Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#14151) mobal


mobal
MODERÁTOR

Az ilyen remote Linkedin-es megkeresések mennyire szoktak komolyak lenni? Valakinek van vele kapcsolatban tapasztalata?

mobal,

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#14152) FLx válasza mobal (#14151) üzenetére


FLx
addikt

Cegfuggo szerintem, eleve a linkedin megkeresesek jo resze csak kamu, hogy a recruiter beirhassa a tablazataba mennyit dolgozott a honapban.

(#14153) thomasthomas


thomasthomas
tag

Sziasztok,

Talán nem a legrelevánsabb topic ez a következő témára, de úgy gondolom, hogy valahogy mégis itt fér el a legjobban.

IT-s területen kezdtem a pályafutásomat 2.5 éve. Az első munkahelyemen bő 1 évet voltam, viszont mivel a fejem felett az igazán jó emberek elmentek, s egyébként máshol lényegesen többet ajánlottak, adta magát h váltsak munkahelyet.

Eltelt azóta újabb 1 év, szintén multihoz mentem. Ennek ellenére is úgy érzem hogy újból váltanom kell. Szakmailag nem tudok fejlődni, mindenki el van mint a tök; változásra esély nincsen. Roppant lassan hoz egy ekkora multi döntéseket; annál több idő a megvalósítás is.

Előnye persze megvan - lazaság és ráérés minden tekintetben. Viszont ehhez hozzászokni nem szeretnék én; előbb-utóbb megjelennének az ellustulás / visszafejlődés jelei.

Infrastruktúra/Technológia szempontjából nagy a nyitottság - ez tetszik a cégben, s szívesen maradnék itt - viszont nagyon más szervezetben divízióban tudnám csak magamat elképzelni cégen belül; a probléma az csak az, hogy jelenleg olyan pozi, amiben el tudom képzelni magam, azt tőlünk csak nyugatabbra keresnek cégen belül. (Itt a hangsúly a cégen belül van!) Üzemeltetés engem kevésbé érdekel.

Most már óvatosabban interjúzok - több pályázatomat visszautasítottam az elmúlt hónapok során. Sokszor éreztem úgy hogy csömörből vödörbe mennék csak. Talán most lesz 1, ami kivétel, meglátjuk..

A problémám viszont eddig nem említettem. Ez nem tünhet úgy, hogy kicsit afféle 'work-hopper' vagyok? Ha most itt maradnék, könnyen lehet hogy az elkövetkezendő 5 évben nem fejlődnék lényegesen / lemaradnék.

Ha viszont átmegyek más céghez, akkor a mostani cégnél is 1 évig lennék csak. Ha esetleg vaami folytán a következő nem válna be, furán nézne talán ki egy önéletrajzban hogy több helyen dolgoztam, de csak 1-1 évet mindig. Pedig eddig egyik alkalommal sem a több pénz motivált; sokkal inkább a szakmai fejlődés, amit keresek. Csak eddig nem sikerült azt a helyet megtalálnom, ahol ezt meg is kapom..

Tehát mennyire tűnik szokatlannak/furának az, hogy az ember relatíve rövid időn belül munkahely váltásra kényszerül? Esetleg ebből származhat-e az embernek hátránya?

Előre is köszi. :))

[ Szerkesztve ]

.

(#14154) FLx válasza thomasthomas (#14153) üzenetére


FLx
addikt

Senkit nem erdekel meddig voltal egy adott helyen. Azok az idok elmultak amikor lehet valogatni az emberek kozott ilyen hulyesegek alapjan, hiany van, orulnek ha jelentkezel barhova.

(#14155) djgeg válasza thomasthomas (#14153) üzenetére


djgeg
őstag

Ma már szinte átlagosnak mondható egy két területen, főleg az elején, hogy 1-2 évet vagy egy helyen. No para

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#14156) htomi85 válasza thomasthomas (#14153) üzenetére


htomi85
tag

Szerintem minél több kapcsolatot szerzel annál jobb.
Biztosan eljön a pont az életedben amikor majd nem alkalmazottként akarsz majd dolgozni, akkor ez jól jön majd.
A hűséget meg amúgysem fizetik meg sehol. Sőt.
-4% most itthon a reálkamat, kis túlzással negyedévente kéne emelni a béreket...

