Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54401) petyu57


petyu57
csendes tag

Sziasztok!
Feederezéshez vékony 0,128 fonott zsinórt vennék főzsinórnak,sárgát. Van valamilyen hátránya ennek a színnek a gyakorlatban? :F

(#54402) A Zéé


A Zéé
addikt

[link]
Ha itt elindul a buli, akkor búcsút lehet inteni az Újpesti öbölnek is.

Just a simple Lineman...

(#54403) tsimehcla válasza KunEmber (#54399) üzenetére


tsimehcla
csendes újonc

Nekem hasonló dobósúlyú botra (15 - 50 g) 0,14-es fonottat javasoltak rikítóbb színben, mert így kezdőként jobban látom, hogy mi történik a zsinórral. Emiatt viszont kb. 70 cm 0,30-as fluorokarbon előkét kötök rá, hogy a halak ne lássák, illetve talán kopásállóbb a köveken, kagylókon. (Bár erről megoszlanak a vélemények, sokak szerint felesleges)

@ saen: Jól értem, hogy az a baj a not-a-knottal hogy túl erős? Végül is van benne logika, tényleg bosszantó 20 m zsinórt bebukni. Nekem szakadásnál múltkor az előke és a csali közé kötött Palomar csomó engedett el, nem az előke és a főzsinór közti not a knot, így még az előke is visszajött. Nekem a not-a-knotban mondjuk a gyorsasága tetszik, én először FG-csomót kötöttem az előke és a főzsinór közé, na azzal elment jó 15 perc, télen parton meg felejtős.

@egykettő: Igen DS-tal is próbálkozgattam, bár ha jól értem az akkor lehet igazán jó, ha az ember "tudja" hogy hol a hal, és kisebb területet akar intenzívebben lecsekkolni? Vagy általában a passzívabb halakra is jó?

(#54404) A Zéé válasza KunEmber (#54399) üzenetére


A Zéé
addikt

Nekem most mindkét boton fonott zsinór van azon pedig egy kis kapocs a not-a-knot-ba, hogy könnyen tudjak csalit cserélni. Az utána levő rész szokott változni.
Jigelésnél a kis kapocsba csak simán megy a cheburashka fej (én már a sima jigfejeket nem használom, csak a chebu-t).
Dropshotnál, egy kb. 1 méteres fluorocarbon zsinór jön, a végén a fül szintén a kapocsba.
Nagyobb botomon (7‐25g) ha wobblerezek, akkor oda előregyártott Fluorocarbon előkét rakok, pergetős csoportban árul egy csávó, Kb. 50 cm hosszú az.

A kisebb botomhoz (3‐14g) van pótdobon víztiszta monofil, ha domolykós vidékre keverednék véletlenül, de nem jártam tavaly olyan helyen, hogy azt használjam.

Neked valami jobbfajta 25-ös környékű víztiszta monofil lehet elég lenne elsőre, csak hogy egyszerűbb legyen a dolog.

Ja és igen, csukás vízre harapásálló előke kell!

Just a simple Lineman...

(#54405) egykettő válasza KunEmber (#54377) üzenetére


egykettő
aktív tag

Az lehet én voltam, kék kabát prémszőrös kapucnis? :D nem emlékszem melyik nap voltam. Dropshottal kergettem volna ott a halakat ha ott lettek volna. Ezen a télen valahogy nem nagyon találom a halakat :(

Az a szerelés simán jó lehet, zsinór csere javallott valami fonottra. Tilalom után simán jó lesz balinra meg süllőre, a dropshot pl nagyon jó ha durung bottal kisebb csalit szeretnél felkínálni a halaknak.

(#54406) horcsog válasza KunEmber (#54396) üzenetére


horcsog
tag

A bot egész pofásnak néz ki az adatai alapján im8 karbon és sic gyűrűk . Teljesen jó ez alapján. Az orsó az kérdőjel meddig fogja bírni a pergetést és mennyire rakja szépen a zsinórt. Ez majd ha használod kiderül . Nem kell túlmisztifikálni ezt a pergetést bármi jó rá amivel tudod húzni a vízben a csalikat. Annak idején én pergettem egy 100-200 grammos cormoran 270-es teleszkópos bottal és rajta egy 50-es silstar orsóval , monofil 25-30-as körüli zsinórral. :) Ezzel is lehetett halat fogni pergetéssel még az egész pici körömvillantókkal egyéb csalikkal is. :) Álló és folyóvízen is.

