Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5830 / 5850 / 5870 (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#951) samfishR válasza South Velen (#949) üzenetére


samfishR
senior tag

Árban ya ;]

[ Szerkesztve ]

(#952) tome.jr válasza ProEvoFan (#950) üzenetére


tome.jr
addikt

Első link: Ez így még mindig csak papírsárkány.

Második link: Ez csak egy szimulált 5850 teszt volt. Kíváncsian várom a valódit.

americanidiot: Valószínű a 285 fölött lesz a teljesítménye, de ezt tényként kijelenteni csak az első tesztek után lehet. Remélhetőleg olyan tesztek után ahol a min. fps is szerepelni fog.

[ Szerkesztve ]

(#953) lsc válasza tome.jr (#952) üzenetére


lsc
nagyúr

Valószínűleg a 285 fölött lesz a teljesítménye az 5850-nek, viszont árban mélyen alatta van , remélem így már megfelel . A fogyasztása is valószínűleg kevesebb lesz, a min fps meg majd kidrül, egyébként jelzem piros fekete lesz valószínűleg, a teszt után már csak az marad miért olyan színű . Jó lenne egyébként befejezni ezt a szalmaszálba kapaszkodást, már átázott aztán jön a süllyedés . Gondolom nv topicok meg kihaltak, ott már unalmas .

Az élet kegyetlen .

(#954) katt777 válasza sniper elite (#780) üzenetére


katt777
félisten

Hát, ha minden áron sz.patni akarod magad 2+ GPU-val, úgysem fog róla lebeszélni senki. :(

Az AMD mit bizonyított a 4xxx sorozattal? Azt, hogy kevésbé szarok a kártyái, mint az nV-nak? Mert hogy önmagukban jók lennének, az nem kicsit hamis állítás. Én egyáltalán nem tartom jónak, hogy 48xx szériánál az ún. Powerplay: a hardveres tervezési hiba miatt 2D-ben is ua. frekin kell járniuk a RAM-oknak (magasabb fogyasztás), mint 3D-ben, máskülönben a legegyszerűbb asztali műveletnél is kisül a szemünk a villódzástól, vagy hogy a ventilátor minden ok nélkül rendszeresen az egekbe pörög. :Y Hát, én ezt a legnagyobb jóindulattal is hanyag munkának minősíteném. :(( (Hála az Úrnak, hogy adá nékünk az ATT-t! :R ) És akkor még nem szóltam a lépten-nyomon elfuserált driverekről, amelyek vagy már önmagukban rosszak, vagy csak a régebbi játékokat teszik totálisan élvezhetetlenné/használhatatlanná. Na és hát a CFX... :(((

Vajon miért nem írt még egyetlen 58xx tulaj sem a kérdésemre, hogy a fent említett hibákat sikerült-e az 58xx sorozatba is gondosan továbbvinni? :F

8nemesis8: Hát, csak olyan dolgokat lehet tervezni, amelyek még nincsenek. Most gondolj bele, ha annak idején nem kezdi el tervezni valaki a nyeles kőbaltát, mert a puszta pattintott kővel is lehet ölni, a továbbfejlesztett verzió meg még úgysem jött ki... :DDD (Sőt, ugye, már a pattintott kő is fejlesztés volt, amely előtte nem létezett. :U )

zack: És a későbbi felhozatalból? :F A későbbi játékok sem tudják nagyobb igénybevételnek kitenni a VGA-t azonos felbontással és összetettséggel, még ha az Full HD is (csak a RAM-nak kell ide 1GB). Ha nem optimalizálják őket, az már egy más kérdés.

plaschil: DX10-ben a 4870 sem kicsi ver el a 3870X2-t (ez rég nem újdonság), nézd csak meg a tesztemet róla a logouton (HD4870 part III), pedig vízhűtés alatt volt szénné hajtva a 3870X2. DX11 vs. DX 10.1 viszont nem olyan nagy különbség, mind DX10 vs. DX9, pusztán attól, hogy eggyel nőtt a számozás.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#955) 8nemesis8 válasza katt777 (#954) üzenetére


8nemesis8
veterán

Ez megint más téma, de igen előre kell terbezni, De nem hülyeségeket, hogy veszek, mondjuk 3darab 5870x2-t meg ilyeneket :D
Szerintem ez már elég nagy butaság, ahogyan írod te is.
Jó a CF technológia, de mégsem ennyire, hogy ekkora összegeket lehessen áldozni nem túl sok teljesítmény többletért.
Kisebb árkategóriában ez teljese járható út itt szerintem nem.

