Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-17 09:07:26

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16934) gbors válasza Gsx-rr (#16931) üzenetére


gbors
nagyúr

Tekintettel arra, hogy az épített NAS témakör 90%-ban kimerül a HW-platform és az operációs rendszer kiválasztásában (a harmadik nagy témáról, a házról elég kevés szó esik), akkora óriási rést nem érzek az épített NAS-okhoz képest. Az operációs rendszerek szolgáltatásai jól összehasonlíthatók az out-of-the-box NAS-okkal, ráadásul van saját topikjuk, így itt túl sok OMV / XPenology kérdés nem bukkan fel. Egy szó, mint száz, a topik címéhez mérten az épített gépek tényleg kicsit kilógnak, de nagyon sok a közös vonás, és számos esetben érdemes komolyan mérlegelni a dobozos és a DIY között, amikor az ember NAS-olásra adja a fejét.

Az XPenology-ról meg annyit, hogy a Synology nem ok nélkül nem lép fel ellene határozottabban. Technikailag kalóz szoftverről van szó, de igazából kiváló marketing tool nekik, anélkül, hogy egy perc időt rá kellene fordítaniuk.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.