Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-30 15:51:13

LOGOUT.hu

Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2701) bambano válasza 04ahgy (#2700) üzenetére


bambano
titán

Én csak debiant használok, de sokan esküsznek az ubuntu-ra.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2702) rokefeller válasza 04ahgy (#2700) üzenetére


rokefeller
senior tag

A distrowatch-on Ubuntu, Suse, Fedora a Top 3,szerintem ezekkel érdemes próbálkozni vagy gentoo-val, az elvileg mindenre jó.... nekem fedorám van, láttam menni athlon 64-en simán, probléma nélkül, elvileg van hozzá ati driver is, elvileg mindent tudnia kellene amit szeretnél, de ez a többivel is így kellene legyen
Szal az én személyes javaslatom a Fedora Core 6

A télapó nem a régi már...

(#2703) Jester01 válasza bambano (#2699) üzenetére


Jester01
veterán

Valahol io bottleneck van, mert több párhuzamos olvasás is kb. eddig a 200MB/s-ig megy. Csak nem tudom hol.
8 portos marvell sata kártya van 2db, pci-x 64 bit 133Mhz. Szóval ez elvileg OK.
Proc terhelés mint írtam minimális, memória sávszél ugye szintén nagyságrenddel nagyobb.

Jester

(#2704) ngabor2 válasza 04ahgy (#2700) üzenetére


ngabor2
nagyúr

az ATi kártyák támogatottsága nem a legtökéletesebb... de belőhető. ubuntu alatt az easyubuntu alapból fel tudja tenni, de egy apt-get install xorg-driver-fglrx linux-restricted-modules-`uname -r` után egy dpkg-reconfigure xserver-xorg megoldja a gondot... jó esetben.

a raid-et kezeli, ha a chipet ismeri (elég sokat ismer). 64 bit miért kell? működik, de egyelőre nem sokminden használja ki.

(#2705) 04ahgy válasza ngabor2 (#2704) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Végül is a 64 buittől el tudok tekinteni. Egy baromi jó 32 bites is megtenné. Debiannak örülnék legjobban. De annál nem a szépség az első számú szempont.
Valahogy úgy tudom elképzelini a dolgokat, hogy ellátogat hozzám az egységsugarú windows júzer, és én megmutatom neki a Linuxomat ;] Ekkor a látványtól hanyattesik, utána, mikor feltápászkodott, megmutatódna neki a tudása is.

Tehát én Debian vagy SuSe mellé tenném a voksomat. Gentoo - Fedora: ezeket még sosem láttam, képen sem ;) Milyenek?

''az ATi kártyák támogatottsága nem a legtökéletesebb...'' - hát, az már sajnos feltűnt. ''Vér'' Debianos jóbarátom csak lesett, hogy semmit nem tudott a konfigurálása terén előrejutni. Ez pedig még csak egy X800 volt. Gondolhatjuk, mennyire nem szeretné az X1900-at.

''a raid-et kezeli, ha a chipet ismeri'' - mezei VIA VT8237 déli híd, ezzel nem hiszem, hogy gondja lenne, nem egy mai fejlesztés.

Amúgy köszi szépen mindannyiótoknak. Még szétnézek az FTP-ken és kiválsztok egy szimpatikus verziót.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#2706) ngabor2 válasza 04ahgy (#2705) üzenetére


ngabor2
nagyúr

mezei VIA VT8237 déli híd
ez tud raid-et? nem is tudtam... mindig tanulok én is valamit :D lehet, hogy akkor az epiához szerzek 2 azonos vinyót, és én is raid-ben fogom nyomni :D

amúgy deb helyett továbbra is az ubut ajánlanám. végülis az is deb, csak szépen felöltöztetve. persze ha a kernelfordítás és hasonló dolgok nem riasztanak el, akkor mehet az is. nem vagyok benne biztos, hogy az alá megvan lefordítva az fglrx modul.

(#2707) Jester01 válasza ngabor2 (#2706) üzenetére


Jester01
veterán

Softraid mint a többi szutyok.

