Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54601) jjohn


jjohn
aktív tag

Sziasztok!
Ma én is csatlakoztam az év első pecája táborhoz.

Nem volt nagy fogás 2 db géb, de a lényeg az élmény igazán.

(#54589)saen írásához kapcsolódva egyetértek a kínai orsó termékekkel. Eddig nem mertem megemlíteni hátha kapok a fejemre áldást. Nekem p.l már több mint egy éve van a következő és az égegyadta világon semmi bajom vele.

Még egy piacon vettem Győrben de láttam a Ráckevei piacon is mindössze 5000 Ft. Gondolom a Germany felirat nem valós.
Kerek zsinór klipszes, behúzása 83 cm. A zsinórképe szerintem rendben van szépen rakja. Nem tudom a képen látszik e rendesen?
Könnyen simán fut. Minden része működik, a nyelető fék az első fék, a felkapó kar és nem egyszer hanem folyamatosan. Csapágyra ugyan 13-at írnak rá nem tudom, hogy valós e, de futása során feltételezem, hogy igaz, mert simán fut nem üt nem ráz stb.

Nem találom rosszabbak, mint más neves terméket. Természetesen nem akarok összehasonlítani minőségileg. De ha teszi dolgát, jól és kifogástalanul, akkor én biztos nem áldozok sokkal többet rá

Lehet egy csarnokban készülnek csak az egyik x a másik y és esetleg a minőségbiztosítása magasabb.
Persze ez az én meglátásom lehet cáfolni és vitatni, ez az én véleményem.
De amíg 10+os ponty alatt szépen dolgozik nem kell más.
Régen leszóltuk a kínás cuccot, gondolom nem véletlen, de mára azért tudnak jót is gyártani, persze nem mindig, tehát nem magasztalni akarom őket.

(#54602) beci válasza horcsog (#54597) üzenetére


beci
őstag

Laikuskent,konnyebb a nyeletofekessel nem? Egyszer beallitom a két feket,utana nincs gondom vele. Csak akasztas elott atkapcsolom nem?
[link]
[link]
[link]
Esetleg ezek?

[ Szerkesztve ]

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#54603) horcsog válasza jjohn (#54601) üzenetére


horcsog
tag

Jól néznek ki ezek a kínai orsók . Amit Saen is ajánlott 50 dollárért jól néz ki . Ilyen árakon 5-15 k ft ajándék ha olyan mint amit a kinézete ígér.

nem próbáltam még soha ezeket. Mondjuk 5000 Ft ért nagy kockázat nincs vele. :) Főleg ha piacon meg is tudod tekergetni nézegetni közelebbről. Csak az rejtély nekem 5000 Ft-ért amin haszon is van hogyan lehet egy ilyen cuccot összerakni és ezen még bőven haszon is lehet. :)

(#54604) jjohn válasza horcsog (#54603) üzenetére


jjohn
aktív tag

Hát azt nem tudom mi a haszon rajta. De úgy van ahogy mondod 5000 fityingért mit vár az ember.Ellenben ha ennyi és jó miért ne.
Mondjuk Shimano-t :R ?

(#54605) horcsog válasza beci (#54602) üzenetére


horcsog
tag

Annyiban könnyebb, hogy rögtön pontos a fékerő. Ha egy kis rutinod lesz a pecában és megismered az orsót akkor gyorsfékkel is rögtön elég pontosan be tudod lőni . Mit tudom én fél fordulat a fékcsillagon és kb jó a fék .

Ezek közül fox eost egyáltalán nem ismerem, ezt a shimanót nem ajánlanám, a black widow pedig méretben nem ideális bojlishoz. 360-as bothoz olyan 500 gramm körüli orsó legalább kellene vsz mert különben fejnehéz lesz, és pici ez a black widow zsinórkapacitásban is. Inkább ez a black widow https://www.nordfishing77.at/daiwa-black-widow-br-5000a-4389

De súlyban a fox eos passzolna legjobban ehhez a daiwa d carp bothoz vsz. 550 gramm körül az pont jól kiegyensúlyozná , black widow 5000 a 478 grammal talán picit könnyű még mindig de határeset lehet éppen elég lesz rá. Nem tudom milyen lehet ez a fox orsó de 50 euró jutányos árnak tűnik .

