Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#13551) Szoles válasza McLaca (#13550) üzenetére


Szoles
senior tag

Köszönöm, akkor ügyelek a min. 16 Ohm-ra.

Csak az a furcsa, hogy a tecsós 99Ft-os fejhallgató (tényleg annyi volt) állítólag 32 Ohm-os, mégis kegyetlen hangerővel szól.
Lehet, hogy egy kevésbé High-End darabot kellene használnom? :DDD

(#13552) McLaca válasza Szoles (#13551) üzenetére


McLaca
őstag

Ez nem az impedanciától függ (fülesben amúgy nem hinném, hogy kapnál 16 Ohm alattit).
Sokkal inkább az érzékenységtől.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#13553) XSiGma


XSiGma
aktív tag

Sziasztok!
Vostro 1015 tulajokhoz lenne néhány kérdésem:
1.A burkolat milyen minőségű?Főleg recsegés szempontjából.
2.Csendes helységben mennyire lehet hallani a hűtést?
3.Akkumlátor közepes használat mellett mennyit bír?

Azért érdekelnének ezek mert cserélni szeretnék és a mostaninak ezek a hátrányai..
Előre is köszönöm a válaszokat.

(#13554) Biomokus válasza McLaca (#13550) üzenetére


Biomokus
tag

Valószínűleg Win 7 lesz később rajta, csak karácsonyig nem tudtam igényleni tisztaszoftverről. A wifis hülyeségemre meg már rájöttem magam is, köszi! :DDD

Üdv: Biomokus

(#13555) Rocko007 válasza Clarke (#13544) üzenetére


Rocko007
aktív tag

mod. megválaszoltak.

[ Szerkesztve ]

(#13556) Tomeewap


Tomeewap
tag

Üdv!

Csütörtökön rendeltem meg az új XPS 1640-em (a P8700-as verzió).
Viszont most ahogy böngészgetek a neten a gépről, egyre több kétes dolog merül fel bennem. Aki tud benne segíteni, annak megköszönöm!

1. integrált tv tuner mindegyikben van, vagy csak tetszőleges modellekben?
2. Egyik helyen Intel hangkártyát látok, másik helyen Creative SoundBlaster X-Fi MB-t. Melyik a valós? Remélem nem Realtek van benne :)
3. Az egyik képen kiszedve látom belőle az akksit. Sajnos eléggé lehangoló, hogy ha kivesszük, akkor egy üres lyuk tátong a helyén. Úgy tudtam, hogy valami fedőlap mintha lenne az akksi felett. Mivel én az akkut mindig ki szeretném szedni, ha hálózatról etetem.

(#13557) Kobe válasza Tomeewap (#13556) üzenetére


Kobe
veterán

ha jól tom, intel hangkártya van benne, és igen, ha az akksit kiszeded, lyuk tátong a helyén, szokj hozzá :)

(#13558) Rocko007 válasza Tomeewap (#13556) üzenetére


Rocko007
aktív tag

Szia!

A tuner is opcionális, mint az X-Fi kártya. Nem intel hangkarártya van benne, hanem IDT HD sound SRS Premium szolgáltatással. Szerintem felesleges kivenni az akkut, mert ha fel van töltve, akkor kikapcsol a töltés, akkor szünetmentesként funkcionálhat.

(#13559) pezmaag


pezmaag
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy Vostro 1015 típusú masina. A kérdésem az lenne, hogy az akku-ja automatikusan lekapcsol 100% töltési szint után?
1hete vásárolt, Win7 fut rajta, ha ez segít.

köszi a segítséget.

(#13560) McLaca válasza Biomokus (#13554) üzenetére


McLaca
őstag

Jajjmár, amíg tisztaszoftverben nem kapod meg, meg lehet szerezni máshonnan is... :D

Rocko007: ha több, mint egy hétig nem fogja akkuról használni, akkor jobb, ha kiveszi, mert az akku álltában is kisül, és ha 95% alá (10-14 nap állás) megy önkisülésben, akkor a gép rá fog tölteni - az is igaz persze, hogy addig viszont hozzá se nyúl, amíg nem esik 95% alá a töltöttség. De a DELL meg ugyebár számolja a töltéseket, és aszerint hazudja a wear levelt egyre rosszabbnak, és azért nem célszerű elvéreztetni egy akkut (még ha csak az akkuban lévő chip jelzi is elhasználódottnak) 5%-nyi töltögetésekkel.

pezmaag: persze, + lásd előző bekezdésem is. :)

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#13561) Rocko007 válasza McLaca (#13560) üzenetére


Rocko007
aktív tag

értem, de ha annyi ideig használja hálózatról, akkor minek neki a hordozhatóság? Sokat használom akkuról, de akkor is szinte teljesen lemerítem, majd utánna jön a hálózat, amikor otthon vagyok.

