Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Macska topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#10201) SUPREME7 válasza SUPREME7 (#10184) üzenetére


SUPREME7
őstag

Cicákaink két hetesek lettek :) 2 még csipáska, így kamillatea kúra van, azért néz ki egyik-másik inkább ázott hörcsögnek :)
https://www.youtube.com/watch?v=BvpABV_QHOo

[ Szerkesztve ]

(#10202) blasko92 válasza SUPREME7 (#10201) üzenetére


blasko92
őstag

Ez így reggel tök jó volt. Nagyon aranyos "kis család" :) Apuka merre van?

(#10203) SUPREME7 válasza blasko92 (#10202) üzenetére


SUPREME7
őstag

Még lábadozik :)

(#10204) blasko92 válasza SUPREME7 (#10203) üzenetére


blasko92
őstag

Ó tényleg, olvastam is, amikor írtad. Jobbulást neki! ;)

(#10205) vashal


vashal
tag

én egyszerűen nem értem az embereket,de azt se hogy ha egy embernek baja lesz akkor mindenki fel van háborodva.ha viszont egy állatról van szó szinte senkit nem érdekel.miért más egy ilyen mint ha akár emberrel történne és miért nem lehet az ilyen embereket megkínozni vagy közszemlére lelőni.de még ez a mocskos tetves bíróság sem tesz semmit,ha meg is vannak az elkövetők :W :W :W :W :W :W :W :W :W

nézd meg

(#10206) wertigo1984 válasza vashal (#10205) üzenetére


wertigo1984
őstag

:O Nyugodjek bekeben a kis Csoppseg. :W :W

(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."

(#10207) vashal válasza vashal (#10205) üzenetére


vashal
tag

Ezzel kéne foglalkozni a tv-nek nem az a sok barom sorozat meg a sok fas.ság ami megy.ezt egy vétlen kis élőlénynek át kellett élnie.ha meg szétvágod a fejét egy ilyen kis gecinek még téged büntetnek önbiráskodásért.bár megéri még akkor is

(#10208) Vistaboy válasza vashal (#10205) üzenetére


Vistaboy
veterán

Én az összes állatkínzóra ugyanazt a büntetést szabnám ki, mint a gyilkosokra: érjen ugyanolyan véget, mint akit/amit megkínzott vagy megölt. Jelen esetben, ha az én macskámat kínozná meg így valaki, akkor én is úgy rudgosnám a fejét egyik faltól a másikig, ahogyan ő tette azt vele.

R.I.P. :(

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#10209) Kidus


Kidus
őstag

Ugy van, kozlemlere kene tenni gyerekeket, leloni oket, esetleg eltorni mindegyiknek a labait... :( :U
Azert lehetseges, hogy van emberibb modja is annak, hogy megoldjuk a problemakat, netan intelligensebb hozaallas annal, mint a habzo szaj es okollel mutogatas.
Peldaul a sajat gyerekeinket ugy nevelni, hogy tiszteljenek minden eletet, alllatvedoket tamogatni/segiteni, es meg ezer mas.
Utalom ezt a "lerugnam a lepcson" hozzallast, sosem oldott meg semmit.

Assuming Control

(#10210) Vistaboy válasza Kidus (#10209) üzenetére


Vistaboy
veterán

Igazad van, legközelebb ha valakit meglátok, hogy agyonver egy macskát, udvariasan elbeszélgetek vele és bevonom a "segítsük az állatokat" mozgalomba, még vállon is veregetném... ebből biztos tanulna, ugye? :U

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#10211) SUPREME7 válasza Vistaboy (#10210) üzenetére


SUPREME7
őstag

Valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem is, csak kicsit csúnyábban, de aztán elolvastam még egyszer, és talán csak azért írta azt, mert gyerekekről volt szó. Még ha nem is rugdosás, de egy kiadós verés és elbeszélgetés nekik sem ártana. De én is hányok ezektől a liberális emberjogi dolgoktól, lassan egy bűnözőnek, erőszaktevőnek több joga van mint az áldozatnak. Amíg kesztyűs kézzel bánnak velük addig semmi visszatartó erő nincs. Mennyit kap ma egy állatkínzó akire teljesen rá lehet bizonyítani? Pár hónap felfüggesztettet? ....