(#956) luw2win


luw2win
őstag

5850 teszt van már? te a tényleges, nem pedig az 5870 butitott változata :(

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#957) #72042496 válasza katt777 (#954) üzenetére


#72042496
törölt tag

Na ezzel van a probléma, mikor hárman leírják, hogy az elfuserált driver a múltban gyökrező tévhit, majd egy tulaj, vagy volt tulaj homlokegyenest rácáfol. Most aztán tudd hová tenni a dolgot. :)

A Powerplay már frankón működik. Jómagam ennek sokkal inkább örülök, mint a DX11-nek. Előbbi előnyeit rendszeresen tapasztalni, utóbbiét, hát, attól függ kit milyen játékok érdekelnek.

(#958) katt777 válasza 8nemesis8 (#955) üzenetére


katt777
félisten

Na jó, de van, akinek első blikkre a kaktuszba ugrás is remek 5let... :))

Balika911: Hát, az elfuserált ATI driver minden, csak nem a múltban gyökerező tévhit. :((( Én inkább mindennapi gyakorlatnak nevezném (min. 38xx, 48xx és VGA-kérdések topicja).

PP-t hiszem, ha látok itt egy ATT v. RivaTuner grafikont folyamatos 2D használat mellett (ablakok nyitogatása pl), GPU-órajelekkel és venti-fordulatokkal, + egy kis 3D terhelést). Mert "látszólag" a 48xx kariknál is rendben működik, de csak elleplezik az alapvető hardveres tervezési hibát a bios-szal. Bár a venti-hiba még úgyis kijön, sőt, bár ritkábban, még ATT-os vezérléssel is kiugrik.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#959) theniel


theniel
aktív tag

Látva a nem túl sok 5870 teszetet és elemezve:
Akkor most melyik is a jelenleg a piacon kapható legerősebb VGA?
szóval melyik gyártó gyártja a legjobbat?
Amúgy a szomorú a válaszban az is , hogy az nv megnézi mekkorát üssön és csak akkorát fog amekkorát kell neki. Eddigi ati tesztek alapján sajnos csak kicsit. Szóval nem várható tetemes gyorsulás a vga piacon.

[ Szerkesztve ]

(#960) South Velen válasza theniel (#959) üzenetére


South Velen
addikt

5870X2-vel nem kalkuláltál... a másik topikba írt hsz-ed (link) meg a szánalom netovábbja, de ott már nem reagálok.

Az nV miatt toporog/toporgott évekig egy helyben a játékipar. Mostmár hála Neked tudjuk, miért, mert a fejlődés rossz. :C :)
Nem baj, kellenek az ilyen emberek, mint Ti, akik nV.t vesznek, és lenyomják az AMD árát, mi csak jól járunk Veletek.

[ Szerkesztve ]

(#961) #72042496 válasza katt777 (#958) üzenetére


#72042496
törölt tag

Igen, emlékszem a Powerplay-jel kapcsolatban olvastam a logoutos cikked is, az volt az utolsó csepp, így végül nem vettem kártyát. Már a CPU tuningra is nehezen veszem rá magam, nemhogy ilyen ATT-vel való bütykölésre. Viszont az újakról az eddigi tesztek azt írták, hogy terheletlenül alig fogyasztanak és kussban vannak. Hiszek nekik. Lehet, hogy csak tapasztalatlan vagyok és naív. :)
Remélem hamarosan lesznek itt tulajok és leírják a véleményüket.

theniel:

Erre a kérdésre mindenki mást fog válaszolni, mert mindenkinek egy kicsit más a fontos, ill. máshogy látja a dolgokat. :)

(#962) katt777 válasza #72042496 (#961) üzenetére


katt777
félisten

De hát itt is pont a lényegről nem esett szó. Az én agyamat az a kiegyensúlyozatlan működés cseszte fel, amit a 48xx sorozatban kitaláltak. 4650-nel semmi bajom, abban 2 3D mód is van eleve, csakhogy annak a teljesítménye, khm...

