Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:04:18

LOGOUT.hu

Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8701) Televan74 válasza Shkiz0 (#8693) üzenetére


Televan74
nagyúr

Ezért is ragaszkodok én a magyar kisker garanciához, vagy nagykereshez ha nálad venném.
Nekem annyi költségem van hogy visszaküldöm,onnantól ők intézik. Amúgy igazad van én is úgy tudom hogy a garancia újraindul,hála a magyar - eu törvényeknek.Legalább is vásárlói szemszögből lehet örülni a neki,meg a 14 napos visszaküldésnek is.Mondjuk ez nálad nagykernél nem áll meg. :DDD

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#8702) Bossp


Bossp
addikt

Sziasztok!

CD Warzone 3-4 meccs után olyan microlaggokba kezd hogy teljesen játszhatatlanná válik. Grafikai beállítástól függetlenül pedig úgybézem a Vram telik be ilyenkor. Esetleg erre valaki talált már megoldást?

"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"

(#8703) Gyuri27 válasza Bossp (#8702) üzenetére


Gyuri27
félisten

Beta. Nem mondok többet.
Nézz streamereket valami miatt mindig szidják. Türelem.

Amd - Radeon - Ryzen

(#8704) Bossp válasza Gyuri27 (#8703) üzenetére


Bossp
addikt

De nvidias haveroknal miert nem telik be a vram? Xd nem is ertem amugy alapbol azar grafikaval ia hogy ker 6GB ot

"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"

(#8705) Shkiz0 válasza Televan74 (#8701) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Bontatlanul vissza szokták venni. A normálisabbja teljes árban, a gecibbje 5-10%-al olcsóbban.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#8706) ßrainiac válasza Bossp (#8702) üzenetére


ßrainiac
addikt

Bar nem vagyok ra buszke, de - ha epp nincs sorozatos server disconnectes - akkor siman letolok 6 orat is COD-ban.

Nekem ez a laggolgatas nincs meg.

(#8707) Bossp válasza ßrainiac (#8706) üzenetére


Bossp
addikt

Felbontas/beallitasok?! Anugy utso driver ota a chrome nekem megint megoli a gepet... Ez mar hihetetlen xd

"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"

(#8708) Vitee válasza Bossp (#8707) üzenetére


Vitee
aktív tag

Nekem is ilyen fos... Én már soha nem tudom kinek higyjek, de tényleg. Akárkit kérdezek nekik tökéletes, nálam meg akad, laggol. Egyik nap nagyon jó volt, semmi packet loss, vagy akadás, aztán meg napok óta játszhatatlan számomra a sok laggtól. Végig packet lossom van, nem is kicsi. Szerintem ez totál szerveroldali gond, csak azt nem értem másnál miért jó. Digi-s netem van, lehet az nincs a helyzet magaslatán.
Grafika teljesen mindegy hova van állítva, de ami igaz, 8gm vramot simán megeszi.
Más játék a Fortnite-on és a PUBG-n kívül, ami van a gépen, nem akad meg semmi, úgylátszik ezek a BR címek szenvednek ilyesmitől.
Bár lehet ez is user error és szokásosan csak nekem ilyen, másnak tökéletes :DD

Háttérben megy az ISLC, ugye, hogy ürítse a standby memory-t, úgy állítottam be, hogy ha 4gb-nál kevesebb üres ram van ürítsen.
Na egy 2-3 órás játék alatt 150alkalommal üríti kb...

[ Szerkesztve ]

"Life before death, strength before weakness, journey before destination."

(#8709) kory1987


kory1987
tag

sziasztok, bios frissítést még nem csináltam, pár tipp mielött neki vágok? egy jó videó esetleg? mire kell oda figyelni?

sapphire rx 5600 xt pulse bios update

köszönöm a segítséget!

kory

(#8710) Shkiz0 válasza kory1987 (#8709) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Nagyon elrontani nem tudod.
Itt egy videó róla, hogy kell csinálni.
Vagy ez, ez pont pulse.

[ Szerkesztve ]

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#8712) Jacek válasza Bossp (#8707) üzenetére


Jacek
veterán

Érdekes, nálam semmi problem se az 5700XT-vel se NV-vel, nem fagy nincs microlag stb
4k-ban tolom high környékén.