Jester

(#2708) rollins válasza 04ahgy (#2705) üzenetére


rollins
őstag

Sztem csak megszokás kérdése ki mit használ, mennyire barátkozott meg vele. FC 6 -ra én is szavazok :) [link]
Egyébként Fedora 7 -ről: [link] De ez még odébb van.

[Szerkesztve]

(#2709) Jester01 válasza Jester01 (#2703) üzenetére


Jester01
veterán

Supermicro P4SC8 alaplap van benne: [link]

Fenti leírás szerint: 2x 64-bit 66MHz PCI
lspci -vv szerint:

0000:02:01.0 SCSI storage controller: Marvell Technology Group Ltd. MV88SX5081 8-port SATA I PCI-X Controller (rev 03)
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66MHz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 32, Cache Line Size: 0x08 (32 bytes)
Interrupt: pin A routed to IRQ 24
Region 0: Memory at f2000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=512K]
Capabilities: [40] Power Management version 2
Flags: PMEClk+ DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [50] Message Signalled Interrupts: 64bit+ Queue=0/0 Enable-
Address: 0000000000000000 Data: 0000
Capabilities: [60] PCI-X non-bridge device.
Command: DPERE- ERO- RBC=0 OST=3
Status: Bus=2 Dev=1 Func=0 64bit+ 133MHz+ SCD- USC-, DC=simple, DMMRBC=0, DMOST=3, DMCRS=0, RSCEM-

A 133MHz+ ezek szerint nem azt jelenti, hogy ez az aktuális freki? :F
Akkor honnan tudom meg mennyin ketyeg? Mert ha csak 33Mhz pl. akkor az szépen 266MB/s-re jön ki.

Rávetem magam guglira de ha valaki véletlenül tud valami varázslatot szóljon.

Jester

(#2710) 04ahgy válasza ngabor2 (#2706) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Persze nem hardveres Raidet tud. Csak a driverével tudja. De 0, 1, 0+1, JBOD fekszik neki. Most is két 80G-s winyóm RAID0-ban szaladozik...

Értem. Deb ellen szól a macerásabb telepítés és a puritánabb volta. Mellette a stabilitása.
Ubuntu: szépséges, user-barátabb Debian?
Mandriva, SuSe: ezekkel mi nem kóser?

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#2711) ngabor2 válasza 04ahgy (#2710) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Deb ellen szól a macerásabb telepítés és a puritánabb volta. Mellette a stabilitása.

magát a debet nem macerás most már telepíteni. rá a modult. talán azt macerásabb egy kicsit, ha csomagból akarod. ha nem abból, hanem az amd oldaláról letöltött ''forrásból'' (ami egy bináris amúgy), akkor jó az is. csak érteni kell hozzá.

az ubuntu tulajdonképpen valóban egy kezdő-barát debian. katt-katt, és megvan. de ha nem szeretsz kattingatni, vagy debianon szocializálódtál, akkor apt-cache search, apt-get install, dpkg-reconfigure és társai is játszanak.

mandriva, suse... semmi nem szól ellenük, legfeljebb az én ízlésem, ami nagyon szubjektív :D de ha jól látom, ezen a fórumon a 2 legaktívabb disztó-topik az ubuntu, és a debian. meg a gentoo... de az megint más szemlélet, más világ. oda illik profinak lenni, és sok-sok idő kell.

(#2712) rokefeller válasza 04ahgy (#2710) üzenetére


rokefeller
senior tag

én a mandrivát rég próbáltam, nálam folyton szétesett, susét még régebben, az pláne... aztán amikor két év után újra linuxozhatnékom lett, a fedora 5 felment, és maradt amíg nem jött a 6... mondhatni így juttottam ötről a hatra a suse-t dicsérik, amióta megvette a novell, elvileg ők is nagyon odafigyelnek a user friendly-ségre, ubuntu és a canonical dettó... de igazából bármelyikből lehet hanyattvágós/parasztvakítós cuccot csinálni, gnome, kde mindegyiken megy, compiz, beryl dettól, innentől kezdve csak idő, téma, ikon és szépérzék kérdése, hogy behal-e a win user... nálam a forgó kocka, meg a wobbly windows valakiből a ''jé, dejó'', valakiből a ''mire jóez, eszi a videokártyát meg a procit, meg normális szoftvert még mindig nem lehet rá tenni'' reakciókat váltotta ki :)én szeretem, winen hiányzik már egy pár jó szoftver, egy kényelmes szép és testreszabott desktop, meg a ''tökömkeresgél, yum install akármi, és megvan''

A télapó nem a régi már...