Amúgy van olyan munkahely ahol tényleg érdemben fejlesztenek? Szerintem nem érdekük. Hamar jön az üvegplafon.

[ Szerkesztve ]

(#14157) travix válasza thomasthomas (#14153) üzenetére


travix
aktív tag

Szerintem 1 év az bőven jó, akkor maradj ha szereted és fizetés is rendben van egyébként meg, ha van jobbnak tűnő ajánlat akkor érdemes váltani.

(#14158) Kobe válasza FLx (#14154) üzenetére


Kobe
veterán

Tolem pl megkerdeztek iden, hogy anno ezelott 12 evvel, frissdiplomaskent miert jottem el fel ev utan a diplomam utani munkahelyemrol.
Azota gyak teljes szakmavaltas volt, az 5-10 ev tapasztalatom immar egy teljesen mas szakteruletesn szereztem (abban amire nekik amugy szukseguk lett volna) igy hat en megkerdeztem hogy ez komoly kerdes volt-e....
Nem talaltunk egymasra lelkileg, mondanom sem kell, de hat munkaerohiany kozepen is van olyan ceg amelyik csak nem tudja onmagat meghazudtolni szukseg eseten sem....

(#14159) htomi85 válasza Kobe (#14158) üzenetére


htomi85
tag

Ezt gondolom hr-es mancika kérdezte nem szakmai vezető.
Ilyen mancika interjún még életemben nem voltam és nem is leszek. Mind alkalmatlan.

(#14160) Kobe válasza htomi85 (#14159) üzenetére


Kobe
veterán

Az a baj, hogy mindenki azt hiszi nagyobb cegnel a szakmai vezeto dont a vegleges jeloltrol, de nem, a hr szava ugyanolyan mervado, vagy meg erosebb is lehet

Nekem is kellett mar jo jeloltet elengednem, mert a hres epp ballabbal kelt fel, illetve engem is hivtak mar jopar helyrol, kulfoldi menedzserek is hogy sorry, szakmailag teljesen egy sikon beszelunk, de a hr koti az ebet a vountry policyhez (ertsd fillerbaxas megy)

Ez azota divat amiota ezek az onlabon jaro multi-kozpontok elterjedtek idehaza, es matrix szervezetben megy a melo.... Szakmailag sokszor mindegy milyen reszen melozol, masodlagos, mert azt a helyi vezetes direktbe nem erzi (pl riportalsz kulfoldi menedzsernek olyan teruletre amirol azt se tudjak eszik e vagy isszak), de azt hogy valaki lokalban +20%-30%kal utne a berkiadasokat, az rogton vizibilis, raadasul mas helyre mennek felfele a szamok ugye

[ Szerkesztve ]

(#14161) emvy válasza thomasthomas (#14153) üzenetére


emvy
nagyúr

Én bizalmatlan lennék 4x1 év munkaviszony után. Egy év arra is nehezen elég, hogy elkezdj hatékonyan dolgozni (mármint ha nem nagyon triviális a feladat).

while (!sleep) sheep++;

(#14162) emvy válasza FLx (#14154) üzenetére


emvy
nagyúr

Jó emberek közül nem lehet válogatni. Kutyaütőkből telített a piac.

while (!sleep) sheep++;

(#14163) mobal válasza emvy (#14162) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Kösz.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#14164) FLx válasza emvy (#14161) üzenetére


FLx
addikt

A ceg szempontjabol igazad van, de munkavallaloi oldalrol meg az egy ev pont sok is tud lenni, hogy kideruljon mennyire problemas egy adott ceg.

