Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#46001) zizidor válasza Guitar14 (#46000) üzenetére


zizidor
senior tag

Bármilyen stabil rögzítés megteszi, ha nem tud elmozdulni. Akár az is, ha egy műanyag lappal lefogatod, amit 2 ponton odacsavarozol.

A klónozás is megoldható elméletileg. Először a meglévőt kell átkonvertálni, átállítani a BIOS-t, utána lehet klónozni. Persze a legelső lépés mindig a fontos dolgok mentése.

Az intelligens ember csodákra képes. Az idióta ember bármire.

(#46002) King Unique válasza Guitar14 (#46000) üzenetére


King Unique
titán

1. Odaeszkabálod ahogy tudod, legközelebb meg jobban figyelsz a méretre, vagy visszaviszed és másik, méretileg passzoló M.2 PCIe SSD-t veszel, ennyi.
2. Nem feltétlen, M.2 PCIe NVMe SSD-ről is lehet akár Legacy (CSM) módban bootolni (példa), meg attól is függ mit támogat az adott alaplap illetve UEFI BIOS, SSD, stb.
3. Ha estedben UEFI szükséges, akkor a Legacy —► UEFI konvertálás Windows 10 esetén megoldható nem destruktív módon az MBR2GPT parancssori eszközzel , + egy másik válaszban említett módszerrel is, valamint maga a klónozás is már számos alkalommal el lett magyarázva ebben és másik topikban is, sőt az maga eleve az utóbbi topik témája.

(#46003) King Unique válasza zizidor (#45997) üzenetére


King Unique
titán

Milyen inicializálás? :))
A VeraCrypt esetén az a gond, hogy feloldatlan állapotban RAW kötetként jelenik meg a titkosított partíció és azért akarja formázni a Windows, de ha pl. rejtettként van beállítva a partíció, akkor ez elkerülhető, ennyi. Meg amúgy 3 létrehozási mód van, titkosított konténer, nem rendszermeghajtó illetve adatpartíció titkosítása, rendszermeghajtó titkosítása.
A BitLocker esetén nyilván nincs az előbbi gond, az normálisan támogatott, valamint annál csak a foglalt terület titkosítása is beállítható, míg az utóbbi a VeraCrypt esetében passz.

[ Szerkesztve ]

(#46004) ledgeri válasza zizidor (#45997) üzenetére


ledgeri
nagyúr

de ezt a Windows nem annyira szereti Gondolom ekkor a windowshoz csatolt meghajtó, és nem a windowsos meghajtó volt a titkosított...
"Used space only" alternatíva esetleg egy fájl szintű dinamikus konténer. Ezzel csak annyi van, hogy beállítható egy max méret, ha kezdéskor kevesebb cucc megy bele akkor csak akkora, de utána folyamatosan nő...

& #45998 MaCS_70 Köszi az infókat!

Nekem is célfelhasználás miatt a partició szintű megoldás fekszik alapból, de hát fölé és is alá is lehet menni...
Bár a VC doksija említi, a trimet és wear levelinget eléggé a titkosíthatóság, és biztonságosság a fő téma...

:R

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#46005) Guitar14 válasza King Unique (#46002) üzenetére


Guitar14
senior tag

+zizidor
Köszönöm szépen a válaszotokat. Műanyag lapos megoldást kipróbálom. Ès igen figyelek legközelebb viszont nem küldöm ezért vissza mert itt hardveraprón vettem használtan. :)
Klónozással tisztában vagyok azt rengetegszer csináltam csak minden esetben HDD és 3.5 ös Sata SSD volt a cél/forrás. Szerintem megejtem így ahogy van a klónozást. Akkor már van biztonsági mentésem. Ha bootol oké ha nem akkor UEFIre alakítom a megévőt és újra klónozom. Ha esetleg ez az utóbbivan probléma lenne akkor még mindig ott van az M.2 esen a klónozott partíció.
Mégegyszer köszi. Így már bátran nekiállok. :R

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#46006) Doky586 válasza King Unique (#46003) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

VC-nek van a file-konténer és a partíció-titkosítás mellett egy harmadik alapvető módszere is a teljes lemez titkosítás. Ez nem használ partíciókat nincs se MBR se GPT a lemezen, így lemezkezefő teljesen üresnek inicializálatlannak jelzi, ezért a win nem csoda ha inicializálni akarja. Ekkor nem szabad engedni. A VC így is felismeri és használja.

