Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9401) grabber válasza adik (#9398) üzenetére


grabber
addikt

Köszi,hát lassan már mindegyik gépen lesz élőkép.Akkor remélem engem sem ér már meglepetés.
Pár kérdés:Miért jó,ha minnél több AF mező van?Mert úgy is csak egy dologra tud fokuszálni nem?
A D40-ben nincs AF motor,amit a képen úgy mutatnak,hogy hiányzik róla egy kis pöcök.Azzal a pöcökkel hogyan lehet AF beállítani,mert elég kicsi és mozogni se tud igazán.
Ha hirtelen le akartok fotózni valamit(DSLR géppel)akkor auto módra rakjátok egyből a tárcsát?Mert nincs idő állítgatni.Meg milyen sűrűn használjátok az auto módot.Mert gondolom nem szoktátok mindig állítani a blendét.

Előre is köszönöm a választ,ez már csak kiváncsiság :)

(#9402) jolti05 válasza grabber (#9401) üzenetére


jolti05
őstag

Látod, kérdezte egyik ismerősöm, hogy mit tud, amit vettem, többek között mondtam, h 5 pontos AF, rá is vágta egyből, h az minek, ha csak 1 pontra fókuszál. :) Úgyhogy ez engem is érdekelne. :B

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#9403) adik válasza grabber (#9401) üzenetére


adik
őstag

Miért jó,ha minnél több AF mező van?Mert úgy is csak egy dologra tud fokuszálni nem?

Nem tudom, általában úgyis csak a középsőt használj a user, az mindig érzékenyebb kicsit. Esetleg akkor lehet érdekes, ha pl riportfotózol, és gyorsan mozog a felhasználó, de akkor meg úgyis az obi lesz lassú.

szerk: állványról, ha nem középre fókuszálsz

A D40-ben nincs AF motor,amit a képen úgy mutatnak,hogy hiányzik róla egy kis pöcök.Azzal a pöcökkel hogyan lehet AF beállítani,mert elég kicsi és mozogni se tud igazán.

Az egy tengely-csonk, ami hiányzik, és az objektívben lévő másik tengely meghajtására tették oda, hogy az mozgassa (pl egy csigával) a fókuszlencsé(ke)t. A d40 esetén obik az érintkezőkön kapnak impulzust, hogy mikor merre mozgassák a bennük lévő motort, ami ugyanezeket a fókuszlencséket mozgatják. Ciki csak azokkal a nagy számú obikkal van, amikben nincs ilyen motor.

Ha hirtelen le akartok fotózni valamit(DSLR géppel)akkor auto módra rakjátok egyből a tárcsát?Mert nincs idő állítgatni.Meg milyen sűrűn használjátok az auto módot.Mert gondolom nem szoktátok mindig állítani a blendét.

Felhasználója válogatja. Az enyém szinte mindig rekesz-prior / érzékenység módban van. Pár kép után már autómatikusan tekered a tárcsát. Kb. olyan lehet, mint a manuális váltó a kocsikban (gondolom, mert még mindig nem tudok vezetni.)

[ Szerkesztve ]

Kettő, csipkebokor vessző!

(#9404) adik válasza jolti05 (#9400) üzenetére


adik
őstag

igen, optikai képstabi van az ls60-ban (is. és egy ideje már az összes pana fényképezőben)

Kettő, csipkebokor vessző!

(#9405) ottkar válasza grabber (#9401) üzenetére


ottkar
addikt

Az a pöcök egy körmös tengelykapcsoló a motortengely folytatásaként.A optikában ezzel szemben van egy tengely amit ez forgat, a tengely végén meg egy fogaskerék ami az élességállítógyűrű fogaskerekét forgatja,így állít a gép élesre. Inkább a P módot érdemes használni, mert az auto mód nagyon buta. A P módot mindíg lehet használni amíg nem kell adott blende vagy záridő vagy kézi állítás kell.
Én mindíg egy AF mezőt használok mert egy képen csak egy lényeges élességi sík van ha mélység kell blendézek azért van.Az élőkép mi a nyavalyának kell a keresőnél élőbb kép nincs.

(#9406) blattida


blattida
nagyúr

Szevasztok fórumozók! Mit szóltok az olympus sp-560uz-hez? Megéri az árát?

