Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-06 17:04:36

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1951) dizajn válasza Bugarov (#1944) üzenetére


dizajn
csendes tag

Szia! A linket megosztanád? Köszönöm.
gen 2 firestickre menne

(#1952) gzoll


gzoll
tag

Nálunk a német amazonon September Sale van, újra 29€ a 4K okosság ha valakinek most lenne aktuális

(#1953) tomigonzo válasza gzoll (#1952) üzenetére


tomigonzo
aktív tag

erdemes meg most is ennyiert, ha jok az info morsas akkor ősszel jön valami uj ;)

(#1954) gzoll válasza tomigonzo (#1953) üzenetére


gzoll
tag

Valószínűleg az az őszi új valami még nem ide jön, hanem Amazon márkájú okostv-k lesznek, természetesen erősen beágyazott fire stick funkciókkal. Legalábbis ez tegnapi információ

(#1955) dizajn


dizajn
csendes tag

Sziasztok, ha vki mégis tudna gen2 firestickre működő hbo go appot, az ne tartsa magába! :)
Köszönöm!

(#1956) azbest válasza dizajn (#1955) üzenetére


azbest
félisten

Nincsen, hiszen android 5 alapú a gen2 stick és a régi min verzió átírós trükk nem jó, mert már tényleg nem képes futni a régi rendszeren, mert olyan komponenseket használ, ami hiányzik onnan. A régi app meg feldobja a popupot, hogy frissíteni kell... lehet azt ki lehetne gányoni belőle, de gondolom nem véletlenül kell az új verzió, hanem megváltozott a rendszer működése és nem ért szót a régi app az új szerverekkel.

A kodi alatti nem hivatalos hbo go eu addonnal tudhatod használni. Ha esetleg nem is mindig működik, de api változást idővel beleteszik.

[ Szerkesztve ]

(#1957) contaxg válasza dizajn (#1955) üzenetére


contaxg
veterán

Kodi, hGO EU műkődik nálam. Szerintem több app-os megoldás nem lesz, hacsak nem majd az HBO MAX-szal, amit most őszre igértek.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#1958) gzoll válasza contaxg (#1957) üzenetére


gzoll
tag

Szinte biztos, hogy nem fogják az HBO MAX-ot 5-ös androidra kiadni.

(#1959) contaxg válasza gzoll (#1958) üzenetére


contaxg
veterán

Én elvagyok a Kodival, amennyit nézem az HBO-t. :)

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#1960) Bugarov válasza dizajn (#1951) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Nem tudom sajnos fateromeknal van a cucc vidéken honapokig nem szoktam lemenni. Azt se tudom biztosan h hanyadik generacios a stick de ezt se tudom innen csekkolni. Ugy emlekszem le van toltve egy dowloader abban google alatt rakerestem hogy 'hbo go appk dowload eu' vagy valami hasonló. A legfrissebb verzio működött valamelyikbol de fejbol nem vágom. :(

(#1961) azbest


azbest
félisten

Nocsak... Fire tv 4k max stick [link]
Bár 65 euro a "régi" 4k stick 30as akciós árával szemben nem biztos, hogy jó üzlet :D
Október 7-től szállítják [link]

Itt írnak specifikációt is [link]
Mediatek MT8696 Processor, Quad-core 1.8GHz,
MT8696IMG GE8300, 750MHz GPU
2GB RAM, 8GB Storage
Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac/ax (Wi-Fi 6)
Bluetooth 5.0 LE

Szóval lényegében az egyel újabb változatokat megkapták, mint ami a 4k és az újabb fhd stickekben van.

[ Szerkesztve ]

(#1962) Sanyi.mTs válasza azbest (#1961) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

OS és android verzióról lehet tudni?

