Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2401) krealon válasza pucni (#2394) üzenetére


krealon
veterán

1. Ha szetszeded a NAS-t, ugrott a 3 eves garancia.
2. Az USB-n csatlakoztatott tarolokra vonatkozik a kompatibilitasi lista.
3. Alapesetben XFS formatumu a belso disk (az admin oldalon kijelzi)
4. Szokas tobb particiot letrehozni egy Linux-os rendszerben, de ez csak akkor derul ki, ha szetszedted (-> ugrott a garancia)
5 Igen. Pontosan.

Mellesleg a benne levo libtorrent uPnP-vel nyit maganak portot a routeren, es a megadott kriteriumok szerint szepen seed-el.

Az egyetlen gond, hogy torrentezeskor a folyamatos vinyo terheles miatt eroteljesen melegszik a HDD. 1 ora alatt 55 fokra forrosodott egy 23 fokos szobaban, ugyhogy aktiv hutesre mindenkepp szukseg van.
A rahelyezett, lassu fordulatu 12cm-es venti (felfele fuj, azaz kiszivja a levegot a NAS-bol) hatasara 32 fokra hult a merevlemez.
Hutes nelkuli torrentezessel rovid ido alatt meg lehet fozni az eszkozt.

(#2402) Cypresss válasza Champipi (#2384) üzenetére


Cypresss
senior tag

Igazad van, felesleges a szájtépés tények nélkül.

Amint azt [itt is] látod a két márka nagyon közel van egymáshoz.
Igaz ez már egy bő fél éves teszt, de egyértelműen látszik, hogy a Qnap-nak még csak most sikerült teljesítményben utolérnie a Syno-t és ezt is csak bizonyos modellek esetében. (Itt tenném hozzá, hogy a 1511+ kb 15 százalékkal gyorsabb, mint a tesztben szereplő 1010+.) De mit is kapunk cserébe a Qnap-tól?
Valamivel hangosabb működést, nagyobb fogyasztást - a Syno 1511+ mindössze 68 wattot eszik maximális terhelésnél és 30 körül alapjáraton, kikapcsolt HDD-kkel pedig max 20-at - funkciókban valamivel szegényesebb és kevésbbé jól átlátható op rendszert, kvázi nulla hivatalos magyar támogatással. Volt Qnap-om is, most Synom van, észrevehetően használhatóbb és praktikusabb az utóbbi.

Himi-humi boltok: azokra gondoltam, akik nem hivatalosan forgalmazzák a NAS-okat, nem konkrétan a Qnap dealerekre értettem. Synology forgalmazóból is van szép számmal "szürke" importőr, aki ha nála vásárolsz "jó áron", örül és arról biztosít, hogy minden kerek és hivatalos, de ha gebasz van a megvásárolt termékkel az arcodba röhög.

[ Szerkesztve ]

A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

(#2403) Cypresss válasza need (#2386) üzenetére


Cypresss
senior tag

Félreértettél, nem támadni akartalak, pusztán megvilágítani néhány dolgot, amit nem tudsz pontosan.

Csak az a különbség hogy az egyik nekem jól működik a másikat én a felejtős kategóriába raktam..!

Ugye mindkét megoldást ugyanazon a NAS-on használod (pontosabban a transmissiont egy PC-n, de a cél ugyanaz), az egyik működik nálad a másik nem. A két progit hasonló fejlesztői környezetben fejlesztik. Vagyis az egyik nem lehet rosszabb, mint a másik, mivel 90 százalékban megegyeznek a paramétereik. :W Valószínűleg az általad (elvégzet vagy rosszul elvégzett) beállításokkal van a baj. Erről viszont nem a NAS tehet.

Elfogadom, hogy nem kívánsz ezzel a témával foglalkozni. Semmi gond, ha legközelebb hasonló kételyek fogalmazódnak meg benned, kérdezz és ha tudok segítek, válaszolok.

És persze no offense! :)

A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

(#2404) Cypresss válasza veze (#2390) üzenetére


Cypresss
senior tag

De akítv állapotban csak 34 van, ha jól látom.

Azt már kipróbáltad, hogy mekkora seed számnál lassul be észrevehetően?