(#2713) 04ahgy válasza rokefeller (#2712) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Tetszik, amit írtál... :DDD

Este lejött a Fedora Core 6 DVD image. Midkettő. Az i386 kerneles, és az x64 is... Majd meglátom, mennyire leészen stabil az x64-es... Ha nem vok elégedett, marad az i386. Abban gondolom jobban is tudnak majd a többiek segíteni (ha oda kerülne a sor), mert elterjedtebb...

Leszedtem a resource image-et is. Az mire jó?

Jah, akkor fognak majd lesni, mikor emulátor nélkül fog hasítani a Doom 3... ;] Amúgy nem játszani akarok rajta úgy sem. Arra, hogy szétbarmolódjon 1 hónap alatt, a win is tökéletes...

Most a Vista kapcsán nagyon kíváncsi vagyok az Open-source térnyerésére... Olvastam a PH-cikket... És tényleg, a legtöbb dolog XP alatt mind megvan tökéletes, ingyenes formában (Mozillák, stb.), Linux-on meg még régebben...
És milyen dolog már, hogy alaplapcsere --> nem jó a korábban megvásárolt licenszed... Ha alaplapot cserélsz, vehetsz új windowst... Persze csak OEM licensznél..

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#2714) rokefeller válasza 04ahgy (#2713) üzenetére


rokefeller
senior tag

meg állítólag a vistát nehéz lesz crackelni, plusz az erőforrásigény... a beryl/compiz mindenkinek úgy tűnt elsőre hogy erőforráspazarló lesz, nos, nálam egy 1100-as duron, 256 sd ram, és egy radeon 7000 a konfig, és a beryl-lel semmi baj, sőt, igazából csak a python meg java vm-ek miatt szokott belassulni a rendszer... ehhez képest több mint 100 ezrest kellene elköltenem a vista-hoz csak a gépre... és mit kapnék? nem szebb, de ha az lenne, akkor szednék le vista témát a gnome-hoz... nem is biztonságosabb, de ha az, akkor két hónap múlva nem lesz az, mert mindenki azt akarja majd meghekkelni, és meg is teszi...és hát, azon is a gaim, firefox, openoffice, eclipse, exaile, frozen bubble, openTTD, mplayer, *commander, ezeket használnám, de akkor meg minek :) aki emlékszik az itteni első kérdésemre, az megkövezhet :)

A resource image nemtom mire jó :)

A télapó nem a régi már...

(#2715) dany27


dany27
őstag

hello

egy olyan kérdésem van h hogyan tudom eltávolízani az a upen suse linux 10.2met h utánna a winfos induljon??

(#2716) ngabor2 válasza dany27 (#2715) üzenetére


ngabor2
nagyúr

ezt a kérdést miért egy linuxos topikban teszed fel? ha wint szeretnél, akkor a winesek tudnak válaszolni.

amúgy xp boot cd, javítókonzol, fixmbr

(#2717) VladimirR válasza ngabor2 (#2716) üzenetére


VladimirR
nagyúr

esetleg mar megint megfeledkeztek arrol, hogy a win nem tud mitkezdeni az ext meghajtokkal
eleg lenne annyit leirnotok, hogyan kell torolni a particiokat
innentol ez igenis linux-os kerdes

[Szerkesztve]

(#2718) Jester01 válasza VladimirR (#2717) üzenetére


Jester01
veterán

Nem, ez wines kérdés. Nem nekünk linuxosoknak kell tudni, hogy a win nem tud mit kezdeni a linuxos partíciókkal mint ahogy azt sem, hogyan kell üres partíciós táblát csinálni vele.

A ''hogyan telepítsek x oprendszert ha ...'' kezdetű kérdésekkel az x oprendszer szakértőihez kell fordulni.

