Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3551) jNk válasza kisgyerek85 (#3549) üzenetére


jNk
senior tag

Egyszerűen fogalmazva a Samba egy olyan linux/unix alapú program(csomag) ami az smb/cifs hálózati protokolt használva lehetővé teszi a file és nyomtató megosztást a windowsos gépek felé (is).

k.daniel91
A led leragasztható vagy a a nas olyan helyre is tehető ahol már nem látod :)
A + szériás Synology (főleg egy nsa-210-hoz képest) elég drága, lehet hogy neked elég lenne a "j" változat, vagy a középút, a sima 212, ha 2 lemezes megoldást akarsz.

(#3552) TonTomika válasza Alex91 (#3535) üzenetére


TonTomika
aktív tag

Köszi a választ!

Nagyon nagy kár, mert pont az iTunes szerver kéne a legjobban a fájlmegosztás mellett. :/

Ha gyárit veszek, azt nem barkácsolnám, ha viszont barkács, akkor lehetőleg tudjon mindent. :)

Nagyon megfogott a szolgáltatásokkal a Synology, arra a következtetésre jutottam, hogy kezdésnek kipróbálok egy DS212j-t (az árakat nézve jobban megéri mint a DS112j). Ha beválik akkor az nagyon jó és marad (max pár év múlva cserélek nagyobbra), ha nem, akkor eladom, és kezdődhet a barkács. 2 éves garanciával stb. olyan nagyot nem lehet bukni rajta nem?

Már csak azt kéne kitalálnom, hogy mi legyen a PM G5 sorsa... :DDD

(#3553) k.daniel91 válasza jNk (#3551) üzenetére


k.daniel91
tag

Ha a sima 212-es képes gyorsabban másolni nekem tökéletes. :) Köszi szépen, utánanézzek mit tud a kicsike. Az ár meg férjen bele 80 ezerbe, és nagyjából tudja azokat amiket szerettem volna.

[ Szerkesztve ]

(#3554) rsf válasza kisgyerek85 (#3549) üzenetére


rsf
senior tag

Köszi, most már tudom.

Üdv.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#3555) Claude Leon válasza kisgyerek85 (#3549) üzenetére


Claude Leon
senior tag

Tévedés ne essék, a SAMBA egy linuxhoz készített cucc, amivel hálózaton eléred és elérhetővé teszel dolgokat a windows által preferált protokollon keresztül.
Maga a protokoll a CIFS, ha tévedek.

(#3556) Celtis válasza k.daniel91 (#3548) üzenetére


Celtis
veterán

Nálam is szobában van és nagyon halk.

(#3558) Dragon27


Dragon27
senior tag

Ezek az új WD: NAS-ra tervezett HDD 3TB WD30EFRX RED jók lehetnek ..?
és ha NAS-ra tervezték egy PC-re rá se lehet kötni ?

(#3559) fulcrum válasza Dragon27 (#3558) üzenetére


fulcrum
tag

Természetesen PC-ben ugyanúgy használható, mint bármely HDD, inkább csak marketing fogás az elnevezése. Egy piaci rést kívántak ezzel befedni (kialakítani), mert NAS-ba dedikált HDD eddig nem létezett.

Linux for human beings

(#3560) Dragon27 válasza fulcrum (#3559) üzenetére


Dragon27
senior tag

köszi

(#3561) jNk válasza fulcrum (#3559) üzenetére


jNk
senior tag

Létezett (Raid Edition), de azt a magasabb ára és teljesítménye az Enterprise kategóriába sorolta.

(#3562) Dragon27


Dragon27
senior tag

Már régóta tervezem 1 Synology NAS-t vagy kis fogyasztású PC vásárlást
Amire használnám Film,zene,3Dvideó,adatok elérése : 2 PC ,2 smart tv ,, okos telefon ( csak otthoni célokra ) .