(#14165) sutszi válasza emvy (#14162) üzenetére


sutszi
veterán

Kevésbé jó cégekből sincs hiány... 1 év alatt azért elég sok minden kijön, ami mondjuk a próbaidő alatt nem. Meg azt is érdemes figyelembe venni, hogy 11 hónapig lehet minden hibátlan volt. Aztán kitalálják, hogy az illetőt átrakják másik projektre. Ami mondjuk egy zsákutca szakmailag. Lehet ezért hibáztatni valakit? Sajnos azért a cégek részéről is megvannak a kutyaütők és nem mindenki tudja ezt akár az interjú ideje alatt levágni pár mondatból.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#14166) FLx válasza sutszi (#14165) üzenetére


FLx
addikt

Mondhatnank ugy is, hogy kutyautu cegekkel is telitett a piac, normalis alig akad. Eleg sok allasinterjun jartam az elmult egy evben es a cegek nagy tobbsegenel azt tapasztaltam, hogy fogalmuk nincsen mit szeretnenek, azon kivul, hogy van naluk headcount amit valaki toltson be. Aztan onnantol kb. annyi a feladat, hogy a fonok minden nap lassa, ahogy a gep elutt ulsz. En egyaltalan nem csodalkozom azon, hogy egyre gyakrabban valtanak ceget az emberek, csak regen volt divat turni a vallalhatatlan munkahelyeket. Azt nem vitatom, hogy a masik iranyban is igaz ez, aki alkalmatlan a munkara az szelnek kell ereszteni es azert ebbol is jo sok van.

[ Szerkesztve ]

(#14167) JayZ válasza sutszi (#14165) üzenetére


JayZ
tag

..és egy zöldfülű junior miből tudja levágni, hogy kutyaütő egy hely? csak hogy tanuljunk is valamit :DDD

(#14168) mandleee válasza JayZ (#14167) üzenetére


mandleee
tag

Ráfogsz jönni, hidd el. ;)

(#14169) emvy válasza mobal (#14163) üzenetére


emvy
nagyúr

Hm?

while (!sleep) sheep++;

(#14170) mobal válasza emvy (#14169) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Most általánosítottál egy jót. :D

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#14171) sutszi válasza JayZ (#14167) üzenetére


sutszi
veterán

Szerintem nincs egzakt definíció erre. Inkább azt mondanám vannak húzások amire lépni kell.

Pl. Ha nem kapsz időben fizetést és ezt elkezdik mindenféle mentegetőzésekkel tologatni... azt elég gyorsan le kell reagálni... De ezt még lehet fokozni azzal, hogy kétségbeesetten kezdenek projekteket felhajtani bármi áron. Mindegy mi csak fejlesztés legyen... nem baj ha nem értesz hozzá.
Vagy ha csökken a cég bevétele mert nem tudnak megfelelő számú üzletet szerezni és rádöntik a szaros vödröt, hogy különben is a te hibád mert miért nem dolgozol gyorsabban...
Esetleg az is hasonló szint amikor felvesznek Java fejlesztőnek juniorként, aztán kiderül, hogy van most egy .NET projekt pár hónapos csak és inkább arra kéne rárepülni. Majd 6 hónap előkészítés után el sem indul a projekt...
De ezek csak így tök véletlenül jutottak eszembe... nem valószínű, hogy ilyen bárkivel is megtörténik. :DDD :U
Van az az emlék ami sok év után sem szépül.

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#14172) emvy válasza mobal (#14170) üzenetére


emvy
nagyúr

Miért? Annyit mondtam, hogy rengeteg munkavállaló áramlott be a szakmába, és ha mindegy a minőség, akkor elég gyorsan lehet embert szerezni. Mi ebben az általánosítás?

while (!sleep) sheep++;

(#14173) OPiiPO válasza emvy (#14161) üzenetére


OPiiPO
addikt

+1, ha egy CV-ben ilyennel találkozunk, akkor általában be sem hívjuk - egy nagyobb rollout project nincs meg egy év alatt, tehát nem lesz meg egy projecten a full lifecycle tudás ami szerintem elengedhetetlen

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14174) djgeg válasza emvy (#14172) üzenetére


djgeg
őstag

Gondolom magára vette :DDD

(#14173) OPiiPO
Na és 10+ év tapasztalat mellet ha látsz az elmúlt 5 évben 1-2 éves pozikat akkor be se hívod, mert szerinted nem szerzett adott pozikban elég tapasztalatot? :DDD

