Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:04:18

LOGOUT.hu

Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8901) Shkiz0


Shkiz0
nagyúr

Én pedig srácok átrakom a székhelyem a zöld topicba :P
Azért ha tudok még segítek bárkinek természetesen.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#8902) Create. válasza Shkiz0 (#8901) üzenetére


Create.
Topikgazda

Mire esett a választás? Illetve egy rövid leírást tudsz majd írni, hogy ami nem úgy működik, ahogy kellett volna, az nv-nél jó-e?

[ Szerkesztve ]

(#8903) Shkiz0 válasza Create. (#8902) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Igazából tényleg hitetetlen, de nem volt semmi bajom a kártyával, bár hozzáteszem, csak Apex-et tolok szinte.
A warzone-t próbáltam ki de egy nap után delete lett mivel nem tetszett a game. Ott fordult elő néha akadás ami itt sok más embernél, de havernak ez megvolt NV kari esetén is. Ahogy észrevettük akkor jelentkezett amikor televerte a 16G-t.
Igazából most agyalok épp, hogy melyiket válasszam, mert lenne egy GV-N2070AORUS X-8GC kinti 1év garral 150-ért, vagy pedig itthon GV-N208SAORUS-8GC 230-ért bontatlanul. Kicsit fosok a kintitől, mert bár eddig soha sem volt problémám utóbbi időben, de az ördög soha sem alszik.
Utóbbival végre megléphetném a monitorcserét is, aztán majd ősszel meg meglátjuk mit gurít a 2 oldal.

[ Szerkesztve ]

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#8904) Nokedli92 válasza R3laX (#8899) üzenetére


Nokedli92
aktív tag

Holnap hívom megint az Albacompot hátha, mindenesetre azokat a tanácsokat ötleteket amiket kaptam, azokat véghez viszem, és bízok benne hogy cserélik a kártyát legalább. Mindig az jut eszembe hogy inkább maradtam volna a Sapphire RX580 Nitro-nál az a kártya nagyon jó volt minden téren, csak már kevéske volt a WQHD monitorhoz. Nem is adtam el, hanem odaadtam a haveromnak géppel együtt hogy tudjunk multizni a Company of Heroes 2-vel.
De kivárom a végét most már. Megfordult a fejemben hogy eladom, de ha ilyen állapotban eladom valakinek, azzal jól nem jár.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Csaba

(#8905) ΞΔGLΞ válasza Nokedli92 (#8904) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nekem továbbra is az jön le/át, hogy windows-ra egyszerűen szerencsésnek kell lenni az AMD kártyákkal, hogy minden klappoljon. Nvidia-val én nem is emlékszem, hogy valaha is lett volna gond, mert nem volt. Ha jött frissítés, felfrissítettem és ment tovább, mintha mi sem történt volna, de ahogy olvasom sztráda szerte, hogy megy az érdeklődés, hogy ezt, vagy azt a driver-t felmerje- e tenni az amd user, az elég kiábrándító.
Nem értem, hogy osx-en mitől mennek ezek betonbiztosan, de csak az lehet, hogy maga a windows lehet a (fő)ludas ebben (is).
Azt nem hiszem, hogy full hülyék ülnek az amd-nél a szoftverfejlesztő szobában, akiknek nem megy a kódolás. Játéknál is idegesítő lehet a hiba, hibák, de basszus egy rendernél nem tudom azt megcsinálni, hogy újraindítom azt "jóvan". De igen, csak épp, ha kifagy, vagy telecseszi hibával egy olyan anyagnál, ami 3 napig futott, a legkevesebb, hogy széttaposom a kártyát. :-(
---------
(#8892) Create.

Semmi gond, majd elválik, hogy tud teljesíteni. Ha sok óra után is kussban lesz és tudja tartani a max boost-ot, bőven frankó lesz, de 1 nap után a legtöbb kártya még a közelében sem tud lenni, mert a proci hátulról folyamatosan rugdossa, mint egy hajcsár és biztosan kicseszett forró lesz addigra.