Ehhez képest a te botod az egy hiper szuper technika pergetéshez látatlanul . :)

[ Szerkesztve ]

(#54407) KunEmber válasza egykettő (#54405) üzenetére


KunEmber
senior tag

Amennyiben te horgásztál a budai oldal melletti hajókikötőn, egy komplett úszó fa mögé, úgy igen.

Köszi, akkor nálam elsőre jig meg gumihal, notaknot, monofil azt szevasz. Gondolom az első 50 alkalommal úgy sem fogok semmit :D Aztán majd fejlesztjük.

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#54408) horcsog válasza KunEmber (#54399) üzenetére


horcsog
tag

Milyen zsinór hát ez egy nehéz kérdés. Lehet monofil is van előnye, hátránya , de vsz a fonott jobb . Méretben szóba jöhet kb ilyen botra 6-8-astól a 19-esig átmérőben. Nem szeretem a bevonatos fonottakat és a nanofileket sem. Van aki viszont csak ilyeneket használ. :) Ezeknek is van előnye hátránya. Szerintem egy hagyományos bevonat nélküli 8-15-ös méret közöttit felraksz erre a botra az teljesen jó lesz. Vékonyabb tartomány előnye messzebb dobsz , csalivezetés, finomabb a cucc, a durvábbnak kopásállóbb tartósabb. Ami jó márka lehet vsz tartósságban és erőben power pro. De a múltkor tapintottam egy sufix x8-at hát körszövöttebb érzésre mint a power pro az laposabb tapintásra legalábbis a régi fajta amit használok és kedvencem. Nagyon jónak tűnt az a zsinór persze horgászatnál derül ki mit tud hosszabb távon.

(#54409) horcsog válasza KunEmber (#54407) üzenetére


horcsog
tag

Az is lehet elsőre megtámadnak a halak. Sose lehet tudni. Monofilhez nem jó a not a knot az fonotthoz való. Kicsi de jó minőségű forgókapcsokat vegyél és lehetőleg ne a fényes színben. Matt vagy fekete színben és erős biztonsági forgókapocs legyen de mellette pici. :) Azzal kivéded a zsinórcsavarodást részben . Ha monofillal kezdesz 25-ös körüli méret elég univerzális. De hamar le fog fogyni az orsódról ha tényleg pergetsz. Kipróbálni jó a műfajt.

[ Szerkesztve ]

(#54410) Steady74 válasza petyu57 (#54401) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Keszegezéshez felesleges akkora zsinór, 40-50 méterig elég a 0,06 ha jó kezed van és lágy botod, max 0,08, 50m felett 0,10 et javaslok. Guru-t használok, szerintem elég jók, Matrix-ot dicsérik még, a kék zsinórról sem olvastam rosszakat.

(#54411) galervin93


galervin93
őstag

No ha minden összejön, akkor holnap megejtem a szezonnyitó pecát. :) Nem kedvelem nagyon a kockatavakat, de hátha több sikerélményem lesz egy ilyenen, valamelyik bányatavat célzom meg Dunavarsány környékén, még nem döntöttem pontosan melyiket. :) Kipróbálom a Benzar Competitiont kereső methoddal, meg viszem a World Champet hosszú előkével, etetésre horgászva, de ezzel is inkább pontyra megyek. Utóbbin az erőgumi helyett kipróbálom a tömör gumit, több nagy spíler is azt használja erőgumi helyett, lehet nekik van igazuk. :)

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#54412) jjohn válasza gban (#54394) üzenetére


jjohn
aktív tag

Szia!
Én az első linkelésedből vettem.
Nekem bejött jól tapadt, nyáron gyorsan oldódik A Dunán használtam, keszegezéshez és szépen jöttek rá a halak. Megbolondítottam egy kis aromával, semmivel sem volt rosszabb mint más termékek és az ára is jó szerintem.

(#54413) gban válasza jjohn (#54412) üzenetére


gban
Közösségépítő

Kösz az infót.
Anyagösszetételük elég baráti, áruk úgyszintén.

