Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Gentoo Linux (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1301) tierbatyo válasza Yom (#1296) üzenetére


tierbatyo
senior tag

Igen. A /etc/genkernel.conf-ot nézegesd. Ott van egy olyan opció, hogy DEFAULT_KERNEL_CONFIG. De érdekes módon csak akkor hajlandó használni, ha új kernel source-szal dolgozom. Ha nem azzal, akkor az /etc/kernels-ben levőt használja, igaz nekem be van állítva SAVE_CONFIG=''yes'' . Úgyhogy ha változtatni akarsz a meglevő kernel configján, akkor --menuconfig-gal kell meghívni a genkernel-t és úgy változtatni. Ha azt csináltam, hogy simán make menuconfig és elmentettem a configot, a genkernel akkor is felülírta az /etc/kernels-belivel, ha nem mondtam make mrproper-t neki.

Take a look to the sky just before you die

(#1302) dr_strange válasza Sipi (#1299) üzenetére


dr_strange
senior tag

foo2zjs driverrel kellene mennie, csináltak hozzá, de többször nem megy, mint igen, a printert elvileg látja, de meg se nyikkan, ha kiküldök neki bármit; az előző gépemen párszor sikerült nyomtatásra bírni, ezen az újon még nem
pedig kár érte, mert jó és olcsó kis fekete-fehér lézer volna

JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk

(#1303) kerti008 válasza dr_strange (#1294) üzenetére


kerti008
aktív tag

Két külön dolog. Elősszőr csináltam egy emerge -sync-et. Frissítettem a portage-t.
Lefutott. Utána a rendszert frissítettem. Ez is jó lett. De a végén belebuzerált a konfigutációs fájlokba, leokéztam, és utána nem indult el a KDE login. Átírta az ablakkezelőt GNOME-ra(?), és xde bejelentkezés indult. Nézek hülyén, visszaírtam az rc.conf-ban mindent kdm-re és KDE-re. Ezután sem ment. Ott rontottam el hogy az egyik sor elején nem töröltem ki a # jelet. Ez most jó.
Utána felakartam rakni a K3b-t. Portage-automata stb. Kiirja 42 frissítés kell neki. Jó hát erre lett kitalálva a Portage, nem kell nekem mindent tudni. Aztán elfagy fordításkor az 5. környékén......? Ezt egyenlőre nem tudom megoldani.
Tényleg mi az a genkernel és hogy kell(ene) átálni?

(#1304) Sipi válasza kerti008 (#1303) üzenetére


Sipi
addikt

Höhö. :)
A Portage nem ''buzerál'' a konfig file-okba. Alapszintű védelem van benne, amit kézzel Neked kell átírni, hogy ezt kikapcsold. Kijelzi, hogy hány és milyen konfigot kellene frissítened, majd ezt kézzel/etc-update-tel Neked ell frissíteni. Persze nem árt ügyelni arra, hogy ha valamelyiket már jócskán átírtad, akkor ne írd felül fejetlenül, mert elvész minden beállításod. Ezért ki is lehet listázni a régi/új közti különbséget. (Pl. az fstabot nehogy felülírasd, mert minden partíciód csatolási adata eltűnik, s nem fog bootolni a rendszer!)

k3b: Ez elég sok függőség, de ha alapban nem használsz KDE-t, akkor előfordulhat. Nem árt, ha megnézegeted a USE flagjeit (meg minden csomagét), mert biztosan van olyan, amire nincs szükséged. Pl. felesleges Xine, Gstreamer, Helix, aKode hangkimenet egyszerre, hiszen úgyis csak egyet fogsz használni.
Az elfagyáson azt érted, hogy hibával leáll? Ez esetben írd le a hibajelzést (de NE a Portage utolsó elhaló sikolyát, abban csak anyit ír, hogy hiba kilépek, mindezt vagy 10 sorban). Valószínűleg belefutottál egy rossz, instabil csomagba.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#1305) kerti008 válasza Sipi (#1304) üzenetére


kerti008
aktív tag

etc-update-eltem és leokéztam. Rutinosan, lendületből, olvasás nélkül....

