-zöld quantum-dot színszűrőknek van egy olyan 1-2% körüli kék fény áteresztése.

(#25703) #72042496 válasza PuMbA (#25701) üzenetére


#72042496
törölt tag

Yupp, illetve én PS4-nél is RGB-t (a tévén pedig az ehhez tartozó fekteszintet) állítottam be. Ez SDR-ben érvényes, HDR esetén úgyis YCbCr-re áll át. Többen használnak itt is ilyen konzolt, azért említem meg.

Az előzőben pedig éppen fordítva írtam a jelekhez tartozó feketeszint-beállításokat, mea culpa. Az YCbCr a magas, az RGB pedig az alacsony.

(#25704) PuMbA: Egy korábbi hozzászólásomból másoltam át, de ezeket régen is hajlamos voltam összekeverni, ezért rákerestem. Viszont akkor találatként kapott Redditen írták rosszul.

[ Szerkesztve ]

(#25704) PuMbA válasza #72042496 (#25703) üzenetére


PuMbA
titán

Jól írtad: Magas az RGB 0-255, alacsony az RGB 16-235 vagy az YCbCr, de ez benne van a TV leírásában is.

[ Szerkesztve ]

(#25705) ribarszki


ribarszki
őstag

Ha már előjött a B8. A kedves tulajok esetleg megoszthatnák, hogy nekik milyen beállítás jött be eddig a legjobban filmnézéshez.

(#25706) PuMbA válasza ribarszki (#25705) üzenetére


PuMbA
titán

A szubjektív beállítások megosztásának nincs értelme, mert ahány ember annyi féle. Vagy egy olyan beállítást használsz ami neked tetszik vagy van a kalibrálthoz közeli beállítás, amit a többség használ ebben a topikban is és garantálja, hogy azt a képet látod, amit a filmkészítők megcsináltak, tehát ugyanúgy, mint a moziban, ahol szinte mindig színhelyes képet kapsz. Ezt a beállítást az RTINGS.com-on a TV-dre rákeresve és a Settings fülre kattintva megtalálod.

[ Szerkesztve ]

(#25707) ribarszki válasza PuMbA (#25706) üzenetére


ribarszki
őstag

Nekem kalibrált fhd házimozi projektorom volt, de az rting oldaláról beállított értéknek nálam semmi köze a kalibrált, mozis színekhez. Sokkal közelebb áll a prohardver által lehozott cikk, amiben 26-ra tolták a piros értékét a fehéregyensúly beállításban. Erre lettem volna kíváncsi, hogy kinek melyik beállítás jött be jobban.

(#25708) PuMbA válasza ribarszki (#25707) üzenetére


PuMbA
titán

Azokat a fehéregyensúly beállításokat az RTINGS honlap is írja, hogy felesleges beállítani, mert minden egyes TV-n más. Másrészt egy projektort tudtommal így direktben nem hasonlíthatod, mert egy OLED TV sokkal jobb képminőséget pumpál ki és a színtartománya is sokkal nagyobb. Ha már beállítod a többit az RTINGS honlapon és / vagy ISF Expert-re teszed a képmódot már sokkal közelebb vagy a kalibrálthoz, mint az alapbeállításokon, de a többiek jönnek majd és még jobban el tudják mondani :)

[ Szerkesztve ]

(#25709) chros válasza janos666 (#25686) üzenetére


chros
őstag

"Biztos távirányítható IP hálózaton át a TV ... vagy ingyenes PC szoftver "

Biztosan, mert van hozza Androidos app (nem hasznaltam meg), es ez akkor IP alapu, ami nagyon jo hir, csak a kerdes hogyan :) Szoftver nekem nem kell, csak a "raw" dokumentacio / github project, hogy halozaton keresztul kuldjek neki adatot :)
A TV altalanos (?) beallitasainal van egy kapcsolo, ami engedelyezi a mobilos app hozzaferest Wifi-n keresztul (a szovegben ez szerepel), remelem ez csak eliras, mert en kabelen csatlakozok a nethez.
Ha (ki)talaltam ra valamit, akkor majd jelzem :)

Pl, a fentebb amlitett Yamaha AVR-nek van nem dukomentalt web-interface-e (http://ipcim/setup), ahol mindent (!) be lehet allitani! Ezutan csak par ora kerdese volt, hogy visszafejtsem a kuldott ertekeket xml-ben, s az altalam kivantakat kuldjem curl/wget segitsegevel (mind Windows/Linux/OpenWrt-rol).
Hasonlokepp, az Easybulb (Milight) okos izzokrol is kiderult, hogy binaris adatot fogadnak, ezt pedig netcat-tel lehet nekik betolni (ismet Win/Linux/OpenWRT alol is).
Igy van egy egyszeru, de powerful, automatizalt setup.

