Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#4751) dh66e válasza dabadab (#4748) üzenetére


dh66e
veterán

Köszi!
Éppen ideje volt már.

(#4757) kiskakas


kiskakas
senior tag

LG 42LD420-rol velemeny? van vkinek innen a topikbol?

http://www.lg.com/uk/tv-audio-video/televisions/LG-lcd-tv-42LD420.jsp

tecsoban most 149e, ugyhallottam a 420-as szeria picit 'butabb', szallodak reszere keszult, a 450 tobbet tud, de nekem a specifikaciokbol nem tunt ki sok kulonbseg.

(#4758) dabadab


dabadab
titán

Ez az LCD-s topik, nem az LCD - plazma meccs színhelye.

DRM is theft

(#4759) szucsi


szucsi
őstag

Sziasztok,

Sony KDL-32EX302-vel kapcsolatos tapasztalataitokra lennék kíváncsi, konkrétan, hogy

1) divx, xvid, mkv fileokkal hogyan boldogul
2) srt feliratot megjeleníti-e
3) külső HDD-t mennyire patentul kezeli az usb-n keresztül.

köszi!

(#4760) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

ennyit az Elektrovár -ról

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#4761) ooloo


ooloo
őstag

Üdvözlök Mindenkit !

A következő kérdésem lenne.... van egy HP 2509m Full HD 1080p jelzésű LCD monitorom és azt szeretném az UPC beltéri egységgel összekötve egy VGA - Scart átalakító kábellel . Használható televízióként a monitorom ?

A válaszokat előre is köszönöm !

Kellemes hétvégét mindenkinek...

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#4762) kovy79


kovy79
őstag

Tudna valaki egy kis infót esetleg egy teszt linket adni a Samsung LE40C650-ről?
Ami konkrétan érdekel, az az általános minőség/képminőség, milyen és hogy működik az internet tv és esetleg az opcionális wifi beszerezhetősége/ára.
Sógoromék ezt nézték ki, de jelenleg nincs időm az egész topikot/netet átnézni miatta.
Kerestem, de csak a szokásos, nem túl infógazdag oldalakat találtam.
:R

Mod: közben találtam egy korrektnek tűnő tesztet, de azért várom, ha van valakinek hasznos tapasztalata (főleg az internet tv-vel kapcsolatban)

[ Szerkesztve ]

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#4763) nightshadow válasza kovy79 (#4762) üzenetére


nightshadow
veterán

teszt 1: [link]
teszt 2: [link]

(#4764) BBéci válasza ooloo (#4761) üzenetére


BBéci
titán

Ha beltériből kapja a jelet, akkor nem tévéként, hanem monitorként működik, tehát használhatod úgy, ahogy kigondoltad..

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4765) ooloo válasza BBéci (#4764) üzenetére


ooloo
őstag

Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást !

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#4766) HellGreg


HellGreg
őstag

Figyelem! Kérném, ha van itt olyan, aki felvidéki UPC digitális szolgáltatást vesz igénybe, kérem, írjon rám pü-t! Azt kellene tudnom, miért nem tudja az LG 32LH3000 tv (amiben van dvb-c és t tuner) behozni a digitális adást settopbox nélkül! Sürgős lenne!
Köszönöm!

(#4767) BBéci válasza HellGreg (#4766) üzenetére


BBéci
titán

Európa legnagyobb részén nem lehet az UPC digitális adását médiabox nélkül használni, fogni. Sajnos! :O

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4768) HellGreg válasza BBéci (#4767) üzenetére


HellGreg
őstag

Értem. Most állítottam be otthon a digitv-t a saját tv-men, megy mint kés a vajon. A upc-t meg be kellene zárni, mert így erőlteti rá a saját set-top-boxát az emberre, ami itt nálunk 6 euró havonta. Ez a pofátlanság teteje.

(#4769) BBéci válasza HellGreg (#4768) üzenetére


BBéci
titán

Egyetértünk.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4770) dabadab válasza HellGreg (#4766) üzenetére


dabadab
titán

Azért, mert kódolva van. Ott az STB-ben a dekóder kártya, ahhoz kell egy CI-adapter, azzal együtt be lehet tenni a TV CI-foglalatába és úgy jó eséllyel menni fog.