----------

(#8882) Chaser

[CRYORIG R1 Universal]

[ Szerkesztve ]

(#8906) Create. válasza ΞΔGLΞ (#8905) üzenetére


Create.
Topikgazda

Ez egy elég érdekes dolog tényleg. Nekem pl egyből ment fel október óta az összes driver és csak 1-nél volt gond, ott is a freesync-el. Az a baj, hogy rengeteg összetevője lehet. Nálam ez a gép csak játékra van, semmi felesleges dolog nincs rajta, minden a legfrissebb és minden eredeti.

(#8907) R3laX válasza arnoldito (#8900) üzenetére


R3laX
addikt

Na nálam nem megy többet. Ugyanaz a felállás, mint MSI AB-vel, bár ez a legújabb driver. Doomhoz kell :). BF5, Mortal (Max 60FPS miatt itt passzív a pajti :) ), Quake Champions sem fagy. Tartja szépen a 2064MHz-et. 2100/1800-ra belőve alapfesszel. Halk is, gyors is, hűs is, jó ez nekem :D. 240Hz-en 1080P-ben szépen pariban vannak a 3600X-el. Sehol semmi hibát nem tapasztalok, egyedül a memória visszavétel, de azt már reportoltam AMD oldalon. Megyek is Doom-ozni :D.

[ Szerkesztve ]

(#8908) Chaser válasza ΞΔGLΞ (#8905) üzenetére


Chaser
titán

2. navi kártyám, 5500 xt, most 5600 xt, semmi probléma
direkt mindent sz@rt felrakok hogy lássam, mi történne az egyszeriusernél' ( : volt egy beta is, most a legújabb, semmi ddu
5500xt-t pedig megjelenés után szinte egyből beszákoltam, gondolván már az 5700/xt vonal miatt ennek jó lesz a drivere egyből, bejött
akármilyen fórumot nézek, kifejezetten az 5700 xt-k mellett látok nagy számú anomáliákat

jópofa' ez a hűtő, a zalman 20x jutott róla egyből eszembe, 24-5e-ért is dobálták, most drágább kicsivel
ha design nem számít/bejön, ninja 5 21e ft körül, arra vágsz két bika noctuát, drága lesz úgy, de nagyon bika is és halk, a flexeknek 800-on már van szélzaja, de a lamellázat miatt valszeg' mindnek, szerencsére én egy venti@400rpm párti vagyok, ott néma, 3950x-hez nyilván nem lenne elég úgy ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#8909) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Sejtem a választ, de azért felteszem a kérdést. 5500 XT 8GB rammal mennyivel lehet jövőbemutatóbb választás, mint az 5600 XT 6GB-vel? Az 5600 XT azért jóval gyorsabb, de a kisebb vram nem okozhat limitet az 5500 XT-vel szemben a jövőben? Vagy ahol már kevés a 6 GB, ott kevés az 5500 XT ereje is?

(#8910) Speed® válasza BigBlackDog (#8909) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Nincs az a szitu, amiben ~1.5X gyorsabb GPUval lassabb lenne..a 6GB vRAM ésszel beállítva még jó ideig elég lesz.

(#8911) duvi válasza BigBlackDog (#8909) üzenetére


duvi
nagyúr

+1 az 5600 XT-re :K

[ Szerkesztve ]

(#8912) BigBlackDog válasza duvi (#8911) üzenetére


BigBlackDog
veterán

:R Ilyen szempontból nem volt kérdés a dolog, 5600 XT nyert nálam, csak érdekes volt számomra, hogy egy alacsonyabbra pozicionált kártyán miért lett több vram.

[ Szerkesztve ]

(#8913) Chaser válasza BigBlackDog (#8909) üzenetére


Chaser
titán

a helyes kérdés: melyik okoz nagyobb limitet a 128 bit és jóval gyengébb gpu 8gb-tal, mint az 5600 xt 6gb@192 biten jóval erősebb gpu-val
a válasz pedig:
előbbi
( :
ac od. 1440p highon 5600 tudja a 60 fps-t, 5500-nél nagyon nem tudná hiába több a vram
lesz játék mainél nem tudsz ultrát állítani 5600-tal, 5500-tel viszont hiába tudsz ha a gpu édes kevés hozzá

