Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-17 09:07:26

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17601) imrecs


imrecs
csendes tag

Sziasztok!
Szűkül a kör.
Synology lessz mindenképp.
Melyiket érdemes?
215+,216+,vagy 216 play?
A pénz is számít,de olyant szeretnék,ami hosszabb távra is megfelelhet.
Sajnos még NAS témában elég kezdő vagyok,ezért minden tanács jól jön.
Előre is köszi!

(#17602) Mankó válasza imrecs (#17601) üzenetére


Mankó
veterán

Azt hogy mit választasz, attól is függ, hogy milyen munkára akarod fogni majd.
Nekem a 216 Play tetszik, de az nem fiókos rendszerű, ha ez számít valamit. Szerintem sokkal kényelmesebb fiókosat választani, mint magát a nas-t szétkapni egy tárhely bővítés alkalmával. Másrészt akkor a hot-swap-et is bukod.
Én azt mondom, hogy minél erősebb 2 vagy 4 magos procija legyen a NAS-nak, és lehetőség szerint már ne ARM-es. A bővíthető memória meg mindenképpen legyen szempont! Nem mindegy, hogy 1 vagy 8.
Ezek a nas-ok már elég drágák, ha csak nem cégnek veszed, akkor körbenézhetsz az aprón is, szoktak jó ajánlatok lenni! Példának okáért én is árulok egyet.

(#17603) Multibit válasza Mankó (#17602) üzenetére


Multibit
veterán

a nas-t szétkapni egy tárhely bővítés alkalmával. Másrészt akkor a hot-swap-et is bukod.
Túl nagy jelentőséget tulajdonítasz ennek a ficsörnek. Ki az aki állandóan pakolgatja ki/be a vinyókat a NAS-ba? Szerinted ez életszerű?

(#17604) Mankó válasza Multibit (#17603) üzenetére


Mankó
veterán

Életszerű lehet egy vállalati, kis céges felhasználás során. Otthon nem jellemző, de sosem lehet tudni.

(#17605) fogtunder válasza Mankó (#17604) üzenetére


fogtunder
nagyúr

szerintem ott sem jellemző, aminek ideiglenesen kell felcsatolva lenni, arra ott az USB/eSATA.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#17606) CBool


CBool
tag

Sziasztok!

Synology DSM-ben be lehet állítani pl. hogy küldjön emailt ha egy felhasználó le akarja másolni a NAS-ról az összes fájlt?

Ilyet látok a leírásában:
"Proaktív e-mail értesítés a naplóbejegyzés súlyossága vagy megadott kulcsszavak alapján"

De azt nem tudom milyen kulcsszavakat lehet beállítani. Sajnos az online demo felületet meg mintha lelőtték volna.

Köszönöm!

(#17607) CactuS válasza CBool (#17606) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Csak kíváncsiságból: ez valami CTB-Locker elleni riasztás lenne? :B

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#17608) CBool válasza CactuS (#17607) üzenetére


CBool
tag

Konkrétan nem én használnám, így pontosan nem tudom mire kell. Ellenben ha már felvetetted, erre jó lehet ez a megoldás? Találkoztam már olyan NAS-sal amelyik sajnos pórul járt amikor CTB-vel találkozott.

(#17609) general


general
addikt

sziasztok!

tanácsra, segítségre lenne szükségem adatok folyamatos backupolásához, mert nem vagyok (még) benne a témában. nem biztos, hogy a legmegfelelőbb topicba írok, ha van jobb, irányítsatok oda! :-)

tehát arra lenne szükségem, hogy külső tárolóra mentsem a munkámat, fotózás, rengeteg kép, nyers és kidolgozott, 1mb-os jpegtől akár 1,5 gigás tif fájlokig vegyesen.
nincs egyszerűen időm és energiám manuálisan másolgatni, van-e olyan lehetőség, hogy egy külső, csatlakoztatott valamilyen háttértár pl minden este, a pc elzárása előtt adott vinyót, vagy adott mappákat stb, automatikusan mentsen?

milyen hardver és milyen szoftver kellene ehhez szerintetek? a legegyszerűbb megoldást keresem, semmi médialejátszás és egyéb flanc. ha felhőelérés van hozzá (tehát bárhonnan elérjem a mappákat), az nem lenne rossz, de egyáltalán nem fontos.
egyszerű és költséghatékony megoldást keresek, kizárólag backup a cél.

megköszönöm, ha segítetek, nagyon fontos lenne!
köszönöm!