Mas, miutan befejztem (?) az SDR beallitasokat, HDR passtrhough (madvr-rel) beallitasokban kernem a segitseged PC modban:
- milyen TV beaalitasokat javasolsz
- milyen PC beallitasokat

Koszi!

[ Szerkesztve ]

(#25710) Celtis válasza PuMbA (#25701) üzenetére


Celtis
veterán

Akkor mégis én gondoltam jól, hogy a médialejátszó 0-255/16-235 beállításával kell szinkronban lennie.

(#25711) chros válasza chros (#25709) üzenetére


chros
őstag

Gyorsan talaltam 2-t is github-on: lgtv2 (nodejs), LGWebOSRemote (python)
Majd jatszok veluk, ha lesz ra idom.

(#25712) @lexander válasza daneel_hu (#25695) üzenetére


@lexander
csendes újonc

Persze, nem várok tőle sokat, viszont egy átlagos tévéhez képest nagyon jól szól. Összes ismerősöm a sonyt emelte ki, hogy hallgassam meg, de nekem közel azonos. Jelenleg nappaliban használom a tévét de költözés után hálószobai lesz a nappaliba meg megy valami nagyobb tévé hangrendszerrel. Valószínűleg LG OLED lesz :D

(#25713) junior19 válasza ribarszki (#25707) üzenetére


junior19
senior tag

Pedig az a prohardveres cikkben lévő adatok tuti, hogy rosszak.
Egyrészt, talán a képmódot sem írja, melyiket kalibrálják. Másrészt 122 nits-et mértek 86-os kontraszt és 80-as oledfény mellett. Akkor mennyi annak az olednek a csúcsfénye? 150 nits?
Alaphelyzetben mindkét szakértői módban 6400K-t mérnek, ami azt feltételezi, hogy sok a piros a kékhez képest. Kalibráláskor nosza, még adjunk a pirosnak, nem is keveset, megemeli 26-ra, de biztos ami biztos, még vissza vesz a kékből is. S ezek után mért 6500K színhőmérsékletet.
Jöhetne janos666, s elmondhatná, hogyan lehetséges ez, mert én nagyon kíváncsi lennék rá. Szerintem ez teljesen ellentmondásos, minden paraméter változtatása pont az ellenkezőjét okozza, mint amit írnak.

codec project

(#25714) bigmasterg


bigmasterg
addikt

Oled tv-t, ti mennyire használnátok, mint "háttér" megjelenítő?
Értem ezalatt, hogy otthon pc-t és laptopot egyszerre használok és laptopon szinte mindig megy valamilyen média. Youtube, online zene stb (de legtöbbet youtube).
A tv-vel váltanám ki a laptopnak ezt a funkcióját (dac-erősítő rákötve).
Plusz nyilván e mellett a normál film és sorozat nézés, néha konzol, amire most is használok tv-t.

Oled szempontjából lehet ennek valamilyen hátránya? Youtube-nak van olyan statikus része, ami beégés veszélyes lehet? Illetve ilyenkor nappali fény mellett menne a tv, nem sötétben, mint filmezéskor. E miatt merült fel bennem a qled is, mint opció (ahogy néztem ott a 9es, esetleg a 8as széria tűnt értelmesnek, local dimming-el), de alapvetően az oled szimpatikusabb.

(#25715) Locutus válasza bigmasterg (#25714) üzenetére


Locutus
veterán

Én 80%-ban monitorként használom PC-vel. 20%-ként meg IPTV.

Youtubeot teljes képernyőn nézem, és kikapcsolom a kommentárokat amivel eltűnnek a fix logók is.

Amikor filmet nézünk rajta, azt is a PC-vel, szóval minden képmaszatoló eljárás nélkül szintén.