1.Synology DS112 : 1 lemezes ami most 3TB használatával egy darabig elegendő lehet ...
USB 3.0 ,port eSATA amit később lehet bővíteni Bővítő Synology egységekkel ? de ez a megoldás kicsit drága .
2.Synology DS212j : most csak 1darab 3TB HDD később a másik de szerintem egy idő után a 6TB is megtelik ... mivel ezen csak USB 2.0 tartalmaz sebesség korlátozás... .,de tudnám bővíteni i-tec MySafe 3,5" USB 3.0 .. ahogy DS112-is

1.2 . : DS112 az előnyösebb amin eSATA és USB 3.0 port található i-tec MySafe bővítésével ,CPU: 1,6GHz
vagy DS212j : ami 2 lemezes és csak később kell bővíteni i-tec MySafe ., de USB 2.0 port korlát ..,?
Árkategória hasonló ...
3. mini PC megépítése de ott a fogyasztás és a Linux ami lehetni DSM 4.1 ?

Mivel a kis fogyasztás fontos ezért szerintem a 2 Synology marad és nagyon tetszik DSM 4.0,1 is [link]
De később hogy tudnám költségkímélően bővíteni ?.. vagy a sebessége jó a USB 2.0 ?

[ Szerkesztve ]

(#3563) Lazsnak


Lazsnak
tag

Sziasztok Hozzaertok :D

Kis segitseget szeretnek kerni FreeNas rendszer epitesehez. Abszolute kezdo vagyok sosem foglalkoztam meg a temaval. A celom a jelenlegi asztali konfigom, ami az alairasomban is szerepel, megkimelese miszerint jelenleg 24/7 ben megy, es helyi halozaton sok laptop nyustoli, ket haz kozott van gigabites rendszer jelenleg, es a kedves lakok elerik a jelenleg 6-7 tera adatot folyamatosan, tulnyomoreszt media megosztasra van hasznalva, szoval nem szukseges nekem semmifele raid, csak az adatok elerese. tv-ken xbmc rendszer stb... es a mostan isokat fogyaszto rendszeremet cserelnem valami "zoldebb" megoldasra.

Jelenleg kiprobaltam a FreeNAS rendszert egy maradek 3200+-os athlon rendszeren es egesz jonak tunik DE.

Ezt a lapot neztem ki a rendszernek, az athlon egyenlore csak proba mert epp volt itthon, viszont az alaplapon csak 2 sata van es minel tobb kell a jovore nezve, jelenleg 5 hdd-t kotnek ra, mind tele tartalommal. A kiszemelt lap integralt 1ghz-es amd c-60as apuval rendelkezik, es 6db sata 3-as csatival, en szerintem elegnek kellene lennie, mivel egy gyari megoldas arm-es alapu sokszor, es ha az eleg akkor ennek is elegnek kene lennie, de nem ertek hozza ezert kerdezek mielott vasarolok :). A rendszer es a fent leirt igenyek kiszolgalasahoz eleg lenne-e ez az alaplap es a proci? ezzel usznam meg a legkisebb fogyasztassal ugy erzem, es szeretnem kerdezni a FreeNAS felhasznaloktol, hogy mik a tapasztalatok, milyen hardver igenyek vannak.

Nem igazan talaltam olyan forum temat ahol FreeNAS rol lenne szo es porog is a tema, ezert batorkodtam ide irni :) remelem nem baj.

Elore is koszonom a segitseget :R

(#3564) Alex91 válasza Lazsnak (#3563) üzenetére


Alex91
félisten

Megneznem az OpenMediaVault-ot is, es a NAS4Free projectet is...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3565) Lazsnak válasza Alex91 (#3564) üzenetére


Lazsnak
tag

mint emlitettem tok szuz vagyok a temaban, a freenas mar all az athlonon, probalgatom nezelodok miket tud, de nem vagyok nagy majer halozatban. Viszont olvasgatok ezekrol is akkor, nem ismertem oket. Esetleg szemelyes tapasztalat? mivel nekem nincs igy lehet egyre rabokok a 3 kozul es belekezdek egy rendszerben, ha nem valik be valtok, probalgatok aztan ralelek arra elobb utobb ami nekem kell, de mivel mind1 mivel kezdek, ha adsz tanacsot megfogadom :) nem kell raid, csak a meglevo adatok megosztasa adatfogyasztasra, semmi hokusz pokusz :)