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#963) #72042496 válasza katt777 (#962) üzenetére


#72042496
törölt tag

Várj, ez sok lesz nekem, de lehet, csak lassan jár az agyam. (Bekaptam valami nyavaját, s a fejemből is alig látok ki.) Milyen kiegyensúlyozatlan működésre gondolsz? :B

(#964) zack válasza keIdor (#933) üzenetére


zack
nagyúr

"Szánalom ami itt megy... még hogy ez egy felnőttekkel teli fórum... "

Igazad van fater! Sajnos... :(

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#965) subaruwrc válasza theniel (#959) üzenetére


subaruwrc
félisten

:DDD
nocomment. még mindig kérdezem: nem akarjátok ezt folytatni valamelyik zöld topikban? erre itt semmi szükség. szétb...átok a topikot.

(#966) theniel válasza South Velen (#960) üzenetére


theniel
aktív tag

5870 X2 ? Egyenlőre 5870-et sem lehet kapni legalábbis azok a hsz-eket nézem.
Az igazság szerinted szánalmas?
Késnek a játákok az tény. És érdekes mód majdnem mind egyszerre tolódott el.
Ezt egyébként egy cikkből idéztem és nem én találtam ki, illetve mire gondoljon az egyszerű játékos, ha ilyesmi történik?
Amellett
Volt nekem ati kártyám 4870,4770,4850
Nem vagyok nv fan, de nem véletlen, hogy nem maradtam a fenti kártyák tulajdonosa.
Igazi tesztek hiányában pedig nem tudom milyen erős az 5870. Szeretném én is ha erősebb lenne érdemben, mint a konkurenciája, de nem látom sajnos ezt beigazolódni. Még a 285 GTX-et is alig veri. Aztán, akkor meg van rá a magyarázat, hogy majd a DX11 en lesz jó.
Én a gyakorlat híve vagyok megveszem a kártyákat játákokat és ha nem jól működnek, akkor megválok tőlük. Szóval az nem fejlődés, hogy hónapokig cikkezgetnek valamiről mindenfélét. Ez a mai világ baja a szövegelés. Rébebben kijött egy cucc és kész. Most meg nagy mítoszok meg majd így lesz meg majd úgy és a végeredmény az tényleg sokszor szánalmas. Legyen szó piros vagy zölt cégről.

[ Szerkesztve ]

(#967) keIdor válasza theniel (#959) üzenetére


keIdor
titán

Nem jelenthető ki, hogy melyik a leggyorsabb, mert valahol ez, valahol az.
De ha azt nézzük, hogy ez a GPU grafikára van tervezve, DX11, akkor HD5870 a leggyorsabb, illetve pontosítva a legjobb VGA a piacon.
A GTX-295 már csak azért sem, mert SLi, és driverfüggő a működése.

subaruwrc: Már szét van baxva a topic, a legszomorúbb meg az, hogy a moderátort se érdekli, ill ignorálja, ezért süllyed a Prohardver is a GameStar szintjére.

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#968) katt777 válasza #72042496 (#963) üzenetére


katt777
félisten

Az, amiről előtte írtam: az órajel és venti ugrálás.

theniel: Ezt úgy hívják: marketing. Működése: gyárts bármilyen szart, és dumáld tele a rabszolga fejét, hogy az milyen jó neki (mind1, hogy a gány kinézetű PhysX, vagy az alig támogatott DX10.1 v. 11), mi több, ő pont azt akarta, ők csak felmérték az igényeit. Csupasz majomnál így működik minden, a mosóportól az autókon át a politikáig. :DDD Megj.: Erős a gyanúm, hogy PhysX nagyrészt azért gyors nV kártyákon, mert amúgy az ilyen játékok grafikája kb. a 4-5 évvel ezelőttit idézi, max. nagyobb felbontást tudnak.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#969) rumkola válasza theniel (#966) üzenetére


rumkola
veterán

:K

(#970) subaruwrc válasza keIdor (#967) üzenetére


subaruwrc
félisten

semmi gond, elhúzok innen ugyanúgy mint a 4xx0 topikból, az is a répa nv-sek játszótere lett. majd kiszemelek egy nv topikot énis aztán boldogítom az uborkákat.

(#971) sniper elite


sniper elite
senior tag

Miért van átnevezve a 5870x2 gpuja? Csak azért kérdem mert a 5870 gpu van benne csak kettő darab, akkor miért kell neki külön nevet adni? Vagy elfog térni valamiben tőle?

(#972) FragMaster válasza Alastair' (#886) üzenetére


FragMaster
addikt

Vagy csak egyszerűen had vigyék az emberek vidáman a jóárasított maradék hd4000-es karikat, raktáröprés és már jöhet is az 57xx meg a valamivel olcsóbb 58xx.

