Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9201) jolti05 válasza Szten Márs (#9200) üzenetére


jolti05
őstag

Sajnos csak ennyit tudok, köszönöm a válaszod.
Viszont az A460-ban nincsen képstabilizátor, a c613-ban pedig van digitális és az ISO értéke is nagyobb. Minden másban a canon jobb.
Sorry, h ilyen gyp-s fényképezőkkel bombázom a fórumot, de tényleg ennyit tudok rászánni.

[link] Itt néztem a canon képeit, nem túl meggyőzőek, de gondolom ebben kategóriában ne számítsak másra. Kodakét nem találtam sajnos.

Akkor csak annyit még, hogy miért inkább az A460?
Köszönöm.

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#9202) Szten Márs válasza jolti05 (#9201) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Igen, ebben a kategóriában ne számíts másra sajnos.
A digitális képstabilizátor NEM képstabilizátor, sok topickban sokszor leírtuk. A digitális képstabilizátor csupán annyit csinál, hogy ha romlanak a fényviszonyok, és reciprokszabálynál hoszabb időt kéne kitartani, akkor emeli az ISO-t, ezt minden normális automatika tudja, akkor is ha nincs odaírva ez a khmm... marketingfaktor. A nagyobb ISO érték egyébként nagyobb zajjal jár, kompakton kb ISO 400 felett elfogadhatatlannal, szóval az, hogy a Kodak nagyobb ISO-ra képes ne befolyásoljon.

Persze hatalmas különbségek nincsenek ebben a kategóriában. Ha az jobban tetszik, vedd azt.

[ Szerkesztve ]

(#9203) Tituszazeb


Tituszazeb
tag

Sziasztok!
Milyen gépet ajánlanátok 20 000 Ft-ig?
Nagyon amatőr vagyok, eddig nem is igazán érdekelt a digitális fényképezés, de külföldre megyek és biztosan lesz pár megörökítenivaló.
Ha lehet legyen jól összerakva, és ne zabálja az akksit, és talán még annyi, hogy VGA-ban rögzítsen videót. Méret nem nagyon számít, meg felőlem lehet bonyolult menüje.
Ezekről a hipermarketes 20 000-es , 7.1 mpixeles, 3x-os optikai zoom Olympusokról mi a véleményetek?
A dolog nem égetően sürgős, de azért szeretném vásárlás előtt jól megfontolni.

Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)

(#9204) balbla válasza Szten Márs (#9186) üzenetére


balbla
tag

Szerintem ezzel a teszttel nincs semmi baj. Nyilvánvalóan nem tudományos alaposságú, de azért nem rossz. Valószínűsítem, hogy lesz még hasonló tartalamú fotós oldal által készített cikk is.

Az Anandtech számítástechnikai viszonylatban szerintem az egyik legmegbízhatóbb oldal, nem látom az okát, hogy miért ne lenne ez így ebben a témában is. :R

Ha valami működik ne piszkáld!!!

(#9205) johnjohn válasza Tituszazeb (#9203) üzenetére


johnjohn
addikt

:( :( :( Sajnos ebben az árkategóriában nem igazán ajánlható olyan gép, amivel egy külföldi út képeit érdemes lenne rögzíteni,legalábbis utólagos bosszúság nélkül nem.Még próbálj meg felkutatni némi anyagi forrást.Még esetleg, ha valahol találsz ilyet, az esetleg;)ANASONIC Lumix LS2

[ Szerkesztve ]

(#9206) Digitalis válasza Retro11 (#9192) üzenetére


Digitalis
senior tag

Finepix S5700 34.900-ért abszolút best-buy! Ezért a pénzért csak színes alsó kategóriás ultrakompakt szappantartók vannak... S5700 pedig 10x optikai-s light- bridge ultrazoom kategória, nagyon pöpec makróval. Lehet ezzel nagyon ütős képet készíteni. Ajánlom a kételkedőknek a googlet: s5700 samples.
- Szerintem az akció lesz vagy 1/2 órás, mert hamar széthordják majd.-

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#9207) as_Rock válasza balbla (#9204) üzenetére


as_Rock
őstag

Reméljük lesz, és akkor látod a különbséget milyen az, ha fotózáshoz értő szerzők tesztelnek, és milyen, ha csak amatőrök.