(#10212) Kidus válasza Vistaboy (#10210) üzenetére


Kidus
őstag

Ne forgasd ki a szavaimat kerlek.
Es igen, hosszu tavon oktatas es allatvedok, szervezetek amik tamogatjak az allatokkal valo emberseges banasmodot es szorjak az infot mindenfele.
Ha meg helyzet van es a szemed lattara kinoznak allatot, nyugodtan fel lehet lepni ellene, en sem hagynam szo nelkul, de azert biztosan nem azzal inditanek a fenti helyzetben, hogy lerugom a gyerek fejet, es hidd el egy felnott embert is lehet ugy kezelni szavakkal is, hogy az eletben tobbet nem jut eszebe allatot bantani.

Amugy egyre komolyabban veszik mindenhol az ilyen ugyeket, nem lesz egyik naprol a masikra megoldas, de idovel eljutunk oda, hogy kemenyen lehet buntetni azt, aki allatot kinoz, vagy nem ugy banik a sajatjaval, ahogy kell.

Assuming Control

(#10213) emiki6 válasza Vistaboy (#10208) üzenetére


emiki6
veterán

Gyilkossági kísérleteket úsznak meg 3-4 évvel. Manapság jogot szolgáltatnak és nem igazságot. Persze mindenkinek mindenhez joga van + szabad országban élünk... :((

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#10214) tolvaj! válasza Vistaboy (#10210) üzenetére


tolvaj!
őstag

Nem akarok kötözködni, sem személyeskedni, de ezzel a hozzáállással ugyanolyan vagy, mint a gyerekek, csak te velük szemben. Mi a közös a gyerekben és egy védtelen állatban? - több dolog is:
Nevelésre szorulnak, nem tudják megvédeni magukat... kezd el ütni te is őt és utána nézz tükörbe kérlek :(
Egy gyerek 9 éves koráig a klinikai pszihopátia teljes tünet skáláját felvonultatja, ezért kell szocializálni, ezért is jár iskolába. Iskolai szinten oktatnám az állatokkal való bánás módot. És először otthon néznék körül egy ilyen gyereknél, mert csak azt csinálja amit lát és valószínűleg otthon is ilyen a családja sajnos. Egy felnőttel szemben viszont már más szankciókat alkalmaznék, miszerint annyit kap egy állatért, mint egy emberért. Ez normál esetben visszatartó erő lenne, de sajnos amíg az emberek fejében nem teszünk rendet addig nem várhatjuk el, hogy helyesen cselekedjenek. Értsd jól: amíg egymással úgy bánunk ahogy, addig ne várja senki, hogy az állatokkal helyesen bánjanak.... sajnos :(((

Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?

(#10215) Vistaboy


Vistaboy
veterán

Ki beszél itt gyerekekről? Általánosságban értettem. Egyébként meg sajnos az utóbbi időben egyre több bűncselekményt követnek el kiskorúak, pont azért, mert őket nem lehet büntetni. Nyilván egy gyereket én sem vernék meg, de ha a fiam lenne, nevelési célzattal lekevernék neki pár pofont, ha látom, hogy állatokat kínoz.

De részemről ennyi elég is volt, már bánom, hogy egyáltalán beleszóltam, mert megint csak azt értem el, hogy a végén ismét ők lesznek az ártatlan áldozatok, nem pedig az a macska, akit nyomorékká vertek és később megdöglött. Úgyhogy további kellemes vitatkozást, részemről végeztem.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#10216) vashal válasza Kidus (#10209) üzenetére


vashal
tag

Igazad van hogy lenne emberibb modja is csak ezek a sötét felsőbbredű komplexusos emberektől nem lehet elvárni az ilyet.a saját gyerekét nem tudja nevelni,sőt magát se akkor mit várunk.az ilyen csak erőszakbol él.nézd a családon bellüli eròszakot meg verést és ezektől várod hogy tudást adjon át.álomvilág.nem csak a mindig emlegetett nyugaton,de még a fejletlenebb országokba is több eszük van az embereknek.amikor a gyerek veri a tanárt akkor ki tanitsa őket inteligenciára,semmi teszteletudatuk nincs a gyerekenek.egyre sötétebb az ország a mesterséges elnyomás miatt.csak dolgozz és füzes.

