Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27751) MaciG válasza Khelben (#27748) üzenetére


MaciG
addikt

"Attól, hogy valaki szabálytalan, még nem lehet nekimenni" Ebben teljesen igazad van, de ha én vagyok a piros autós akkor mivel látom, hogy az a sáv kanyarodó, így joggal gondolom, hogy azért megy ott az autó, mert le szeretne kanyarodni.

BANZAII

(#27752) Khelben válasza MaciG (#27751) üzenetére


Khelben
nagyúr

Neked nem azt kell látnod, hogy az kanyarodósáv vagy nem, hanem azt, hogy amikor sávot váltasz, van-e ott valaki.

mondok egy másik példát: főúton jön egy teherautó, középen záróvonal. Lassan jön, bőven ki tudsz kanyarodni. Kimész, ekkor belédcsattan a teherautót előző autó, akit addig nem láttál. Záróvonalnál, szabálytalanul előzött. Ki lesz a hibás? Bizony, te. Mert nem adtál neki elsőbbséget. És ez nem kitalált történet, nem egy példa van rá. A másik szabálytalansága nem ment fel téged a kötelezettségek alól.

[ Szerkesztve ]

(#27753) Lauda válasza Calogero (#27750) üzenetére


Lauda
félisten

Nincs megallas soha. :C

(#27754) MaciG válasza Khelben (#27752) üzenetére


MaciG
addikt

Persze, az eddig is világos volt, hogy ha én főúton megyek akkor a mellékutcából kikanyarodónak akkor is elsőbbséget kell adni, ha én a szembe sávban megyek, mert előzők, vagy kikerülök.Vagyis a zöld autónak meg kell várni míg a sárga kikerüli/megelőzi szabályosan a pirosat.

BANZAII

(#27755) Lauda válasza MaciG (#27754) üzenetére


Lauda
félisten

Ez nem csak fouton ervenyes, hanem az osszes vedett uton.

(#27756) MaciG válasza Lauda (#27755) üzenetére


MaciG
addikt

Persze ez világos, csak rosszul fogalmaztam. Viszont nekem az tűnt fel, hogy sokan ezt nem tudják. Volt már párszor olyan helyzet mikor én lassítottam, hogy az alsóbbrendű útról kiengedjek valakit, és mögöttem meg elkezdtek előzni, és majdnem csatt lett a vége.

BANZAII

(#27757) Lauda válasza MaciG (#27756) üzenetére


Lauda
félisten

Bizony sokan nem tudjak es nem is foglalkoznak vele. Megnezi, hogy a sajat savjaban jon-e valami es mar fordul is ha nem. Nem egyszer kellett mar nekem satuzni/menekulni, mert kifordultak velem szemben, meg a passatos idomben jott egyszer egy terepes ifa a ballonos kerekekkel, a szelvedo tetejenel jott a lokharito, gondolhatod menekultem arkon-bokron. :D

(#27758) deicide válasza Lauda (#27755) üzenetére


deicide
veterán

Ez nem így van:

Előzni tilos:

e) útkereszteződésben és közvetlenül útkereszteződés előtt, kivéve

- ha a forgalmat rendőr vagy fényjelző készülék irányítja és az előzés az úttest menetirány szerinti bal oldalának igénybevételével nem jár,

- ha a jármű főútvonalon vagy olyan más úton halad, amelyen elsőbbségét jelzőtábla [16. § (1) bek. u) pont] jelzi.

Szóval ha nem táblával jelzett védett úton mész (főút, vagy útkereszteződés alárendelt úttal tábla), akkor Te leszel a hibás, ha kikanyarodnak eléd és csattantok.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#27759) Khelben válasza deicide (#27758) üzenetére


Khelben
nagyúr

Nem.
Ugyanis a kikanyarodó nem tudhatja, hogy te főúton mész-e vagy sem. Ő egy dolgot tud: elsőbbséget kell adnia. Ha ezt nem teszi, akkor ő lesz a hibás. Akkor is, ha a főúton jövő szabálytalanul előzött.

