Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-03-11 00:46:52

LOGOUT.hu

Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13749) Aryes válasza EvilNside (#13748) üzenetére


Aryes
nagyúr

Ez így ebben a formában több okból is elvetélt ötlet. Egyrészt a 3V gombelem szerintem nem képes akkora áramerősséget leadni, hogy a wifit táplálni tudja az adás idejére, még ha megtámogatod is vmi nagyobb pufferkondival. Másrészt a vezeték nélküli hőmérők (te vezetékest írtál, nem tudom elírás volt-e) fordítva működnek, deep sleep-ben vannak, időnként felébrednek, elküldik a jelet, aztán visszaalszanak, nem várnak vezérlő jelet. Nekem legalábbis ami volt, 2 fajta is, az így működött. A kültéri egység az adó, a beltéri a vevő.
A li akkus táplálás nem lehetetlen, hasonló projektet csinált az egyik kolléga, egy 18650 cellával több hónapot elmuzsikált egy esp8266+hőmérő modul. De az nem gombelem. Esetleg 3db AAA ceruzaelemmel tudnám elképzelni a legkisebb méretben.
Ha pedig ragaszkodsz a külső triggereléshez, nem írtad ugyan, hogy mekkora távolságot kellene áthidalni, de én vmi analóg jeladót tudnék elképzelni, a vevő oldalon egy nagy nyereségű antennával+rezgőkörrel, esetleg vmi minimális erősítő fokozattal, hiszen egy digitális bemenetre kell jelet küldeni az ébresztéshez, ami uA nagyságrendű jelet igényel. Esetleg ha néhányszor 10m a távolság, lehetne egy tsop IR receiver a vevő és egy tetszőleges tv távirányító az adó.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.