(#10217) vashal válasza Vistaboy (#10215) üzenetére


vashal
tag

Nehogy már szégyenkezz,teljessen igazad van.az agyatlan barmoktól nem lehet tanulást várni.de monjuk teljessen más lenne ha egy 5 éves gyerek lett volna halálra kinozva,akkor azonnal halált mondana mindenki.semmi különbség nincs pedig a kettő kötött.csak az emberi felsöbbrendüség tudat.pedig ugyan olyan érző lény,ugyan ugy fájt neki is.csak még megvédeni se tudja magát és más se teszi

(#10218) Kidus válasza tolvaj! (#10214) üzenetére


Kidus
őstag

Az a baj, hogy mindig minden sokkal bonyolultabb, mint elsore tunik.
Mert ha buntetunk, akkor kinzasert es olesert, esetleg rossz banasmodert. De mennyit, es mire?
Es melyik allat "er tobbet", miert mas leolni egy disznot, mint fejbe loni egy kutyat?
Azert, mert haszonallat, es nem fekszik a labad melle este, kevesebb lesz? Vagy az az allat, amelyik szerintunk butabb, nevezzuk tyuknak, felrughato?
Ha nyulat nyuzok az udvarban, az mennyit erdemel? O legyen hazikedvenc besorolas alatt, vagy esetleg elnezzuk, mert finom a combija?
Nem akarok senkivel veszekedni, sajnalom hogy Vista-val nem sikerul nyugodtan beszelni mert ajtocsapkodas van, pedig a tema erdekes, de errol nem lehet indulattal beszelgetni.
Mindenkinek mas az ingerkuszobe, mindenki masra erzekeny.
Engem is felhaborit, ha barki allatot kinoz, de az is hogy futoszalagon nevelunk-olunk husert/szormeert barmi mast is, es az meg teljesen elfogadott. Mint ahogy az is, hogy gyogyszereket, kozmetikumokat tesztelunk akarmin, ami el es mozog de nem ember.
Lehet talalni eleg sok felvetelt akar youtube-on is vagohidakrol, "farmokrol" stb..., hogyan elnek ott szerencsetlen allatok, miken mennek at nap mint nap, legalisan.
Nem akarok alszentkedni, en is szeretem a hust, de az biztos, hogy ha rajtam mulna, mindenki csak akkor enne hust, mikor a sajat, altala nevelt allatot leoli, hogy megtanulja tisztelni es erezze, mit jelent kioltani egy eletet.
Rohadt konnyu levenni a pulrtol a csomagolt csirke mellet, meg kikotni a kutyat is a kertbe lancra nemelyeknek, vizbe fojtani kolyok macskakat, de ivartalanitasert felelosseget nem vallalni, es meg ezer dolgot fel tudnek sorolni, ami baromira nincs rendben ezzel a vilaggal, errol lehetne dumalni vegtelen hosszan.

Assuming Control

(#10219) SUPREME7 válasza Kidus (#10218) üzenetére


SUPREME7
őstag

Azért teljesen más ahogy te is írtad "haszonállat" levágása (és ebben az esetben sem arról van szó, hogy bemegyek az ólba és belerúgok hármat poénból, hanem az ipari tenyésztés és vágás)

Nem véletlenül nevezik háziállatnak és haszonállatnak. De különbséget kell tenni. A disznót is lehet háziállatként tartani, nem erről van szó, de mégsincs egy súlycsoportban egy disznóvágás egy kutya, macska bántalmazásával, kínzásával, akárki akármit mond.

