Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12182) toto222


toto222
tag

Ami a nézési távolságot illeti,az értelemszerűen a lejátszandó film minőségétől függ leginkább,55 esetében UHD nál 1,5-1,7 fölött már nem jön ki a 4K előnye,65 nél ez 1,7-2 lehet szerintem.

Mindenesetre oled esetében mivel a plazmával ellentétben nyugodt a képe,közelebb lehet ülni,nem zavaró a szem számára.

FHD-HD-SD esetében viszont fokozatosan lehet növelni a nézési távolságot.

Nálam most az 55B7 közvetlen az ágyam előtt van,gyakorlatilag 1,7 körül van a nézési távolság,és csak 4K-s anyagokat néztem vele az elmúlt héten,esti mozizásra így számomra tökéletes.

Ha monitorként megy majd akkor persze más lesz a felállás.

Ami az internet sebességet illeti azt leteszteltem,ha valaki gyorsabb wifis nettet szeretne ahhoz a 2,4Ghz es router kevés,5Ghz-es router kell a tv wifi szabványa miatt,hogy konkrétan mi a max wifin keresztül azt nem tudom,nálam 150mb -os az internet azt maxon hozta,lehet,hogy a digi 1000 est is hozná.

Talán játékoknál lenne értelme ha valaki 4K-n nyomja,filmeknél szerintem a vezetékes átvitel is elég,mondjuk érdekesség képen a régi routerem ott max 75 körül tudott az új kétcsatornás ami 90-95 mb körül.

Egyébként rengeteg 4K-s anyag van a youtubon,4K ban barangolni pld a világ nagyvárosaiban vagy 4K HDR ben tüzijátékot nézni nagyon ott van :)

A képminőség jó anyaggal valóban pazar.

A hangja lehetne jobb is,habár az esti nézés miatt leginkább fejhallgatóval szoktam filmet nézni,és ebben az irányban is mennék el hangminőségben,tudna esetleg valaki ajánlani egy jó fejhallgatót ami kihozná a TV audió képességeit ?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.