[ Szerkesztve ]

(#54606) beci válasza horcsog (#54605) üzenetére


beci
őstag

Koszonom.
D carp es ninja egy kategoria?
Esetleg mindkettobol 1-1 db....?
Daiwa orso szimpatikusabb,amit linkeltel bojlizasra.

[ Szerkesztve ]

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#54607) horcsog válasza beci (#54602) üzenetére


horcsog
tag

Elvileg a ninja jobb kategória. D carp a legolcsóbb daiwa bojlis talán. Viszont valamit ott vsz nagyon eltaláltak mert kiváló vele fárasztani és dobni is miközben egy filléres bot. :) Nem tudom , hogy a ninja milyen nem használtam még soha. Ha a használati érték folyamatosan emelkedik akkor nem tudom a csúcskategória milyen lehet ha a legalja olyan mint a D carp. Nekem tetszett és akkor lepődtem meg mikor az árát megnéztem.

Ezen az áron ez a shimano se rossz, módosítom a véleményem. Ami kérdés bejön e neked a dupla hajtókaros megoldás. Nem szeretem én de van aki odavan érte. Van előnye mert bárhol nyúlsz hozzá rögtön hajtókarral találkozol. :) Csak én nem ezt szoktam meg nekem ez annyira nem jön be. Azért mondtam nem ajánlom mert ez azért shimanoban nem egy extra minőség. De ha az árat is mellétesszük 50 euró környékén nem rossz választás az sem és 550 grammos súllyal passzolni fog a bothoz súlyban.

[ Szerkesztve ]

(#54608) cool13


cool13
őstag

horcsog Írtam privátot.

(#54609) saen válasza horcsog (#54603) üzenetére


saen
veterán

Kínai orsó téren olyan 30 dollártól indulnak a használható orsók. Az olcsó nyeletősökkel az a baj, hogy kivétel nélkül mindegyikben van egy gyenge öntvény darab ami relatív könnyen törik és ha ez megtörténik, akkor kuka az orsó. Ez a hiba egyébként az itthon forgalmazott összes olcsó nyeletősre ugyanúgy igaz, szóval nem ali-s sajátosság. Persze nem törik el mindnek, szóval van egy réteg aki boldogan használja ezeket, de azért jó tudni, hogy van egy jelentős kockázata ennek.
Én továbbra is azt mondom, hogy sima elsőfékes orsókat érdemes használni mindenre, nyeletőfék helyett meg gyorsfék kell, egyszerűbb, kényelmesebb, jobb megoldás.

(#54610) horcsog válasza saen (#54609) üzenetére


horcsog
tag

Nekem se hiányzik a nyelető. Eleve jobban szeretem a dobot lefogni mint nyeletőfékezni. így szoktam meg és nekem furcsább a hajtókart tekerni bevágás előtt. Egy plusz hibalehetőség is a nyeletőfék az is elromolhat rajta. Nagyon sokáig nem használtam nyeletőfékest mikor bejöttek, aztán kipróbáltam , de nem lettem nagy híve. :) Ha viszont most kezd valaki nincsenek ilyen berögződött szokásai , lehet, hogy a nyeletőfék kényelmesebb lesz kezdéshez.

(#54611) vendingo


vendingo
veterán

Most voltam dechatlonba, elég jó az etetőanyag kínálat, csaliból is pont volt, ami megtetszett. Be is vásároltam, pár hétig nem kell horgászboltba mennem. :)

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#54612) jjohn válasza vendingo (#54611) üzenetére


jjohn
aktív tag

És milyen etetőt vettél? Az új 1kg-ból, vagy a nagy kiszerelés? Próba után dumálhatnánk a fogósságról.

(#54613) vendingo válasza jjohn (#54612) üzenetére


vendingo
veterán

Tímár method: édeskuki és gyümölcsös. Neten mutatott készletre egy csoki narancsot is, de nem találtam az üzletben. Az édeskukoricásnak nagyon örültem, az nagyon fogós nálunk.
Csaliból nem tudom milyen márkát vettem, de csoki narancs ízű.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#54614) Interceptor válasza horcsog (#54596) üzenetére


Interceptor
addikt

Köszi a tippet ránézek.

(#54598) egykettő : bakker ennek nagyon szép a zsinórképe, olyan jó mint a zauberemé. Köszi.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#54615) Steady74 válasza gban (#54600) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Igyekszem, de abba a magasságba tán' sosem jutok el :D

MAP ot nem tudtam ajánlani, de jut eszembe házon belül egy másik márka: Whychwod, ott is vannak jó termékek.