(#10220) Kidus válasza SUPREME7 (#10219) üzenetére


Kidus
őstag

Mi alapjan teszel kulonbseget?
Ha az alapjan, hogy mire hasznalod, az moralisan rendben van?
Ahogy tenyesztik ezeket az allatokat, az egy egesz eletre szolo kinzas, legyen az ket ev vagy ket nap.
Mindig vannak kivetelek es normalis banasmod, de sajnos eleg ritka.
Hazi vagy nem hazi, haszon vagy kedvenc, az osszes ugyanugy allat.
Szerintem.

Assuming Control

(#10221) tolvaj! válasza Kidus (#10218) üzenetére


tolvaj!
őstag

igazad van, valóban sokkal átfogóbb a dolog sajnos és bevallom nem vagyok elég inteligens ahhoz, hogy átlássam. csak annyit tudok erre mondani, hogy az indiánok módszere lehet egy járható út, csak sajnos túl sokan vagyunk a földön ahhoz, hogy működjön is....

(#10219) supreme7

az, hogy mi haszon és háziállat terület és kúltúra függő is, gondolj csak itt az olasz "macska szeretetre", vagy a hinduk tehén- isten imádatára. de ha morbidabb akarok lenni akkor nem is kell sokat visszamenni az időben és egyes rasszok is "haszonállatként" voltak tartva... viszont igazad van a disznóvágási párhuzammal, hiszen azért hozták rendeletbe a sokkolást is, hogy ne legyen halálfélelme szegény jószágnak, amit meg is értek.

[ Szerkesztve ]

Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?

(#10222) tolvaj! válasza Vistaboy (#10215) üzenetére


tolvaj!
őstag

kicsúsztam.

TE már jó úton jársz, hiszen a saját gyermeked tiszteletre neveled az élővilággal szemben. Nem sértegetni akartalak, bocs a félreértésért.

Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?

(#10223) vashal válasza SUPREME7 (#10219) üzenetére


vashal
tag

igy van.nem megkülönböztetni akarjuk az állatokat,ha nem a bánásmódról,állatkínzásról van szó.a haszonállatokat is lehetne jó körülmények között tartani és a lehető legfájdalmasabb módon leölni (nem úgy mint a youtubon lévő videón,ahol élve darálják a csirkéket és élve kezdik feldarabolni a marhákat.csak mert EZEK A TANÍTHATÓ faszok erre élveznek).

ha a másik oldalt nézzük akkor neveljük a gyerekeket úgy hogy rugdalom meg verem egy folytába mint a haszonállatokat,csak ez nem tetszik senkinek

[ Szerkesztve ]

(#10224) rétisün


rétisün
veterán

üdv,

előre is bocs a tudatlanságomért :) kb. 15 éve nem volt macsekunk (én amúgy is inkább pulis vagyok)...hozzánk került egy cicakölök, most kb. 6 hetes lehet. aranyos meg kiváncsi meg játékos meg minden, amilyen egy ilyen kölök szokott lenni, viszont meglehetősen csendes. igaz, hogy később 'jön majd meg hangja'? eddig még dorombolni se hallottuk, pedig szemmel láthatóan jól érzi magát :F

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#10225) radi8tor válasza rétisün (#10224) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mi cicánk 1 hét után dorombolt először egy rövidet.
Azt ki kell érdemelni. Az is lehet még szomorú a szétválasztás miatt. Majd fog dorombolni idővel, legyetek türelmesek!

⭐ Stella

(#10226) Kidus válasza rétisün (#10224) üzenetére


Kidus
őstag

Bar az en macskam lenne nema, mit nem adnek erte :DDD

Amugy szoktak csipogni meg dorombolni ennyi idosen, de amig lathatoan jol erzi magat, nagy baj nem lehet :)

Assuming Control

(#10227) Lauda válasza Vistaboy (#10208) üzenetére


Lauda
félisten

Ja, szerintem is, ralepek a levelibeka hatso labara es uljek villamosszekbe? Az ember a legmagasabb rendu faj a bolygonkon, minden mas csak utana kovetkezik.