Vinyók hogy bírják ezt a nagy igénybevételt?

A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

(#2405) veze válasza Cypresss (#2404) üzenetére


veze
őstag

majd csinálok egy nagyobb képet róla, hogy jobban látszódjon , bár nem fér bele mind ugysem
Az aktiv állapot azt jelenti 34 db konkrétan abban a pillanatban valamilyen sebességgel tölt fel.
Az aktív még ennyi sem szokott lenni (csak most ünnep miatt freelech van néhány helyen és meglódult a letöltési kedv) és nem is baj ha kevesebb mert akkor egy egy torrentre nagyobb sebesség jut. mivel állandóan full sebességgel megy, az az aktívak között oszlik szét.
(van időszak amikor a felfele sebességet korlátozom,jellemzően amikor többet van használva a net másra is. ezt a tm-ben szépen be lehet állítani és automatikasan átállítja a sebességet pl. éjszakára)
Az inaktív 216 meg azt jelenti, hogy effektive seedben áll, el van inditva, de perpillanat nem tölti tölem épp senki.
az aktívokban a torrentek cserélödnek, van ami átlép inaktívba , az inaktivból meg ha kérés érkezik átmegy aktívba.. és akkor az tölt fel
a befejezve 244, letölt épp 2,
azok amik a leállított mappában vannak az se nem leech se nem seed épp akkor.
Azt tapasztaltam hogyha 4-5 leech van aktív, akkor a seed sebesség leesik a maximum felére..ha vége van a letöltésnek vagy csak egy kettö megy már , akkor a seed sebesség visszaáll maxra.
de általában 2-3 nál többet nem töltök le egyidöben , meg sokszor semmit.. szóval ez nem jelent nagy megalkuvást.
Ha csak seedben vannak, akkor a 240 sem lassítja az épp aktívan feltöltők sebességét. viszont be van korlátozva tm-ben, hogy 40 nél többet ne tegyen aktiv feltöltésben egyidöben mert annyira lecsökken (szétoszlik közöttük) akkor az egy torrentre jutó up sebesség..hogy annak már nincs értelme.
a vinyók bírják egyelőre, egy külsö sharkoon fémházas is van rádugva e-sata csatlakozással 24/7 ben. (samsung ecogreen, WD green) kb 40-42 fokosak. Idönként van hogy leállítom az e-satasat, olyankor rádugom más gépre és leszedem róla azokat amit kell. Ezért nem érint nagyon a NAS hálózatos másolási sebesség korlátai..igy kb. 100MB/s-el másolok..
Nyáron melegebb is lett volna de megoldottam az összes cucc hűtését, bepakoltam ez alá :D
Elég hatékony, annak ellenére hogy tök egyszerű és fapados, és hulladékból meg kiszuperált cuccokból áll:)

[ Szerkesztve ]

(#2406) pucni


pucni
csendes tag

Medion NAS-hoz írt infokat köszönök mindenkinek. A garanciáról annyit, hogy óvatosan a legtöbb dolog szétszedhető nyom nélkül. Persze ha matrica alatt van a csavar, akkor már nem.

1. Még az a kérdés vetődött fel bennem, hogy mi a jobb egy HDD-nek? Ha folyamatosan megy, akkor tudtommal elég sok üzemórát kibír, de ha energiatakarékosra van téve és állandóan felpörög, az nem készíti ki jobban? Szerintem érdemesebb lenne a kikapcsoláshoz szükséges üresjárati időt minél nagyobbra venni.

2. Továbbá mennyire érzékeny egy ilyen NAS arra, hogy fogom aztán lekapcsolom. Windowsban szabályosan kilép az ember és a HDD mindent lement, fejet kitesz és kikapcsol. Viszont ez a cucc úgy hallom csinál valamit elég gyakran a fejével. Ha meg épp valami megy róla vagy torrent tölt, akkor nem lehet adatvesztés meg adatösszekavarodás kikapcsoláskor?
Tudtommal nincs leválasztás funkció, mint mondjuk USB-s eszközök esetén.