(#1306) Sipi válasza kerti008 (#1305) üzenetére


Sipi
addikt

Nem baj, az első ''Kernel panic: root not found'' után nem teszel ilyet. :D
Majd csak kb. egy év múlva, amikor már rutinból nyomod... Mint én... :)
Viszont az etc-update-et sose felejtsd el, mert különösen a baselayout frissítése esetén nem biztos, hogy elindul a gép! Sokszor teljesen megváltozik a file felépítése. Az init.d tartalmát bármikor felülírhatod, a conf.d-ben kell nagyon. figyelni. Én úgy szoktam megoldani, hogy megnézem, mit írtam bele kézzel, felülíratom, majd visszaírom. Ugyanis eléőfordulhat, hogy a file szerkezete megváltozik, s felül KELL íratni.
Az etc-ben lévő többi file pedig ízlés dolga. A Postfix configját nem szeretem felülírni, mert mindig elfelejtem, hogyan is állítottam be. :)

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#1307) Batman válasza Sipi (#1300) üzenetére


Batman
őstag

megy a wlan, de nem wpa mert azt még winen nem lőttem be! :)csak sima wep.
boot-kor már nem vár azt megoldottam , le fel-nyitás megy bár randa képernyővel ebbe ugy beletörődtem ,hogy ez így marad... :)
Alsa is megy.

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#1308) Sipi válasza Batman (#1307) üzenetére


Sipi
addikt

WPA: ehhez miért kell Windows? Egy böngésző kell, hogy a routerbe belépve átállítsd, aztán egy kis turkapiszka a Gentoo-n. :)
Boot: teee, és hogy oldottad meg? Részleteket akarok!
ALSA: ugyancsak. Végül is alapból megy, állítgatás nélkül? Ahogy írtam, csak a programok kimeneti hangkezelőjét ALSA-ra állítva?

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#1309) Batman válasza Sipi (#1308) üzenetére


Batman
őstag

Azért mert van pár wines gép még a hálón és nem akartam átállítani a routert, mert akkor a többi gépet is át kell ehoz meg nem volt kedvem, most egyszer örülök neki ,hogy így megy! :)

Valamikor kicsit átírtam a local.start-ot és bent hagytam kis ''szemetet'' ami miatt szarul indult a rendszer, és msot vettem észre ,hogy az a gáz.

Alsa , nem volt vele semmi gaz, alapbol ment.

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#1310) Sipi válasza Batman (#1309) üzenetére


Sipi
addikt

Höhö, ügyi vagy! ;]
A LID-et mivel oldottad meg? Melyik módszerrel működik? (Tényleg, HAL-al próbáltad már? Elvileg a HAL is kezel minden eseményt, az ACPI-t is, az egyik doksija szerint erre is képes, és azt írja, valamelyik weboldalon példák is vannak rá.)

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#1311) kerti008 válasza Sipi (#1306) üzenetére


kerti008
aktív tag

Megpróbálom felrakni a k3b-t és majd küldöm a hibaüzenetet. A Guarddog is működik, egyszerű és praktikus.
Próbáltad már a wine-t? Csak parancssorba paraméterezni kell és megy vagy kell neki más is? Fat partició stb... A quake1-et lemásoltam a linux particióra de null device hibával el sem indult.

(#1312) Sipi válasza kerti008 (#1311) üzenetére


Sipi
addikt

wine: persze, jelenleg is azzal játszom pl. a System Shock 2-t. :D
Otthon majd utánanézek, mert van egy script, ami, miután feltetted a wine-t, telepít egy Windows-rendszert is a gépre. Pár programnak ugyanis kell pl. IE. Ez egész jó default dolgokat beállít.
A wine-nak egyébként nem kell semmi, csak ''wine program.exe''. Aztán vagy megy, vagy nem. Esetleg egyes programoknak meg kell adni, hogy Win98-at, WinXP-t ''lásson'', de az említett telepítéssel KDE alatt lesz egy Wine menü, amiben egy grafikus konfigurátor is van. (Valószínűleg Gnome alatt is ugyanígy települ.)

Ezen kívül, ha a kernelben benne van a binfmt_misc modulban (vagy direkt), akkor egy egyszerű echo paranccsal elérhető, hogy ha elindítasz egy Windows-os programon, akkor automatikusan a wine-nal indítja el. Így még pötyögni sem kell.

Quake1: emergelni kell a quake1 csomagot, ez a futtatható program. Emellé a quake1-data kell még, ami az adatfile: annyit csinál, hogy az eredeti Quake1 cédéről kibontja/helyére másolja az adatokat.
Nem kell a Windows-os verzió, ha létezik natív Linuxos is. :)

P.S.: szinte minden játéknál, ami Windows-os játék átírt változata, a CDROM_ROOT változóval megmondhaod, hol vannak az adatfile-ok. Ha pl. egy létező Windows-os telepítésről másolnád át, akkor azt az útvonalat is megadhatod neki. Vagy egyszerűen kézzel bemásolod a megfelelő helyre (amit az ebuild kiír).