(#8713) AlienApollo válasza Bossp (#8707) üzenetére


AlienApollo
tag

Valami nem kerek ezzel a 20.3.1 el nálam sem. Chrome alatt is fagyott párszor, illetve első "hideg" inditásnál ha nem jelentkeztem be egyből mindig jött a fekete képernyő és csak hard reset hozta vissza. Most vissza tettem az előzőt és azóta nem jött elő egyik hiba sem...

Warzone amúgy kb 2-3 kör után nálam is akadni kezd és újra kell indítani hogy megszűnjön.

(#8714) R3laX válasza AlienApollo (#8713) üzenetére


R3laX
addikt

Mondom nem elég a sima visszaállítás Andrenalinban. Gyárit kell nyomni. Először nekem is fagyott ugyanazokkal a beállításokkal a Doom. Szerintem valami gáz lehet a telepítésnél felajánlott visszaállítással, mielőtt rakja az újat. Kell neki az Adrenalinban lévő.
(Ha van mellette még MSI AB, akkor érdemes ott is egy reset, mert az is bekeverhet, majd utána az Adrenalin reset. Ez után vissza lehet lőni, ha van MSI AB az ottani settings-et).

szerk.: Chrome-nál nekem is volt hogy beállít, nem mozdult egy ideig előző driverekkel, de azt egy Uninstall, Reinstall is megoldja. Hardveres gyorsítás mindig ON.

Nálam ez megoldotta. Kifagyott fekete képpel, mintha nem bírta volna a kártya a beállításokat

[ Szerkesztve ]

(#8715) AlienApollo válasza R3laX (#8714) üzenetére


AlienApollo
tag

20.1.3-nál nem próbáltam a gyári visszaállítást, de mikor az előzőt vissza tettem tegnap nyomtam egyből... lehet akkor ott is ez volt a gond... na mind1, DOOM most úgy se érdekel, úgyhogy lehet megvárom a következő driver-t.

(#8716) beef válasza R3laX (#8714) üzenetére


beef
őstag

Nekem az új driver 20.3.1 azt csinálja, hogy eddigi játékok amik simán indultak, most 2mp-ig látszik a kép, majd lekapcsolja. Monitor működik tovább csak a játékkép fekete, ha alt-tab, akkor más programok látszódnak és a játék is a háttérben, amíg vissza nem váltok rá. Akkor megint fekete játékkép. Az segít, ha DP kábel ki-be. (windowed fullscreen).
Majd rápróbálok én is resetre. Más hiba, fagyás, stb. nem jelentkezik.