Mennyivel egyszerűbb a bitlocker. Ott nincs ennyi variáció.. :)

[ Szerkesztve ]

(#46007) King Unique válasza Doky586 (#46006) üzenetére


King Unique
titán

Max. itt a 2. opció lehet amire célzol, és ott is csak akkor, ha nem meglévő partíció, hanem a teljes lemez van kiválasztva titkosítási célnak. Ahol ha feloldatlan állapotban ilyen formában tényleg inicializálatlannak mutatja a Windows a lemezkezelőben a meghajtót, akkor az megint szép, akkor úgy látszik ezt sem volt képes normálisan megoldani a VC team...

[ Szerkesztve ]

(#46008) Doky586 válasza King Unique (#46007) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ez nem BUG hanem Fícsör..! :C

Aki nem tud róla hogy titkosított adatok vannak rajta, az ne is tudja meg hogy van ott valami. :D

(#46009) zizidor válasza King Unique (#46007) üzenetére


zizidor
senior tag

Kezdjük megint szétoffolni az SSD topikot. (De szép magyar mondat lett!)
Doky586 megmagyarázta mire gondoltam az inicializálás címszó alatt. De ez nem a VC team hibája, itt nem létezik kecske & káposzta megoldás. Ha a teljes fizikai meghajtó titkosított, akkor olvashatatlanná válik a partíciós tábla, mindegy hogy MBR vagy GPT. A BitLockernél ezt a problémát úgy oldották meg, hogy en bloc kihagyták. Lehet egész meghajtókat titkosítani, de csak Windows meghajtó (partíció) alapon. Nekem VC esetén is ez a szimpatikusabb, a már leírt okok miatt.

Az intelligens ember csodákra képes. Az idióta ember bármire.

(#46010) King Unique válasza zizidor (#46009) üzenetére


King Unique
titán

Igen, kezdjük, de ugye eleve "ti" kezdtétek el itt szórni az offokat nem SSD specifikus (az pl. a hardveres lenne) titkosítás témában, én max. utólag pár megjegyzést fűztem ehhez ha már másoknak is lehet, ennyi. :B
Igen, utólag kiderült, hogy miről van szó a VC-nél inicializálás alatt és úgy már valóban jogos az a felvetés. Ami azért részben a VC team hibája is ha ilyen elcseszetten működik, meg ilyen opciót egyáltalán beletesznek, de ugye nem muszáj azt használni, lehet annál a 2. opciónál úgy titkosítani a teljes lemezt, hogy a teljes lemezterületen a már meglévő partíció van megadva célként és akkor nincsen ilyen gond. Utána már "csak" a RAW és az amiatti formázás lehet gond, ami megint égető, azt pláne megoldhatták volna jobban... De mindegy, nekem 8, Windows alatt eleve adja magát a BitLocker és TPM esetén az eszköztitkosítás használata is, meg azoknál legalább nem kell az előbbi kettő miatt szívni, SSD-knél is előnyösebb lehet hogy BitLocker esetén beállítható csak a foglalt terület titkosítása, stb.

[ Szerkesztve ]

(#46011) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

E témában lapozhatunk is akkor, köszi. :D

(#46012) MaCS_70


MaCS_70
félisten

Van ugye a hosszas vegzálásotok árán megvett m.2 NVME SSD-m.