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#1313) Batman válasza Sipi (#1310) üzenetére


Batman
őstag

a Másodk módszerrel! ;] (gondolom tudod miről van szó)
Szóval , ezzel megy echo 0x80000001 > /proc/acpi/video/VID/LCD/state
, ezzel visszakapcsol csak csikozik a képernyő , de ha atlépek konsolba majd vissza akkor jó!ez van ezt kell szeretni meg masképp nem tudtam megoldani, majd kipróbálom a halt is, de most nem volt időm rá.

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#1314) Sipi válasza Batman (#1313) üzenetére


Sipi
addikt

Ne izélj, első installnál ez volt az egyetlen módszer, ami egyáltalán nem működött! :)
Höhö. Ez jó. Ezek szrint a Dell firmware-ébe azóta beleégett a Gentoo. :)

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#1315) Batman válasza Sipi (#1314) üzenetére


Batman
őstag

:)
Az az érdekes nincs framebuffer mégis becsikoz a képernyő, pedig forumon azt írták az miatt van. :)

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#1316) kerti008 válasza Sipi (#1312) üzenetére


kerti008
aktív tag

Eredeti Quake cd? Rég megsemmisült már... :O De láttam pár helyen 20-25 dollárért.. :B De a rendeléshez meg bank kellene linux alá..... :C A kör bezárult

(#1317) Sipi válasza kerti008 (#1316) üzenetére


Sipi
addikt

Jaa... Azt azért ne várd, hogy a pénzért árult játékok benne legyenek a Portage-ban, szabadon letölthetőn. :)
De azt írtad, átmásoltad WIndows-ról - akkor pedig megvannak az adatfile-ok! Akkor elég emergelni a quake1-et, hogy megkapd a binárist.

Mod: ha a games-fps könyvtárat megnézed, találsz még jópár *quake* programot. A régi quake-ekhez egy tonna klienst írtak, bár nekem némileg zavaró volt, amikor mindet feltettem, ohgy melyiket indítsam. Csak azért, hogy ha a quake1 nem menne fel, elszáll, akkor van még quakeforge, fuhquake, glxquake, nprquake. :)

Sipi

[Szerkesztve]

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#1318) Sipi válasza kerti008 (#1316) üzenetére


Sipi
addikt

Kis kiegészítés: sok játéknál van egy cdinstall USE flag. Ha bekapcsolod, az adatokat (wad, video, stb.) az (eredeti) cédéről akarja másolni. Persze, a CROM_ROOT-tal (vagy amit telepítés közben kiír) megadhatod, hol van.
Ha nem kapcsolod be, akkor nem másol, de ez esetben vagy kell majd a cédé is, mert játék közben valószínűleg arról töltöget, vagy pedig kézzel kell bemásolni a helyére (amit szintén kiír az emerge végén, hogy mit és hova).

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#1319) kerti008


kerti008
aktív tag

Megnéztem az /usr/portage/profiles/package.mask-ban a quake1-et. Ott nincs kimaszkolva. ha rákeresek az emerge --search-el akkor meg ezt írja: games-fps/quake1 [ Masked ] ??????????

(#1320) Sipi válasza kerti008 (#1319) üzenetére


Sipi
addikt

Ezt nem értem... Az említett file-ban vannak azok a csomagok, melyeket maszkoltak, vagyis letiltották őket, hogy ne lehessen telepíteni.
A /etc/portage/package.unmask file-ba kell ezeket beírni, hogy unmaszkold, vagyis felülbíráld a Gentoo brigádot, hogy igenis, Te fel akarod rakni.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#1321) kerti008 válasza Sipi (#1320) üzenetére


kerti008
aktív tag

Benne kéne lennie de miért nincs, ha egyszer azt írja ki hogy masked?
fel szeretném rakni de amíg nem tudom mi a baja addig nem rakom.