(#17610) CactuS válasza CBool (#17608) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Sajnos én is láttam NASt, ami bekapott egy Synolockert . :B Valami hasonló szerintem jó lehet, de csak tippelek. Én ott inkább valami dummy file-ra néznék módosítást/hozzáférést, ha van ilyen riasztás. Mondjuk egy AAA könyvtár, AAA.jpg vagy aaa.docx névvel. File-t úgyse használná senki, de ha változik, akkor mehet a riasztás. De ez tényleg csak egy tipp, lehet ennél jóval komolyabb védelmek is vannak és ez nagyon gányolt változat/elmélet.

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#17611) trafoka


trafoka
tag

Sziasztok!

Elnézést ha volt már erről szó, nem volt időm/kedvem 17000 hozzászólást végigolvasni...
Olyan NAS-t keresek, ami gyors írási sebességgel rendelkezik, illetve képes khasználni a teljes gigabit LAN adta sávszélességet. És legyen halk - ez elég fontos. Lehet egy vagy 2 bay-os, ha kettes akkor nem lesz RAID használva. A lényeg, hogy este nagy mennyiségű adat kerül mindkét diszkre (1-200Gb), és jó lenne a lehető leghamarabb végezni. Ja, és nem szeretnék százezreket fizetni érte...
A QNAP TS-212P pl. tetszene, de nem tudom hogy milyen a sebessége - azt viszont igen, hogy halk.

Előre is köszönöm a segítséget!

(#17612) Mankó válasza trafoka (#17611) üzenetére


Mankó
veterán

A 212P éppen hogy nem halk, ha bele olvasol a Qnap topikba többen is panaszkodnak, hogy hangos.
Ha több helyről is használják a nas-t egy izmosabb példányt kellene keresned.
Ajánlom a Qnap 251-et (ha nem akarsz 100 ezreket rákölteni), vagy esetleg aprón is körbe nézhetsz! Én is árulok most egy izmos Synology-t jó áron, aláírásomban a link. Az éppen hogy egy halkabb kialakítású.

(#17613) CactuS válasza trafoka (#17611) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

212p tulajként mondom, hogy a ventilátora kicsi, viszont elég magas hangot ad ki, így simán hallani. A HTPC-m egy Cooler Master Elite 130 házban, egy be quiet táppal egy kategóriával halkabb. Mondjuk a hangja engem nem zavar, a nappaliban van, idővel pedig úgyis kicserélem a ventit, ha addig nem b*szom ki mérgemben a béna könyvtár jogosultság kezelés miatt.

Mankó: Mostantól minden hsz-ben benne lesz áthúzva, hogy árulod a 412+ Syno-dat? ;]

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#17614) gyiku válasza CactuS (#17613) üzenetére


gyiku
nagyúr

az hagyjan, de amiota vett nast, kb topikgazda lett :DDD

hüllő

(#17615) trafoka válasza Mankó (#17612) üzenetére


trafoka
tag

Egy szerverrel lesz összekötve, ami tolja rá este a backupot ill. FTP-n keresztül több telephelyről anyagokat. Valahol olvastam egy tesztet a qnapról és ott írták hogy halk, a qnap topicot nem lapozgattam át - nem láttam értelmét ha nem ragaszkodok a márkához. Lehet, hogy jobban járok ha építek egy mini itx pc-t erre a célra?

(#17616) Mankó válasza gyiku (#17614) üzenetére


Mankó
veterán

Ne irigykedjetek, csak segíteni próbálok! ;] Előtte is volt NAS egy Zyxel 310 személyében.

