Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9051) icecave


icecave
nagyúr

Az utóbbi pár napban nem igen tesztelgettem, de azért esténként 1-1 órát játszottam. A kiválasztott játék a Crysis 2 volt. 1680*1050-ben, minden fullon (nem csak a 3 lépcsős beállítás alapból, hanem a rajongó által írt tool segítségével minden maxra toltam. Sokan fikáznak, de játszani kell vele, és mindenki belátja, hogy a játék iszonyat szép, és összerakott lett, nem lehet ok panaszra. Tudom mit jelent egy nagy projektben mindenre figyelve fejleszteni (Ó, hányszor dobta vissza a Climax a Slient Hill pályáimat, mire elfogadták), és mondhatom, hogy jó munkát végeztek. Van 1-2 bug, de miben nincs ugye :D

A lényeg, hogy az adatlapomnál lévő konfigommal fix 50 FPS átlag, amikor 1-1 brutálisan nagy terepre kiértem, ahol minden égett, szikrázott (egyszóval tele volt rakva brutál particle-kkel), ott azért volt ahol egy ideig 35 FPS volt az átlag.

(#9052) Wukiwo válasza Alastair' (#9050) üzenetére


Wukiwo
senior tag

sikerült a 21K-s határt átlépnem :B

vantage

11

Lord Vader
Az a durva ,hogy a ramok ennyit bírnak de a gpu még simán menne csak hétvégi kötelező feladataim vannak idehaza és nincs időm :S
Asszony kiadta a feladatokat :W :D

[ Szerkesztve ]

(#9053) Alastair' válasza Wukiwo (#9052) üzenetére


Alastair'
nagyúr

:C durva az a vga.

Alister from Hell

(#9054) icecave


icecave
nagyúr

MSI afterburner azért még érdekesen viselkedik. Hol betölti winboot után az elmentett ventillátor profilomat, hol nem. Nem is értem :D Mindegy, a vga hangját ha hallom, tudom, hogy nem töltötte be és akkor manual rányomok, elvégre egy nap egyszer kapcsolom be a gépet, egyszer meg ki.

(#9055) MontyCrew válasza ///Krisz\\\ (#9048) üzenetére


MontyCrew
senior tag

Hát, valami hibádzik az új drivernél.. még ha alapon megy a 2 vga, akkor is, meg kb 10 fpsel kevesebbet mér addig amig meg nem áll a kép, szval a 11.4 a cf-re még nem jó, az enyére legalábbis..

Fogalmam sincs, hogy miért ír 11.3/xp -t mert a 64biteswin7 verziót töltöttem le és tettem fel:) paradoxon:DD

Wukiwo: sajna nem tudtam belőni egyik progival sem, hogy tudjak adni a vga-nak plusz feszt és így csak alapfeszes tuninggal tudtam ezeket megcsinálni..:S afterburnerban már az órajeles határt sikerült kibekkelni,, de a feszültséget nem tudom sehol sem állítani, ati tray toolshoz meg fingom nincs hogy kell használni,, pedig már párszor nekiálltam :F

[ Szerkesztve ]

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#9056) polonic


polonic
félisten

Ne haragudjatok meg, de ti komolyan erre a pontszámokra élvezkedtek? :D

(#9057) Wukiwo válasza polonic (#9056) üzenetére


Wukiwo
senior tag

Te se haragudj meg de míg nem a te gépeddel csinálom addig miért fájó ez számodra?