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#25716) FollowTheORI válasza bigmasterg (#25714) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

A lényeg hogy ne legyen statikus tartalom, ha ezt megoldod "bármire" használhatod.

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#25717) Robi BALBOA válasza FollowTheORI (#25716) üzenetére


Robi BALBOA
őstag

Szerintem ezt kellene beleírni az összefoglalóba, mert egy mondatban benne van, hogy mire használható és mire nem.

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/

(#25718) Joshi válasza Robi BALBOA (#25717) üzenetére


Joshi
titán

Már egy csatornalogó is statikus tartalomnak számít, így akkor tévézésre nem való az OLED? Érted, azért túl van ez lihegve.

(#25719) torma1981 válasza Joshi (#25718) üzenetére


torma1981
veterán

Most nem azért, de TV-re én sem vennék OLED-et. SD csatornák úgy is szarok, a HD sem jobb sokkal.

(#25720) daneel_hu válasza torma1981 (#25719) üzenetére


daneel_hu
addikt

"SD csatornák úgy is szarok, a HD sem jobb sokkal."

Hát... de. :)
Már ahol tisztességes bitrátával nyomják.
Szerintem a sportműsorok azért jók, és nem is nagyon van alternatívájuk sajnos.
Pl én teniszbuzi vagyok, és van ATP-stream, de a GS-ek sajnos csak EURO-n mennek így hiába fizetek elő az ATP-re. (amúgy kurva jó minőségű ez a stream, de a jogdíjak sajnos nem egy kézben vannak)

+ Van pár ismeretterjesztő csatorna amit még talán érdemes nézegetni, van náhány jó műsor.
De abban egyetértek, hogy nincs értelme, vagyis túl drágák ezek az előfizetések itthon.
UPC 8000-nél indul, DIGI asszem' 5000 körül. Sporttal együtt nézek talán 5 csatornát. ;]
A többi értékelhetetlen szemét. De elsősorban nem a felbontás vagy a bitráta miatt. :C

(#25721) daneel_hu válasza @lexander (#25712) üzenetére


daneel_hu
addikt

Hálóba 55E8PLA?
:R
Nem semmi...

Akkor mi megy majd a nappaliba?
77C9PLA? :DD

(#25722) Edgar2621


Edgar2621
őstag

Sziasztok!
Az Euronicsben most 20 havi kamatmentes hitelakció van, ezért úgy döntöttünk hogy veszünk egy szép nagy új 4K tv-t ha találunk megfelelőt. 500-700ezer között gondolkodunk és minimum 65-ös lenne jó, természetesen Uhd és jó lenne ha tudna igazi HDR-t is. Leginkább filmet nézni szeretnénk rajta és egy kis gaming(Xbox) is menne, plusz ugye képek és videók megjelenítése nagy méretben.
Mit ajánlotok, melyik tv-re érdemes ennyit költeni?
Előre is köszönöm a segítségetek.
Ui.: ha kevesebből is kijön valami nagyon jó akkor persze nem gond :)

XO: Gollami26

(#25723) Joshi válasza Edgar2621 (#25722) üzenetére


Joshi
titán

Nem kell minden tévé topikba beírnod ezt, elég volt a Milyen TV-t vegyek? topikba is. :((

(#25724) wwhy válasza daneel_hu (#25721) üzenetére


wwhy
veterán

Mi a baj ezzel :F
az 55B7 nálam is a hálóban van --- igaz, nincs nappali :D

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#25725) Edgar2621 válasza Joshi (#25723) üzenetére


Edgar2621
őstag

Elnézést kérek érte, de nem tudhattam hogy melyik topicot ki követi, valószínűsítettem hogy más preferenciák alapján más tv-t ajánlanak a specifikus topicokban. Így próbáltam meg a legtöbb információhoz jutni, ha zavaró akkor nyugodtan törölhető az admin/topicgazda által.

[ Szerkesztve ]

XO: Gollami26

(#25726) UberMutant válasza Edgar2621 (#25722) üzenetére


UberMutant
őstag

vegyél 65ös oledet, mindegy melyiket, mert mind LG.

(#25727) daneel_hu válasza Edgar2621 (#25725) üzenetére


daneel_hu
addikt

700e bruttó a keret akkor 65C8PLA.