(#13562) Tomeewap válasza Rocko007 (#13561) üzenetére


Tomeewap
tag

Köszönöm a válaszokat.

Tetszőleges a hordozhatóség dolog. Van amikor 1 hónapig nem viszem a gépet sehova, van amikor meg csak azt cipelem egész nap. Épp, mikor van rá szükség. Ennél is ki fogom venni, akármenyire is ott lesz az üres helye, majd megszokom, mert így tovább fogja bírni. Volt pár gépem, volt alkalmam az akksi dolgot megtapasztalni. Jobb, ha az ember hosszabb időre kiveszi. Na mindegy, ez nem eget rengető dolog :)

(Mondjuk a céges Latitude notink már 4 éves, az akksi egyszer se lett kivéve, rengeteg rátöltést kapott. És még mindig több órát bír.)

A tunerre meg a hangra kiváncsi leszek, mert elvileg fullos lesz a gép, de hát ki tudja, a weboldalon feltűntetett adatok sokszor hamisak. Nem is fontos, itt vidéken nincs digi adás.

Viszont még egy probléma:

Ha a képernyőt felnyitod, az sajnos nagy részben (a bezárt szögtől függően) takarja a szellőzőnyilást. Ez tervezési hiba, vagy ennek így kell lennie?

[ Szerkesztve ]

(#13563) carrot


carrot
tag

Légyszíves valaki erre? Csak megerősítést kértem, köszönöm!

(#13564) DV válasza carrot (#13543) üzenetére


DV
senior tag

Nekem is olyan Dell-em van amihez csak Vistas driverek vannak de Win7-et hasznalok, szoval nem kell aggodni.
Az adaptert nem tudom megmondani, hogy jo-e, mert a feszultseg megegyezhet amit lead, de a csatlakozo kul-alakja/merete mar elterhet, ezert azt tanacsolom, hogy kerdezd meg az eladot, vagy ha be tudod vinni a geped a boltba, akkor probaljatok ki. Vegulis nem tart semeddig.
Azert mondom a kul-alakot, mert a baratnomnek is Dell-je van de az o gepen a csatlakozo 6-szogletes es nem kor alaku.

(#13565) Rocko007 válasza Tomeewap (#13562) üzenetére


Rocko007
aktív tag

nem hiszem, hogy tervezési hiba, nyomja a levegőt kifele, de az alján 2 helyen is szellőzik. vettem alá egy hűtőpadot, amit főleg passzívan használok, és játékok alatt is alig van hangja. Képzeld, vidéken is van DVB-T szolgáltatás, 88%-os lefedettséggel bír jelenleg. én is digitálisan tévézem, pedig vidéken élek. a hang nagyon jó, mind tisztaság, hangerő tekintetében.

(#13566) hanee


hanee
senior tag

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani nekem egy boltot, ahol lehet kapni Inspiron 6400 notebook-hoz eredeti töltőt emberi áron? (20 ezer alatt).
Újpesten lakunk és szeretnék olyan boltot találni, ami nincs a város másik végén. Találtam egyet a Fogarasi úton, de az nagyon nagyon messze van. Jobb lenne a belváros, vagy M3 metró vonala.
Esetleg tudnátok ajánlani pár üzletet?

Köszi
hanee

(#13567) McLaca válasza Rocko007 (#13561) üzenetére


McLaca
őstag

A notebook nem csak azért jó, mert akkuról megy, hanem mert kicsi és oda viszed, ahová akarod. Egy kollégistának nem feltétlen van szüksége akkus üzemre, a hordozhatóságra viszont igen.
Én is ritkán használom akkuról, nekem elsősorban helyhiány miatt van notebook, másodsorban hogy bárhol használhassam, ha valahol gépre van szükség.
De aki minden nap használja akkuról mondjuk munkában, vagy suliban, néha az is szabadságra/szünetre megy. :)

Az üres hely amúgy nálam a gép hátulján van, szóval a látvány szempontjából nekem 8, hogy benne van-e.