(#8717) BeZol válasza Vitee (#8708) üzenetére


BeZol
őstag

Nekem mostanság több ismerősöm is "pórul" járt pc témában:
1. Megvette bő 700ezer Ft-ért a gépét, majd 3-4 nap tesztelgetés után rájöttünk h gyárilag hibás az alaplap. 1,5 órán át semmi baja nem volt, aztán egyszer csak eldobta magát, és már csak kékhalálokat dobált. Összes pci-e lane elszállt rajta, de még a sata-k is. Bő 1,5 hónap múlva kapta vissza a gépét szervízből, és vett bele egy másik alaplapot, azzal már jó volt minden egy friss windowstelepítést követően. (elsőre az is nyomott kékhalált :DDD )
2. Megvette ismerősöm az 1080Ti-met, mert 1080p-ben PUBG-ben esportolás közben kör végén 30 fő + füstökkel lezuhant az fps-e 1070Ti-vel. Leteszteltük, minden király. 2 órával később hívott h lekapcsol a gépe, bazi forró a gépháza, túlmelegszik a kártya... Mondom tuti nem, futtassa afterburnert és nézze a hőfokokat (azért tény, hogy jobban befűt egy 1080Ti és ez szokatlan volt neki). 1 hétig szenvedett vele mire végre megnézte a hőfokokat és minden király, de addigra rendelt extra ventillátorokat és már 20 percen belül lekapcsolt a gépe. Mondom most h tisztáztuk a hőfokokat (70 fok volt), mondom sztem a táp kevés. Természetesen be van burkolva és nem látni mekkora, újabb 3-4 napig szenvedett mire végre valahára megnézte mekkora a tápja. Kiderült h 450W-os... Csak a kártya eszik 275-300W-ot, esélye sem volt a tápnak... De ez 1,5-2 hét után derült ki mert képtelen volt diagnosztizálni, csak húzta az időt és egyszerűbb volt a kártyát fikáznia. Berendelt egy 750es tápot meg egy Z-s alaplap (B-s volt neki, memória tuning miatt kellett, sokat hagyott a prociban), meg akkor már egy jobb memóriát is, éééééééééés most újraindulgat neki a gép de már windowsban is :)) Mondtam neki h jó, akkor most vagy az új táp rossz, vagy az új alaplap, esetleg a régi memóriája. Ezért fogta magát és megvárta míg 1 héttel később megjött az új memória, persze azzal is újraindulgatott. Persze közben fikázta tovább h tuti a kártyám rossz, DE mondtam neki szedje ki, menjen integrált grafikával, nézzük úgy van-e újraindulás. Ugyanúgy egyből újraindult neki windowsban :DDD Mondom oké, kártya tisztázva, oldd meg mostantól magad, így is én rágtam a fülét h mizu, ahelyett h ő rágta volna az enyémet... Végül szervízbe vitte a gépet, 24órás teszt, minden stimmel.
Kiderült, hogy a konnektorjában ingadozott az áram... :)) (vagy az elosztója ment tönkre)
3. Ismerős a gtx 770-esét cserélte gtx 970-esre és kevesebb fps-e lett cs:go-ban mint előtte. 4 óra diagnosztizálás után (jó-e a kártya, mhz-ek, hőfokok, stb.), driver törlés/telepítést követően maximum 1,5szer annyi fps-re tudtuk felvinni. Konkrétan 1440x900-ban 80-90 fps-e volt cs:go-ban a 350-400 környéke helyett (minden minimumon). A végső megoldás windows reinstall volt, és láss csodát, egyből jó lett minden. A slussz poén, hogy a legújabb nvidia driver nem akar feltelepülni a gépre, de a windows update automatán azt teszi föl telepítés végeztével, éééés nagyon úgy néz ki h a legújabb nvidia driver nagyon sokaknál esélyes, h bugos, és ezért volt minden probléma. Előpecáztunk egy 2héttel korábbi drivert, azzal a telepítő is végigfutott rendesen és láss csodát, megvolt a 350-400 fps... (pedig én már vmi háttérben bányászó vírusra gondoltam, de semmi ilyesmi nem volt)

Na meg a régi szép idők, mikor colin mcrae rally 3-azgattam, és egy film miatt felraktam vmi codecpackot h lejátssza, de közben x napig nem játszottam a játékkal, majd mikor újra elővettem mindig kifagyott. Több óra fixálgatás és társai után derült csak ki, h basszus a codecpack kavart be. Letöröltem és egyből jó volt a játék... uTorrentet is bírom mikor néha fogja magát és 100%-ra terheli a procit a laptopon, ami éjjel nappal megy, és akkor eljátssza ezt 2-3 hetente. Nekem csak az tűnik fel, h mi a francért süvít a laptop hűtése mint az állat.
Rengeteg sz*rul megírt program van. Egy új COD-nál pedig már több váltózó van: az egyik, hogy maga a játék béta állapotú lehet (még nem próbáltam csak olvasom h mindenki szenved vele), a másik meg a driverek állapota. Az amd sosem volt híres a jó drivereiről. Volt, hogy 1,5 év csúszással jött ki működő driver egy játékhoz, de sem az előtte sem az utána érkezők nem voltak jók hozzá! Nevetséges volt, ahogy az amd 1700x is nevetséges volt játékra. Minden problémám megoldódott mikor váltottam, nem kellett ügyeskedni sehol semmivel, csak "ment" minden, úgyhogy nagyon izgulok, mert ha minden jól megy, ma rx 5700 xt tulajjá válok, előre félek, de hackintosh-hoz ez a legerősebb, és akkor nem kell dugdosni semmit sehova ha windows-ra átváltok.

(#8718) kory1987 válasza Shkiz0 (#8710) üzenetére


kory1987
tag

köszönöm, neked is morgyi!

(#8719) arpi6k


arpi6k
addikt

Sziasztok!