Postázást nem vállalok.

(#54414) Spoon16 válasza galervin93 (#54411) üzenetére


Spoon16
tag

Írd majd meg a tapasztalatodat az erőgumi-tömör vonalon,kíváncsi vagyok rá!

(#54415) joe979 válasza A Zéé (#54402) üzenetére


joe979
aktív tag

Én nem bánom, ott is megvolt az alja slepp. Addig lesz szar míg nem épül ki, utána lehet majd használni ...

Szissz

(#54416) Sub-S válasza KunEmber (#54399) üzenetére


Sub-S
senior tag

Hogyan volt tárolva a bot? Ha közvetlen napfénytől védett helyen nem valami szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között, akkor attól még hogy 2-3 éves, szerintem teljesen felesleges lecserélni a damilt(ha megfelelőek a tulajdonságai arra amire használnád).

[ Szerkesztve ]

(#54417) Steady74 válasza galervin93 (#54411) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Vicc nélkül mondom, hogy az egyik legjobb erőgumi vagy feeder gumi a Döme fele 0,8as simán, vagy a 0,6.os duplán véve. 11-es előkéig tavaly jó voltam, keszin kb egy 2 kg-os ponttyal birkózva.

Nekem a szezonnyitó vasárnap lesz elvileg, keszire megyek ki.

(#54418) Gabi atya válasza joe979 (#54415) üzenetére


Gabi atya
csendes újonc

Nekem vegyes erzeseim vannak a beepitessel kapcsolatban. Tenyleg volt/van egy reteg akik nem az akademiarol ugrottak ki a partra. Ok valeszeg eltunedeznek majd. Bar van egy hajlektalan szallo a szigeten. Viszont az utobbi idoben elegge megugrott az obol nepszerusege (mondom ezt aktiv kajakoskent). Igy is meg kell valasztani az idopontot ha nem haborgo tengeren akar evezni az ember. Ha tobben leszunk akkor lassan mar a hajokon fog koppanni a kosar. De legalabb a hajnali pecas idoben nincsenek edzesek. :)
Nem zarom ki azt sem hogy kicsit antiszocialis vagyok. ;]

(#54419) petyu57


petyu57
csendes tag

Köszönöm a választ. Nem keszegezésre gondoltam, akár pontyra is. 4,5 kg a leírt szakítószilárdsága.
A színe miatt kérdeztem, hogy nappali fényviszonyok mellett nem zavaró-e a sárga szín. Nem használtam még élénk színű zsinórokat.

(#54420) KunEmber válasza saen (#54400) üzenetére


KunEmber
senior tag

Gondolkodtam rajta este. És mit használsz akkor helyette?

Damil, forgó, valamilyen gyorskapocs, csali?

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#54421) KunEmber válasza Sub-S (#54416) üzenetére


KunEmber
senior tag

Köszi, kipróbálom majd így, eredeti damillal, aztán meglátjuk.

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#54422) Spoon16 válasza Steady74 (#54417) üzenetére


Spoon16
tag

Erre gondolsz?
[link]
A Nevis [link] ugyanígy néz ki kívülről,csak ott fekete a gumi (legalábbis amit én vettem). Nem csodálkoznék ha ugyanaz lenne.
Azt észrevettem,hogy jobban nyúlik,mint a Drennan.

(#54423) Steady74 válasza Spoon16 (#54422) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Igen, ez az. A Nevis és a Döme nem ugyan az, ahogy írod a Nevis fekete és kevésbé nyúlik, a Döme barna és jobban nyúlik, utóbbit javaslom, fonotthoz jobb.

(#54424) vendingo


vendingo
veterán

Közös peca szerevezés alatt van már?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#54425) Steady74 válasza vendingo (#54424) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Még nincs :) de már gondolkoztam rajta! Van ötlet merre?