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#8914) Shkiz0 válasza Chaser (#8913) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Amúgy érzésem szerint, ha kijön az RDNA2, akkor csúsztat az AMD egy kategóriát, az 5500XT megszűnik, az 5600XT-re meg átmegy szépen a most hiányzó 2Gb ram (ami ugye csak szükségmegoldás, mert így is nagyon a nyakán van az 5700-nak) és szerintem ki is végzik a sima 5700-at is ugyanezért.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#8915) Nokedli92 válasza ΞΔGLΞ (#8905) üzenetére


Nokedli92
aktív tag

Én szinte biztos vagyok benne hogy nem a szakmai tudással van probléma az AMD-nél.
Amikor kijött az új 5000-es Radeon széria én úgy éreztem hogy a szoftverfejlesztők fél munkát végeztek. Új architektúra, ami újabb fejlesztésekkel jár, és gondokkal, de legalább törekednek a jobbra ez látszik is a teljesítménytesztekben. Az RX széria is ugyan ezekkel a problémákkal jöttek, de mostanra már mondhatni tökéletesek.(Legalábbis nálam nem jelentkeztek azok a hibák mint a többieknél) Én úgy gondolom a macOS-el kár összevetni a két operációs rendszert, mert a macOS szerintem egy eléggé zárt rendszer, amit nem játékokra terveztek. Nekem is voltak driver, és Windows hibáim az AMD-nél aláírom, amit tényleg javíthattak volna, pl az energiagazdálkodás (PCI-E), (144hz képfrissítés VRAM bug, Freesync bug) és még volt 1-2, de kár sorolni őket.
Az tény hogy ráférne a Windowsnak is egy tisztességes ellenfél ahol mind munkában, és játékra is hasonló kompatibilitással bír. Én azért döntöttem annó AMD mellett, pedig NVIDIA párti voltam a GTX 970-ig bezárólag, mert (bár ez lehet hogy az én hülyeségem) de szerintem szebbek a színei az AMD-nek, továbbá jobban preferálom a megoldásait.(FreeSync és társai). Viszont AMD-nél én csakis Sapphire kártyákat vásároltam, abból is a Nitro-t mert halk terhelés alatt, és teljesítményben is nagyon jól szuperálnak. Nálam az MSI kártya egy kivétel volt, mert olcsóbban jutottam hozzá (kollégám által). Nekem ez a véleményem erről az egészről. Van egy kollégám aki hasonló véleménnyel bír mint te, de ő inkább a Windows adatgyűjtési politikáját ellenzi, és a sok feleslegesen futó háttérbeli alkalmazást, de mégis Windows alatt játszik. Elmondtam neki mit állítson be a Windowsba, és a driverben azóta nincs kékhalál, fekete képernyő stb, de erről volt egy korábbi hozzászólásom ha érdekel megkeresem. Viszont a kollégámnak Unraidben fut a Windows virtuálisan, mellette hackintosh és egyéb oprendszerek.

Szerk: Szerintem az a legjobb megoldás amit a (#8906) Create. írt, én is így használom a gépem.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Csaba

(#8916) Chaser válasza Shkiz0 (#8914) üzenetére


Chaser
titán

ha csúsztatna megszűnne a belépő kat. teljesen, a polarisok már "nem játszanak", sztem majd akkor kaphat egy nagyobb árcsökkentést az 5500 xt 4gb verzió, ami azért sok játékban el tud vérezni a vram miatt, kisebbet a 8gb variáns - ahogy tesztekből látom rosszabb az amd vram kezelése navinál, mint nv oldalon, 6gb már oké -
5700 megszüntetését én is esélyesnek látom, de lehet az 5600-ot szüntetik meg és lentebb viszik az 5700 árát ( :
de először úgyis a nagy vadak jönnek, onnantól még jó fél év általában mire el kezdenek szállingózni a kisebb megoldások, 5500-re is elég sokat kellett várni, szóval sztem az még jó ideig marad

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#8917) R0GERIUS válasza Chaser (#8888) üzenetére


R0GERIUS
tag

Tegyük fel, hogy a játék nem ismeri a VSync fogalmát hírből sem, csak frame limit van benne, de az sem jó. És Borderless Window-ed módban.
Ez esetlegesen okozhat gondot?