CactuS: ígérem több hsz-ban nem lesz benne! :B

[ Szerkesztve ]

(#17617) Mankó válasza trafoka (#17615) üzenetére


Mankó
veterán

Árban ott leszel, mint egy jobb nassal. Én is elkezdtem fejben összerakni egy ilyen épített nast, de bekonfigolgatni nem lenne türelmem, plusz a kényelmi szolgáltatások is sérülnének. Kicsi, pofás házat nehéz találni és árban is elrugaszkodott árak vannak. Szóba kerültek a mini PC-k is, ott a tárhely bővítés a szűk keresztmetszet.
Persze ha a kinézet és helyigény, hang és fogyasztás nem szempont, szeretsz telepítgetni, beállításokkal bíbelődni, akkor lehet jobban jársz egy épített nassal. Engem is foglalkoztat még a gondolat, mert egy jobb nas árán jóval erősebb gépet is össze lehet rakni erre a célra...

(#17618) fogtunder válasza Mankó (#17616) üzenetére


fogtunder
nagyúr

már csak azért se, mert hirdetésnek minősül, amit tilt a szabályzat. aláírásban benne lehet, de hsz-ben nem, ha egy mod meglátja, dádá lesz a vége.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#17619) trafoka válasza Mankó (#17617) üzenetére


trafoka
tag

Ezek közül csak a hang a szempont, a többi nem. Konfigolni gyakorlatilag nem kell, lesz rajta 1-1 smb share technikai userrel oszt annyi. A leglényegesebb szempont hogy nagy legyen az írási sebesség ill. használja ki a gigabites adatátvitelt. Erről a konfigról mi a vélemény?

2x TOSHIBA 4TB 7200RPM SATA-600 64MB MD04ACA400
1x TACENS ITX IXION, BLACK 300W PSU
1x ASROCK D1800B-ITX
2x KINGSTON 2GB 1333MHZ DDR3 NON-ECC CL9 SODIMM

Ez Kb. annyiba kerülne mint a Qnap.

(#17620) Mankó válasza trafoka (#17619) üzenetére


Mankó
veterán

Ha már építesz nast, akkor én erősebb procit, (akár 4 magosat) tennék bele és 8 Gb ram-ot a jövőre való tekintettel, hátha a későbbiekben más műveleteket is szeretnél végezni rajta. (pl. torrent, média stream, egyéb szerverek futtatása, stb.) Plusz épített nas terén már több bővítő hellyel rendelkező házat keresnék.

Ez csak az én véleményem, de szerintem a guruk is hasonló véleményen lesznek.

Plusz nem tudom honnan veszed az alkatrészeket, de már a 2 hdd is 75-be kerül és 10-ből tuti nem fog kijönni neked a többi alkatrész. :(

(#17621) trafoka válasza Mankó (#17620) üzenetére


trafoka
tag

nem, valóban nem 10k lesz a többi :D Nem titok, a PCLand-nél néztem az árakat. A winyó darabja 39e, de ezeket a NAS-ba is meg kéne venni. Összesen 120e pénz körül lennék, de emellett van egy szerver is amiben van 2db 1TB SAS winyó RAID1-ben, ill. 6 db SATA RAID5-ben. Ha később bővítés lesz, akkor szerintem a szerver lesz lecserélve, most csak a backup-ot ill. egyéb kis prioritású adatokat szeretném kiszerverzni helyspórolás miatt. Ezért lényegtelenek a különböző felhasználói szempontok számomra - csak gyors legyen az írás ill. legyen halk, ennyi :D

(#17622) Mankó válasza trafoka (#17621) üzenetére


Mankó
veterán

Várj még meg 1-2 véleményt, csak utána vágj bele! Én tuti erősebb hardvert raknék már az épített nasom-ba, mint amit te összeírtál, ha már nas építésre adnám a fejem.

(#17623) trafoka válasza Mankó (#17622) üzenetére


trafoka
tag

Ok, köszönöm! Közben olvasgattam a témában és úgy néz ki az n3050 számomra bőven megfelelő lesz - nem fog futni rajta minden szar, így sikerül elérni (remélem) hogy LAN limitem legyen halk közegben. Ezzel én már nagyon boldog lennék :) Megvárok még egy pár véleményt és az alapján fogok dönteni, nem hajt a tatár, csak jövő hétre kell a cucc, addig még van pár nap :D

(#17624) Mankó válasza trafoka (#17623) üzenetére


Mankó
veterán

Én 3150-et vennék, 5 ropi a különbség és mégis csak 4 magos. (a 3050-es csak 2 mag). Később még jól jöhet a plusz erő! Fogyasztásban minimális a különbség, melegedni se fog jobban számottevően.