3. Scandisk, töredezettségmentesítés hogy van megoldva egy ilyen hálózati lemezen?

Tudom sok a kérdés, de a forumok lényege az eszmecsere az emberek okosodása végett.

(#2407) veze válasza pucni (#2406) üzenetére


veze
őstag

csak általánosságban a sajátom tapasztalataiból kiindulva..
Nálam a lekapcsolásra nem érzékeny.. az elején van egy gomb, két sípolásig kell nyomni ( ez kb 6-7 mp, elengedem a gombot és már totál ki is kapcsolt..áramtalanított
nekem a gyári szoftban a lemezkezelésnél van karbantartás... van leválasztás is. A belső lemezt nem lehet csak leválasztani, amiről fut a szoftver, az összes többi csatlakoztatottat igen.
torrent töltésnél nem lesz adatvesztés mert kis szeletekben tölt (512 Kb-4-esetleg 8MB) max egy ilyen veszhet el de azt meg ujra letölti ha kapcsolódik

(#2408) Alex91 válasza pucni (#2406) üzenetére


Alex91
félisten

NAS-t nem szokás kapcsolgatni, ez 24 órában megy.

Ha gyakran használod, akkor érdemes nagyobb időt hagyni a kikapcsolasra, ha meg torrentezik, akkor ugye ne is kapcsoljon ki. Ha ritkán fogsz hozzáférni, akkor meg nem érdemes fölöslegesen járatni.

Itt nincs ilyen windowsos hülyeség, hogy scandisk és társai. Eleve más filerendszer van rajta, ami másképpen is viselkedik. (Meg nem ettől lesz lassú az eleresed, hogy esetleg mennyire töredezett a cucc.)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#2409) Pali79 válasza Alex91 (#2408) üzenetére


Pali79
aktív tag

Egyre jobban örülök, hogy saját magam barkácsolta nas-t használok :C
Nagyon bejött az OMV! Már a legfrissebb TM megy rajta :K

(#2410) Cypresss válasza pucni (#2406) üzenetére


Cypresss
senior tag

1. Az a kérdés, hogy mire akarod használni. Nekem elsősorban céges dolgok miatt kell a NAS (pl: fotósok rakják fel a képeiket) ezért 7/24-ben megy a cucc. Ha csak torrentre akarod használni, de sokra, akkor sincs értelme standby módot használni, addig egyébként sem lehet amíg aktív akár egyetlen seed is a NAS-on.

2-3. Semennyire, ezeket a gépeket jellemzően állandó működésre tervezik, van olyan rackes változat, ahol redundás táp biztosítja a folyamatos áramellátást. :D Meg kell tanulni nem Windowsos fejjel gondolkodni, ha NAS-t szeretnél használni. Leválasztás, adatvesztés, töredzettségmentesítés egy Linux alapú NAS esetében ismeretlen fogalmak. A Synology NAS-ok pl ext4 fájlrendszert használnak ennek elsődleges ismérve, hogy kb olyan adattárolási megbízhatósággal rendelkezik, mint egy atomerőmű, a maximális tárolási kapacitás pedig egy exabyte (egy millió terrabyte). Ha mélyebben is érdekel check [itt]

Szóval nem kell aggódnod, minden rendben lesz, csak megfelelő NAS-t kell választani.

[ Szerkesztve ]

A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

(#2411) Borisz76 válasza Pali79 (#2409) üzenetére


Borisz76
veterán

Megosztanád velem / velünk az épített motyód technikai részleteit :
Ház , táp , alaplap ,mem , hdd , oprendszer , használt programok...stb.
Már csak azért is mert kiváncsivá tettél :)

Köszi.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#2412) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! Honnan lehetne megtudni, hogy Synology DiskStation DS110j NAS-nak magyarított-e a kezelőfelülete? (Mert ugye a zéróról kezdőnek, még magyarul is nehéz eligazodni)
Nagy dilemmám, hogy a fenti, vagy a Synology USB Station 2 cuccot vegyem.
Kettő között, a magyar kezelőfelület, a fogyasztásbeli különbség és a zajszint billentheti ide oda a mérleg nyelvét.
A DiskStation DS110j típusról nem találok fogyasztási adatokat, az olcsóbbik tesó 5W.
Nyilván a külső USB-s HDD szinte hangtalan, na de a belső ventis mennyire hangos?
Ti melyiket választanátok?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#2413) Pali79 válasza Borisz76 (#2411) üzenetére