Mellesleg a fentiek ellenére már én magam is megválaszoltam ezt a kérdést párszor.

Jester

(#2719) ngabor2 válasza VladimirR (#2717) üzenetére


ngabor2
nagyúr

a partíciókkal legjobb tudomásom szerint tud mit kezdeni. ismeretlen partíció, de tudja formázni. tehát nem linuxos téma.

aki meg csak törölni akarja a linuxot, az igen nagy valószínűség szerint semmit nem akar áthozni linux alaól, tehát az adott fs-re nincs szüksége.

(#2720) VladimirR válasza Jester01 (#2718) üzenetére


VladimirR
nagyúr

hogyan kell az ext2-es particiokat suse 10.2 alatt torolni? az osszeset, mindet, hogy csak egy nagy particionalatlan terulet maradjon az egesz vinyo

tessek, most mar linux-os kerdes

(#2721) bambano válasza VladimirR (#2717) üzenetére


bambano
titán

volt már szó wines ext2/3 filesystem driverekről, tehát az, hogy a win nem tud mit kezdeni az ext2-vel, nem helytálló.
egyébként fdisk-kel, de szerintem a windowsos diszk manager is képes törölni.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2722) bambano válasza VladimirR (#2720) üzenetére


bambano
titán

dd if=/dev/zero of=/dev/hda bs=1024k count=8

a hda helyére a többi diszket is be kell írni, hdb, hdc,hdd, sda,sdb,sdc, kinek mi van.

Ez a parancs már szerepelt itt, amikor valaki azt feszegette, hogy be akarja gyalulni az adatait. Lásd pl: [link]

[Szerkesztve]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2723) Jester01 válasza bambano (#2722) üzenetére


Jester01
veterán

Csak gonosz módon átfogalmazta a kérdést, nem igazán választ akart. :U

MOD: Az eredeti hszből amúgy nem derül ki, hogy a suse egyáltalán működőképes-e (és pl. ismeri-e a root jelszót, stb.) A partícionálás továbbra is a win telepítő feladata lenne.

[Szerkesztve]

Jester

(#2724) rokefeller válasza VladimirR (#2720) üzenetére


rokefeller
senior tag

Gparted liveCD ... úgy legyalulja a linuxod mint a szél én sok zöldséget szoktam kérdezni, de a hogyan szedjem le a linuxot ha mégsem jön be, és hogyan állítsam vissza az xp-t szerintem minden disztró FAQ-jába megvan, valahol a végefelé

A télapó nem a régi már...

(#2725) ngabor2 válasza VladimirR (#2720) üzenetére


ngabor2
nagyúr

root-ként fdisk majd o. csakhogy xp alatt nincs se root, se fdisk. tehát a kérdés nem linuxos volt.

amúgy egy rendszer (kultúrált rendszer) nem igazán fogja maga alól kivágni a rendszert. legalábbis nem egyszerű rávenni.

(#2726) VladimirR válasza Jester01 (#2723) üzenetére


VladimirR
nagyúr

a win telepito tovabbra sem tud vele megbirkozni (ezt a ''gonosz modon''-t boknak veszem ;p)

ng: hol volt az en kerdesemben szo az xp-rol? minek keverted bele?

[Szerkesztve]

(#2727) ngabor2 válasza VladimirR (#2726) üzenetére


ngabor2
nagyúr

egyszer kellett wint telepítenem egy olyan vinyóra, amin előtte linux volt. az xp telepítője megette. ismeretlen partíció, törlés, majd az üres vinyón új partíció. és működött.

lenne egy kisebb összegű fogadásom, hogy az eredeti kérdező meg se próbálta win telepítő cd-vel leírtani a linuxot.

(#2728) bambano válasza ngabor2 (#2727) üzenetére


bambano
titán

Nem zárható ki a meglepetés, ha a grub vagy a lilo a master bootba piszkolt.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2729) mobal válasza 04ahgy (#2705) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

ööö nemegészen. xorg alatt megoldható ha debian ha akármi. de eztért az atis sráccok popoját kell szétrugni. amds driver talány jobb lesz....

