Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#89001) LeventeV


LeventeV
senior tag

Sziasztok.
Nem tudjátok, a Fórum és a Pláza üzletei visszaálltak már a vasárnapi nyitvatartásra?

(#89002) pohár válasza LeventeV (#89001) üzenetére


pohár
félisten

persze, még azon a héten (a Fórum legalábbis, a Plázában nem nagyon láttam erre utaló jeleket, de biztos nem akarnak pénzt veszteni, biztos nyitva vannak azok is)

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#89003) #65675776 válasza atike (#88927) üzenetére


#65675776
törölt tag

A DKV-t soha sem érdekelték az utasok. Ha érdekelték volna, akkor most nem csak kevesebb, mint feleannyi utas lenne a debreceni tömegközlekedésben, mint amikor átvették a Volántól. Kell a bevétel, ezért büntetnek már minden hülyeségért. De ezzel is csak tovább ássák a saját sírjukat. A talajvíz mélységén már jócskán túlhaladtak, most egy magmakamra a cél. Elég közel vannak már hozzá.

Az meg nyilván nem probléma, amikor reggel és este a buszvezetők terpeszkednek a fél buszon, álnnak az út közepén, tömegesen beszélgetnek a sofőrrel, és emiatt még felszállni is alig lehet.

mezis: Próbáld ki, hogy olyan helyen dolgozol, ahol bent van 40-50 °C alsóhangon. A menetrend meg olyan zsír, hogy kifelé menet éppencsak nem kell rohannod, hogy elérd a buszt. Hiába iszol bent meg akár egy fél liter vizet indulás előtt, már a buszon újra szomjas leszel. Ha mákod van, megy a klíma, és nem volt éppen olyan a buszon, aki fullad (vagy legalábbis ezt állítja) ha nincs nyitva egy ablak. Ráadásul az a busz tele lesz hasonló emberekkel, akinek egy a szaga. Ez ellen meg a klíma nem véd. Mindenki izzad ugyanúgy.

Őseink meg ismerték az ivótömlőt vagy -szarvat.. Két folyó vagy tó között abból ittak, a természetes vízlelőhelyeknél meg utántöltötték. Ők konkrétan kb sehova sem mentek úgy, hogy ne lett volna náluk víz.

sto1911: Balesetveszély ellen a legtöbbet az tenne, ha a buszvezetők megtanulnának vezetni. A legtöbb csak digitálisan tudja kezelni azt a szerencsétlen Volvót: padlógáz, padlófék. Páran sportosan vezetnek, és pumpálják a gázt. Ha meg megemlíted neki, hogy a "Pöcsödet rángasd gyökér!", akkor meg meg van sértődve. Ja, és nem a megálló közepén kellene kezdeni satufékezni.

[ Szerkesztve ]

(#89004) copass válasza Sebestyen01 (#88996) üzenetére


copass
veterán

az első ellenőrzés után visítva mennél bárhová!:D
én látom sűrűn őket ellenőrizni, oda mennek a dücskőkhöz is, nincs kivétel. kamera ott van,vmi izé van, úgyis elkapják.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#89005) dsys válasza Salex1 (#88999) üzenetére


dsys
csendes tag

és ez is kiírt kb mindent maga körül?

(#89006) Zola007 válasza Sebestyen01 (#88996) üzenetére


Zola007
veterán

szó se róla, nem egy preztizsmeló, de azt is meg kell csinálni valakinek.
Ha azt teszi, ami a munkaköri leírásában van és a főnöke kiadta utasításba, akkor nem őt ke szapulni, hanem a feljebblévőket.
Két harcoló katonát se lehet hibáztatni, ha parancsot követ, az más kérdés, hogy nagyon nem mindegy neki, hogy a puska melyik végén áll.

Nekem nem azzal van bajom, hogy büntetnek, hanem azzal, hogy néha milyen stílust ütnek meg. De ez a sofőrökre is áll, volt olyan, hogy a villamoson legelől álltam, néztem előre a műszerekre, mert érdekelt. Erre a következő megállóban hátrafordul és azt mondja "Mi a faszt bámulsz?"
Mivel van kamera a villin, de hangot nem vesz, és nem akartam közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért a rendőrségen tölteni az éjszakát, ezért csak elfordultam, pedig megérdemelt volna egy pofont. Lábbal

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#89007) yanna


yanna
őstag

Gyerekek! Hamarosan meg fogják engedni a víz ivást a tömegközlekedési eszközökön, mert annyira kedvesek. És nagyon sokan ismét odateszik az ikszet...