Közben találtam még egy érdekességet:
A VRAM frekvencia folyamatosan 1750 MHz.
Ez önmagában még annyira nem is, mert ismert hibajelenség errefelé és én is elkönyveltem annak, hogy 2 monitor miatt.
A vicces dolog az, hogy nem amiatt (vagy csak részben), hanem a 75 Hz miatt van.
Kísérletezés után rájöttem, hogy 72 Hz alatt még jól szabályozza a frekvenciát, de ezen az értéken, vagy efölött már nem.
Ezután eszembe jutott, hogy a videó végén tulajdonképpen az látszódik, hogy a textúrák fele nem töltődik be.
Nem lehet, hogy a VRAM-nak valami gyíkja van 72-75 Hz között, és hosszabb távon egyszerűen bedobja a kulcsot, mert például a driver nem tudja jól felszabadítani a VRAM-ot?
Ez utóbbi teória megmagyarázhatná, hogy miért oldja meg a durva artifacting-ot egy mezei PC restart és driver restart nem.

(#8918) Chaser válasza R0GERIUS (#8917) üzenetére


Chaser
titán

adrenalinban is lehet limitálni, én játékaim tudják, így nem tudom mi lenne nélküle és mi történik 72hz fölött
a vram az már egy yt-tól is 1750-re megy ( :
szerencsére nálam egy monitor van, így 2d-ben rendben, de lassan 15 év v még több idő után ezt megoldhatnák, mert akkor is ugyanígy felment maxra a vram órajel több monitornál

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#8919) Kupszi válasza Shkiz0 (#8914) üzenetére


Kupszi
aktív tag

AZ 5500XT 4GB Maradni fog belépőre, az 5600XT szintén , ahogy mondod az 5700 simát nem érzem én se a helyén igazából felesleges széria lett így... A kérdés pedig az Ha van 5600XT esetleg lesz-e sima 5600 valamint 5500-as kártya is.?

Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!

(#8920) Chaser válasza Kupszi (#8919) üzenetére


Chaser
titán

van 5500, oem-ek kapják ryzen 3500 is van oem-eknek - 3600 smt nélkül -
ha lenne sima 5600, akkor az 5500xt-k árát elég szépen le kellene nyomni
bár árakon se lehet elmenni, alzán a zafír nagyon jó áron van, többi értelmes modell már 120-30e, 13x-ért meg már belépő 5700 xt-k mennek, nem is 5700-ek
globál viszonylatban nem tudom épp most mi van
de igazából lényegtelen, lesz ami lesz, 5500 sztem még marad egy darabig, ha én kivezetnék valamit akkor a 4gb-osat, 1650s ellenében is néhol csúnyán elvérzik a 4gb vram miatt, annak sokkal jobb a vram kezelése

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#8921) Jhonny


Jhonny
csendes tag

Sziasztok.
Igaz, hogy a sapphire 5600-at szerelték 5700 hűtéssel is?
Ha nekem ilyen van: [kép] , akkor én is ilyen jobb hűtéssel szerelt változatot kaptam?
Köszi.

(#8922) Shkiz0 válasza Jhonny (#8921) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Igen

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#8923) Chaser válasza Jhonny (#8921) üzenetére


Chaser
titán

nem, az kamu ;] ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#8924) Jhonny válasza Chaser (#8923) üzenetére


Jhonny
csendes tag

Köszi az infót. :R
Ezek szerint én is jól jártam az alzával. Jó áron extra változatot kaptam. :C

(#8925) korren


korren
aktív tag

Sziasztok!

Sapphire RX 5700 XT Nitro+ -nál szoftveresen meg tudom állapítani vajon, hogy milyen állásban van a BIOS kapcsoló, annélkül, hogy le kéne vennem a ház oldalát?

Illetve lehet csak behaluztam, de mintha a két szélső állás között lenne egy harmadik, középállása is a kapcsolónak? :F

Továbbá ez így out-of-the-box milyen egy Special Edition karinak?

Lehet OC álláson van a kapcsoló? :U

Köszi!

[ Szerkesztve ]

-I like the misery. -I like this world!

(#8926) R3laX válasza korren (#8925) üzenetére


R3laX
addikt

3. állás a software switch settings. Igen a Nitro+-on 3 bios állás van, de a hivatalos oldalon látod is :) [link] .

Nyomnál mellé egy HWinfo képet is?