(#17625) fogtunder válasza trafoka (#17623) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a J és az N széria magjai között erőben nincs szignifikáns különbség, illetve olyan minimális a 4 magos verziók felára, hogy én biztosan vagy J1900-at, vagy 3150-et vennék. a gigabitet amúgy akármelyik ki kell, hogy tudja hajtani. aztán, ha mégis ráeresztesz egy plex encode-olást, vagy hasonló proci evő feladatot, akkor lesz tartalék.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#17626) ShERiFF91


ShERiFF91
csendes tag

Sziasztok!
Valószínűleg egy ostoba kérdésem lesz, ne haragudjatok érte! :)

Ha egy programot szeretnék futtatni a NAS-ról (legyen az játék, vagy CAD pl.), akkor a NAS hardware-ét meg lehet valahogy kerülni, hogy a programfuttatást indító kliensen lokálisan fusson a program, tehát a számítógép CPU, VGA, RAM-ját használja? Vagy teljesen sötétben tapogatózok? :D

Köszi előre is!

(#17627) Tonyk válasza ShERiFF91 (#17626) üzenetére


Tonyk
veterán

A nasra tekints úgy, mintha egy hdd-lenne a gépedben (csatolt meghajtó). Az indított program azon a gépen fut ahol elindítod. Hiába indítod a nasról (pl. csatolt meghajtóról), az akkor is a gépeden fog futni.
Megoldható, hogy a program a nason (nas és oprendszerfüggő) fusson, de mivel ilyet kérdeztél, biztos vagyok benne, hogy nem így gondoltad. ;)

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#17628) ShERiFF91 válasza Tonyk (#17627) üzenetére


ShERiFF91
csendes tag

na az akkor király :D köszi!
ezek szerint akkor bármilyen programot indítok a nasról a szűk keresztmetszet csak a nason belüli drive írási és olvasási sebessége lesz? mekkora lassulásra lehet számítani (illetve kell-e)?

[ Szerkesztve ]

(#17629) gyiku válasza ShERiFF91 (#17628) üzenetére


gyiku
nagyúr

igen, illetve megfeleloen eros nas eseten a halozati savszelesseg lesz a szuk keresztmetszet.
egy program betoltesi ideje valoszinuleg valamivel hosszabb lesz.

hüllő

(#17630) ShERiFF91 válasza gyiku (#17629) üzenetére


ShERiFF91
csendes tag

Jól értelmezem?
Amit ajánlanak Zyxel NSA 325v2 NAS-sal a maga 80MB/sec-es olvasási sebességével akkor 4x annyi időbe telik egy program elindítása, mert a sata3 hdd olvasási sebessége kb 300MB/sec?
Vagy egy programindítás és futtatás nem emészti fel a teljes olvasási sebességet?

(#17631) Tonyk válasza ShERiFF91 (#17628) üzenetére


Tonyk
veterán

Mint ahogy írják előttem is, kellően erős nas esetében akár a hálózat is lehet szűk keresztmetszet, már ha a nas ssd-kel van feltöltve :). Ha normál HDD megy bele, nem hinném, hogy a gigabites háló szűk lenne (elméleti max. 125MB/s)
Számold bele, hogy a telepített program (még ha hálózati meghajtóra telepíted is), az esetek igen nagy százalékában pakol a rendszermeghajtóra is adatot, swappel, taknyol-gányol a temp-be, stb. Azaz ez mind-mind módosít a sebességen.

"kb 300MB/sec"

Ezt olyan "elméleti sebesség"nek írtad ugye? :) Valós használat (nem több gigás readtestekről beszélek) mellet kis fájloknál ilyen sebesség... háááát....

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#17632) fogtunder válasza Tonyk (#17631) üzenetére


fogtunder
nagyúr

RAID tömb esetében simán lehet szűk keresztmetszet a gigabit LAN.