[ Szerkesztve ]

(#10228) SUPREME7 válasza Lauda (#10227) üzenetére


SUPREME7
őstag

Inkább maradtál volna csendben. El lehet bagatellizálni, meg vicceskedni, de nem mindegy, hogy egy autós véletlenül elcsap egy eléugró őzet - vagy, hogy a te remek példádnál maradjunk, véletlenül rálép egy békára a sötétben, vagy szándékosan rátapos a gázpedálra ha lát maga előtt egy odatévedt macskát, vagy megnézi milyen messzire tudja rúgni azt a békát. Az ember pedig nem felsőbbrendű, néha inkább csak a legnagyobb állat.

[ Szerkesztve ]

(#10229) Lauda válasza SUPREME7 (#10228) üzenetére


Lauda
félisten

Tegyuk fel direkt lepek ra, sot, agyon is taposom direkt, ilyenkor mit tegyunk az emberrel? Ha nem felsobbrendu, akkor mi? Az ember van minden eloleny felett, szerinted nem? Egy szinten vagyunk a macskakkal meg a kutyakkal?

(#10230) emiki6 válasza Lauda (#10229) üzenetére


emiki6
veterán

Hát sokaknál egy kutya / macska is magasabb szinten áll... :DDD

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#10231) tolvaj! válasza emiki6 (#10230) üzenetére


tolvaj!
őstag

:C

Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?

(#10232) Buci21 válasza Lauda (#10229) üzenetére


Buci21
addikt

ne tekintsd magad felsőbbrendűbbnek a természetnél, te is csak a része vagy :D élj vele együtt, tiszteld, és meglesz a harmónia :D

(#10233) Lauda válasza Buci21 (#10232) üzenetére


Lauda
félisten

Errol szo sincs, ezert ilyet nem is irtam.

(#10234) vashal válasza Lauda (#10233) üzenetére


vashal
tag

[moderálva] akkor neked nem is itt kéne lenned.egyébként az ember (vagy te és haverjaid) csak felsőbbrendűnek tartjátok magatok mert: -ha kisebb és gyengébb akkor uralkodsz. -ha nagyobb erősebb akkor összeszarjátok magatokat,csak a fegyvereddel vagy erősebb de az ellened is fordulhat és akkor jön megint a beszarás.puszta kézzel az ember semmi,egy madarat nem tud elkapni.éhen is halna vagy megfagyna.de jó példának ölelkezz össze egy jegesmedvével (mert ugye az is alattad áll) és beszéljétek meg puszta kézzel.egyébként ne egy békát meg hasonló kis állatot bánts,akkor menj be egy konditerembe aztán ott erősködj az ottaniakkal

[ Módosította: radi8tor ]

(#10235) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Olvasgassatok ilyeneket ahelyett, hogy egymásnak ugranátok!

⭐ Stella

(#10236) emiki6 válasza radi8tor (#10235) üzenetére


emiki6
veterán

+1 Kár ezen vitázni, összeveszni. Változtatni úgysem nagyon tudunk.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#10237) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Szomorú, hogy más emberek tetű viselkedésén állatbarát, normális emberek vesznek össze!

(#10238) Lauda válasza vashal (#10234) üzenetére


Lauda
félisten

Valami problema nalad lehet, ha azt a tenyt, hogy az ember a legfelsobb rendu faj, szemelyeskedessel probalod megvetozni. Orulj neki, hogy ilyennek teremtettek es nem egy macska/kutya szintjen kell elned az eleted. Addig is nyugalom.

(#10239) rétisün válasza radi8tor (#10225) üzenetére


rétisün
veterán

kiérdemeltem :)) dorombol :K

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#10240) Lauda válasza rétisün (#10239) üzenetére


Lauda
félisten

Kierdemelted bizony. Mivel minden macska ezt teszi. :D

(#10241) emiki6 válasza rétisün (#10239) üzenetére


emiki6
veterán

Ha nem írsz be ide a topicba sosem dorombolt volna :DDD

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#10242) vimes válasza vashal (#10205) üzenetére


vimes
senior tag

Most teljesen lehangolódtam :( Ez is mutatja, h a társadalom egyre több selejtet termel ki magából. Mit ne mondjak elég pofátlanok a mai kölkök, tisztelet zéró, egy két sallert leküldenék nekik. De hogy már ilyen fiatalon ezt művelik. Döbbenet.