(#3566) misimagaki válasza Lazsnak (#3565) üzenetére


misimagaki
aktív tag

Én tavaly márciustól nyüstölöm a Freenas-t. Volt 32 bites P3 1 GHz 512 MB RAM, és most 64 bites van Brazosos alaplapon pendrivre-ról fut 2 GB RAM-mal, de nem kell neki annyi.
Ami biztos, hogy a Freenas vagy a Nas4Free

(a Freenas 0.7-est használtam, mert úgy gondolom, hogy a 8-as-nak irreálisak a hardver igényei, és szerintem azzal nem az otthoni felhasználókat célozták meg. Se torrent, se webserver. A 0.7-est abbahagyták. NAS4Free néven fut tovább.)

tudja azt, hogy a meglévő, gondolom NTFS diskjeidet olvassa. Elvileg saját felelőségre támogatja csak az NTFS partíciók kezelését de nekem még amikor szükség volt rá még nem okozott problémát. De szerintem érdemes UFS-re átkonvertálni.Helyesbítek: nem tudom lehet-e konvertálni. Szerintem adatot menteni, formázni, majd backupolni.. :((
Én tavaly talán májusban létrehoztam egy 2x1 GB-os RAID 1 tömböt - tehát csak tükrözve volt.
Majd októberben megtörtem, és azóta használom az egyik lemezt, amin maradt a SoftRaid-re formázott fájlrendszer, és az összes tartalom. A több mint egy év alatt szerintem havonta legalább egyszer újratelepítettem (volt olyan hét, hogy naponta :-) , mert valamit elkonfiguráltam rajta, és éppen nem volt friss config fájl mentésem.Gyakorlatilag percek alatt össze lehet kattingatni mindent, szerintem még akkor is, ha bonyolultabb a jogosultsági rendszer rajta....

Egyszer átálltam Open Media Vaultra is, de az csak ext2/3/4 fájlendszerű vinyókat támogat, illetve azt hiszem NTFS-t is, de azt a vinyót, ami nem volt nullára formázva még felismerni sem volt hajlandó. A RAID 1 tömb másik lemezét formáztam meg benne ext4-re, és másoltam át rá kb 600 GB adatot.
Aztán egy hónap után visszaálltam a FreeNAS-ra. Majd ha érdekel, akkor privátban megbeszéljül miért.

A Nas4Free most érdekes dolgokat művel. Nem mindig indul el csak másodszorra, nem áll le időzítetten, de lehet, hogy csak a hajnali 4 órával van baja, mert 3:30-kor eddig leállt. :F Akkor is elkúrta már egyszer a Transmission settings állományátt, ha szabályosan állt le. Anékül meg nyista torrent.
Elvileg ugyanolyan, mint a FreeNAs 0.7, de pl FreeBSD 9 van alatta, meg persze szerintük minden jobb és szebb. Persze ez csak test verzió, mert még stable nincs belöle.
A 0.7-es nekem nagyon stabil volt. WOL is ment rajta bármikor, a NAS4Free igaz, hogy végre támogatj a Realtek alaplapi hálókártyám, de a WOL hol megy hol nem.. :F

[ Szerkesztve ]

Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."

(#3567) Dragon27


Dragon27
senior tag

Mi a jobb a gyorsabb Synology DS112 ,.
Synology DS212j vagy a 2 lemezes
?ezt csak azért használnám hogy gyakrabban használt anyagokat elérhessem az összes készüléken .. + kis torrent...

RAID5 megépítése Synology termékeivel drága ezért később .. A PC fogom megvalósítani archiválás ...,,,... + kérdés : RAID5 minimum 3 HDD mennyi a maximum ? és ennek a HDD fűzésének eredménye
(Pl. 4 db egyenként 1 TB =3 TB
maximum ? db egyenként 1 TB=?

köszi

(#3568) jNk válasza Dragon27 (#3567) üzenetére


jNk
senior tag

(#3569) Dragon27 válasza jNk (#3568) üzenetére


Dragon27
senior tag

SB850 lapkakészlet
6 xSATA 6.0 Gb/s ports RAID támogatás 0,1,5,10

ez hardveres RAID építés vagy szoftveres szerinted ? mivel a legjobb felépíteni raidxpert , valahol a Bios-ba ,.,.,. ?
RAID5 építésekor 3 HDD vel kezdem a későbbi bővítés ?