Az ok pedig ami miatt nem kompetens az Anandtech az, hogy nem fotós hanem számtech oldal, kb. annyira ismeretük és fotós tesztelési tapasztalatuk van, mint mondjuk egy autós tesztoldalnak :DDD

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#9208) Szten Márs válasza balbla (#9204) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Félrevezeti az embert, mert nem jó módszerekkel teszteltek és fals eredményeket kaptak. Valóban jó teszt, sőt mi több, ilyen az álomteszt :W Szerintem felejtsd el.

(#9209) drkbl válasza as_Rock (#9207) üzenetére


drkbl
őstag

Ezt a tesztet amatőr csinálta amatőröknek, ezért az amatőrök ezt a tesztet nézve azt kapják, ami nekik kell.
A "profik", akik hajlamosak a finomhangolásra, majd döntenek a profi tesztek alapján.
Nekem speciel tetszett, hogy a Sony-nak eszébe jutott P módban a rekeszen szűkíteni.

(#9210) papusz


papusz
csendes tag

Hali mindenki,átolvastam a forumot de nem lettem okosabb.Van egy minolta z5-ös gépem amivel meg voltam elégedve.Most lépnem kéne és a pana fz18 meg a nikon d40 tetszik és maxx erre telik.Kb 1000 képet csinálok évente javarészt szabadban,és totál amatőr vagyok.Tudom ,hogy nem egy kategória a két gép de melyiket válasszam? :O

(#9211) ottkar válasza drkbl (#9209) üzenetére


ottkar
addikt

De ez a P módban rekeszen szűkíteni nem teljesen logikus mert a P mód pont átlagos rekeszértéket és átlagos zársebességet feltételez. A tájkép mód az ami erősen előtérbe helyezi a rekeszszűkítést, és még a makrónál van szüksége a rekeszszűkítésnek hiszen az kívánja meg még.

(#9212) Szten Márs válasza papusz (#9210) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Ez a hozzászólás szinte egy az egyben illik rád is, azzal a különbséggel, hogy az FZ18 szvsz egy rosszabb kompkat, mint a Canon S5 IS, amivel a kérdező dilemmázott a Nikon D40-el szemben. Ennek ellenére szinte kicserélheted a két modellt a szövegben és annyi, bár vedd figyelembe, hogy az FZ18 átfogása 28-504mm, ami jobban hangzik, de ilyen átfogású objektív sok hendikeppet rejt magában, mindenesetre emiatt nagylátóban nincs lemaradva a Pana - legalábbis ha csak a látószöget nézzük.
Tehát: [link] -olvasd el.

[ Szerkesztve ]

(#9213) ottkar válasza papusz (#9210) üzenetére


ottkar
addikt

Na most olyan kérdést tettél fel amire csak te tudhatod a választ. Én pld honnan tudjam hogy maradni akarsz e a kompaktoknál vagy át akarsz térni a DSLR-ekre? Mert a tükrösnél ha meg akarod közelíteni azt az átfogást ami a kompaktnál volt még költeni kell rá. Igazi lépés a tükrös lenne.

(#9214) papusz válasza Szten Márs (#9212) üzenetére


papusz
csendes tag

Köszi,ténleg hasonlo a kérdés.Sajnos a canon nem ül mert a nagylátószög fontos.A kérdés az,hogy a kompakt után meg lehet szokni egy d40-et?(nincs az lcd-n kép fotozáskor illetve képstabi meg hasonlo)vagy megszokom mert jó a gép.Zsiguli után fura az opel de meg lehet szokni mert jobb.