(#25728) Pro Koryak válasza UberMutant (#25726) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Azért nem mindegy.
De tényleg LG-t vegyen.

(#25729) bigmasterg válasza Edgar2621 (#25722) üzenetére


bigmasterg
addikt

Múlt hétvégén, glamour napok keretein belül ott 460ezer ft volt a 65B8 , viszont most visszament az ára. Az 55ösök vannak ott elfogadhatóbb áron.
Máshol most is olcsóbban lehet 65" oledet beszerezni. pl [link]
Megfizeted ott a "kamatmentes" hitel árát.

[ Szerkesztve ]

(#25730) ribarszki válasza bigmasterg (#25729) üzenetére


ribarszki
őstag

Az a 65B8 az Euronicsnál durván jó áron volt.. :K

(#25731) chros válasza xavix13 (#25692) üzenetére


chros
őstag

Tegnap en is lattam (eloszor) "eloben" a makroblokkosodast B8-on (legfrisebb firmware, 4.10.36) az uj s08e01 GoT-tal a barlang jelenetnel. :)
Ez a jelenet eleg gaz volt, szerencsere csak rovid ideig tartott (kb 1-2 perc), a tobbi viszont brutal jol nezett ki. A forras 1080p Amazon webrip volt, PC-rol, madvr + 3dlut-tal.

(#25732) dgyuri0123 válasza chros (#25731) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Mit vársz egy webriptől? Szénné van tömörítve... hiába 1080p, még szép hogy blokkosodni fog.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#25733) chros válasza dgyuri0123 (#25732) üzenetére


chros
őstag

:) Ez a legjobb forras pillanatnyilag, a VA paneles monitoron meg nem probaltam, de most mar csak azert is megnezem majd azt a jelenetet.

(#25734) dgyuri0123 válasza chros (#25733) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

A blokkosodás 55"-on (vagy nagyobb méretnél) igen látványos tud lenni. Monitoron nem annyira... hacsak nem 55"-os az is. :)

Nem is azt firtatom, hogy van-e jobb forrás, csak tényként közöltem hogy az agyontömörített anyagok blokkosodni fognak. Erről nem tehet egy kijelző sem..

"csak a zene van"

(#25735) ribarszki válasza chros (#25731) üzenetére


ribarszki
őstag

Mi az a makroblokkosodás? Kerestem google keresővel is, de nem találtam meg. :B

(#25736) chros válasza dgyuri0123 (#25734) üzenetére


chros
őstag

Ebben nem ertunk egyet: pl. LG 7-es szerianal nincs ilyen gond :) Ugyhogy ez vagy panel (bar ezt nem hiszem) vagy chip (de ezt sem nagyon, mert A7-el es A9-el is jelentkezik, plusz PC modban megy a B8 igy majd minden processing funkcio ki van kapcsolva) vagy firmware vagy tudja-a-rak :)
De nem is ezert hoztam fel, csak megemlitettem, hogy nekem 2 het utan ez volt az elso alakolom (es mas hasonlo tartalmakat is neztem rajta, de a GoT boritotta ki a bilit :) ).

(#25735) ribarszki: [link] ("csak" 1250 hozzaszolas van itt :D)

[ Szerkesztve ]

(#25737) dgyuri0123 válasza chros (#25736) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Miért, G 7-en is megnézted talán ugyanezt a webripet? ;)

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#25738) chros válasza dgyuri0123 (#25737) üzenetére


chros
őstag

:) En nem, de "rengeteg" user van vilagszerte, akik visszajeleznek. (De en ezt itt be is fejeztem :) )

(#25739) Pro Koryak válasza dgyuri0123 (#25732) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Nézdd már meg ezt a videót:
[link]

(#25740) dgyuri0123 válasza chros (#25738) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

És ezek a userek világszerte összehasonlították ezt a webripes GoT verziót a LG7-es szériával meg az újabbakkal és az jött ki, hogy az újabbak jobban blokkosodnak. Hmm, akkor ezt én is hagynám a fenébe innen kezdve. ;)

(#25739) Pro Koryak: És ?

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#25741) Partz válasza chros (#25731) üzenetére


Partz
senior tag

Én set-top boxon néztem hd élőben (55C6). Blokkosodás volt rendesen, szinte az összes sötét jelenetnél. Nem tv hiba, az összes külföldi fórum ezzel van teli, köztük Sony oled tulajok.