én mondjuk a mai napig nem léptem meg, hogy a NAS-ról indítsak programokat, az SSD és az 500Gigás laptop HDD eddig még elég volt bőven, hálózaton csak a média fájlokat tartom, ami a tárolt adat izmosabb részét adja.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#17633) Tonyk válasza fogtunder (#17632) üzenetére


Tonyk
veterán

Jaaaa, persze pl raid 0 esetében nyilván. De kellően combos nas esetében.
A kérdező által említett nsa325 esetében gyakorlatilag inkább lassabb lesz a raid 0 ;)

(#17634) ShERiFF91

Nem is értem, hogy merült fel ez a kérdés! :D

Ezek után csak "remélni merem", hogy SSD-ről fut a gépeden. :B

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#17634) ShERiFF91 válasza fogtunder (#17632) üzenetére


ShERiFF91
csendes tag

akkor azt mondjátok, hogy az AutoCAD-et ne onnan indítsam? :D

(#17635) fogtunder válasza ShERiFF91 (#17634) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én max kisebb játékokat, ilyesmiket raknék hálózatra, de leginkább meg semmit, szerintem a felhasználói programoknak a gépen van a helye. nálam a napi szintű használatban lévő programok és az aktuális játékom fut SSD-ről, kb. ennyi hely is van egy 120-ason, a maradékot pedig egy 2,5" HDD-re rakom, ami csak akkor pörög fel egyáltalán, ha kell róla valami és még mindig bőven gyorsabb, mint a kis file-okat átrángatni hálózaton, mert ha nem szekvenciális az olvasás, simán be tud zuhanni erősebb NAS-oknál is 20-30MByte/sec környékére. ez mondjuk egy pár száz megás indie címnél nem valószínű, hogy gond, de egy pár száz megás programot miért akarsz NAS-ra telepíteni?

I hate morning people. And mornings. And People.

(#17636) ShERiFF91 válasza fogtunder (#17635) üzenetére


ShERiFF91
csendes tag

igazából a mostani 2terrás, gépben lévő hdd-t akartam belepakolni egy nas-ba, hogy ne kelljen külön vennem egyet, de akkor max megpróbálom az ssd-t megtömni lokál. :)
köszönöm szépen a segítséget!

(#17637) fogtunder válasza ShERiFF91 (#17636) üzenetére


fogtunder
nagyúr

pár ezer forint egy használt noti HDD 320-500GB kapacitással, nem a világ vége, én vadásznék egyet apróról.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#17638) gyiku válasza fogtunder (#17637) üzenetére


gyiku
nagyúr

na meg az ssd-nek sem jo, ha tele van.

hüllő

(#17639) krealon válasza ShERiFF91 (#17634) üzenetére


krealon
veterán

"akkor azt mondjátok, hogy az AutoCAD-et ne onnan indítsam?"

Probald ki, es ird meg a tapasztalataidat.

A halozati meghajtorol futtatott programok eseten, az okozza a legnagyobb problemat, ha a program futtatasahoz egyszerre sok fajl megnyitasa szukseges es minden fajl megnyitashoz egy uj SMB session epul fel.
Tipikusan ez tudja tulterhelni a halozati kiszolgalot. (Foleg egy beleposzintu NAS-nal, mint az altalad emlitett NSA 325v2).

(#17630) ShERiFF91
"Amit ajánlanak Zyxel NSA 325v2 NAS-sal a maga 80MB/sec-es olvasási sebességével akkor 4x annyi időbe telik egy program elindítása, mert a sata3 hdd olvasási sebessége kb 300MB/sec?"

Ezek az ertekek a linearis, egyszalas muveletek eseteben ertendoek. A programinditas teljesen mas jellegu terheles, ugyhogy osszehasonlitasi alapnak teljesen alkalmatlanok ezek az adatok.
A disk I/O kepesseg illetve az ezzel osszefuggo kesleltetes a relevans informacio.

(#17640) hbalut


hbalut
csendes tag

Üdv, ebben gondolkodom:

[link]

A 325 v2 hoz képest megéri a plusz pár ezret?
Első NAS-om lenne..

