Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:50:54

LOGOUT.hu

Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23001) taranis válasza belovary (#22999) üzenetére


taranis
addikt

Tekintve a sztorid eddigi jellegét, valóban egy hozzáértő segítsége lesz a megoldás. Nem tűnsz olyannak, mint akiben megvan a kedv/motiváció egy anti-Canon kampányhoz, bárhol. Legyen rövid úton, szakértelemmel, megbízhatóan megoldva, aztán a megfelelő tanulságok levonása után el is lehet felejteni. Amíg megy ez az igazságharc, addig sem fotózol, és ha jól érzem inkább már ezt szeretnél.

colorizer.net

(#23002) belovary válasza duni84 (#22998) üzenetére


belovary
senior tag

De. Olvastam. Írtam is régebben, hogy felvettem velük is a kapcsolatot, és telefonon is hívtam őket nem is egyszer. E-mailre kaptam egy szép kis választ, ami tömören annyi, hogy nem fognak nekem infót kiadni, de mellékesen leírják, hogy rendezzem le az üzlettel ha gondom van. Telefonon meg még jobban leráztak, és nem kapcsoltak illetékest az ügyben... Szóval megjártam az utat, ezért írtam a Canon-nak már. De a poén kedvéért írok még 1 e-mailt, hátha csoda történik, és most majd tejben-vajban fürdetnek... :DD

[ Szerkesztve ]

(#23003) matyi012345 válasza belovary (#23002) üzenetére


matyi012345
őstag

Az ellenkampányban rám számíthatsz ;] ;]

Sulis 5DII-ben az expogomb néha nem akar reagálni, plusz ma vizsgán beragadt a státusz lcd világítás gombja, egyik barátom pedig nemrég vett 6D-t, töltő gyári hibás-camkft-vegyél újat mer beázott 18.000. Saját 40D-m 70.000-nél expogomb kapcsolócsere, 1DII szenzorhiba 66.000-nél. folytassam? találnék még példát ha nagyon akarnék.

SOHA TÖBBET CANON, most megfogadtam és tartani is fogom. És nem érdekel hogy kinek mióta szuperál és milyen jó és így úgy, mert ez kapásból csak az én ismerettségi körömből 4 példa és ezek nagyrésze ráadásul pro gépeknél jött elő.

De ha már megtörtént a hiba és megvetted a Canont, akkor keresd fel Ruzsa Jánost.

Na mit kapok ezért majd itt...

[ Szerkesztve ]

(#23004) duni84 válasza belovary (#22999) üzenetére


duni84
aktív tag

@belovary: ne haragudj, de write-only módban vagy? elolvasod a környező kommenteket? ígérem, hogy többet nem próbálok segíteni, ha azt mondod, hogy egészen egyszerűen nem vagy hajlandó a megfelelő helyen próbálkozni, mert így sajnos a többi fórumozó nem tud segíteni, ha nem hallgatsz az ép észre :W

szerk, mert elolvastam közben a hsz-edet: a franc sem érti, hogy rajtad kívül miért nincs még 500 másik fórumozó itt, akiket ugyanígy leráz a szervíz. változtass a kommunikációdon, legyél egyértelmű és kész.

[ Szerkesztve ]

#metszéspontok

(#23005) .DLL válasza duni84 (#23004) üzenetére


.DLL
veterán

Van hidd el, van ám híre a neten a c.kft-nek, megannyi elégedetlen ügyféllel. Persze vannak elégedettek is, akik örülnek\örülhetnek. De nem mindenki hallatja a hangját, ezért tűnhet úgy, hogy minden rendben megy.

(P.H.)

(#23006) belovary válasza duni84 (#23004) üzenetére


belovary
senior tag

Nem igazán értem miért tűnik neked nehézkesnek a kommunikáció. :)) Leírtam mindent, sőt még annál is többet. Amiket te írsz, azok is megvoltak. Esküszöm! :DDD Azért kerestem meg más fórumokat is a problémával, mert a kedves "szerviz" (amúgy keress rá a neten, borzalmas miket írnak róluk) olyan szintű hozzáállással kezeli ezt az ügyet, hogy a pályafutásom alatt ilyet még nem pipáltam. Több vállalkozásom is volt otthon, mindegyik különböző, és a mostani vállalkozásban nap mint nap van reklamáció, nem is kevés. De ha meg akarom tartani az ügyfeleket, illetve nem is... Őket ez nem érinti. Mit foglalkozik azzal, hogy én, vagy még az a sok-sok ember nem kéri a szakértelmüket, és emiatt mondjuk más terméket választ. Viszont az, hogy mint cég, ilyen hírük van, nem véletlen, és ez akárhogy is, de árt az üzletnek, az fix. Amikor vettem a gépet, pár ember említette, hogy ne, mert valami vicc kategória a szervizelése, stb... Sajnos meg sem hallottam, ki a fene gondolná, hogy ilyen létezik 2014 környékén. Sajnos létezik...