(#54616) gban válasza Steady74 (#54615) üzenetére


gban
Közösségépítő

Hát reméljük is :DDD

Postázást nem vállalok.

(#54617) beci válasza horcsog (#54607) üzenetére


beci
őstag

Koszonom, meg is rendeltem a 2 botot,es a 2 orsot.
Mivel a nullarol kezdem a bojlis horgaszatot,vagyis magat a horgaszatot is,vannak olyan dolgok,amiket mondjuk erdemes Alirol megrendelni? Ami jo minoseg,es lenyegesen olcsobb mint itthon?

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#54618) Interceptor


Interceptor
addikt

Ebből 2000-est vagy a 3000-es érdemes venni? Azért kérdem mert paramétereiben ugyanaz mindkettő, súlyban is csak pár gramm eltérés van. Lehet jobb a 3000-es mert mégiscsak nagyobb dobátmérő? Nem tudom melyikkel járnék jobban. Attól félek az 1000-es a 4-21-es meg a későbbi 4-14 körüli bothoz túl könnyű lesz meg a dobátmérő ott már kérdés mennyire használható jól gyakorlatban. Egy 2-10-es bothoz meg gondolom az 1000-es passzolna? Tudom ezeket így nehéz megmondani, viszont mindegyik bot "normális" nyélhosszúsággal bír, nem ezek a rövidített fajták mint a levin meg hasonlók. Azt tudom, hogy a 4-21-es botomhoz a 2500-as 278g-os penn orsó kicsit nehéz, olyan -40g jót tenne neki, akkor állna be a tökéletes balansz szerintem.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#54619) saen válasza Interceptor (#54618) üzenetére


saen
veterán

1000-est felejtsd el a cuccaidhoz, az ilyen másfél méteres full parabola pisztrángos botokhoz való és társai. Kifejezetten apró orsó. A 2000 és 3000 az ugyanaz a test, csak a dob és a rotor mérete a különbség. Bármelyik jó lehet, azt vedd amelyik jobban tetszik.

(#54620) gban válasza Interceptor (#54618) üzenetére


gban
Közösségépítő

Egyetértek saen kollégával, az 1000-es orsók már-már 3 évesek mérete, amiket kézbe fogtam, mind túl kicsi volt, ezáltal a tekerés is kényelmetlen volt a rövid kar miatt.

Postázást nem vállalok.

(#54621) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Volt már szó többször minimál cuccos, bicajos, motoros pecáról. Vettem ősszel egy Piaggio Liberty-t gyárilag hátsó dobozzal. Kezdem nézegetni, hogyan fogom ezt be pecázáshoz.
Kicsire csukható teleszkópos botjaim vannak, arra gondoltam hogy veszek egy 100cm-es botzsákot oldalzsebbel, aztán abba belemegy két bot, oldalzsebbe leszúrók és szák.
Sajnos a diszperzites vödör, ami felszerelés tárolásra és ülőkének használok, sem a hátsó dobozban, sem a lábam közé a lábtérben nem fér el.
Nézegettem ilyen vödröt: [link] (Nem a márka a lényeg, a méret miatt). Azt szeretném megkérdezni, ez ülőkének használható lenne, elbírja egy (Na jó inkább kettő... 125kg-ig talán lemegyek tavaszra) ember súlyát? Diszperzites vödör elbírt idáig.
Vagy ti hogyan oldjátok meg az ülést a vízparton kis szállítási helyigénnyel?
Beletettem az aksit téli álom után a motorba, felrobogtam a Rábcához minap, sajnos nagyon kicsi a téli vízszint a Madárvárta-i zsilip alatt. Ezért nem pecáztam még idén. Zsilip felett jó a vízszint, de eléggé átlátszó, tiszta. Tavi jegyem márc. 1.-től lesz.
Képek, Rábca a zsilipről, zsilip alatt kb 40cm-es víz, felette egész jó a vízállás. Meg a robesz, benézte az utat...