A motorom is elvittem anno teljesítmény mérésre szimplám kíváncsiságból és tette ezt még jó pár emberke,ahogy lefuttatják ezeket a programokat is jó páran.
Ha ettől hülyék vagyunk ám legyen :K

(#9058) polonic válasza Wukiwo (#9057) üzenetére


polonic
félisten

Hogy jön ide az én gépem vagy a te géped? Megemlítettem én ezt valamikor is?
Azért, mert egy nagy baromság ez a pontszámozásos benchmark.
Inkább játékokkal teszteld le, azt én is szivesen látom. Annak van értelme legalább.
És azt sem írtam, hogy hülyék lennétek, egy szóval sem. ;)

[ Szerkesztve ]

(#9059) lehel22 válasza icecave (#9054) üzenetére


lehel22
tag

Igen, valoban furan vielkedik .Egyszer betolti a profilokat maskor nem.A beta 6 al semmi ilyen jellegu gondot nem eszleltem, de egy adott pillantban lejart es kenytelen voltam az ujabbat feltenni ami mar nem beta(2.1.0 ) ez a verzionak meg ugynezem van sajat "akarata".Ezenkivul ha 1,15 rol leveszem a feszt 980 ra utanna a ventilator ( 2D ben ) 43% skalazodik vissza a 40% helyett. ( Giga kartya ,lehet nem kene csodalkozzak :D )

(#9060) MontyCrew válasza polonic (#9056) üzenetére


MontyCrew
senior tag

ne haragudj, dem indenkinek van egy rossz szokása, gondolom neked is, én ezzel meg tudom nézni, ha valamit állítgattam a gépen, akkor az javított-e vagy rontott-e az összteljesítményén... Szval, nem nem erre élvezünk, köszönöm a kérdésed. Még mielőtt jön a nagy lekockázás, nem ez az egyetlen hobbim, csak amikor itthon vagyok és nem játszok, ügyködök rajta...

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#9061) Wukiwo válasza MontyCrew (#9060) üzenetére


Wukiwo
senior tag

Szia!
Sapphire TRIXX-el sem tudod a feszt állítani?

(#9062) polonic válasza MontyCrew (#9060) üzenetére


polonic
félisten

De figyelj. Most ezzel játszol vagy a játékokkal? Gondolom azért állítod a gépedet, hogy a játékok alatt jobban menjen. Nem lenne jobb inkább a játékokkal letesztelni, mit sikerült összehozni, mivel amúgy is ahhoz állítottad és azzal játszol, mint inkáb egy pontszámot nézni?
Látom sokan nem értik a smiley-t a végén. Azt szerettem volna sugallni a kommentel, hogy egy hülyeség ez a pontszámozás. Nem embereket leszólni, vagy beszólni nekik. Viccesen írtam valamit, ezért van ott a zöld fej.

[ Szerkesztve ]

(#9063) banderasz77


banderasz77
addikt

Nos urak, érdeklődnék, hogy a GTX560 vagy egy HD6870 lenne jobb választás? Árban ugyan ott lenne, Palit vs. Sapphire Flex.

(#9064) MontyCrew válasza polonic (#9062) üzenetére


MontyCrew
senior tag

Én szeretem ezeket a programokat, mert az ati 9550esem óta futtatok 3dmark teszteket, így mindig tudok viszonyítási alapokat, ha új hardver kerül a gépembe. Játékokat is nézem természetesen, játszok is, bármilyen meglepő :)) De ez olyan mint egy rossz szokás, én automatikusan már lefuttatok ha sikerül valami okosságot csinálnom, de a procim végét elértem így már csak a vgaval tudok játszadozni:)

És az ígért 3DMark 11

A Sapphire TRIXX-et mindjárt megpróbálom, ezzel még nem találkoztam.

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#9065) ///Krisz\\\ válasza MontyCrew (#9055) üzenetére


///Krisz\\\
senior tag

Kár, na mindegy, majd a véglegessel hátha kanyarít valami durva pontszámot. ;]

(#9056) polonic: Szerintem nagyon jó hiba szűrési lehetőség. Nálam például sokkal alacsonyabb pontszámok voltak 3DMark11-ben mint Lord Vader-nél (pedig ugyan azokkal a tuning értékekkel futtatta és nagyjából a gépünk is hasonló), ezért elkezdtem gondolkozni rajta, hogy mi a francért lehet ez a nagy különbség és ennek következtében a hét elején kiderült, hogy rossz értékeket állított be a lapom a ramok időzítéseire majd ezt gyorsan orvosoltam is. Tudom ennek (RAM időzítés) szinte semmi köze a 3DMark11-ben elért pontokhoz, de végül is ez segített megtalálni egy "hibát". Én emiatt szeretem használni meg hát tudod az e-pénisz. :D