(#9215) papusz válasza ottkar (#9213) üzenetére


papusz
csendes tag

Hi.Sohasem volt a kezemben DSLR gép müködés közben,ugyhogy nem tudom milyen nem a zoom a fontos hanem a képminőség , teljesen amatőr vagyok.Eddig csak automatán használtam a régit és jo volt.

(#9216) Szten Márs válasza papusz (#9215) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Ez esetben fogj kézbe egy DSLR-t kattintgass vele párat, nézd meg milyen is. Enlkül aligha lehet jól dönteni, mi meg helyetted pláne nem tudunk dönteni.

(#9217) papusz válasza Szten Márs (#9216) üzenetére


papusz
csendes tag

Ugy már fogtam (saturn) de az nem olyan mint amikor fotozok is ,1 napra meg nem adja kölcsön senki.Marad az okosok elméleti tanácsa hog ykb 100 000 ft-ért mi a jó választás. :O

(#9218) johnjohn válasza papusz (#9217) üzenetére


johnjohn
addikt

(#9219) Szten Márs válasza papusz (#9217) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

De nincs olyan, hogy elméleti tanács, arra, hogy neked mi a jó. Ehhez tudnunk kéne a te igényeidet, meg teljesen szubjektív ízlésedet. Ha a szaturnban megfogdostad, meg kattintgattál vele párat, az is több, mint a semmi, legalább körülbelüli képet ad.

(#9220) papusz válasza Szten Márs (#9219) üzenetére


papusz
csendes tag

Azért irtam ,hogy tetszik mert tetszik, kattintani nem lehetett.Azért kérdem ,hogy aki tapasztalt vagy van ilyen gépe,kompakt után megéri -e váltani föleg 6 mp-re mert most csak erre telik. :O

(#9221) papusz válasza johnjohn (#9218) üzenetére


papusz
csendes tag

Ez elég határozott válasz,remélem nem vagy elfogult.Köszi. :O

(#9222) Szten Márs válasza papusz (#9220) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A 6MP azt jelenti, hogy A/3-as méretben még igencsak jó képeket tudsz előhivatni, A/4-esben meg pláne. Akarsz ennél nagyobbat?
Ezen kívül a pixelszám nagyon nem egyenlő a részletgazdagsággal. Sok esetben 10-12 megapixeles kompaktok részletgazdagsága jelentősen rosszabb, mint egy 6 megapixeles tükörreflexesé.
A Duna plázában lévő Saturnban van elem a gépekben, ki lehet őket próbálni.

(#9223) johnjohn válasza papusz (#9221) üzenetére


johnjohn
addikt

De, nekem is Nikonom van, de jelenleg ez a legjobb ajánlat 100 000-alatt új DSLR gépre.
Egyébként jó gép, főleg kezdésre.Teszt.
A végén a tesztképeket meg lehet nyitni teljes méretben.

(#9224) net84 válasza papusz (#9217) üzenetére


net84
őstag

olvasgatom a topic-ot, te most kb. arrafele járhatsz, mint én kb. 1 éve
erősen gondolkodtam valami komolyabb gépen (nem vagyok egy fotos, még erősen tanulom), addig mindig csak kompakt gépekkel fotóztam, nagyrészt autómata üzemmódokban. néha-néha használtam egy-egy fuji és pana gépet. aztán volt szerencsém kipróbálni egy délután egy tükörreflexes canon-t. meg is győzött, meg el is tántorított. szép képet lehet velecsinálni, de rengeteg gyakorlás kell hozzá és a fotós (ismerős), aki a kezembe nyomta, hogy próbáljam ki javasolta, hogy inkább kezdjem egy manuál (biztos van valami szakszó rá) objektíves, de nem tükrös géppel. aztán elég olcsón sikerült hozzájutnom egy fuji 6500-as masinához. szvsz egy remek tanulógép (van mit még tanulnom). korábban rengeteget videoztam, főleg koncerteken, és a fottomasina is ilyen területre kellett másodlagosan. egy-egy hétvégén (estén) elkattintgatok 200-500 képet.
én nem mertem bevállalni a komolyabb masinákat, de ez én vagyok - majd talán egyszer, de DSLR gépet majd csak akkor, ha indulsákor meg tudok magamnak engedni 2 objektívet is hozzá