Köszi :R

(#3570) krealon válasza Dragon27 (#3569) üzenetére


krealon
veterán

Az alaplapi chipsetekben softRAID van.
Ettol kezdve celszerubb a kompatibilitas miatt az OS-re bizni ezt a funkciot.

A Raid5 bovites nem egy egyszeru muvelet, eddig csak hardveres eszkoznel lattam ra megoldast (IBM ServeRaid).

(#3571) Dragon27 válasza krealon (#3570) üzenetére


Dragon27
senior tag

már én is néztem RAID ADAPTEC de ennyiért ... :Y
a DX510-re egyből mehet rá PC-re eSATA port rekesztől ?
_______________
Szerintetek hogy lehet Raid5 ki építését a legolcsóbban megoldani . min 9-12TB

[ Szerkesztve ]

(#3572) krealon válasza Dragon27 (#3571) üzenetére


krealon
veterán

"Szerintetek hogy lehet Raid5 ki építését a legolcsóbban megoldani . min 9-12TB"

Legolcsobb a barkacs megoldas:
Midi PC hazba applikalhato 8db 2T winyo.
Ha az alaplapon van 6 SATA csatlakozo, akkor csak egy 2 portos SATA vezerlo kell pluszban.
Egy FreeNAS kepes futni egy 2GB-os pendrive-rol, azzal megoldhato a HDD-k RAID5-be szervezese.

Nagyon fontos a megfelelo tapegyseg a gepbe, mert indulaskor a 8 HDD darabonkent kb 3A-t vesz fel a 12V-os agon, amit az olcso tapok nem birnak.

Emellett a RAID5 tejesitmenyhez kelloen sok cache-re (RAM) is szukseg van, ami aramkimaradas eseten vegzetes hibat okozhat (adatvesztes), tehat UPS-re is szukseg lesz, ami kepes a NAS-t (PC-t) vezerelni aramkimaradas eseten (ld APC Smart-UPS).

Ez az osszeallitas akar kallodo alkatreszekbol is megvalosithato, de az epitoelemek minosegenek szorasa miatt nem valoszinu, hogy kepes lesz biztositani egy celhardver megbizhatosagi es tejesitmenybeli mutatoit.

(#3573) Dragon27 válasza krealon (#3572) üzenetére


Dragon27
senior tag

Köszi a választ

(#3574) krealon válasza krealon (#3572) üzenetére


krealon
veterán

Az meg lemaradt, hogy a HDD-k huzamos hasznalata miatt szukseges az aktiv hutesuk, tehat ugy kell bepiteni oket, hogy korulottuk allandoan legyen legalabb egy minimalis legmozgas, kulonben rovid idon belul "hogutaban" (50+ celsius fok) pusztulnak el.

(#3575) cucuska79


cucuska79
tag

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, ha csak fullhd filmezésre és Ftp-ra szeretnék NAS-t akkor ahhoz elég a legolcsobb is? mondjuk egy Dlink320-as? Attól mert nem 2gigás a procija és nem olyan jó mint mondjuk egy Synologic attól még viszi akadás mentesen a vinyóról a filmet, ami egy WDTV-vel összekötve?

Köszi
Gábor

(#3576) Alex91 válasza cucuska79 (#3575) üzenetére


Alex91
félisten

Eleg lehet, de inkabb egy Zyxel, vagy My Book Live...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3577) kisgyerek85 válasza cucuska79 (#3575) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Jo hozza. Nekem egy dlink 313as volt a mostani elott. Nem volt gondom vele, es ha jol tudom a 320 erosebb vas.