"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml

(#973) Gyufaaa


Gyufaaa
veterán

Csáó skacok. Valamit lehet már tudni a magyarországi árakról? :F

(#974) Tommmmka


Tommmmka
senior tag

Jó lenne ha a héten már a boltokban is előfurdulnának a kártyák... mennyi az esély erre?

(#975) luw2win válasza Gyufaaa (#973) üzenetére


luw2win
őstag

[link]

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#976) FragMaster válasza Gyufaaa (#973) üzenetére


FragMaster
addikt

Linkeltek nemrég nyíregyházi árakat, miszerint az 5850 66.900.-, az 5870 pedig 98.500.-.

Szerk.: no, megelőztek.

[ Szerkesztve ]

"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml

(#977) Nagynozi


Nagynozi
aktív tag

A 188W maximális fogyasztás az mit takar? Mekkora tápegység kell, hogy kényelmesen elvigye a kártyát?

Bocsánat ezt kifelejtettem, gépem adatai az aláírásban.

[ Szerkesztve ]

(#978) zuchy


zuchy
őstag

Hogy egy kis felüdülés is legyen a topiban, ne csak a szavak háborúja menjen. (Ami elég nagy szánalom...)

A tortámra egy ilyen Ruby bábut kérek marcipánból! :DD

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#979) FragMaster válasza Nagynozi (#977) üzenetére


FragMaster
addikt

Ahhoz tudni kéne a géped többi része kb mennyit eszik (milyen proci, hány vinyó, tuning stb).
Szerk.: Látom a profilodban a géped. Szerintem ami van elég lesz, ha jól tudom 500w-osat ajánlanak amúgy is. Na meg nem eszik többet, mint egy 4890.

[ Szerkesztve ]

"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml

(#980) Nagynozi válasza FragMaster (#979) üzenetére


Nagynozi
aktív tag

Köszönöm a választ :R Amúgy én meg HD5850-et akarok venni annak meg csak 151W, szóval elnéztem :P Na, mind1 mégegyszer köszönöm!!!! :D

(#981) luw2win


luw2win
őstag

Egy E8500 mennyire kellene hajtani hogy egy 5850-et kihajtson, az a baj hogy sehol se találtam még 2 magos procival tesztet igy nehéz eldönteni, cask tippelni lehet :F
De azért tippeket elfogadok :D

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#982) mad1 válasza luw2win (#981) üzenetére


mad1
veterán

Szerintem elkellhet neki a 4mag is.

Ne szemetelj ! = Steam

(#983) zuchy válasza luw2win (#981) üzenetére


zuchy
őstag

Milyen felbontáson? Amúgy emberi felbontásban, tehát nem 800x600-ban, 4GHz untig elég neki.

(#982) mad1: GTA4-ben, UT3 alapú játékokban, és Far Cry 2 alatt, meg ARMA2-nél.

#985) luw2win: Nem kell cserélned, jó hűtővel azok a procik vígan mennek 4GHz-en. Annyi elég lesz neki. :K

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#984) FragMaster válasza luw2win (#981) üzenetére


FragMaster
addikt

Az előzetes 5870-el szimulált tesztekből az jött le, hogy az 5850 teljesítménye a gtx285 környékén van, illetve kicsit felette. Tehát egy gtx285 tesztből kb leszűrheted miylen processzor kellhet neki.
Amúgy már jöhetnének a rendes 5850 tesztek igazán :/

Szerk.: Flessék februárban a gtx285-öt egy e8400-al tesztelték 3.33ghz-re húzva. Ez mutathat irányt.

[ Szerkesztve ]

"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml

(#985) luw2win válasza zuchy (#983) üzenetére


luw2win
őstag

Hát 1680*1050, amin szeretnénk játszani, most alapon van hajva, procit nem akarok cserélni, ha cserélek akkor is még a 775-s foglalatból válogatok, de azok még mindig drágák. (4magosok)

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#986) CsendesMark


CsendesMark
aktív tag

Szomorú látni, hogy az utolsó 100 komment arról szól hogy... ???
miről is?
off?
hogy mien jólesz a GT300 és hogy mennyire lealázza majd az összes többit... :DDD
A továbbiakban lécci folytassátok az arról szóló találgatásokat egy másik topicban

Itt pedig pedig inkább az 58xx-ekkel kapcsolatos észrevételeket lehet írni :K

Korábban panaszkodtam hogyha a kártyám visszaveszi a tempót, akkor a másodlagos monitor elkezd villózni. Lementettem egy képet a GPU-Zből, és ahol a felső két grafikonnál rece van, egy egy képhibát jelent a másodlagos monitoron.
A kép:

(#830) subaruwrc már írta hogy a ramvisszaosztás miatt van.