carrot: röhögve fogja vinni a win7-et. Amin a vista elmegy, azon a 7-es is (gyorsabban, mint a vista). Egy dolgot érdemes szem előtt tartani: 64 bites win7-hez 4GB RAM dukál, 2GB-on a 32 bites fog jól futni. Meg a drivereket is meg kell nézni, mert ha csak 32 bites vistához van, akkor csak 32 bites win7-et érdemes feltenni. Bár azt írják, hogy a win7 mindent felismer, de azért sok esetben fele annyit nem tudnak a beépített driverei, mint a gyártói, és nekem hibát ugyan nem jelzett, de a win7 saját drivereivel feltelepített hangkártya meg se nyikkant, és a kártyaolvasót se tudta telepíteni. Mindkettőhöz gyári driver kellett, a VGA-hoz meg azért, mert az RGB színösszetevőket a win7-esben nem lehetett állítani.
A táp kérdésedre: az eredetin nézd meg, hány W-os (bár inkább feszültséget és Ampert fogsz látni). A 19,9V / 3,34A-es output az kb. 65W (valószínűleg a linkelt is ezekkel a paraméterekkel rendelkezik, bár csak a W van odaírva), azaz egy integrált VGA-s gépnek bőven elég. De ha dedikált a VGA, akkor kellhet egy 90-95W-os táp, aminél magasabb az A, vagy feszültség érték, vagy mindkettő. A linkelt cucc 610-esekhez jó, így valószínűleg a 620-asokhoz is az lesz, de a paramétereit kell mindössze összevetni.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#13568) Tomeewap válasza Rocko007 (#13565) üzenetére


Tomeewap
tag

Hát, köszi a DVB-T infót. Nagyon remélem lesz benne tuner :)
Ha nem akkor majd veszek bele :P

(#13569) DV válasza hanee (#13566) üzenetére


DV
senior tag

Itt esetleg? PA-10-es tipus. Sajnos nincsen raktaron eredeti, csak utangyartott. Arban kozel ugyanannyi mint a fogarasi uton.

(#13570) carrot válasza McLaca (#13567) üzenetére


carrot
tag

Neked és DV-nek köszönöm a mindent kielégítő válaszokat!

(#13571) Rocko007 válasza Tomeewap (#13568) üzenetére


Rocko007
aktív tag

Ha tunerban gondolkozol, akkor csak expresscardba gondolkozz, az usb-ek gyengébbek. Digitalizálás-tévézés miatt választottam a Winfast ExDTV2300H-t, hibrid tuner és mindenféle bemenet van rajta. Bővebb tesztet itt olvashatsz.

(#13572) Tomeewap


Tomeewap
tag

Na megjött a "gépecske".

CHS importos, 3 év service garival. Meddig lehet bővíteni a garit és hol?
Nem enged a Dell Win7 oldala regisztrálni. Gondolom előszőr be kell aktiválni a Vistát?
Ha én egyből rakok rá egy Win7-et a gépen található kóddal, akkor az is jó, vagy előszőr mindenképp Vista kell?

Amúgy még csak egy pillantást vetettem rá, majd este állok neki beüzemelni.

Előre is köszönöm a válaszokat.

(#13573) Rocko007 válasza Tomeewap (#13572) üzenetére


Rocko007
aktív tag

grat a géphez, üdv a klubban! :D

Garit bármelyik forgalmazótól vehetsz, max. 5 évig bővíthető a gar. A w7 oldalán a service tag alapján lehet igényelni. W7-et nem fogsz telepíteni azzal a kulccsal, mert az a vistához jó, igénylés után kapsz egy kulcsot a w7-tel és a driverekkel.

(#13574) stevve válasza Rocko007 (#13573) üzenetére


stevve
nagyúr

Többen írtátok a Win7 driver-eket... mihez kell Win7 alatt driver? Nekem egy D830-am van, igaz, Intel a GPU, de el nem tudom képzelni, hogy mihez kell a Dell-től driver, max. VGA - de ez utóbbit meg ugyebár nem a Dell dolga odaadni.

[ Szerkesztve ]

(#13575) tibi666


tibi666
senior tag

üdv!

dell inspiron 1545 laptopról lenne szó, rajta windows 7.
néha nem látja a dvd írót, ha kinyitom, becsukom, akkor észreveszi, vagy restartnál is.

szoftveres, vagy hardveres gond lehet?