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#14175) mobal válasza emvy (#14172) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Akkor máshogy teszem fel a kérdést: szerinted ki számít jó embernek? Aki adott esetben mindent tud? Ilyen nincs. Kvázi mindneki kutyaütő az elmondásod alapján aki számodra nem felel meg, és átmenet nem lehetséges - én így értelmezem.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#14176) emvy válasza mobal (#14175) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem, dehogy, abszolút nem így értettem. Nem tudom, h miből következtettél erre.
Egy junior is lehet szuperjó, ha gyorsan tanul.

while (!sleep) sheep++;

(#14177) Szmeby válasza thomasthomas (#14153) üzenetére


Szmeby
tag

"Előnye persze megvan - lazaság és ráérés minden tekintetben. Viszont ehhez hozzászokni nem szeretnék én; előbb-utóbb megjelennének az ellustulás / visszafejlődés jelei."

Már ne is haragudj, de a saját fejlődésedért kizárólag te vagy a felelős. Miért a külső környezettől várod el, hogy téged felépítsen? Még saját bevallásod szerint is lassan halad a projekt, lazán kezelik a munkát. Nekem ebből az jött le, hogy rengeteg az üresjárat.
Szóval hadd kérdezzem meg, miért nem használod fel az üresjáratot saját magad fejlesztésére? Miért nem dolgozol a saját projekteden mellette, miért nem próbálgatsz ki olyan technológiákat, amelyek igazán érdekelnek? Miért nem fejleszted magad olyan irányba, amilyen irányba valóban fejlődni szeretnél? Ráadásul mindezt munkaidőben megteheted! Mekkora lehetőség már!

Sosem értettem azokat az embereket, akik azért fanyalognak, mert laza a munka. Mintha az illető még nem jött volna rá, hogy mik is a céljai az életben, és a munkaadótól várja el, hogy megmondja. Ha meg a munkaadó nagyvonalúan tered ad a kibontakozásra, akkor nem tetszik, mert "lazaság van". Javíts ki, ha félreértettem volna a helyezetedet.

Javasolhatnám neked a startupok világát a bálna multik helyett, ott virítani kell a kickass megoldásokat, minél hamarabb, annál jobb. De onnan meg majd valami más miatt fogsz lelépni, mert nem tetszik a technológia, vagy mittudomén. Amíg nem tudod, hogy mit is akarsz az élettől, addig csak vergődni fogsz A-ból B-be, és ha mázlid van, találsz egy helyet, ami életcélt ad. Ha meg nincs mázlid, akkor meg nem. :)
Szerintem.

(#14178) axioma válasza mobal (#14151) üzenetére


axioma
veterán

semmi, nem jol ertelmeztem

[ Szerkesztve ]

(#14179) sutszi válasza Szmeby (#14177) üzenetére


sutszi
veterán

Egyetértek az alapvető gondolatmenettel.

Viszont azt megjegyezném, hogy láttam olyan helyzetet, hogy ez nem volt kivitelezhető. Ugyanis az adott helyen ha ilyesmit tapasztaltak akkor rögtön ki volt találva egy-két feladat... Csak, hogy legyen mit...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#14180) OPiiPO válasza djgeg (#14174) üzenetére


OPiiPO
addikt

Nyilvánvaló hogy nem abszolút szabály amit írtam, és az is főleg a kezdőkre vonatkozik. Senior jelentkező, ha mondjuk úgy néz ki a CV hogy 5+1+2+1 ott meghitelezem a kezdeti bizalmat hogy megvan a szükséges tapasztalat, csak valamiért a projectek nem jöttek össze az utóbbi években.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14181) mobal válasza emvy (#14176) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Számomra ez nem volt ennyire egyértelmű, hogy erre gondoltál.