egy kicsit más:
előtét lencséket keresek a 6500-as fujira - pl. nagylátószögű (ha egyáltalán ilyen létezik), halszem (láttam, fentebb már volt róla szó), illetve egy olyan okos lencse kellene (korábban a kamerához volt ilyenem), ami arra volt hivatott, hogy pl az ablakok (vagy a vízfelszín) tükröződését kiszűrje és látható legyen, ami mögötte van - a nevére már nem emléxem, valahol megvan még, de az biztos, hogy a fényképezőre nem jó méretikeg :DDD

Read only...

(#9225) as_Rock válasza net84 (#9224) üzenetére


as_Rock
őstag

Polárszűrő (Cirkuláris, Lineáris)

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#9226) ottkar válasza net84 (#9224) üzenetére


ottkar
addikt

Amit utolsónak említettél nem lencse hanem polarizációs szűrő.

(#9227) net84 válasza as_Rock (#9225) üzenetére


net84
őstag

köszönöm :R - és hol keressek illyet a fottoaparathoz?

ottkar - neked is köszönöm

időközben leesett, hogy milyen hülye vagyok, hiszen a dobozára is rája vagyon írva :DDD

[ Szerkesztve ]

Read only...

(#9228) johnjohn válasza net84 (#9227) üzenetére


johnjohn
addikt

(#9229) drkbl válasza ottkar (#9211) üzenetére


drkbl
őstag

Lehet, hogy a beépített stabilizátor jelzése alapján döntött úgy, hogy időt áldozhat rekeszért, de sokat nyert vele.

@papusz(9210): Kérdés, hogy mennyire hiányzik a tele vég. Ha hiányzik, és az ennyim van rá a jelenre vonatkozik, akkor D40, ha összesen, akkor FZ-18. Ha csak napsütésben fotózol, a D40 előnye nem lesz nagyon látványos, egyébként nagyon is. Esetleg zavaró lehet, hogy a tükör miatt van hangja a fényképezésnek. Nem tudom, milyen a többiek vakuja, az S5600-hoz képest előrelépés volt.
Én S5600-ról váltottam D40-re, és sohasem vágytam vissza :DDD , annak ellenére, hogy az S5600-at jó fényképezőgépnek tartom a mai napig. Egy év alatt összejött a D40, újabb egy év alatt egy 70-300VR.

(#9230) net84 válasza johnjohn (#9228) üzenetére


net84
őstag

köszönöm - nézegetem őket - már csak azt kell megnéznem, hogy hogyna lehet felaplikálni és milyen kell a masinára :R

Read only...

(#9231) papusz válasza net84 (#9224) üzenetére


papusz
csendes tag

Ha nem kell a zoom minek a két obi? :O

(#9232) Szten Márs válasza papusz (#9231) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Nyilván annyi és olyan objektív kell amit az igényeink megkívánnak és a pénztárcánk megenged. Ha nem kellenek a nagy gyújtótávolságok, azaz nem kellenek a tele-tartományok értelemszerűen nem kell teleobjektív sem.

[ Szerkesztve ]

(#9233) as_Rock válasza net84 (#9227) üzenetére


as_Rock
őstag

Fotós boltokban, de itt a Ph-n is úgy látom árulnak néhányat.

[ Szerkesztve ]

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#9234) net84 válasza papusz (#9231) üzenetére


net84
őstag

tény, koncertre nemigazán kell a zoom, de vannak események illetve helyzetek, ahova nem ártana egy nagyzoom-os objektív - de ezzel a témával még nemnagyon foglalkoztam, majd ha aktuális lesz a téma, akkor mélyebben beleásom magam.

