Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#64101) York válasza troszti (#64099) üzenetére


York
tag

Bemesz egy mezogazdasagi boltba es toredek aron veszed literszam :) a parafinolajat.

(#64102) TaliGa


TaliGa
aktív tag

Sziasztok,
A minap egy kerti kiülőt raktott össze a sógor minta alapján, összeállt a dolog, de nem annyira stabil, mint szeretné. Akácrönkökből (elég nyers) lett összerakva, úgy h az előfúrt lyukakba azt hiszem 6x200-es facsavart használt - amiből egy csomó elszakadt, vagy nem fog igazán, úgyhogy át lett fúrva minden elérhető kötés és menetes szárral mind összefogatva. A probléma, h a sarokpontokon (ahová nem lehetett menetes szárat tenni) kéne erősíteni, de nem tudja mivel. Létezik vmi olyan facsavar amit előfúrás nélkül be lehet hajtani, és nem szakad el? 10-15cm vastag rönkökről van szó

"So say we all"

(#64103) Gaborkik válasza TaliGa (#64102) üzenetére


Gaborkik
csendes tag

Szia,
A faszerkezet építőcsavarok elvileg mehetnek előfúrás nélkül, de az akác elég nehéz ellenfél. Szerintem a csavar magátmérőjével megegyező fúróval érdemes előfúrni. Ahol a csavarozógép elfér, ott előfúrni is lehet. Az más kérdés, hogy az akác száradása közben nagy erőkkel mozog, jó kérdés hogy fogják a csavarok bírni.

(#64104) generatoros válasza TaliGa (#64102) üzenetére


generatoros
tag

tető felújítás egy 63 éves házon( saját) A cserép tartó lécek is cserélve lettek. Valahogy apámék betettek a szarúfák közé egy akácból készített példányt. Kitudja mennyi idős volt már akkor is. A 65-ös szeget nem sikerült beleverni még szekercével sem, az építéskor még igen. szóval az akác egy érdekes , talán makacs egy fafajta.

(#64105) troszti válasza tfe (#64100) üzenetére


troszti
aktív tag

Nekem a tung olaj kicsit büdös volt, és rohadt lassan száradt, ezért nem tetszett annyira. Nem zavar a döglött dinó, és mézzel elegyítve még az illata is jó :D

#64101York
csak kérdés, hogy az milyen tisztaságú...

fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek

(#64106) York válasza troszti (#64105) üzenetére


York
tag

A gazdaboltos is megfelel az elelmiszeri eloirasoknak.
http://otthonkertaruhaz.hu/paraffinolaj-500ml < itt is latod a foton.
De ha rakeresel tuti van ahol van rendes leiras.
Az aszkorbinsav is joval olcsobb a gazdaboltban mint a patikaban es ugyan azt kapod :).

(#64107) ViktorSz


ViktorSz
tag

Már írtam valamikor régebben is,de akkor legyen újra ...egy számomra nagyrabecsült asztalosmester haverom arra esküszik,hogy forró olajban ki kell sütni a vágódeszkát és az úgy lesz jó,bár elismerem,eléggé vadul hangzik ez a technika,de valszeg hatásos :)
Én személy szerint nem próbáltam és nem is kezelem semmivel,mert magamnak semeddig sem tart újat csinálni,tehát a tartósság sokadlagos szempont.

mellesleg kezelés nélkül is kitartanak sok-sok éven keresztül

[ Szerkesztve ]

(#64108) sarkanyolo2


sarkanyolo2
őstag

Sziasztok!

Ha valakit érdekelne egy 200 literes, 5.5 baros 2 hengeres kompresszor, ne féljen írni. :R

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6

(#64109) pali923 válasza TaliGa (#64102) üzenetére


pali923
aktív tag

Ilyen esetekben facsavar helyett szerkezetépítő csavart érdemes használni. Annak a fejét nem szakítja le olyan könnyen a fa mozgása, és kevésbé törik. Akácba azért az előfúrás nem árt. Jártam már meg friss tölgyfa deszkával is, semmiféle szöget nem tudtam beleverni előfúrás nélkül.
Nem látjuk, hogy milyen szerkezetről írsz, de a menetes szár helyett valószínűleg jobban járt volna a sógor, ha karpántokat rak fel valamilyen anyagból. 45 fokos szögben kell elvágni, és nagyon merev szerkezetet lehet így csinálni.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#64110) csudri


csudri
őstag

6mx3m-es kocsibeállót ha négy db lábbal szeretném megoldani, akkor mekkora oszlopvastagság ajánlott? A lábak távolsága kb. 5m. Kell a 15x15 vagy elég a 12x12?