Szerintem az is számít a munka keresésnél, hogy mikor és hanyadik jelentkező vagy. Továbbá, hogy mennyire bátor, az elmúlt időben sok elutasítást kaptam a hátterem miatt, mert egyszerűen nincs vagy csak kevés tapasztalatom volt az adott pozícióhoz, de persze volt olyan is ahol ezt bevállalták volna.

Ezzel meg most nagyon nem tudok sajnos mit kezdeni, kicsit dilemmázom is.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#14182) emvy válasza mobal (#14181) üzenetére


emvy
nagyúr

Persze, én arra válaszoltam, hogy a piac nem ennyire egyértelmű, mint ahogy lentebb írták. Nehéz jó embert találni és nehéz jó munkahelyet találni.

while (!sleep) sheep++;

(#14183) Kobe válasza emvy (#14182) üzenetére


Kobe
veterán

En januarban kezdtem el keresgelni, eleg szigoru feltetelek mellett:
-legyen folyamatilag jolszervezett, nem IT-fogalomzavaros
-normalis ber
-normalis modern munkahely, home office es flexi

Eddig 1 ceg nem akadt fenn a rostan, pedig sztem 21. Szban nem lehetetlen elvaras.

PS: multkor hivtak volna egy eleg nagynevu ceghez, amirol mindenki aradozott itt, hogy jol fizet, jo ceg stb (global leader penzugyi befektetesi teruleten), hat, : elbeszelgettem a HR-essel: ok senior IT BA-t keresnek uzleti oldalra, igaz nem IT szervezetbe, uzleti BA vonalra, elsodlegesen release es teszt management feladatokra

Na itt a telefonban szabalyosan elnyogtem egy WTF - et :D
Szegeny HR es probalkozott, hogy de abban maradtunk hogy hivnak, ha el tudjak donteni pontosan mit is szeretnenek.... :D

[ Szerkesztve ]

(#14184) thomasthomas válasza Szmeby (#14177) üzenetére


thomasthomas
tag

Félreértetted a helyzetet.

Nagyjából az 1 év alatt amióta ott vagyok, ahol, 90%-ban magamat fejlesztem és tesztelek / fejlesztek dolgokat.

Szóval igenis kihasználom ezt a lehetőséget. Csak úgy érzem, mintha nulla felelősség lenne a pozi mellett.

Előrelépésről így szó sem lehet - felmutatni a csapat meg persze nem tud releváns dolgot, hiszen amit csinálna kéne a csapatnak, azt nem tudja más csapatok miatt (elvégre vannak, akik szó szerint tényleg nem csinálnak semmit), amit meg nem kéne, de kapunk - azt tudja; azt is csak azért, mert tettem azért, hogy legyen valami, s jó tanulási lehetőségnek tünt;

Fentről alig érkezik valami, mert totális micromanagement van, s többségüknek lövésük sincsen ahhoz a területhez, ahova rakták őket.

Előző cégnél voltak felelősségi körök, konkrét projektek. De gyakoriak voltak a pár hetes projektek emellett. Azok domináltak leginkább. Emellett megvolt a szabadság is, hogy fejlesszed magad úgy, ahogy te akarod. Tájékozódjál. Szerintem jó volt az egyensúly.

Jelenlegi munkahelyemen projektek sincsenek ami minket érintene - leginkább úgy érzem hogy csak a szabad headcount miatt vagyok itt. Ez az elején jónak tünt, szabadság, stb, de egy idő után azért unalmas tud lenni ez. Ami igazán érdekelne (és csinálnunk is kéne), abban nincs divízión belül lehetőség. Ami járulékos volt, s hasznosnak éreztem - mégha közvetlen nem is kapcsolódik a területhez ami érdekel - 1 év alatt sikerült megismerkednem. S innentől kezdve minden ami arra épül vagy hasonló célokat szolgál, arra van egy jó alapom / belelátásom.

Persze lehet mondani, hogy 1 év nem elég arra, hogy ténylegesen megismerjen egy mezei munkavállaló egy céget - viszont ha az ember így tölt el 5 évet, lehet mondogatni h van 5 év tapasztalata, el tudja mondani h mindenhez ért egy picit, de istenigazából igazán semmihez sem. Döntse el ki-ki, hogy kinek mi a jobb/hasznosabb.