Sapphire rx 5700 xt pulse tulajoktól kérdezném hogy Silent, és Performace módokban hogyan alakul a kártya órajele? Hangban mennyire jelentős az eltérés a két mód között?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Intel & ATI

(#8720) Chaser válasza kory1987 (#8709) üzenetére


Chaser
titán

lemented a gyári biost, de az elvileg elérhető a zafírnál is
nekem a .bat-os megoldás nem ment, de valszeg' mert nem renncergazdiként' futtattam, winflash az ment simán, egy rom file átjrta mindkét kapcsoló állását, a .bat-osnál külön kell a jobb és bal oldali kapcsolóra megcsinálni a flashelést
lefuttatod, végez, jelzi, aztán restart, és csekkolás gpuz-vel

ufóéknál van egy felbontott 5700 pulse 116e-ért játékok nélkül, ha valakit érdekelne
tegnap estéről még 114e rémlik

szerk:
BeZol
abból régebbi verziót kell használni, 2.2.1. pl, egyszer le tudtam vadászni, azóta nem pörgeti a notebookot ( :

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#8721) R3laX


R3laX
addikt

Csináltam egy kis Doom Eternal-t is. 1080P Ultra Nightmare graf, Nightmare nehézség. Szépen tartja a 2064MHz-et, csak ha a MAP-ot nézegetem game-ben és kiakad 240Hz-en, akkor esik le.
Ja egyébként reportoltam a 240Hz memória MHz idle hibát AMD oldalon. Remélem még jó páran jelentik, mert még mindig csak 144Hz-en veszi vissza.

2100/1800 1.2V Nitro+ | Ryzen5 3600X 4425MHz | 2x8GB 3600 CL17@3733 CL16 Predator

(#8722) korcsi válasza Chaser (#8720) üzenetére


korcsi
veterán

"winflash az ment simán, egy rom file átjrta mindkét kapcsoló állását," ezt hogy érted?

Egyszer lefuttatva felülírja mindkét biost, vagy ugyanazt a biost fel lehet írni mindkét kapcsoló állásra?

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#8723) kory1987


kory1987
tag

5600Xt tőkéletesen működik, ment a bios frissítés elsőre, minden ok, köszönöm a segítséget! Igaz még a régebbi assasin unity megy de már ott "halható" hogy nincsen hang max felbontáson :D

(#8724) Nokedli92 válasza R3laX (#8721) üzenetére


Nokedli92
aktív tag

Hol jelentetted a memória problémát? Beállok én is a sorba. Nekem 144Hz-en csinálja és 120Hz-en nem.

Üdv, Csaba

(#8725) Chaser válasza korcsi (#8722) üzenetére


Chaser
titán

igen, egy flash volt és átírta mindkét állást
szóval gyakorlatilag nem lehet agyonütni a biost, mert az a módszer biztos felülírja mindkettőt
ugyanaz a bios van így mindkét álláson, de előtte is ugyanaz volt, semmi különbséget nem láttam gpuz-ben, csak kisebb értékek voltak mint az új bis mellett

kory1987
a unity piskóta, majd az origins és az od. ( : de ott sem lesz hangja - illetve 1200rpm-ig elszaladhat néha a venti, odakerülök a gép elé majd kísérletezgetek lefaragással -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#8726) R3laX válasza Nokedli92 (#8724) üzenetére


R3laX
addikt

Itt tudsz írni: [link]

(#8727) Nokedli92


Nokedli92
aktív tag

Gondoltam leírom a fejleményeket:

Megkért a bolt hogy írjam le hogy milyen programot használtam a hőmérséklet mérésére, és mivel teszteltem a kártya teljesítményét, mert nem tudják reprodukálni a hibát, aztán csatoltak 3 képet.


Üdv, Csaba

(#8728) Nokedli92 válasza R3laX (#8726) üzenetére


Nokedli92
aktív tag

Köszi szépen, írtam is nekik. :R
Érdekes "megoldás" van rá mit ne mondjak: [link]
9# hozzászólás.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Csaba

(#8729) korcsi válasza Chaser (#8725) üzenetére


korcsi
veterán

És ha mondjuk rossz biost adsz meg neki akkor tuti kuka a kártya. Van ennek értelme?
Szerintem ez elég valószínűtlen, hogy nem így működik, valaki megerősítené!?

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#8730) Chaser válasza korcsi (#8729) üzenetére


Chaser
titán

csak tudom már hogy csináltam ( :
rossz bios-t nem fogad el, max flashelés közben áramszünet kivégzi ha nincs szünetmentes

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#8731) BeZol


BeZol
őstag

Be is üzemeltem a sima blower referencia 5700 XT.
PUBG-ben rohangáltam, végig 99% gpu terheltség és a magasabbik gpu hőfok 104-105 fokon állt meg 2150-es RPM és 1800MHz-es órajel mellett.
Gondolom most van az, hogy ha nem 144Hz-eznék, akkor kevesebb lenne :DDD

Egyébként a founders edition-ös 1080 Ti-mhez képest, ami pár hónapig volt meg és ugye szintén bloweres hűtésű, na annál behallottam a fejhallgatóba a kártyát, ennél nem, úgyhogy ez most így kellemes csalódás, simán élhető ezzel a hangerővel (fejhallgató nélkül még nem néztem).