Read only...

(#9235) papusz


papusz
csendes tag

Érdekes,hogy amikor az fz 8 került szoba valameik hozzászólásban azt a gépet mindenki lehuzta,lehet hogy az fz 18 nem olyan rossz?
:O

(#9236) Joe bácsi


Joe bácsi
őstag

Ez mit jelent? "100.000 expozícióra garantált zárszerkezet"
Lehet cserélni, ha szétmenne idő előtt? Én ha veszek, akkor nem 2 évre veszek fényképezőt.

Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!

(#9237) philoxenia válasza drkbl (#9209) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A linkelt képek közül letöltöttem a Pentaxot. Egyértelműen nincs fókusz sehol, a Sony élesebb, ott valószínűleg van. Fotósújság csinálhatna laptoptesztet, amit arra hegyeznének ki, hogy egy adott laptop például tetszőleges számú góliátelemről is megy, míg a többi nem. Azt persze nem említenék meg, hogy az adott laptop tápfeszültségét direkt ebből a célból készítették ilyenre.Amatőr tesztet említesz, holott a három váz, nem beszélve az obikról, komoly pénzekbe kerül, bármelyiket nézem is. Ad abszurdum beülnék egy Audi A6-ba, egy Lexusba, meg egy E osztályos Mercibe tesztelni, engem is körberöhögnének nyilván amiket utána írnék olyan kocsikról, amelyeknek a legfontosabb feature-jeit nem is tudnám hol keressem.Amatőr olyan gépet vegyen, amit használni is tud, tesztelni viszont mindenképpen olyan teszteljen, aki ért hozzá. Ez alól lehet kivétel az olcsó kompakt kategória, ahol a legfontosabb a kezelhetőség,az automata működtetés korrektsége, de ez nem az a kategória. :)
mod : off

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9238) philoxenia válasza Joe bácsi (#9236) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Szerintem gyárilag tesztelték a zárat, valószínűleg cserélnék, ha tönkremenne, de azért a 100k expo az kb. 8-10 év, azalatt meg azért sok minden történhet még.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9239) ottkar válasza Joe bácsi (#9236) üzenetére


ottkar
addikt

Ha elolvasod figyelmesen nem garanciát adnak 100 ezer expora nincs is ilyen a garanciajegyen ott a szokásos egy év van. Inkább azt akarják kifejezni hogy tartósra van megcsinálva ami a fémalkatrészek miatt nem csoda. Inkább egy marketing szöveg ez mert az volna a rendkívüli ha nem bírna 100 ezer expot.Az én Pentaxomra nem írták a 100 ezert pedíg ugyanolyan masszív fémalkatrészekből áll mint az a gép, Csak azt lehet követelni garanciában ami a garanciajegyen megtalálható.

(#9240) johnjohn válasza papusz (#9235) üzenetére


johnjohn
addikt

Nézd meg.Teljes méretben nézd, főleg az árnyékos részek felbontását.

(#9241) Joe bácsi válasza ottkar (#9239) üzenetére


Joe bácsi
őstag

Én azt tudom, h. arra nincs gari.
Engem az érdekel, h. lehet-e cserélni, mert mint már mondottam nem 2 évre veszek majd gépet.

Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!

(#9242) johnjohn válasza Joe bácsi (#9241) üzenetére


johnjohn
addikt

Persze hogy cserélhető, de 100 000 expo akkor is 10 év, ha 10 000 képet fotózol évente,ami ritka.10 év múlva lehet, illetve valószínű, hogy már másik géped lessz.Milyen gépet akarsz ?