Pali79
aktív tag

Persze! Nem titkos :)

Ház: MOREX VENUS 668 Black mini itx
Táp: a házban volt gyárilag
Alaplap: Asrock A330ION Itel Atom 1,6 GHz dual core
Mem: 2×2 GB Kingmax
HDD: 1 db 1,5 TB Samsung ECOGreen, 1 db 160 GB Samsung, 1 db 1 GB noname pendrive a rendszernek
OS: OMV (OpenMediaVault)

Egyenlőre ennyi. Az OS először FreeNAS volt, de nem támogatta teljes mértékben az alaplapra integrált hálókártya vezérlőjét, ezért a torrenteket csak letölteni tudtam, azt se mindig. Ezért váltottam az OMV-ra és nem is bántam meg. A FreeNAS nagyon elszállt, olyan HW igénye van a legújabb verziónak, hogy az valami iszonyat. Ráadásul a frissítéshez újra kell telepíteni az egészet (ha jól tudom, de ha nem majd Alex'91 kijavít :) )
Az OMV ezzel szemben automatikusan tölti le a frissítéseket nem csak az OS-hez, hanem az egyéb dolgokhoz. Pl épp most frissítettem a TM-et benne, ami csak egy gombnyomás a webadmin felületen.
Sok mindent nem használok benne, a torrent, az SSH, a SAMBA fut rajta ami mindig kell. Ezenkívül az e-mail küldés és a hdd s.m.a.r.t. figyelése van beállítva.
A memória kihasztnáltság 2-5% közötti általában, a processzor egyszer lépte át eddig a 20%-ot.
Ha normalizálódnak a hdd árak teszek bele még 4db 1,5 TB-st amit RAID5-be szeretnék fűzni. Kíváncsi leszek akkor milyen lesz a ram és cpu kihasználtság. :)

(#2414) Pali79 válasza VGYke (#2412) üzenetére


Pali79
aktív tag

A DiskStation DS110j típusról nem találok fogyasztási adatokat,

Ott van az adatlapján méghozzá jó nagy bazi betűkkel:

Energia fogyasztás3
19W (használatban);
9W (HDD–hibernáció esetén)

Honnan lehetne megtudni, hogy Synology DiskStation DS110j NAS-nak magyarított-e a kezelőfelülete?

Ez is ott van az adatlapon csak végig kéne olvasni!

Web-felület nyelvek
Angol, német, francia, olasz, spanyol, dán, norvég, svéd, holland, orosz, japán, koreai, cseh, lengyel, tradicionális kínai, egyszerűsített kínai, portugál, török és magyar

[ Szerkesztve ]

(#2415) Pali79 válasza VGYke (#2412) üzenetére


Pali79
aktív tag

Már nem tudtam módosítani a HSZ-em, ezért ide írom: bár nekem egy Dlink DNS-313 szolgált sokáig és abban be lehetett állítani, hogy a venti milyen hőmérséklet fölött kapcsoljon be. Egy alacsony fordulatú hdd-vel ha 50 fokra volt állítva csak nyáron pörgött fel pár percre. Persze akkor volt hangja, mert ezek a ventik 8000 fordulat körül dolgoznak a kis méret miatt, az pedig hangos.

(#2416) Alex91


Alex91
félisten

Aki saját NAS építésén töri a fejet, annak ez a cucc ajánlott: HP ProLiant Microserver

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#2417) Pali79 válasza Alex91 (#2416) üzenetére


Pali79
aktív tag

Hát igen! Nagyon jó kis cucc és az ára is nagyon rendben van, most már. :DDD
Az árgépes árdiagramon látszik, hogy nemrég még 90e környékén volt az ára és nem is igen lehetett kapni. Ennyi pénzből most nem hozol ki egy 4 db sata hdd fogadására képes nast saját kezűleg.