Az amd drivere viszont így első blikkre full nevetséges nvidia-hoz képest. Most vagy nem találtam meg, vagy nincs, de csak windowsban lehetett állítani a monitor frekvenciáját... Bazira nem jön be az egész menürendszer, mintha a geforce experience-be belegyúrták volna a sima nvidia beállításokat is. Szokni kell, de első blikkre nem begyere.

Este talán hosszabban kockulok, meglátjuk stabil-e, aztán jöhet finomhangolás ha alapból rendben van.

(#8732) R3laX válasza Nokedli92 (#8728) üzenetére


R3laX
addikt

Igen, ezzel többen mókoltak is már. Van akinek szerintem most is így van itt a fórumban. Nekem, ha 240 alá vittem manuálisan, akkor sem volt jó.

(#8734) Mclovin


Mclovin
senior tag

Sziasztok!

140k alatt melyik 5700 XT lenne ajánlott? Én az MSI Evoke-t néztem most PCX-ről, de lehet ott most elárazták (?), mivel máshol borsosabb az ára.

(#8735) Gyuri27 válasza Mclovin (#8734) üzenetére


Gyuri27
félisten

Ott is adják hozzá a 2 gamét?

Amd - Radeon - Ryzen

(#8736) Shkiz0 válasza Mclovin (#8734) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Annál minden jobb. Problémás széria volt.
Inkább tegyél hozzá picit, és nézz Gaming vagy GamingX-et, esetleg Red Devilt, vagy Nitro+ -t vagy mondanám hogy Asus STRIX-et de az kilőve mert az a legdrágább az összes között.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#8737) Chaser válasza Mclovin (#8734) üzenetére


Chaser
titán

ha a pénz számít alzán van xfx ticcs' vagy mi a bánat, talán asrock is 132e körül, kb 15e-ért eladható sw-ekkel - amit persze nem csinálunk nyilván ( : -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#8738) Mclovin válasza Chaser (#8737) üzenetére


Mclovin
senior tag

Ez esetben lehet a Giga Gaming lesz aztán kiárusítom ;] a kapott pakkot.

Elvileg csak az alza adja a pakkot, pedig az összes viszonteladónak kéne...bár még mindig filózom, hogy UW-HD/75 Hz mellé kell-e nekem egy RTX 2060-ról felugrani.

(#8739) GIORGIONE76 válasza Mclovin (#8738) üzenetére


GIORGIONE76
őstag

Nekem megérte váltani, 1080-5700xt
ugyanez a felbontás 75Hz, stabilabban tudok játszani ultrában, na és freesync ;)

https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76

(#8740) Shkiz0


Shkiz0
nagyúr

Van itt olyan RX5600 tulaj aki játszik Apex-et?
Ilyen beállításokkal meg tudná nézni mit tud?
Alatta ami nem látszik az minden minimumon.

[ Szerkesztve ]

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#8741) VirsLee


VirsLee
őstag

Sziasztok! 4k játékkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata 5700xt kártyával?

(#8742) duvi válasza VirsLee (#8741) üzenetére


duvi
nagyúr

Nincs, de 1440-et szépen viszi. Szerintem 4K-hoz már kevés lesz, ha az újabb címekkel játszanál. Ahhoz már 2080Ti kéne. A régieket talán elviszi. Pl. Division 2 1440-ben tartja a 60 FPS-t max grafikával.

[ Szerkesztve ]

(#8743) ßrainiac


ßrainiac
addikt

Warzone 2 ora utan igy nez ki. 1440p grafika medium-szeru, asszem normal texture, filmic t2x vagymi, max anisotropic, tobbi nagyjabol off, low, medium. Freesync, 144Hz.

Ja igen, pont ma jatek kozben modositottam a felvetelt 1080p 30mbps bitrate-rol 720p/10-re (jobb a bekesseg) es elkezdett akadozni mint allat. Alt-tab ki es vissza, utana jo volt. De ezen kivul soha nincs ilyesmi.

Ti is Freesync-kel nyomjatok? On, vagy AMD optimized?