Az alaplapon (B560) két m.2 SATA/PCIe) slot van, egy CPU-s és egy chipsetes. A CPU-sra azt írja a leírás, hogy csak Gen11 CPU-val működhet PCIe SSD-vel -- igenám, csakhogy a CPU-m egy i3-10105

Jól értelmezem, hogy akkor a chipset slotba kell dugnom az SSD-t?

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#46013) Graphics válasza MaCS_70 (#46012) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Nem nagyon lehet elrontani.

Beleteszed, telepíted oszt jónapot. :)

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#46014) Raymond válasza MaCS_70 (#46012) üzenetére


Raymond
félisten

"Jól értelmezem, hogy akkor a chipset slotba kell dugnom az SSD-t?"

Igen.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#46015) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Sziasztok!

Használt SSD (eladás előtti) teljes törléséhez milyen eszköz az ajánlott? Egy 1 TBos Samsung 860 EVOról lenne szó, ha számít.

(#46016) Raymond válasza BigBlackDog (#46015) üzenetére


Raymond
félisten

Secure Erase, ha fent van a Samsung Magician akkor abbol megcsinalhatod. Ne tevesszen meg hogy semeddig se tart, ez ilyen, a belso kulcsokat torli csak de adatmentes/visszaallitas mar ezutan lehetetlen.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#46017) Doky586 válasza BigBlackDog (#46015) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

(#46018) ledgeri válasza Raymond (#46016) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Milyen féle kulcsokat? Miket leíró kulcsokat?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#46019) Raymond válasza ledgeri (#46018) üzenetére


Raymond
félisten

Minden modern SSD-nel az irasok titkositva vannak egy belso kulcsal. A Secure Erase parancsal ezek a kulcsok torlodnek es ujrageneralodnak igy minden ami elotte ra lett irva veszett. Nem lehet kiolvasni mar sehogy.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#46020) ledgeri válasza Raymond (#46019) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Jaa, ohh, ok :) :R El tudnám képzelni, hogy gyártói oldalról jobb ez, mintha "forszírozni kéne a usert, hogy üljön X órát míg lemegy a full format, vagy ha emiatt elkerüli a törlést, akkor ne keresse meg a supportot, hogy 'de hát én windows alól töröltem, de 2 hónapmúlva megjelent a neten' "

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#46021) MaCS_70


MaCS_70
félisten

Ha már titkosítás: ha van egy gépben két különböző sebességű SSD, akkor Ti melyikre tennétek a titkosított (VC) mappákat: a gyorsabbra vagy a lassabra? A nem titkosított adatok kerülnek értelemszerűen a másikra, a mennyiségük kb. egál.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#46022) ledgeri válasza MaCS_70 (#46021) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ha van külső, gyorsabb forrás, akkor arról másolva, ha nem, akkor A ról másolnék A normál, A titkosított, B normál, és B titkosított mappájába, majd B ről ugyanezt 10-10 gigás (vagy nagyobb) tesztfájlt, egymás után, figyelve, hogy az egész gép, és pl HDS-sel követve az SSD vezérlője mennyire van terhelve, és hogy az egységnyi adat mennyi idő alatt megy át.

Ha van kiemelkegő eltérés normál és nem normál tekintetében, akkor azt választanám amelyik kedvezőbb, ha nem, akkor elégedetten dölnék hátra, hisz jó dolog a féltudományos kisérletezés :)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#46023) MaCS_70 válasza ledgeri (#46022) üzenetére


MaCS_70
félisten

Oké, akkor próbálkozom!

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#46024) MaCS_70 válasza Graphics (#46013) üzenetére


MaCS_70
félisten

Valamit azért csak sikerült elrontani...

Adott ugye a Samsung 980 NVME m.2 SSD egy Gigabyte B560 alaplap chipset slotjában.

Az alaplap látja is az SSD-t, a BIOS írja, hogy ott van -- csak éppen szerinte nem bootolható eszköz. Jelenleg egy átmigrált Windows 10 van rajta, a Gparted szerint megfelelő kiosztással.

