Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20325) King Unique válasza RockFonok (#20323) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Vannak esetek, amikor például egy teljes formázás, innen a 4. opció, bizonyos csoda programok (pl.) alkalmazása után eltűnnek a problémás szektorok. De van, hogy nem. Illetve, ha egy HDD elkezdi termelni a gyenge / hibás szektorokat, durván leesik a kondíció stb., az nyilván nem jó. Lehet aztán elmegy akár évekig is további hiba nélkül, de lehet, hogy egyik pillanatról a másikra még tovább romlik az állapota. Ez esetben a program becslése nem tudom mennyire pontos, de azért látszik (< 1000), hogy nincs minden teljesen rendben.

Továbbá az a program szöveges értékelésében, illetve a S.M.A.R.T.-ban is látszik, hogy adatkapcsolati hibák is vannak. Az USB-kábel jó, a csatlakozás megfelelő? Valamint egy ilyen 2,5"-os külső HDD-nél még a tápellátásra is érdemes odafigyelni és emiatt lehetőség szerint USB 3.0 portra csatlakoztatva ajánlott használni.

Egyébként a működési idő sem kevés, de azért az 50053 indulás / leállás az elég sok... Ha továbbra is nagyon intenzíven növekszik, akkor lehet érdemes lenne külső programmal tiltani a gyakori leállítást. A fejpakolás 1D649 = 120393 értéke még belefér, mivel a legtöbb notebook merevlemeznél 600.000 a gyári limit. Ezekről egy másik topikban volt szó.

Ezen én már fontos adatokat nem nagyon tárolnék, de például filmekhez még ok lehet. Bár lehet nem ártana azokról is másolatot készíteni, hogy ha esetleg bekrepál, akkor ne kelljen mindent újból összeválogatni és letölteni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.