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#2730) mobal válasza ngabor2 (#2727) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

én mindig azzal particionalok :D megeszi. winnek megcsinalom az agyikot onnan meg a linux dolga :)

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#2731) mobal válasza VladimirR (#2720) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

win xp recovery console és aszthiszem fixmbr vagy fix mbr parancs. (a boot record törlése!) majd pedig sima particionálás akármi akár xp cd.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#2732) pitipeti


pitipeti
csendes tag

Letöltés managerrel kapcsolatos programot:

Olyasmi kellene mint a Flasget. Lényeg, hogy ki tudjak jelölni egyszerre több fájlt egy oldalon és kezelje a jelszavakat is. A legjobb persze egy olyan lenne ami a firefox flashgottal együtt tud működi. Jobb klikk: minden letöltés flashgottal -> ennél kényelmesebb nincs.

Hát ez hiányzik még úgy igazán.

(#2733) mobal


mobal
MODERÁTOR

sziasztok!

hogy kell boot alatt a speedstep-centrino modulet betölteni? /etc/modules nekem nem mükszik. ennyi hiányzik most. pls help!

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#2734) ngabor2 válasza mobal (#2733) üzenetére


ngabor2
nagyúr

a ha modprobe speedstep-centrino parancsra azt mondja, hogy no such device, akkor lehet, hogy nálad is bios frissítés kell, nálam az kellett (hpq nx6310).

(#2735) mobal válasza ngabor2 (#2734) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

nem. szóval ha kézzel bepötyögöm megy! csak azt nemtudom megoldani, hogy boot után/alatt betöltse.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#2736) ngabor2 válasza mobal (#2735) üzenetére


ngabor2
nagyúr

/etc/modules-be írd be a modul nevét.

viszont nekem is lenne egy kérdésem az okosokhoz:

[22470754.572000] usb 3-8: new high speed USB device using ehci_hcd and address 50
[22470754.704000] scsi43 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
[22470754.704000] usb-storage: device found at 50
[22470754.704000] usb-storage: waiting for device to settle before scanning
[22470759.704000] Vendor: Flash Model: Drive UT_USB20 Rev: 0.00
[22470759.704000] Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
[22470759.704000] SCSI device sdg: 2015231 512-byte hdwr sectors (1032 MB)
[22470759.704000] sdg: Write Protect is off
[22470759.704000] sdg: Mode Sense: 00 00 00 00
[22470759.704000] sdg: assuming drive cache: write through
[22470759.708000] SCSI device sdg: 2015231 512-byte hdwr sectors (1032 MB)
[22470759.708000] sdg: Write Protect is off
[22470759.708000] sdg: Mode Sense: 00 00 00 00
[22470759.708000] sdg: assuming drive cache: write through
[22470759.708000] sdg: sdg1
[22470759.864000] sd 43:0:0:0: Attached scsi removable disk sdg
[22470759.864000] sd 43:0:0:0: Attached scsi generic sg6 type 0
[22470759.864000] usb-storage: device scan complete


van egy ilyen pendrive-om. kemény 28k-val tud is rá írni a rendszer... van 2 másik is, arra lényegesen gyorsabban tud írni, bár az is messze van a win alatti sebességtől. valaki gyógyírt tudna erre? le szeretném cserélni a régieket, mert ez kisebb helyen elfér, és normálisabban néz ki.

mod: ha a mount opciók közül kiveszem a sync opciót, akkor 2-3MB/s sebességgel másol (time sync és du -k alapján, tehát nem az mc mondja ennyinek). csak azt nem tudom, hogy sync-kel miért ilyen gyatra. esetleg valahogy ''késleltetett sync''-et nem lehet megadni? a logikai írás után egyből nyomjon rá egyet, mert akkor meg lenne oldva a problémám.

(#2737) mobal válasza ngabor2 (#2736) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

beleírtam és ugy nem megy :)

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#2738) rollins válasza pitipeti (#2732) üzenetére


rollins
őstag

Még soha nem használtam őket de talán a D4X vagy a Filezilla.