(#13576) stevve válasza tibi666 (#13575) üzenetére


stevve
nagyúr

Lehet, hogy be van állítva a teljesítményprofiloknál, hogy lekapcsolja, ha úgy érzi, nincs rá szükség. Nézd át a profilbeállításokat.

[ Szerkesztve ]

(#13577) Tomeewap válasza Rocko007 (#13573) üzenetére


Tomeewap
tag

Köszönöm!
Kicsit rosszul fogalmaztam meg a kérdést:

"Meddig lehet garit venni": úgy értem hogy milyen dátumig tudok rá még garanciát vásárolni. Mert általában a vásárlástól számított 1 hónapon belül lehet csak hosszabbítatni.

(#13578) stevve válasza Tomeewap (#13577) üzenetére


stevve
nagyúr

Persze, van ennek egy ideje, de a boltban biztosan megmondják.

(#13579) Palika71 válasza Tomeewap (#13577) üzenetére


Palika71
őstag

Én a lejárat előtt egy hónappal vettem meg a Getronics-tól.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#13580) Palika71 válasza stevve (#13574) üzenetére


Palika71
őstag

A Dell VGA drivere nem okvetlenül kompatibilis (pl.) az Intelével (XPS m1330).
Tapipadhoz is kell meghajtó.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#13581) stevve válasza Palika71 (#13580) üzenetére


stevve
nagyúr

Nekem minden megy simán a Win7-ben jött driverekkel, ezért értetlenkedtem itt csak. :) Utoljára külön driver-t a Dell-től az Xp-hez kellett leszednem, de az már régen volt, biza. :K

(#13582) medvegy


medvegy
aktív tag

üdv mindenkinek!

Tegnap végre átvettem XPS 1640-es gépem. (P8700 2.53GHz / 3MB / 1066MHz, 4GB DDR3 1066MHz, 15.6" Full HD TrueLife WLED TFT, 500GB 7200rpm SATA HDD, 1GB ATI Radeon HD ésatöbbi...)
Még nem kezdtem el tesztelgetni, de már volna pár kérdésem a tapasztaltabb XPS tulajokhoz. Nézzük szépen sorban:

* A gépemen Win Vista van telepítve, de hallottam, hogy a Dell gépekhez jár a Win7 upgrade. A kérdésem az, hogy hogyan lehet a Win7 upgradehez hozzájutni, illetve hogy a kipostázott Win7 verzió mit tud. Ezt úgy értem, hogy csak az lehetséges, hogy teljesen ledúrom a Vistát és újra rakom a win7-et, vagy olyat is lehet, hogy a meglévő Vistát "format c:" nélkül simán felülírom a win7-el. Ha ez megy, akkor nem teszek fel minden szart addig amíg nincs itt a win7-em. Ehhez kapcsolódva másik kérdés, hogy mi a helyzet a Win7 driverekkel, kiküldik a win mellé, vagy töltögetni kell?

* A gépre 3 év gari van. De ki szeretném bővíttetni még egy vagy két évvel. Ezt hogyan tehetem meg?

Lesz még kérdésem valszeg, majd jövök még ;)

FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/

(#13583) hanee válasza DV (#13569) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Köszönöm a válaszodat. Közben találtam az USA Notebook-ban, és gyári volt ezeknél olcsóbban.. :)

hanee

(#13584) medvegy


medvegy
aktív tag

új kérdés:

a tapipad gyárilag mindenkinek olyan, hogy a csúszófelületet elég jobban megpöccinteni bal gombbal kattintás helyett? Azért kérdem, mert ez így elsőre nem kimondottan kényelmes, figyelni kell, hogy a tapipadom ténykedve ne pöccintsek rá nagyobbat a kelleténél...

FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/

(#13585) Csepy válasza medvegy (#13584) üzenetére


Csepy
senior tag

Igen, minden touchpad ilyen, egytől egyig.

Ez a funkció, a "tap to click" kikapcsolható a touchpad driverében, ha zavarna, sőt még az érzékenysége is állítható.

Regards: Csepy

Regards: Csepy

(#13586) medvegy válasza Csepy (#13585) üzenetére


medvegy
aktív tag

köszi, időközben megtaláltam... bár igazság szerint így 3 óra használat után már kezdem megszokni

FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/

(#13587) COLORBAR válasza Szoles (#13551) üzenetére


COLORBAR
tag

A hangszóróhoz visszatérve, azért a Vostro 1015- mono hangszoróját lehet arra használni,hogy zenéket hallgassak rajta elfogadható szinten , meg filmeket nézzek?
Vagy töktotál használhatatlan?