"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz

(#9066) MontyCrew


MontyCrew
senior tag

Persze, néha elég idegölő is ha valakinek ugyan azon cfg mellett sokkal durvább pontszámok jönnek ki:)

ui: a trixxet nem tudom sehonnan tölteni, mert mindegyik a sapphire oldalára irányít át, és nekem nincs regisztrált sapphire termékem az oldalon:/

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#9067) Wukiwo válasza MontyCrew (#9066) üzenetére


Wukiwo
senior tag

a megoldás priviben megérkezett

(#9068) MontyCrew válasza Wukiwo (#9067) üzenetére


MontyCrew
senior tag

Ez sem nyert sajnos, a voltage csúszka itt sem állítható:S

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#9069) Spirit


Spirit
őstag

Sziasztok!
Mivel erre példát nem nagyon találtam, így hozzátok fordulnék.
Gépátépítés alatt állok, a táp+hűtő+vga már megvan. Egy Sapphire 6850-et vettem.
Minden jónak tűnik, de kérdésem lenne. 3 hét alatt összesen 2x, de előfordult, hogy böngészés közben kis piros pöttyök jelentek meg(pixelnyiek), amik zizegtek. Bezárva a böngészőt ez megmaradt a windows háttéren is, bár átrendeződtek. újraindítás rendbehozta. A kártya tuningolva van. Remélhetőleg ezért csinálta, vagy esetleg driverhiba. Találkozott már ilyennel valaki, esetleg kártyahiba lenne?

A másik, ami ennél bosszantóbb. Még a régi cpu teljesít szolgálatot a platformváltásig egy S939-es Manchester magos X2 3800+ személyében, ami 2,6ghz-en van járatva. Lehetséges-e az új játékokban akkora CPU limit, hogy játszhatatlan legyen némely játék?
Például Battlefield: Bad Company 2. 1440*900, minimum graf 25-35fps, 1920*1200 max. graf 20-30fps. Ez egyértelműen CPU-limitre utal, de tényleg létezik, hogy a mai játékokban vga-tól függetlenül kevés egy 2,6ghz-es x2-es? Crysis 2 kb. ugyanezt produkálja, bár magasabb fps-ekkel. Azonban multiban grafikától függetlenül nem tudok átlag 20fps fölé keveredni.
Viszont 3dMark11-ben majd 20fps átlaggal megy a víz alatti teszt.

Ez egyértelmű cpu-limit és nincs mitől félni, csak cpu-t cserélni(úgyis fogok), vagy esetleg kártyahiba lenne?

(#9070) polonic válasza Spirit (#9069) üzenetére


polonic
félisten

Ez memóriahibára utal. Mennyire tuningoltad? Vedd lejjebb a memória órajelét. Ha viszont alapon is jelentkezik, akkor rossz a memória, garanciás cserére add be.
Egyértelműen a cpu a gyenge, sőt, nagyon gyenge, azt kell mondjam.

(#9071) Spirit válasza polonic (#9070) üzenetére


Spirit
őstag

1200-on járattam, mikor először jelentkezett, tegnap 1150-en jött elő. Furmark alatt 1200-on folyamatosan szemetel, játékok alatt nem, ezért lőttem be 1150-re. De lehet, hogy 1100 lenne az igazán okés.