[ Szerkesztve ]

(#8927) Create. válasza korren (#8925) üzenetére


Create.
Topikgazda


ez auto undervolttal sima nitro+, minden más alapon, out of box. Elvileg, ha az auto undervoltot bekapcsolod több pontnak kellene lennie nálad is.

[ Szerkesztve ]

(#8928) korren válasza R3laX (#8926) üzenetére


korren
aktív tag

Na ezt a linket nem találtam, pedig a hivatalos oldalt böngésztem...
Köszi szépen! :R

A HWinfo nem csak a benchmarkot monitorozta, előtte volt egy kis Diablo 3 is, de a max értékeket a Superposition tolta fel.

szerk.:

Auto UNDERVOLT

Köszi a segítséget mindenkinek! :R

[ Szerkesztve ]

-I like the misery. -I like this world!

(#8929) Lendova válasza korren (#8928) üzenetére


Lendova
őstag

Default-on van. Van még a silent és az, amit az OC szoftverben beállítasz.

Pulowski! Nuclear Protection On A Budget!

(#8930) R3laX válasza korren (#8928) üzenetére


R3laX
addikt

Nincs mit. Köszi a képet is. :R
Próbáld ki úgy is, ahogy (#8927) Create. írja.

(#8931) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Shapphire Pulse 5600 XT esetén mennyire jó ez az eredmény? Elvileg ez már az új BIOS-al van (de többeknél is ennél nagyobb volt a pontszám). Teszt közben 1736-ig ment fel max a GPU, a hotspot maximuma 71 °C volt, a memóriáé 74 °C.

(#8933) Televan74 válasza #32839680 (#8932) üzenetére


Televan74
nagyúr

Még 5700 Nitrot sem adtak ki. Megmarad prémium kategóriába. Kisebb kártyáknak marad a Pulse.

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#8935) Gyuffa válasza Televan74 (#8933) üzenetére


Gyuffa
tag

5700xt nitro-ra gondolsz?

(#8936) Chaser válasza Jhonny (#8924) üzenetére


Chaser
titán

:K

Televan
5500-ből van, úh. nem csak a csúcs kártáyk kapják meg, sőt, elejétől volt, azért nem azt vettem mert az nem futot be alzához csak jóval később, a pulse viszont igen, 5600-ból lehet kimarad teljesen, tudom hogy 5700-ből sem volt....van logika náluk ( :

morgyi
az kb esélytelen
ventiket néztem, polarisoknál lehetett kapni pirosat, kéket, azok mentek a "kommersz" nitrokkal is, nem csak se verziókkal 590-nél, de itt az sem járható út, nem kompaibilisek - de a navis zafír ventik jobb minőségűek mint az 590-nél volt pl, nincs alap brummogó hangjuk mint azoknak -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#8938) Chaser válasza #32839680 (#8937) üzenetére


Chaser
titán

ezt mondtam én is, régiekkel nem kompatibilis, marad ami van, később biztos lehet majd kapni feketét biztos, illetve standard fekete az lehet már most van is, nem néztem, engem a piros érdekelt
így h nem lett, lehet két 120-as noctuára cserélem a gyárikat ;] - gyáriak kikap, eléjük a noctuák, osztán' rohaggyon' meg a gyári ventiszabályzás -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#8939) Televan74 válasza Chaser (#8936) üzenetére


Televan74
nagyúr

Bocsi ,én csak az 5700 -as szériát követtem figyelemmel. Az 5500XT Nitroját mintha láttam volna már valahol.Nagyon Vega56 Pulse hűtésének tűnik,rgb -s ventilátorokkal.
Azt hittem úgy lesz mint a Vapor X esetében,abból volt 290 és 290X is. Itt meg csak a 5700XT kapta meg a 3 ventilátoros nagyvadat. De még Vega56 -ból is volt Nitro+.