(#27760) Rick4 válasza MaciG (#27756) üzenetére


Rick4
félisten

Na pont ezért nem kell ilyet csinálni. Te lassítasz, hogy kiengedj egy autót, mögötted meg 20 másik nem halad... Hol van ebben logika?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27761) MaciG válasza Rick4 (#27760) üzenetére


MaciG
addikt

Ki beszélt itt személyautósról? ;]
De ha azon szemszögből nézzük a dolgot ahogy te írtad, akkor ha mögöttem van mondjuk 10 autó (20 azért elég sok) és én kiengedek egy buszt amin utazik mondjuk 40-50 ember akkor így jártam el helyesen. :)

BANZAII

(#27762) Rick4 válasza MaciG (#27761) üzenetére


Rick4
félisten

Talán egy busszal meg lehet tenni, de melyik kresz szabály alapján teszed meg ezt pontosan? ;]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27763) MaciG válasza Rick4 (#27762) üzenetére


MaciG
addikt

Kresz nem tiltja ,hogy lemondj az elsőbbségedről.

BANZAII

(#27764) Rick4 válasza MaciG (#27763) üzenetére


Rick4
félisten

Nem tiltaná, hogy indokolatlanul akadályozd a forgalmat és indokolatlanul lassan menj? Dehogynem... Azt, hogy ezt pont egy másik autó kiengedésével valósítod meg, egyik paragrafus se legalizálja...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27765) MaciG válasza Rick4 (#27764) üzenetére


MaciG
addikt

De azt tiltja, de nem indokolatlanul akadályozom, hanem azért, mert a jó szándék vezérel és segítek egy embertársamnak ezzel ,és ez elég indok. :)
Ahogy meg te szoktad mondani, nem kell rohanni, időben kell elindulni. :))

BANZAII

(#27766) Rick4 válasza MaciG (#27765) üzenetére


Rick4
félisten

Jaa, értem. Aztán meg megy a panaszkodás, hogy nyomni kell, mert a forgalom, meg minden, és késében a járat. :D

És melyik paragrafus az, amelyikre alapozod az elsőbbségedről való lemondást? ;]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27767) Drenadar válasza Rick4 (#27764) üzenetére


Drenadar
veterán

más kiengedése össze sem hasonlítható azokkal, akik 30-40-el mennek olyan helyen ahol 50-el lehetne, vagy még gyorsabban. persze vezessünk óvatosan, meg stb, de attól hogy egy kicsit nedves az út, vagy picit esik valami az égből még nem kell 30-ra lassítani...

Még akiket utálok... megyek ugye a főúton, és kikanyarodnak elém... nekem fékezni kell ő meg vígan megy tovább. Más az, ha látom hogy igyekszik és nyomja neki. De ha meg nem nyomja akkor ne jöjjön be elém.

(#27768) zsid válasza Drenadar (#27767) üzenetére


zsid
senior tag

Mást ki lehet engedni úgy is, hogy te megállsz , mögötted megáll 6 autó, mögöttük meg 20 km hely ( ilyenkor szerintem célszerűbb nem kiengedni), meg úgy is, hogy te vagy a 4. autó, előtted van annyi hely, hogy ne kelljen nagyot fékezni és simán ki tudjon fordulni. Azért nem mindegy.

<tRucKdriFteR>

(#27769) MaciG válasza Rick4 (#27766) üzenetére


MaciG
addikt

Nem tudom melyik paragrafus, mert nem a száma a lényeg.

Viszont azt meg nem értem, hogy a járművezető forgalmi vizsgán, mért rántják el azt a tanulót, aki úgy nem engedi el a gyalogost a zebrán, hogy mondjuk a gyalogos még bőven a másik oldalon van és ő még az autójával kényelmesen el tud menni, úgy ,hogy a gyalogost ne kényszerítse lassításra. Mert tudtommal az elsőbbségadásnál, nincs meghatározva, hogy hány méterrel kell távolabb lenni, csak annyi, hogy nem szabad akadályozni, de még zavarni se azt akinek elsőbbsége van.