Egyéb ötlet? :W

(#985) luw2win: Ugyanmár :P
Eljött a „jóárasított” négymagosok kora ;)

[ Szerkesztve ]

Az ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#987) luw2win válasza CsendesMark (#986) üzenetére


luw2win
őstag

Nem akarok eltérni a foglalattól, csak a 775-ös jöhet szóba, de ahogy megnéztem a 285GTX tesztet az E8400-el 3.33Ghz-re huzva, olyan is volt ahol GPU limitbe ütköztek, szóval úgy érzem hogy elég lesz ez akár 3.6ghz- járatva is

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#988) KDavid17 válasza CsendesMark (#986) üzenetére


KDavid17
aktív tag

nekem 4890-nél volt ilyen, amikor elindítottam a gpuz-t(legalábbis a gpuz így nézett ki és amikor a gpuzt bezártam akkor rivatunerben minden normális volt)
szóval valami program bezavarhat

(#989) dangerzone válasza luw2win (#987) üzenetére


dangerzone
addikt

4870-nek elég volt a 3ghz az E8xxx szériától. Egy 5850-nek bőven elég lesz a 3,6-3,8 ghz. :K

[ Szerkesztve ]

(#990) CsendesMark válasza KDavid17 (#988) üzenetére


CsendesMark
aktív tag

A gondom csak az hogy ha a Windows 7-64 fut magában akkor is ezt csinálja

Az ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#991) Tom5 válasza zuchy (#978) üzenetére


Tom5
addikt

Én meg a két videókártyát kérem a tortámra. :DDD

(#992) FragMaster válasza luw2win (#987) üzenetére


FragMaster
addikt

Pontosan. A kettőnél több mag max annál a játéknál hozhat jelentős javulást, amelyik rendesen támogat sok magot, de akkor meg szvsz alacsonyabb órajel is elég.

[ Szerkesztve ]

"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml

(#993) subaruwrc


subaruwrc
félisten

alakul a gyerek.
szállingóznak az extrém eredmények az 5870-nel.
3DMark 06 30423 pont singlecard.
gpu alapfeszen, gyári hűtéssel.
összehasonlításképp itt egy szénnéhajtott ASUS Matrix 285GTX 1125mhz-en.
30350 pont 5ghz-es I7-tel a popsija alatt...

az I7 prcocipontjaival a radeon 31000 felett kapna. zárójel bezárva.

[ Szerkesztve ]

(#994) Lauda


Lauda
félisten

Ezt olvastatok?

Tuningbarát Radeon HD 5800-asok az ASUS-tól Jar hozza a dirt2 is.

[ Szerkesztve ]

(#995) Dare2Live válasza dangerzone (#989) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

azért ezt így kijelenteni dőreség....

Van aminek segít a +2mag pl GRID vminek meg nem. Az E8xek meg csipöből tudnak 3.8ghzet azzal meg ahol nincs meg a tökéletes játékélmeényhez szükséges 60fps az VGA miatt lesz alá Crysis.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#996) Tom5 válasza subaruwrc (#993) üzenetére


Tom5
addikt

Alakul ez. Tetszetős! :C

(#997) Dare2Live válasza Lauda (#994) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Érdekesek, ugye az alapkarikat legtöbb helyen nem sokat lehetett húzni....

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#998) subaruwrc válasza Tom5 (#996) üzenetére


subaruwrc
félisten

bezonyám.
1125mhz-es gpuval és 5ghz-es I7-tel a segge alatt ez lazán 32000 felett fog futni :K

(#999) keIdor válasza subaruwrc (#993) üzenetére


keIdor
titán

Nem rossz, ha már Phenom II-vel ilyen eredményt produkál. Kár, hogy nem sokás 1920x1200-ban futtatni AA, AF-el.

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#1000) Mach5 válasza Lauda (#994) üzenetére


Mach5
aktív tag

Ha ennyire lehet tuningolni ezt a két új ati kártyát mint ahogy ott levan írva akkor kb. a HD 5850 tuningolva leveri szerintem HD 4870x2öt is! A HD5870-ről meg ne is beszéljünk:D

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5830 / 5850 / 5870 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.