Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI kábel TV (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-04-23 20:12:23

LOGOUT.hu

Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23133) dh66e válasza br.rak (#23106) üzenetére


dh66e
veterán

Egy kis kiegészítés,ha mindenkinek megfelel.

Most szeretném beköttetni a digikábelt.Mi a leggyorsabb módja?
Ellátogatsz a legközelebbi ügyfélszolgálati pontra és személyesen megrendeled.Ez a leggyorsabb módja a szolgáltatás indításának.Amennyiben ráérős a dolog úgy interneten is megrendelheted,de az lassabb ügymenetet eredményezhet.
Mennyi idő míg bekötik?
Ez területenként változó és az sem mindegy hogy társasházi vagy kertes házi övezetben laksz.ez utóbbi jelenleg nagyon sok türelmet igényelhet.Optimális esetben az első verzió 1-4 hét alatt meg kellene lennie,de ez nincs kőbe vésve szóval tájékozódj a topicban a környéketeken történt bekötésekről.
Milyen kábeleket húznak be és mire kell oda figyelnem a bekötéskor?
Társasházi bekötés esetén a- folyosón,alagsorban egyéb helyeken lévő- szolgáltatói dobozból húznak be egy koax kábelt.Amennyiben a lakáson belül van korábbról koax kábel azt rendszerint meghagyják.
Kertes házi bekötés esetén az utcai villanyoszlopról húzzák be optikain keresztül és egy ONT-t(Optical Network Terminal) telepítenek Ebből koax kábellel tovább a tv-hez.
A bekötésnél pár dologra kell figyelni.Ez főleg esztétikai kérdéscsoport pl. parketta szegély mögött esetleg csatornában szeretnéd ha mennének a kábelek.Egyeztess a szerelővel mert lehet jobban jársz ha magad megcsinálod az elrejtést vagy profira bízod akinek szerszámai is vannak és kulturáltan megoldja.Ilyenkor elég ha behúzzák a kábeleket a végpontig ráhagyással(TV,Box,PC) és lepróbáljátok a rendszert hogy működik e a szolgáltatás rendesen.Porszívó pedig legyen bekészítve ha fúrni kell a falat. ;]
Eltűnt néhány csatornám,kockás pixeles a kép mit tegyek?
Nézd át a kábelezést.Sokszor előfordul hogy egy porszívózás ,szekrény odébb tolás az elosztó közvetlen szomszédságában kábellazuláshoz vezet és máris hiányoznak a HD közszolgálati vagy egyéb más adások.
Amennyiben nem tapasztalsz javulást akkor osztó csere javasolt ezt vagy egyénileg megoldod vagy kihívod a digit.Sok esetben a jelvesztés a kinti elosztó szekrényben van ehhez mindenképp a digit kell kihívnod.
A digitális jel erősségét minőségét sok tényező befolyásolhatja főleg elektromos készülékek zavarhatnak be elavult elektromos hálózaton (konyhai gépek)de pl. egy router is okozhat problémát ill az un. földhurok is közre játszhat.[link]
Amennyiben régi vagy sérült a kábelezés,osztás vagy a csatlakozók a lakásban akkor illő kicserél(tet)ni,azon ne múljon.
Hiba esetén mikor hívhatom ki a digit?
Ez egy érdekes kérdés mert normál esetben minden fellépő hiba esetén szólunk a szolgáltatónak aki azt díjmentesen elhárítja ha nem a mi hibánkból következik be.A diginél ez nem feltétlenül így van mert a digitális szolgáltatás szervizelése csak akkor díjmentes ha a a digi által rendszeresített SD vagy HD box segítségével veszed az adást.Ebben az esetben egy telefon és várod a megbeszélt időpontban a szerelőket.
Amennyiben saját készülékkel (LCD tv,Plazma tv,SET TOP BOX,PC kártya, külső tuner) veszed a digitális adást ebben az esetben fortélyra van szükséged(ha ingyenes kiszállást szeretnél) melyet a topicban megtalálsz.A legjobb ilyenkor ha már az analóg adás is rossz mert ebben az esetben szintén díjtalan a kiszállás.Olvass ,használd a keresőt és ha nem találod a megoldást akkor kérdezz.
Nálam miért nem jönnek be az új csatornák?
Mert jobb esetben a digi nem frissítette még a csatornalistát.Ez persze idővel megtörténik körzetenként és a tv vagy box jelezni is fogja, viszont ha nem bírsz várni akkor a készülékeden csinálj egy keresést.Sok esetben egy egyszerű művelet ez(Pana,Philips,Sharp,Sony),de vannak tv gyártó cégek akik feladják a leckét a usereknek főleg a régebbi modelleknél(Samu,LG) esetleg a noname készülékeknél.
A topic tele van praktikákkal(tv márkánként akár típus szerint is megtalálható a hangolás módja) a kereső használata pedig csodákra képes.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI kábel TV (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.