[ Szerkesztve ]

(#1963) tomigonzo válasza azbest (#1961) üzenetére


tomigonzo
aktív tag

A 4k nem akcios ara is 60€, szoval ez is 40 alá megy majd akcióban ;) (megvárjuk, szvsz karácsony elott -balck Friday ;)), a dedikált gombos taviranyitoert jar a mínusz, ez nem előny hanem hátrány szerintem, gyakran megesik, hogy a dedikált gombra nyomsz véletlenül az azért nagyobb kalamajkai okoz mint ha csak a pausera lenne esélyed :SSS (de gondolom működik nem a saját tagjával is szóval gyári tav megy a fiókba)
a 40% teljesítmény növekedésre kíváncsi leszek a wifi 6 udvozolendo is lehet, kosz a híreket ;)

(#1964) tomigonzo válasza Sanyi.mTs (#1962) üzenetére


tomigonzo
aktív tag

gondolom most a jelenlegivel jön ki, de alkalmas lesz a következő par évben az újabb verzióra (majd ha az amazon megcsinálja a fire ósból az újat) ellenben az eddig árult olcsóbb veziokkal (ezért nem értettem soha az olcsóbb hd es light verziók létezésének értelmét, kb 10 euroval (akcióban) megkaptad a 4k ami mostmár tényleg évek óta működik es ahogy kinéz meg simán kihúz 3-4t, megkockáztatom a valaha volt legjobb ar/ertek/teljesitmeny aranyt adja a 4k,

(#1965) azbest válasza tomigonzo (#1963) üzenetére


azbest
félisten

Ez igaz az ár kapcsán, meglátjuk mikor kezedik azt is akciózni. A távirányító asszem lehet már az újabb csomagolású fhd-knél is lehet ilyen.

A régi 4k és az újabb fhd meg a ramon kívül mintha kb ugyanaz lenne. Csak nem tudom mi okból váltottak chipsetet, hogy esetleg kipörögtek a régebbi chipek és helyette kellett egy kompatiblis vagy szándékosan akartak upgraelni.

Os verzió és egyebek kapcsán én is csak a híreket látom. Amúgy nem feltétlen kell újabb alapra helyezniük szvsz. Wikibe sem írta fel még senki [link]

(#1966) chros válasza tomigonzo (#1963) üzenetére


chros
őstag

Amivel biztos tobb lesz, hogy AV1 codec-et is tamogatni fog (mig a mostani 4kstick nem hiszem).

(#1967) djnice válasza chros (#1966) üzenetére


djnice
veterán

És reméljük a DV FEL-t is :)

(#1968) chros válasza djnice (#1967) üzenetére


chros
őstag

:) Azt biztos nem, [link], de miutan csak veszteseges hd hangokat tud csak, igy erdekes ez? :)

(#1969) djnice válasza chros (#1968) üzenetére


djnice
veterán

Még nem biztos, a réginél sem írják a P7-et, mégis megy vele. A HD hangok engem nem izgatnak, de akkor marad FEL-re az Ugoos.

(#1970) Anaxis válasza esicyhun (#1932) üzenetére


Anaxis
csendes tag

Hali!

Én megoldottam a problémát letöltés ügyben, most jött meg a friss stick és nekem is a non valid billing adress error volt mindenre. Nekem UK región vannak az amazon deviceok. Regeltem egy revolute kártyát. Feltopoltam 4k-val. Beregeltem egy valid uk címhez, mindenhol defaultra állítottam ( adress nél default ra tettem, illetve Manage Your Content and Devices preferencen belül.). Ezután böngészőn keresztül. amazon.co.uk/appstore -ba meg tudtam venni a appokat, és a sticken el is indultak. Remélem nálad is megoldja. :R (sticken keresztül továbbra se megy... de workaroundnak talán jó)

(#1971) contaxg válasza Anaxis (#1970) üzenetére


contaxg
veterán

Ez olvasható nálam: To improve your Amazon purchasing experiences, set a preferred payment method vagyis nálam nincs beállítva semmi fizetéshez és megy :R Igaz jó kétéves a kütyü, németből jött és UK-ra lett regisztrálva.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#1972) csabibacsi


csabibacsi
friss újonc

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy a Fire TV Stickre (lite 4K), bárkinek sikerült-e Vodafone TV-t varázsolni, vagy ez teljesen reménytelen.