DRM is theft

(#4771) Ricco_hun


Ricco_hun
senior tag

Helló!
Én azt szeretném kérdezni, hogy az lcd tv-knél hogyan jelölik azt a bemenetet, amin keresztül a sima analóg kábeltv adás jön. Tudom, nagyon láma kérdés. Elvileg az az "Antenna In". Csak azért szeretném tisztázni, mert nézegettem az lcd-tv leírásokat a hivatalos oldalukon és ott nem említenek ilyeneket. Vagy ez annyira alap dolog, hogy mindegyiken rajta van? Még a monitor tv-ken is? Vagy a monitor tv-k csak a digitális adást képesek fogni? Gondolom rendelkeznie kell a cuccnak analóg tunerrel. És ha már van analóg tunere, akkor 100%, hogy rajta van ez az antenna csatlakozó is? Me' értitek, veszek egy olcsó lcd-tv-t, aztán nincs rajta ez a bemenet, amivel az analóg kábeltv adást nézhetném. A káoszt a fejemben végülis az antenna csatlakozó sokféle elnevezése okozza: antenna in, koax, kompozit, av. Most akkor mire kell figyelni lcd-tv vásárláskor? :F

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#4772) dabadab válasza Ricco_hun (#4771) üzenetére


dabadab
titán

Amin van analóg tuner, azon van antennacsatlakozó is (mert különben nem lenne mit tunningolnia a tunernek :) ), analóg tuner meg minden TV-ben van. Monitor TV-t meg ne vegyél, mert nem csak kicsik, hanem drágák is és általában igénytelen panel van bennük, nem nagyon van olyan helyzet, amikor tényleg jó választás lenne.

DRM is theft

(#4773) Ricco_hun válasza dabadab (#4772) üzenetére


Ricco_hun
senior tag

"analóg tuner meg minden TV-ben van"

Ez biztos? Mert némelyik lcd-tv-nél direkt kiemelik, hogy analóg tuner vagy, hogy kompozit bemenet.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#4774) dabadab válasza Ricco_hun (#4773) üzenetére


dabadab
titán

"Mert némelyik lcd-tv-nél direkt kiemelik, hogy analóg tuner"

Ezért.

DRM is theft

(#4775) Ricco_hun válasza dabadab (#4774) üzenetére


Ricco_hun
senior tag

Oké, felfogtam. Nézd el nekem, eddig lcd tv-t csak fényképen láttam. :D

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#4776) tomazin válasza #09634560 (#4697) üzenetére


tomazin
veterán

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Eddig sajna nem volt időm bakfittyet sem írni,de olvasgattam.

4697-4698: Ilyet még nem pipáltam ph-n,hogy nem ajánlott valaki rá egyből 10-20kval drágábbat, so most direkt kevesebbet írtam,mert 140 a keret,és gondoltam,h egyből lesz mondva,h dobj rá ennyit,és máris milyen jó lesz :D

4699: Köszönöm igazad van,h ledesbe nem éri meg annyira befektetni.
A fogyasztasa tenyleg alacsonyabb, de itt olyan kb 50 W-rol van szo - vagyis olyan 200 ora alatt fogyaszt 1 kWh-val kevesebbet, ami olyan 50 forint.
50*200 = 10000 => 10kwh,és 45forint 1 kwh...de ez éves szinten kb 3000ft ami iszonyat sacc.De akkor sem éri meg...

4703: végigolvasva a sok ez a jobb,az a jobbot elgondolkoztam a plazmán.

az az igazság,h az általam leírt kívánságlista nekem felel meg a legjobban,de aztán rájöttem,h én 2hetente 1x ha bekapcsolom a tv-t.

Hely az van szarásig,so ár miatt írtam a 37" limitet. A fullhd-hez nem feltétlenül ragaszkodom, viszont nálunk a tv 20éves beruházás (vagy amíg ki nem hal),így gondoltam akkor már legyen fullhd-s 5 éven belül remélhetőleg otthon is lesz már rendes hd.
Holnap lesz kerekasztal, hogy mit is akar a família, gondolkozunk még upc direkten is,és úgy már digitális lenne az adás.....