"akik 30-40-el mennek olyan helyen ahol 50-el lehetne" Lehet azért, mert ott a legkedvezőbb a gépjármű fogyasztása, és ezzel együtt kevésbé szennyezi a környezetet, és a tudatos környezetvédelem, pedig nagyon fontos! :K

[ Szerkesztve ]

BANZAII

(#27770) Drenadar válasza MaciG (#27769) üzenetére


Drenadar
veterán

mert szegény gyalogos akkor nem mer elindulni...
manapság már az se elég ha megállsz a zebra előtt. villogni kell a gyalogosnak esetleg kiszólni neki, hogy jöhet nyugodtan nem ütöd el, vagy esetleg kiszállni és átkísérni a másik oldalra...

persze tudom ez az autósok miatt van így... ha zebránál várakozik valaki illik lassítani (olyan mértékben, hogy a várakozónak egyértelmű legyen megállási szándék) és meg is állni neki.
És ha többsávos az út, akkor könyörgöm, mindegy melyik sáv, de ha áll egy kocsi illik megállni mellette. Nehogy az legyen hogy mondjuk egy anyuka tolja át a gyerekét a zebrán...

(#27771) Rick4 válasza MaciG (#27769) üzenetére


Rick4
félisten

Akkor adok egy linket: [link] azán keresgélj, hogy amit csinálsz az nincsen benne. :DDD

Azért nem érted, mert nem, na. A kreszben le van írva, a zebrán áthaladó gyalogosnak (akármilyen hosszú is a zebra és akárhol is jár) elsőbbsége van.

Azt meg a belvárosi 30-asításkor már bebizonyították, minél több ideig megy az autó, annál több szennyező anyagot bocsájt ki. Ha 30-cal mész 50 helyett, az majdnem 2x annyi idő... Ha pedig 30-cal mész 4-ben 100-es fordulattal, az kb pont ugyanaz, mint 50-nel 1000-es fordulattal 5.ben. Akkor csak a káros anyagok kipufogásának az ideje nő, minden egyé állandó? Már ha érted amit kérdezek..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27772) Drenadar válasza MaciG (#27769) üzenetére


Drenadar
veterán

akkor fogyaszt legkevesebbet a kocsi, és akkor nem szennyezi a környezetet ha el se indulsz vele. Lehet egy hybriddel járkálsz a városban és akkor amennyit bír az elektro motor, úgy érdemes menni vele, csak közben mindenki hülyét kap mögötted. Ha neked elég a 30km/h akkor miért nem biciklizel? keveset fogyaszt, és csak a te co kibocsátásod ami szennyezi a környezetet.

(#27773) MaciG válasza Rick4 (#27771) üzenetére


MaciG
addikt

És ha többsávos az út, akkor könyörgöm, mindegy melyik sáv, de ha áll egy kocsi illik megállni mellette Nem csak illik, de ha valaki a zebra előtt megáll, akkor nem is haladhatsz el mellette a másik sávban.

A kreszben le van írva, a zebrán áthaladó gyalogosnak (akármilyen hosszú is a zebra és akárhol is jár) elsőbbsége van. A főúton haladó autónak is elsőbbsége van, akármilyen hosszú az út, mégsem várod meg míg elmegy ha az autó messze van ,és te még a zavarása nélkül kényelmesen ki tudsz kanyarodni...

akkor fogyaszt legkevesebbet a kocsi, és akkor nem szennyezi a környezetet ha el se indulsz vele Ez így van! Ezért is nem járok kocsival. :)

[ Szerkesztve ]

BANZAII

(#27774) Rick4 válasza MaciG (#27773) üzenetére


Rick4
félisten

A kreszben le van írva, a zebrán áthaladó gyalogosnak (akármilyen hosszú is a zebra és akárhol is jár) elsőbbsége van. A főúton haladó autónak is elsőbbsége van, akármilyen hosszú az út, mégsem várod meg míg elmegy ha az autó messze van ,és te még a zavarása nélkül kényelmesen ki tudsz kanyarodni...