(#54622) A Zéé válasza Zoli bácsi (#54621) üzenetére


A Zéé
addikt

Kék vödör csalizó tálcával 10 L:
vödör átmérő felül: 25 cm
vödör magasság: 25 cm

Ezen sztem az 55 kilós barátnőm se tudna kényelmesen ülni, nemhogy te a 125 kilóddal :)
Ha minimál cucc, akkor valami ilyen köré próbálnám felépíteni a dolgokat: [link]

Just a simple Lineman...

(#54623) egykettő válasza Interceptor (#54618) üzenetére


egykettő
aktív tag

Ezres orsót tényleg ne vegyél, egy kingdom silvermoont széttekertem két szezon alatt, néhány nagyobb balin és vib csalival a dunai sodrásba (user error nem erre való)... Én 4-21g boton 3000-et használok, ezzel jó az egyensúly viszont rengeteg alátét zsinór kell rá. 27% Áfaval +3500 kezelési költséggel még számolj, nekem eddig 7 orsóból egyet megfogtak a vámon, szóval benne van a pakliban.

(#54624) vendingo


vendingo
veterán

Kijöttem, etetőanyag bekever, bedobás, aztán esik az eső. :(
Ha hazamegyek tuti eláll az eső.

[ Szerkesztve ]

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#54625) vendingo válasza vendingo (#54624) üzenetére


vendingo
veterán

És így is lett. Ahogy elhagytam a tavat a kocsival elállt az eső.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#54626) @mriya@


@mriya@
őstag

én még kint vagyok. 😎

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#54627) horcsog válasza beci (#54617) üzenetére


horcsog
tag

nincs mit, miket rendeltél végül? Ha Nordfishingről rendeltél akkor vsz onnan érdemes venni még aprócuccokat zsinórt , horgot, botzsákot, botösszefogó pántot , gumigyöngyöt , forgókapcsot ezeket már vettem onnan és olcsóbb árak vannak mint itthon. Kínából én még soha nem rendeltem nem csak horgászcuccot semmit se. Szóval abban nem tudok tippet adni ott mit érdemes venni.

(#54628) horcsog válasza Zoli bácsi (#54621) üzenetére


horcsog
tag

Mikor motorral jártam hátizsákban vittem egy x lábú kis horgászülőkét. Biztos ismered vászon a teteje nincs háttámla semmi csak x láb és a tetején vászon, az simán befért nagy hátizsákba. 120-at nem vszínű bír mert én párszor a vásznat lerongyoltam róla 70-80 kg akkori súlyommal is. :) Esetleg azt tudod csinálni nagy hátizsák amibe elfér egy diszperzites vödör , a vödörbe is tudsz pakolni így nem foglal akkora helyet. Motoron az a legjobb ha nagy halat fogsz és haza szeretnéd vinni. Mikor a simson hátsó csomagtartóra gumipókoztam 7-8 kilós amurt az buli volt. :) Máshogy nem tudtam elvinni mobiltelefon még akkor nem volt divatban telefonos segítséget kérjek, mindenképp szerettem volna hazavinni megmutatni micsoda halat fogtam. Egész jól lehetett így szállítani egyszer sem esett le legnagyobb meglepetésemre. :)

[ Szerkesztve ]

(#54629) vendingo válasza Zoli bácsi (#54621) üzenetére


vendingo
veterán

Arra nem gondoltál, hogy a kedvenc horgászhelyeidnél elrejts a susnyásba valami ülőalkalmatosságot? Pl.: 2 tuskón egy deszka, vagy valami hasonló. Én stégre szoktam járni, azokon van pad.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#54630) horcsog válasza beci (#54617) üzenetére


horcsog
tag

https://www.nordfishing77.at/fox-torque-allround-mono-green-1000m-grossspule-9346

Ezt a zsinórt venném most nordfishingről fenekező pontyozáshoz bojlis botra. Nem sokkal olcsóbb mint nálunk de ha ezeken múlik átlépd az ajándék határt akkor nagyon megérheti onnan venni.

Pl : nézd meg ezt ha a 177 eurót átléped 2 bot 2 orsóval már lehet át is lépted választhatsz ajándékba https://www.nordfishing77.at/b12-gratis-ab-177-77-50stk-fox-arma-piont-hook-sssp-gr.6-13139

50 db fox armapoint 6-os horog, máris van a horgod ajándékba amivel nyomathatod a fenekező pontyozást nyílt terepen. Persze nem árt majd mindenféle más méret és típus is, de kezdéshez ennyi horoggal bőven jó vagy. :) Ez egy jó horog is mellette .