Chill, Anti-lag, Enhanced sync ugye ki van kapcsolva?

[ Szerkesztve ]

(#8744) Chaser válasza Mclovin (#8738) üzenetére


Chaser
titán

nem mindnek, néhány nagyker van a promóban, aztán h ők nyúlják-e le a pakkot vagy akiskerek a más kérdés, alza valszeg' nem itthoni nagykerből vásárol

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#8745) Vitee válasza ßrainiac (#8743) üzenetére


Vitee
aktív tag

Én 1080p-n játszom, minden maxon, szoftverben mindent kikapcsolok. Talán a radeon képélesítés megy egyedül.
Nekem ma is akadt nagyon, de folyamatosan packet lossom van, nem is kicsi. Volt, hogy 10-20% között ugrált percekig... Amikor nincs, akkor smooth a játék, de ez a szerver oldali lagg és akadozás nálam szinte folyamatosan jelen van.
Amit észrevettem, hogy a MW és a Warzone se szereti az Overlayt.
Ha megnyitom akkor nem tartja az FRTC-vel beállított képkockaszámokat, olyan mintha kikapcsolná azt, és ugrál össze vissza az fps, amennyi lenne nélküle. Így ugye a Freesync miatt akad a játék, mert túllépi a 144fps-t.
Ha kikapcsolom az Overlayt akkor semmi baja. Ez az egy játék produkál ilyen hibát csak.

[ Szerkesztve ]

"Life before death, strength before weakness, journey before destination."

(#8746) ßrainiac válasza Vitee (#8745) üzenetére


ßrainiac
addikt

Nekem a full grafika sok egy kompetitiv fps-be. A singlet en is ugy toltam ki meg a 1070-nel. Mondjuk lehet hogy 1080p-n meg okes, nem tudom. Bar a kepi effektek sztem nem hianyoznak senkinek.

Driverben azert a vsyncet hagyd bent es a Freesync-et is always on-on.

Nekem addig volt szar a halozat (ertsd: 2 heten keresztul random server disconnectek) amig nem vettem egy faszabb routert, szolgaltatoe berakva bridge modba, most tokeletes, packet loss sincs (csak ha epp az egesz lobbynak, nyilvan).

[ Szerkesztve ]

(#8747) Vitee válasza ßrainiac (#8746) üzenetére


Vitee
aktív tag

Nekem kifejezetten bejön a maxos grafika még így kompetitív játékban is. Kipróbaltam a "legjobb" beállításokat, de úgy számomra nem néz ki valami pofásan :DDD
Vsyncet soha nem kapcsolom be, driverben sem, nem jó limiter, meg sokszor okoz anomáliákat és képtörést, hiába nem kellene neki, ahogy észrevettem.
Nekem ami a legjobban bejött most, 19.12.1-es UI 20.2.2 driver verzióval, így van FRTC.
Nekem ez vált be a legjobban, de ahogy látom embere válogatja kinek mi jön be.

[ Szerkesztve ]

"Life before death, strength before weakness, journey before destination."

(#8748) D013 válasza Vitee (#8745) üzenetére


D013
aktív tag

dettó, ebben a játékban nem zavarnak az effektek. Azért fizettem 114 ezret hogy menjen minden maxon 1080p-ben. De a radeon képélesítés kell neki, könnyebb úgy kiszúrni az ellent.

(#8749) ßrainiac válasza D013 (#8748) üzenetére


ßrainiac
addikt

Az az egy nagy baj van az image sharpeninggel amire nem talaltam megoldast - es ezt az nvidia jobban csinalja, talan ezt az egy dolgot.. ;] -, hogy kielesiti a graint vagy mi az anyjat is.

Nv-nel van egy ilyen plusz opcio a csuszkan kivul hogy mennyi film graint hagyjon figyelmen kivul.

Na most azt sem ertem h mit elesit ki nekem ha a jatekban tiltva van a grain meg az ilyesmik :/

Minden esetre latok ilyeb cuccokat a falakon meg itt-ott, amit elesit es nem kene neki.

Mas: nektek hany fps igy maxon, 1080p-ben? Mert nekem nem maxon, 1440p-ben 90-120 kozott mozog kb.

[ Szerkesztve ]

(#8750) Bossp válasza ßrainiac (#8749) üzenetére


Bossp
addikt

Erdekes nekem 1440p maxon 100-140 inkabb 🙈

"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.