Egy ideje nem firtatom, miért értelmezel egy mondatot úgy, ahogy. Elfogadtalak olyannak, amilyen vagy. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27775) Lauda válasza deicide (#27758) üzenetére


Lauda
félisten

Tudom mire gondolsz, abban az esetben az elozot megbuntetik a tilalom megserteseert, de a balesetert akkor is a kikanyarodo lesz a felelos, mert neki elsobbseget kell adni a keresztezo forgalom szamara, az teljesen mindegy, hogy milyen iranyu es melyik savban tortenik.
Aki ketkedik ebben, attol kerdezd meg, mi van akkor, ha nincsenek felfestve savok... ;]

[ Szerkesztve ]

(#27776) mezis válasza Drenadar (#27770) üzenetére


mezis
nagyúr

...ha zebránál várakozik valaki...

Gondolom azt akartad írni, hogy forgalmi okokból áll. Mert várakozni csak 5m-el a zebra előtt lehet. (Szomszédom 3.5-re parkolt. Elszállították az autóját. Nem volt olcsó a kiváltás.)

[ Szerkesztve ]

mezis

(#27777) Lauda válasza mezis (#27776) üzenetére


Lauda
félisten

A gyalogos varakozik a zebranal azt irta, nem az autos.

(#27778) Drenadar válasza mezis (#27776) üzenetére


Drenadar
veterán

igen gyalogosra gondoltam :) hogy vár arra hogy mi autósok kegyeskedjünk megállni neki, és át tudja vergődni magát a túloldalra :)

sok autóssal megcsinálnám (ill. megcsináltam) hogy gyalogosként nem a zebrától méterekre álltam, hanem határozottan leléptem a zebrára... a kressz szerint nem veszélyeztetek vele senkit, mert ugye a tisztelt autósoknak úgy kell megközelíteniük a gyalogos átkelőhelyet (gyk:az a csíkos lófajta) hogy ha lelép valaki rá, akkor megtudjanak állni. csak kihasználják a beszari gyalogosokat.

Még nekem is azt mondta anno az oktatóm: leszarjuk a gyalogosokat, ha a zebrán állnak akkor kell megállni nekik, ha csak állnak a zebránál akkor nem. közvetlen a vizsga előtt mondta meg hogy ezért buktatnak is. kivétel persze a kismamák...

ugyanakkor legszívesebben felrúgnám azokat akik már szinte a zebrán állnak általában a vén trottyosok és ott beszélgetnek. megállok nekik, de eszük ágában sincs átkelni.

(#27779) MaciG válasza Rick4 (#27774) üzenetére


MaciG
addikt

Nem egy mondatot értelmeztem, hanem azt a bekezdést a hozzászólásodban. Viszont ha te mikor meglátod a gyalogost az út másik szélén és megállsz elengedni (holott még kényelmesen a zavarása nélkül el tudnál haladni) akkor te ezzel feltartod a forgalmat indokolatlanul, mivel még elfértél volna kényelmesen.

BANZAII

(#27780) Rick4 válasza MaciG (#27779) üzenetére


Rick4
félisten

A gyalogosnak a kresz szerint minél gyorsabban át kell kelnie a zebrán. Mi van, ha elkezd futni? :U

Ennél az azért rosszabb, hogy te meg csak úgy lemondasz az elsőbbségedről, (tudod, ez az a paragrafus, amelyiket még mindig nem sikerült még megtalálnod a kreszben) és emiatt feltartasz magad mögött 2-3 autót is.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27781) plömplöm válasza MaciG (#27779) üzenetére


plömplöm
őstag

ha a busz már indekszel kifele, balra, érted, hiába látom a még nyitott ajtóit a szép nagy hátsó ablakán keresztül, akkor ki kell engednem a megállóból, akár fékezéssel is, igaz? holott még kényelmesen a zavarása nélkül el tudnék haladni. hacsak el nem indul nyitott ajtókkal... érted... kettős mérce.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#27782) Khelben válasza Rick4 (#27780) üzenetére


Khelben
nagyúr

Aki fut, az nem gyalogos. Ezért sem szabad futni zebrán. Mindig ezt mondom a gyerekeknek is: úttesten nem futunk át, hanem átgyalogolunk. Az autós is jobban tud reagálni egy gyalogosra, mint egy futóra és a gyalogló ember is jobban észreveszi a dolgokat, mint ha fut.