(#64111) SeatZola válasza csudri (#64110) üzenetére


SeatZola
őstag

Nekem 12x12-vel van építve ugyan ez a méret. 4 éves és bírja.

Rappi

(#64112) IsKol válasza York (#64106) üzenetére


IsKol
csendes tag

Egyetértek! :K
Úszófedeles bortartályokhoz használják a paraffin olajt.
Szóval borászati webshopokban is beszerezhető.

(#64113) TaliGa válasza pali923 (#64109) üzenetére


TaliGa
aktív tag

Karpántok voltak/vannak, azok lettek menetes szárakkal megerősítve. Egyébként mi is arra jutottunk, hogy szerkezetépítő csavarokkal kell pluszba megtámogatni, illetve a padok lábazatanál érdemes extra merevítést betenni (egymásra rakott lapolt kuglikból álljon a láb, amit a szerkezet oldalához és alapjához is hozzá lehet csavarozni).

"So say we all"

(#64114) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Összejött a szálirány :)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#64115) varsam válasza Winner_hun (#64114) üzenetére


varsam
őstag

Szép, precíz munka, grat :)

Nincs is jobb a tetőtéri bútoroknál...

(#64116) Winner_hun válasza varsam (#64115) üzenetére


Winner_hun
félisten

Nagyobb kihívás megcsinálni, látom te is szereted :)

Van amikor kicsit hullámos a tető, azzal is el lehet bíbelődni. Nyáron majd kifestenek, akkor nem fog annyira látszódni.


[+]


[+]


[+]


[+]


[+]


[+]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#64117) varsam válasza Winner_hun (#64116) üzenetére


varsam
őstag

Na ez nem semmi, jobb mint a Balaton :)
Ezt hogy oldottad meg? Lemásoltad az ívet aztán kicsiszoltad (jól látom MDF front, azt lehet), vagy dekopír?

(#64118) AxBattler válasza Winner_hun (#64116) üzenetére


AxBattler
félisten

Azannya, ehhez kellett a türelem! Ilyenkor nem jobb egyenesre csinálni a bútort, és a tető alatti réseket akrillal, vagy más anyaggal kitölteni?

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#64119) Winner_hun válasza varsam (#64117) üzenetére


Winner_hun
félisten

Lecsiszoltam, persze. Nem dekopírozok, azzal nem lehet ilyen szépen megcsinálni, max. jelölés után a nagyját levágni.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#64120) Winner_hun válasza AxBattler (#64118) üzenetére


Winner_hun
félisten

Több cm-t nem tömítenék ki. Nem olyan nagy munka becsiszolni. Natúron becsiszoltam, utána ment csak fényezőhöz, biztos ami tuti alapon.
Egyébként 5,2 méter széles a nagyobbik rész.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#64121) pacman_123 válasza Winner_hun (#64116) üzenetére


pacman_123
tag

"amikor kicsit hullámos a tető"
Kicsit? :Y ezeknek a hullámoknak a szörfösök is örülnének. Az egy dolog, hogy te profin megoldottad. Ehhez tényleg :R

De anno az ács vajon micsi? Vagy ha az ácsra már nem lehet számítani ... a gipszkartonos micsi? Cuccos hétvége volt mindenkinek? :D

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#64122) ph_5.5


ph_5.5
aktív tag

Urak!

Adott egy tavaly vásárolt kerti ülőgarnitúra. Elvben akác asztal (valami hazai webshopból érkezett, és talán Lengyel gyártmány) Alapból kezelve volt, a doboz belül tiszta olaj volt amikor megkaptuk. Ez a bevonat egy nyár alatt, esők időjárás... elkezdett eltűnni. Plusz van hozzá Jyskből vásárolt egzóta fából készült széksor is. Ez is natúr fa- valami olajos bevonattal. No ez is kezdi elveszíteni a bevonatot.
A párom kérte kezeljem le újra. Itt sokszor olvastam a Tung olaj használatáról. Már majdnem megrendeltem tegnap, amikor a google kidobta hogy ezt csak akkor tudom használni ha a felület tiszta, 320-as papírral simára csiszolt stb.
Rákenhetem a meglévő rétegre vagy tényleg álljak neki lecsiszolni, zsírtalanítani?