[ Szerkesztve ]

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#8940) arnoldito válasza R3laX (#8907) üzenetére


arnoldito
senior tag

Csak piszkálta a csőröm, mit mehet OC-ban ez a kártya. Most kicsit engedtem a csábításnak és Timi Spy Extreme Stress Test 20kör siker, így tuti stabil a kártya + egy kis SP, de ott már koránt sem olyan meleg, vissza is lehet venni a ventit játékok alatt. 2150/1160mV, meg a ventit manuálra raktam(2100rpm), hogy azért kapjon hűtést, mert ez fűt mint a barom. Így ez jött ki. :)


Beállítás lemaradt :))

[ Szerkesztve ]

(#8941) szabeska válasza arnoldito (#8940) üzenetére


szabeska
addikt

Az én Nitro+ om 5442 pontot gurít 2100/1800/1150-en, csak így stabil és halk is viszonylag (szar nzxt h500-ban :DDD ) Ja, +20% power, hogy ne droppoljon. Így 2055-2060 Mhz között stabilan tartja is.

[ Szerkesztve ]

F1

(#8942) arnoldito válasza szabeska (#8941) üzenetére


arnoldito
senior tag

Nekem az a legnagyobb baj, hogy a beállított érték és a tartott órajel között 60-70Mhz van, míg nálad, ahogy írod 40-45 és akkor el is érkeztünk a difihez. Mert lefutattam úgy, hogy 2120/1150mV és kikapcsoltam minden monitorozó kiírós hülyeséget, kaptam 5430. Aztán 2150/1159mV is kikapcsoltam mindent és kaptam 5491 pontot. Többször lefuttam és így 5-10 pontos difik jöttek ki. Szándékosan a leggyengébb eredményt fotóztam. Így úgyan ott vannak a kártyák. :) Vissza térve a hűtésre, jó ez full auton is, mert akkor 1300 forog max, de én nem szeretem 74-75 fokon üzemeltetni, egem nem zavar a +500rpm és inkább 62-63 fokos legyen a gpu, plusz minden más is legalább 10fok mínusz(MJ Temp, Hot Spot)

Ugyan azon az órajelen, de a ram alapon szándékosan!

2150/1159mV alap ventivel, csak neked! :D

[ Szerkesztve ]

(#8943) arnoldito válasza szabeska (#8941) üzenetére


arnoldito
senior tag

És akkor egy kis MPT mókolás, hogy ledolgozzam a hátrányt. 2170/1160mV, így a Boost 2103-2110Mhz, minden monitorozó kikapcs, csak SP teszt. :)

(#8944) FSA


FSA
csendes tag

Hátha más is belefut ilyenbe, fórumokon sok hasonlót találtam.
Nem indult felhőtlenül a kapcsolatom a Nitro+ 5700XT-vel.
Friss build a teljes gép, összerakást követően nem postol, fehér led azaz GPU issue. Szétszedtem újra összeraktam, minden kábelt átnéztem, semmi. RGB nem kapcsolt be, venti nem indult el (ez érthető) Átraktam másik PCI-ba, nem segített.
Beszereztem ismerőstől egy RX560-t, elindult elsőre. Sokadig CMOS reset és összerakás után sikerült beindítani.
Win feltelepült, vígan játszottam egy napon át majd egyszer megint nem indul.
Itt mondtam azt, hogy akkor rendben 14 napos elállás és kipróbálok egy MSI-t.

220volton 153e-ért volt Gaming X, berendeltem, elsőre indult, azóta is hibátlanul megy.
A Nitro+ eshop24, futár jött érte, a pénz pedig azóta meg is érkezett a számlámra.

(#8945) Jacek válasza FSA (#8944) üzenetére


Jacek
veterán

Jobb családban is előfordul sajnos.

(#8946) szabeska válasza FSA (#8944) üzenetére


szabeska
addikt

Kíváncsi lettem én is, van még bő 10 napom a nitrot visszavinni, elhoztam az utolsó gaming x-et 220 voltból 150-ért ;]

F1

(#8947) arnoldito válasza szabeska (#8946) üzenetére


arnoldito
senior tag

Ezt mondom mióta, van élet az Alzán kívüli... ;]

(#8948) szabeska válasza arnoldito (#8947) üzenetére


szabeska
addikt

Jó, na, alzabox mellett lakom :DDD

F1

(#8949) fahrii


fahrii
őstag

Valakinek tapasztalata az eshop24-el? 99k-s Red Devil 5700XT-t nem lehetett ott hagyni...

(#8950) Kupszi válasza fahrii (#8949) üzenetére


Kupszi
aktív tag

Biztos hogy annyiba került?

Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.