(#17641) spiky03


spiky03
veterán

Nah meg lett az új 4 TB-os winyó.
Ma rakom bele a NAS-ba. Zyxel NSA325 v2
A kérdésem az lenne, hogy ennél is célszerű ugye kikapcsolni a fejpakolást, mint a már meglévő 2 TB-osnál?

Ezzel a paranccsal ki azt is kikapcsolni?
idle3ctl -d /dev/sda
idle3ctl -d /dev/sdb

Vagy valami mást kell beírni, mert ez ugye egy winyóra van elvileg a leírásban. Nekem meg most már 2 db lesz a NAS-ban.

Köszönöm :R

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#17642) Tonyk válasza spiky03 (#17641) üzenetére


Tonyk
veterán

4TB -os hdd, na de ki fia-borja? Az idle3ctl csak WD HDD-kel működik!

Első merevlemez : sda
Második merevlemez : sdb

Ezért nyilván ha a másodikon akarod kikapcsolni a parkolást, akkor idle3ctl -d /dev/sdb a megoldás. Mondjuk előtte érdemes lekérdezni, hogy nincs-e már alapból gyárilag tiltva: idle3ctl -g100 /dev/sdb

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#17643) spiky03 válasza Tonyk (#17642) üzenetére


spiky03
veterán

Köszi neked is a segítséget.
WD RED 4 TB a winyó.

Akkor lekérdezem előbb, és majd kiderül, hogy mi a helyzet.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#17644) gyiku válasza spiky03 (#17643) üzenetére


gyiku
nagyúr

tudomasom szerint red-nel nem kell kapcsolgatni semmit.

hüllő

(#17645) fogtunder válasza gyiku (#17644) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ez nem feltétlenül igaz, Rednél is láttam már nagyon alacsony parkoltatási határt. mondjuk ha RAID-5, vagy hasonló lesz belőle, akkor igazából mindegy, mert folyton menni fog, ha egyedül van, akkor én legalábbis ránéznék, hogy mit állítottak be a gyárban.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#17646) spiky03 válasza fogtunder (#17645) üzenetére


spiky03
veterán

Az a tervem, hogy majd ezen tárolom a filmeket, sorozatokat, zenéket, amik kellenek. A másik 2 TB-oson meg majd csak a töltés megy.
De jelenleg nem tudok belépni a NAS webes felületére, hogy kikapcsoljam és bele tegyem az új winyót. :D

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#17647) fogtunder válasza spiky03 (#17646) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a power gomb ugyanazt csinálja elvileg, ha csak egyszer nyomod meg, akkor normál leállítást szokott kezdeményezni (ez mondjuk modell függő, de én még csak ilyet láttam). ha meg kifagyott, akkor úgyis mindegy.

én a biztonság kedvéért tényleg legalább megnézném, mi a fejparkolás értéke, mielőtt berakom a NAS-ba.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#17648) spiky03 válasza fogtunder (#17647) üzenetére


spiky03
veterán

ZyXel NSA325 v2 a típusa a NAS-omnak.

Elvileg nincs kifagyva, mert a TM megy rajta, mert most is jönnek le meg mennek fel cuccok. Nah meg a Puttyba is betudtam lépni.

Majd megnézem ha sikerül beletennem a fentebb említett paranccsal.

[ Szerkesztve ]

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#17649) fogtunder válasza spiky03 (#17648) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ja, hogy ffp-ben van wdidle csomag. én anno gépre kötve csináltam, de persze így is jó lehet.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#17650) Ciripke


Ciripke
tag

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy a Zyxel NAS540 képes-e arra, hogy két lemez tükrözve, két lemez pedig összefűzve (jbod) legyen egymás mellett egy időben?

Minden további infót is szívesen várok az 540-ről , éppen egy használt darab megvétele előtt állok. Azt már tudom, hogy néha zajos, de szerintem kis sufnituninggal meg tudom oldani a dolgot. További vélemények is érdekelnének. Otthoni felhasználásra szánom, nem lesz túlhajtva.

Köszönöm a segítségeteket!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.