(keresőben megtaláltam a nagart.hu oldalra vezető linket, ahol leírják hogy első réteg... második réteg... csak arra nem jöttem rá hogy ezt a natúr fára érti vagy a már meglévő kezelt bútorra)

Köszi előre is a segítséget.

(#64123) kicsi kecske


kicsi kecske
tag

Sziasztok!

2 amatőr kérdés.
Egy asztalt rakok össze ami lábakon fog állni, full bútorlapból. Eddig mindig ilyen pocket hole csavarokkal és fatiplivel csináltam, hogy látszó oldalon sehol se legyen csavarfej.
Minden fiók és doboz test oldalsó összeszerelésű, de most elgondolkoztam rajta, hogy mi lenne ha alsó-felső szerelést csinálnék és akkor alulról és felülről (úgyis takar az asztal lap) csavaroznám meg az elemeket reiser csavarokkal.
Ilyen esetben mennyire gázos egy 18as bútorlapból készült pls 700x400as fióktestet így összerakni? Tudom a legjobb a lamelló lenne, de nincs még gépem hozzá és szerintem mostanában nem is lesz rá keret.
A másik kérdés, hogy az ügyfél egy körbe led szalagot kért az asztal lap aljára. Emiatt kicsit jobban kicsúsztatom a lapot a szokásosnál és úgy fogom belemarni a led sín profilját. Itt a szélétől mi a minimum távolság és mi az optimális marási mélység, hogy ne gyengüljön nagyon a szélén körbe a bútorlap?
A fedlap mérete kb ilyen 1400x700as lenne.

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#64124) generatoros válasza ph_5.5 (#64122) üzenetére


generatoros
tag

engem úgy tanított az élet, hogy az olajozást időnként ismételni kell. A második réteg és a további rétegek között a csiszolást el kell felejteni. Acél gyapottal kell átdolgozni majd 10 perccel az olaj felhordása után visszatörölni

(#64125) ph_5.5 válasza generatoros (#64124) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Nagyon köszönöm! Akkor nem szenvedek a csiszolással. Márcsak acélgyapotot kell beszereznem. Meg a tung olajat- ami ahogy láttam nem egy dobozos cola árában van :)

(ez milyen szép sor a Tung olja használatijában :
Figyelmeztetés: Az olajjal átitatott rongyokat használat után áztassa vízbe vagy égesse el, mivel egyébként spontán begyulladás következhet be. " :Y

[ Szerkesztve ]

(#64126) varsam válasza ph_5.5 (#64125) üzenetére


varsam
őstag

Ez nem csak a Tung olajnál van így, hanem kb mindegyiknél. Száradás során hő termelődik, és ha összegyűrve hagyod a rongyot, hajlamos öngyulladásra! Ez minden ilyen olaj dobozára rá van írva. Kiterítve kell hagyni megszáradni a rongyot, utána lehet eldobni, de persze a víz vagy égetés is jó megoldás.
Én még nem, de kollégám látott már füstölő kukát asztalos üzemben, nem vicces dolog...

[ Szerkesztve ]

(#64127) ph_5.5 válasza varsam (#64126) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Ma is tanultam újat. Köszönöm. (minden használati utasítást el szoktam olvasni, de ezzel a szöveggel még nem találkoztam pedig néhány festésen, felújításon már túl vagyok. Igaz- Tung olajról is itt halottam először- és még nem láttam élőben. Mondjuk ez kb jövő hétig tart :) (főleg ha el tudom dönteni hol vegyem meg mert jó nagy szórás van és helyben sem a praktiker sem az obi nem forgalmazza... festékboltban meg nem futottam még bele)

(#64128) SokadikML válasza ph_5.5 (#64127) üzenetére


SokadikML
csendes tag

Felesleges erre neked a tung olaj. Valamilyen kertibútor ápoló olajjal kell áttörölni őket . Ha szerencséd van akkor eltalálod, hogy eredetileg mivel kezelték.
(A technika és a munkavédelmi intézkedések ugyanazok!)