(#89008) bhonti válasza yanna (#89007) üzenetére


bhonti
tag

Addig is igyál otthon, a csapból. Az tényleg nem is drága... meg a palackban vizet hazacipelőket amúgy se értettem sose.

[ Szerkesztve ]

http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech

(#89009) Freddycom válasza bhonti (#89008) üzenetére


Freddycom
őstag

Nem érted azokat az embereket, akik palackozott vizet isznak?

(#89010) szasanyi


szasanyi
félisten

Megyek Debrecenbe így ha vkit érdekel dVGA vagy PS4 játék az priviben keressen meg.

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#89011) dsys válasza Freddycom (#89009) üzenetére


dsys
csendes tag

nyilván nem, a csapvíz ugyanolyan jó... :P
félretéve a debreceni víz borzalmas. tele minden szarral, de az úgy jó. idd itthon a legjobb ásványvizet.. aztán kóstold meg thassoson ami a csapból jön. aztán csak nézel ki a fejedből :)

(#89012) Adonimus válasza szasanyi (#89010) üzenetére


Adonimus
aktív tag

Urak, hölgyek. Kellene holnapi átvétellel 2 db első üléshuzat. 2.000 magyar forintot szánnék rá. Délután 5-6 körül tudnék érte menni.

adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu

(#89013) yanna válasza Adonimus (#89012) üzenetére


yanna
őstag

Ugye ugye... Leetted, leittad az ülést... :D

(#89014) Adonimus válasza yanna (#89013) üzenetére


Adonimus
aktív tag

:DD :N Ráöntöttem egy utasra kettő csepp vizet és ezért szétfejelte az üléshuzatokat. :D

adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu

(#89015) mezis válasza #65675776 (#89003) üzenetére


mezis
nagyúr

A közlekedési vállalat talán egy baleset miatti kártérítés elkerülése vezethette ilyen szigorú szabály megalkotására. A tömeg igénye miatt bizonyára enyhíteni fogják, olyan kitétellel, hogy a palackból történő vízivás veszélyes, a következményeit az utasnak kell viselnie. (Minek is minősül az, amit egy biciklis "talált" föl: boros palackból hajlékony műanyag cső a kormányhoz, így amikor megszomjazik csak lehajol és szívja is az áhítottn nedűt. Ez akkor most ivás vagy szívás ? :F )

Azt változatlanul fenntartom, hogy amíg nem voltak pille könnyű palackok, klíma meg csak a számítógépeknek járt, valahogy csak kibírtuk és nem emlékszem, hogy pokolian szenvedtünk volna.
A halálozási okok között meg igen ritkán szerepelt a kiszáradás. Biológiából meg azt oktatták, hogy víz nélkül akár 72 órát is kibírhat egy egészséges ember...

mezis

(#89016) LeventeV válasza pohár (#89002) üzenetére


LeventeV
senior tag

:R Kösz a gyors választ.

(#89017) kisspall válasza mezis (#89015) üzenetére


kisspall
aktív tag

De lennél csak kiskorú-terhesanya, majd megtudnád. ;)

(#89018) Laza... válasza kisspall (#89017) üzenetére


Laza...
addikt

Kiskoru terhesanya... Inkabb nem mondok semmit... :(((

[ Szerkesztve ]

Never give up!

(#89019) mezis válasza Laza... (#89018) üzenetére


mezis
nagyúr

Bűntudatod van ? ;]

mezis

(#89020) dobolan válasza mezis (#89015) üzenetére


dobolan
senior tag

A halálozási okok között meg igen ritkán szerepelt a kiszáradás. Biológiából meg azt oktatták, hogy víz nélkül akár 72 órát is kibírhat egy egészséges ember...

