Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#292979) brumi1024


brumi1024
veterán

Polestar rövid vélemény:
Kereshetőség érdekében Polestar 2 Long Range AWD, az extra Performance pack nélkül (tehát nincs Brembo fék, Öhlins lengéscsillapító), 300 kW, 740 Nm, 82kWh akku.

Összességében tök jó autó. Igényes, “Ikeás” beltér, 23000 bérbeadott km után sem zörög/nyikorog sehol semmi, kompakt kategóriában pedig az anyaghasználatra sem lehet panaszkodni, sőt. Menni biztos jól megy, de ezt kipróbálni nem a sarkköri norvég utak a legalkalmasabbak. Regeneratív fékrendszere pillanatok alatt megszokható, első perctől fogva nem használtam az üzemi féket. Játékosnak nem mondanám, kanyarban/kiforduláskor forszírozva minimálisan, de hirtelen indul meg a fara, majd elöl ráhúz, és elég direkten helyre rántja (bekapcsolt ESP mellett, van egy sport állás is, nem próbáltam). Körforgalmak “visszafordító” része általában nem takarított, így ort tükörjég van, ott meg-megmozdul, és cukin jelzi a műszerfalon, hogy éppen csúszik. :DDD AWD-je jól működik, nagyobb havas parkolókból is különösebb erőlködés nélkül kijött, bár ez jó részben a zseniális VikingContact gumik érdeme.

Belső rendszer gyors, könnyen használható, Android alapú, navija Google Maps. Műszerfal viszonylag egyszerű, de Google Maps térkép ott is kint van. :K CarPlay van, Android Auto nincs (miért?), előbbi csak vezetékes. Egy apró probléma volt a rendszerrel: talán a második órában elsötétedett a kijelző, resetre nem reagált, 15 km vezetés után egyszer csak működött. Nem lenne baj, de ilyenkor klíma marad azon amin volt, ülésfűtés/kormányfűtés szintén, illetve navigáció célpontot sem lehet állítani (de a korábbi útvonalat mutatja a vezető előtt). Ilyen esetekre a 12 voltos akksi lehúzását javasolják, csomagtartóban kárpitot kell bontani hozzá.

Méretben az XC40 platform korlátozza, csomagtartó nem nagy, az autó maga is rövid, szóval 100%-ig nem Model 3 ellenfél. De csomagtartó legalább hatchbackesen nyílik. Hátra csak lőrés jutott, nagyjából semmit nem lehet látni ott, így kell a kamera a parkoláshoz.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.