Amúgy felkerestem ma is őket. Utánanéznek, majd keresnek... :C Ennyi... Szokásos...
Felvettem a kapcsolatot az általatok ajánlott Ruzsa Jánossal, remélem tud segíteni.

Egyszóval lehet te nem találkoztál itt ilyen gonddal még, de speciel nekem itt elég sokan írták még az elején, hogy el ne küldjem, inkább vigyem szakemberhez, mert volt akinek még rosszabb állapotban küldték vissza. Csak azt olvasom, hogy barbárok, stb... Ennek ellenére elküldtem, mert bíztam abban, hogy nem így lesz.

Ahol vettem a gépet, ott is totál ki vannak akadva, ők is írtak nekik, telefonáltak, mindent megtettek. Sőt, még a költségekbe is beszálltak, persze ha komolyabbra fordul a dolog, akkor ők üthetik meg a bokájukat sajnos. na de ez már egy másik téma...

(#23007) gubisadam


gubisadam
aktív tag

Elindult az IRISTA
link

-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-

(#23008) stultus78


stultus78
tag

Na most mondok egy csúnyát!!
Jelenleg Canon 7D-m van. Sok fórumot olvasgatok és azt vettem észre hogy a canon egyszerűen lekakkant sok problémát. Az miért van hogy csak a Camera kft szervizel itthon? annyira kevés gép van Magyarországon?
Ha tehetném és elölről kezdeném nem canont vennék.
Nekem nem a márka a lényeg hanem az hogy fotózhassak!!
A canon nem is fejleszt annyira mint a konkurensek. Ha ezt tartja pár évig. sokan inkább más gépet fognak venni.

[ Szerkesztve ]

(#23009) Big-Lacos


Big-Lacos
aktív tag

Ha mar emlitve lett a 7D, itt egy ujabb pletyka:
[link]
A hibakra kiterve, nekunk van 2 canon dslr a csaladban, eddig egyiknek sem volt baja.
Nem vedem oket, nem vagyok markafanatikus, de ha a c. kft, vagy minek hivjak otthon ilyen munkat vegez, az nem feltetlenul a canont minositi. (Persze tudom, ok vannak veluk szerzodesben, de effektive akkor sem a canon szakemberei vannak a szervizben ((vagy igen?)). Persze ez csak az en gondolatmenetem, lehet messze nem igy van)

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/biglacos/

(#23010) duni84 válasza belovary (#23006) üzenetére


duni84
aktív tag

akkor csak annyit tudok kívánni, hogy oldja meg neked, akit megkerestél, az lenne a legjobb. nekem úgysincs közöm egyikhez sem és igen, olvastam évekkel ezelőtt a rossz dolgokat róluk, de amikor nem közvetítőn keresztül kellett akármit javíttatnom náluk, akkor végül minden garanciális lett (kivéve az, amit egy igazi szakember korábban szétbarmolt a csoda pákájával, de azt használtan vettem) és nem az asztal borogatás miatt.

#metszéspontok

(#23011) belovary válasza duni84 (#23010) üzenetére


belovary
senior tag

Nézd! Elsőre is a szervizt kerestem meg! Senki mást! Elküldtek, hogy vigyem oda ahol vettem. Kis felháborodás után, meg vitatkozás után, láttam ha agyvérzést is kapok, akkor sem lesz jobb. Ezért vittem vissza a boltba, ahol meg ugye nem tesznek mást, mint elküldik a szervizbe... :C Ezek után újra kerestem a szervizt, és persze e-mail, telefon, személyesen sajnos nincs kapacitásom arra, hogy blindre utazgassak 1400km-t, vagy ha otthon vagyok akkor is 500km-t... Sajnos... Na de amikor már magasabb hangfekvésbe kapcsoltam a hangom, és az e-mailek hangvitelét, akkor nagy nehezen válaszoltak. Szép kis paragrafusokat megemlítve, védekezve. Persze már minden féle módon közöltem velük, hogy már nem érdekel a garancia, sem a sok szarakodás, csak csinálják meg tökéletesre a gépet, vagy ha nem tudják, akkor cseréljék ki...
Talán két alkalommal reagáltak, akkor is mellédumálás volt, és hárítanak. Nem az lenne a feladatuk véletlenül, hogy segítsenek az ügyfélnek, és arra hajtani, hogy elégedett legyen mindkét fél? Nehogy azt hidd, hogy már az első alkalommal hőbörögtem, meg követelőztem. Olyan türelmes voltam, és együttműködő, hogy már nekem volt kellemetlen.