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#9407) hemaka


hemaka
nagyúr

Nah, ma megveszem a D40-em. :C :)) :DD

(#9408) Dtomi válasza hemaka (#9407) üzenetére


Dtomi
őstag

De jó lesz már alig várom ;)

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#9409) hemaka válasza Dtomi (#9408) üzenetére


hemaka
nagyúr

Miért?:]

(#9410) philoxenia válasza TeeJay (#9395) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

5 megapixel... :U

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9411) philoxenia válasza ottkar (#9405) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A kereső az optika élő képe, az élőkép az érzékelőé. Emiatt lehet érdekes.Ha a kettő között eltérés van, akkor a keresőben nem látod. Ad abszurdum, elromlott érzékelő estén például.... :U
Persze nem ez a lényeg, automatikus módon fotózva, ha a keresőn már jó az expoérték, esetleg az érzékelőn még nem tökéletes, mert a gép ítéli meg, nem Te. Élőképnél látod azt is, hogy mely részeken jó a megvilágítás, ha nem lehet mindenütt pont jó.
Még egy fontos dolog. Nagy érzékenység esetén a kereső képe sötét lesz szinte, a monitoron viszont látod, mi lesz kb. a fotón.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9412) Szten Márs válasza philoxenia (#9411) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

"Nagy érzékenység esetén a kereső képe sötét lesz szinte"
Már miért? :F

(#9413) philoxenia válasza Szten Márs (#9412) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Digitális gépeknél az élőkép még elég sötét fényviszonyok között is világos. A keresőben már félhomály sincs, / az előbb direkt kipróbáltam egy szekrény belsejében :DDD / , a K10D nél, a Minoltában az elektronikus keresőben már láttam valamit, de a legjobb keresőképet meglepő módon a Nikon P50-nél kaptam /nem az átnézetiben/ ott már látszott is valami a témából, magas érzékenység mellett.

mod: tehát ha sötétben fényképezel nem előre eltervezett módon, akkor is jól jöhet az élőkép, ha az érzékelőből olvassa ki a gép, mert látod valamivel jobban a fotózandó témát vakuzás előtt. Például egy sötétben készülő de vakus képnél a téma pillanatnyi helyzetét.

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9414) Timmcsi


Timmcsi
csendes tag

Sziasztok!
Egy kis segítség kéne..Azon vacilálok hogy melyik gépet vegyem meg.E kettő közül szeretnék választani:
Panasonic Fz18 vagy Fuji s6500fd
Ti melyiket ajánlanátok?
Még csak most kezdenék belevágni a fotózás rejtelmeibe:) Persze kattintgattam én már sima egyszerű géppel de szeretnék egy kicsit komolyabbra váltani.Tükörreflexesre nem mert hát azt ugye még fejlesztgetni meg ilyesmi arra nincs keret egyenlőre;)
Szóval visszatérve hogy mit szeretnék vele fotózni, hát igazából mindent.Természet,Épületek,Emberek,esetleg Sport no meg nyaralásokon meg családi eseményeken is természetesen. Egyszóval melyik gép lenne szerintetek a jobb választás?
Válaszotokat előre is köszönöm!:) :R

(#9415) Szten Márs válasza Timmcsi (#9414) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

S6500FD még kapható valahol? :F Vagy használtra gondoltál?
Az S6500FD-nél ott a RAW és RAW-ból konvertálva jóval jobb képminőséget érhetsz el vele, mint amit az FZ18 valaha is produkálni fog, vizont az FZ18-nál ott a képstabi. A Panának nagyobb a teléje, de szvsz kompakton nem igazán lehet ezt az előnyt kihasználni. A Fuji CCD-je jóval nagyobb elemi pixelekből építkezik, mint a Panáé - ezért jobb a képminősége. Sajnos azonban a JPG feldolgozó algoritmusa nem a legjobb - ezért célszerű RAW-ot használni. Illetve ezért is, ezen kívül még rengeteg előnye van a RAW-nak.

Összességében az S6500FD-t jobb gépnek tartom. Már csak azért is, mert az FZ18-at nem tartom jó gépnek. Sportfotózásra azonban igazából egyik sem alkalmas, a kompaktok autófókusza nem sportfotózáshoz lett tervezve, oda DSLR kell.

(#9416) johnjohn válasza Timmcsi (#9414) üzenetére


johnjohn
addikt

Ezek közül a Fuji a nyerő, csak az a gond, hogy már nem nagyon lehet kapni.A Pana felejtős.