(#9243) Tituszazeb válasza johnjohn (#9205) üzenetére


Tituszazeb
tag

Szia!
Köszi a választ.
Sajnos nem sok pénzem van most erre a megmozdulásra, így is memóriakártyával, és akkutöltővel stb-vel már 30E körül leszek.
Szóval az a nagy helyzet, hogy kész vagyok kompromisszumokat kötni, hogy maradjon a 20E-s ár.
Lumix LS2-nek utána néztem árgépen, pár üzletben még kapható volt, de sajnos nekem ez is túl drága :S.
Azzal is sokat segítenél, ha mondanál egy márkát, aminek low end tipusa valamivel jobbak, mint a többi gyártónak.
Előre is köszi a segítséget!
Szia!

Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)

(#9244) papusz válasza johnjohn (#9240) üzenetére


papusz
csendes tag

Nekem ez pc-n szép kép. Ettöl szebb a nikon képe?Lemondok a filmezésröl,a nagy zoomrol meg az egyébb extrárol ha a kép szép lessz amatőr kézben.A kérdés az ,hogy az én bénaságomon segit-e a pana mega .... blabla vagy a tükrös blabla.Vagy mindegy mivel fotozom ha béna vagyok ugyis gagyi lessz a kép? :O

(#9245) ottkar válasza Joe bácsi (#9241) üzenetére


ottkar
addikt

Cserélni a műanyag gépek zárját is lehet két évvel ezelött probléma is volt a gyenge felépítés miatt sok olyan gép tükrét és zárját kellett cserélni. Ez a fémbelsejű gép eleve tartósabb nagyobb garancia van arra hogy évekig jó lesz. Az én gépem másfél éves.

(#9246) ottkar válasza papusz (#9244) üzenetére


ottkar
addikt

A legutóbbi mondat az igaz. Neked kell felnőni a gép tudásához. A stabilizátor segít de az nem azt jelenti hogy rángani kell meg kell fogni a képet. Meg kell tanulni a gépet használni.

(#9247) johnjohn válasza Tituszazeb (#9243) üzenetére


johnjohn
addikt

Nézd meg Auchan-ba az LS 2-t mert én is ott vettem ismerősnek, az utolsó darabokat 20 000 körül árulták.Semmit más típust nem merek ajánlani jó szívvel ebben a kategóriában.

(#9248) papusz


papusz
csendes tag

Akkor már csak egy kérdés marad ha fel kell nönöm egy dslr géphez ami:nem nagy zoomos,nem készit filmet,nincs benne képstabi,nem látszik az lcd-n a kép amit éppen fotoznék,2 mp-lel kevesebb,ráadásul baromi bonyolult kezelni ,akkor mitől is jobb?? :O

(#9249) johnjohn válasza papusz (#9244) üzenetére


johnjohn
addikt

Nekem a 22-es monitoron már mosottak helyenként ezek a képek, mint a vízfestmény.
A D 40 képei ugyan ebben a megvilágításban egyértelműen szebbek és tisztábbak, ha meg hozzáveszsszük, hogy vágsz a képekből, a megmaradó részlet sem lessz mosott.
A 18-55 ös kitobi igen jól sikerült darab, ebben a tartományban nem kell stabi.
A kép eleinte gagyi ,azután felnől az ember a feladathoz,kb. 1000 kép gyakorlás, és már ismered is a gépedet annyira, hogy tudj figyelni a részletekre.D 40 tesztkép
Még egy kevés fénynél.

[ Szerkesztve ]

(#9250) as_Rock válasza papusz (#9244) üzenetére


as_Rock
őstag

Sokat javíthatsz a képeid minőségén ha 1-2 fényképészeti alapfogalommal tisztába kerülsz, emellett a DSLR-re váltás is javít persze a képminőségen, de nem csodaszer.

D40-nél nem a gépben, hanem az objektívben van a stabi (ha olyan obit raksz rá), és általában az ilyen belépő gépeknél van olyan üzemmód ami a kompaktok "csak nyomom és a gép majd számol fókuszt, záridőt" megoldásához hasonló átlagos képminőséget hoz össze a hozzánemértő kezében is.

[ Szerkesztve ]

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.