Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9304) Zoli bácsi válasza Zinho (#9297) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Mivel senki nem válaszolt neked a hozzáértőbbek közül, én próbálnék segíteni. Részemről egy szavazat az Oly-ra, pláne ha az a 5xx az 520-as akar lenni. A Zuiko kitobik híresen jó minőségűek, A S(t)igma 18-125-ösről nem hallottam túl jó véleményeket. Oly mellett szól, hogy jpg-ben nagyon szép képeket készít, ha nem akarsz RAW fáljlokkal vesződni.
Oly hátránya a valamivel kisebb kereső, és a szenzorméretet említetted már. Viszont a Sony-ban még a CCD szenzor van, zajban nem sok előnye van (ha egyáltalán van) a 4/3-os CMOS-al szemben. Oly-nak hatásos a szenzortisztítása. Én mindkét gépet fogtam a kezemben, én az Oly-t venném.
Azért gondold meg, később merre akarsz fejleszteni, akarsz-e obikat vásárolni, mert akkor azt kell hogy mondjam, hogy érdemesebb lenne C/N vonalon elindulni.
Az Oly leállt a tükrös vonallal, a tükör nélküli gépekre állt rá, nem nagyon fog ide obit fejleszteni. Sony-nál vannak a jó kis régi Minolta objektívek, illetve fejlesztenek, az új kitobijuk a régihez képest egész jó lett, de úgy érzem igazából választani a C/N bajonettből lehet, van hatalmas használt piac is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.