Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 09:38:09

LOGOUT.hu

Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14799) dugo_


dugo_
veterán

Sziasztok,

Nekem is a Telemax-szal lenne problémám egy Lenovo laptoppal kapcsolatban.

2015.01.15-én vettem a Z50-75-ös IdeaPad gépet, érzésre már akkor rossz volt, de csak nyárra esett le a dolog, mikorra eszkalálódott a hiba. Ablakváltásoknál, konkrét színek túlsúlyba kerülésénél (!) egyszerűen elszállt a kijelző képe.

Végül november 18-án lett először szervizbe küldve, addigra vált tarthatatlanná a hiba (10 percenként előjött/elő lehetett csalogatni mesterségesen), egyből alaplapot cseréltek, majd dec. 9-én visszajött.

96 óra gondtalan használat után újra előállt a hiba, egyből futárkérés, szervizbe vissza.

Ma visszaküldték, szerintük semmi baja. Nekik FurMark alatt nem jött elő és ennyi volt a hibakeresés (direkt leírtam, hogy mi hozhatja elő, de ők azért FurMarkoznak rendületlenül. Illetve mondtam, hogy adják oda a "múltheti" technikusnak, ő látta milyen).

Maszatoltak, hogy nem a gyári HDD-vel küldtem vissza (nincs is rajta rendszer, illetve a hiba előjön még egy pendrive-ról bootolt MemTest86 alatt is... ahogy az SSD-m alatt is, mindenféle háttértártól függetlenül), illetve a RAM-ot sérelmezték (4db, egyébként hibátlan modullal teszteltem itthon, le is írtam nekik, hogy szerintem tök független tőle, bár nem tudom, hogy egy szervizközpontban mennyi energia lenne nekik ugyanerről megbizonyosodni).

Konkrétan a gépben minden ki van cserélve/ideiglenes ki volt véve a házon és a kijelzőn kívül, új alaplap, cserélgetett RAM-ok, cserélgetett merevlemezek, kihúzott ODD, kivett akku, tápról lehúzott gép. De így is minden összeállításban elszáll.

A problémám, hogy egyelőre nagyon random a hiba (mint amilyen év elején volt), nem tudom még szándékosan előidézni, de nem akarom újabb hónapokat így használni, hogy majd megint eljussak arra a szinte, amikor 10 percenként kikapcsol a képernyő.

Ilyenkor hogyan tovább? Van 130ezerért egy semmire se használható levélnehezékem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.