(#64129) saffer001


saffer001
újonc

Sziasztok!

Van egy kültéri lépcsőm (zártszelvény vasszerkezet, két szélén van minden fok alátámasztva) amin eddig lucfenyő palló lépcsőfokok voltak de erősen megértek a cserére. Van valami tippetek arra mire lehetne cserélni őket? Gondolkodtam valami WPC megoldáson, de inkább hajlok valami jobb minőségű fára mert sokkal egyszerűbb lenne megcsinálnom. Ha fát választok mivel kellene kezelni hogy maximalizáljam az élettartamukat? Tető nincs felette tehát télen nyáron ázik. Tudtok esetleg helyeket ahol mondjuk legyártanak nekem fokokat vagy akár készen lehet venni? Köszi!

(#64130) generatoros válasza SokadikML (#64128) üzenetére


generatoros
tag

a valamilyen kertibutor ápoló olaj, ha márkás jó cucc akkor tartalmaz tung olajat. szerintem akinek van pénze azt ne beszéljük le a tungolajról, a legjobb anyag amit kültérre beltérre egyaránt használhatunk. tökéletesen kikeményedik és csodálatos harmoniában van a fával, én minden helyett ezt használom, de én bele vagyok szeretve.

(#64131) SokadikML válasza generatoros (#64130) üzenetére


SokadikML
csendes tag

Igazad van, de nem egy kezeletlen bútorra akarja használni. És úgy vettem ki, hogy nem egyszerű a beszerzése sem számára. Egy normálisabb festék, vagy barkács bolt tart ilyenkor kertibútort ápoló olajt és azt csak le kell venni a polcról.

(#64132) RobexX10 válasza generatoros (#64130) üzenetére


RobexX10
aktív tag

Mennyire sárgítja a fát? Egy ideje ki akarom próbálni. Teraszra kellene csinálnom fenyőből egy asztalt. Gondoltam ezzel kezelném le.

(#64133) pali923 válasza SokadikML (#64131) üzenetére


pali923
aktív tag

Pár éve vettem valamelyik barkácsáruházban egy kerti faolajat, sajnos már nem tudom a nevét sem. Pedig érdemes lett volna megjegyezni, mert eddig az volt a legjobb olcsó faolaj, ami tartósnak bizonyult a kerti bútorokon. Először el is keseredtem, mikor megláttam, mert fehér színű és kocsonyás volt az állaga. Ennek ellenére rákentem, sokkal tartósabb volt a hatása, mint pl. a Sadolin kerti olajnak, ami meg drágább is.
Amúgy is szörnyű drága lett mindenféle festék és hasonló anyag. :Y Ja, meg minden más. :F

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#64134) tfe válasza generatoros (#64130) üzenetére


tfe
tag

Azért jegyezzük meg, hogy ha tényleg akác az az asztal, akkor nem lesz egyszerű beitatni vele semmit. Ha pedig a régi felületkezelés esetleg foltos lett egy nyár alatt, akkor mindenképpen érdemes lecsiszolni a felületet előtte.

szerk:

A tung nem rossz, de baromi sok idő, mire kikeményedik. Én két komponensű rubiot szoktam használni, azzal egy nap után lehet dolgozni (második réteg) és max egy hét alatt tényleg kikeményedik.
Tung-ból pedig csak a 100% tisztát szabad megvenni, elég sok a hamisítvány. Könnyű észrevenni, mert az a legdrágább :)

[ Szerkesztve ]

(#64135) pali923 válasza tfe (#64134) üzenetére


pali923
aktív tag

Asszonypajtásnak vettem éppen akác deszkákat magaságyáshoz. Gondoltam, mielőtt nekiáll az idő és az időjárás vasfoga, előbb kelljen magát átrágnia egy festékrétegen, ezért lekentem valamilyen réges-régi lidlis falazúrral. Én vékonylazúrnak vettem, de ez nem derül ki róla sehol, ez is kocsonyás állagú. Az akác most úgy néz ki egyébként, mintha bekentem volna vékonylazúrral, és egészen pofás lett. Fogalmam sincs ez meddig marad rajta, de egy ideig úgy marad.