Holnapig még tudsz módosítani a rendeléseden ha esetleg akarsz, ha megírod mit rendeltél megnézném mert pl most azt láttam van black widow 360-as 3 librás szintén 30-40 euró közötti összegért. Annak a súlya 60 grammal nehezebb és a black widow 5000-es orsó amit tegnap néztünk ehhez a bothoz találták ki tehát akkor gondolom kiegyensúlyozza. Akkor a D Carp ami könnyebb bot vagy 50 grammal szintén jó eséllyel kiegyensúlyozza akkor viszont mindenképp azt raknám rá.

Van egy rakás ilyen részletkérdés . Főleg ha most kezdesz a 0 -ról sok apróság van amire figyelni kell. Pl felmerül az is jó lenne ha lenne pótdob az orsókhoz . Nem biztos kelleni fog főleg eleinte de az is egy szempont lehet.

[ Szerkesztve ]

(#54631) Interceptor válasza saen (#54619) üzenetére


Interceptor
addikt

Oké, köszi, valószínűleg a 3000-es lesz.
(#54623) egykettő : Nem fogok, adok az itteniek véleményére :D

Ma voltunk lent megint pecázni az Újpesti Öbölben, kipróbáltam többfajta gumihalat is(keitech, crazy fish ebből a vibro worm, mans, westin, stb), de ma se volt semmi. Ahogy láttam a csónakból horgászóknak sem. Majd szombaton újra próba az utolsó lehetőséget még kihasználom.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#54632) horcsog válasza Interceptor (#54631) üzenetére


horcsog
tag

Voltam kint én is a héten. Egyik este tudtam menni hétközben. Először egy sekély helyen próbáltam süllőre fenekezővel. Tele volt békés hallal 1-2 méteres víz. Ahogy teljesen besötétedett fél óra múlva megjött 2 vidra . A víz szélén jártak azt hittem először róka belement a vízbe olyan csobogás volt. Felkapcsolom a lámpát megijedtek de nem elmentek hanem egy közeli víz fölé hajló bokor alá lapultak és onnan lestek kifelé láttam a szemüket ahogy rájuk világítottam semmi mást csak a szemek. Lekapcsoltam a lámpát 5 perc múlva kezdték a fesztivált megint csobogás locsogás . :) Muszáj volt eljönnöm onnan még a végén vidrát fogtam volna.

Azért a kikötő felé megúsztattam néhány műcsalit de se kapás se rablás. Az a 2 vidra biztos fogott halat ott a sekélyen :) Mostanában mindig úgy járok mennék pergetni és amikor ráérek olyan bolond szél fúj fenekezni se lehet normálisan nem pergetni. De majd jövő héten még tilalom előtt. Fogytán van a süllőm a fagyasztóban jó lenne fogni 2 hónapos tilalom előtt . :)

(#54633) beci válasza horcsog (#54627) üzenetére


beci
őstag

2 ninja botot, az alltalad ajanlott daiwa orsot,es a fox eost.
Gondoltam ra en is,csak mivel most kezdem a horgaszast,fogalmam sincs,hogy mit,es milyet kellene rendelnem....

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#54634) beci válasza horcsog (#54630) üzenetére


beci
őstag

Hat tegnap este megrendeltem a botokat es orsokat. Meg modosithato? Ki is fizettem mar...
Egy olcsobb,de jo rod pod is kellene,meg kapasjelzo,swinger...

[ Szerkesztve ]

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#54635) Steady74 válasza beci (#54633) üzenetére


Steady74
Topikgazda

bocsánat, hogy ezt mondom, de horcsog tippjei alapján nem volt a legmegfontoltabb dolog megrendelni a cuccokat. Szerintem módosítani már nem tudod vagy komoly egyeztetés kell ehhez. merre laksz kishazánkban?

(#54636) beci válasza Steady74 (#54635) üzenetére


beci
őstag

Miert nem volt jo dontes? Szombathelyen.