(#2418) hati válasza Pali79 (#2409) üzenetére


hati
addikt

Én is magam raktam össze a NAS/szerveremet. :C

(#2419) veze válasza Pali79 (#2413) üzenetére


veze
őstag

OpenMediaVault.. ez free otthonra?

(#2420) Alex91 válasza veze (#2419) üzenetére


Alex91
félisten

Open, szerinted?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#2421) VGYke válasza Pali79 (#2415) üzenetére


VGYke
addikt

:R Tényleg ott van! Úgy látszik nem láttam a fától az erdőt.
Ha sebességben elsősorban média (720p-1080p filmek) stream-elése a szempont, mi lehet a különbség a két NAS között?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#2422) Alex91 válasza VGYke (#2421) üzenetére


Alex91
félisten

Hogy az USB-s lassabb lesz.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#2423) veze válasza Alex91 (#2420) üzenetére


veze
őstag

annak tűnik (már le is szedtem, egy gépen kipróbálom majd) de ma már semmiről sem biztos hogy az, aminek látszik :)

(#2424) hati válasza VGYke (#2421) üzenetére


hati
addikt

USB-n kb. 30MB/s lesz a max sebesség, vinyónként.

(#2425) VGYke válasza hati (#2424) üzenetére


VGYke
addikt

Alex91, hati, köszönöm! Igen, tudom (PC-n tapasztalom), hogy az USB-s külső hdd mennyire gagyi a belsőhöz képest. De! Soha nem raktam össze a sebességképletet, meg a gyenge láncszemeket a fejemben.
Szóval a lánc: D-link Dir655 wifis router rácsatlakozva UTP-vel Synology USB Station 2, a NAS-on egy WD MyPassport USB-s hdd. A wifin csüng 1db PC (ha be van kapcsolva), néha 1db laptop, 2db Samu TV -itt a médialejátszó képesség a lényeg....
Szóval ebben a láncban szűk keresztmetszet lehet-e a NAS - usb-hdd láncszem?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#2426) Alex91 válasza VGYke (#2425) üzenetére


Alex91
félisten

Ebben nem :D.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#2427) hati válasza VGYke (#2425) üzenetére


hati
addikt

Nem, de a még változhatnak a dolgok otthon. Pl. a hűtőgép, a hajszáírót is csatlakozik eygszer a NAS-ra ;)

(#2428) Pali79 válasza VGYke (#2425) üzenetére


Pali79
aktív tag

Tapasztalatom szerint a kábel szokott lenni a szűk keresztmetszet, mert arra nem figyel oda senki. A jó hálózathoz illik CAT6-os kábelt használni. Elképesztő különbség van sebességben a CAT5e-hez képest is.

(#2429) VGYke válasza Pali79 (#2428) üzenetére


VGYke
addikt

Lüke vagyok ehez. Szerinted a Router és Nas közötti kb. (mi a legrövidebb beszerezhető?= mert nekem a 2 eszköz között 10cm lenne) kb. 30cm-es távon jelent valamit a CAT5 vagy 6? Már csak azért,mert rövid CAT6 UTP kábelem nincs. Ha számít, kettőt kellene beszereznem, mert a router is CAT5e kábellel cumizza a netet, igaz az a kábel sincs több 20cm-nél (azért nem tudom a méreteket, mert a kábelek össze vannnak göngyölve = minden egymás mellett van)... :F

[ Szerkesztve ]

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#2430) need válasza VGYke (#2429) üzenetére


need
addikt

Sajnálatosan én nagyon sokat szenvedtem ill. kínlódtam azzal hogy túl lassúnak találtam azt a sebességet amivel másolok a sz.gép és a nas között..!

Én vettem a fáradságot és vettem Cat 6 kábelt kimondottan ehhez..! Igaz nem gyártótól..
és a másolási sebességem 12-13 m/sec volt..

Akkor gondoltam 1-et és lecseréltem olyan kábelre amit hivatalos sz.gép boltba adnak...!
Én [töllül vettem]
amint láthatod az árakat 1m darab mennyi..szerintem mindenképpen érdemes kicserélni..
Cat 6-ra..!