Köszi

Csaba

(#1973) tomigonzo válasza csabibacsi (#1972) üzenetére


tomigonzo
aktív tag

ez lesz horizon go helyett?

(#1974) matthews válasza csabibacsi (#1972) üzenetére


matthews
aktív tag

Én próbáltam, de csak egy android tv-s verziót találtam, ami felment, az is török nyelvű és telefonszámmal lehet csak bejelentkezni, e-maillel nem.
(böngészőben nem próbáltam, lehet úgy menne...)

[ Szerkesztve ]

"No brain, no problem"

(#1975) csabibacsi


csabibacsi
friss újonc

nem tudom, csak azt hogy keresnék olyan eszközt ami tudja a vodafone tv-t és az nem a számítógép :) de lehet ezek le vannak tiltva szolgáltatónál. Telóról, gépről megy, apple és úgy néz ki ez a fire Tv sem tudja.

(#1976) Luissimo válasza csabibacsi (#1975) üzenetére


Luissimo
veterán

Nembizony
És a droidos MiBox sem tudja, akár a TV GOt.
És ahogy a Voda tv sem megy, pedig az elödja a horizon go az szépen müxik rajta.

(#1977) gzoll válasza Luissimo (#1976) üzenetére


gzoll
tag

Szerintem a Vodafone TV az kifejezetten csak az ő saját androidos set top box-ukról működik, mármint az androidos app, azok meg egyedi azonosítóval rendelkeznek szóval nem hiszem, hogy lesz majd abból "okosban másolt verzió". Viszont nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben kiadnak egy szabadon felrakható appot, mivel a konkurencia is többnyire biztosít olyat. Nekem MyTV van, ment fire stick-ről is, és a Mi Stick is szereti

(#1978) kmarci25 válasza gzoll (#1977) üzenetére


kmarci25
veterán

A Telekomos nekem stick-en nem ment. Te melyiket próbáltad? Az új Telekom TV GO-t? Mert az egyrészt szétcsúszott képet adott, de ha sikerült beírni az adatokat, akkor sem lépett be. Nem volt hibakód, meg semmi, csak nem ment tovább.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#1979) gzoll válasza kmarci25 (#1978) üzenetére


gzoll
tag

Nem, nekek MyTV van, az a Telenor netes TV szolgáltatása, azon kívül az Itt Ott TV volt egy darabig de nekik csak KODI bővítmény volt, nagyon nem volt kényelmes. A többit nem próbáltam, mert a My TV nekem bevált, nem kell szerződni meg hűségidőt tolni, akármikor lemondható, megvan minden csatorna amit nézek, és mindenen fut az applokációjuk. Külföldön élek rengeteget utazok, nekek ez nagyon jó hogy egy sticken is fut, aztán ha megyek pl szállodába csak bedugom a tv-be aztán megy minden, mobilról is nagyon jó 🤗

(#1980) tomigonzo válasza gzoll (#1977) üzenetére


tomigonzo
aktív tag

kénytelenek lesznek kiadni mert szerintem rajuk is az vonatkozik mint a többiek az EU-n belül el kell tudni érni a szolgáltatást amiért fizettem, a saját dobozukat meg nem igen tudom mindenhova hurcibalni (ami gyanúsan csak a saját halozatukrol üzemel)

(#1981) gzoll válasza tomigonzo (#1980) üzenetére


gzoll
tag

Nem pontosan így van a dolog, mert az tény, hogy a digitális szolgáltatásokat EU-n belül bárhonnan elérhetővé kell tenni, de ez azt jelenti, hogy bárhonnan elérhető, nem pedig bármin elérhetőnek kell lennie. Nem kötelezheti az EU, hogy egy app fejlesztője azt minden létező forgalomban lévő platformra fejlessze le, ezen a logikán haladva minden olyan app fejlesztő perelhető lenne akik mondjuk csak iOS-ra vagy csak Androidra adják ki az alkalmazásukat. 🤷‍♂️
Ez inkább marketing, üzleti oldalról lenne jó és várható hogy meglépik, hisz úgy sokkal több előfizetőt tudnak összehozni, minél több platformon teszik elérhetővé a szolgáltatást.