(#1322) kerti008


kerti008
aktív tag

Sipi:
megszületett a hibaüzenet ezek az error-ok keletkeztek a k3b telepítésekor:

mv -f libsysfs_la-sysfs_utils.o .libs/libsysfs_la-sysfs_utils.lo
mv: cannot stat `libsysfs_la-sysfs_utils.o': No such file or directory

make[2]: *** [libsysfs_la-sysfs_utils.lo] Error 1
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/sysfsutils-1.3.0-r1/work/sysfsutils -1.3.0/lib'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/sysfsutils-1.3.0-r1/work/sysfsutils -1.3.0'
make: *** [all] Error 2

!!! ERROR: sys-fs/sysfsutils-1.3.0-r1 failed.
!!! Function src_compile, Line 566, Exitcode 2
!!! emake failed

(#1323) dr_strange válasza kerti008 (#1319) üzenetére


dr_strange
senior tag

tegnap direkt megnéztem a kérdésed nyomán és maszkolva volt security gondok miatt, a package.mask-ban

JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk

(#1324) dr_strange válasza kerti008 (#1322) üzenetére


dr_strange
senior tag

http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=90913

Bugzilla is your friend

JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk

(#1325) kerti008 válasza dr_strange (#1324) üzenetére


kerti008
aktív tag

Köszi.
Completed installing quake1-data-2.40 into /var/tmp/portage/quake1-data-2.40/image/
idáig eljutottam, de hogyan kell elindítani?

(#1326) kerti008 válasza kerti008 (#1325) üzenetére


kerti008
aktív tag

Haladok, wine már megy a quake1 és 2 is. A probléma többek között az volt, hogy az opengl mem működött, mert a xorg.conf-ban ''Load ''glx'' rész ki volt kommentezve(#). Most már jöhet a natív. Elolvastam a emerge üzeneteit felemergelte majd a könyvtárakat unmergelte. Nem tudok rájönni, hogy mit kell másolni és hova.

(#1327) kerti008 válasza kerti008 (#1326) üzenetére


kerti008
aktív tag

S3tc-t merre kell bekapcsolni? Pl.: UT-hot,

(#1328) kerti008 válasza kerti008 (#1327) üzenetére


kerti008
aktív tag

UT-hoz :U

(#1329) kerti008 válasza kerti008 (#1326) üzenetére


kerti008
aktív tag

Haladok elindult de szaggat.
Ez a hibaüzenet jött a konzolba:
Using XFree86-VidModeExtension Version 2.2
libGL error: failed to open DRM: Operation not permitted
libGL error: reverting to (slow) indirect rendering
mit kellene még telepítenem?

(#1330) dr_strange válasza kerti008 (#1329) üzenetére


dr_strange
senior tag

ez egy nvidia kártya?
glxinfo parancs kimenete mit mond?

JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk

(#1331) tierbatyo válasza kerti008 (#1329) üzenetére


tierbatyo
senior tag

glxinfo | grep ''direct rendering'' Ez mit mond?

Take a look to the sky just before you die

(#1332) kerti008 válasza dr_strange (#1330) üzenetére


kerti008
aktív tag

ATI Mobility radeon 9000

(#1333) kerti008 válasza tierbatyo (#1331) üzenetére


kerti008
aktív tag

Xlib: extension ''XFree86-DRI'' missing on display '':0.0''.
direct rendering: No

(#1334) tierbatyo válasza kerti008 (#1333) üzenetére


tierbatyo
senior tag

ATI driverrel van a gond. Melyik van fenn? HOWTO alapján csináltad? [link] Nekem a 6.8-as Xorg-gal valamelyik 8.14.13-as volt jó. 7.0-assal eddig nekem mindegyik driver jó volt.

Take a look to the sky just before you die

(#1335) kerti008 válasza tierbatyo (#1334) üzenetére


kerti008
aktív tag

pesze a gyári ati volt fenn. De a Xorg.conf-ot a laptop specifikációi miatt, ki kellett tölteni. Videó kari belőve Száguld..
Most jön a hangkártya. Quake1-ről van szó és oss-t használna,
Sound Initialization
/dev/dsp: Input/output error
Could not mmap /dev/dsp
S_Startup: SNDDMA_Init failed.
Sound sampling rate: 11025

(#1336) kerti008


kerti008
aktív tag

Failed to detect XF86DGA Mouse
Meg ez sem megy....

(#1337) Batman


Batman
őstag

Hali!

Sipi:
Valamelyik nap mondtad, hogy már elég jol mozogsz wine-ben, most kellene kis segítség.
Elrontja a betüket, így nem tudom elolvasni amit kellen, és ezeket mindenképp látnom kell.

[link]

Ha valaki tud rá valami megoldást az jó lenne.

Jah és tudom a linux nem játékra való! ;]

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#1338) kerti008


kerti008
aktív tag

Mára feladtam.....kerestem mindenfele de megoldást nem találtam.
Hogyan lehet egyszerűem uninstallálni az Alsa-divert és a kernelbe forgatni?
Wine-nal megy a q1 de natívba nincs hangja...