Mit csinálok rosszul?

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#46025) Szabikaa20 válasza MaCS_70 (#46024) üzenetére


Szabikaa20
őstag

Hogyan nem bootolható?Nem hagyja kiválasztani a Biosban?
Nekem ugyan ilyen SSD van én is migráltam az előző sima SSD-ről a Samsung gyári progijával.Utánna Biosban átállítottam a bootolást és már ment is.

Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP

(#46026) Graphics válasza MaCS_70 (#46024) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Kérdés milyen az átmigrált rendszered.

Mert ha nem UEFI-s , akkor már ugrott is a dolog :)
Akkor az alaplap beállításaival kell ügyeskedni, ugyanis csak Windows Boot Manager segítségével lesz rendben a dolog.

Szerintem a friss telepítést nem fogod tudni kihagyni a képletből.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#46027) King Unique válasza MaCS_70 (#46024) üzenetére


King Unique
titán

Ez mégis mit akar jelenteni, mármint "szerinte nem bootolható", meg a "megfelelő kiosztással", valamint a BIOS/UEFI boot menüben megfelelően van beállítva egyáltalán a boot sorrend? :F
Egyébként ezen topik témájához ugye az kapcsolódik, hogy az adott PCIe NVMe SSD bootolásra képes-e az adott alaplapban vagy sem, ellenben az hogy a Windows bootol-e, az már nem ennek, hanem az adott Windows topiknak a témája, ami már többször le lett írva itt...

(#46026) Graphics:
Nem feltétlen, épp nemrég lett leírva újra egy másik esetnél, hogy NVMe SSD-ről is lehet akár legacy (CSM) módban bootolni, az UEFI-re váltás megoldható átkonvertálással és nem feltétlen kell clean install ehhez, stb.

[ Szerkesztve ]

(#46028) Graphics válasza King Unique (#46027) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Úgy legyen, nekem még sajnos nem volt hozzá szerencsém.

Jók ezek a kalapálós módszerek, de a hétköznapi usernek ha nincs lehetősége előtte egy biztonsági klónozást végeznie, akkor nem biztos hogy jó ha biztatjuk rá.

Én is szeretem a csehszlovák módszereket, de csak azért mert van eszközpark a kísérletezéshez.

A halandónak meg adata, amit elveszíthet :D

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#46029) King Unique válasza Graphics (#46028) üzenetére


King Unique
titán

Mint a linkelt példa világosan szemlélteti, lehet kivétel.
Ezek nem "kalapálós módszerek", az MBR2GPT teljesen hivatalos, a Microsoft saját megoldása, ami adatvesztés nélkül konvertálja át a legacy módban telepített Windows 10-et UEFI-sre, meg egy már belakott rendszert nyilván nem fog mindenki állandóan a 0-ról újratelepíteni, a jelen esetnél is vélhetően nem véletlenül volt a migrálás/klónozás. ;)

[ Szerkesztve ]

(#46030) Graphics válasza King Unique (#46029) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Értelek, de mint írtam, minden műveletben benne a rizikó.

Én a saját részről persze megpróbálom, de azért fel kell rá hívni a figyelmet, hogy... :)
De ha úgy gondolod ez a része nem lényeges, akkor nem szóltam.

Én egy klónozásnál azzal kezdek, hogy egy másik SSD-re a komplett rendszert biztonsági klónozom, bitről-bitre, klónozó eszközzel.

Majd utána kezdek el játszani a homokozóban. De ez persze csak az én protokollom.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#46031) King Unique válasza Graphics (#46030) üzenetére


King Unique
titán

Igen, a biztonsági mentés megléte alap a fontos adatokról, meg akár egy ilyen művelet előtt is a rendszermentés készítése, nem újdonság ez. Ahol klónozás előtt elég egyébként a rendszer mentése egy képfájlba, nem feltétlen kell egyszerre több meghajtóra klónozni.