(#1982) azbest válasza tomigonzo (#1980) üzenetére


azbest
félisten

Az saját vezetéken való iptv szolgáltatás nem internetes, arra nem vonatkozik.

Ha van online "go" jellegű szolgáltatásuk, azt kell eu régión belül fair-use feltételekkel elérhetővé tenni, ami csak annyit jelent, hogy eu területén nem zárnak ki ip alapján az elérésből. Jelen esetben az android és ios alkalmazás ilyen ( külön rész az oldalon [link]) , és az ott linkelt felhasználási feltételekben írják is, hogy használhatóak eu-ban. De ezek az appok telefonos, tabletes használatra készültek.

(#1983) tomigonzo válasza azbest (#1982) üzenetére


tomigonzo
aktív tag

koszi a linket ezt meg nem is találtam, egy azért mar más a dolgok állásajánlat, en úgy értelmeztem, hogy csak a saját boxukra való app létezik (nem néztem meg utánna), igy ha van 'altalanos' app akkor van esély arra, hogy minimális hack-vel mukodeskepesse lehet tenni, aka HB go app,

(#1984) azbest válasza tomigonzo (#1983) üzenetére


azbest
félisten

Lejjebb van az oldalon a mobilappos rész, itt az ászf-je [link]

tudják korlátozni, hogy min működjön. Péládul hdmi kimenetes készüléken ne. [link]
Vélemények közt írják.

(#1985) tomigonzo válasza azbest (#1984) üzenetére


tomigonzo
aktív tag

:D csak röhögök a kommentek, ill hogy a kellemetlen hozzászólásokra természetesen nem is válaszoltak :))de ahogy latlom nem vagyunk egyedül a problémánkkal ;) szóval van remény, rajuk írtam kíváncsi leszek a válaszra

(#1986) esicyhun válasza Anaxis (#1970) üzenetére


esicyhun
tag

Szia!

Bocsi, csak most jártam errefelé. Hasonlóan van beállítva, ahogy nálad, csak amazon.de-t használok. Valós német cím nekem is be van írva az amazonon, fizetéshez szintén Revolut kártyával, és nekem is default a cím és a kártya is fizetésnél. Mondjuk a revoluthoz tartozó cím nálam magyar. Sticken nem megy a letöltés, de megpróbálom, ahogy írtad a weben keresztül, kíváncsi vagyok. MIndenesetre köszi a tippet, majd írok sikerült-e.

(#1987) esicyhun válasza contaxg (#1971) üzenetére


esicyhun
tag

Ahogy én olvasom a fórumot, a régiekkel nincs probléma, csak ha valaki új sticket üzemel be, akkor szív ezzel a letöltési hibaüzenettel.

(#1988) esicyhun válasza esicyhun (#1986) üzenetére


esicyhun
tag

Nos, sikerült appot webes felületen keresztül hozzáadni (amazon.de/appstore). Nagyon köszi a tippet. :) Kíváncsi vagyok a stick menüjéből menni fog-e, ha otthon leszek.
Nálam az volt a baj, hogy a Revolut kártyához magyar számlázási cím volt megadva, ezt kicseréltem egy valós német címre. Az amazon meg a hibaüzenetben más linket adott a probléma elhárításhoz, ezért nem boldogultam.
A dolognak annyi szépséghibája lesz csak, hogy nagyritkán rendelek majd valamit az amazontól, akkor a számlázási címet majd előtte vissza kell állítani a magyarra, de hát ez már tényleg apróság.