Ja és most a sebességem 50-60 m/sec...! ;)

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#2431) jNk válasza Pali79 (#2428) üzenetére


jNk
senior tag

Mi az az elképesztő sebesség ami egy cat6 kábelen jelentkezik egy cat5e-hez képest otthoni felhasználásban ?

(#2432) need válasza jNk (#2431) üzenetére


need
addikt

javaslom olvasd el amit írtam..kb. ennyit jelent..!

de ne kis dolgokban gondolkozz hanem pl. 1-1.5 terrákban azokat mennyi ideig töltöd fel..?
12-15 m/sec sebességgel...??

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#2433) Pali79 válasza VGYke (#2429) üzenetére


Pali79
aktív tag

Persze, hogy számít! A különbséget lásd a másik kolléga hsz-ében! Ha jól tudom 50 cm a legrövidebb és átlag 200 Ft-ért kapható a gyárilag ráöntött csatlakozós, fém árnyékolású. Az, hogy milyen kábelen jön a net már mellékes, hacsak nincs 120-as upc-s neted.

(#2434) Pali79 válasza need (#2430) üzenetére


Pali79
aktív tag

50-60 m/sec?? az jó gyors! Az 180-216 km/h! :DDD Bocsi de ezt nem tudtam kihagyni! :DD

(#2435) hati válasza need (#2430) üzenetére


hati
addikt

Korábban milyen kábeled volt?

(#2436) jNk válasza need (#2432) üzenetére


jNk
senior tag

Az 1000. krimpelés után már ér nagyban gondolkozni ? ;]

A Cat5e szabvány is támogatja a gigabit sebességet, igaz hogy a Cat6 hitelesítve is van rá, de normál (nem pl. 380V nagy nagyobb áram melett vezetve) a cat5e is kiszolgál 100 méteren belül gigabites hálózatot.

Az hogy neked cat5(e?)-ről cat6-ra váltva megnőtt a sebességed nem jelenti azt hogy mindenki más is ebben a cipőben jár(5e-vel) ezért szaladnia kell a boltba cat6 kábeldobokért :D

(#2437) misimagaki


misimagaki
aktív tag

Én is szenvedek a másolási sebességgel. Freenas és Xp között FTP-n ritkán megy 12-15 fölé. Illetve teljesen lekövethetetlen módon néha 25-30 MB/s is meg van. Mondjuk belekezd egy nagyobb állomány másolásába 42-vel, majd a végére beáll 10 MB/s-re.
A kábelek gyárilag csomagolt CAT6-os kábelek. Aztán lehet, hogy ez csak a folklór...
Veszek én kábelt....

[ Szerkesztve ]

Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."

(#2438) need válasza jNk (#2436) üzenetére


need
addikt

tudod mit te kurva okos gyerek...

azt csináltok amit akartok... nekem osztod az észt...! én próbáltam leírni hogy mennyire is fontos egy normális kábel..erre te kimásolsz neked valami xarságot és azzal érvelsz..!
én a saját tapasztalatomat írtam le meg a kínlódást...

nem írok csúnya szavakat sem jelzőket..de szívem szerint elküldenélek a jó............
idióta...

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#2439) Alex91 válasza need (#2438) üzenetére


Alex91
félisten

Látom, mar ünnepi hangulatban vagy :C !

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#2440) need válasza misimagaki (#2437) üzenetére


need
addikt

ha minden feltétel adott pl. minden csatoló 10/100/1000 gondolok itt a sz. gép hálózati kártyájára.. akkor a nas háló kártyájára...annak is 10/100/1000
akkor elképzelhető hogy a kábel a ludas..!

de majd jön úgy is valami hülye...aki erre azt mondja úgy is hogy ez nem így van...!

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#2441) misimagaki válasza Pali79 (#2413) üzenetére


misimagaki
aktív tag

Freenas fejlesztői tényleg érdekesen adják elő a dolgot.
Nekem Asrock E350M1/USB3-n fut a freenas. Nem ismerte fel az alaplapi hálókártyát, ha belehegesztettem a drivert, akkor nem tudta pl. a wol-t. Így egy TP-Link kártya van benne. De abból is egy régebbi, mert amit vettem a boltban, azt nem ismerte, túl új volt neki...
A cpu hőmérsékletét sem tudja kiolvasni, pedig a Brazos már nem annyira új cucc... :((

Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."