(#9417) Timmcsi


Timmcsi
csendes tag

Ksözönöm:)
Most úgytudom hogy lehet kapni s6500-ast egy helyen ugyhogy újonnan venném:)
Akkor szerintem ez lesz:)
Köszi a gyors választ :R

(#9418) keti_catheri


keti_catheri
csendes tag

Sziasztok!

Egy ideje kezdő amatőrként fényképezgetek párom gépével, de most szeretnék egy saját gépet venni. Max 85 ezret szánok rá, de nem tudom eldönteni, melyik lenne ideális. Igazából természetet, embereket, kirándulásokat, rendezvényeket fotóznék vele, s valami kis kompakt gép lenne az ideális, ami kis helyen is elfér.
Tudna nekem valaki segíteni, hogy mely gépek lennének ideálisak, Mert én nézegettem Olymust, canont, Panasonicot, Sonyt is, de hálás lennék, ha valaki nálam hozzáértőbb ajánlana 1-2-t...

Előre is köszi:
Kitty

(#9419) ottkar válasza keti_catheri (#9418) üzenetére


ottkar
addikt

Nézd meg a Fuji gépeket. Azok között van ilyen áru ami elég jó.

[ Szerkesztve ]

(#9420) philoxenia válasza keti_catheri (#9418) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Hölgyeknél fontos lehet a gép mérete és külseje is, milyen gépre gondolsz nagyjából?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9421) Bandesz99 válasza keti_catheri (#9418) üzenetére


Bandesz99
tag

hali az s5 tényleg jó válalsztás, én épp eladom a sajátom.
Természetfotózáshoz úgy is kell venned legalább egy polárt sztem. Kirándulásokat én is szoktam lőni vele, bulikba is előfordulok vele néha.
Nézd meg mitt tud. partyképek, külső vaku nélkül.
Buliképek :[link]
Egyéb fotók: [link]

Eladó egy használt, de megkímélt állapotú kompkat fényképezőgép Canon poweshot S5IS + az összes tartozéka. Gyári adapter(tubus)+napellenző LAH-DC20 3db szűrő (58mm) mely az adapterrel könnyen felhelyezhető. Hoya Cirkuláris Polárszűrő, UV szűrő, ND szürke átmenetes szűrő. Egy samsonite kistáska a fetni szűrők meg a gyári tubus nappelenző könnyedén elfér benne. +3db 512 MB SD kártya +2 X 4db tölthető AA elem. Garancia Szeptemberig érvényes. Mindez jutányos áron 99.000 Ft

[ Szerkesztve ]

So live that your memories will be part of your happines!

(#9422) keti_catheri


keti_catheri
csendes tag

canon Digital Ixus 970 IS
Olympus [mju:] 1010
Sony Cyber-shot DSC-W170
Sony Cyber-shot DSC-T200
Pana Lumix DMC-FX35
FinePix F100fd

Ilyeneket nézegettem eddig.... :)

(#9423) philoxenia válasza keti_catheri (#9422) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Gondoltam. :) Ezek csinos darabok.

Talán a Canon a legjobb , de sajnos ezek közül egy sem volt még a kezemben. :(

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9424) keti_catheri válasza philoxenia (#9423) üzenetére


keti_catheri
csendes tag

:)

(#9425) philoxenia válasza keti_catheri (#9424) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A Sony W 170 se tűnik rossznak. A T sorozatnál nekem elég kicsik a frontlencsék.

A Fujinál, lehet, hogy rossz az adat, de 1/6-os az érzékelő ami elég kicsinek tűnik, de ott másképp számolják azt hiszem.

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9426) atos30


atos30
aktív tag

Sziasztok!
Megvettem a pana ls60-at. Előszőr a canon sx100 és pana tz3-as közt akartam választani, de lemondtam a nagy zoomról.20 ropi volt 1 gb micro sd-vel. Eddig 50 képből 3 selejt az én hibám miatt.Ha lesz pénzem és olcsobbak lesznek a zoom-osok, beruházok egy olyanra is.Kattingatni ez is tökéletes.

A pénz azért van, hogy elköltsük!

