Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Objektívek topikja (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-12-12 17:21:36

LOGOUT.hu

Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31155) iO válasza Beldar (#31154) üzenetére


iO
csendes tag

Köszönöm szépen a válaszod! Szerencsére annyira nem vagyok árérzékeny, ha lenne, akkor inkább vennék új objektívet és nem használtat. (A határt inkább az ésszerűség szabja nálam, hogy feleslegesnek tartom a profi felszerelést megvenni, mert nem hiszem, hogy ki tudnám hozni belőle azt, ami miatt drágább.) Használt objektív kiválasztásánál pedig nem is tudom, hogy mire kell figyelni...

A 100 mm-es biztosan előnyösebb az elsődleges felhasználáshoz, hiszen messzebbről is tudnám fotózni az apróbb élőlényeket, de nem tudom mennyire probléma a képstabilizátor hiánya? A 60 mm-esen pl. emiatt gondolkodom. Portréfotózáshoz inkább a 100mm-est ajánlják.

Illetve érdekelne az emberek véleménye pl. a EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM-ről is, bár ez a látószög ahogy olvastam inkább statikus dolgok fotózásához jó. A led-gyűrű meg csak parasztvakítás (rossz szóvicc, tudom), vagy tényleg hasznos?

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Objektívek topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.