(#27783) Rick4 válasza plömplöm (#27781) üzenetére


Rick4
félisten

Nem beszélve arról, hogy ezt csak a menetrend szerinti busszal kell megtenned. Ha én nem utazom busszal, honnan tudjam, hogy az menetrend szerinti? ráadásul ha késik egy percet, már az se menetrend szerinti.. ;)

Na igen, nyitott ajtóval indexelni kifelé is genny dolog... :K

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27784) Rick4 válasza Khelben (#27782) üzenetére


Rick4
félisten

Akkor távgyalogló stílusban igyekszik át. :U

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27785) Lauda válasza Khelben (#27782) üzenetére


Lauda
félisten

Mindenki gyalogosnak szamit, aki nem jarmuvel kozlekedik es semmi sem tiltja, hogy 40-el atfussak a zebran, egy a lenyeg, a korultekintes, amugy a tobbiben igazad van.

Rick4 Az osszes olyan jarat, busz, vonat, hajo, repulo, ami meghatarozott idobeosztas, indulasi/erkezesi ido, megtett ut stb, tehat egy bizonyos menetrend szerint kozlekedik, az menetrend szerinti jaratnak minosul, ettol teljesen fuggetlen, hogy kesik-e attol az idobeosztastol vagy sem.

[ Szerkesztve ]

(#27786) #64791808 válasza Lauda (#27785) üzenetére


#64791808
törölt tag

Tiltani semmi nem tiltja, de ha én kocsival megyek, engem meg semmi nem kötelez arra, hogy felkészüljek a te futásodra. (Te ?= te, Te = általános gyalogos)

Az ember figyel és ésszel megy, amennyire lehet, de én már jártam úgy pl a nyugatinál, hogy megálltam a pirosnál kocsival, jöttek zöldben a gyalogosok, aztán villogott nekik a zöld, aztán pirossárga nekem, aztán nekem már zöld volt, mikor egy srác futva átsuhant a zebrán, a semmiből került elő. Át is esett a motorházon. Természetesen az eset szélsőséges, de megtörtént. Ha látom, hogy lassan átmegy a piroson, akkor rádudálok, esetleg. De nem ütközünk, az biztos.

Szóval gyerekek értem én, az autós figyeljen a gyalogos helyett, mert az autós mindenért a felelős, meg az autós gondolkodjon is a gyalogos helyett, hogyne, persze, meg is tesszük. De ha két tonnával átmentem rajtad, a szemüregeden folyik ki a véres agyvelővel keveredett csontszilánk, a beleid ki vannak fordulva, a kerekem alatt meg csicsog a szar, akkor lehet, hogy engem meghurcolnak, de tán mégis te jártál rosszabbul érzetem szerint.

Ebből következik hogy a gyalogos a saját érdekében jobban tenné, ha a sapka hordásán kívül másra is használná a fejét, bár való igaz, hogy sok gyalogos esetében az a fej tán még sapka hordásra sem alkalmas, nemhogy egyébre. Ezt többeknek nem ártana végiggondolni.

(#27787) philoxenia válasza Lauda (#27785) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Taligát áttoló ember minek számít?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#27788) deicide válasza philoxenia (#27787) üzenetére


deicide
veterán

Van rajta rendszám? ;]

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#27789) Mr X válasza philoxenia (#27787) üzenetére


Mr X
veterán

Parasztnak, de cska ha gumicsizma van rajta taligatolás közben.

(#27790) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Nem viccből kérdeztem.... :N
A taliga ugye nem jármű, ellenben pl. a kézikocsi az, legalábbis én még így tanultam... Áttolható-e a kézikocsi a gyalogátkelőhelyen pl? A kerékpár /és más kétkerekűek/ igen, az világos ... Főútvonalat keresztező tolt gépkocsi nyilván nem.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#27791) Rick4 válasza Lauda (#27785) üzenetére


Rick4
félisten

Okés, ezt én értem, természetesen csak vicc volt, de a rendőrautót felismerem, a tűzoltóékat is, a menetrendszerinti buszt meg nem.. :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27792) philoxenia válasza Rick4 (#27791) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Elvileg, megállóban csak menetrend szerinti busz állhat meg, ha jól tudom....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#27793) Lauda válasza philoxenia (#27787) üzenetére


Lauda
félisten

Gyalogosnak.