Na és hány ember fulladt meg erős fékezés utáni félrenyelt víz miatt buszokon villamosokon az elmúlt 50 évben? :D

(#89021) gps76 válasza #05304832 (#88916) üzenetére


gps76
őstag

A járművezetőket hagyd ki az egészből, mert ha esetleg szól valamelyik - DKV-ról van szó, nem Volánról ott Ő takarítja a buszt - akkor azt csak jóhiszeműen teszik szerintem, hogy vigyázzon, mert megbüntethetik.Az, hogy a járművezető mit csinál abban a 8-9 órában amit ott tölt az ülésben, hogy elvigyen Téged , ahhoz meg az égvilágon semmi közöd nincs, ha kilötyögteti azt a valamit Ő fogja feltakarítani, de ha más akkor úgy marad estig. Neked annyi dolgod van a járműveken, hogy felszállsz, utazol, ha le akarsz szállni - buszon ne felejts el jelezni -, amikor megállt leszállsz.Ennyi, semmi több.

Mezis rátapintott a lényegre...

[ Szerkesztve ]

(#89022) sto1911


sto1911
veterán

Napinditonak:
1

:D

@(#89021) gps76: talan annyit tennek hozza, hogy amikor iszik, telefonal, beszelget, akkor az en eletemet is kockaztatja, ha mar az utasok belefulnak a korty vizukbe.

[ Szerkesztve ]

(#89023) customer114 válasza sto1911 (#89022) üzenetére


customer114
senior tag

:C

(#89024) diablo1984 válasza mezis (#89015) üzenetére


diablo1984
veterán

azért az elmúlt 50 évben viszonylag kevesen haltak meg gázkamrákban, mint korábban, de nem hinném, hogy azért, mert a mérges gázokat jobban bírjuk.....

szóval ha te most kitalálod, hogy 2-3 napig is ki lehet bírni víz és mondjuk kaja nélkül, akkor most innentől kötelező az embernek kínoznia magát, inkább ájuljon el, mert te azt mondod 3 napig is kibírja? nekem mondjuk senki se mondja meg, hogy mikor mit csináljak, pláne így! ettől már csak egy lépés, hogy a kormány közleménybe tudatja, hogy a létminimum havi 5000ft, mert vizet lehet inni a keletiből, mert ingyen van, tücsök és bogarakon is el lehet élni, télen meg kartonba csomagolni az embernek magát, stb-stb.....

bocsáss meg, de ez istenbarma hozzáállás..... :W

(#89025) _seth_ válasza gps76 (#89021) üzenetére


_seth_
veterán

"Az, hogy a járművezető mit csinál abban a 8-9 órában amit ott tölt az ülésben, hogy elvigyen Téged , ahhoz meg az égvilágon semmi közöd nincs"

Elég meredek kijelentés azért... és felettébb bosszantó amikor ki van írva, hogy a járművezetővel beszélgetni tilos, majd a sofőr végigbeszéli az egész utat, telefonál, dohányzik... Ha tragédia lehet abból, hogy félrenyelek akkor elég furcsa gondolkodásmód azt feltételezni, hogy a sofőrrel nem történhet meg ugyanez, csak épp ő a komplett utazóközönség életével játszik.

Gombot megnyomni az oké, de az nem amikor észre sem veszi a sofőr és úgy kell kiabálni, hogy nyissa már ki az ajtót, ja, hogy még a megálló előtt is mobilozik? Neki "szabad". Elég gyakori a, hogy is mondjam, totál barom sofőr aki egy út alatt 3x tornáztatja meg az utasokat hatalmas fékezésekkel és dől, borul, esik az utazóközönség, természetesen nem vészhelyzetekre gondolok, nem az a gyakori, hanem az, hogy egyszerűen későn veszi észre, hogy sárga/piros a lámpa és beletapos a fékbe.

mezis:
"Azt változatlanul fenntartom, hogy amíg nem voltak pille könnyű palackok, klíma meg csak a számítógépeknek járt, valahogy csak kibírtuk és nem emlékszem, hogy pokolian szenvedtünk volna."

Az sem kizárt, hogy akkoriban ki lehetett nyitni az ablakokat, most nem nyitható, cserébe a sofőr sem kapcsolja a klímát csak ha már nagyon muszáj, addig marad a szauna.
Egyébként meg ugyan kit érdekel 2016-ban, hogy mi volt régen?
2016-ot írunk, nem az évtizedekkel ezelőtti normáknak kell megfelelni hanem a mostaniaknak.