Az előző válaszok arra vonatkoztak, miszerint 2 olyan állítás hangzott el ami olyan formában nem feltétlen igaz, mármint hogy NVMe SSD-hez mindenképpen UEFI boot kell és ha nem úgy van rá telepítve a Windows akkor lehet újratelepíteni a 0-ról, amikre le is lett írva, példákkal, útmutatókkal szemléltetve, hogy működhet akár legacy módban is és megoldható újratelepítés nélkül átkonvertálással, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#46032) Graphics válasza King Unique (#46031) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Rendben. Elnézést a tudatlanságom miatt.

Nem gondolom, hogy előnyös a legacy mód persze, de ez meg már megint egy másik téma...

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#46033) King Unique válasza Graphics (#46032) üzenetére


King Unique
titán

Igen, nyilván nem előnyösebb, ami korábban egy másik topikban is ki lett fejtve, itt most csak arról volt szó, hogy akár legacy módban is működhet a bootolás. Meg ugye modern, UEFI-s PC és modern OS párosításnál amúgy is adja magát az UEFI-s telepítés és rejtély miért legacy módban telepítenek ilyen felállásnál egyesek, annak legacy BIOS-os PC-nél van létjogosultsága, + olyan OS-nél, ami az UEFI-s telepítést nem feltétlen támogatja teljes körűen (példa).

(#46034) Graphics válasza King Unique (#46033) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Erre akartam kilyukadni :R

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#46035) zsoca29


zsoca29
tag

Üdv!
Olyan kérdésem lenn,hogy van egy m.2 ssd Samsung az alaplapon és a hőmérséklete alap állapotban 40fok körül van.
Ha megy pl játék akkor felmegy 50-54fokig.
Ez sok vagy nem vészes?
Gondoltam,hogy kéne rá egy hűtő....

(#46036) MaCS_70 válasza King Unique (#46027) üzenetére


MaCS_70
félisten

Mivel nem bootolható, ezért boot-sorrend sincs. Nincs eszköz, amit sorba tudnék tenni, a boot-beállításnál nem jelenik meg az SSD választható opcióként, és mivel másik tároló nincs a gépben, nem is tudok sorrendet állítani a semmiből.

A régi rendszer, amit Clonezillával klónoztam, egy tizenéve görgetett Windows, rettenetesen nehezen pótolható környezettel és licenccel.

Ha most Windowst kell telepítenem, akkor kimondhatatlanul nagy bajban vagyok.

Mi lenne a trükközés, amivel életre tudom kelteni az SSD-t a rajta levő rendszerrel?

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#46037) varmi2 válasza zsoca29 (#46035) üzenetére


varmi2
nagyúr

Ez nem sok. Nem kell vele foglalkozni.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#46038) Raymond válasza MaCS_70 (#46036) üzenetére


Raymond
félisten

"egy tizenéve görgetett Windows"

Tehat akkor meg csak nem is Windows 10? Valami Windows 7 telepitesrol van szo?

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#46039) Graphics válasza MaCS_70 (#46036) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Nem azért, de egy olyan Windowst szeretnél használni, amivel nem is kompatibilis a hardvered?

Talán 6. generációs Intel fölött el is felejtheted azt, ami a Windows 10 alatt van...

Sajnos ezt el kell engedned. Erre nincs megoldás. Nem támogatják már.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#46040) MaCS_70 válasza Raymond (#46038) üzenetére


MaCS_70
félisten

De, Windows 10. Még Windows 7-ként telepítettem, aztán frissítgettem. És érdekes módon öregedés jeleit az ősi PC-n sem mutatta.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#46041) MaCS_70 válasza Graphics (#46039) üzenetére


MaCS_70
félisten

De miért ne lenne a most frissen vett hardver kompatibilis a Windows 10-zel? A 11-gyel is rendben kell lennie.