(#54426) vendingo válasza Steady74 (#54425) üzenetére


vendingo
veterán

Ötlet lenne, de valszeg idén anyagi okok miatt ki kell hagynom.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#54427) Spoon16 válasza Steady74 (#54423) üzenetére


Spoon16
tag

A drennannnál is jobb a Dömés? Ne kelljen már vennem :D

(#54428) Steady74 válasza Spoon16 (#54427) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Jobb. Fonott feederezéshez ne vegyél Drennant, kemény, nem nyúlik. Szilvási Sziszi rózsaszín hydrot használ. Szerintem az túl lágy. Ha pesti vagy tudok adni fél fél méter Döme/Nevis/Drennan gunit ha gondolod.

(#54429) Spoon16 válasza Steady74 (#54428) üzenetére


Spoon16
tag

köszi a felajánlást,Nevis,Drennan van,Döméset csak a kéksége miatt kerülném :D

(#54430) galervin93 válasza Steady74 (#54425) üzenetére


galervin93
őstag

Múlt héten volt az egyesületünknél közgyűlés, a fogásik leadásakor láttam ezt a vizet: Pusztaszántó. 2-esen könnyen megközelíthető Pestről, és elég korrekt helynek tűnik.

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#54431) @mriya@ válasza galervin93 (#54430) üzenetére


@mriya@
őstag

3 ezres napijegy, és még hal is elvihető?! :Y

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#54432) anytime


anytime
őstag

Sziasztok!

Van egy szuper kis tó nem túl messzire a lakhelyemtől, ahová a korábbi években rendszeresen jártam és járok horgászni. Szerencsére a lányom is szeret horgászni, így egyre többet tudom vinni magammal.

Idén szeretnék / szeretnénk ezen a tavon elmélyedni, tapasztalatot szerezni a bolognai botos horgászatban. Tudom - tudom folyóvízi horgászatra lett alapvetően fejlesztve, de én ezen a tavon kezdenék el gyakorolni vele.

Első körben egy 5-ös bot beszerzésén gondolkodom, jobban mondva döntöttem el. Először ezzel kezdenék el ügyetlenkedni, használni hozzá a 4 méteres merítőt, stb....

Segítségeteket abban szeretném kérni, ha horgászik valaki ezzel a módszerrel, akkor osszon meg velem némi információt, hogy mely gyártók botjait, botcsaládjait lenne érdemes előnyben részesíteni és miért?

Én sokat nézegettem már videókat, leírásokat és a Tubertini felé húz a szívem, de hangsúlyozom ez a szívem és a szimpátiám, szívesen venném a véleményeket.

Azt látom, hogy viszonylag szerény a felhozatal ezekből a bolognai botokból, de lehet, hogy csak én keresgéltem rosszat, rosszul, rossz helyen.

Merre irányítanátok a vásárlás tekintetében?

Köszönöm előre is!
A

(#54433) hermanyi válasza anytime (#54432) üzenetére


hermanyi
őstag

Szia igen folyóra van kitalálva . A nagy kérdés mekkora a keret rá és mekkora halakhoz kell . Tubi simán kapható nem egy egetverően jó pálca ,de legalább bemész a boltba és megveszed 30 környékén . Amit ajánlok és még fellelhető az a Sarfix és a Milo Koex , ezekkel horgásztam és nem rosszak . Colmicnak is vannak jó bolognai botjai és ugye a Triana ,de azt már beszerezni szerintem lehetetlen ,mert akinek van tuti nem adja el .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#54434) joe979


joe979
aktív tag

Ezek azért már a felső kategóriában zenélnek . Energonak a Tanaka szériáját láttam belépő szinten ami használható és nagyon szeretik.Több csoportban futottam ebbe bele és legyen ez spicc vagy bolo. Ezek benne vannak a megfizethető egyszerű kategóriában.

Szissz

(#54435) hermanyi válasza joe979 (#54434) üzenetére


hermanyi
őstag

igen ezek a felső közép kategória . Mint írtam ezek voltak a kezemben és horgásztam velük . Nevisnek is van Boloja arra se hallottam rosszat ,de az nem volt a kezemben , de az is 30x ezer huf .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#54436) vendingo


vendingo
veterán

Nem akartam (idén se), de kiváltottam az éves területi jegyet. 50 alkalommal voltam tavaly horgászni, sajnos ez eléggé kevés az előző évek 70-100 alkalmához képest, de napijegyes tavakra járva elég súlyos lenne még az 50 alkalom is. Ez van, idén is sokat pecázok majd, főleg, hogy a munkahelyem pár száz méterre van az egyesületi tavaktól. A kollégák már napok óta nyomatták, hogy fogják a pontyokat, jól felhecceltek.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#54437) anytime válasza hermanyi (#54433) üzenetére


anytime
őstag

Szia,

értem és köszi amit írtál.