Van egy másik ugyanilyen magaságyásunk már jó pár éve. azt is valamilyen barna festékkel kentem be, és még foltokban rajta van. Itt nem érdekel a színe, de az biztos, hogy nem könnyű hosszú távon szépre megcsinálni. Olajozni biztosan nem jó. Egy barátom kente be a kerítését valamilyen olcsó olajjal, nagyon "szép" fekete lett pár év után, újra kellett gyalulni az egészet.

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#64136) generatoros válasza tfe (#64134) üzenetére


generatoros
tag

az olajozott felületeket nem szokás csiszolni. acélgyapot való hozzá. különben meg megint sok a "ha".A rubio lehet jó cucc, de gyanítom nem egy homogén anyag, hanem több összetevős, innentől nem az vonatkozik rá, szerintem mint a tiszta adalékmentes olajokra. Nekem a tung sokkal hamarabb kikeményedett mint a pl -ul lenolaj, sőt a lenolajozott akáckarók beszürkültek a tungosok meg szépek még 6 év után is. kinek a papné kinek a lánya másoknak meg a pap. Nekem meg a tung, ha olajos fakezelésről van szó.

(#64137) tfe válasza generatoros (#64136) üzenetére


tfe
tag

Akác. Amennyit beivott a gyári olajból, azt kb pillanatok alatt teljesen vissza is csiszolod a felületről, és akkor meg olyan, mintha nulláról kezdenél.

Az megvan, hogy az acélgyapot pontosan ugyanazt csinálja, mint a csiszolópapír ? Megkarcolgatja a felületet, hogy jobban tudjon kötni az olaj az előző réteghez, csak a csiszolás jóval finomabb. Teljesen mindegy hogy melyiket használod.

Lenolajat kétszer használtam életemben (először és utoljára), hetekig büdös volt, és nem volt hajlandó kikeményedni. A tung ehhez képest legalább kikeményedik, viszont sokáig tart. A rubio meg nyilván valami vegyipari mix, de teljesen mindegy is, mert attól még keményolaj (egyébként lenolaj alapú), és ahogy írtam, másnap már tudsz vele dolgozni. Nekem pl nem mindegy, hogy 2 nap a felületkezelés két rétegben, vagy 2 hét :)
Mondjuk - mint az összes többi jófajta keményolaj - elképesztően drága. Annyival drágább a tung-nál, mint az a lenolajnál :)

(#64138) generatoros válasza tfe (#64137) üzenetére


generatoros
tag

biztosan vizes akácot olajoztál, mert az valóban kevés olajat tud felvenni. az acélgyapot egészen más mint a csiszolóvászon, szerintem nem használtad még. nagyon nem olvastam ugyan még róla, de én azt gondolom , hogy nem tömődik el mint a csiszvászon és nekem úgy tűnt kevésbé érdesíti a fát és nem hagy maga után mikroszemcséket a vászonnal ellentétben, persze ezeket lehet csak én gondolom így , érdekes lenne , mások mit tudnak, gondolnak erről. a rubio árát megnézve , el is ment tőle a kedvem. nem hiszek ezekben a méregdrága cuccokban, lehet, jó, de az ára nem barátságos. másik személyes tapasztalásom, egy fiatalkori emlékem. Alkalmam volt mo leghíresebb műbútorasztalosának a műhelyében 1 hetet eltölteni az Anker közben Gödrös mesternél. 1965 ben amikor nem mindenki keresett 2000 ft -ot , nála 40000ft volt egy coloniál szekrény. Tőlgyből készült minden bútora, vezető színészek orvosprofesszorok olimpiai bajokok voltak a megrendelői. Ebben a műhelyben semmit nem politúroztak, csak olajozás ment, de az sok esetben hetekig. a dörzsölések szünetében senki nem használt csiszolóvásznat vagy acélgyapotot. Egy labdaszerűen összetekert textillel ment a dörzsölés, hangsúlyozom nem políturozás folyt. A végeredmény valami csodaszép felület volt. Ezt úgy kell elképzelni, hogy nem voltak rétegek meg kikeményedett akármi sem, olyan tapintása volt a fának mint a bársony a selyem bársony, ahogy mondtam sok napon keresztül teítették olajjal a fát és a végén nem volt látható semmilyen kikeményedett réteg.