(#1339) dr_strange válasza kerti008 (#1338) üzenetére


dr_strange
senior tag

emerge -C alsa-driver

kernelbe forgatni meg úgy kell, hogy izé... a kernelbe forgatod... hiszen tudod, make menuconfig, ilyenek

[Szerkesztve]

JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk

(#1340) Sipi válasza Batman (#1337) üzenetére


Sipi
addikt

Csak tippek...

1. A wine-nak szokott lenni külön betűkészlete, a /usr/share/fonts/wine alatt. (De nem mindig!) Nézd meg, ez az út benne van-e az xorg.conf FontPath-ában!
2. A futtatási parancs előtt adj meg NEM Unicode-os lokált! Pl. LC_ALL=hu_HU wine brrr.exe. (Vagy en_US.)
3. Unicode-ot teljesen kikapcsolni - ehhez legtisztább a konfig átírása után egy reboot.

+1: Dehonnem! ;]

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#1341) tierbatyo válasza kerti008 (#1338) üzenetére


tierbatyo
senior tag

alsa-oss -t feltetted? Játékoknak szokott volt kelleni.

Take a look to the sky just before you die

(#1342) kerti008 válasza tierbatyo (#1341) üzenetére


kerti008
aktív tag

ALSA-OSS ? Háát úgy emlékszem ilyesmit szedtem le mielőtt elkezdtem kernelt fordítani. Több helyen javasolták a kernelben levő ALSA drivereket, mert stabilabb. De amikor kész lesz felrakom az alsa-oss-t. Már az is nagy szó hogy natívban elindult valami..... Nincs valami ötletetek mi baja lehet az egérnek? Mit kellene konfigurálnim? ''Failed to detect XF86DGA Mouse''

(#1343) Sianis válasza kerti008 (#1342) üzenetére


Sianis
addikt

/etc/X11/xorg.conf -ban mik vannak a mouse szekcióban? Főlag arra gondolok, hogy Protocol

(#1344) Batman válasza Sipi (#1340) üzenetére


Batman
őstag

Hat egyik megoldás sem vált be, de áthidaltam a problémát, feltettem a vmware-t és rá egy win-t! ;]

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#1345) kerti008 válasza Sianis (#1343) üzenetére


kerti008
aktív tag

Section ''InputDevice''
Identifier ''Mouse1''
Driver ''mouse''
Option ''Protocol'' ''ExplorerPS/2''
Option ''Device'' ''/dev/input/mice''
Option ''Buttons'' ''7'' # adding this enables the extra buttons on the MX700
Option ''ZAxisMapping'' ''6 7'' # adding this maps wheel scrolling events for mouse buttons 6 & 7
EndSection

(#1346) tierbatyo válasza kerti008 (#1345) üzenetére


tierbatyo
senior tag

Én Protocol-nak ImPS/2-t írnék.

Take a look to the sky just before you die

(#1347) Sipi válasza Batman (#1344) üzenetére


Sipi
addikt

Te ooolyan bruuutáááliiis vaaagy! :D

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#1348) kerti008


kerti008
aktív tag

Ati driver beállításához van valani ötletetek? Kipróbáltam az unrealt és nem indul el a 3d-ben. A legutolsó képernyőt amit kilépéskor lehet látni kirajzolja és ezt ''túrja'' szét a fáklyák fénye. Kipróbáltam a Q1-et az ment. (persze ennek meg hangja és egere nincs). Unrealt bekapcsolom és látszik a q1 kijelentkező képernyő. Valamiért nem törli a 3d-s képernyő bufferét? Sipi.... szeretnék kipróbálni végre egy natív linux-os játékot végre.

(#1349) Sipi válasza kerti008 (#1348) üzenetére


Sipi
addikt

Nincs Atim, és ha ajándékba kapnék, akkor is elcserélném. :)
Javaslom, hogy vagy itt keress rá, vagy a Gentoo fórumon, Wikin van Ati Guide. Pár dolgot be kell állítani az xorg.conf-ban, de nem tudom, mit.
Emlékeim szerint nem kell neki a kernelbe DRM, mert a sajátját használja. De itt többen azt mondták, nekik meg csak azzal megy...

OSS: régi, szar hangrendszer. De régi programoknak az kell. Emiatt fel kell tenned az alsa-oss-t, ÉS bekapcsolt oss USE flaggel emergelni az alsa-driver csomagot. Akkor emulálni fogja az OSS eszközöket is. Azonban az OSS többnyire nem képes arra, hogy egyszerre több program is hangot adjon ki, ezért ha játszol, nem mehet más hanglejátszás. Pl. a KDE idióta saját hangrendszere, az arts sem. A Control Centerben ki kell teljesen kapcsolni, csak a CPU-t zabálja.