A keret, ami ezen célra a rendelkezésemre áll(na), az maximum 50k, de a 30-50k közötti ártartományban maradva őszintébb lenne a mosolyom :)

Tudom, a bolónál nagyon fontos szempont a súly, hisz végig kézben van, a jó minőségű carbon-t meg kell fizetni.

Alapvetően 1-3 kg közötti ponytokra szeretnék "vadászni", abban a tóban a legnagyobbak is 5 alatt maradnak. Tudom, nagy különbség van már az 1 és 5 kg között, ezt amióta feeder-ezem, pontosan tudom és egyre jobban élvezem a szerelékek lefinomítását és az abból fakadó élvezetesebb horgászatot.

Szóval ez a halállomány java, persze vannak bőven keszegek és kárászok is, de nyilván, a méret és a harci kedv már nem ponty kategória.

Szóval a bot ide kellene elsősorban.

Írtad, hogy a Tubi azért nem egy túl jó bot. Megfordítanám, akkor mely botokra mondjuk ebből a fajtából, hogy jó gyártó jó bot?

Ezek szerint a Colmic és a Maver felette van. A Daiwa miként áll a rangsorban? Esetleg beszélhetünk bármiféle rangsorról?

KÖszi,
A

(#54438) hermanyi válasza anytime (#54437) üzenetére


hermanyi
őstag

Daiwa felejtős , Colmic nagyon drága az nem fér bele az 50 es keretbe . Ha használt de makulátlan bot is megfelel akkor körbe kérdezek ,hogy van e ismerősöknek , de 5m tuti nem lesz 6m felet van értelme a Bolonak a nagy átlag szerint . Mavernek is vannak jó botjai ,de ugyanúgy mint a Match botoknál a régebbi típusok jobbak szerintem . Rangsor ár érték szerintem ? Sarfix Triana Miló Maver colmic

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#54439) BlackmMmDog


BlackmMmDog
aktív tag

51cm :D

(#54440) Steady74 válasza hermanyi (#54433) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Szerintem le kellene beszélni a bolo-ról! Ha úszós peca és állóvíz, és orsós botot szeretne, akkor vegyen matchbotot, jobban jár vele.

BlackmMmDog : az igen, grat a süllőhöz!

galervin: nagyon tetszik a tó amit linkeltél!

[ Szerkesztve ]

(#54441) hermanyi válasza Steady74 (#54440) üzenetére


hermanyi
őstag

írtam ,hogy Folyóvízi peca a bolo , de Tudok egy Milot eladót ,lehet megveszem magamnak :D Márnázni jó lesz ősszel :D

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#54442) jansky1 válasza BlackmMmDog (#54439) üzenetére


jansky1
senior tag

Grat. Ezt is a benkóban?

(#54443) BlackmMmDog válasza jansky1 (#54442) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

és Steady74
Köszönöm! Igen a Szabadidőparkból.

(#54444) horcsog válasza anytime (#54437) üzenetére


horcsog
tag

Tavi úszós pecához match és spiccbotokkal szerelkezz fel . Nincs előnye ott a bolónak . Amikor mész folyóra ott is is jók lesznek a match , spicc és kiegészíted bolognaival akkor nagyjából mindent meg tudsz horgászni. (bár ezzel a rakósbotosok nem értenének egyet:)

Milyen bolognait az kb olyan bonyolult mint milyen pergetőbotot. :) De ha mindenképp ragaszkodsz hozzá tavon akkor "keszeges" verziót . Felesleges tóra nagy dobósúlyú mert úgysem használsz akkora ólmozást.

De ha tó az én javaslatom 3,9-es keszeges matchbot és 5 méteres spiccbot. Ha hosszabbhoz ragaszkodsz akkor 4,2-es de van 4,5-es match is (lehet van hosszabb is) felesleges ez a hossz 3,9-es bőven elég és finom keszeges bot. Spiccbotban is keszeges verzió TE2-es körüli erősség és ha mindenre készülsz akkor egy készlet a snecizőtől mondjuk 7 méteresig és akkor mehet az úszózás .