Tudtam, hogy gyenge, cpu cseréig nem is gondoltam óriási tempóra, de azért elvártam volna, hogyha eddig a 4670-essel elvoltam, egy 6850-essel még 2-3 hónapot kihúzzak amíg meglesz a cpu,lap,ram. Gondoltam a 30fps-em meglesz midnenhol, legalább lehet magas grafon játszani. (igaz minimumon se menne nagon efölé) Hát tévedtem, majdnem minden új game huszonefpéest tol magából:D

(#9072) lehel22 válasza Spirit (#9069) üzenetére


lehel22
tag

Mennyire tuningoltad a kartyat? (mhz?) Feszultsegemeles is volt vagy csak alapfeszen ?
Ezek a szines pixelek siman lehetnek a tulhajtas eredmenye (ha jol tudom a Vram tulhuzasa okozhat ilyen jelenseget) nem hiszem, hogy osszefuggesben lenne a meghajtoprogrammal. Azt irod hogy "zizegnek" ezt nem igazan ertem.Villognak , valtoztajak a helyuket , vagy mire gonolsz pontosan?

(#9073) Spirit válasza lehel22 (#9072) üzenetére


Spirit
őstag

Feszemelés eleinte nem volt, és a gpu 850-en járt, a memó 1200-on. Utána feszemelés, simán megy 1000-es GPU-n(végigtoltam a Crysis2-t probléma nélkül)
A piros pixelek jól körülírható területen folyamatosan rohadt gyorsan villogva jelentek meg mindig máshol az adott területen belül. Ha változtattam az ablakot, vagy bezártam, akkor máshol jelentek meg.
Annyira nem vagyok megijedve, természetesen lehet a tuningtól, de látom sok a hibás 6850-es, gondoltam másnál is volt ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#9074) lehel22 válasza Spirit (#9073) üzenetére


lehel22
tag

Most mar ertem mire erted a "zizegest".Legvaloszinubb , hogy az OC miatt van.Saphire 6850 rol nem sok hibasrol hallottam (persze az OC az igencsak szerencse kerdese, egyik birja , masik nem) .Hasznaltam egyet nehany napig es hatarozottan jo benyomast tett (alaporajelen), viszont azt nem tudom, hogy emelt orajeleket mennyire birt volna, mivel kolcson kartya volt es nem mertem "kinozni".

(#9075) Alastair' válasza Spirit (#9073) üzenetére


Alastair'
nagyúr

Egy ilyen gyenge proci mellett, már ne is haragudj, de iszonyat nagy marhaság a vga-t tuningolni. Ha a grafikát low-ra teszed mindenhol, a cpu-nak még többet kell dolgoznia. Állíts minél nagyobb felbontást és maximális grafikát, hagy dolgozzon a vga. Csak az effekteket vedd lentebb, füst, árnyék, ilyenek, mert azok akasszák a procit.

Alister from Hell

(#9076) Spirit válasza Alastair' (#9075) üzenetére


Spirit
őstag

Nem haragszom, tudom mit miért csinálok...készülök a váltásra, ezért nézem a vga végét.
Közben gyűjtöm a pénzt, és tanakodok, hogy X6, 2500K, vagy Bulldozer legyen belőle :D
És köszi a tippeket.

(#9077) Alastair' válasza Spirit (#9076) üzenetére


Alastair'
nagyúr

Így nem fogod megtudni a vga tuning végét, mert ha bekerül egy erős proci, ami elkezdi adatokkal bombázni majd a vga-t, minden bizonnyal hamarabb el fog vérezni az eddig stabilnak hitt tuningba.

Alister from Hell

(#9078) polonic válasza Spirit (#9076) üzenetére


polonic
félisten

Bulldozer. :K
:D

(#9079) Spirit válasza Alastair' (#9077) üzenetére


Spirit
őstag

Jogos, a Furmark-al tudtam eddig a legjobban kiterhelni, olyan 80-90% közé a GPU-t, játékok alatt 30% körüli terhelése van a vga-nak :D

És igen, tudom Bulldozer. Kérdés, hogy a hozá való lappal és a 2ghz-es DDR3-as ramokkal lesz-e akkora többletértéke, mint amennyibe kerülni fog. Meg hát a tuning is fontos nálam(a Scythe Mugen 2-es hűtő már megvan hozzá, a házba is alig fér be)

(#9080) MontyCrew


MontyCrew
senior tag

a tuning majd akkor derül ki ha piacra dobják és tuningolják:)

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#9081) lsc


lsc
nagyúr

Colorful 6890 ?