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#54637) Interceptor válasza horcsog (#54632) üzenetére


Interceptor
addikt

Márciustól lehet ráállni a jászra(persze biztos befognak figyelni a balinok így is), bár nem tudom mennyire korai az még :D Tavaly már utána néztem a jászosabb helyeknek a Nagy Dunán hátha lesz valami hal, persze vízbe tocsogni nem fogok, nekem annyit nem ér.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#54638) A Zéé válasza A Zéé (#54622) üzenetére


A Zéé
addikt

most nézem, elszúrtam a linkelést. Szóval ilyent nézegetnék: [link]
A táska rész alá/mellé a kerethez hozzá lehet valahogy kötni a kis teleszkópos botot, és lehet is menni.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#54639) busman válasza beci (#54636) üzenetére


busman
addikt

Miket rendeltél pontosan? Helyi vagyok én is..

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#54640) beci válasza busman (#54639) üzenetére


beci
őstag

Szia. Ezeket.
[link]
[link]
[link]

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#54641) horcsog válasza beci (#54634) üzenetére


horcsog
tag

Szerintem megoldható ha jelzed nekik még hozzátennél a rendeléshez cuccokat. Amíg el nem postázzák. Nekem volt már ilyen igaz másik cégnél. Ott úgy ment jeleztem mailben még mást is hozzácsapnék, nyugtázták és abban maradtunk leadok még egy rendelést és utána írok egy mailt a rendelések számával a kettőt vonják össze.

Kérdés érdemes e ennyire megbonyolítani a dolgot. Azt is megteheted ezt hagyod így megjön ez a cucc és ráérsz még a kiegészítőket összeszedni. (szerintem teljesen jó lesz ez a cucc pecázni , mondom ezt úgy soha nem volt a kezemben daiwa ninja bojlis bot, viszont a D carp színvonalát elnézve nem lesz egy gagyi cucc az a ninja sem, tavat átdobod vele kb (ha megtanulsz majd dobni:)

Vszínű egy helyről mindent nem fogsz tudni egyébként sem összeszedni. Mondjuk én rod podot és swingert a végére hagynám amikor már horgásztál párszor. Sima ágason is elpihen addig a bot és egy karika kapásjelzővel is látod a kapást. :) Ráérsz azokat majd apránként hozzátenni, ha pecázol és látod még mi kell. Inkább először vsz a zsinór , horog, etetőkosár, merítőszák, haltartószák . Majd írok én mit vennék aprócikkből.

[ Szerkesztve ]

(#54642) horcsog válasza Interceptor (#54637) üzenetére


horcsog
tag

Harcsára márciustól, de már most a héten mikor kint voltam kicsit sajnáltam nem tudtam készülni nagyobb csalihallal és harcsázni. Mert nagyon ígéretes volt a pálya tele volt békéshallal. Annyira meg van bolondulva az idő mintha március vége lenne . Mondjuk ha ott harcsázok a vidrák miatt azt sem tudtam volna. De ha jön a süllőtilalom én a harcsázókat veszem elő illetve a spiccbotot valami csalihal után nézzek. :) Pergetőt se rakom messzire ha megyek csalihallal harcsázni , hátha rabolnak nagyon vagy pergetni van kedvem.

(#54643) szgzuri válasza A Zéé (#54622) üzenetére


szgzuri
csendes tag

Én a piacon vettem káposztávödröket.
Van belőlük 5, 10 és 20 literes, ezek így szépen sorban egymásba férnek. Nagyon passzentos a fedőjük. A 20 literes nagyon masszív, én erre szoktam ülni, azzal a trükkel, hogy van egy hungarocell párnás ülődeszkám, ezt teszem a vödör tetejére.

(#54644) horcsog válasza beci (#54634) üzenetére


horcsog
tag

Szükséges eszközök vsz:

gumigyöngy: https://www.xfish.hu/webshop/termek/211263?utm_lid=&utm_search_type=4&utm_search_text=delphin+the+end+gumi&utm_search_value=211263

etetőkosár: https://www.horgasz-zona.hu/termek/ZONA-Hanato-LIGHT-szuper-tavdobo-kosar-45gr ebből 55 és 65 grammost is. Nem olcsó de drága kosár viszont a legjobb vsz ami van dobálózni fenekező pontyozáshoz bojlis bottal.

forgó: https://www.xfish.hu/egerfish-hengeres-forgo-8-10db A lényeg a 8-as méret és karabiner nélküli, bármelyik márka nagyjából jó lehet vsz.

Felrakod az etetőt utána a gumigyöngyöt ez tompítja a kosár ütközését és felkötöd a forgót. Ennyi a cucc. Már csak a forgóba bele kell kötnöd a horogelőkét (minél rövidebbet pár centis legyen de semmiképp ne érjen a kosár fölé) Nem kell más gubancgátlás mert ha megtömöd a kosarad arra nem tud felcsavarodni.

