Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20381) td


td
senior tag

Üdv!

Tudja valaki, hogy a legújabb külső vinyók hogyan vannak gyárilag megformázva? Konkrétan egy WD Elements-re lennék kíváncsi, amit most vettem, de egy régi, Win2000-es gép csak felismeri, a tartalmát már nem látja. A dobozon annyi áll, hogy "Windows 8.1 and Windows 10" a kompatibilitás, és amúgy a kapacitása 500 GB.

Amit nem értek, az az, hogy kb. másfél éve is vettem egy ilyet, de ott még nem volt gond. Pont ugyanez a fajta, csak még a dobozán a "Windows 8.1 or higher, Windows 7 or Vista" szerepelt a kompatibilitásnál.

Amennyire ki tudtam most gyorsan deríteni a neten, az NTFS-verziók azért többé-kevésbé kompatibilisek egymással, esetleg a Volume Shadow Copy jelenthet gondot, de szerintem 1 partíciót azért ott is látnom kellene. Más géppel még nem néztem.

Szóval a kérdésem az, hogy hogyan (és milyen clustermérettel) formázzák ezeket gyárilag, és hogy mit csinálhatok vele? Pl. egy Win10-es géppel lehet natívan partíciókat menedzselni (a gyárit a rajta lévő tartalommal lezsugorítani, majd a felszabaduló területen egy újat létrehozni, és azután a régi géppel megformázni)?

[ Szerkesztve ]

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.