(#13588) Tomeewap


Tomeewap
tag

Próbáltam regisztrálni Win7-re, de ezt dobja a weboldal, miután kitöltöttem az adatlapot:

"Ez a rendszer nem jogosult. Kérem, ellenőrizze, hogy helyesen adta meg a szervizcímkét, és olvassa el a jogosultsági feltételeket."

Hogy is van ez?!

(#13589) Badb0y


Badb0y
addikt

Srácok, azt vettem észre, hogy amikor huzamosabb időre elmegyek (de nem feltétlen), és visszajön a kép a gépemen, jobb alul a kis telep nincs teljesen feltöltve.Természetesen nincs lehúzva hálózatról, és egységesen mindig 94%-on megáll, és azt írja, hogy nem tölti. PErsze lejebb nem megy már, de miért csinálja ezt? Nem tudja valaki véletlenül ? Most néztem bnőm win7 ulti-ján, hogy szintén ezt csinálja. Ha kihúzom a tápot és visszadugom, akkor pedig feltölti.

Nincs kikapcsolva sehol, hogy ne töltse.

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#13590) Badb0y válasza Tomeewap (#13588) üzenetére


Badb0y
addikt

Ha júli előtti, akkor nem jogosult.

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#13591) medvegy


medvegy
aktív tag

Az normális, hogy az XPS 16-om HDD aktivitás jelző ledje szinte állandóan villog? Ezekszerint a vinyó állandóan ténykedik, igaz nem érzem lassúnak...

FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/

(#13592) Badb0y válasza medvegy (#13591) üzenetére


Badb0y
addikt

Normális. Mindig csinál vmit. Egy xp/vista/win7 managerrel lehet csökkenteni a "kerregést"
Sok service csinálja ezt.

[ Szerkesztve ]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#13593) Szoles válasza COLORBAR (#13587) üzenetére


Szoles
senior tag

Két ünnep közt kicsit jobban kipróbálgatom. Sajna még mindig nem jutottam el odáig se, hogy néhány zenét meghallgassak rajta, netán egy filmet megnézzek.
Ha próbálgattam, beszámolok.

(#13594) medvegy válasza Badb0y (#13592) üzenetére


medvegy
aktív tag

Köszi, lehet megpróbálom... bár azért nem olyan zavaró.

FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/

(#13595) COLORBAR válasza Szoles (#13593) üzenetére


COLORBAR
tag

Te figyeljmár,ha ennyire nemhasználod minek az neked? :)
Sokkal jobb helye lenne nálam! :)

(#13596) Tomeewap válasza Badb0y (#13590) üzenetére


Tomeewap
tag

Megnéztem és 2009. novemberi a gép. Nem értem.

(#13597) stevve válasza medvegy (#13594) üzenetére


stevve
nagyúr

Vagy a HDD-k tulajdonságainál (jobb gomb intézőben, commanderben) letilthatod az indexelést. Totál felesleges és az is mindig tekeri a vinyót.

Tomeewap
Biztos, hogy minden Windows-t ingyenesen lehet upgrade-elni? Nem akarok beledumálni, ha hülyeséget írok. :B

[ Szerkesztve ]

(#13598) medvegy válasza stevve (#13597) üzenetére


medvegy
aktív tag

Köszi megpróbálom...

FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/

(#13599) Szoles válasza COLORBAR (#13595) üzenetére


Szoles
senior tag

OK, igazad van! Küldd át a címet, és postázom is!
Csak egyet kérek, bár tudom, szemtelenség: a postaköltséged fizesd te, mert kicsit legatyásodtam így karácsonyra. Előre is köszönöm megértésedet!
:DDD

Egyébként évente több hónapot dolgozom külföldön, elsősorban arra kell. (-ett volna...) Mindegy, akkor költöztettem a nagy asztali gépemet... ;)

(#13600) Tomeewap válasza stevve (#13597) üzenetére


Tomeewap
tag

Igen, én legalábbis úgy tudom. Az XPS dellek Vistáját lehet egy megadott weboldalon frissíteni Win 7-re december 31-ig.

Eddig még nem láttam olyan esetet, ahol nem sikerült volna. Nálam sajnos ez van.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.