#10217: +1

[ Szerkesztve ]

"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

(#10243) vimes válasza Lauda (#10229) üzenetére


vimes
senior tag

Hát van olyan ember, akit alacsonyabbrendűnek veszek egy macskánál, vagy bármilyen állatnál. Persze az ilyet nyilván ki kell érdemelni...

"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

(#10244) Sanyi.mTs válasza rétisün (#10239) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

kutya gondolatai: itt ez az ember. etet, itat, szeret, elvisz sétálni, fedél van a fejem felett, tehát ő isten.
macska gondolatai: itt ez az ember. etet, itat, szeret, pucolja a wc-m, fedél van a fejem felett, tehát én vagyok isten. :DDD

MÁS.
állatkínzás büntetéséhez egy gondolat:
azért különbséget kellene tenni egy (haszon)állat gyors leölése és egy (hosszan tartó), élvezettel és örömmel végzett kínzás között. Ha nem így lenne, nem kínoznák az állatokat.

[ Szerkesztve ]

(#10245) Buci21 válasza Sanyi.mTs (#10244) üzenetére


Buci21
addikt

Egyértelműen különbség van téve, de az a szerencsétlen kismacska se nem volt haszonállat, se nem gyorsan leölték... A haszonállatok kegyetlen tartása már állatkínzás szerintem, de az, hogy levágom a tyúkot, az nem. Viszont amilyen dolgokat háziállatokkal, vagy bármi élő dologgal képes elkövetni az ember, az gusztustalan...

(#10246) Lauda válasza Sanyi.mTs (#10244) üzenetére


Lauda
félisten

Ehhez annyit fuznek hozza, hogy szerintem az ember felfogasa igen csak kepmutato/szinjatszo ebben a tekintetben. Hiszen mennyivel kisebb bun az, mikor nem talalod el a diszno utoeret es szenved sokaig az allat, mint megkinozni egy kutyat/macskat? Vagy elvagni a nyul torkat es lenyuzni a boret? Vagy elve megfozni a csigat? Azt mindenki leszarja, hogy az az allat, aminek a husat eszi, mennyit szenvedhetett, de ne is szurjuk le a disznot, be van zarva egy szuk ketrecbe egesz elete soran.....de sorolhatnank meg, minden attol fugg honnan nezzuk. Amig mi irtjuk a patkanyt, az indiaiak istennek tartjak, vagy amig mi minden szarert hordjuk a kutyat/macskat orvoshoz, mashol a husaert tartjak.

(#10247) Kidus


Kidus
őstag

Latom csak egy ember ertette meg, amit mondani akartam.
Nem egy haszonallat leolese es egy kismacska kinzasa kozt vontam parhuzamot.
Azt probaltam erzekeltetni, hogy amig a haszonallatok ilyen szintu tartasa es olese rendben van, addig teljesen hiabavalo elvaras az altalanos tisztelet az allatok fele, legyen szo barmirol.
Es hogy hosszu tavon ezen a teren valtozas csak oktatassal es figyelem felkeltesevel erheto el. A jovo felnottjeit kell most megtanitani az elet tiszteletere.
Es nem arra, hogy felsobbrenduek vagyunk, mert csak annyira vagyunk azok, amennyire emberi modon banunk a nekunk kiszolgaltatott elolenyekkel.

Assuming Control

(#10248) Buci21 válasza Lauda (#10246) üzenetére


Buci21
addikt

én valami olyasmit képviselek, mint amit régen az indiánok: élj együtt a természettel, tiszteld, légy része, és annyit vegyél el belőle, amennyire szükséged van, egy cseppet sem többet. Ezen felül éld annak tudatában az életed, hogy a haláloddal visszaadod a természetnek amit elvettél tőle, ezen az egyensúlyon alapul a világ rendje :R

(#10249) emiki6


emiki6
veterán

Zárjátok már le ezt a vitát. Csak felidegesíttek magatokat és egymást. :)

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#10250) radi8tor válasza emiki6 (#10249) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

És a moderátorokat. :P

⭐ Stella

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Macska topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.