(#9427) philoxenia válasza atos30 (#9426) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Azért a pénzért szerintem nem rossz vásár. :K

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9428) PlnOct válasza Szten Márs (#9200) üzenetére


PlnOct
csendes tag

Sziasztok! Dilemmában vagyok egy kicsit, 2 gép közül kellene döntenem, hogy melyiket válasszam. Az egyik a Canon PowerShot S5 IS, a másik a Fuji S1000fd.

http://www.dpreview.com/news/0705/07050703canons5is.asp

http://www.dpreview.com/news/0801/08012408fujifs1000fd.asp

Körülbelül hasonló tudású a 2 gép, az árkülönbség nem számít.

Canon: 8mpx 1/2,5 inch CCD, Fuji 10mpx 1/2,3 inch CCD, a fuji hátránya, hogy nincs benne stabilizátor, optikája mindkettőnek 12x-es, bár a fuji 33mm-ről indul a canon 36mm-ével szemben, viszont a canon objektíve jobb paraméterekkel rendelkezik valamelyest. A kromatikus aberráció mindkét gépnél jelentkezik, bár egyiknél sem túl zavaró mértékben.

Egy teszt a Fuji S1000fd-ről: http://dc.yesky.com/293/8055793.shtml

Pár tesztfotó a Fuji S1000-el: http://dc.yesky.com/293/8055793_12.shtml

A Canon már 1 éve a piacon van, a Fuji gépe most jelent meg. A tapasztalatokra, és véleményekre lennék kíváncsi, melyiket ajánljátok jobban?

(#9429) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

Válasz erre a hsz-re: [link]
/Folytatás a Nikon totyikból/

Makrót nem?
Hmm, így kapásból amit tudok makróóbit (újat) Pentaxra: 50mm F/2,8 Pentax, 100mm F/2,8 Pentax, 90mm F/2,8 Tamron, 105mm F/2,8 Sigma. Ezek mind 1:1 arányú leképzéssel.
Ezen kívül van Magyar szervize a Pentaxnak, a Camera kft, ahogy előttem azt már írták.

[ Szerkesztve ]

(#9430) Szten Márs válasza PlnOct (#9428) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Ezeken a Fuji a tesztképeken nincs rajta az exif, így nehéz megítélni mit is látunk, de maradjunk anyiban, hogy nem tetszenek kimondottan. Ha már Fuji akkor inkább ez: [link]
Illetve van neki egy saját topikja: [link]

(#9431) molnigee


molnigee
aktív tag

Hali!

Sürgős segítség kellene, kétségbe vagyok esve :S
Megvettük bnőmnek a canon A570 IS-t.
Tök frankó meg minden, DE vakus kép után nem adja vissza a kereső képet az lcdre és ha fotózok ilyenkor, az is csak egy fekete kép, mintha lekapcsolna az érzékelő. Ami lehet, mert a vakut tölti ilyenkor, és azért pihenteti? De mért nem kapcsolja vissza...
Csak akkor jön vissza a kép, ha le és fel kapcsolom a kijelzőt, vagy ha átváltok képnézegető módba, majd vissza.
Egy másik helyen azt írják, hogy új korában előfordul, aztán megjavul... létezik ilyen?

A pláne az, hogy aksi csere után megjavult még délután, azt hittem jó is lesz, majd most megint hibázik...

--> http://dronearena.hu/ <--

(#9432) Szten Márs válasza molnigee (#9431) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Szerintem igencsak esélyes, hogy vissza kéne vinni.

(#9433) BEE válasza molnigee (#9431) üzenetére


BEE
addikt

Vidd vissza és a cseredarabot teszteld alaposan a boltban !

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#9434) molnigee válasza BEE (#9433) üzenetére


molnigee
aktív tag

Hát ezzel az a baj, hogy nem éppen a szomszéd utcában van a bolt :)
Pécs Kazincbarcika :S ( MegaPixel )

--> http://dronearena.hu/ <--

(#9435) ottkar válasza molnigee (#9431) üzenetére


ottkar
addikt

Nem takarékosságból kapcsol le? Ha az exponáló gombot megnyomod kicsit nem kapcsol be a monitor?

(#9436) blattida válasza blattida (#9406) üzenetére


blattida
nagyúr

Köszönöm szépen! :R

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#9437) ottkar válasza molnigee (#9431) üzenetére


ottkar
addikt

Ennek a gépnek van keresője. A monitor nem arra van hogy állandóan bekapcsolva legyen.