És ha már így fel lett hozva a plazma,akkor melyik tv lenne ekvivalens ezzel tudásban:
samu lc37c530
az lcd-sektől is várok visszajelzést,hogy ez jó fajta-e,vagy érdemes inkább a c550be befektetni.a 650 azért vetettem el,mert 100hz sem létszükség,sem a net@tv. veszünk 10-15kért egy külső vinyót, és azt rávágjuk a tv-re így az 550esben lévő wifi/lan is szükségtelenné vált.

(#4777) tomazin válasza HellGreg (#4766) üzenetére


tomazin
veterán

Ha még aktuális a kérdésed akkor azért nem mert ami benne van kártya az össze van rendelve az stb-vel...és máshogy nem fog menni...(azt hiszen sn és mac van nézve,de erre nem mernék mérget venni)

4762 : A wifis cucc 12k körül mozog.
De abban a tvben elvileg van wifi adapter...de lehet én gondolom rosszul

[ Szerkesztve ]

(#4778) #09634560 válasza tomazin (#4776) üzenetére


#09634560
törölt tag

Az UPC Direkten én inkább valamilyen kábeles digitális HD-t ajánlok STB nélküli verzióban kérve, mivel a STB helyett a tévé tunerje dolgozva megbizhatóbb és tisztább képet eredményez,mint az STB analóggá és onnan a tévében ujra digitálissá változtatva teljesen feleslegesen a képet.
A Plazmánál és LCD-nél sem "baj" ha ritkán használod. 42-es plazma elérhető lenne fullHD-s 150-ért Panasonic 42U20E és az S20-e 166-ért.ami korrektebb jobb tudású (mivel azt irtad,beleférhet,bővebbet ezekről inkább a a Plazma topicban) Már az U20 is ekvivalens lenne a Samsung 37C530-al,kivéve hogy nincs benne USB médialejátszó,ami neked a vinyó miatt fontos lenne,tehát maradj az LCD-nél ha ez a feature nagyon fontos lenne.200 körüli összeg lenne Samu és LG plazma ami tudná az USB--t,igaz az nagy,50" tehát 127 centis lenne.Node ezt ne vedd ajánlatnak,csak alternatíva... (még megennének miatta az LCD-hívők,pedig itt pártatlan vagyok,sőt,LCD-t ajánlok)
100 hertzet én inkább benevezném a választandó feature-k csoportjába,főleg sportműsoroknál és akciófilmeknél hálálná meg magát. FullHD plazmák viszont tudomásom szerint kizárólag 100Hz-es változaban léteznek. Futó feliratokkal és naygyon gyors mozgásokkal tesztelheted boltban az 50/100Hz különbséget.Ezért ajánlom inkább az 50Hz-es samu helyett az LG 42LD550 és és a Philips 37PFL5405 modelljét.

[ Szerkesztve ]

(#4779) Forrest Gump válasza #09634560 (#4778) üzenetére


Forrest Gump
tag

Milyen kábeles digitális HD szolgáltatás van, ami nem igényel STB.-t?
Csak kérdés, tényleg érdekel.

(#4780) dabadab válasza Forrest Gump (#4779) üzenetére


dabadab
titán

Legjobb tudomásom szerint a Digi nincs kódolva, vagyis minden külön varázslás nélkül lehet használni a TV tunerét - ellenben az is rémlik, hogy ők alacsonyabb bitrate-eket használnak, mint pl. az UPC.

DRM is theft

(#4781) #09634560 válasza dabadab (#4780) üzenetére


#09634560
törölt tag

És még T-kábel Vidanet Tvnetwork Optanet Pilisi kábeltévé ,még ezeket hallottam működni TV DVB-C tunerjéről.

(#4782) Bocaa


Bocaa
senior tag

ezek a beépített usb-s lejászók amik a tv-kben vannak megbírkoznak az srt- feliratokkal?