.

(#14185) thomasthomas válasza Kobe (#14183) üzenetére


thomasthomas
tag

Nagyjából én is így érzem; sokszor fogalmuk sincsen a cégeknek h kit is keresnek valójában, s ez a legtöbbször már az első két körben kiderül. Így inkább kivárok - inkább maradok a mostani helyemen akár további 2 évet is, de vagy jó céghez akaroik kerülni.. vagy saját magam indítom el amiről hiszem hogy jó..

.

(#14186) Szmeby válasza thomasthomas (#14184) üzenetére


Szmeby
tag

Ühüm.

Azt megértem, ha a te víziód nem illeszkedik a cég víziójába, és emiatt érzed céltalannak a munkád, de akkor nem a lazaság a probléma. :)
Én sajnos csak magamból tudok kiindulni, ezért ne vedd kérlek ítélkezésnek, de számomra nem létezik olyan, hogy valaha is unatkoznék, ezért továbbra sem tudom hova tenni a de unalmas ez a nagy szabadság kijelentést. Ha nincs meló... ezernyi dolog kavarog a fejemben, amihez még csak billentyűzet sem kell. Nyilván, ha mégsincs akkora lazaság, mert céltalan feladatokon kell ügyködni egész nap, akkor az nem jó hely, és érthető, ha elvágyódsz.

Nulla felelősség = nem téged cseszegetnek, ha valami lehal. Tökéletes. :) Persze megértem, ha valaki szereti fontosnak érezni magát, hogy hozzá szaladnak minden apró bibi kapcsán, de engem kifejezetten zavar, ha félbe kell szakítanom a munkám. Persze munkája válogatja, nekem folyamatos koncentrációra van szükségem a munkámhoz. Egyébként te milyen felelősséget szeretnél és az miért lesz jó neked?

Hozzá tartozik ugyan a képhez, hogy mindig magam miatt tettem mindent, sosem érdekeltek a flancos titulusok, vagy az, hogy mások szemében valakinek tűnjek, sem az, hogy az én nevem is ott díszelegjen a termék hátlapján. Ha érdekel a munka, akkor örömmel csinálom, ha meg nem mozgat meg, akkor megoldom "máshogy". Az meg, hogy a te tűrésküszöböd hol van, csak te tudhatod. Ha túllépték, akkor legyen az akár 6 hónapos megbizatás, teljesen hitelesen tudod majd a recruiter szemébe mondani, miért "csak" ennyi. Bár én úgy érzem, hogy még nem lépték át nálad, különben nem merült volna fel benned a jobhopper megbélyegzés iránti félelem. A régi cégedhez nem mennél vissza? Úgy tűnik, mintha visszavágyódnál.

"lehet mondogatni h van 5 év tapasztalata, el tudja mondani h mindenhez ért egy picit, de istenigazából igazán semmihez sem."
Nem érzek túl nagy különbséget munkatapasztalat és "hobbitapasztalat" között. Szóval ha valóban képzed magad és hagyják is, akkor nem mondhatod azt, hogy semmihez sem értesz.

"Fentről alig érkezik valami, mert totális micromanagement van"
Ezt nem nagyon értem, mert a micromanagement az én világomban azt jelenti, hogy mindent IS fentről mondanak meg, még azt is, hogy hova tegyem a zárójelet a kódban.

(#14187) thomasthomas válasza Szmeby (#14186) üzenetére


thomasthomas
tag

Van pár dolog, amit lehet félre lehetett érteni. Csak a pontosítás kedvéért:

"...Nulla felelősség = nem téged cseszegetnek, ha valami lehal...": A nulla felelősséget nem úgy értettem hogy nem csinálunk egész nap semmit. Rengeteg mindent fenntartunk és üzemeltetünk is. Többek között Frontendet is - s nyilván ha valamelyik job elakad - vagy bármi lehal (pl egy DB/Cluster), be kell avatkoznunk / utána kell járnunk / meg kell oldani. Nulla felelősség alatt olyat értettem inkább, hogy amit igazán csinálnunk kéne, s minket is sokkal jobban érdekelne, abban eredményeket felmutatni, azt nem csináljuk, mert más csapatoktól nem tudjuk azt, amit beszerezni. S ha nem kapunk hozzáférést h mi megcsináljuk, nyilván esélyünk sincs egyről a kettőre jutni. Ezt tudják fent is, de mégsem érdeke senkinek sem, hogy ez változzon.