(#1989) Anaxis válasza esicyhun (#1988) üzenetére


Anaxis
csendes tag

Örülök, hogy megoldotta neked is. :DD amazon.com-ról is megy nekem ha esetleg a .de vacakolna. Stick menubol nem ment sajna nekem, de annyi baj legyen.

[ Szerkesztve ]

(#1990) esicyhun válasza Anaxis (#1989) üzenetére


esicyhun
tag

Képzeld, nekem megy a stick menüjéből is. Annyit rontottam el, hogy a szállítási címekkel variáltam, közben pedig a kártyaadatoknál megadott számlázási címet kellett német címre módosítani. Tehát most amazon.de account, revolut magyar kártya és hozzá német számlázási cím van, és megy minden. :) Köszi még egyszer.

(#1991) esicyhun válasza Anaxis (#1989) üzenetére


esicyhun
tag

Sajnos nekem eddig tartott az öröm, újra nem enged semmit letölteni, pedig semmi sem változott. Nem működik webes felületről és a stick menüjéből sem, a beállítások ugyanazok. A Revoluthoz tartozó cím nyilván nem a német, képesek ezt is leellenőrizni?

(#1992) Bargyok válasza tomigonzo (#1973) üzenetére


Bargyok
friss újonc

Ez engem is érdekelne . Valakinek sikerült? A Horizon már nem működik :(

(#1993) ttamas


ttamas
tag

Valakinek esetleg működő hbo go verziója ftv stickre akad ?

(#1994) azbest válasza ttamas (#1993) üzenetére


azbest
félisten

Továbbra is jó az aktuális android tv változat. 5.14.245 [link]

A régi gen2 stickre pedig nincs, azt kodi addonnal lehet próbálni használni. [link]

[ Szerkesztve ]

(#1995) ttamas válasza azbest (#1994) üzenetére


ttamas
tag

köszi, megnézem.

(#1996) synema888


synema888
újonc

Sziasztok
Angliában élek, és eszembe jutott, hogy csak néznék magyar csatornákat. (Spíler, Cool, Sport 1... Tehát semmi extra nagy igény)
Eddig Rokut használtam plex miatt, de most rendeltem egy Firestick 4k-t.
Kérdés: a telenor MyTv a legegyszerűbb megoldás? Odahaza még régi STB-s Telekomom van, de gondolom nem sokra megyek vele, éppen kihozhatnám az STBt de gondolom arról nem fog menni nekem odakint semmi. Ne kövezzetek meg, ehhez a részéhez nem értek a dolgoknak :D

(#1997) contaxg válasza synema888 (#1996) üzenetére


contaxg
veterán

Van valakinek a családban Digi előfizetése? Akkor máris lenne 55 csatornád amit nézhetnél. De nem vagyok abban biztos, hogy a MyTV vagy a Digi apk-ja működik rendesen a sticken.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#1998) gyűrű válasza synema888 (#1996) üzenetére


gyűrű
Topikgazda

Telepítsd a kodit ha még nincs fenn. Aztán a movieshark repot, amiből ingyenes az Online Stream addon sok magyar adóval. Vagy ha fizetős, Digis ismerősöd van akkor a Digi Online addon, szintén a MS repóból.

[ Szerkesztve ]

(#1999) synema888


synema888
újonc

sajnos nincs DIgis ismerősöm. :(
A kodiban gondolkodtam pont, az egyik fő érvem volt a fire stick vásárlása, mert nagyon szeretem a Kodit. Kedden érek vissza Angol földre, akkor majd utána nézek a dolgoknak jobban.

(#2000) ttamas válasza synema888 (#1999) üzenetére


ttamas
tag

Pcn fut a tvgo bongeszobol kint is. Kiviheted az stbt is, ha feldobsz hozza egy antennat. Firetv bongeszobol nem fut tvgo.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.