(#3578) betyarr


betyarr
veterán

sziasztok!

most elég sokmindent olvasgattam rövid időn belül a nas-ról,dlna-ról stb.össze is van minden jól kuszálódva a szürkeállományomban.az elképzelésem valami ilyesmi volna (javítsatok ki,ha nem működne): pc,tv,bd-player összekötve egy nas-al,adott esetben a tv illetve a bd-player a nas tartalmat lejtátssza,amit a pc-ről pakolok fel rá.
igazából az elsődleges ötletem az volt,hogy veszek egy bd-játékost meg egy 2,5-ös hdd-t és a játékos a hdd-ről kapja majd a lejátszani valót.azonban szeretnék kényelmes lenni és a további jótékony hatásait is kihasználni egy nas-nak.tehát a kérdés:ez így ebben a formában működik?

köszönöm előre is a választ!

(#3579) Nyugdíjas válasza betyarr (#3578) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Márhogyne:K

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3580) betyarr válasza Nyugdíjas (#3579) üzenetére


betyarr
veterán

tehát egy ilyen tökéletesen kiszolgálna engem a fentebb emlegetett célokra?mindenféle kompromisszum nélkül,lazán vinné a hd tartalmakat is lanon akár tv-vel,akár bd-játékossal párosítva?

(#3581) Nyugdíjas válasza betyarr (#3580) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Ezt a konkrét terméket nem ismerem,de hogy egy NAS ilyen egyszer, szimpla adatmegosztást ellásson ez nagyon alap. Azt persze nem lehet tudni, hogy a tévé, illetve a BDPlayer mit szól ehhez,de nem nagyon okoz nekik ilyesmi manapság már gondot.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3582) betyarr válasza Nyugdíjas (#3581) üzenetére


betyarr
veterán

neded a wd a tv-vel így van összekötve?

(#3583) Nyugdíjas válasza betyarr (#3582) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Nekem az iMac látja el a lejátszó funkciót (Plex), és sima AFP-s filemegosztással vannak a MyBook Live-ok felcsatolva. Tökéletesen működik. az én tévém egyébként elég régi, és elég egyszerű darab. Nem rendelkezik még lejátszó funkcióval (egyébként sem biznám rá).

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3584) Zada


Zada
tag

Sziasztok!

Családi képek, videók + filmek tárolására szeretnék egyszerű hálózati tárolót, ami biztonsági mentésként funkcionálna, kivétel a mozifilmeknél, mert ott az lenne a cél, hogy mindenki bárhonnan elérhesse az adott filmet. Mivel nem értek hozzá ezért kérném a segítségeteket.
Egy nagy kertes házban lakom többedmagammal, ahol 2 router szórja a netet wifin.
Olyan eszközt szeretnék, amiben
- Legyen benne egy torrent kliens.
- Egyszerű legyen, hogy a család többi tagja is képes legyen elérni.
- RAID-t ismerje.
- Méretre 2*500 GB-s szerintem elég lesz.
- Halk, kis fogyasztású.
+ Nem baj, ha nem csak otthonról tudom elérni, hanem pl. telefonról vagy bent a melóhelyről is.

A válaszokat előre is köszönöm.

(#3585) Alex91 válasza Zada (#3584) üzenetére


Alex91
félisten

[link]+a merevlemezek.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3586) Zada válasza Alex91 (#3585) üzenetére


Zada
tag

Köszi szépen, bár nem olcsó :-)
Merevlemezekről olvastam, hogy érdemes azonos márkát, típust berakni. Tudok ajánlani olyat, ami kifejezetten NAS-okba szántak?

(#3587) Alex91 válasza Zada (#3586) üzenetére


Alex91
félisten

Megnezed a gyarto honlapjan, hogy miyen hdd-k tamogatottak...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3588) Roll_91


Roll_91
csendes tag

Sziasztok!!

Tud valaki ajánlani egy 4 winyós nast? Synology ds412+ néztem de nem tudom, hogy lehet e már itthon kapni.:) De érdekel más márka is.

Válaszokat köszönöm!!!

(#3589) jNk válasza Roll_91 (#3588) üzenetére


jNk
senior tag

Synologynál maradva a 411slim (2.5" lemezes) és a 411j jelenleg is kapható. Hasonló áron/minőségben a QNAP TS-4xx szériát érdemes még megnézni, de kb fele pénzért kapsz egy HP MicroServert vagy akár építhetsz is egyet itx atom/brazos alapon és még mindig bőven 100e Ft alatt maradsz.