"A régi cégedhez nem mennél vissza? Úgy tűnik, mintha visszavágyódnál.": Gondolat szinten felmerült bennem - viszont tájékozódásom alapján már még többen elmentek a régi csapatból, ahol voltam. Nőni viszont abszolút nem nőtt. Így nyilván nem, hiszen aki maradt, azt mind ismerem, és tudom h mit lehetne ott kihozni.

"Nem érzek túl nagy különbséget munkatapasztalat és "hobbitapasztalat" között": Szerintem a különbség jelentős. Sok kollégámon érzem hogy rendelkeznek >>5 vagy akár 10 év IT-s háttérrel is, mégis kevés az, amit hozzá tudnak adni pluszt. Semmiképpen sem lenéző szeretnék ezzel lenni - csak szimplán érezhető hogy ki az, aki csak 'elvolt' az eddigi munkája/i során. Amit kapott, megcsinálta. Többet nem adott hozzá - s ezt vitte magával. Jelentősen többet tudnak mint én, de vannak olyasfajta emberek, akik ugyanekkorra tapasztalattal jönnek, s csak úgy árad belőlük a lelkesedés + jó ötletek.

"Fentről alig érkezik valami, mert totális micromanagement van":
Igazad van, rosszul fejeztem ki magam. A micro-management azt jelenti, amit írtál. Mindent szó szerint úgy várnak el, ahogy gondolják. Arra próbáltam itt utalni, hogy ha kialakul valamire igény odafent, az az "alsó" managerekhez mire eljut, háromszor átértékelődik vagy akár meg is változik, mivel olykor lövésük sincs az egész témához nekik. Sőt mi több, ez igen gyakori. Micro-management is megvan nálunk valamilyen formában, de inkább ezt a témát ne feszegessük itt. Nem lényeges összességében.

.

(#14188) Mercutio_ válasza Szmeby (#14186) üzenetére


Mercutio_
félisten

"Nem érzek túl nagy különbséget munkatapasztalat és "hobbitapasztalat" között"
Bizonyos méretű/komplexitású projektek, abban lévő ((rész)feladatok szvsz jellegükből adódóan nem megvalósíthatóak hobbiprojektben.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14189) Kobe válasza Mercutio_ (#14188) üzenetére


Kobe
veterán

Na meg hacsak nem skizofren az ember, az olyan tapasztalatokat, elmenyeket, mint uvoltozos kvaanyazos conflict mgmt, vagy 1-1 elbacott release utani magyarazkodas, ami azert ugyanugy resze ezeknek valamennyire, azokat sem futja meg magaval az ember :D

(#14190) Jhonny06 válasza Szmeby (#14177) üzenetére


Jhonny06
veterán

A probléma az, hogy azért mész az adott céghez, hogy fejlődj. Az egyáltalán nem előnyös helyzet, ha semmit nem kell csinálni és fizetnek azért, hogy Udemy videókat nézz. Szépen hangzik elsőre, de ha átmennél egy másik helyre, ott meg rohamosan fejlődhetnél, ami éles környezetben való tapasztalat és bármilyen önfejlesztésnél többet ér.

A munkahelyeden töltöd az életed felét és baromi demotiváló tud lenni, ha semmit nem kell csinálni. Még akkor is, ha van időd önfejlesztésre. Ez ideig-óráig kitölti a hiányt, aztán meg már kedved se lesz bemenni.

