Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1985) rlazol válasza Diego! (#1955) üzenetére


rlazol
addikt

na, nem vagyok pár napig és hogy felpörög a topic...

ami az ivartalanítást illeti, én pont ellenkezőleg gondolkozom, mint Diego!: ha egy állatnak vmi szerve felesleges és potenciálisan veszélyt jelent az egészségére, főleg azért, mert nincs használatban, azt vegyük ki. Már csak azért is, amit peterkeT írt - nagyon sok a felesleges és gazdátlan kutya/macska. Tudok olyan kutyát, ami 6 méteres betonkerítést mászott át ivarilag begőzölt állapotban, macskánál ez még csak nem is komoly teljesítmény. Hogy a lakásban tartott nem tud elszökni? Dehogynem, amikor sétáltatják. Egy mozdulat és már nincs sehol. Nyilván lehet az embernek szerencséje.
Bordoi - Nyiván a nevelés sokat számít. De a legjobban nevelt kutyával is felborulhat a szekér. Bordói, nápolyi - szép példák, okos, nyugodt, halvérű kutyák. Próbáld meg ugyanezt egy németjuhász vagy akitai inu vagy sharpei kenelben. De még egy újfunlandinál is nehezen tudom elképzelni. Hangsúlyozom kivételek mindig vannak, ezért szép a biológia. Arra is rá lehet venni egy kutyát, h órákig csak nézze a kajáját, amíg engedélyt nem kap arra, h egyen, holott ez szögegyenes az ösztöneivel.

Ami tény: egy használaton kívüli ivarszerv egy időzített bomba, hogy felrobban-e vagy sem, azt senki nem tudja megmondani. Millió kutya él vidáman szex és ivartalanítés nélkül és hal meg szép öregkorban végelgyengülésben. Egy évi 17-20000 beteget ellátó klinikán van havi 3-4 méhgyulladás, 1-2 heredaganat és heti 4-5 emlődagi. Aki még nem volt ilyen állat gazdija, az persze könnyen beszél.
Az ivartalanítás olyan, mint az oltás, csak nem olyan egyszerű.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.