Nem a Canonnal van itt baj, ez tiszta sor. Barátomnak is van, nem is egy gépe, ráadásul konkurenciától is van pár masinája. Mindegyiket szereti valamiért. Soha egyikkel sem volt gondja, pedig nem mai darabok. Ő nem is érti az egészet ami folyik a géppel. Nekem mindegy, hogy 100 szerviz van, vagy 1. Kezeljék az ügyfelet úgy ahogy kell, és ami még fontosabb, hogy dolgozzanak jól, és normálisan. Hogy lehet két alkalommal is úgy visszaküldeni terméket, hogy elsőre semmi változás, másodikra meg valami már van, de nem az igazi. Ha minden cég, üzlet, szerviz így működne, csúnya világ lenne.

Nálunk is nap mint nap jönnek be olyan hülyeségekkel, hogy vicc, de még akkor is próbálunk segíteni, ha közünk nincs hozzá. Ennyi...

Bocsi, hogy ennyit írtam! :R

Amúgy Ruzsa Úr már le is írta mi a helyzet nagyjából, 3 gyenge kép alapján, és egy e-mail alapján. Kár hogy elsőre nem Őt kerestem meg. :W

[ Szerkesztve ]

(#23012) Iomega válasza belovary (#23011) üzenetére


Iomega
őstag

"Amúgy Ruzsa Úr már le is írta mi a helyzet nagyjából, 3 gyenge kép alapján, és egy e-mail alapján. Kár hogy elsőre nem Őt kerestem meg."

....és milyen információval látott el, mi a probléma?

Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

(#23013) belovary válasza Iomega (#23012) üzenetére


belovary
senior tag

Természetesen látnia kell a gépet, mert így az én leírásom, és 3 kép alapján csak körülbelül tudta meghatározni, de úgy gondolja, hogy vagy a cmos külső felületén ami egy speckó többfunkciós szűrő, vagy a ez a szűrő, és a szenzor között, belül. Sztereomikroszkóp, meg minden félét említett, :DDD szóval nem az mint a szervizben, hogy semmi infó, csak küldik a gépet, meg a számlát... :(((

(#23014) _seth_ válasza belovary (#23013) üzenetére


_seth_
veterán

És mivel magyarázható hogy a foltokat a keresőben is látod? Ami a szenzoron van az nincs rajta a keresőképen. Erre volt ötlete?

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#23015) Gondwana válasza _seth_ (#23014) üzenetére


Gondwana
addikt

(Volt már kérdés, csak még választ nem láttam itt rá, hogy ugyanott vannak a koszfoltok a keresőben = más rétegben van a kosz, vagy pedig csak ugyanúgy koszos, de más mintázattal.)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#23016) radi8tor válasza gubisadam (#23007) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Persze, toljunk mindent a felhőbe. :W

⭐ Stella

(#23017) copass válasza radi8tor (#23016) üzenetére


copass
veterán

ördögtől való hogy mindenhonnan eléred a dolgaid?

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#23018) radi8tor válasza copass (#23017) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ameddig nem tudom, hogy hány helyen tárolják és milyen rendszerek férnek még hozzá rajtam kívül: igen.
Webtárhelyek is vannak a világon, de nagyon nyomatják ezt a felhős témát, mert ez jó annak, akik turkálnak a képeitekben.

⭐ Stella

(#23019) copass válasza radi8tor (#23018) üzenetére


copass
veterán

nem kell érzékeny dolgokat tárolni folyamatosan, én csak arra használom ezek az ingyér dolgokat ha megosztani akarom vkivel aki leszedi, utána törlöm. gúgli baró, zip,exe,rar titkosítva aztán szeva.
tudod mennyibe kerül a noormáilis tárhely gigája?! :D
de mondjuk semmibe nem kerül egy saját ftp, mer kell egy gép 24/24 nagy feltöltési sebesség és kész.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#23020) radi8tor válasza copass (#23019) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

És azt hiszed, ha törlöd, akkor törlődik is? Ne legyünk ilyen naivak. ;)

Erről van szó, saját gépen is pofon egyszerűen meg tudod osztani bárkinek.