(#64139) kavalkád


kavalkád
aktív tag

téves rendelés miatt megválnék egy sosem használt fenéktisztító marókéstől.
annyit adjon érte akinek kell amennyit gondol, magánban keressen akit érdekel.

adatlapja itt elérhető.

(#64140) kicsi kecske


kicsi kecske
tag

60as kábel átvezetőhöz ti mivel fúrtok lyukat?
Forstnerből nem nagyon találok 60mm-es szárat ami nem 25+e Ft.. a körkivágó meg szétroncsolja az anyagot (bútorlap) kilépő oldalon.. hiába fúrok elő 2 oldalról és ragasztom le tesa szalaggal.. :)

[ Szerkesztve ]

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#64141) varsam válasza kicsi kecske (#64140) üzenetére


varsam
őstag

Pedig a körkivágó jó, ha baj hogy szakít, akkor a másik oldalról is kezd el fúrni. Ott a középső megvezető lyuk, szépen össze fog érni két oldalról és nem lesz olyan gáz.

(#64142) AIex válasza kicsi kecske (#64140) üzenetére


AIex
tag

Mind a két oldalról szorits hozzá egy hulladék anyagot, lehetőleg forgácslapot, és úgy fúrd át,

Igy sem lesz tökéketes, de talán valamivel jobb, az is sokat számit, mennyire tudod stabilan tartani a gépet, és mennyit üt a körkivágó,

B terv, hogy csinálsz egy marósablont, körkivágóval kinagyolod, és utána felsőmaróval kitisztázod.

(#64143) kicsi kecske válasza varsam (#64141) üzenetére


kicsi kecske
tag

Igen, úgy szoktam, de ennek ellenére így is csúnya a másik oldal, picit lecsípkedi a kör szélén az anyagot.
Szerencsére az asztal aljánál nem látszik annyira, de azért így nem vagyok 100%osan megelégedve a munkával :)

@Alex: Oksa megpróbálom majd úgy, ez jó ötlet :)
Emiatt nincs kedvem 20 eurot kiadni egy 60as forstnerre :)


Esetleg körkivágó készletre van valami javaslat? Lehet az a baj, hogy nagyon erős fogazatú ami használok, azt még anno kartonozáshoz vettem a mennyezeti spotokhoz.

[ Szerkesztve ]

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#64144) AIex válasza kicsi kecske (#64143) üzenetére


AIex
tag

Körkivágóból, szerintem minimum egy Bimetal kellene, Bosch-nak szerintem nagyon jó ár/érték arányú tartozékai vannak, esetleg Ruko, Tivoly, ami még eszembe jut,

Ha hagyományos éledzett szerszámacél körkivágód van, az szerintem laminálthoz annyira nem jó, mert körübelül belépő oldalon kiveszi a szerszám élét.

(#64145) Viperator


Viperator
őstag

Milyen dekopírfűrészt érdemes használni vinyl vágásához?

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#64146) York válasza kicsi kecske (#64143) üzenetére


York
tag

Nekem valami hasonlo keszletem van ez nem szaggat annyira mint a vastagabb keszletek: link

(#64147) kicsi kecske válasza York (#64146) üzenetére


kicsi kecske
tag

Ilyenem van nekem is, lehet nem bosch de ugyan így néz ki 😂

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#64148) AIex válasza Viperator (#64145) üzenetére


AIex
tag

Ha "csak" lapot keresel, akkor innen, nagyjából bármelyik.

(#64149) Viperator válasza AIex (#64148) üzenetére


Viperator
őstag

Kösz! (igen, laminált lap féle)

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#64150) ViktorSz


ViktorSz
tag

Kültéri villanyóraszekrényt kell csinálnom és arra gondoltam,hogy az ajtót sima bútorpánttal szerelném.Ennek az anyaga elvileg sima acél.Idővel be fog rozsdásodni,vagy simán elvan teszem azt kb10 évet gond nélkül?
Esetleg kenjek a "mechanikára" némi szilikonzsírt?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.