Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:02

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28637) trebrona válasza pcgamer01 (#28636) üzenetére


trebrona
nagyúr

Csak a szokásos, nem megfelelő driver.

Idézet Fakirr1 blogjából:

"Amióta Bagyusz elkészítette a cm10.1-et és utódait, azóta sokaknak nem sikerül csatlakoztatni a telefont a pc-hez. Ami miatt nem megy: CM9 ,CM10 és ettől feljebb (tehát 10.1 és 10.1.1 is) más meghajtókat használ.
Ahhoz,hogy a telefont fel tudjuk ismertetni a windows rendszerrel ( Linux alatt "természetesen" más,ott minden buhera nélkül megy) , el kell távolítani a meglévő meghajtókat. Normál esetben,amikor a telefont gyári rendszerrel (illetve ICS vagy GB rendszerrel) csatlakoztatjuk a pc-re, a windows elkezdi keresni a meghajtókat. A meghajtók az alcatel OTU program installdriver mappájában vannak,amit normál esetben fel is telepít,ha az OTU programot feltelepítjük.Ezek emlékeim szerint qualcomm driverek .Azért mondom,hogy emlékeim szerint,mert nálam a CM10.1 lett az alaprendszer (Óriási köszönet Bagyusznak a rendszerért és Loosht-nak a GB-patchért :R ).
Ha valaki felflashelte a cm romok valamelyikét,akkor a következő dolgokat kellene tennie:

a: Windows ezközkezelőben megkeresni a csatlakoztatott telefont. Amennyiben már a cm rendszer van fennt, akkor egy sárga felkiáltójeles ezköz lesz.Amennyiben nem csatlakoztattad a telefont, úgy a rejtett ezközöket meg kell jeleníteni,ott lesz benne a telefonhoz tartozó meghajtó.Azokat az ezközöket,amik QHUSB és OT995 felirattal rendelkeznek, el kell távolítani.Eltávolításkor megkérdezi a win7/8 (xp-t nem használok vagy 4 éve,ott passzolom..),hogy az ezköz drivereit is el kivánjuk-e távolítani.Igen a válasz.
b: Eltávolítás után a programok közül is uninstallálni kell az OTU programot.( Ha ezt nem tesszük,akkor a régi meghajtót akarja majd egyből feltenni a telefonhoz,aminek az eredménye az,hogy nem ismeri fel rendesen az ezközt és nem fog menni..)
c: PC ujraindítása az OTU eltávolítása után!Ha ez kimarad,az eredmény ugyanaz,mint az előző esetnél.
d: PC reboot után OTU program feltelepítése ismét.Ha feltelepült,akkor megint PC reboot.
e: Telefont rá kell dugni a gépre usb-n keresztül . (Ha már az uj, CM rendszerünk van fent a telefonon)Normál esetben a windows felismeri,hogy új ezközt csatlakoztattunk és kéri a meghajtókat.Ha minden rendben van,akkor elméletben fel is telepíti az OTU program installdriver mappájából. Ha nem megy rendben minden,akkor a windows ezközkezelőben meg kell nézni,hogy van-e ismeretlen ezköz? Ha van,akkor manuálisan adjuk meg a driverek helyét.Nem árt,ha rendszergazdaként vagyunk bejelentkezve a win7/-8-ba.. Driverek helye (átlagos telepítéskor): OneTouchUpgrade Q 2.x.x /usb_driver mappában van.
Nálam pl hiba nélkül feltette a meghajtót.
f: A telefonon javasolt az usb-tárat bekapcsolni,hogy a mass storage drivereket is feltegye.
g: Javaslom,hogy a telefont csatlakoztassuk download módban is a pc-hez,hogy az ahhoz szükséges drivereket is feltegye, a későbbi fastbootos cwm-hez, esetleges romcseréhez.."

Bemásolom ide is, hátha könnyebb lesz megtalálnia másnak is. :)

[ Szerkesztve ]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.