⭐ Stella

(#23021) copass válasza radi8tor (#23020) üzenetére


copass
veterán

mert szerinted tárolják a végtelenségig? kétlem hogy minden módosítást lementenek.
csak egy példa, felcsavarok 1 Gb, aztán törlöm, aztán megint felcsavarom. törlöm, feltöltöm, törlöm.ststb egy nap alatt generálok 20-30gb biztonsági mentést. életszerű tényleg.
pici paranoja alert?!:D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#23022) radi8tor válasza copass (#23021) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem vagyunk egyformák. Én a jobb félni elvet követem. Van itthon egy gépem hibatűrő RAID-el 8TB hasznos tárterülettel.

⭐ Stella

(#23023) FLx válasza radi8tor (#23022) üzenetére


FLx
addikt

Én inkább a felhőbe rakom, mert ha felnyomják a lakást akkor bukta az egész. :)

(#23024) cOxeR válasza FLx (#23023) üzenetére


cOxeR
Ármester

Felhő... gondolod az a tuti? ;] :))

(#23025) Fandango


Fandango
veterán

Ha valakinek van/lesz tapasztalata az uj 10-18mm STM obival, ne tartsa magaba. :)

[ Szerkesztve ]

(#23026) .DLL válasza radi8tor (#23018) üzenetére


.DLL
veterán

Egyetértek veled, viszont a webtárhely sem más, mint egy fajta felhő, ahhoz csak te férhetsz hozzá? Nyilván az ingyenes tárhelyeknek (felhőnek) is ára van pl. piackutatás, trendek, marketing. Az "ingyen' tárhelyért cserébe ilyesmikhez szolgáltatunk matériát.

Az otthoni tárhely nekem is szimpatikusabb, csak annak konkrétan zsebbevágó ára van, főleg ha biztonságos, minőségi elemekből áll össze, nem beszélve a fogyasztásról.

Boci az offért.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#23027) *Ropi* válasza .DLL (#23026) üzenetére


*Ropi*
félisten

Én már kettőt értek, mert vele is meg veled is. :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#23028) gógyi


gógyi
aktív tag

Nem tudjátok, mit kéne tennem, ha a CS6-om nem nyitja meg a 70D Raw fájljait?

(#23029) Damage válasza gógyi (#23028) üzenetére


Damage
senior tag

Feltenni a legújabb camera raw-t...

''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

(#23030) copass válasza radi8tor (#23022) üzenetére


copass
veterán

persze kinek mi. de azért 8TB-t újra építeni ha megborul az szép lesz, persze ha egy normális hw raid vezérlőd van ez nem gond. hogy pakoltál össze 8TB-t?
én a többhelyretöbbmásolat elv híve vagyok, mindenfelé van másolatom a fontos dolgaimról. otthon a gépek között, neten bittorrentsync-el más gépekkel. felhőbe nem tárolok fontos dolgokat, mert egyszerűen nem fér el.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#23031) gógyi válasza Damage (#23029) üzenetére


gógyi
aktív tag

azt , hogyan is kell? :R

(#23032) bl4ze válasza gógyi (#23031) üzenetére


bl4ze
veterán

google: windows 7,xp,stb. raw display

utána látni fogod milyen codec pakkot kell letöltened

.:. bl4ze .:.

(#23033) radi8tor válasza copass (#23030) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

5 x 2TB HDD-vel. + egy 32GB SSD OS-nek.
8-10 óra alatt felépíti azt, sokkal több idő lenne beszerezni még egyszer a cuccokat. :)

Amúgy, ha most/majd lesz pénzem, akkor bővítek 4TB-osra és váltok double parity RAID-re. Azt mondják single parity is meg tudja szívatni az embert, pl mikor elszáll még egy disk rebuild alatt.

Valamint, ha ebből élnék nekem is két NAS-om lenne, mint Ropinak. :DDD

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#23034) *Ropi* válasza radi8tor (#23033) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nem csak nekem van több: pl. KTTech-nek is. :) Bár nekem még az asztali gépemben is van egy 4 x 3 TB-os tömb... :DDD Elképzeltem a helyzetet, amint közlöm az ügyféllel, hogy elvesztek a képei: nyilvános kivégzésben lenne részem az tuti... :N

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#23035) Zozzer888 válasza *Ropi* (#23034) üzenetére


Zozzer888
addikt

És visszamenőleg is megtartasz mindent ?

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#23036) copass válasza *Ropi* (#23034) üzenetére


copass
veterán

nekem van olyan tervem amin 1 évet simán dolgoztam!:D
volt olyan hogy elszállt a silicon image 20k -s raid vezérlője és elkezdett crc-s fájlokat gyártani, random szinten! :D izgi volt. azóta csak hw raid vezérlő, legolcsóbb 150k!:D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#23037) FLx válasza *Ropi* (#23034) üzenetére


FLx
addikt

Hogy oldjátok meg, hogy fizikailag több helyen is ott legyen minden cucc? :)

(#23038) radi8tor válasza copass (#23036) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Van ennél sokkal jobb megoldás is SW-esen. HW RAID vezérlővel csak akkor érsz valamit, ha legalább van egy tartalékban. Mit csinálsz ha az döglik be és a boltban kapható nem kezeli azt a tömböt, amid neked van? :)

⭐ Stella

(#23039) Athes88


Athes88
tag

Üdv.