Az élet kegyetlen .

(#9082) szasanyi válasza polonic (#9078) üzenetére


szasanyi
félisten

Van már valami konkrét adat az összehasonlításhoz? Csak a magabiztosság miatt kérdem... A új INTEL procik adatai ismertek, ahogyan a teljesítményük is. A döntés úgy nehézkes - sőt, szerintem lehetetlen - ha nem tudja az ember, hogy ahhoz képest mit választ(ana). Vagy én tévednék? :U

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#9083) Wukiwo válasza szasanyi (#9082) üzenetére


Wukiwo
senior tag

nos talán én már egyszer leírtam ,hogy hosszú évekig nem vettem Intelt mert majd az Új AMD ....Megvettem az AMD-t és soha nem hozta a beharangozott eredményeket.
Remélem ez most változni fog

Remélem az AMD fanok nem csak a tetszetős fantázianév miatt biztatnak mindenkit vakon a vásárlásra :U

[ Szerkesztve ]

(#9084) Valdez válasza Wukiwo (#9083) üzenetére


Valdez
őstag

Azért hívják fan-nak, mert az adott gyártót favorizálja, tehát nyilván az ő termékét venné.

De mindenképpen érdemes megvárni mi lesz, az is lehet, hogy sok jelenlegi am3-as lap is tudja majd fogadni őket.

(#9085) Wukiwo válasza Valdez (#9084) üzenetére


Wukiwo
senior tag

Ha Végre beváltja a hozzá fűzött reményeket akkor természetesen én is vissza cserélem a rendszert hiszen a házamon még Phenom matrica díszeleg :D

(#9086) Biga123


Biga123
addikt

Az a baj ezekkel az AMD procikkal hogy sose lesznek ott teljesítménybe mint az intel... lásd előbbi Crysis teszt ahol az én C2D-m a porba alázta a Phenomot.. pedig csak 3.5-ön ment a phenom meg 3.8-on.. szal lehet itt buldózerezni meghogy az amb olcsóbb.. csakhát aannyival lassabbis mint az intel.. :DDD

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#9087) MontyCrew válasza Biga123 (#9086) üzenetére


MontyCrew
senior tag

mondjuk én nem is hinném, hogy ekkora ugrásra képes lenne az amd, hogy a phenom után egy sandy bridge proci teljesítményét hozni tudná...

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#9088) alibaba78 válasza MontyCrew (#9064) üzenetére


alibaba78
őstag

Nalad vmi nem koser. A cpu score-om ugyanannyi, de 3.6ghz-en.

Have a look:

(#9089) Beri válasza Biga123 (#9086) üzenetére


Beri
addikt

Persze, nincs ott a csúcskategóriában az AMD jelenleg a CPU-jaival. Viszont ha valaki játékra épít gépet kevés pénzből, nem futja sandy bridge-re, csak az ár/érték arány számít. Vegyük példának a te E8200-adat, ha már felhoztad. Apróban 18-20k gari nélkül. Annyiért kapsz garis athlon II x4-et, vagy négymagosított x2-es, x3-as phenomokat. Ha ezeket összeméred, nem kérdés, hogy melyik tud többet. Sőt, egy i3 is többe kerül az athlonoknál, phenomoknál (mert még nincs elég ideje a piacon, hogy lemenjen a használtak ára) és két maggal nem sok köze van hozzájuk, volt róla teszt is a ph-n.