(#25742) ribarszki


ribarszki
őstag

Sziasztok. Pár napos LGB8 olednél észrevettem egy havas természetfilmnél, hogy a bal oldalán melegebb, pirosasabb a kép. Megnéztem tele színekkel és a sárgánál jött ki, hogy két nagyobb sáv is van. Az egyik a kép bal szélén, a másik jobbra a kép 2/3ánál. De a bal a durvább. Kell ezzel foglalkoznom? Bejáratással eltűnik? Ez Oled tévéknél úgymond normális?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#25743) Partizan182 válasza ribarszki (#25742) üzenetére


Partizan182
senior tag

Ez a color tinting és igen, normális. Kép alapján a tiéd még a jobbak közé tartozik.

(#25744) Lacielvtárs


Lacielvtárs
nagyúr

Sziasztok urak, rég jártam itt...
Beégés vóót mán "? ;]

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#25745) OPiiPO válasza Lacielvtárs (#25744) üzenetére


OPiiPO
addikt

napok óta nincs semmi jó kis beégéses trollharc, semmi Sony vs Pana vs LG cicaharc, semmi QLED vs OLED vs bezzerégenmindenjobbvolt Plazma - unalmas a topic mostanában ;]

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#25746) Lacielvtárs válasza OPiiPO (#25745) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Mi történ :D
Leult a topik? ;]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#25747) bigmasterg válasza OPiiPO (#25745) üzenetére


bigmasterg
addikt

Na várj, akkor megpróbálom megoldani :DDD

A Samsung Q9 / Q90 tényleg közel hozza már az oledek feketéjét a full array local dimming-el és e mellett fényesebb tud lenni (erősebb hdr, nappal szebb / vilagosabb kép), plusz beégés mentes?

[ Szerkesztve ]

(#25748) FollowTheORI válasza ribarszki (#25742) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Valószínűleg el fog tűnni (kisebb lesz az uniformitás eltérés) pár 100 óra használat után (amikor párszor már lefutott a kompenzációs ciklus is)... :)

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#25749) Celtis válasza ribarszki (#25742) üzenetére


Celtis
veterán

Ez mekkora TV 55-ös? Mekkora a sárga telítettsége, 100%? Egy jó YT videó: Patterns for OLED uniformity and burn-in check

Nekem is ez a gondom. Mielőtt megvettem a a 65B8-at álmomban sem gondoltam volna, hogy pont az OLED-nél probléma lehet a színtisztaság. Nálam is pirosba hajlik a kép két széle, de nagyobb területen. Megnéztem a MM-ban egy 65C8-ast és az ugyanolyan volt. Ma írtam az LG ügyfélszolgálatnak, küldtem fotót is, és az alapján azt mondták, hogy ez technológiai sajátosság és az én TV-m még a jobbak közül való, tehát semmit nem tudnak vele kezdeni.
Még van pár napom eldönteni, hogy együtt tudok-e élni vele vagy sem. Egyfelől gyönyörű a képe, másfelől nem tudom nem észrevenni léptem-nyomon, hogy pirosodik a kép két széle. Most már focimeccsen is úgy látom, hogy a kép szélén sárgásabb a fű, de mintha nap mint nap változna a jelenség erőssége. Nem tudom mi tévő legyek, mert egyébként álomszép a TV képe. Eléggé megvisel ez a dolog. Meg vagyok átkozva. Egyszerűen képtelen vagyok olyan TV-t venni aminek ne lenne nyilvánvaló képhibája Pana, Sony, Samsung és most az LG is.

BTW le a kalappal az LG ügyfélszolgálat előtt. Reggel írtam egy mailt, délelőtt már hívtak, délután pedig a szerelő is hívott, úgy, hogy már konzultált a mérnökkel. Ráadásul nem beszéltek mellé, nem jöttek azzal, hogy állítsam vissza a gyári alapbeállításokat meg hasonlók.

(#25750) Celtis válasza FollowTheORI (#25748) üzenetére


Celtis
veterán

Ezt miből gondolod?
Ez egy bemutató TV a MM-ban. Ki tudja hány ezer órát ment már.

Ez meg az enyém:

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.