(#2739) rollins válasza pitipeti (#2732) üzenetére


rollins
őstag

2x ment el
getleft, kget, de az is lehet ezek nem tudják azt amit szeretnél

[Szerkesztve]

(#2740) ngabor2 válasza mobal (#2737) üzenetére


ngabor2
nagyúr

hmmm...

olvastam valahol, hogy előfordul, hogy elsőre nem megy. erre is bios upgrade-et javasolt, illetve a /etc/init.d/bootmisc.sh-ba való modprobe beszúrását javasolják.

esetleg a dmesg tanulmányozását, hogy erre mit ír ki, miért nem tölti be.

(#2741) GD


GD
őstag

üdv

debian etch alatt van egy pppoe bajom...ha a szolgáltató bont, nem minden esetben tudok visszacsatlakozni..google barátom felvilágosított (ne féljünk használni a google-t, mert google-t használni jó) hogy a /etc/ppp/peers/dsl-provider fileban kell kikomentezni a
maxfail 0 meg a persist-et

ellenben, jobbnak látom ha hajnal 4kor csinálok egy direkt adsl bontást és újrakapcsolódást, hogy este ne kelljen ezzel szórakozni

szóval egy cron-ba rakott script lenne a nyerő
ugye, nem nagy cucc, kell egy poff meg egy pon dsl-provider parancs..

igen ám, de azt szeretném ha közte eltelne kb 10-20 mp és nem kellene külön 2 cron sor a 2 parancsnak
tehát, egyféle késleltetett sciptsor kellene ami számol 10mp-et aztán indítja a 2. parancsot... létezik ilyen trükk?

(#2742) GD válasza GD (#2741) üzenetére


GD
őstag

persze hogy lehet, linuxot ezé szeretjük: man sleep :)

(#2743) GD


GD
őstag

miért van az hogy ha egy saját scrip-et cronba rakok, a végredmény hibás, ha kézzel futtatom, akkor meg jó?

(#2744) GD válasza GD (#2743) üzenetére


GD
őstag

jól elbloggolok magamnak :)
nobody 4888 0.9 0.2 1604 652 ? S 18:01 0:03 pppoe -I eth0 -T 80 -m 1452
root 4924 0.0 0.2 2680 672 pts/2 R+ 18:06 0:00 grep ppp

az volt a gáz hogy a root cron-ból a nobody nem szerette magát
system cron-ba (/etc/crontab) már indul jól :))

(#2745) mobal válasza GD (#2744) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

:C

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#2746) mobal


mobal
MODERÁTOR

két butus kérdés:

1. a beryl többet eszik akksi mint a sima gnome? :D

2. sima beépített intel gma 950 driverrel menne jól a beryl? :D

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#2747) Jester01 válasza GD (#2741) üzenetére


Jester01
veterán

Nálam:

persist
holdoff 60
maxfail 1440

És így percenként próbálkozik újrakapcsolódással és egy nap után adná fel (maxfail 0 is használható, az a végtelen)

Szvsz fölösleges cronból kinyírni a kapcsolatot, a fenti beállításokkal nekem eddig mindig visszajött a net.

Jester

(#2748) Toni_boy


Toni_boy
csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Linuxos szerver és vannak win9x-es, xp-s kliensek, meg kellene azt oldani hogy mikor bármelyik gépről belépnek a userek megkapja mindenki az az üzit amit én akarok nekik irni! Tehát olyasvalami kellene mint egy rendszerüzenet! Tehát pl. a szerver fejlesztés alatt ezért a lassabb hálózati sebességért elnézést kérünk! De ezt minden felhasználónak küldje el akkor mikor belép a nevével, és rögtön kapja meg!

Segítségeteket előre is köszönöm!

(#2749) rollins válasza Toni_boy (#2748) üzenetére


rollins
őstag

nem tudom jót írok -e , de talán az /etc/issue.net vagy az /etc/motd file jó erre
(legalábbis telnet, ssh -nál)

[Szerkesztve]

(#2750) Toni_boy válasza rollins (#2749) üzenetére


Toni_boy
csendes tag

Nekem ám a Win9x, és Xp klienseken kellene megjelenítenem mikor a user bejelentkezik a tartományba! Erre kellene valami megoldás!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.