Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20390) King Unique válasza td (#20381) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Particionálás, illetve formázás tekintetében max. annyi extra szokott lenni az egyes nagyobb tárolókapacitású típusoknál, amiről például ezen hozzászólásban volt szó. Illetve ezzel kapcsolatban egy másikban a különféle logikai / fizikai szektorméretekről. Egyébként a mai (külső) HDD-knél már AF szokott lenni, de abból is az 512e, hogy például a régebbi rendszereken is használhatók legyenek. Az előbbin túl más extra nem nagyon jellemző, hacsak például a 32 GB-nál nagyobb FAT32-es partíció nem számít annak. Ugyanis a Windows annál nagyobbat nem enged létrehozni, ellenben kezelni már tudja. A létrehozáshoz külső programok szükségesek. A gyári fájlrendszer egyébként a legtöbb típusnál általában FAT32 / NTFS szokott lenni, valamint a Mac modelleknél HFS+J.

Mit jelent pontosan ez a "felismeri, a tartalmát már nem látja"?

Eszközkezelőben, lemezkezelőben, fájlkezelőben rendben megjelenik, ellenben a rajta lévő fájlok már nem? Mert, ha a korábbi, ugyancsak NTFS fájlrendszerű Elements működött rendesen, akkor elsőre azt gondolná az ember, hogy az újnál inkább például egy másfajta USB-chip & eszközillesztő okozhat problémát. Volt akinél a rendszer még egy USB 2.0-s külső házhoz sem tudott eszközillesztőt telepíteni. Azonban, ha csak szimplán a partíció tartalmát nem látja, akkor esetleg meg lehet próbálni az általad említett módszert. Vagyis lemezkezelőben leválasztani a partícióból egy részt és azt W2K alatt NTFS-re formázni. Vagy egy FAT32-es partíciót létrehozni, amit elvileg minden rendszernek megfelelően kellene kezelnie. Aztán, hogy ilyen felállásnál működni fog-e oda-vissza rendesen, azt passzolom.

Egyébként az meg a másik, hogy ezen OS-nek már 2010-ben (!) megszűnt a támogatása, ahogyan közel 3 éve az XP-nek is. Az újabb gyártású eszközök dobozán pedig valószínűleg ezért nem tüntetik már fel az utóbbit sem. Illetve emiatt például a gyártónál sem nagyon lehetne reklamálni, hiszen annyira nem meglepő, ha egy újabb eszköz nem működik (megfelelően) egy rég nem támogatott operációs rendszeren.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.