(#9438) molnigee válasza ottkar (#9437) üzenetére


molnigee
aktív tag

ottkar, nem azért kapcsol le, írtam hogy vakuzás után nincs kereső kép... menüket meg beállításokat rendesen kirakja, csak épp kép nincs.
Attól meg hogy van keresője, még hagy döntsem már el én hogy mikor mit használok :)
Nem hinném hogy direkt ilyen...

Ja és ha elolvasod mit írtam... nem sokat ér az átnézeti kereső, ha nem működik az érzékelő és csak egy fekete képet csinál...

[ Szerkesztve ]

--> http://dronearena.hu/ <--

(#9439) BEE válasza molnigee (#9438) üzenetére


BEE
addikt

A vaku kikapcsolható ?
Ha igen, akkor próbáld ki, hátha megjön a kép.
Ha így van, akkor nem kap elég áramot a töltéshez,
vagy valami béna spórolós üzemmódja van.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#9440) molnigee válasza BEE (#9439) üzenetére


molnigee
aktív tag

Igen, én is ilyenre gyanakszom, mert vakus képnél jelentkezik csak, ha nem vakuzok akkor minden jó! Lehet valami fjúcsör, hogy ameddig tölti a vakut, kikapcsolja az érzékelőt? Aztán meg nem tudja visszakapcsolni valamiért...

--> http://dronearena.hu/ <--

(#9441) BEE válasza molnigee (#9440) üzenetére


BEE
addikt

Hosszabb távon figyeld meg amit írtál, hogy frissen töltött aksikkal megjavul.
Aztán ha merülnek, akkor előjön újra.
Rajtad múlik hogy együtt tudsz-e élni egy ilyen műhibával.
Vagy utazol és cserélsz.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#9442) Zozzant válasza Szten Márs (#9429) üzenetére


Zozzant
addikt

sigma makró pentaxra is: 50(2.8),70(2.8,új),105(2.8),180(3.5), egyedül a 150 nincs pentaxra.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#9443) DomTom válasza Szten Márs (#9429) üzenetére


DomTom
csendes tag

Az eDigital-nál nem találtam, de nem néztem jobban körül.
Tehát a Kamera Kft. bármilyen származású Pentax-al foglalkozik.
Minden pozitív!

(#9444) philoxenia válasza DomTom (#9443) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Csak a Te kedvedért ;)

Extreme-nél Pentax bajonettes makrok :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9445) johnjohn válasza DomTom (#9443) üzenetére


johnjohn
addikt

Kivéve magát a Kamera kft.-t.Van róla egy külön topic.[link]

[ Szerkesztve ]

(#9446) Szten Márs válasza DomTom (#9443) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Nem minden származásúval, csak amire van magyar gari, az szól hozzá. Az eDigitalnál pl tudtommal nincs és Németországba küldik ki. Ami azt illeti ettől sem kell félni, gyakran gyorsabban és szakszerűbben lezavarják a garis ügyeket így.

(#9447) tbs válasza Szten Márs (#9446) üzenetére


tbs
addikt

Csak megjegyzem, hogy a Camera Kft.-nek kutyamindegy, hogy van-é magyar garod a Pentax cuccra, mert MIDNEN Pentax holmit kiküldenek. Az eDigital pedig a Camera Kft.-hez fuvarozza a Pentaxokat. Mindkettővel van tapasztalatom, Pentax vonalon egyik sem negatív, sőt. ;) Javításra beadott cucc viszont 1-2 hónap alatt ér vissza. Nemgyors. (Nekem 1 obim utazott Japánba Camera Kft. Tours szervezésében 2.5 hónapja... Várom még mindig... :U (Igen, az-a-bizonyos... :DDD ))

(#9448) Szten Márs válasza tbs (#9447) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Thx a pontosítást :R
Csak azt nem értem miért nem adtak helyette kapásból új obit neked? :F (Na mégis hogy akarják javítani? :F Tudom Zen szerzetesek, nade lehet túlbecsülik a meditáció erejét :U )

(#9449) philoxenia válasza tbs (#9447) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Szerintem menj be hozzájuk, hogy az obid telefonált, nagyon magányos, szerednéd meglátogatni, vigyenek ki utána... :D

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9450) tbs válasza Szten Márs (#9448) üzenetére


tbs
addikt

Valszeg azért, mert nincs... Tán egy új sorozatra kell várniuk... A gyártási hibák miatt leállították azt a sorozatot... :U

Filó: :K :)) Jóötlet. Felvetem nekik, ha legközelebb érdeklődöm.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.