"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "

(#4783) tomazin válasza #09634560 (#4778) üzenetére


tomazin
veterán

Faluban laknak szüleim,ahol van 1 db kábelszolg,és pont.So ha digitálist akarok akkor upc stbvel,és hdmivel összekötve.
Sajnos 140k a keret,és tényleg ennyi,150 már túl van rajta.
Megnézem majd azt a 2 modellt,h mit tud, és köszönöm az ajánlásokat!

Bocaa : Konkrétan a samuk tudják. Ha megnézed a manualt abban ott lesz milyen típusú feliratokat tud kezelni. Srt köztük van.

[ Szerkesztve ]

(#4784) dabadab válasza #09634560 (#4781) üzenetére


dabadab
titán

A T az kódolt, sajnos. Persze, működik tunerrel, pont úgy, mint az UPC: az STB-ből kioperálod a dekóder-kártyat + CI-adapter (+időnként visszarakni az STB-be kódot frissíteni).

DRM is theft

(#4785) Zomb€€


Zomb€€
őstag

Sziasztok!

Terveim között szerepel a közeljövőben egy LCD TV beszerzése, viszont nagyon régóta nem olvasók róluk, így nem nagyon vagyok képbe.
- Az első kérdés ami felmerül bennem, hogy érdemes-e LCD-t venni mikor már itt a LED?
- Milyen márkák közül kéne szemezgetni?
Ami számomra fontos:
- 50"+
- NEM tv nézésre használnám,hanem legalább 720p-s - de inkább 1080p-s - tartalmak lejátszására
- illetve játékra PC, Wii.

Köszi a segítséget :R

[ Szerkesztve ]

"Egyszer fent...egyszer fent!"

(#4786) SpeedR


SpeedR
őstag

Történt már olyan valakivel olyan csúfság, hogy megkarcolta a saját TV-jét? :O Lehet ezzel csinálni valamit? Samsung 40B550 az alany.

(#4787) gejala válasza Zomb€€ (#4785) üzenetére


gejala
őstag

A LED még nagyon messze van, ezek pont olyan LCD-k, mint eddig, csak fénycső helyett LED fényforrás van hátul (vagy oldalt :D ). Elvileg van néhány előnye fizikai szemszögből, gyakorlatilag ugyan mindegy. Persze egy csúcs LED-esnek jobb a képminősége, mint egy középkategóriás CCFL-nek, de nem a LED miatt...

"Milyen márkák közül kéne szemezgetni?"
Én elfogult vagyok, nekem az LCD tévé Samsung. :D
Mondjuk a Sony-k is jók, amikor épp sikerül elkapniuk a fonalat (mint például idén), de mindig túlárazottak kicsit.

Kérdés, mennyit szánsz rá, mert egy jó 55" LCD 400k-nál kezdődik...

[ Szerkesztve ]

(#4788) Fidel76


Fidel76
tag

Üdv

Jól látom, hogy csak a samsung, sony lcd tv-kben van PiP?

Ha valaki tudna más gyártótól is mondani készülékeket(amelyikben van PiP) azt megköszönném.(csak lcd érdekelne)

(#4789) #09634560 válasza Fidel76 (#4788) üzenetére


#09634560
törölt tag

Panasonic magasabb osztályú LCD-iben (V20,D25,D28) is megtalálható a PIP, V20- és D28-ban PAP és PAT is..
Viszont egyetlen készülékben (az általad említettekben sem) kéttuneres a PIP tehát Tuner+HDMI vagy más módon rácsatlakoztatott készülék.

[ Szerkesztve ]

(#4790) Komi28


Komi28
senior tag

Sziasztok!

Vásárlás előtt állok..
Ezt néztem ki, mi a véleményetek róla, tapasztalat?
Sony kdl-40bx400

Köszi

(#4791) CurrentValue válasza Bocaa (#4782) üzenetére


CurrentValue
tag

42LD420:
megbirkozik de csak ha 1file van és 1 srt egy mappába.