(#14191) Madwe válasza Jhonny06 (#14190) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nomeg azért a legtöbb szakma még ITn belül is olyan, hogy lényegi tudás munka közben tapad az emberre. Persze el lehet kezdeni szerelemprojektet csinálni szabadidőben, de ha teszem azt csakis programozásban akar adott nyelven fejlődni ember, akkor is könnyebb munka alatt, ha más miatt nem, hát a codereviews visszajelzések által (már ha nem a mindent elfogadok lead alatt dolgozik az ember, persze :) ) de teszem azt egy opsosabb, vagy people managementtel is foglalkozó pozíció esetén már kapásból lábon van lőve az ember, lényegi dolog csak más emberekkel történhet... szerintem :)

[ Szerkesztve ]

(#14192) Revolit


Revolit
senior tag

(#14193) FLx válasza Revolit (#14192) üzenetére


FLx
addikt

Egesz realisnak tunik, bar en tudok sokkal jobb maximumokat is a kornyezetemben. Ha csak a sajat fizetesemet nezem, az is magasabb evek ota, mint ami itt a kategoria maximuma. De az teny, hogy sok munkaltato pislogott rendesen amikor bemondtam a szamot a targyalaskor.

(#14194) kexksz válasza Revolit (#14192) üzenetére


kexksz
addikt

Ez a Salary Guide 3 honapja kint van, furcsa, hogy meg csak most kezdtek el cikkezni rola.

(#14195) Drizzt válasza FLx (#14193) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Melyik kategoriae? ;]

[ Szerkesztve ]

I am having fun staying poor.

(#14196) Kukipapa_rr válasza Revolit (#14192) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Ahogy nézem, február 13-án lett ide belinkelve.

Vagy ez valami más?

(#14197) Kukipapa_rr


Kukipapa_rr
tag

A korábban itt is kitárgyalt, árufeltöltővé vált csúcsmenedzser már konferencián szakérti meg a munkavállalási problémákat.

Hát ez kész. Nem gondoltam volna, hogy van lejjebb az előzménynél.

(#14198) Kobe válasza Kukipapa_rr (#14197) üzenetére


Kobe
veterán

Pedig nem mond hulyesegeket.
Nem tudom te meloztal-e mar eros fluktuacioban, de abban a helyzetben van (nem is keves) alapja.
Nekem az egyik korabbi munkaltatomnal volt olyan idoszak amikor az atlag fluktuacio 30% korul volt, de ebbol volt olyan egyseg ahol teljes csoportok cserelodtek ki 3-4x egy negyedev alatt (80-90% vagy helyenkent 100% fluktuacio)

Nyilvan a fazon olyan amilyen, en sem ertem hogy jutott anno barmilyen ugyvezetoi szintig, de abban pl pont van igazsag hogy amikor sorba adjak egymasnak a HR en a kilincset az emberek, akkor kvara nem a 184milliomodik questionnaire meg amerikai stilusu ostobenko motivavios speech fogja megmenteni a helyzetet

(#14199) EQMontoya válasza FLx (#14193) üzenetére


EQMontoya
veterán

+1.

Mondjuk nyilvan ez sok dologtol fugg, ha ezeket a szamokat pusztan alapbernek ertik, akkor meg lehet oke.

Same rules apply!

(#14200) HoTDoG válasza Kobe (#14198) üzenetére


HoTDoG
tag

+1

Többször kihangsúlyozza a wc problémát. Komolyan, sorba kell állni és várakozni? Ez nem Európa és 21. század, hanem valami száz évvel ezelőtti standard-nek is kevés. Sok irodaházban dolgoztam már - ami valószínűleg nem hasonlítható az árufeltöltők infrastruktúrájához - de még így is ritkán ütik meg a szintet. Életünk/napjaink nagy részét bent töltjük, igenis számít hol könnyítünk magunkon. Padlótól tetőig zárt helyiség, nem pedig az alul átdobom a budipapírt és közben kánonban nyomjuk. Napközben is takarítás. Fertőtlenítő adagoló, amivel Te magad biztosíthatod amire ráülsz. Normális kézmosó, szárító, fertőtlenítő. Innen indul egy normális mellékhelyiség, ott ahol az életünk nagy részét töltjük másik 100 emberrel. Vagy legalábbis innen kéne.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.