Lehet nem jó helyen járok de nem tudom hova kéne írnom illetve kérnem segítséget mert a Canon SX 160-as gépemhez szeretnék venni nyakba akasztható pántot amit két helyen kell rögzíteni oldalt a gépen. Mert vettem Vaterán egyet de az sehogy nem megy bele mert túl kicsi az ahova be kéne fűzni. Van ehhez a géphez egyáltalán ilyen pánt és ha igen hol tudnék beszerezni egyet ja és olcsó legyen max 5ezer vagy kevesebb. Köszi a választ.

(#23040) copass válasza radi8tor (#23038) üzenetére


copass
veterán

az coki!:D openmediavault-ot használok mostanában. faék szinten mozog. atomstabil.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#23041) Zozzer888 válasza Athes88 (#23039) üzenetére


Zozzer888
addikt

Nem egészen jó helyre, de annyit itt is tudunk segíteni, mint a kompaktos topicba. Szerintem ebay-en érdemes ilyet nézni, tuti van jóáron. Ha ott nincs, vagy nem tudsz/akarsz onnan rendelni, akkor egy kérdést megér a Soós fotó felé (akár telefonon) nekik elég sok "alkatrészük" szokott lenni, talán akad náluk ilyen is.

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#23042) Patrik..


Patrik..
újonc

Sziasztok !
Segítségeteket kérem , a minap kint fotóztam a szabadban , amikor obi-t cseréltem kicsit szeles idő volt .
ahogy a gép kereső prizmájába néztem észrevettem hogy por került bele .
A cmos érzékelőre nem jutott valami csoda folytán de a prizmára igen .
Hogyan tudnám letisztítani?
Adjam be szakértők kezébe ?
Szervizeltessem?
A válaszokat előre köszönöm :) !

(#23043) radi8tor válasza Patrik.. (#23042) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Egy ilyennel a kezedben, meg némi ügyességgel szerintem te is ki tudod fújni belőle: Giottos Rocket Air

Videó

⭐ Stella

(#23044) Patrik.. válasza radi8tor (#23043) üzenetére


Patrik..
újonc

Köszönöm !
hát megpróbálom akkor egy ilyennek a beszerzését :)

(#23045) Patrik.. válasza Patrik.. (#23044) üzenetére


Patrik..
újonc

Viszont az még kérdés , ha van puha szemüvegtörlő rongyom azzal is lehet ovatosan törölgetni vagy nem ?
vagy még azon gondolkoztam hogy puha fülpiszkálóval ablaktisztító folyadékba mártva ovatosan letörölgetni ?

[ Szerkesztve ]

(#23046) Alx.Mercer válasza Patrik.. (#23045) üzenetére


Alx.Mercer
aktív tag

A vegyszertől lehet hogy foltos vagy maszatos marad, amihez hozzáérsz...

Eladó termékek (OneDrive galéria): https://1drv.ms/f/s!AhX-flNWpGw-hRUMHUQiLjQHjw5W

(#23047) Patrik.. válasza Alx.Mercer (#23046) üzenetére


Patrik..
újonc

Értem akkor semmi kép se vegyszerrel.
Köszönöm !

(#23048) stultus78 válasza Athes88 (#23039) üzenetére


stultus78
tag

Profi vállpánt gyártótól....

Tech-usa Bin-op

Ez biztosan jó neked.
(kis hazánkba nem szállít) innen. De tudod mit kell keresni.

[ Szerkesztve ]

(#23049) .DLL válasza Patrik.. (#23045) üzenetére


.DLL
veterán

Ne nagyon nyúlj a mattüveghez semmivel, mert a nagyon finom matt felületben lehet hogy kárt teszel még egy fültisztító pálcikával is.

(P.H.)

(#23050) Alx.Mercer válasza Patrik.. (#23045) üzenetére


Alx.Mercer
aktív tag

A fültisztító pálcika meg azért nem jó, mert a pici mikrószálak, amikből áll könnyen beleakadhatnak a belső mechanikába, és ha ott maradnak, az hosszú távon káros lehet.

[ Szerkesztve ]

Eladó termékek (OneDrive galéria): https://1drv.ms/f/s!AhX-flNWpGw-hRUMHUQiLjQHjw5W

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.