(#3590) Roll_91 válasza jNk (#3589) üzenetére


Roll_91
csendes tag

Köszi a gyors válasz!

Megnézem a QNAP ot .. de nekem a synology rendszere nagyon meggyőzött és nem nagyon írtak róla rosszat.

Microservert meg nem nagyon szeretnék. Bár tényleg olcsóbban lehet kijönne. De ez a synology nagyon meggyőzött.

(#3591) jNk válasza Roll_91 (#3590) üzenetére


jNk
senior tag

A Synology rendszere/felülete valóban kiforrott és a tudása is komoly plusz folyamatosan fejlesztik. Ha ez neked megéri a "felárat" egy freenas/nas4free/openmediavault-val hajtott micro/saját-szerverrel szemben akkor hajrá, itt még van a (411j-nél) alig drágább de izmosabb 411-ből.

[ Szerkesztve ]

(#3592) Roll_91 válasza jNk (#3591) üzenetére


Roll_91
csendes tag

Igazából mindenképpen elgondolkodtató... microserverről tudnál nekem linkeket adni?
Hátha aztán meg gondolom magam:)

Előre is köszii!!!

(#3593) TonTomika válasza Roll_91 (#3592) üzenetére


TonTomika
aktív tag

Itt leírnak róla egész sok dolgot.

Ipon (ebben mondjuk van egy 250-es vinyó is)

A vinyó nélküli az N40L.

(#3594) TonTomika válasza TonTomika (#3593) üzenetére


TonTomika
aktív tag

Volt egy nagyon jó leírás róla logouton, azt még be akartam szúrni de sajnos nem találom. Illetve egy linket igen, de nincs mögötte tartalom. Letörölték volna? Why? :(((

(Sorry, lejárt a limit.)

(#3595) Roll_91 válasza TonTomika (#3593) üzenetére


Roll_91
csendes tag

Ebből is elég sok mindent megtudtam jónak tűnik legalább is ár ügyileg. Bár mondjuk a 150 w os áram fogyasztása durva. De tetszik, hogy sok benne a lehetőség.

Köszi a linkeket!!

Ha lesz kérdésem még írok!!

(#3596) Alex91 válasza Roll_91 (#3595) üzenetére


Alex91
félisten

Az a 150W a tap teljesitmenye, annyit nem fogyaszt...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3597) betyarr


betyarr
veterán

a zyxel 310-ese mennyire zavaróan hangos?vagy azért nem olyan vészes?

(#3598) bugizozi válasza TonTomika (#3594) üzenetére


bugizozi
őstag

Igen, azt a cikket törölték, de itt megtalálható, illetve ebben a topicban még írnak sok hasznosat róla :K

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#3599) rsf válasza betyarr (#3597) üzenetére


rsf
senior tag

Nekem nagyon bejött a Zyxel nsa310. A venti fordulatát szabályozza és ha nem meleg a cucc akkor az alacsonyabb fordulatszám tartományban a ventije elég érdekes hangot ad ki sajnos. Cserélni akarom majd a ventijét egy jobb-ra.
De ennek a nasnak elég jo a supportja és a hw sem gyenge alatta(1.2GHz) az ára meg kifejezetten baráti. Szerintem 30eFt alatt a legjobb vétel.
Én tudom ajánlani, persze a synology jobb de az annyival drágább is.
Üdv.

[ Szerkesztve ]

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#3600) liquidmoon


liquidmoon
aktív tag

Sziasztok!
Szeretnék venni egy ZYXEL NSA-310 2TB NAS-t, de lenne kérdésem:
Otthon szeretném média tartalmak továbbítására használni, filmek megnézése projektoron, tv-n, tableten(wi-fi), telefonon(wi-fi), képek továbbítására, zenék hallgatása különböző eszközökön, torrent stb. Sok helyen olvastam, hogy ez inkább szerver, de nem igazán média szerver... Olvastam, hogy nem tudok beletekerni pl telefonról , tabletről a filmekbe, nem játssza le a feliratot, a mkv file-okat...(android tablet, telefon, wp7.5 telefon) Tényleg ilyen gondok vannak vele?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.