[ Szerkesztve ]

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#89026) #33253120 válasza diablo1984 (#89024) üzenetére


#33253120
törölt tag

Egy átlag 15-20 perces buszútról van szó. És arról is úgy, hogy nem a 0. percben leszel szomjas, amikor átlépsz az ajtón, (hiszen akkor ittál volna a megállóban. ) Hanem valamikor a buszút folyamán.

(#89027) atike válasza #33253120 (#89026) üzenetére


atike
nagyúr

Nem lehetne lapozni ezen a témán...? :DDD Már, hogy pont abban 5-10-15-20 percben akar esetleg inni valaki... :) Úgyis "rendberakják" már ez a ritka elb*szott rendeletet - azaz pontosítják. Ilyen formán okafogyott már ez a "vita". :U

(#89028) mghltm


mghltm
addikt

csernobillal kapcsolatos anyagok olvasasa kozben talaltam ezeket:

Majak - az orosz nukleáris ipar sötét titkai, I. rész

Majak - az orosz nukleáris ipar sötét titkai, II. rész

still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc

(#89029) diablo1984 válasza #33253120 (#89026) üzenetére


diablo1984
veterán

és ha a buszon leszek szomjas? a buszmegállóban ha valaki cigizik, azt egy pillepalackkal se verjem fejbe? én ha a buszon leszek szomjas, ott iszok, nem sört, nem 2 literes kólát, hanem vizet! aki meg ezért ott begugat, azt elhajtom a picsába, amúgy is bunkóság beugatni ezért, ha a varjúcsalád felszáll a buszra érett trágyára emlékeztető bukéval és azért nem szól az ilyen.....

(#89030) gps76 válasza _seth_ (#89025) üzenetére


gps76
őstag

Oké engem is zavar,sőt "idegesít is" rendesen, amikor néhány kollégám ezt csinálja, és utána általánosítanak az emberek, de ezek "menthetetlenek", higgyétek el mi is mondjuk nekik mert ott jön velem szemben ,ha már telefonál használjon headset-et, de...
Jó a szabályokat be kell tartani, csak arra reagáltam úgy, hogy lefotózni, felnyomni, meg satöbbi.

THE END

[ Szerkesztve ]

(#89031) bhonti


bhonti
tag

Ugorgyunk!

http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech

(#89032) Zola007 válasza bhonti (#89031) üzenetére


Zola007
veterán

Vízügy lezárva
Ámen

████████████████████████████████████████████████████

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#89033) Sebestyen01 válasza mghltm (#89028) üzenetére


Sebestyen01
őstag

Alfold az orszag nagy resze ahol fuj a szel, kissebb beruhazas lenne letrehozni szeleromuveket, nem baj jo nekunk paks, majd paks 2 :(

(#89034) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Létezik még olyan program, ami a letörölt programok megmaradt szemetét kitakarítja a HDD/SSD-ről? Akár automatán, akár manuálisan? Régen valami ilyesmit használtam, de már nem emlékszem a nevére.
Köszönöm!

(#89035) customer114 válasza zolikaDB (#89034) üzenetére


customer114
senior tag

Formázd le a *ecibe. ;) Egyszerűbb.

(#89036) Mikulásbá válasza zolikaDB (#89034) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Ilyesmit tud az ingyenes Ccleaner,az egyik legjobb takarító.
Érdemes eltávolító programot használni,az leszedi a telepített program minden részét.(pl. Revo Uninstaller)

(#89037) diablo1984 válasza Sebestyen01 (#89033) üzenetére


diablo1984
veterán

hát a kárpát medence nem éppen az a széljárta hely, ahol mindig fúj a szél, nyáron szinte hónapokig meg sem moccan a levegő(nem hollandiában vagyunk). akkor inkább már napelemek kellenének, mert napsütéses órák száma viszonylag magas, de még mindig könnyebb mutyizni egy atomerőművön az orosz barátainkkal, mint egy sima napelem parkon......