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#9090) Valdez válasza Biga123 (#9086) üzenetére


Valdez
őstag

Én valahogy továbbra sem hiszem, hogy ott a proci miatt lenne a különbség. Pláne úgy, hogy szerintem a phenom II x2 3.8-on gyakorlatilag mindenhol gyorsabb mint egy c2d 3.5-ön.

(#9091) miresz válasza Biga123 (#9086) üzenetére


miresz
veterán

Azért én erre nem vennék mérget a helyedbe. A másik meg az,hogy az Intel mindig el van,volt szállva az árakkal.Amennyivel drágább az Intel,annyival nem jobb,és ez sajnos mindig is így volt.

[ Szerkesztve ]

(#9092) polonic válasza Biga123 (#9086) üzenetére


polonic
félisten

Honnan tudod mi lesz? Mintha már a jövőből jöttél volna.
Nem emlékszel még az athlon xp és az athlon 64 korszakra?

(#9093) szasanyi válasza polonic (#9092) üzenetére


szasanyi
félisten

Hát ez az... én is éppen ezért kérdeztelek! ;]

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#9094) Wukiwo válasza miresz (#9091) üzenetére


Wukiwo
senior tag

Nem szeretnék kukacoskodni de én annyiért vettem újan a Sandy-t mint amennyiért phenom 2 vehettem volna :)

(#9095) Wukiwo válasza polonic (#9092) üzenetére


Wukiwo
senior tag

igen,ebben a korszakban jött a D típusjelű Intel család ami alázott mindent (sajnos)

Sorry :( Szerk. nem figyeltem

[ Szerkesztve ]

(#9096) lsc válasza Wukiwo (#9094) üzenetére


lsc
nagyúr

23-ért vettél sb-et ?

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#9097) Wukiwo válasza lsc (#9096) üzenetére


Wukiwo
senior tag

nem ,én 965-t akartam venni de u.annyiért volt a Sandy

Te jóindulatúan a legolcsóbb procira gondoltál de igaz abban az árban is van I3 ;)

polonic

Én spec örülnék ha versenyképes lenne teljesítményben is az AMD

Valószínű ,hogy ha u.annyiért volt a két említett proci akkor sokan úgy döntöttek volna mint én

[ Szerkesztve ]

(#9098) polonic válasza szasanyi (#9093) üzenetére


polonic
félisten

Jogos. :)

Logout-on nézd meg Oliverda cikkét.
A sandy bridge procik ellen szánja az amd a bulldozert. Teljesen új architektúra lesz, meg van az esélye rá. Szeretném is, hogy megszorongassák az intelt. Az előző ugye egy továbbfejlesztett, toldozgatott architektúra. Egyébként játékra a phenom II procik is teljesen alkalmasak, ugyanúgy teljesítenek, mint akár a sandyk. Ph teszt is van róla.

(#9095) Wukiwo

Felettéb érdekes kijelentés. Nézz meg egy ph tesztet, nem kell messzire menni. Ez alapján nem jelenteném ki, hogy aláztak.

[ Szerkesztve ]

(#9099) Wukiwo válasza polonic (#9098) üzenetére


Wukiwo
senior tag

Nekem akkoriban 4200X2-volt és ha azt nézem,hogy mennyibe került az X2 és mennyibe a D805 akkor elsírtam magam

(#9100) szasanyi válasza polonic (#9098) üzenetére


szasanyi
félisten

Jelenleg az a gondom, hogy egy Phenom II X4@3.6Ghz nagyjából azonos teljesítményszintet képvisel játékokban mint egy i5 750 alapon. Nyár vége, ősz eleje körül tervezek alaplap+CPU cserét, és jelen állás szerint az új, i5 2500K a befutó, persze a jelenleginél kicsit olcsóbban. Aztán meglátjuk mi valósul meg az AMD terveiből, és mennyire lesz versenyképes árban és teljesítményben egyaránt - mert csak az egyik önmagában nem lesz elég a dicsőséghez.
Egyébként lehet már tudni mikorra tehető a Buldozer desktop CPU-k megjelenése?

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.