(#2442) need válasza Alex91 (#2439) üzenetére


need
addikt

ja..igen...

ez a boldogság kék madara amikor rá száll a vállamra és végig fo*sa a hátamat érzés.. ;]

az az én gondom hogy én próbálom megosztani az én tapasztalataimat amivel én is kínlódtam..mind ezt segítség vagy ötlet céljából és jön 1 idióta aki kimásolja valahonnan valamit és azzal érvel..!

[ Szerkesztve ]

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#2443) misimagaki válasza need (#2440) üzenetére


misimagaki
aktív tag

Nem akartam routert cserélni, ezért inkább vettem egy TP-Link Gb-es switch-et. Azóta lett ilyen "gyors" addig csak a 100Mb maximumát tudta. Javasolták, hogy próbáljam ki samba-n is, mert úgy biztos jobb lesz. Nem értettem miért lenne jobb. Nem is lett....
Ezért gyanakszom egyre jobban a kábelre.
Ha jobb lesz Cat6-os kábelekkel, akkor a munkahelyem is átverték ezekkel a kábelekkel, mert ott is ez "szolgálja ki a Gb-es hálózatot, csak senkit sem érdekel, hogy tényleg annyi-e... Én meg onnan kértem a hálózatos kollégáktól...

Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."

(#2444) jNk válasza need (#2438) üzenetére


jNk
senior tag

Holnap karácsony, miért kell személyeskedni ?

Osztom a véleményed hogy fontos a normális kábel, ahogy fontos minden eszköz minősége is egy rendszeren belül az optimális teljesítményhez.

Arra próbáltam rávilágítani a többiek számára hogy nem kötelező a cat6 kábel a gigabites hálózathoz, mert a megfelelő hálókártyákkal és jól krimpelt/készített cat5e kábellel is bőven 100mbit/s fölé lehet menni sebességben.

Hálózati sebességben nagy és kellemes ünnepeket kívánok :P

(#2445) need válasza misimagaki (#2443) üzenetére


need
addikt

engem is simán átba*tak az első üzletbe..a kábellel...rá is volt arra írva hogy Cat 6 utp.. de egy kicsit jobban megnéztem volt még rajta az a szó hogy crosslink..!
ha ez a szó szerepel az nem jó mert ott fel van cserélve két érpár.. vagy 1 a fene se emléxik már rá.. elmentem a sylverbe és ott vettem normális kábelt..azóta megy minden...!

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#2446) need válasza jNk (#2444) üzenetére


need
addikt

ezt honnan honnan másoltad ki...?? ;]

én öcsém nem kívánok neked semmit..! :(((

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#2447) Zol77 válasza need (#2438) üzenetére


Zol77
aktív tag

szerintem meg neked kellene visszavenni.
jNk szerintem nem írt semmi olyat,ami ellened irányulna,meg rád nézve sértő lenne,
ellenben Te aki nem akar "csúnya szavakat,meg jelzőket " használni,olyanakkal illeted,hogy : "Te kurva okos gyerek" , meg "idióta"

(#2448) need válasza Zol77 (#2447) üzenetére


need
addikt

már pár napja is [csípte a szemem a megjegyzésed]

látom megint megtaláltál..

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#2449) Alex91 válasza need (#2448) üzenetére


Alex91
félisten

Mi van, nem sikerült otthon a fenyot a talpba állítani, azt b@xogat az asszony? :C

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#2450) Zol77 válasza need (#2448) üzenetére


Zol77
aktív tag

szerintem aki azt visszaolvassa,meg az előző megnyílvánulásodat,rögtön lejön neki,hogy te ugrassz minden olyanra,ami nálad nem működik,másnál meg igen,és segíteni próbál neked,hogy neked is működjön,vagy elmondja a véleményét normális hangnemben.
Most őszintén,de tényleg, mi csípett abban?, mivel találtalak megint meg?
na látod,erről beszéltem.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.