Kell jó leszúró van is olyan "olcsón" 900 Ft környékén vettem csak az a baj nem tudom milyen márka és típus mert horgászboltban vettem és nincs ráírva talán semmi. De az olyan masszív harcsázni is szoktam használni. Méter körüli hossza van összecsukva pont be tudom lőni kézmagasságba nem kell lehajolgatni . Megkérdezem esetleg ha ott járok mi a pontos típus .

Kell merítőszák ebben én nem tudok segíteni mert én perlon hálót használok régi száknak a keretére igazítva.
Kell haltartó ebből is házilag kötött perlon gyűrűst használok. Ezek barbár eszköznek számítanak ma már.

Botzsák https://carpstore.hu/Saber-Supra-12ft-3-rodholdall-bojlis-botzsak én ilyet használok nem egy extra dolog de eddig még megfelel. Ami gázos rajta egy irányban van cipzár rajta .

Botösszefogó pánt: https://www.xfish.hu/nevis-neopren-botpant-2-cs botokat összefogni ne verődjön a zsákban.

Kb ennyi cuccal elindulhatsz horgászni + zsinór és horog amire adtam tippet de arról még sokat lehet beszélni ha kell infó akkor jelezd és próbálok konkrét tippeket.

[ Szerkesztve ]

(#54645) horcsog válasza beci (#54633) üzenetére


horcsog
tag

Azért etetőkosarat írtam mert vsz most tavasszal azzal jókat tudsz pontyozni , ezzel az egyszerű összeállítással amit írtam.

Nyárra jöhet a bojli , etetés , nagyhalazás. Most is mehet persze de vsz ne azzal kezdj mindjárt bojlival kapitális halakra pályázol.

Aztán bejön kérdésként mit tegyél a kosárba és mit a horogra na erről is egy kisregényt lehet írni mint a horogról és a zsinórról. Ha érdekel van egy -két tippem erre is ha jelzed .

(#54646) horcsog válasza beci (#54634) üzenetére


horcsog
tag

https://www.walterland.net/daiwa_ninja_x_carp_360_3lbs_59995

A bot amit Ausztriából 30 euróért rendeltél. Csak 15.000,-Ft a különbség. :)

Jártam már úgy rendeltem unicat botzsákot már nem tudom mennyiért de 15-20 között volt. Nem jött be nem tetszett igazán hosszú, hogy miért nem . De kb 1 évig tartott ez a folyamat. :) Itthon akkor azt a botzsákot 50.000,-Ft környékén is árulták. Feltettem a jófogásra 25 -ért. 1 hét múlva nem volt nálam. De hülye voltam mert lehet 35 ért is megvették volna. De nem mindenre igaz ez mert van amikor itthon valami olyan akcióban van és nincs szállítási költség stb.

[ Szerkesztve ]

(#54647) galervin93


galervin93
őstag

Mennyire vad ötlet mostanában feederezni a Dunán? Unom már a kockatavakat, de elég magasnak tűnik a víz, érdemes lehet kinézni?

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#54648) HugóBoss


HugóBoss
tag

SZiasztok, horgásszéket szeretnék venni. Mivel feeder/picker a fő irány, olyat szeretnék, ami vagy már alapból felszerelt, vagy utólag felszerelhető kiegészítőkkel. Mivel csatorna és folyóparton horgászom főként, így jól jönne a láb állíthatósága a partviszonyokhoz. Nem kell xxl (90kg). Használt is jó, ha van valakinek és nincs megölve, mivel annyit nem pecázom, hogy a drága cucc megérje.

[ Szerkesztve ]

(#54649) szab13


szab13
aktív tag

Sziasztok!

Nevis vanity 360-as botból a H vagy MH az ajánlott?

Távolság:40-60m, célhal: ponty , damil 22 , orsó: 40-es (esetleg, 50)

Köszönöm

(#54650) Spoon16 válasza HugóBoss (#54648) üzenetére


Spoon16
tag

Ez szerintem ennyiért verhetetlen:
[link]
Nagyon jó cucc, masszív,kényelmes. Ha neadjisten gond van,akkor a Decathlon kb. verhetetlen a garis ügyintézésben.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.