Ezen kívül ha úszózás tavon tartanék magamnál pontyozó erősségű botot vastagabb zsinórral úszóra szerelve. Nehéz terepre pontyra úszózni. Az nagyon jó peca vsz feltolós úszózás egy élmény mikor tolja ki az úszót és tuskósban , nádasban nem adhatsz neki zsinórt , és nagyon eredményes pontyozó módszer. Kíváló lehet hozzá egy 3,6-os bojlis bot de egy teleszkópós is megteszi de minek teleszkópos ha van kétrészes carbon max akkor ha már ilyened van és nem akarsz venni másikat.

[ Szerkesztve ]

(#54445) horcsog válasza anytime (#54437) üzenetére


horcsog
tag

Ha pedig csak simán úszózni akarsz pontyra akkor nagyon jó megoldás lehet az is egy 3,5-4 méter közötti pontyozó bot valami finomabb dobósúly 22-es 25-ös zsinór ami passzol a bothoz és feltolós úszózás nyílt terepeken is.

Megkockáztatom a legtöbb kocka tavon ezzel a szerelékkel több pontyot fognál mint a fenekező horgászok akik bombázzák a vizet a nem tudom milyen távdobó feederbottal. Áprilistól mikor meleg már a szélvíz. Két három marok konzervkukorica és csali konzervkukorica.

Van egy ismerősöm nagy húshorgász. Környéken volt egy tó ahol elkövették azt a könnyelműséget napijegyért bármennyi halat elvihettél. Befizettél x Ft-ot és amit fogsz azt viheted. Ez régen volt. Elment horgászni egy napra ilyen módszerrel végigjárva a partot bokrok előtt , nádas előtt stb. a fogott pontyok mértékegysége a zsák volt. 1 zsák ponty kettő zsák. :) Szó szerint , hamar beszüntették ezt a fajta napijegyet. :)

Szóval csak arra akartam kilyukadni ez is egy élvezetes úszózás lehet tavon ha ponty a cél akkor nem feltétlenül kell a finom matchbot .

[ Szerkesztve ]

(#54446) erik365


erik365
aktív tag

Sziasztok!
Merítőfejet keresek 50-60cm között, valamint jó minőségű nyelet.
Van valakinek tippje?
Néztem a Guru-ból 55-cm-est ezek tetszenek is, árban is teljesen oké.
De a nyélből akkora választék van, hogy eltévedek 200-300cm közötti nyél kellene.
Lehetőleg 2 részes, valami erősebb verzió.
Köszönöm.

1.4 T-jet M32

(#54447) ooloo válasza BlackmMmDog (#54439) üzenetére


ooloo
őstag

De gyönyörű , egészséges ... :C sütve valami isteni .. :K

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#54448) jansky1 válasza BlackmMmDog (#54443) üzenetére


jansky1
senior tag

Az igen. Ott 40 centisnél nagyobbat nem fogtam még.
Mennyi súlyra?
Melyik részén sikerült?

(#54449) hermanyi válasza erik365 (#54446) üzenetére


hermanyi
őstag

Fej jó . Nyélenk pedig tudom ajánlani [link] , könnyű és egy ökröt is elbír . Steady használja is . kérdezd bátran

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#54450) Steady74 válasza hermanyi (#54449) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Csak ajánlani tudom. Nem egy tipikus keszeges, verseny nyél, de cserébe tényleg egy kisebb tehenet agyon lehetne bszni vele. Vastag, így kenyelmes a fogása, merev mint az állat. Kis kompromiszummal keszegezéstől kompromisszum mentesen nagyponty horgászatig jó mindenre. És az ára sem vészes,most még akciós is. Az eddigi legjobb nyél ami a kezemben volt az egy Daiwa Tournament volt, ha meg tudod magadnak engedni, vedd azt, a Drennan Acolyte is fsza nyél. A régi Shimano Beastmaster is remek nyél, csak már nem lehet kapni. Method feederre a Team feeder carp xl (vagy mi) a lz egyik best buy.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.