Az Unreal nekem wine-nal és natívan is egyből ment, minden buzera nélkül. De amíg nincs 3D gyorsításod, nem is igen fog menni...

Majd küldd már el az xorg.confodat levélben, mert pl. az XF86DGA Mouse error nekem elég fura. Ugyanis a DGA az Direct Graphic Access, aminek nem tudom, mi köze van az egérhez. :)

Mod: ne verj meg, ha natív kell, javaslom a Frozen Bubble-t. :)

Sipi

[Szerkesztve]

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#1350) tierbatyo válasza kerti008 (#1348) üzenetére


tierbatyo
senior tag

fglrxinfo mit mond? Ha nem ATI-t, hanem Mesa-t akkor nincs 3D-s gyorsításod.

xorg.conf ATI-s része:

# === ATI device section ===

Section ''Device''
Identifier ''ATI Graphics Adapter''
Driver ''fglrx''
# ### generic DRI settings ###
# === disable PnP Monitor ===
#Option ''NoDDC''
# === disable/enable XAA/DRI ===
Option ''no_accel'' ''no''
Option ''no_dri'' ''no''
# Option ''RenderAccel'' ''yes''
# === misc DRI settings ===
Option ''mtrr'' ''off'' # disable DRI mtrr mapper, driver has its own code for mtrr
# ### FireGL DDX driver module specific settings ###
# === Screen Management ===
Option ''DesktopSetup'' ''0x00000000''
Option ''MonitorLayout'' ''AUTO, AUTO''
Option ''IgnoreEDID'' ''off''
Option ''HSync2'' ''unspecified''
Option ''VRefresh2'' ''unspecified''
Option ''ScreenOverlap'' ''0''
# === TV-out Management ===
Option ''NoTV'' ''yes''
Option ''TVStandard'' ''NTSC-M''
Option ''TVHSizeAdj'' ''0''
Option ''TVVSizeAdj'' ''0''
Option ''TVHPosAdj'' ''0''
Option ''TVVPosAdj'' ''0''
Option ''TVHStartAdj'' ''0''
Option ''TVColorAdj'' ''0''
Option ''GammaCorrectionI'' ''0x05715c57''
Option ''GammaCorrectionII'' ''0x00b0000b''
# === OpenGL specific profiles/settings ===
Option ''Capabilities'' ''0x00000000''
# === Video Overlay for the Xv extension ===
Option ''VideoOverlay'' ''on''
# === OpenGL Overlay ===
# Note: When OpenGL Overlay is enabled, Video Overlay
# will be disabled automatically
Option ''OpenGLOverlay'' ''off''
# === Center Mode (Laptops only) ===
Option ''CenterMode'' ''off''
# === Pseudo Color Visuals (8-bit visuals) ===
Option ''PseudoColorVisuals'' ''off''
# === QBS Management ===
Option ''Stereo'' ''off''
Option ''StereoSyncEnable'' ''1''
# === FSAA Management ===
Option ''FSAAEnable'' ''no''
Option ''FSAAScale'' ''1''
Option ''FSAADisableGamma'' ''no''
Option ''FSAACustomizeMSPos'' ''no''
Option ''FSAAMSPosX0'' ''0.000000''
Option ''FSAAMSPosY0'' ''0.000000''
Option ''FSAAMSPosX1'' ''0.000000''
Option ''FSAAMSPosY1'' ''0.000000''
Option ''FSAAMSPosX2'' ''0.000000''
Option ''FSAAMSPosY2'' ''0.000000''
Option ''FSAAMSPosX3'' ''0.000000''
Option ''FSAAMSPosY3'' ''0.000000''
Option ''FSAAMSPosX4'' ''0.000000''
Option ''FSAAMSPosY4'' ''0.000000''
Option ''FSAAMSPosX5'' ''0.000000''
Option ''FSAAMSPosY5'' ''0.000000''
Option ''KernelModuleParm'' ''agplock=0''
# === Misc Options ===
Option ''UseFastTLS'' ''0''
Option ''BlockSignalsOnLock'' ''on''
Option ''UseInternalAGPGART'' ''yes''
Option ''ForceGenericCPU'' ''no''
BusID ''PCI:1:0:0'' # vendor=1002, device=4e48
Screen 0
EndSection

Take a look to the sky just before you die

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Gentoo Linux (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.