(#89038) atike


atike
nagyúr

Ha valakit érdekel még (pár apróság):

- 2 db Philips Lightscribe DVD-R 500 Ft
- 4 db Verbatim Digital Movie DVD+R 1.000 Ft
- egy bontatlan doboz Imation CD-R (10+1 darabos) 1.000 Ft

És ingyen elvihető:
- kb 70 db papírtok
- 4 db fekete, dupla dvd tok
- 2 db fekete dvd tok
- 1 db TDK Lightscribe CD-R

(#89039) #33253120 válasza Sebestyen01 (#89033) üzenetére


#33253120
törölt tag

A szél idehaza nem annyira isteni mint gondolnád. :(
Széltermelés grafikon.
A piros a ténylegesen termelt energia, a zöld az elvárt. Ha a piros alatta van a zöldnek, akkor gázerőművekkel kell pótolni a különbséget. Ha a piros meghaladja a zöldet akkor viszont baj van, mert ezt nem lehet direktbe tárolni. Ilyenkor van az, hogy a szabad erőművi kapacitás egy részét kiadják az időszaki fogyasztóknak, (éjszakai mérő) ha ez kevés, akkor beforgatják a nemzetközi piacba, ha az is kevés akkor a gázerőműveket motorüzembe kapcsolják, és egyszerűen elhasználják a villanyt.
Emiatt a szélerőművek teljesítményének 80-90%-ának megfelelő gázos erőművet kell készenlétben tartani. És ez nem jó. Az ingyen energia drága lesz tőle.

Napelemnél is hasonló a szitu, a németeknél már kötelező olyan eszköz beépítése ami visszaveszi a lakossági inverterek teljesítményét az áramszolgáltató jelére.

Ha létrejött volna a Bős-Nagymaros, akkor az fel tudta volna venni a felesleg egy jó részét a szivattyúival, amit éjszaka viszont generátorüzemben rá tud táplálni a hálózatra.

(#89040) #33253120 válasza diablo1984 (#89029) üzenetére


#33253120
törölt tag

Miért ez megkülönböztetés? ;] Mivel különb a te fél literes 100Ft-os vized, mint más fél literes 250Ft-os kólája? :(
(Ez most szándékos trollkodás volt, szemlélettágításnak. )

[ Szerkesztve ]

(#89041) espada99


espada99
csendes tag

Hol tudok Debrecenben ügyfélkaput csináltatni? :)

(#89042) diablo1984 válasza espada99 (#89041) üzenetére


diablo1984
veterán

kormányablakoknál(régi nevén okmányiroda)

[ Szerkesztve ]

(#89043) #33253120 válasza espada99 (#89041) üzenetére


#33253120
törölt tag

(#89044) zolikaDB válasza Mikulásbá (#89036) üzenetére


zolikaDB
veterán

Koszonom!

(#89045) espada99 válasza #33253120 (#89043) üzenetére


espada99
csendes tag

:R

(#89046) bhonti válasza #33253120 (#89039) üzenetére


bhonti
tag

És az mennyire lehet igaz, hogy mikor nem süt akkor fúj? Arra gondolok, hogy akkor már nap- és szélenergiát egyszerre felhasználni esetleg érdemesebb lenne? Mármint ezek szerint kb. felváltva.

http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech

(#89047) Borosz


Borosz
senior tag

Mindig megdöbbenek mennyit tudtok ti chit-chat-elni egy-egy téma körül. :U

(#89048) diablo1984 válasza bhonti (#89046) üzenetére


diablo1984
veterán

drága pénz egyemként is, kombinálva meg főleg! az a baj, hogy kevés szeles nap van, az alföld nem is annyira szeles, mint Győr környéke, nem hiába az osztrák határnál van pár szélkerék, de sehol máshol! itt inkább a napenergia ami megfelelő lehet, csak a jó minőségű földeket erre pazarolni felelőtlenség, de egyszer biztos megéri majd....

(#89049) bhonti válasza diablo1984 (#89048) üzenetére


bhonti
tag

A napelem megéri tényleg. Egyik haverom egész komolyan termelt vele. Pedig csak 3x5 m volt.

http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech

(#89050) diablo1984 válasza bhonti (#89049) üzenetére


diablo1984
veterán

jaja, én is várom már, hogy az állam is támogassa, lenne nem kevés felületem a tetőn, amit be lehetne panelozni, egy 5-6 kw-os rendszerre fáj a fogam, főleg ha lehetne rá pályázni, de jelenleg 20 évnél idősebb házra lehet csak, mert ott a napelem a legfőbb gond.....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.