(#27794) Rick4 válasza philoxenia (#27792) üzenetére


Rick4
félisten

És ha átfutok a 8 sávos úton, akkor meg nem büntethetnek meg, mert nem gyalogos vagyok (akire a kresz vonatkozik) hanem futó.. :D
Elmélet és gyakorlat.. :D

Fiú és az apja sétálnak az utcán. Egyszercsak megszólal a gyerek:
- Apu, magyarázd el légyszives, hogy mi a különbség az elmélet és a gyakorlat között!
- Majd ha hazaérünk, elmagyarázom, egy példával.
Haza is érnek, mire az apa odalép a srác nővéréhez:
- Lányom, ha adnék neked százezer forintot, lefeküdnél az első férfival, aki szembejön veled az utcán?
- Hát, nem is tudom, annyira nem vágyom rá... - válaszol bizonytalanul amaz.
- De csak egyszeri alkalom, meg százezer forintról lenne szó!
- Na jó, legyen, belemennék - áll kötélnek a lány.
A férfi ezután odamegy a feleségéhez, és tőle is megkérdi ugyanezt. A felesége a lányhoz hasonlóan szabódik, de nagy nehezen ő is belemegy. Ekkor az apa a fiúhoz fordul:
- Na, tudod már, mi az elmélet és a gyakorlat?
- Nem, apa, így sem értem.
- Elmagyarázom: elméletileg ugye most van kétszázezer forintunk, gyakorlatilag meg két kurvánk...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27795) Drenadar


Drenadar
veterán

buszt csak akkor engedjük ki, ha buszöble van (ergo ha sávváltást akar és nem elindulást akkor megszívta) és ha nem jár hirtelen fékezéssel.

Nehéz lenne a KRESZ szabályait priorizálni :) De sztem az az első párban benne van, hogy hirtelen mozdulatokat kerüljük :)

A ne tartsunk fel senkit részben az a gáz, hogy szerintetek mi van akkor, ha 50-el lehet menni, és valaki haladni akar mögüled? és szerinted te 50-el mész? :)

Mondtam már, hogy utálom a Róna utcát? ma már dudáltam is. Valaki nagyon megfontoltan 20-al jött ki elém. Gyorsítás nélkül. sőt. lassított. az út közepén.

(#27796) Drizzt válasza Drenadar (#27795) üzenetére


Drizzt
nagyúr

"A ne tartsunk fel senkit részben az a gáz, hogy szerintetek mi van akkor, ha 50-el lehet menni, és valaki haladni akar mögüled? és szerinted te 50-el mész?"

Vagy kielőz, vagy megy mögötted. Legrosszabb esetben belédmegy. Ilyen egyébként nincsen, hogy ne tartsunk fel senkit... Akadályozni, s veszélyeztetni tilos. Én még sose dudáltam. Az anyázás jobban megy. :D

I am having fun staying poor.

(#27797) Lauda válasza Drenadar (#27795) üzenetére


Lauda
félisten

Nincs ebben semmi gaz, a lehetosegekhez merten el kell engedned.

(#27798) Rick4 válasza Drizzt (#27796) üzenetére


Rick4
félisten

Ilyen egyébként nincsen, hogy ne tartsunk fel senkit...

Kresz 26.§ (5) Nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat akadályozza.

A baktóból induló szegedi buszsofőr is szabályt sért, mert 30-cal megy be az első lámpáig 800 métert... Nekem persze végig záróvonal, előzni csak az uccsó 300 m-en tudok, amikor is megkapom a pirosat, mert a köcsög buszos zöldnél nyomja 30-cal... :DDD

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27799) degu


degu
senior tag

Meg egy-ket emeles,es ez a topik at fog alakulni a...Milyen cipot vegyek?...topikka! :W
A tolvajcsirkefogok meg meglepodnek,amikor a fel orszag turacipot huz,es ok felgyujthatja magukat az 1000.-Ft -os benyaval... :(

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#27800) Khelben válasza degu (#27799) üzenetére


Khelben
nagyúr

A fizetésekhez viszonyítva 800 forint felett volt a benzinár 1990-ben, mégis jártak az autók. És most sem csökken érezhetően a forgalom, hiába van 400 felett.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.