(#4792) mukibuci


mukibuci
MODERÁTOR

32"-os tévét keresek a helyhiány miatt. 99%ban csak tv nézésre lesz használva (mindigtv), a maradék 1% pedig film nézés, itt jól jön, ha USBről lejátszik divxet, de ha nem, az sem olyan nagy probléma.

Amiket néztem eddig:
Samsung LE32C450
Samsung LE32C530
Samsung LE32C550

Szerintem igazából nincs szükség a HD felbontásra, így a legelső eddig a befutó, valami más alternatíva esetleg?

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#4793) tomazin


tomazin
veterán

Valaki nem tudna nekem adni pár linket ahol lehet letölteni rövid,kicsi fullhd tv-tesztelésre való részleteket?
Meg mit érdemes még a boltban megnézni?
Pixelhibát simán kiszűrőm full fekete/fehér/r/g/b képekkel?

(#4794) dh66e válasza tomazin (#4793) üzenetére


dh66e
veterán

(#4795) gepetto86


gepetto86
tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy 80-100k környékén milyen lcd tv-t ajánlanátok?A monitorom lg 22".Meg vagyok elégedve vele.Ezért gondoltam hogy lehet lg kellene tv-ben is.Eőre is köszönöm a segítséget. :R

(#4796) tomazin válasza dh66e (#4794) üzenetére


tomazin
veterán

köszi a gyors választ :)

(#4797) Pittt7777


Pittt7777
csendes tag

Sziasztok!

Tudom, ez nem szervízes fórum, de egy tanácsot szeretnék kérni.
Hozzá jutottam egy Samsung LE40B650-es tv-hez. Mainboard nem volt benne, de a srác adott vele egy 37-eshez való maint. Ugye ezzel a geometria el volt csúszva... nem fontos.
Arra jó volt, hogy a kijelzőt megnézzem, hogy működőképes -e.
A hívatalos Samsung szervízből szereztem ehhez a tipushoz való Mainboardot, betettem,
és indul is a TV,minden tuti, csak épp vagy 2-5 perc elteltével a tv lekapcsol... :-/
a háttérvilágítás megy akkor is, csak a kép nem.
Állítólag a pontos típus, és gyári szám alapján rendelték meg hozzá a Mainboardot. de valami akkor sem stimmel...
a pontos tipus:
LE40B650 T2P
LE40B650 T2PXZG
Made in Slovakia.

Az első bekapcsoláskor felül egy piros színnel villogott a következő felirat:
"T-CHLCIPDEUS - 2006.0 ... és valami "EXT.."
a kijelső tipusa: T400HW02 V5
Már túlvagyok egy firmware frissítésen, de akkor sem müxik... ugyanaz. vagyis 1-2 perc alatt kikapcsol. Különösen akkor lesz ez 1 perc alatti idő, ha pl, belépek az "öntesztbe" a menünél, és egy gyári nagyfelbontású képet akar megjeleníteni, akkor pár másodperc, és ki is kapcsolt a gép. Nem tudom, lehet ezt a problémát a szervíz menüben orvosolni???
ahogy láttam, minden jól van ott bekonfigolva.. mármint a kijelző tipus, tuner, stb...
Ha valaki tud segítő választ adni, azt megköszönöm!

(#4798) Turbobacsi válasza Pittt7777 (#4797) üzenetére


Turbobacsi
senior tag

itt próbálkozz: http://www.elektronline.hu/wwwboard/index.php?search=+TV+[link]

[ Szerkesztve ]

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#4799) BBéci válasza dabadab (#4784) üzenetére


BBéci
titán

UPC digitális szolgáltatása médiabox nélkül nem fogható, ez 100 %, azért nem váltottam arra.
T-home kábeles viszont vígan megy Conax modullal, csak az IPTV nem.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#4800) HellGreg válasza Pittt7777 (#4797) üzenetére


HellGreg
őstag

Ajaj, a szlovák gyártmányok már monitorban is problémásak voltak a Samsungnál. Nem tudom, a románok gyártják-e ugyanezen modelleket, de ha igen, érdemes odafigyelni, hogy ne szlovákot vegyünk.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.