MaS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#46042) Graphics válasza MaCS_70 (#46041) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Te azt írtad hogy 10 éve görgetett rendszer. Ez kizárta a Windows 10-et.

Fogalmazz egyértelműen :) mert üti egymast a két dolog :))

A régi rendszer, amit Clonezillával klónoztam, egy tizenéve görgetett Windows, rettenetesen nehezen pótolható környezettel és licenccel

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#46043) MaCS_70 válasza Graphics (#46042) üzenetére


MaCS_70
félisten

Miért zárta volna ki??? 2009 karácsonykor telepítettem Windows 7-ként, azóta csak frissítettem. Ez szerintem éppen 12 év görgetés.

A görgetés nálam azt jelenti, hogy menet közben "felszedi" az útjába került frissítéseket. Szerintem teljesen egyértelmű, de mivel a jelek szerint mégsem, elnézést kérek. Tehát egy frissen tartott 10-esről van szó.

A Windows 8-as stáció egyébként éppen az első Samsung SSD-imhez jött "ajándékba".

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#46044) Graphics válasza MaCS_70 (#46043) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Ugyanazt tudom írni, hogy nem vagyunk gondolatolvasók.

Ha leírod, nincs félreértés. :)

King Unique által leírt módon lehet próbálkozni.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#46045) MaCS_70 válasza Graphics (#46044) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ismételten elnézést kérek, és köszönöm a segítséget. :R

Egyébként eleve az elején Windows 10-et írtam.

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#46046) Graphics válasza MaCS_70 (#46045) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Akkor bocsi :R elkerülte a figyelmem

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#46047) DarthSun válasza Graphics (#46042) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Te azt írtad hogy 10 éve görgetett rendszer. Ez kizárta a Windows 10-et.

Miért zárja ki ? A Win7/8/8.1- ről ingyenesen lehetett frissíteni 10- re.
Más kérdés hogy egy ilyen agyonfrissített rendszer eszközkezelője milyen problémákat hordozhatott tovább.

szerk : közben telefonáltam, de látom már megelőztek :)

[ Szerkesztve ]

(#46048) Graphics válasza DarthSun (#46047) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Én valahogy ezt kizártam, nem szerettem sosem. Ez van, a szubjektív dolgok kerültek előtérbe :DDD

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#46049) MaCS_70 válasza DarthSun (#46047) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ez ugyan off-topic, de talán nem annyira, hogy szürkével ne férje el itt:

A jelzett rendszer tehát 12 éves, egy nagyon korai Windows 7 vétellel indult. Emellett viszont van három gépem is nagyon hasonló teljesítménnyel, amelyeket többször is újratelepítettem, ami nálam mondjuk egy nettó 14-15 órás folyamat plusz még hónapokig a csiszolgatás. Anno az XP alatt nagyon éreztem, hogy másfél-két évente újra kell húzni, mert elnehezül.

Most azt kell, hogy mondjam, hogy az évtizedes rendszerem érzésre semmivel nem instabilabb (soha nem fagyott le), mint a frissen húzott. Az SSD-t egyszerre kapták meg (két gépet újratelepítettem, kettőt továbbmentettem), az mondjuk hatalmasat lendített a dolgokon, mint ahogy a Windows 8 RAM-kezelése is, de a régen rettegett Windows-lassulást már nem tapasztaltam.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#46050) DarthSun válasza MaCS_70 (#46049) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Hmm, már én sem akartam OFFolni. Nekem belassult valami miatt SSD- ről is a Win7- ről upgradelt. De könnyebb helyzetben voltam, a Zen- re már egy ajándék(cégtől) Win10Enterprise- t tettem fel, az upgradeltet meg gyalultam. Há' tényleg sokáig tart belakni, már régóta csinosítgatom, de most több időm van, nemsokára ez lesz a főgép. Még egyelőre a jó öreg FX- ről nyomulok :B :DDD

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.